ΓΕΦΥΡΑ ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ , ΡΙΟΥ - ΑΝΤΙΡΙΟΥ

ΓΕΦΥΡΑ  ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ , ΡΙΟΥ - ΑΝΤΙΡΙΟΥ

Τρίτη 19 Ιουνίου 2018

ARFARA - ΑΡΦΑΡΑ  ΝΕΑ , Στο αγιάζι της ενημερωσης .
Τρίτη 19 Ιουνίου 2018 .
~ Φωτογραφίες ...γυρνώντας τον κόσμο !!







19 Ιουνίου: Εορτή του Αγίου και Αποστόλου Ιούδα
~  Τη μνήμη του Αγίου και Αποστόλου Ιούδα τιμά σήμερα, 19 Ιουνίου, η Εκκλησία μας. Τα βιογραφικά στοιχεία του Αγίου Ιούδα, είναι κάπως συγκεχυμένα, διότι συγχέονται μ’ αυτά του Αποστόλου Θαδδαίου που η μνήμη του γιορτάζεται την 21η Αυγούστου.
* Ο μεν Σ. Ευστρατιάδης στο Αγιολόγιό του αναφέρει ότι, ο Ιούδας αυτός ήταν αδελφός του Χριστού και ο κατά σάρκα του Αποστόλου Ιακώβου του αδελφοθέου (ο Ιούδας και ο Ιάκωβος ήταν παιδιά του Ιωσήφ από άλλο γάμο).
Ο Ιούδας λοιπόν, κατά την παράδοση, κήρυξε το Ευαγγέλιο στη Μεσοποταμία, επισκέφθηκε την Έδεσσα και στην πόλη Αραράτ συνελήφθη από τους άπιστους, οι οποίοι τον εκτέλεσαν δια τοξευμού. Επίσης, ο Σ. Ευστρατιάδης, αναφέρει ότι στον Λαυριωτικό Κώδικα Ι 78 φ. 2156 φέρεται κατά την ημέρα αυτή και η μνήμη άλλου Αγίου Αποστόλου Ιούδα του Ζηλωτού, ο οποίος μετά την Ανάληψη του Χριστού περιήρχετο σ’ όλες τις πόλεις και τα χωριά και δίδασκε το σωτήριο μήνυμα του Αναστάντος Χριστού. Και αφού έφερε πλήθος λαού σε μετάνοια απεβίωσε ειρηνικά.
Ο δε Μιχαήλ Γαλανός στους «Βίους των Αγίων», αναφέρει για τον Απόστολο Ιούδα ότι ήταν ένας από τους δώδεκα Αποστόλους, γιος του Αλφαίου και αδελφός του Ιακώβου του μικρού, που ήταν και αυτός Απόστολος. Βέβαια, δεν έχει καμιά σχέση με τον Ιούδα τον Ισκαριώτη. Ο Απόστολος Ιούδας έφερε και την προσωνυμία Θαδδαίος ή Λεββαίος. Η ζωή του κοντά στο Χριστό ήταν παρόμοια με των άλλων Αποστόλων. Μετά την Πεντηκοστή, αφού εργάστηκε για λίγο στην Εκκλησία των Ιεροσολύμων, κήρυξε το Ευαγγέλιο στη Μεσοποταμία ανάμεσα σε πολλούς κινδύνους.
Αλλά ο Ιούδας, άξιος Απόστολος του Χριστού, γεμάτος αυταπάρνηση, μαρτύρησε τελικά στην Έδεσσα. Στην Καινή Διαθήκη, έχουμε και μια Καθολική Επιστολή του Ιούδα, που είναι σύντομη, αλλά γεμάτη μηνύματα αληθινής ζωής. Να τι συμβουλεύει στους χριστιανούς, που ζουν μέσα στο διεφθαρμένο από την αμαρτία κόσμο:
«Υμείς δε, αγαπητοί, τη άγιωτάτη υμών πίστει έποικοδομούντες εαυτούς, εν Πνεύματι Αγίω, προσευχόμενοι, εαυτούς εν αγάπη Θεού τηρήσατε, προσδεχόμενοι το έλεος του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, εις ζωήν αίώνιον» (Επιστολή. Ιούδα 20-21).
Δηλαδή, σεις όμως. αγαπητοί, αντίθετα με το διεφθαρμένο κόσμο, να οικοδομείτε τους εαυτούς σας πάνω στο θεμέλιο της αγιωτάτης πίστης σας με την προσευχή, που θα κάνετε με την έμπνευση του αγίου Πνεύματος, φυλάξτε και διατηρείστε τους εαυτούς σας στην αγάπη του Θεού, περιμένοντας με εμπιστοσύνη το έλεος του Χριστού, για να πετύχουμε την αιώνια ζωή.
Απολυτίκιο:
Ήχος α’. Τον τάφον σου Σωτήρ.

Χριστού σε συγγενή, ω Ιούδα ειδότες, και μάρτυρα στερρόν, ιερώς ευφημούμεν, την πλάνην πατήσαντα, και την πίστιν τηρήσαντα, όθεν σήμερον, την παναγίαν σου μνήμην, εορτάζοντες, αμαρτημάτων την λύσιν, ευχαίς σου λαμβάνομεν.
~* Απολυτίκιο Αγ. Αποστόλου Ιούδα του Θαδδαίου - 19 ΙΟΥΝΙΟΥ:
 https://youtu.be/BUjuht_-F68  .-

~**  Φθιώτιδος Νικόλαος: «Οι Σκοπιανοί καπηλεύονται την ιστορία της Ελληνικής Μακεδονίας»

~ Ηχηρό παρών έδωσαν το απόγευμα της Δευτέρας 18 Ιουνίου, ο ιερός κλήρος, ο φιλόπατρις λαός και ο αρχές της Φθιώτιδος στο Συλλαλητήριο για την υπεράσπιση της Μακεδονίας, το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία Αθανασίου Διάκου στην πόλη της Λαμίας.
^ Οπως αναφέρει ανακοίνωση της Μητρόπολης Φθιώτιδος: «Μετά από πρωτοβουλία Εκπολιτιστικών Συλλόγων, πολιτών και άλλων φορέων του τόπου μας, το Συλλαλητήριο αυτό ήταν το πρώτο, το οποίο πραγματοποιήθηκε μετά την υπογραφή της συμφωνίας παραχώρησης του ονόματος της Μακεδονίας, μεταξύ των Πρωθυπουργών Ελλάδος και Σκοπίων,.
Όλοι οι παρευρισκόμενοι, κάτω από την σκιά του Ανδριάντος του Εθνομάρτυρος Αθανασίου Διάκου, του Ήρωος Σύμβολο της λεβεντογέννας και Ηρωοτόκου Ρούμελης και ολοκλήρου της Ελλάδος, ένωσαν τις φωνές τους, υπερασπιζόμενοι την Ελληνικότητα της Μακεδονίας και με Εθνική υπερηφάνεια έδωσαν το μήνυμα ότι η Μακεδονία είναι μία και είναι Ελληνική!
Προσκεκλημένος για να απευθύνει τον πατρικό του χαιρετισμό ήταν και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος, ο οποίος με εμφανή την συγκίνηση αναφέρθηκε στην Ιστορικότητα της Ελληνικής γης της Μακεδονίας και στην επίσημη απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος περί μη εκχωρήσεως του ονόματος της Μακεδονίας ή παραγώγου του καθώς και στην δύναμη της ανατροπής αποφάσεων που έχει ο λαός, ο οποίος είναι και ο φύλαξ και υπερασπιστής των Ιερών και των Εθνικών αξιών.
Ο Ποιμενάρχης μας δακρυσμένος αναφέρθηκε στους Ήρωες Μακεδονομάχους Αρχιερείς, Ιερείς και απλούς πολίτες, οι οποίοι κατά την διάρκεια του Μακεδονικού αγώνος έχυσαν το αίμα τους υπερασπιζόμενοι την Ελληνικότητα της Μακεδονίας και την διαφύλαξη της Ελληνορθόδοξης ταυτότητας του Έθνους μας.
Έκλεισε τέλος τον σύντομο χαιρετισμό του, με μια ελπιδοφόρα προοπτική, δίδοντας το αισιόδοξο μήνυμα, ότι οι προσευχές των αγίων και των Ηρώων της Μακεδονίας είναι αυτές που θα δώσουν την λύση σ’ αυτή την κρίσιμη καμπή που διέρχεται η Πατρίδα μας.
Στην συνέχεια και σύμφωνα με το πρόγραμμα χαιρετισμούς απηύθυναν: η Πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Φθιώτιδος κ. Συμέλα Πατσινακίδου, ο Πρόεδρος των Εφέδρων Καταδρομέων κ. Κωνσταντίνος Πανέτσος, Εκπρόσωπος του Αθλητικού Πολιτιστικού Συλλόγου Αμφικτυόνων Φθιώτιδος κ. Νικόλαος Ηλιόπουλος και ο Πρόεδρος του Ηθικοθρησκευτικού Συλλόγου «Ο Ευαγγελιστής Λουκάς» κ. Παναγιώτης Ντούρος.
Κεντρικός ομιλητής του Συλλαλητηρίου ήταν ο τ. Υπουργός κ. Στυλιανός Παπαθεμελής, ο οποίος στην άρτια και Ιστορικά κατοχυρωμένη ομιλία του αναφέρθηκε στα δίκαια της Μακεδονίας και στην δύναμη του ενωμένου λαού, ο οποίος είναι αυτός που παίρνει και τις αποφάσεις και καταρρίπτει κάθε απόφαση που ζημιώνει τα ιδανικά του.
Με τον δικό τους τρόπο το παρόν έδωσαν και οι επαγγελματίες οδηγοί και ιδιοκτήτες ταξί, οι οποίοι πραγματοποίησαν μεγάλη αυτοκινητοπομπή ενώνοντας τις φωνές τους με το πλήθος του λαού.
Τους ομιλητές προσφωνούσε ο κ. Απόστολος Ρούσκας, Θεολόγος, ενώ το Συλλαλητήριο έκλεισε με προσκλητήριο των ονομάτων των Πεσόντων Ηρώων Μακδονομάχων και τον Εθνικό μας ύμνο, ο οποίος εψάλη δυνατά και με Εθνική υπηρηφάνεια απ’ όλο το πλήθος των συμμετεχόντων.
Ακολουθεί ο Χαιρετισμός του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Νικολάου.
«Αγαπητοί μου αδελφοί παιδιά της Εκκλησίας, παιδιά της Ελλάδος.
Πρώτα σας συγχαίρω για την παρουσία σας εδώ στην σημερινή σύναξη της Λαμίας κάτω από την πνευματική σκιά του Ανδριάντος του Αθανασίου Διάκου για την υπεράσπιση της Μακεδονίας και των εθνικών αξιών.
Ο λαός είναι η βάση επί της οποίας πρέπει να στηρίζεται κάθε απόφαση και πρωτοβουλία είτε της πολιτείας, είτε της Εκκλησίας. Ο φύλαξ της Εκκλησίας, αλλά και της πολιτείας «ὁ λαός αὐτός ἐστί» και αυτό κάνετε εσείς απόψε και όλοι άλλοι που έχουν διαδηλώσει και θα διαδηλώσουν στα διάφορα μέρη της Πατρίδος μας και στο εξωτερικό για το θέμα της Μακεδονίας.
Σήμερα λοιπόν εδώ κάτω από το άγαλμα του εθνομάρτυρος Αθανασίου Διάκου που θυσιάστηκε για την πίστη και την Πατρίδα.
Εκφράζουμε την αντίθεσή μας σε οποιαδήποτε χρήση του ονόματος της Μακεδονίας ή παραγώγου του. Αυτή είναι η ομόφωνη απόφαση της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, ότι «το όνομα της Μακεδονίας είναι αδιαπραγμάτευτο».
Οι γείτονες μας όπως και άλλοι Σλαβικοί λαοί οφείλουν όχι μόνο την χριστιανική πίστη τους, αλλά και το αλφάβητό τους στους Θεσσαλονικείς αγίους Κύριλλο και Μεθόδιο.
Δυστυχώς οι Σκοπιανοί καπηλεύονται την ιστορία της Ελληνικής Μακεδονίας, την ιστορία του Φιλίππου και του Μ. Αλεξάνδρου, του οποίου λένε, ότι είναι απόγονοι, ενώ όλοι οι ιστορικοί αποφαίνονται, ότι στην περιοχή αυτή κατοίκησαν τον 6ο μ.χ. αιώνα. Η επιστήμη και η έρευνα έχουν αποδείξει την καπηλεία όλων αυτών. Ακόμα και δικοί τους πολιτικοί, ομιλούν για Σλαβικό λαό και όχι Μακεδονικό, όπως ο μακαρίτης ο Γκλιγκόροφ.
Για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας αγωνίσθηκαν οι Μακεδονομάχοι και έπεσαν ηρωικά Αρχιερείς, ιερείς και απλοί πολίτες με κορυφαίους τον Παύλο Μελά και τους Αρχιερείς Γερμανό Καραβαγγέλη, Αιμιλιανό Γρεβενών κ.α.
Μετά λοιπόν την χθεσινή συμφωνία, θα βγάλουμε τα Ηρώα, θα τα γκρεμίσουμε; Θα καθαιρέσουμε τις αναθηματικές πλάκες; Θα διαγράψουμε κάθε τι που θυμίζει τις θυσίες των προγόνων μας υπέρ της Μακεδονίας;
Προ ολίγων μηνών μετά την έκτακτη απόφαση της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος ο Β΄ με όλους τους Συνοδικούς Μητροπολίτας ανέβηκαν στην Καστοριά και ετέλεσαν μνημόσυνο των Μακεδονομάχων. Αυτά θα καταργηθούν; Θα σταματήσουν οι Δοξολογίες; Οι επιμνημόσυνες δεήσεις; Θα τα διαγράψουμε όλα αυτά;
Γι᾿ αυτό δεν πρέπει να υποχωρήσουμε από τα δίκαιά μας. Να μην αναγνωρίσουμε ταυτότητα, γλώσσα, Εκκλησία Μακεδονική. Να μη επιβραβεύσουμε τους πλαστογράφους της ιστορίας, οι οποίοι επιβουλεύονται την Μακεδονία μας και την πατρίδα μας. Και μόνο η χρήση του ονόματος της Μακεδονίας, περιέχει αλυτρωτισμό.
Η συμφωνία της ειρήνης είναι κατά την έκφραση του Ακρίτα Μητροπολίτου Γουμενίσσης Δημητρίου «συμφωνία κοροϊδίας». Όλοι ομιλούν για εθνική υποχώρηση. Δεν πρέπει όμως οι κυβερνώντες να αποφασίζουν δίχα της γνώμης του λαού. Και ο λαός σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις κατά 70 και άνω τοις εκατό είπε ΟΧΙ στη συμφωνία.
Οι οικονομικές υποσχέσεις των μεγάλων δεν πρέπει να μας αναγκάσουν. Δεν πρέπει να τους χαρίσουμε την Μακεδονία με την προοπτική ωφελειών. Ο Μητροπολίτης Καστορίας Σεραφείμ είπε: «Εμείς θέλουμε τη Μακεδονία μας κι ας τρώμε πέτρες».
Ως Εκκλησία επιδιώκουμε την ειρηνική συνεργασία με τους ομόδοξους γείτονές μας επί των αρχών του δικαίου και της ιστορικής αληθείας. Τα σχέδια των μεγάλων για γεωπολιτικές ανακατατάξεις δεν πρέπει να ανατρέψουν την ιστορία και την Ελληνορθόδοξη ταυτότητά μας.
Καλούμε από την ιστορική πόλη της Λαμίας στην πρώτη μετά την υπογραφή της συμφωνίας διαδήλωση, να αφουγκραστούν τον λαό οι κυβερνώντες. Και ο λαός της Ελλάδος δεν εγκρίνει τις ταπεινωτικές κινήσεις τους, που φαίνονται μεν ως προσαρμογή στην σύγχρονη πραγματικότητα, αλλά στην ουσία τους είναι υποταγή στις εντολές των μεγάλων.
Αδελφοί μου, η Ελλάδα απ᾿ άκρου εις άκρον και ο Ελληνισμός της διασποράς φωνάζει δυνατά: Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ!
Ακούσατε Έθνη και λαοί: Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΗΤΑΝ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ!
Των αγίων και των ηρώων της Μακεδονίας οι προσευχές και σ’ αυτή την δύσκολη καμπή θα δώσουν την λύση».
Φωτό: imfth, Δημήτριος Ανάγνου & Ηλίας Κλέτσας
~*  https://youtu.be/-W2-OT6btTI .-


~** Καλαβρύτων Αμβρόσιος: «Ζήτω οι Μακεδόνες… των Σκοπίων»
~ Πικραμένος, όπως και οι περισσότεροι Ελληνες, με τη συμφωνία για την ονομασία των Σκοπίων, ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος ανήρτησε άρθρο του στο προσωπικό του ιστολόγιο με το οποίο επιτίθεται στον Αλέξη Τσίπρα με αφορμή και τις χθεσινές υπογραφές.
*  Η ανάρτηση αναφέρει:
ΤΕΛΙΚΑ,
Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ κ. ΤΣΙΠΡΑΣ
ΤΙ ΘΕΟ ΠΙΣΤΕΥΕΙ;
_______Γιά τον Εξοχώτατο (;) Πρωθυπουργό της δύστυχης Ελλάδος κ. Αλέξ. Τσίπρα πολλά και λέγονται και γράφονται! Με την εν γένει συμπεριφορά του συνεχώς προκαλεί! Και ενώ η Ιερά Σύνοδος τηρεί αιδήμονα σιγήν, ο κόσμος εξεγείρεται, καταγράφει, διαμαρτύρεται!
_______Τα πιό σπουδαία επιτεύγματα της Κυβερνήσεως ΣYΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με Πρωθυπουργό τον κ. ΤΣΙΠΡΑ είναι τα εξής: Τα ιδανικά, με τα οποία εμείς οι παλαιότεροι έχουμε γαλουγηθή είναι ΠΑΤΡΙΣ, ΘΡΗΣΚΕΙΑ, ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ. Ο Πρωθυπουργός κατώρθωσε το ΑΚΑΤΟΡΘΩΤΟ! Διέγραψε και τα τρία αυτά ιδανικά απο τη ζωή των Ελλήνων!
Το ΘΡΗΣΚΕΙΑ, διότι ο ίδιος προβάλλει ως άθεος!
Το ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ, διότι ο ίδιος και αστεφάνωτος είναι καί τους Ομοφυλόφιλους προωθεί και προβάλλει!
Το ΠΑΤΡΙΣ, διότι με την συμφωνία ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ εχάρισε στα Σκόπια την ένδοξη ιστορία μας! Ισοπέδωσε τά πάντα! Επρόδωσε την Πατρίδα μας!
Αλλά και το Δημοκρατικό μας Πολίτευμα ΠΕΡΙΦΡΟΝΗΣΕ, αφού την Απόφαση για τη Μακεδονία ΔΕΝ ΕΛΑΒΕ η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, αλλά ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ Ο ΑΛΕΞΙΟΣ ΤΣΙΠΡΑΣ!
Καί ναί μεν ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος, αναφερόμενος στο θέμα των Σκοπίων, σε Δηλώσεις Του είπε, ότι «ο Ελληνικός Λαός ψηφίζει τους Βουλευτές, η δε Βουλή των Ελλήνων αποφασίζει για τα εθνικού περιεχομένου ζητήματα»!
Στην προκείμενη περίπτωση ΑΓΝΟΗΘΗΚΑΝ ΟΛΟΙ!
Δηλ. καί ο Ελληνικός Λαός!
καί η Βουλή των Ελλήνων!
_______Συνοψίζοντας την αντίδραση προσώπων και παραγόντων στη σημερινή μας ανάρτηση θα σας παρουσιάσουμε μερικά επικριτικά δημοσιεύματα εναντίον του Πρωθυπουργού της Ελλάδος: Να οι τίτλοι, τους οποίους επιλέξαμε:
«Είναι και «λαομπαίχτης » και «θεομπαίχτης»!
«Τα έβαλαν ακόμη και με την προσευχή!»
«Ζήτω η αριστεροδεξιά των Σοδομιστών…….του αρχισοδομιστή Τσίπρα με ήθος Διαβόλου και γνήσιο Αντίχριστο μίσος».
___________Εμείς διαβάσαμε τα παραπάνω άρθρα και σας τα παραθέτουμε. Δεν είναι δικά μας κείμενα. Εάν, τυχόν, εξέρχωνται των ορίων του Νόμου, εμείς δεν έχουμε ευθύνη!
Αίγιον, 18 Ιουνίου 2018
+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ

***  Θεσσαλονίκης Ανθιμος: «Ζούμε και πεθαίνουμε για την πατρίδα μας» (ΒΙΝΤΕΟ)
~  Για την Μακεδονία μίλησε σήμερα το πρωί από άμβωνος ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Ανθιμος, από Ιερό Ναό Παναγίας Δεξιάς.
 * Ο Παναγιώτατος, με αφορμή την υπογραφή της συμφωνίας ανάμεσα σε Ελλάδα και Σκόπια έκανε μια ιστορική αναδρομή, μίλησε με στοιχεία και μέσα από την ψυχή του αναφέρθηκε στους αγώνες των Ελλήνων για τα άγια αυτά χώματα.
Μεταξύ άλλων είπε: «Η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική.. Λέμε όχι σε ό,τι αλλάζει την ιστορία μας. Αγνώμονες Σκοπιανοί. Δεν μπορείτε να διεκδικήσετε τίποτα από το έδαφος που σήμερα σας ανήκει. Η ιστορία διδάσκει, η αρχαιολογία αποδεικνύει, τα ήθη κι έθιμα επιβεβαιώνουν.
Η Μακεδονία μας υπάρχει στις καρδιές των Ελλήνων χιλιάδες χρόνια. Τα Σκόπια δεν μπορούν να κρατήσουν ποτέ το όνομα αυτό. ΟΧΙ το όνομα της Μακεδονίας στο κράτος των Σκοπίων. Ζούμε και πεθαίνουμε για την πατρίδα μας.
Αυτά που βασιλεύουν είναι η Ελλάδα και η Ορθοδοξία. Αυτά πρεσβεύουμε και δεν προσβάλλουμε κανέναν».
Δείτε το βίντεο από τη Θεία Λειτουργία…17.06.2018 - Αρχιερατική Θεία Λειτουργία - Ι.Ν. Παναγίας Δεξιάς Θεσσαλονίκης : https://youtu.be/iUvZbGhSOCY .-

***  Αντωνία Μπούζα για Ελένη Αλειφέρη: «Έχει τεθεί εκτός παράταξης, δεν μπορεί να εποπτεύσει καμία υπηρεσία» 
Ζήτησε το γραφείο αντιπεριφερειάρχη, γιατί η διοίκηση πρέπει να έχει… αίγλη! 
  Στη νέα αντιπεριφερειάρχη Αντωνία Μπούζα κατέφυγε από χθες η Περιφερειακή Αρχή, χρησιμοποιώντας την ως «πολιορκητικό κριό» εναντίον της αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, Ελένης Αλειφέρη. Με μια αιφνιδιαστική συνέντευξη Τύπου, χθες αργά το μεσημέρι, η κα Μπούζα εξαπέλυσε μύδρους κατά της κας Αλειφέρη, κατηγορώντας την για κωλυσιεργία υπηρεσιών και παράνομες ενέργειες.
Συνεχίζοντας το μοτίβο της Περιφερειακής Αρχής ζήτησε κι αυτή δημόσια από την κα Αλειφέρη να παραιτηθεί, καθώς και να παραδώσει το γραφείο της, καθώς - όπως είπε- ο περιφερειάρχης δεν μπορεί να στριμώχνεται σε ένα μικρό γραφείο και πως η διοίκηση χρειάζεται την αίγλη της.
Στο μεταξύ, το πρωί είχε δημιουργηθεί άλλη μια ανούσια ένταση στο 4ο όροφο του Διοικητηρίου για τα κλειδιά της αίθουσας συσκέψεων, με την κα Μπούζα να δίνει εντολή να αλλαχθούν οι κλειδαριές.
  «Κωλυσιεργεί»
Η κα Μπούζα αρχικά ανέφερε ότι η χρησιμότητα της συνέντευξης προέκυψε «από την ανάγκη της περιφερειακής διοίκησης να προχωρήσει στην εύρυθμη λειτουργία της Περιφερειακής Ενότητας» και πως μεταφέρει την άποψη της Περιφερειακής Αρχής.
«Οι οποιεσδήποτε κινήσεις υπαλλήλων της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας περιβάλλονται από τη νομιμότητα και γίνονται κατόπιν εντολών του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη. Ο τρόπος συμπεριφοράς κάποιων με φωνασκίες στους διαδρόμους προσβάλλει τη δημόσια διοίκηση και το φωνασκούντα δεν προτιθέμεθα να τον αφήσουμε να συνεχίσει αυτή την άσχημη συμπεριφορά», είπε εννοώντας την κα Αλειφέρη.
Σε άλλο σημείο η κα Μπούζα ανέφερε ότι η Περιφερειακή Αρχή «σέβεται την ενημέρωση και δεν καλεί ποτέ επιλεκτικά τα Μέσα Ενημέρωσης», ενώ ακολούθως πρόσθεσε: «Η εντολή του περιφερειάρχη είναι η χωροταξική αναδιάρθρωση των υπηρεσιών και με δεδομένο την ανάληψη καθηκόντων από εμένα και τους περιφερειακούς συμβούλους κ.κ. Γκούνη και Χρονά, αν και η κα Αλειφέρη έχει ενημερωθεί, συνεχίζει να κωλυσιεργεί. Αυτό πρέπει να λήξει.
Όσον αφορά στην εν γένει συμπεριφορά της κας Αλειφέρη, αυτή αρνείται πεισματικά να διευκολύνει την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών. Τη συμπεριφορά της την αφήνω στην κρίση των πολιτών και αν νομίζει ότι οι ενέργειές της καλύπτονται από νομιμότητα, πιστεύω ότι πρέπει να κινηθεί διαφορετικά. Και δεν μπορεί μόνη της να ερμηνεύει διατάξεις του νόμου. Τη στιγμή που έχουν ληφθεί αποφάσεις, τόσο από τον περιφερειάρχη όσο και από την εκτελεστική επιτροπή τρεις φορές, αλλά και το Περιφερειακό Συμβούλιο, με το οποίο της έχει ζητηθεί η παραίτησή της. Το να παραμένει κάποιος σε ένα αξίωμα τη στιγμή που οι συνεργάτες του και όλο το Περιφερειακό Συμβούλιο, αλλά και γενικότερα η παράταξη έχει θέσει εκτός, κι αυτό πάλι το αφήνω  στην κρίση των πολιτών».
Τέλος, υποσχέθηκε ότι μετά την ανάληψη των νέων της καθηκόντων η εικόνα της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας θα αλλάξει προς το καλύτερο σε πολλούς τομείς.
  «Είχε παρατήσει τα πάντα»
Δεχόμενη ερωτήσεις η κα Μπούζα για το ποιες είναι οι ενέργειες της κας Αλειφέρη που δημιουργούν κωλυσιεργίες στις υπηρεσίες, απάντησε: «Είναι πολλά ζητήματα που βλέπουμε και αφορούν μετακινήσεις υπηρεσιακών οχημάτων, προβλήματα με τα ίδια τα υπηρεσιακά οχήματα, με τα οχήματα έργων με την Πολιτική Προστασία. Προβλήματα σε κάθε τομέα, υπήρχαν υστερήσεις, και δε μας επέτρεπαν να προχωρήσουμε».
Σε διευκρίνιση να μιλήσει συγκεκριμένα, είπε: «Δεν μπορώ να πω κάτι συγκεκριμένο, αλλά τα μηχανήματα έργων ήταν σε μια κατάσταση που δεν μπορούσε να υπάρξει άμεση παροχή έργου. Δεν ήταν συντηρημένα και δεν υπήρχε κανένα ενδιαφέρον από τη διοίκηση. Είχε παρατήσει τα πάντα. Μπορεί το αίτημα να είχε γίνει από τις υπηρεσίες. Ο αιρετός προϊστάμενος πρέπει να κάνει κάποιες ενέργειες οι οποίες δεν είχαν γίνει. Έπρεπε να πάει το αίτημα στην Οικονομική Επιτροπή για να προχωρήσει η άμεση συντήρηση των μηχανημάτων. Και για την Πολιτική Προστασία όλα τα προηγούμενα χρόνια δεν είχαν πληρωθεί υδατοδεξαμενές. Με τη δική μας παρέμβαση άμεσα διορθώθηκε αυτό».
  Θέλουν αίγλη
Σε ό,τι αφορά τη… χωροταξική αναδιάρθρωση και το αίτημα να εγκαταλείψει η κα Αλειφέρη το γραφείο του αντιπεριφερειάρχη, η κα Μπούζα είπε: «Έχουμε ενημερώσει εγγράφως την κα Αλειφέρη ότι απαιτείται χωροταξική αναδιάρθρωση του 4ου ορόφου, λόγω της δικής μου παρουσίας εδώ, του κ. Γκούνη και του κ. Χρονά και γενικότερα του περιφερειάρχη, ο οποίος έρχεται κάθε εβδομάδα εδώ για να μπορεί να επιλύει ζητήματα της Μεσσηνίας».
Σε ερώτησή μας αν τα προβλήματα της Μεσσηνίας λύνονται μόνο σε μεγάλο γραφείο, απάντησε: «Ο περιφερειάρχης εκπροσωπεί τη διοίκηση, την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Είναι ο επικεφαλής όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων. Απαιτείται να έχει και την αίγλη της η διοίκηση. Διότι ο περιφερειάρχης θα συναντήσει εκπροσώπους άλλων υπηρεσιών, θα δώσει κάποιες συνεντεύξεις. Δεν μπορεί ο περιφερειάρχης να είναι στριμωγμένος μέσα σε ένα γραφείο που θα κάθονται όλοι όρθιοι οι συνεργάτες του και δεν μπορούν να δημιουργηθούν συνθήκες που απαιτεί η διοίκηση για να προχωρήσει και να φανεί και η εικόνα της προς τα έξω».
Τέλος, για το επεισόδιο με την αίθουσα συνεδριάσεων, η κα Μπούζα ισχυρίσθηκε ότι «δε βρισκόταν πουθενά κανένα κλειδί», ούτε και στο γραφείο κίνησης, κι αυτά βρίσκονταν μάλλον μόνο στην κατοχή της κας Αλειφέρη, από την οποία όμως δεν τα ζήτησε, αλλά αλλάχθηκαν κλειδαριές.
Μάλιστα, χαρακτήρισε παράνομες τις ενέργειές της, λέγοντας ότι νομιμότητα είναι να σέβεται η κα Αλειφέρη τις αποφάσεις της διοίκησης.
Τέλος, σε άλλη ερώτηση είπε ότι η κα Αλειφέρη δεν εποπτεύει τις υπηρεσίες και μπορεί να τις συντονίζει βάσει των εντολών του περιφερειάρχη, συμπληρώνοντας: «Όταν έχει τεθεί εκτός παράταξης, δεν μπορεί να εποπτεύσει καμία υπηρεσία. Δημιουργούνται ζητήματα με τη συμπεριφορά της κας Αλειφέρη, όπου πολλές φορές μέχρι και απειλές έχουν εκτοξευθεί εναντίον υπαλλήλων».   Της Βίκυς Βετουλάκη

***  Σοβαρό τροχαίο ατύχημα στις Κιτριές! 
Σοβαρό τροχαίο ατύχημα συνέβη λίγο πριν τις 11 το βράδυ στις Κιτρίες.
Όταν ΙΧ αυτοκίνητο από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, εξετράπη της πορείας του και έπεσε σε χαντάκι ύψους 3 μέτρων.
Άμεσα έσπευσαν όχημα της πυροσβεστικής που απεγκλώβισε τον οδηγό και με ασθενοφόρο διακομίσθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο οδηγός δεν διατρέχει κίνδυνο για τη ζωή του. 


*** Μηχανάκι τυλίχθηκε στις φλόγες στην παραλία 
Ένα δίκυκλο καταστράφηκε ολοσχερώς όταν ξαφνικά ξέσπασε φωτιά ενώ αυτό κινούνταν στην οδό Σανταρόζα, το πρωί της Τρίτης.
Στο σημείο έσπευσαν δύο οχήματα της Πυροσβεστικής, που έσβησαν τη φωτιά πριν αυτή επεκταθεί σε άλλο όχημα.

*** Παρεμβάσεις σε 50 Δήμους για τους Ρομά 
Η δολοφονία της 13χρονης Ρομά από τον καταυλισμό της Άμφισσας, το τεταμένο κλίμα που ακολούθησε και το ντροπιαστικό για την ελληνική κοινωνία χειροκρότημα ορισμένων κατοίκων έξω από τα δικαστήρια, είναι σκηνές από ένα έργο που έχουμε ξαναδεί.
Το πέπλο του κοινωνικού αποκλεισμού δυστυχώς μέχρι σήμερα σηκώνεται μόνο αποσπασματικά, με αφορμή συνήθως τραγικά περιστατικά, αλλά οι ουσιαστικές αιτίες που οδηγούν τους Ρομά στο περιθώριο δεν έχουν εδώ και δεκαετίες καταπολεμηθεί.
Καταυλισμοί που δε διαθέτουν πρόσβαση σε τρεχούμενο νερό και ηλεκτρικό ρεύμα, κανενός είδους δηλαδή βασική υποδομή, αν και σε αυτούς κατοικούν σε μεγάλο ποσοστό παιδιά μικρής ηλικίας. Οι υγειονομικές συνθήκες που επικρατούν ελλοχεύουν μόνιμους κινδύνους για την υγεία όσων μένουν στους καταυλισμούς, συμβιώνοντας με τρωκτικά και φίδια, δίπλα σε απορρίμματα και λιμνάζοντα ακάθαρτα ύδατα. Σε τοποθεσίες, μάλιστα, που στις πλείστες περιπτώσεις κρίνονται ακατάλληλες, καθώς γειτνιάζουν με ρέματα ή εθνικές οδούς, και συνήθως απέχουν χιλιόμετρα από τον αστικό ιστό, χωρίς σύνδεση με μέσα μεταφοράς.
Τα παραπάνω είναι στοιχεία των Υγειονομικών Εκθέσεων που έχει στα χέρια της η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου έπειτα από επιτόπιες αυτοψίες που διενεργήθηκαν σε 50 Δήμους της χώρας.
«Η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των Ρομά αποτελεί προτεραιότητα για το υπουργείο και την κυβέρνηση. Έχουμε την πολιτική βούληση και το σχέδιο για να ξεπεράσουμε τα προβλήματα που σωρεύτηκαν επί σειρά δεκαετιών. Είναι στρατηγική μας επιλογή, αλλά ταυτόχρονα και υποχρέωση να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες συνθήκες για την αξιοπρεπή διαβίωσή τους» λέει μιλώντας στο «Βήμα» η κυρία Φωτίου.
«Είμαστε σε στενή συνεργασία με τους τοπικούς και τους αυτοδιοικητικούς φορείς ώστε να υλοποιήσουμε τις αναγκαίες παρεμβάσεις που θα διευκολύνουν την ένταξη των Ρομά στις τοπικές κοινωνίες. Πρέπει να επιμείνουμε στην κοινωνική ένταξη. Είναι μονόδρομος για να αποφευχθούν τα φαινόμενα βίας και αυτοδικίας, αντίδοτο στην εξαθλίωση και την παραβατικότητα» συνεχίζει.
Με προτεραιότητα τους 50 Δήμους που έχουν υγειονομικές μελέτες, και στους οποίους κατοικούν περίπου 20.000 Ρομά, ενεργοποιούνται έκτακτες παρεμβάσεις προκειμένου να διασφαλιστεί το ελάχιστο ενός αποδεκτού επιπέδου διαβίωσης. Αυτές περιλαμβάνουν «πολυκέντρα» με εγκαταστάσεις ατομικής υγιεινής, ενώ όπου αυτό δεν είναι εφικτό, θα εγκαθίστανται υγειονομικά containers. Ενεργοποιούνται μέχρι την υλοποίηση παρεμβάσεων που θα στοχεύουν στη σταδιακή αλλά πλήρη ένταξη στον ευρύτερο αστικό και κοινωνικό ιστό, όπως η ανάπτυξη οργανωμένων χώρων μετεγκατάστασης και η επιδότηση ενοικίου.
Ανάλογα με το μέγεθος του οικισμού και των αναγκών, αυτά θα διαθέτουν τουαλέτες, νιπτήρες, ντουζιέρες και βοηθητικούς χώρους που είναι απαραίτητοι για αποδυτήρια και αποθήκευση υλικών, καθώς και εγκαταστάσεις καθαρισμού ιματισμού.
Η σύνδεση με τα δίκτυα κοινής ωφελείας και η δημιουργία βασικής υποδομής αποχετευτικού συστήματος αποτελούν μέρος της συγκεκριμένης παρέμβασης. Επιπλέον, προβλέπεται η δημιουργία χώρων, στη μορφή μιας τάξης, μιας αυλής ή ενός αιθρίου, για την ανάπτυξη δραστηριοτήτων και μαθησιακής στήριξης. Στα πολύκεντρα θα παρέχονται και υπηρεσίες όπως ψυχολογική και νομική υποστήριξη.
Το παραπάνω πρόγραμμα είναι μια μοναδική ευκαιρία, κυρίως, για το Δήμο Καλαμάτας να ζητήσει τη συμμετοχή του, αφού η διαβίωση αλλά και η δράση - πολλές φορές παραβατική- των Ρομά έχουν προκαλέσει πολλά προβλήματα στις Δημοτικές Κοινότητες.  Α.Π.

*** Η Βιβλιοθήκη ταξίδεψε τα παιδιά στο Παγκόσμιο Κύπελλο! 
Όμορφες, δημιουργικές, ποδοσφαιρικές στιγμές επεφύλασσε το παιδικό εργαστήρι που διοργάνωσε χθες το πρωί η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας, με θέμα το Παγκόσμιο κύπελλο ποδοσφαίρου.
Η ανταπόκριση ήταν μεγάλη, με οργανωμένη συμμετοχή από τον Πατίστα και παίκτες της Μεικτής Μεσσηνίας, ενώ αξιοσημείωτη ήταν παρουσία κοριτσιών.
Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν βίντεο με επιλεγμένο αρχειακό υλικό από παλιότερα Μουντιάλ, να ξεφυλλίσουν βιβλία, να φτιάξουν χειροτεχνίες και να μιλήσουν για τις ομάδες, τους αστέρες, τις σημαίες, τις μασκώτ και άλλες πτυχές της μεγάλης διοργάνωσης που καθηλώνει κάθε 4 χρόνια, όπως και αυτές τις εβδομάδες, εκατομμύρια θεατές σε όλο τον κόσμο.
Καίρια ήταν η παρουσία του προπονητή των Μεικτών ομάδων της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μεσσηνίας, Ηλία Μαστορέα, ο οποίος μίλησε για τη χαρά του τίμιου παιχνιδιού και τις αξίες του αθλητισμού .-

*** Τέλη Ιουλίου η μελέτη ανάπλασης του Παμίσου για διαβούλευση στη Μεσσήνη 
Την ιδιαίτερη ικανοποίησή του που το έργο της «εκατονταετίας» για την περιοχή, η ανάπλαση του Παμίσου, όπως το έχει χαρακτηρίσει ο ίδιος, προχωρά με ικανοποιητικούς ρυθμούς, εξέφρασε κατά τη διάρκεια του χθεσινού Δημοτικού Συμβουλίου ο δήμαρχος Γιώργος Τσώνης.
Όπως έκανε γνωστό, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο υπουργείο Υποδομών, πήρε δεσμεύσεις ότι η μελέτη αυτού του σπουδαίου έργου, συνολική αξίας 45-50 εκ. ευρώ, πρόκειται να έρθει για διαβούλευση στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης στα τέλη Ιουλίου με αρχές Αυγούστου αργότερο. Πρόσθεσε δε, ότι είναι πολύ πιθανό υποέργα της μελέτης να ξεκινήσουν μέσα στο 2019.
Κ. Γαζ.

***  Αιτήσεις για Παιδικούς Σταθμούς και ΚΔΑΠ μέσω ΕΣΠΑ μέχρι τις 3 Ιουλίου 
Μέχρι τις 3 Ιουλίου  υποβάλλονται αιτήσεις για εγγραφή στο πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» έτους 2018-2019, μέσω της ιστοσελίδας της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ). Είναι δυνατή η εγγραφή σε δομές όπως οι Παιδικοί Σταθμοί, τα ΚΔΑΠ, τα ΚΔΑΠ/ΜΕΑ, με κάλυψη της δαπάνης από το ΕΣΠΑ.
Οι ενδιαφερόμενες μητέρες μπορούν να πλοηγηθούν στην ιστοσελίδα της ΕΕΤΑΑ (www.eetaa.gr), να ενημερωθούν για την πρόσκληση, τα απαραίτητα δικαιολογητικά, τις οδηγίες εγγραφής και να κάνουν αίτηση για τις ανωτέρω δομές. Επισημαίνεται ότι φέτος η είσοδος στο σύστημα υποβολής αιτήσεων γίνεται με διαπίστευση ΤΑΧΙSNET των ωφελουμένων, ενώ ζητούνται και στοιχεία ΑΦΜ και ΑΜΚΑ του συζύγου, καθώς και λογαριασμός ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email).
  ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΙΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΔΑΠ ΚΑΙ ΚΔΑΠ/ΜΕΑ
Ο Δήμος Καλαμάτας, προκειμένου να εξυπηρετήσει ωφελούμενες που ενδιαφέρονται για τις δομές των Δημοτικών ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ/ΜΕΑ, θα λειτουργήσει σημεία εξυπηρέτησης και παροχής βοήθειας στη διαδικασία αιτήσεων, ως εξής:
  Από Δευτέρα 18 Ιουνίου μέχρι 22 Ιουνίου :
Α. Στα ΚΔΑΠ 1ου Δημοτικού Σχολείου, 6ου Δ.Σ., 8ου Δ.Σ., 9ου Δ.Σ., 10ου Δ.Σ., 18ου Δ.Σ., 21ου Δ.Σ., Λαιΐκων, Θουρίας, Αρφαρών: 17.00-19.00
Β. Στο Δημαρχείο Καλαμάτας, γραφείο 322 (Β' Κτήριο, 2ος ορ.): 9.00-15.00.
  Από 25 Ιουνίου έως 2 Ιουλίου:
Α. Στα ΚΔΑΠ 1ου Δημοτικού Σχολείου, 6ου Δ.Σ., 8ου Δ.Σ., 9ου Δ.Σ., 10ου Δ.Σ., 18ου Δ.Σ., 21ου Δ.Σ., Λαιΐκων, Θουρίας, Αρφαρών: 10.00-13.00
Β. Στο Δημαρχείο Καλαμάτας, Γραφείο 322 (Β' Κτήριο, 2ος ορ.):  9.00-14.00 ΚΑΙ 18.00 – 20.00.
  ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΒΡΕΦΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ
Υπενθυμίζεται ότι στη δράση συμμετέχουν όλοι οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί Καλαμάτας, που είναι οι εξής:
•Α΄ Δημοτικός Παιδικός Σταθμός (Βασιλίσσης Σοφίας 15)
•Β΄ Δημοτικός Παιδικός Σταθμός (τέρμα Πολυδούρη)
•Γ΄ Δημοτικός Παιδικός Σταθμός ( Ανατολικό Κέντρο - Τέντα)
•Δ΄ Δημοτικός Παιδικός Σταθμός (Γιαννιτσών 12 & Φιλοποίμενος)
•Ε΄ Δημοτικός Παιδικός Σταθμός (Ευαγγελιστρίας 9)
•Ζ΄ Δημοτικός Παιδικός Σταθμός (Εθνικού Σταδίου - Παραλία)
•Η΄ Δημοτικός Παιδικός Σταθμός (Βέργα, οδός Ευαγγελιστρίας).
Όποια ωφελούμενη μητέρα επιθυμεί να λάβει πληροφορίες για τους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου, μπορεί να απευθυνθεί στο Γραφείο 6, κτήριο Β΄ του συγκροτήματος του νέου Δημαρχείου, 1ος όροφος, τηλ. 27213 60648. Σημειώνεται ότι για φοίτηση σε Βρεφικό Τμήμα υποβάλλεται ίδιου τύπου αίτηση, μέσω της ΕΕΤΑΑ.
Επιπρόσθετα, θα πρέπει να σημειώσουμε ότι εγκρίθηκε αρχικός προϋπολογισμός 205 εκατ. ευρώ για τη φιλοξενία περίπου 118.000 παιδιών στους παιδικούς σταθμούς της χώρας για το έτος 2018-2019, με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας, Αλέξη Χαρίτση.
Όπως δήλωσε ο κ. Χαρίτσης στο ΑΠΕ - ΜΠΕ: «Οι δομές παιδικής φροντίδας βρίσκονται στο επίκεντρο της κοινωνικής πολιτικής της κυβέρνησης. Όπως και πέρυσι, προχωρήσαμε εγκαίρως στην απαραίτητη χρηματοδότησή τους από κονδύλια του ΕΣΠΑ και εθνικούς πόρους, συνολικού ύψους 205 εκατ. ευρώ, ώστε όσο το δυνατόν περισσότεροι γονείς και παιδιά να ωφεληθούν από το πρόγραμμα για την εναρμόνιση της οικογενειακής με την επαγγελματική ζωή.
Σε συνεργασία με τα υπουργεία Εργασίας και Εσωτερικών, εξασφαλίσαμε τη φιλοξενία περισσότερων από 110.000 παιδιών στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς. Δεσμευόμαστε ότι θα ικανοποιηθούν πλήρως όλα τα αιτήματα των οικογενειών με εισόδημα κάτω από το όριο της φτώχειας, αλλά και των οικογενειών με παιδιά με αναπηρία, προχωρώντας σε επιπλέον αύξηση του προϋπολογισμού, αν χρειαστεί, για την κάλυψη των αναγκών των συμπολιτών μας».

*** Αρνείται τις κατηγορίες για χρηματισμό ο 61χρονος υπάλληλος της Διεύθυνσης Μεταφορών 
Ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα αφέθηκε χθες μετά την απολογία του στον ανακριτή Καλαμάτας ο 61χρονος υπάλληλος της Διεύθυνσης Μεταφορών Μεσσηνίας που κατηγορείται για δωροληψία υπαλλήλου κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια και παράβαση καθήκοντος σε βαθμό κακουργήματος.
Σύμφωνα με τη δικηγόρο του Σταυρούλα Παπαδοπούλου, ο 61χρονος αρνείται τις κατηγορίες και ισχυρίζεται ότι ο ιδιοκτήτης της Σχολής Οδηγών τού έστησε παγίδα βάζοντας στην τσέπη του τα 10 ευρώ και χωρίς να έχουν κάνει καμία συμφωνία. Γι’ αυτό και θα ασκήσει όλα τα νόμιμα δικαιώματά του.
  Κατηγορία
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ιδιοκτήτης Σχολής Οδηγών κατέφυγε στην Αστυνομία, καταγγέλλοντας ότι υπάλληλος της Διεύθυνσης Μεταφορών, που συμμετέχει σε εξετάσεις υποψήφιων οδηγών, ζητά χρήματα για την επιτυχή εξέταση οδήγησης υποψηφίων.
Έπειτα από συνεννόηση με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας, το απόγευμα της Παρασκευής κλείσθηκε ραντεβού στα γραφεία της Σχολής Οδηγών, καθώς ο υπάλληλος φέρεται να είχε ζητήσει 10 ευρώ, ως υπόλοιπο από συναλλαγή που είχε προηγηθεί.
Οι αστυνομικοί παρέδωσαν στον ιδιοκτήτη της σχολής ένα προσημειωμένο χαρτονόμισμα των 10 ευρώ και κρύφτηκαν μέχρι τη συνάντηση. Όταν εμφανίσθηκε ο 61χρονος υπάλληλος και πήρε το χαρτονόμισμα, οι αστυνομικοί αποκαλύφθηκαν και τον συνέλαβαν.
  Αρνείται
Στην απολογία του χθες ο 61χρονος αρνήθηκε τις κατηγορίες, ενώ όπως είπε η δικηγόρος του Σταυρούλα Παπαδοπούλου, τα στοιχεία εναντίον του δεν είναι ισχυρά.
Όπως διευκρίνισε, ο ιδιοκτήτης της Σχολής Οδηγών έχει καταγγείλει ότι στις 6 Ιουνίου είχε εξέταση υποψηφίου για δίπλωμα οδήγησης μηχανής με β’ εξεταστή τον 61χρονο, ο οποίος του ζήτησε χρήματα. Όμως, η κα Παπαδοπούλου τόνισε ότι με τον πελάτη της έχουν στοιχεία ότι εκείνη την ημέρα ο καταγγέλλων δεν είχε καμία εξέταση υποψήφιου οδηγού.
Μάλιστα, η δικηγόρος του είπε πως, αντίθετα, ο ιδιοκτήτης της Σχολής Οδηγών ζητούσε πιεστικά από τον 61χρονο να βοηθήσει τους υποψηφίους του.
Για το συγκεκριμένο δε περιστατικό, ο 61χρονος υποστηρίζει ότι περνούσε έξω από τη συγκεκριμένη Σχολή Οδηγών και ο καταγγέλλων τον φώναξε μέσα.
Του είπε να δει τι θα κάνει με το μαθητή του για να περάσει τις εξετάσεις, ενώ του έβαλε στην τσέπη τα 10 ευρώ και πριν προλάβει να αντιδράσει τον συνέλαβαν οι αστυνομικοί.
Τέλος, η κα Παπαδοπούλου σημείωσε ότι ο πελάτης της είχε βοηθητικό ρόλο στις εξετάσεις των υποψήφιων οδηγών και όχι αποφασιστικό.
Στο μεταξύ, χθες σε δηλώσεις της για την υπόθεση αυτή η θεματική αντιπεριφερειάρχης Αντωνία Μπούζα είπε: «Οι διωκτικές Αρχές κάνουν το καθήκον τους.
Εμείς ως περιφερειακή διοίκηση επιζητούμε τη διαφάνεια σε όλα τα επίπεδα και αυτή να φτάσει μέχρι το κόκαλο. Για εμάς αυτό είναι κομβικής σημασίας. Δεν μπορούν αυτά τα ζητήματα να ταλανίζουν την περιφερειακή διοίκηση. Καθήκον όλων μας είναι να προασπίζουμε τη νομιμότητα και να μεριμνούμε για το συμφέρον των πολιτών».
Της Βίκυς Βετουλάκη 

***  Έτοιμο τον Αύγουστο το νέο ξενοδοχείο στον Κορδία 
Το Δημαρχείο Καλαμάτας επισκέφθηκαν χθες ο Γεώργιος Κατσαρός, ιδιοκτήτης του νέου ξενοδοχείου στον Κορδία, μαζί με τον αρχιτέκτονα Χριστόδουλο Μακρή, όπου και συναντήθηκαν με το δήμαρχο.
Τη συνάντηση απασχόλησε, μεταξύ άλλων, η βελτίωση της πρόσβασης από το ξενοδοχείο στη θάλασσα και ο κ. Νίκας τόνισε πως οτιδήποτε είναι νόμιμο, θα γίνει και θα βελτιωθεί η πρόσβαση.
Το ξενοδοχείο αυτό, που αναβαθμίζει μιαν ολόκληρη περιοχή και φέρνει την ελπίδα επενδύσεων στον τόπο μας, θα έχει δυναμικότητα 100 κλινών, με δυνατότητα επέκτασης. Καταβάλλεται δε προσπάθεια να λειτουργήσει από φέτος το καλοκαίρι (Αύγουστο).
Α.Π.

***   «ΒΟΜΒΑ» του Γ.Γ. του ΝΑΤΟ: «Η ενότητα της συμμαχίας ΑΠΕΛΕΙΤΑΙ άμεσα»…
Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg δήλωσε ότι η ενότητα της συμμαχίας απειλείται λόγω των διαφωνιών μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ευρώπης.
«Υπάρχουν πραγματικές διαφωνίες μεταξύ των ΗΠΑ και άλλων συμμάχων για θέματα όπως το εμπόριο, η κλιματική αλλαγή και η πυρηνική συμφωνία του Ιράν», αναφέρει στον Guardian ο Γενικός Γραμματέας.
* Όπως είπε, αυτές οι διαφωνίες είναι πραγματικές και δεν μπορούν να εξαληφθούν αμέσως.
Ο Stoltenberg σημείωσε ότι πουθενά «δεν είναι χαραγμένο σε πέτρα», ότι «η διατλαντική συνθήκη θα ευημερεύει πάντοτε», αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το κενό είναι αναπόφευκτο.
Ταυτόχρονα, τόνισε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ενισχύουν τη δέσμευση για την ευρωπαϊκή ασφάλεια και από την είσοδο του Donald Trump στην προεδρία, η αμερικανική πλευρά αύξησε τη χρηματοδότησή της για την παρουσία της στην Ευρώπη κατά 40%.
Νωρίτερα, όπως ανέφεραν τα ΜΜΕ, ο Τραμπ, σε συνέντευξη τύπου με τον Γάλλο Πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν, δήλωσε ότι η Ε.Ε. στον εμπορικό τομέα ήταν «χειρότερη κι από την Κίνα».
Με πληροφορίες από Russia Today

***   ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ πλέον οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ! Τους ΓΙΟΥΧΑΡΟΥΝ και τους ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ να πάνε σε εκδηλώσεις… (ΒΙΝΤΕΟ)
Πανελλήνιο ξεσηκωμό έχει προκαλέσει η ανείπωτη προδοσία των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κατά της Μακεδονίας και της ιστορίας μας, με αποτέλεσμα να είναι πλέον ανεπιθύμητοι.
Στο Περτούλι Τρικάλων, όπου θα γίνει το 38ο Αντάμωμα των Σαρακατσαναίων το τριήμερο 22-23-24 Ιουνίου, οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κηρύχθηκαν ανεπιθύμητοι.
*  Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σαρακατσαναίων Γιώργος Μουτσιάνας με ανάρτησή του στο Facebook δήλωσε πως «ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΘΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ, ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ».
Δείτε την ανάρτησή του:
ΠΡΟΣΩΠΙΚΉ ΑΝΑΡΤΗΣΗ.
ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΘΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΎΝ.ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΙΘΎΜΗΤΟΙ.
Δεν θα υποστείλουμε τον Φλάμπουρα.Ο Αγώνας για την Μακεδονία μας ,συνεχίζεται.Η προδοσία δεν θα περάσει.
Επόμενο ραντεβού στα Περτουλιώτικα λιβάδια.
Η πατρίδα πάνω από όλα. Σε θέματα πατρίδας και μείζονα εθνικά θέματα η Σαρακατσάνικη παράδοση δεν ξέρει από μειοδοσίες και εθνικές υποχωρήσεις, είναι λαγαρή, σαν την ελληνική σημαία μας! Είναι λευκή σαν όνειρο, γαλάζια ωραία!
Εκτός αυτού, ο Σταύρος Κοντονής και η Έλενα Τσάκρη βρέθηκαν σήμερα στα Γιαννιτσά και συγκεκριμένα στοκτήριο όπου στεγάζεται η Εισαγγελία και το Ειρηνοδικείο Γιαννιτσών. Όταν αποχωρούσε ο κ. Κοντονής άρχισαν να τον φωνάζουν «προδότη» και να τον γιουχάρουν.
Δείτε το σχετικό βίντεο: «Προδότη» φώναζαν τον Κοντονή στα Γιαννιτσά  , https://youtu.be/KrxbFZ908VM .-

***  ΕΓΓΡΑΦΑ ΦΩΤΙΑ για τη Ρ. Δούρου! Έχει ΔΙΟΡΙΣΕΙ την οικογένεια;…
Σήμερα κυκλοφόρησαν ευρέως στο διαδίκτυο έγγραφα-φωτιά, τα οποία εκθέτουν την περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου, σχετικά με τους διορισμούς μελών της οικογενείας της στην περιφέρεια.
Αναλυτικά, η Ρένα Δούρου έχει προσλάβει τόσο τον αδερφό της (Παναγιώτη Δούρο) όσο και τη νύφη της (Κασσιανή Δήμου) για σύμβουλο της.
Ως γνωστόν, και ο σύντροφος της περιφερειάρχου έχει εδώ και καιρό διοριστεί μετακλητός υπάλληλος του Υπουργείου Πολιτισμού.
Δείτε παρακάτω έγγραφα σχετικά με τους διορισμούς αδερφού και νύφης:
*

Φυσικά πρόκειται για καθόλα νόμιμους διορισμούς, και δεν τίθεται κανένα ζήτημα περί αυτού. Όμως η κα Δούρου και ο ΣΥΡΙΖΑ γενικότερα, το 2015 είχαν έρθει ως… το καινούριο που θα γκρέμιζε το παλιό, και αντί αυτού βλέπουμε να κάνουν ό,τι και οι ΝΔ-ΠΑΣΟΚ 40 χρόνια και μάλιστα εις διπλούν.
Γι΄αυτό θεωρούμε ότι τίθεται ένα σοβαρό ζήτημα ηθικής. Είναι νόμιμο, είναι όμως και ηθικό;
Η κα Δούρου ακόμη δεν έχει βγει να διαψεύσει τους διορισμούς αυτούς, εμείς από την πλευρά μας απλώς θέτουμε τα ερωτήματα. Θα αναμένουμε απάντησή της, η οποία μόλις δοθεί στη δημοσιότητα, θα φροντίσουμε να δημοσιεύσουμε άμεσα.

***  Σκοπιανό τοπίο στην ομίχλη…


~ Σκοπιανό τοπίο στην ομίχλη…«Οι επικίνδυνες αυταπάτες ότι οι Σκοπιανοί θα τηρήσουν μελλοντικές υποσχέσεις έναντι «ανταλλαγμάτων» που θα εισπράξουν άμεσα, κινδυνεύουν να γράψουν μια ακόμα μαύρη σελίδα στην μακρόχρονη πορεία του Ελληνισμού».
Γράφει ο Λεωνίδας Κουμάκης
Το κακό επισημοποιήθηκε στις 12 Ιουνίου 2018. Όχι ότι δεν το γνωρίζαμε πολλές βδομάδες, ακόμα και μήνες νωρίτερα. Τώρα γνωστοποιήθηκε με πανηγυρισμούς, διαγγέλματα και δηλώσεις «επίλυσης» ενός προβλήματος στο οποίο (δήθεν) «πήραμε» και «δεν δώσαμε».

Όσα όμως «πήραμε» είναι τα απόλυτα αυτονόητα, τα οποία εφαρμόζονται στη διεθνή διπλωματική πρακτική και αυτά που είναι ιστορικά τεκμηριωμένα σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου, από αρχαιολόγους αναμφισβήτητης εγκυρότητας και αξίας. «Πήραμε» βέβαια και μπόλικες υποσχέσεις, ασαφή «χρονοδιαγράμματα εφαρμογής» στο μέλλον και ένα τσουνάμι «συγχαρητηρίων» από όλους τους πραγματικούς αρχιτέκτονες της «συμφωνίας».
Όσα «δώσαμε» (σύνθετο όνομα, ανύπαρκτη «Μακεδονική γλώσσα» και ανύπαρκτη «Μακεδονική εθνότητα» μέσα από την ιθαγένεια που προσδιορίζεται αυθαίρετα) νομιμοποιούν για το μέλλον τον αλυτρωτισμό των γειτόνων μας, με Ελληνική «σφραγίδα».
Με άλλα λόγια «δώσαμε» ένα όχημα αλυτρωτισμού (σύνθετη ονομασία) και πολύ ισχυρά «καύσιμα» («γλώσσα» και «εθνότητα») για να το κινήσουν οι εμπνευστές του.
«Δώσαμε» ακόμα αμαχητί, αυτό που ήταν ο αρχικός στόχος όλων των διεθνών «φίλων» μας: «Διαβατήριο» και άρση όλων των αντιρρήσεων για την Ευρωπαϊκή Ένωση και στην Ατλαντική Συμμαχία.
Στο εσωτερικό, προβάλλεται σαν τεράστια επιτυχία πως η σύνθετη ονομασία των Σκοπίων θα ισχύει έναντι πάντων (erga omnes). Κατ΄ αρχήν αναρωτιέται κανείς γιατί το αυτονόητο αποτελεί «τεράστια επιτυχία» αφού οτιδήποτε αντίθετο, θα αποτελούσε μοναδική παραφωνία. Και όχι μόνο αυτό: Το erga omnes (έναντι πάντων) ουσιαστικά καταργείται την ώρα που (υποτίθεται) συμφωνήθηκε, γιατί στο εσωτερικό των Σκοπίων θα ισχύει μόνο η δεύτερη λέξη από την σύνθετη ονομασία που «συμφωνήθηκε», δηλαδή «Μακεδονία» και «Μακεδόνες»!
Και δεν τελειώσαμε: Η πλήρης εφαρμογή του erga omnes (όπου τέλος πάντων ισχύει) «εξαρτάται» από την σταδιακή πρόοδο των ενταξιακών διαπραγματεύσεων, χωρίς καν μια στοιχειώδη πρόβλεψη τι θα συμβεί αν αυτή δεν ολοκληρωθεί!
Στην πράξη, η ονομασία «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» «αναβαθμίζει» μια επαρχία της πρώην Γιουγκοσλαβίας σε χώρα, όταν η Ελλάδα κατέχει το μεγαλύτερο τμήμα της «γεωγραφικής» Μακεδονίας (και το συντριπτικό ποσοστό της 100% Ελληνικής, Αρχαίας Μακεδονίας), η Βουλγαρία άλλο ένα τμήμα και η Αλβανία ένα ελάχιστο. Γιατί αποτελεί «επιτυχία» όταν μια χώρα με ένα μικρό μόνο τμήμα της «γεωγραφικής» Μακεδονίας μονοπωλεί ένα όνομα (έστω και σε σύνθετη μορφή) με το οποίο δεν έχει καμιά απολύτως ιστορική, εθνική και πολιτισμική σχέση; Είναι αυτό φυσιολογικό; Έχει καμιά επαφή με την λογική και την πραγματικότητα ώστε να θεωρηθεί επιτυχία;
Η Ελλάδα «αναγνωρίζει» σαν «Μακεδόνες» μια ιστορικά ανύπαρκτη (κυριολεκτικά) εθνότητα η οποία αποτελείται από ετερόκλητους Σλάβους, Αλβανούς, αθίγγανους κ.ο.κ.ε. Αναγνωρίζει ακόμα μια «Μακεδονική γλώσσα» που δεν υπήρξε ποτέ, ούτε υπάρχει και σήμερα! Μια Βουλγαρο-σλαβική διάλεκτος που εμφανίστηκε στην περιοχή δέκα ολόκληρους αιώνες μετά την εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου, αναγνωρίζεται σήμερα από ανιστόρητους σαν «Μακεδονική γλώσσα» όπως – όπως, για να «κλείσει» το θέμα με «αμοιβαίους συμβιβασμούς» – όλοι εις βάρος της αλήθειας, την ιστορίας και της πραγματικότητας!

 * Η κοινή λογική λέει πως οι πολίτες της «Βόρειας Μακεδονίας» θα ονομαζόταν Βορειομακεδόνες (και όχι σκέτο ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ) και η γλώσσα της μεγαλύτερης εθνότητας (προσωπικά πιστεύω πως είναι η Αλβανική) ή έστω οι Σλάβοι, δηλαδή σλαβομακεδονική – σε καμιά όμως περίπτωση σκέτο, δηλαδή ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ!Ο κατά τα άλλα «ρητός διαχωρισμός των Ελλήνων Μακεδόνων, του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού τους, της γλώσσας τους και της περιοχής στην οποία διαβιούν» και η «αποδοχή» όλων αυτών από την πλευρά των Σκοπίων, ουδόλως σημαίνει ότι θα σταματήσει ο αλυτρωτισμός με την «ατμομηχανή» και τα «καύσιμα» που τους παραδίδουμε.
Οι πανηγυρισμοί για την «αλλαγή συντάγματος» και την «απάλειψη αλυτρωτικών διατάξεων», αποτελεί επίσης το αυτονόητο, αφού είναι αδύνατο μια χώρα να αλλάξει επίσημα το όνομα της χωρίς να αλλάξει και το (διαφορετικό) συνταγματικό της όνομα, όπως είναι αδύνατο να ενσωματωθεί στην Ευρωπαϊκή οικογένεια και στο ΝΑΤΟ, με αλυτρωτικές βλέψεις στο επίσημο σύνταγμα της!
Όλες οι χώρες που έχουν αναγνωρίσει με διμερείς συμφωνίες τα Σκόπια με το συνταγματικό τους όνομα, αναφέρουν ρητά ότι αυτό είναι προσωρινό και θα αλλάξει αυτόματα μόλις συμφωνηθεί με την Ελλάδα το οριστικό όνομα της χώρας τους. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει με όλους τους διεθνείς οργανισμούς οι οποίοι χρησιμοποιούν το προσωρινό όνομα Πρώην ΓΔΜ. Που ακριβώς βρίσκεται λοιπόν η «επιτυχία»;
Σ Υ Μ Π Ε Ρ Α Σ Μ Α : «Πανηγυρίζουμε» γιατί παραδώσαμε στους Σκοπιανούς, Αλβανούς και αθίγγανους γείτονες τα πάντα: Ανύπαρκτη γι΄ αυτούς (ιστορικά και πολιτισμικά) ονομασία, ανύπαρκτη γλώσσα και ανύπαρκτη εθνότητα μέσω της ιθαγένειας. Ανοίξαμε τον δρόμο για την ένταξη τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ατλαντική Συμμαχία για την οποία κυριολεκτικά «καίγονται». Δημοσκοπήσεις στην γειτονική χώρα έδειχναν ότι περισσότεροι από το 60% των ερωτούμενων στηρίζουν λύση στο ζήτημα της ονομασίας με στόχο την ταχύτερη ένταξη της χώρας στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Δηλαδή μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού της γειτονικής χώρας δεν θα είχε αντίρρηση σε μια ονομασία που δεν περιλαμβάνει την λέξη «Μακεδονία» – όπως ακριβώς ζητούσε η Ελλάδα!
Η κατά τον Πρόεδρο των Σκοπίων «μέσω τηλεφώνου» λύση του θέματος της ονομασίας, είναι φανερό πως υπήρξε αποτέλεσμα αφόρητων πιέσεων. Οι πανίσχυροι «φίλοι» και «σύμμαχοι» μας απαίτησαν μια λύση εδώ και τώρα. Χωρίς φυσικά να τους ενδιαφέρουν ποσώς έννοιες όπως «ιστορία», «πολιτισμός», «πολιτισμική παράδοση χιλιετηρίδων», «ιστορική πραγματικότητα» και άλλες παρόμοιες.
Το δυστύχημα για την Ελλάδα είναι ότι την περίοδο των αφόρητων πιέσεων το «πολιτικό σύστημα» δεν είχε τις απόλυτα αναγκαίες και ισχυρές αντιστάσεις.
Η πολιτική μας εξουσία έφθασε μάλιστα στο σημείο να αποδεχτεί την διενέργεια δημοψηφίσματος στα Σκόπια ώστε να εγκριθούν όλα τα «κλοπιμαία», αλλά απαγορεύει στους Έλληνες πολίτες, δηλαδή τα θύματα της κλοπής, να εκφράσουν την δική τους γνώμη μέσα από ένα δημοψήφισμα!
Αυτοί άλλωστε είναι οι λόγοι για τους οποίους η πολιτική μας εξουσία εισπράττει σωρηδόν διεθνή «μπράβο», χτυπήματα στην πλάτη και προτάσεις «Βραβείων Νόμπελ» για τον «ρεαλισμό» της!
Μήπως όμως βιάζονται όλοι τους; Το Σκοπιανό τοπίο βρίσκεται ακόμα σε απόλυτη ομίχλη. Έχει πολύ δρόμο να διανύσει ο οποίος θα είναι δύσκολος, απρόβλεπτος και προβληματικός. Όλα όσα σχεδιάστηκαν στα χαρτιά και εφαρμόζονται τώρα, μπορεί να καταρρεύσουν σαν χάρτινος πύργος από κάτι που δεν φανταζόμαστε καθόλου.
Εμείς βέβαια κάναμε το «χρέος» μας: Δώσαμε, δώσαμε τα πάντα. Να δούμε τι, πότε και αν θα πάρουμε!

 



*** Αθλητικά Νέα :

*** ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΡΩΣΙΑΣ 2018

Εικόνα live21962132/7176.jpg
~  *  ΚΟΛΟΜΒΙΑ - ΙΑΠΩΝΙΑ    1-2 .-^
 Τα γκολ: 6' Γκοοοολ! 1-0 η Ιαπωνία, με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Καγκάβα..,39' Γκοοοοολ! 1-1 η Κολομβία, με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κιντέρο, να ξεγελάει τον Καβασίμα και να καταλήγει στα δίχτυα του.
73' Γκοοοολ! 1-2, η Ιαπωνία. Ο Οσάκο παίρνει την κεφαλιά, μετά την εκτέλεση του κόρνερ, εκμεταλλεύεται και την κακή έξοδο του Οσπίνα και δίνει ξανά το προβάδισμα στην πατρίδα του.
Οι συνθέσεις
Κολομβία: Οσπίνα, Μουρίγιο, Αρίας, Κ. Σάντσες, Φαλκάο, Κουαδράδο (31’ Μπάριος), Λέρμα, Μοχίκα, Κιντέρο (59’ Χάμες), Ισκιέρδο (71’ Μπάκα), Ντ. Σάντσες. 
Ιαπωνία: Καβασίμα, Σόγι, Ναγκατόμο, Σιμπασάκι (80’ Γιαμαγκούτσι), Χαραγκούτσι, Καγκάβα (70’ Χόντα), Ινούι, Οσάκο (85’ Οκαζάκι), Χασέμπε, Σακάι, Γιοσίντα. 


~*  ΠΟΛΩΝΙΑ - ΣΕΝΕΓΑΛΗ   1-2 .-  ^
Τα γκολ :  Γκανά 38' ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛ για τη Σενεγάλη! Ο Νιάνγκ έκλεψε τη μπάλα, την έδωσε στον Μανέ και αυτός έστρωσε στον Γκανά. Το σουτ του Σενεγαλέζουν άλλαξε πορεία στο σώμα του Σιόνεκ και κατέληξε στα δίχτυα του Σέζνι.,
60' ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΟΛ για τη Σενεγάλη! , Τραγική αντίδραση της πόλωνικής άμυνας στο γύρισμα του Χριχόβιακ προς τα πίσω. Ο Νιάνγκ δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη και με πλασέ στην άδεια εστία έκανε το 2-0.-
86' ΓΚΟΟΟΟΟΟΛ για την Πολωνία! Ο Χριχόβιακ με δύσκολη κεφαλιά ξαναβάζει τους Πολωνούς στο ματς
Πιθανές συνθέσεις:
Πολωνία (Άνταμ Ναβάλκα): Σέζνι, Πίστσεκ, Μπέντναρεκ, Πάζνταν, Ρίμπους, Κρικόβιακ, Λινέτι, Μπλαστσικόφσκι, Ζιελίνσκι, Γκροσίτσκι, Λεβαντόφσκι.
Σενεγάλη (Αλιού Σισέ): Κ. Εντιαγέ, Γουαγκέ, Κουλιμπαλί, Σ. Σανέ, Σαμπαλί, Κουγιατέ, Γκεγέ, Α. Εντιαγέ, Μανέ, Κονατέ, Σακχό.
Διαιτητές: Αλ Γιασίμ (Κατάρ).


~* ΡΩΣΙΑ - ΑΙΓΥΠΤΟΣ  3-1 .- ^
Τα γκολ : 47΄ αυτογκόλ Απίθανο αυτογκόλ με τον Ζόμπνιν να κάνει ένα σκαστό σουτ, ο Φατί βάζει την προβολή και στέλνει την μπάλα στην εστία της ομάδας του. 1-0 οι Ρώσοι.
59' ΓΚΟΟΟΟΟΛ ο Τσερίσεφ για τη Ρωσία. Το 3ο του στο Μουντιάλ.
62' Προσωπικό και παλικαρίσιο γκολ του Τζιούμπα που περνάει έναν αντίπαλο και με δεξί πλασέ κάνει το 3-0 .-73΄ πέναλτι Σαλάχ
Οι πιθανές συνθέσεις:
Ρωσία: Ακινφέεφ, Φερνάντες, Κουτέποφ, Σ. Ιγκνιάσεβιτς, Ζίρκοφ, Ζόμπνιν, Γκαζίνσκι, Κουζιάεφ, Γκολόβιν, Τσερίσεφ, Σμόλοφ.
Αίγυπτος: Ελ Σενάουι, Γκαμπρ, Χεγκάζι, Φατί, Αμπντελσάφι,Χαμεντ, Ελνένι, Τρεζεγκε, Αλ Σαϊντ, Σαλάχ, Μόσεν.
Διαιτητής: Ενρίκε Κάσερες (Αργεντινή)
Αίγυπτος (4-2-3-1): Ελ Σενάουι - Φατί, Γκαμπρ, Χεγκάζι, Αμπντέλ-Σαφί - Χαμέντ, Ελνένι - Τρεζεγκέ, Σαΐντ, Σαλάχ - Μοχσέν
 Ρωσία (4-2-3-1): Ακινφέεβ - Φερνάντες, Κουτέποβ, Ιγκνασέβιτς, Ζιρκόβ – Ζόμπνιν, Γκαζίνσκι - Σαμέντοβ, Γκολοβίν, Τσερίσεβ – Τζιούμπα
 

***Α' ΟΜΙΛΟΣ
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
ΠΟΛΗ
ΑΓΩΝΑΣ
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ
14/6
ΜΟΣΧΑ
ΡΩΣΙΑ - ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ
5-0
15/6 
ΕΚΑΤΕΡΙΝΜΠΟΥΡΓΚ
ΑΙΓΥΠΤΟΣ-ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ
 0-1
19/6
ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ
ΡΩΣΙΑ - ΑΙΓΥΠΤΟΣ
3-1
20/6
ΡΟΣΤΟΦ
ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ - ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ
25/6
ΣΑΜΑΡΑ
ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ - ΡΩΣΙΑ
25/6
ΒΟΛΓΟΓΚΡΑΝΤ
ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ - ΑΙΓΥΠΤΟΣ
Β' ΟΜΙΛΟΣ
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
ΠΟΛΗ
ΑΓΩΝΑΣ
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ
15/6
ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ
ΜΑΡΟΚΟ - ΙΡΑΝ
 0-1
15/6
ΣΟΤΣΙ
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ - ΙΣΠΑΝΙΑ
 3-3
20/6
ΜΟΣΧΑ
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ - ΜΑΡΟΚΟ
20/6
ΚΑΖΑΝ
ΙΡΑΝ - ΙΣΠΑΝΙΑ
25/6
ΣΑΡΑΝΣΚ
ΙΡΑΝ - ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ
25/6
ΚΑΛΙΝΓΚΡΑΝΤ
ΙΣΠΑΝΙΑ - ΜΑΡΟΚΟ
 Γ' ΟΜΙΛΟΣ
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
ΠΟΛΗ
ΑΓΩΝΑΣ
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ
16/6
ΚΑΖΑΝ
ΓΑΛΛΙΑ - ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ
 2-1
16/6
ΣΑΡΑΝΣΚ
ΠΕΡΟΥ - ΔΑΝΙΑ
0-1 
21/6
ΣΑΜΑΡΑ
ΔΑΝΙΑ - ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ
21/6
ΕΚΑΤΕΡΙΝΜΠΟΥΡΓΚ
ΓΑΛΛΙΑ - ΠΕΡΟΥ
26/6
ΜΟΣΧΑ
ΔΑΝΙΑ - ΓΑΛΛΙΑ
26/6
ΣΟΤΣΙ
ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ - ΠΕΡΟΥ
 Δ' ΟΜΙΛΟΣ
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
ΠΟΛΗ
ΑΓΩΝΑΣ
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ
16/6
ΜΟΣΧΑ
ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ - ΙΣΛΑΝΔΙΑ
 1-1 
16/6
ΚΑΛΙΝΓΚΡΑΝΤ
ΚΡΟΑΤΙΑ - ΝΙΓΗΡΙΑ
 2-0
21/6
ΝΙΖΝΙ
ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ - ΚΡΟΑΤΙΑ
22/6
ΒΟΛΓΟΓΚΡΑΝΤ
ΝΙΓΗΡΙΑ - ΙΣΛΑΝΔΙΑ
26/6
ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ
ΝΙΓΗΡΙΑ - ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
26/6
ΡΟΣΤΟΦ
ΙΣΛΑΝΔΙΑ - ΚΡΟΑΤΙΑ
 Ε' ΟΜΙΛΟΣ
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
ΠΟΛΗ
ΑΓΩΝΑΣ
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ
17/6
ΣΑΜΑΡΑ
ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ - ΣΕΡΒΙΑ
 0-1
17/6
ΡΟΣΤΟΦ
ΒΡΑΖΙΛΙΑ - ΕΛΒΕΤΙΑ
 1-1
22/6
ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ
ΒΡΑΖΙΛΙΑ - ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ
22/6
ΚΑΛΙΝΓΚΡΑΝΤ
ΣΕΡΒΙΑ - ΕΛΒΕΤΙΑ
27/6
ΜΟΣΧΑ
ΣΕΡΒΙΑ - ΒΡΑΖΙΛΙΑ
27/6
ΝΙΖΝΙ
ΕΛΒΕΤΙΑ - ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ
ΣΤ' ΟΜΙΛΟΣ
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
ΠΟΛΗ
ΑΓΩΝΑΣ
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ
17/6
ΜΟΣΧΑ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ - ΜΕΞΙΚΟ
 0-1
18/6
ΝΙΖΝΙ
ΣΟΥΗΔΙΑ - Ν. ΚΟΡΕΑ
 1-0
23/6
ΡΟΣΤΟΦ
Ν. ΚΟΡΕΑ - ΜΕΞΙΚΟ
23/6
ΣΟΤΣΙ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ - ΣΟΥΗΔΙΑ
27/6
ΚΑΖΑΝ
Ν. ΚΟΡΕΑ - ΓΕΡΜΑΝΙΑ
27/6
ΕΚΑΤΕΡΙΝΜΠΟΥΡΓΚ
ΜΕΞΙΚΟ - ΣΟΥΗΔΙΑ
 Ζ' ΟΜΙΛΟΣ
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
ΠΟΛΗ
ΑΓΩΝΑΣ
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ
18/6
ΣΟΤΣΙ
ΒΕΛΓΙΟ - ΠΑΝΑΜΑΣ
 3-0
18/6
ΒΟΛΓΟΓΚΡΑΝΤ
ΤΥΝΗΣΙΑ - ΑΓΓΛΙΑ
 1-2
23/6
ΜΟΣΧΑ
ΒΕΛΓΙΟ - ΤΥΝΗΣΙΑ
24/6
ΝΙΖΝΙ
ΑΓΓΛΙΑ - ΠΑΝΑΜΑΣ
28/6
ΚΑΛΙΝΓΚΡΑΝΤ
ΑΓΓΛΙΑ - ΒΕΛΓΙΟ
28/6
ΣΑΡΑΝΣΚ
ΠΑΝΑΜΑΣ - ΤΥΝΗΣΙΑ
Η' ΟΜΙΛΟΣ
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
ΠΟΛΗ
ΑΓΩΝΑΣ
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ
19/6
ΣΑΡΑΝΣΚ
ΚΟΛΟΜΒΙΑ - ΙΑΠΩΝΙΑ
 1-2
19/6
ΜΟΣΧΑ
ΠΟΛΩΝΙΑ - ΣΕΝΕΓΑΛΗ
 1-2 
24/6
ΕΚΑΤΕΡΙΝΜΠΟΥΡΓΚ
ΙΑΠΩΝΙΑ - ΣΕΝΕΓΑΛΗ
24/6
ΚΑΖΑΝ
ΠΟΛΩΝΙΑ - ΚΟΛΟΜΒΙΑ
28/6
ΒΟΛΓΟΓΚΡΑΝΤ
ΙΑΠΩΝΙΑ - ΠΟΛΩΝΙΑ
28/6
ΣΑΜΑΡΑ
ΣΕΝΕΓΑΛΗ - ΚΟΛΟΜΒΙΑ
 ΦΑΣΗ ΤΩΝ 16
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
ΠΟΛΗ
ΑΓΩΝΑΣ
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ
30/6
ΚΑΖΑΝ
Γ1 - Δ2 (49)
30/6
ΣΟΤΣΙ
Α1 - Β2 (50)
01/07
ΜΟΣΧΑ
Β1 - Α2 (51)
01/07
ΝΙΖΝΙ
Δ1 - Γ2 (52)
02/07
ΣΑΜΑΡΑ
Ε1 - ΣΤ2 (53)
02/07
ΡΟΣΤΟΦ
Ζ1 - Η2 (54)
03/07
ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ
ΣΤ1 - Ε2 (55)
03/07
ΜΟΣΧΑ
Η1 - Ζ2 (56)
ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΑ
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
ΠΟΛΗ
ΑΓΩΝΑΣ
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ
06/07
ΝΙΖΝΙ
Νικητής 49 - Νικητής 50 (57)
06/07
ΚΑΖΑΝ
Νικητής 53 - Νικητής 54 (58)
07/07
ΣΑΜΑΡΑ
Νικητής 55 - Νικητής 56 (59)
07/07
ΣΟΤΣΙ
Νικητής 51 - Νικητής 52 (60)
ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
ΠΟΛΗ
ΑΓΩΝΑΣ
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ
10/07
ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ
Νικητής 57 - Νικητής 58 (61)
10/07
ΜΟΣΧΑ
Νικητής 59 - Νικητής 60 (62)
ΜΙΚΡΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
ΠΟΛΗ
ΑΓΩΝΑΣ
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ
14/07
ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ
Ηττημένος 61 - Ηττημένος 62
ΤΕΛΙΚΟΣ
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
ΠΟΛΗ
ΑΓΩΝΑΣ
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ
15/07
ΜΟΣΧΑ
Νικητής 61 - Νικητής 62
***  Ο Νικόλας Παπανικολόπουλος στο πλευρό του Πεδουλάκη στο Περιστέρι και την Α1
Η επιστροφή του Περιστερίου στα «μεγάλα σαλόνια» του ελληνικού μπάσκετ σήμανε και την επιστροφή του Αργύρη Πεδουλάκη στην τεχνική ηγεσία της ομάδας, έχοντας στο πλευρό του τον Καλαματιανό πρώην διεθνή άσο, Νικόλα Παπανικολόπουλο. Το ρεπορτάζ της Sportday αναφέρει τα εξής: Ο «Άρτζι» αναμένεται να... χτίσει την ομάδα της νέας σεζόν, θέλοντας να βάλει τις βάσεις ώστε να δημιουργήσει ένα σύνολο ανταγωνιστικό, το οποίο θα παλεύει κάθε παιχνίδι μέχρι τέλους.
Την ίδια στιγμή, όμως οι άνθρωποι της ομάδας βρίσκονταν σε αναζήτηση συνεργατών για τον έμπειρο προπονητή, ώστε να πλαισιώσουν τον πάγκο της ομάδας με τους συνεργάτες του άλλοτε προπονητή του Παναθηναϊκού. Ο Νίκος Ρήγγας θα είναι ένας εξ αυτών, με τον πρώην προπονητή της Δάφνης Δαφνίου να έχει ρόλο και στις ακαδημίες της ομάδας του Περιστερίου.
Ένας ακόμα συνεργάτης του Αργύρη Πεδουλάκη θα είναι ο Νίκος Παπανικολόπουλος. Ο μέχρι πρότινος ασίσταντ κόουτς του Κόροιβου θα είναι στο πλευρό του Πεδουλάκη τη νέα σεζόν, όντας ένας εκ των βοηθών του έμπειρου προπονητή στο Περιστέρι.
Ο Παπανικολόπουλος μέχρι πρότινος, ήταν το νο.1 φαβορί για τη θέση του head coach στον Κόροιβο Αμαλιάδας, όμως η πρόταση του Περιστερίου «φρέναρε» τις εξελίξεις, με τον νεαρό προπονητή να συνεχίζει την πορεία του ως βοηθός, αυτή τη φορά όμως στην ομάδα των δυτικών προαστίων. Άλλωστε, ο 39χρονος προπονητής γνωρίζει καλά το Περιστέρι, στο οποίο είχε αγωνιστεί τη σεζόν 2009-10.

***  ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης - ΒΑΣΙΛΕΙΑ  ΤΗΝ  24,25/07-2028 και 31-07-2018 .-

*** Παναθηναϊκός: «Δεν αλλάζει το μπάτζετ αν μπουν 20 εκ.»
Διευκρινίσεις από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός για τα χρήματα που θα μπουν από την ΑΜΚ.
~  Δεν θα επηρεάσει το μπάτζετ της ομάδας, προφανώς ανεβάζοντάς το, τα χρήματα τα οποία αναμένεται να μπουν στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Αυτό διευκρινίζουν οι πράσινοι με σχετική ενημέρωση, ουσιαστικά, υπογραμμίζοντας ότι τα 20 εκ. που έχουν οριστεί ως το «ταβάνι» της ΑΜΚ θα μπουν για να καλύψουν τα χρέη που έχει η ομάδα. 
«Για τα 20 εκατ. ευρώ που είναι πιθανό να μπουν σε περίπτωση αλλαγής ιδιοκτησίας, αυτά δεν αφορούν το μπάτζετ της ομάδας, δηλαδή δεν πρόκειται να αλλάξει το μπάτζετ που πορευόμαστε με την εισροή χρημάτων στο μετοχικό κεφάλαιο», αναφέρουν χαρακτηριστικά στον Παναθηναϊκό. 
Εκτός αυτού από το τριφύλλι τονίζουν ότι μέχρι την Παρασκευή θα πέσουν οι υπογραφές με τον Δώνη και τέλος πως δεν έχει κατατεθεί νέα πρόταση στον ΠΑΟΚ για τον Κάτσε.

***  Μένει Ευρωλίγκα ο Παναθηναϊκός!
Η Ευρωλίγκα ανακοίνωσε τις ομάδες που θα λάβουν μέρος στην επόμενη «έκδοσή» της και μέσα σε αυτή βρίσκεται το όνομα του Παναθηναϊκού.
~ Στο εκτελεστικό συμβούλιο των μετόχων της Ευρωλίγκας που έλαβε χώρα σήμερα, ανακοινώθηκαν οι 40 ομάδες που θα συμμετάσχουν στις δύο διοργανώσεις της. Μάλιστα, στις 16 ομάδες που θα λάβουν μέρος στην Ευρωλίγκα της επόμενης περιόδου βρίσκεται κανονικά το όνομα του Παναθηναϊκού, κάτι που σημαίνει πως μάλλον προέκυψε... εκεχειρία μεταξύ των δύο πλευρών.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Ευρωλίγκας, Ζόρντι Μπερτομέου, εξέφρασε αρχικά τα συλλυπητήριά του στον Παναθηναϊκό και την οικογένεια Γιαννακόπουλου για το θάνατο του Παύλου Γιαννακόπουλου, μιας από τις σπουδαιότερες προσωπικότητες του ευρωπαϊκού μπάσκετ.
Από ‘κει και πέρα, η τελική έγκριση για τις 40 ομάδες (16 της Ευρωλίγκας και 24 του EuroCup) θα δοθεί στη συνάντηση των μετόχων στις 6 Ιουλίου.
Οι 16 ομάδες της Ευρωλίγκας:
Ελλάδα: Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός
Ισπανία: Ρεάλ Μαδρίτης, Μπασκόνια, Μπαρτσελόνα, Γκραν Κανάρια
Τουρκία: Φενέρμπαχτσε, Αναντολού Εφές, Νταρουσάφακα
Ρωσία: ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Χίμκι
Γερμανία: Μπάγερν Μονάχου
Ισραήλ: Μακάμπι Τελ Αβίβ
Ιταλία: Αρμάνι Μιλάνο
Λιθουανία: Ζαλγκίρις Κάουνας
Μαυροβούνιο: Μπούντουτσνοστ
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Οι 24 ομάδες του EuroCup:
Ισπανία: Βαλένθια, Ανδόρρα, Μάλαγα
Γαλλία: Μονακό, Λιμόζ, Βιλερμπάν
Γερμανία: Φράπορτ Σκαϊλάινερς, Ουλμ, Άλμπα Βερολίνου
Ιταλία: Τρέντο, Μπρέσια, Τορίνο
Ρωσία: Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, Ούνιξ Καζάν, Λοκομοτίβ Κουμπάν
Τουρκία: Τόφας Μπούρσα, Γαλατασαράι, Τουρκ Τέλεκομ Άνκαρα
Σερβία: Ερυθρός Αστέρας, Παρτιζάν
Λιθουανία: Λιέτουβος Ρίτας
Πολωνία: Γκντίνια
Κροατία: Τσεντεβίτα
Μαυροβούνιο: Μόρναρ

***

~ΑΘΗΝΑ  Ακρόπολη
~***   ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΟΥΝΙΟΥ  2018 :
~*   ARFARA  ΑΡΦΑΡΑ Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Παρασκευή 01 Ιουνίου 2018 . ~  ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΜΗΝΑ για όλους μας !  : http://vlasiosarfara.blogspot.com/2018/06/arfara.html  .-
*   ARFARA  ΑΡΦΑΡΑ Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Παρασκευή 01 Ιουνίου 2018 . ~  ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΜΗΝΑ για όλους μας !  : http://vlasiosarfara.blogspot.com/2018/06/arfara.html  .-
~*  ARFARA - ΑΡΦΑΡΑ , Στο αγιάζι της ενημέρωσης .Σάββατο 02  Ιουνίου  2018 , Όμορφο , ΄Χαρούμενο και Ευλογημένο Σ/Κ , για όλους μας !   http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2018/06/arfara.html .-
~* ARFARA -  ΑΡΦΑΡΑ , Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Κυριακή  03  Ιουνίου  2018  :   http://vlasiosarfara.blogspot.com/2018/06/arfara_3.html .-                                                                                                                 
~* ARFARA  - ΑΡΦΑΡΑ Στο αγιάζι της ενημέρωσης .Δευτέρα 04  Ιουνίου  2018 : ΟΜΟΡΦΗ ΚΑΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ ΜΕΘ΄ΕΥΛΟΓΙΑ ΚΥΡΙΟΥ ΕΒΔΟΜΑΔΑ για όλους μας ! http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2018/06/arfara_3.html .-
~*  ARFARΑ -  ΑΡΦΑΡΑ  ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,Στο  αγιάζι  της ενημέρωσηςΤρίτη   05   ΙΟΥΝΙΟΥ 2018 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2018/06/arfar.html .-
~*  ARFARA ΑΡΦΑΡΑ ΚΑΛΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ , Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Τετάρτη 06 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018  : ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ για το Σκοπιανό ! http://vlasiosarfara.blogspot.com/2018/06/arfara_6.html .- 
~*  ARFARA - ΑΡΦΑΡΑ Νέα ,Στο  αγιάζι της ενημέρωσης .
 
Πέμπτη 07  Ιουνίου  2018 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2018/06/arfara_7.html .- 

~* ARFARA - ΑΡΦΑΡΑ ΝΕΑ  Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Παρασκευή 08 Ιουνίου 2018: http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2018/06/arfara_8.html .- 
~*ARFARA - ΑΡΦΑΡΑ ΝΕΑ ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης .Σάββατο 09  Ιουνίου  2018 : http://vlasiosarfara.blogspot.com/2018/06/arfara_9.html .- 

~*  ARFARA - ΑΡΦΑΡΑ ΝΕΑ , Στο αγιάζι της ενημέρωσης .  Κυριακή 10 Ιουνίου 2018 :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2018/06/arfara_10.html .- 
~* ARFARA - ΑΡΦΑΡΑ ΝΕΑ ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης .Τρίτη 12  Ιουνίου 2018 .: http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2018/06/arfara_11.html  .-
~* ARFARA - ΑΡΦΑΡΑ ΝΕΑ , Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Τετάρτη 13  Ιουνίου  2018: http://vlasiosarfara.blogspot.com/2018/06/arfara_13.html .-  
~*  ARFARA - ΑΡΦΑΡΑ ΝΕΑ Στο αγιάζι της ενημέρωσης .Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2018/06/arfara_14.html .-  
~* ARFARA  - ΑΡΦΑΡΑ ΝΕΑ  Στο αγιάζι της ενημέρωσης .Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018  : http://vlasiosarfara.blogspot.com/2018/06/arfara_15.html .-   
~*  ΑΡΦΑΡΑ - ARFARA Στο αγιάζι της ενημέρωσης .Παρασκευή 15 Ιουλίου 2018 : http://snsstamoskal.blogspot.com/2018/06/arfara.html .-
~* ARFARA - ΑΡΦΑΡΑ ΝΕΑ , Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Σάββατο  16  Ιουνίου  2018 : http://dimmetoparfara.blogspot.com/2018/06/arfara.html .-

~*ARFARA - ΑΡΦΑΡΑ ΝΕΑ , Στο αγιάζι της ενημερωσης .Κυριακή 17 Ιουνίου  2018: http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2018/06/arfara.html .-
~* ARFARA -ΑΡΦΑΡΑ ΝΕΑ Στο αγιάζι της ενημερωσης .
Δευτέρα 18 Ιουνίου2018: http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2018/06/arfara.html .-
~*ΕΚΔΡΟΜΕΣ-ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ - ΒΟΛΤΕΣ στον κόσμο μας  20 γέφυρες που προκαλούν δέος , ΣΠΑΝΙΕΣ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΕΙΣ ,    ΔΕΥΤΕΡΑ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ  2018  : http://dimmetoparfara.blogspot.com/2018/06/20-18-2018-2018-arfara.html .-
~*ARFARA - ΑΡΦΑΡΑ  ΝΕΑ , Στο αγιάζι της ενημερωσης .
Τρίτη 19 Ιουνίου 2018 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2018/06/arfara.html .-
~*


Κωνσταντινούπολη ***   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ   ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:   https://twitter.com/stamos01  .-  
~ 1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   6418 video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas        stamos011947
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3917   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    4132  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  14.437   βίντεο   .-  
~
https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.3 ΣΤΑΜΑΤΗΣ 
    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. -     https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook
~ https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas  = Stamatis N. Skoulikas
https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.5 .- =   157 .-stamos01 .--

 

 
~
Τα  βίντεο μας για σημερα. :
O Π  Καμμένος στη Βουλή 15/06/2018:
https://youtu.be/1f-JMztz3a4 .-
Αλήθειες που δεν ακούσατε πουθενα  16/06/2018:
https://youtu.be/SqwrJEcuk-k  .-
Ο  υπουργός οικονομικών Σύριζα στη βουλή 15/06/2018: https://youtu.be/6aoKMtYH1vQ  . -

~* Ομιλία  Νο1 αξικου πυροσβέστη Γ. Α . Φέστα ΑΡΦΑΡΑ 16/06/2018: https://youtu.be/8tduzSB42Dk  .-
~*Ομιλία Νο2 αξικου πυροσβέστη Γ Α  Φέστα ΑΡΦΑΡΑ 16/06/2018: https://youtu.be/BrMPSJfAkuw .-
~*Ομιλία Νο3 αξικου πυροσβέστη Γ Α  Φέστα ΑΡΦΑΡΑ 16/06/2018: : https://youtu.be/hfJ-hzJESDY .-
~*Ομιλία Νο4  αξικου πυροσβέστη Γ Α  Φέστα ΑΡΦΑΡΑ 16/06/2018: https://youtu.be/G1omP-m_2bo .-

 ~

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου