ΓΕΦΥΡΑ ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ , ΡΙΟΥ - ΑΝΤΙΡΙΟΥ

ΓΕΦΥΡΑ  ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ , ΡΙΟΥ - ΑΝΤΙΡΙΟΥ

Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018

ARFARA NEWS   Η Εφημερίδα μας Τα Νέα των Αρφαρών , 
Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2018 ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης .
~



~ **  25 Σεπτεμβρίου: Εορτή της Οσίας Ευφροσύνης

Τη μνήμη της Οσίας Ευφροσύνης τιμά σήμερα, 25 Σεπτεμβρίου, η Εκκλησία μας. Η Οσία Ευφροσύνη έζησε στα χρόνια του Θεοδοσίου του μικρού (περί το 410 μ.Χ.), ήταν μοναχοκόρη και πολύ πλούσια. Ο πατέρας της Παφνούτιος ήταν ο πλουσιότερος της Αλεξάνδρειας και μαζί με τη σύζυγο του διακρίνονταν για τη θερμή πίστη τους στο Θεό.
Δώδεκα χρονών η Ευφροσύνη έμεινε ορφανή από μητέρα, και ο πατέρας της αφοσιώθηκε ακόμα πιο φιλόστοργα στην επιμέλεια της κόρης του. Όταν η Ευφροσύνη έφθασε στο 18ο έτος της ηλικίας της, ο πατέρας της θέλησε να την παντρέψει με ένα νέο υψηλής κοινωνικής τάξης.
Όμως την ψυχή της Ευφροσύνης είχε καταλάβει ο θείος έρωτας. Ο γάμος και οι κοσμικότητες θα της ήταν εμπόδιο να αφιερωθεί συστηματικά στην ελεημοσύνη και στην υπηρεσία του πλησίον.
Γι’ αυτό κάποια μέρα, αφού διαμοίρασε τα υπάρχοντά της στους φτωχούς, έφυγε κρυφά από το σπίτι, και μετά από πολλές περιπέτειες, κατέληξε μεταμφιεσμένη ανδρικά σε κοινόβιο ανδρικό μοναστήρι. Εκεί πήρε το όνομα Σμάραγδος και όλοι οι μοναχοί θαύμαζαν τον πνευματικό της αγώνα και τη διακονία που πρόθυμα πρόσφερε σε όλους.
Έζησε στο μοναστήρι 38 χρόνια. Στο τέλος της ζωής της συναντήθηκε και με τον πατέρα της, όταν και αυτός έγινε μοναχός στο ίδιο μοναστήρι. Έτσι, με τη ζωή της η Ευφροσύνη μας υπενθυμίζει τα λόγια της Αγίας Γραφής, που λένε: «αρνησάμενοι τάς κοσμικάς επιθυμίας σωφρόνως καί δικαίως καί ευσεβώς ζήσωμεν εν τώ νύν αιώνι» (Προς Τίτον, Β’ 12). Δηλαδή, αφού αρνηθούμε τις επιθυμίες του ματαίου και αμαρτωλού αυτού κόσμου, να ζήσουμε στον παρόντα αιώνα με εγκράτεια στη ζωή μας, με δικαιοσύνη προς τους συνανθρώπους μας και με ευσέβεια προς το Θεό.
Απολυτίκιο:
Ήχος πλ. α’. Τον συνάναρχον Λόγον.
Ως παρθένος φρόνιμη και αδιάφθορος, κοτηγγυήθης οσίως τω Ζωοδότη Χριστώ, και προσκαίρων την χλιδήν εμφρόνως έλιπες, όθεν εν μέσω των ανδρών, ως αμόλυντος αμνάς, εξέλαμψας Ευφροσύνη, και του Βελίαρ τα κέντρα, τη πολιτεία σου απήμβλυνας.

***  Πέτρος Κωνσταντινέας: "Το μίσος φέρνει μίσος και βία" 
Το μεσημέρι της Δευτέρας εξήλθε από το Νοσοκομείο της Καλαμάτας ο βουλευτής Μεσσηνίας Πέτρος Κωνσταντινέας.
Πριν λίγο ανήρτησε στο Facebook το εξής:
Θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς, όλους όσους με πλημμύρισαν με μηνύματα στήριξης.
Η άνανδρη επίθεση που δέχθηκα από ακραία στοιχεία, που… νομίζουν ότι κρύφτηκαν στον όχλο, με πεισμώνει ακόμα περισσότερο, ώστε να μάχομαι ενάντια σε διχαστικά παράσιτα της κοινωνίας μας. Το σώμα μας μπορεί να καταφέρνουν να το λυγίζουν, τις ψυχές μας όμως δε μπορούν να τις πάρουν.
Το μίσος φέρνει μίσος και βία. Ας είμαι το τελευταίο θύμα τέτοιων καταστάσεων που σπέρνουν τη διχόνοια μεταξύ μας.Ο ακραίος φανατισμός που υποκινείται από δήθεν «πατριώτες» μπαίνει εμπόδιο στο μέλλον των παιδιών μας.  Δε μας αξίζει τέτοιο μέλλον.  Πέτρος Κωνσταντινέας  Βουλευτής Μεσσηνίας ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

***  Στην Καλαμάτα ο Αρχηγός της Αστυνομίας για την επίθεση στον Κωνσταντινέα 
Στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας βρίσκεται από νωρίς το απόγευμα ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Αριστείδης Ανδρικόπουλος και ενημερώνεται για την υπόθεση του Πέτρου Κωνσταντινέα.
Από το απόγευμα της Κυριακής, μέχρι σήμερα το απόγευμα είχαν γίνει από τις υπηρεσίες της Αστυνομίας, πάνω από 20 προσαγωγές από τις οποίες το βράδυ της Κυριακής είχαμε 5 συλλήψεις και νωρίς το απόγευμα σήμερα άλλες 3. Παράλληλα, από την Αστυνομία έχουν ταυτοποιηθεί άλλα δύο άτομα. Όλοι βαρύνονται με τις κατηγορίες της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, απρόκλητης εξύβρισης, απειλής και παράβαση της νομοθεσίας περί αθλητισμού. Πριν λίγο οι 8 συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα. Μια  λέξη ΝΤΡΟΠΗ

*** «Το θηλυκό πρόσωπο της επιστήμης» - Ανάμεσα στα πορτραίτα η Μαρία Γαζούλη και η Χριστίνα Δάλλα 
Δυο Καλαματιανές στο Μουσείο Μπενάκη στην επετειακή έκθεση της LOreal Hellas και της UNESCOμέσα από το φακό του Τάσου Βρεττού
Την επετειακή έκθεση «Το Θηλυκό πρόσωπο της Επιστήμης», εγκαινίασαν την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου η L’Oreal Hellas και η Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO, στο μουσείο Μπενάκη, παρουσία σπουδαίων προσωπικοτήτων της ακαδημαϊκής και επιστημονικής κοινότητας, καθώς και του επιχειρηματικού και δημοσιογραφικού κόσμου.
Η Έκθεση γιορτάζει τα 20 χρόνια του Διεθνούς Προγράμματος L’Oreal – UNESCO για τις Γυναίκες στην Επιστήμη και παρουσιάζει τη συνολική συνεισφορά του θεσμού παγκοσμίως, κάνοντας παράλληλα μια αναδρομή στο ελληνικό πρόγραμμα, μέσα από μια σειρά δυναμικών φωτογραφικών πορτραίτων Ελληνίδων βραβευμένων επιστημόνων του θεσμού από τον Τάσσο Βρεττό.

Σε ατμόσφαιρα συγκίνησης και υπερηφάνειας για τη συνεισφορά του προγράμματος στην αναγνώριση και την υποστήριξη των Γυναικών της Επιστήμης τόσο σε διεθνές επίπεδο, όσο και στη χώρα μας, οι εκπρόσωποι της L’Oreal Hellas και της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO μίλησαν για το κοινό όραμά τους, το οποίο είναι η ισότιμη εκπροσώπηση των δύο φύλων στο χώρο της επιστήμης.
Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα των 20 χρόνων του Διεθνούς Προγράμματος, στο πλαίσιο του οποίου μέχρι σήμερα, 3.124 γυναίκες επιστήμονες έχουν διακριθεί σε 117 χώρες. Συγκεκριμένα, 102 έλαβαν βραβεία για αριστεία στην επιστήμη, εκ των οποίων 3 στη συνέχεια κέρδισαν το βραβείο Νόμπελ, ενώ ακόμα 3.022 ταλαντούχες νέες γυναίκες έλαβαν υποτροφίες για να ολοκληρώσουν το πολλά υποσχόμενο ερευνητικό τους έργο.

Ειδική μνεία έγινε στο ελληνικό πρόγραμμα, το οποίο αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του διεθνούς προγράμματος και θεσμοθετήθηκε το 2006. Μέχρι σήμερα, το ελληνικό πρόγραμμα έχει υποστηρίξει το ερευνητικό έργο 26 Ελληνίδων επιστημόνων από 12 Πανεπιστημιακά Ιδρύματα και Ερευνητικά Κέντρα της χώρας. Ανάμεσά τους και δύο γυναίκες επιστήμονες, με καταγωγή από την Καλαμάτα, οι οποίες βραβεύθηκαν από το ελληνικό πρόγραμμα L’Oreal – UNESCO για το ερευνητικό τους έργο. Πρόκειται για την  αναπληρώτρια Καθηγήτρια  Μοριακής Βιολογίας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών Μαρία Γαζούλη, που βραβεύθηκε το 2006 και την Χριστίνα Δάλλα,  Επίκουρη Καθηγήτρια Ψυχοφαρμακολογίας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, που βραβεύθηκε το 2008.

(Η Μαρία Γαζούλη, αναπληρώτρια Καθηγήτρια Μοριακής Βιολογίας, της Ιατρικής Σχολής Αθηνών)

(Η Χριστίνα Δάλλα, Επίκουρη Καθηγήτρια Ψυχοφαρμακολογίας, της Ιατρικής Σχολής Αθηνών)
Ο Γενικός Διευθυντής της L'Oréal Hellas, Mehdi Khoubbaneαναφέρθηκε στην ανάγκη που διέκρινε πριν από 20 χρόνια το Ίδρυμα της L’Oreal για την προώθηση της καλύτερης εκπροσώπησης των γυναικών στο χώρο της επιστήμης, ανάγκη που οδήγησε στη συνεργασία με την UNESCO και την καθιέρωση του θεσμού L’Oreal- UNESCO για τις Γυναίκες στην Επιστήμη.
 Η Πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπή της UNESCO, Μαρία-Αικατερίνη Παπαχριστοπούλου – Τζιτζικώστα, παρουσίασε τη σημερινή κατάσταση της θέσης των γυναικών στις επιστήμες.
Πριν οι καλεσμένοι περιηγηθούν στην έκθεση, το λόγο πήρε ο καταξιωμένος φωτογράφος κ. Τάσσος Βρεττός, ο οποίος αναφέρθηκε στην εμπειρία του από τη φωτογράφηση των βραβευμένων Ελληνίδων του Προγράμματος. Όπως χαρακτηριστικά είπε: «Με αυτά τα πορτραίτα προσπάθησα να αναδείξω την αλήθεια της γυναίκας πίσω από την επιστήμονα».
 Την εκδήλωση συντόνισε η Διευθύντρια Εταιρικής Επικοινωνίας της L'Oréal Hellas, Αλεξία Μπρη, η οποία ανέδειξε τη σημαντικότητα της εκπροσώπησης των γυναικών στην επιστήμη, δίνοντας το λόγο στις Ελληνίδες βραβευθείσες επιστήμονες του θεσμού, οι οποίες υπογράμμισαν τη σπουδαιότητα της βράβευσής τους στη μετέπειτα καριέρα τους.
Η έκθεση «Το θηλυκό πρόσωπο της ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ»


Με αφορμή την επέτειο των 20 χρόνων του Διεθνούς Προγράμματος L'ORÉAL-UNESCO για τις Γυναίκες στην Επιστήμη, η L'Oréal Hellas και η Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO, δημιουργούν μια ξεχωριστή Έκθεση στο Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς 138), και παρουσιάζουν τους στόχους και τα επιτεύγματα του θεσμού στην πορεία αυτών των δύο δεκαετιών.
Το ταξίδι του επισκέπτη ξεκινάει από τις σημερινές προκλήσεις στον κόσμο της επιστήμης και τη συμβολή του προγράμματος σε διεθνές επίπεδο, για να καταλήξει στο ελληνικό πρόγραμμα και να μας συστήσει μέσα από μια νέα ματιά τόσο τις Ελληνίδες βραβευθείσες, όσο και το έργο τους. Η κάμερα του έμπειρου φωτογράφου, Τάσσου Βρεττού, μέσα από τη διεισδυτική ματιά του, μας αποκαλύπτει την ομορφιά και την αλήθεια της γυναίκας πίσω από την επιστήμονα, μιας γυναίκας που οραματίζεται να συμβάλλει στην πρόοδο της ανθρωπότητας. 
***
*** Κινούμενη άμμος το τοπίο για τις αυτοδιοικητικές εκλογές 
Το εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής με το οποίο θα διεξαχθούν οι αυτοδιοικητικές εκλογές το 2019, αν δεν το προλάβει κάποια αλλαγή σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο, έχει ανοίξει την…όρεξη σε μια σειρά από επίδοξους υποψήφιους σε δήμους και περιφέρειες.
Αν εξετάσει, όμως, κάποιος ψύχραιμα, ειδικότερα,  το πολιτικό περιβάλλον που έχει δημιουργηθεί στους δήμους της Μεσσηνίας, αλλά και στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, θα διαπιστώσει ότι πέρα από μια ακατάσχετη ονοματολογία, δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα το πεδίο. Τα κόμματα ψάχνονται, υποψήφιοι το σκέφτονται, υπόγειες διεργασίες υπάρχουν, αλλά οριστικά ονόματα - εκτός ελαχίστων περιπτώσεων- δεν έχουμε ακόμα.
Στο δήμο Καλαμάτας όποιος θέλει να μετρήσει τους υποψήφιους που ακούγονται θα ζαλιστεί. Στο δήμο Μεσσήνης έχουμε κάποια δεδομένα, αλλά κι εκεί το τοπίο έχει πολλά κενά. Στους δήμους Δυτικής Μάνης και Οιχαλίας σημειώνεται κινητικότητα, αλλά μέχρι εκεί. Το ίδιο και στους δήμους Πύλου- Νέστορος και Τριφυλίας.
Αν πάμε και στην Περιφέρεια Πελοποννήσου η κατάσταση είναι ανάλογη. Ο Πέτρος Τατούλης "φωνάζει" ότι θα είναι υποψήφιος, αλλά υπάρχουν κάποια "κρατούμενα" και από κει και πέρα το τοπίο "θολώνει" ακόμα περισσότερο. Βέβαια υπάρχει η…δήλωση προθέσεων για το δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα και τη Νέα Δημοκρατία, αλλά άγνωστο είναι τι θα γίνει με τον υποψήφιο από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ και Κινήματος Αλλαγής.
Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υποδομών Γιώργος Δέδες "κερδίζει" μέχρι τώρα στην ονοματολογία από πλευράς του κυβερνώντος κόμματος, αλλά υπάρχουν αντιρρήσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ για την υποψηφιότητά του.
Το Κίνημα Αλλαγής αναφέρει το ρεπορτάζ πως ι ψάχνει ανάμεσα σε έναν πρώην υπουργό και έναν νυν βουλευτή, αλλά το μόνο που φαίνεται σίγουρο, είναι ότι δεν θα θελήσει να συνεργαστεί με κανένα κόμμα. Τώρα, τι θα κάνει με τα στελέχη του που υποστηρίζουν τον Πέτρο Τατούλη, είναι άγνωστο.
Πάντως, αν πάρουμε τοις μετρητοίς  τις δηλώσεις των κομμάτων, τον Οκτώβριο θα μπορούμε να μιλάμε ξεκάθαρα, τουλάχιστον για τους υποψηφίους στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και ίσως στο δήμο Καλαμάτας. Μέχρι τότε υπομονή… Του Αντώνη Πετρόγιαννη

***  Η… γλύκα της εξουσίας 
Ο φωτογράφος του “Θάρρους”, γνωστός πλέον τοις πάσι, Στασινός Μουτσούλας, ανέτρεχε τις προηγούμενες ημέρες στο αρχείο του. Ξαφνικά… βγήκε από την τοπική πολιτική ιστορία, μιλάμε για το 2011, μια φωτογραφία από το Ιστορικό Δημαρχείο Καλαμάτας, στην οποία πρωταγωνιστούν ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης και η αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου.
Είναι μια “ζεστή” φωτογραφία στην οποία ο δήμαρχος προσφέρει γλυκίσματα στον περιφερειάρχη. Τόσο γλυκά σαν την εξουσία. Μόνο που τώρα οι ρόλοι έχουν αλλάξει και τα…γλυκίσματα τα επωφθαλμιούν και οι τρεις…
Α.Π.   

*** Στο προσκήνιο το όνομα του Περικλή Μαντά για τον Δήμο Τριφυλίας 
Έντονες είναι οι διεργασίες στο χώρο της Νέας Δημοκρατίας, για την εξέταση εναλλακτικής λύσης, στην περίπτωση που ο νυν δήμαρχος Παναγιώτης Κατσίβελας, παρά τις περί αντιθέτου δηλώσεις του, δεν θέσει υποψηφιότητα στις επερχόμενες εκλογές για το δήμο Τριφυλίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες του "Θάρρους", από τα ονόματα που ακούγονται ως αντίβαρο της κατάστασης που επικρατεί είναι αυτή του Περικλή Μαντά, σημερινού ανεξάρτητου περιφερειακού συμβούλου, αλλά και υποψηφίου βουλευτή με το κόμμα της Ν.Δ. στο παρελθόν.
Ήδη δε, έχουν υπάρξει συζητήσεις για το ενδεχόμενο αυτό και ο Περικλής Μαντάς δεν έχει αποκλείσει κανένα σενάριο, αρκεί να υπάρξουν μια σειρά από προϋποθέσεις, οι οποίες και δεν θα σταθούν τροχοπέδη στην υποψηφιότητά του.
Να σημειώσουμε, πάντως, ότι σε χθεσινό σχόλιο αθηναϊκής εφημερίδας κατατέθηκε και το όνομα της δικηγόρου Χάιδως Παναγιωτοπούλου.
Πάντως, στις τελευταίες δημόσιες δηλώσεις του, ο δήμαρχος Παναγιώτης Κατσίβελας ξεκαθάρισε ότι θα είναι και πάλι υποψήφιος.   Του Αντώνη Πετρόγιαννη

***  Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού από την ΕΜΥ 
Για σημαντική μεταβολή του καιρού προειδοποιεί η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία από τις νυχτερινές ώρες σήμερα, Δευτέρα, (24/09/2018) από τα βόρεια, με κυρία χαρακτηριστικά τους θυελλώδεις άνεμους και τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας.
Πιο αναλυτικά:
Σήμερα τη νύχτα και αύριο (25/09/2018)
α. θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι (7-8 μποφόρ) θα επηρεάσουν την κεντρική Μακεδονία, το βόρειο και το κεντρικό Αιγαίο, την ανατολική Θεσσαλία και σταδιακά τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την Αττική, που από το βράδυ της Τρίτης θα ενισχυθούν τοπικά σε 9 μποφόρ στο Αιγαίο.
β. η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση, στα κεντρικά και βόρεια κατά 8 έως 10 βαθμούς Κελσίου.
Την Τέταρτη (26/09/2018) - Την Πέμπτη (27/09/2018):
α. θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι (7-8 μποφόρ) θα επηρεάσουν τα νησιά του Ιονίου και τα ηπειρωτικά, ενώ στα Αιγαίο η ένταση των ανέμων θα φτάσει τα 9 και πιθανώς τα 10 μποφόρ.
β. χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες.
γ. Την Πέμπτη (27/09/2018) σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, βροχές και από το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές θα εκδηλωθούν στο νότιο Ιόνιο, τη νότια Πελοπόννησο και τη δυτική Κρήτη.
Την Παρασκευή (28/09/2018), το Σάββατο (29/09/2018) και την Κυριακή (30/09/2018):
Την Παρασκευή (28/09/2018) τα φαινόμενα θα επεκταθούν στην υπόλοιπη κεντρική και νότια χώρα, ενώ το Σάββατο (29/09/2018) και την Κυριακή (30/09/2018) θα επικρατήσει άστατος καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

***  Εντοπίσθηκε φυτεία στο Λαδά (φωτογραφίες) 
Στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και κατόπιν κατάλληλης αξιολόγησης και αξιοποίησης στοιχείων, εντοπίσθηκε σε δασική περιοχή τοπικής κοινότητας του Δήμου Καλαμάτας Μεσσηνίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, με τη συνδρομή της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων της Ελληνικής Αστυνομίας, φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης.
Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθη σήμερα (24.9.2018) το μεσημέρι, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Καλαμάτας Μεσσηνίας, ένας (1) 59χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.
Ειδικότερα, σήμερα (24.9.2018) το μεσημέρι, πραγματοποιήθηκε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση και εξερεύνηση, σε δασική περιοχή τοπικής κοινότητας του Δήμου Καλαμάτας Μεσσηνίας, κατά την οποία εντοπίστηκαν να καλλιεργούνται -30- δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από -1- έως -1,5- μέτρα περίπου, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.
Όπως προέκυψε, την ανωτέρω φυτεία, την καλλιεργούσε ο 59χρονος, ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη.
Σε έρευνα που ακολούθησε σε αγρόκτημα ιδιοκτησίας του 59χρονου, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Καλαμάτας Μεσσηνίας, αλλά και στην οικία του στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν, ποσότητες κάνναβης συνολικού βάρους -2696- γραμμαρίων, δύο (2) ζυγαριές, καθώς και αντικείμενα που σχετίζονται με τη συσκευασία ναρκωτικών.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτα, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας.
***
***    Γράφει ο Αποστόλης Χρ. Γιαννακούτζος από το πόνημα ΠΑΜΙΣΟΣ - ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΣΙΜΕΝΤΕΝΙΑ ΚΟΙΤΗ

ΟΙ ΑΡΧΑΙΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΤΟΥ ΤΡΥΓΟΥ ΣΤΟ ΝΑΟ ΤΟΥ ΠΑΜΙΣΟΥ

Στο Ναό του Παμίσου στον Άγιο Φλώρο, σε μια απόσταση από το Αρφαρά 2.000 μέτρων και ...2.000 χρόνων! με διαταγή του βασιλιά Συβότα της αρχαίας Μεσσηνίας γίνονταν προεόρτια για τις μεγάλες Τελετουργίες – Μυστήρια που περιγράφονται στις επιγραφές της Ανδανίας. Στις ίδιες περίπου ημερομηνίες με την Γιορτή Μουσταλευριάς - Πετιμεζιού που τελούμε για τρίτη συνεχή χρονιά στο Αρφαρά Μεσσηνίας. Οι επιγραφές αυτές βρίσκονται εντοιχισμένες στο ναό του Αγίου Κωνσταντίνου στο χωριό Κωνσταντίνοι. Και ήσαν τόσο σπουδαίες αυτές οι Γιορτές, Τα Κάρνεια, ώστε οι Σπαρτιάτες δεν έστειλαν στρατό στο Μαραθώνα, κι απαγόρευσαν στο Λεωνίδα να μεταβεί στις Θερμοπύλες.
ΟΙ ΕΠΙΓΡΑΦΕΣ ΤΩΝ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ ΤΗΣ ΑΝΔΑΝΙΑΣ IG V,1 1390
Ο ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ ΒΑΛΕΝΤΙΑΝΟΣ
Ο αυτοκράτορας Βαλεντιανός (321-375) απαγόρευσε δια νόμου τo 364 μΧ τις νυκτερινές γιορτές και τα Μυστήρια στη Ρωμαική αυτοκρατορία.
Τότε ο Πραιτέξτατος, ο οποίος ήταν Ανθύπατος Αχαίας (Διοικητής Πελοποννήσου)με τεκμηριωμένο αίτημα διαμαρτυρίας προς τον Αυτοκράτορα απαίτησε την κατάργηση αυτού του νόμου στην Ελλάδα.
«τούτον, είπε, τον νόμον, αβίωτον τοις Έλλησι καταστήσειν τον βίον, ει μέλλοιεν κωλύεσθαι τα συνέχοντα το ανθρώπειον γένος αγιώτατα μυστήρια κατά θεσμόν εκτελείν»
Ο Βαλεντιανός έκανε δεκτό το αίτημα και διέταξε κατ εξαίρεση, την απενεργοποίηση του νόμου για τους Έλληνες!!
Και επέτρεψε στους Έλληνες να εκτελούν νόμιμα "πάντα τα εξ αρχής πάτρια"!!
(Παπαρρηγόπουλος, Τόμος 3, σελ 394)
Παρατήρηση:
Αυτές οι νυχτερινές γιορτές «συνέχουν το ανθρώπειον γένος» έγραφε ο ανθύπατος,
δηλαδή συνδέουν με φιλικότητα τους ανθρώπους μεταξύ τους!!!
ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΜΟΥ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ-ΛΥΚΕΙΟ ΑΡΦΑΡΩΝ
Αποφοίτησα από το Αρμένειο Γυμνάσιο-Λύκειο Αρφαρών το οποίο ήταν κλασσικής κατεύθυνσης κι ως εκ τούτου διδασκόμαστε αρχαία Ελληνικά για έξι χρόνια.
Με συγκίνηση θυμάμαι τους φιλολόγους καθηγητές που μας δίδαξαν, την κυρία Βασιλική Οικονομάκου, την κυρία Ελευθερία Μπενέα, τον κύριο Γεώργιο Καζά, την κυρία Μπενίση-Δημητρέλη, την κυρία Μαρία Κώνστα και την κυρία Μακρή Μαρία.
Δάσκαλός μου ήταν και ο Παναγιώτης Γεωργούντζος Πρόεδρος της Εταιρείας Ελλήνων Φιλολόγων στα γραφεία της οποίας εργαζόμουν για τρία χρόνια ως φοιτητής.
Η ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΓΡΑΦΩΝ
Προσπάθησα λοιπόν να μεταφράσω το κείμενο (μέγεθος δέκα δακτυλογραφημένων σελίδων) από τις επιγραφές της Ανδανίας κάτι που είναι σχετικά εύκολο με τη βοήθεια του Λεξικού του Σκαρλάτου Βυζαντίου.

Το δύσκολο όμως ήταν να μεταφερθώ στα μυστήρια και επειδή δε γνωρίζω την ιδιότητα των μακρινών μου προγόνων τους επισκέφτηκα όλους διότι κάποιοι και κάποιες ήσαν ίσως οι μακρινοί μου φυσικοί πρόγονοι.
Έτσι έπρεπε να γίνω βοηθός του Ιεροφάντη-φαρμακοποιού που πειραματίζεται και φτιάχνει τον κυκεώνα, να γίνω ιερέας του Απόλλωνα που έχει τον πρώτο λόγο στις ιερές, να βρω χρήματα και να πληρώσω για να γίνω μυούμενος στις ένθεες ουσίες του κυκεώνα, να γίνω ραβδοφόρος που εκτελεί εντολές, θεοσεβούμενος που θυσιάζω γουρνοπούλα και μετά την ψήνω για τσιμπούσι με την οικογένεια και φίλους και να λέω «τι να κάνουμε, αφού έτσι τα βρήκαμε», να γίνω δούλος που με απόγνωση ζητάει άσυλο, ταμίας που προσπαθεί να υπεξαιρέσει χρήματα, σύνεδρος-δημοτικός σύμβουλος να δίνω εικονικά χαμόγελα και χειραψίες στους υποστηρικτές μου θεωρώντας τους άθλιους για τα τερατώδη ρουσφέτια που απαιτούν, επισκέπτης για μιά ώρα στο βαλανείο και μετά στις σκηνές των ιερών γυναικών έτσι από περιέργεια κι ότι προκύψει, έμπορος να προσπαθώ να πουλήσω με νοθεία τα προιόντα μου, κλέφτρόνι που μ έπιασαν και αντιμετωπίζω το μαστίγωμα ενώ απλά ήθελα να βρω χρήματα γιατί κυκλοφορούσαν ιερόδουλες από την Κόρινθο, να βλέπω μπροστά μου έναν νεαρό να παίζει κιθάρα ενθουσιαμένος με πάθος «κατά τον δαίμονα εαυτού», ο οποίος με πρόσεξε και διέταξε τον υπηρέτη του να με κεράσει ένα ποτό με ουσίες και σταμάτησα να πίνω παγωμένος όχι από τις ουσίες αλλά επειδή μου ψιθύριζαν «ρε που ξέρεις τον αυτοκράτορα;” και πως ο νεαρός με την κιθάρα ήταν ο φιλέλληνας ειρηνιστής Νέρωνας, να γίνω παιδί και να κοιτάω σαν χαμένο αυτές τις πρωτόγνωρες παραστάσεις κάθε είδους, να γίνω ρουφιάνος και να κρυφακούω αντιφρονούντες και δυσαρεστημένους, να γίνω ποιητής και να καταπίνω την οργή μου για τα τεκταινόμενα βλέποντας την πολιτικοθρησκευτική ηγεσία να κοροιδεύει τον κόσμο ευελπιστώντας στα πλούσια αφιερώματα, να συμμετέχω σε μυστική συνωμοσία μήπως και εκτελέσουμε στην οχλοβοή έναν σατανικό σύνεδρο, να κατορθώσω ύστερα από σπρωξιές να βρεθώ μπροστά στο μουσικό συγκρότημα με τις ημίγυμνες αυλητρίδες και τις χορεύτριες που με πέντε δραχμές σε έπαιρναν σε κάτι σπάνιους χορούς και δεν άντεχα αυτή την ένταση και τα εκκωφαντικά τραγούδια, πάραυτα έγινε σιγή οι μουσικοί άρχισαν να τραυλίζουν, και στο διπλανό άγαλμα της Άρτεμιδας είδα να πέφτει το τόξο από τα χέρια της και με τρόμο είδα στο άγαλμα του Δία να του πέφτει κάτω ο κεραυνός άκαπνος κι αθόρυβος κι ο Δίας σιγά-σιγά να αρχίζει να ...ανορθώνεται! Ιερή σιγή εκτός προγράμματος! Μάντεψε φίλε αναγνώστη την αιτία...Η αιφνιδιαστική επίσκεψη της Λαίδας συνοδευόμενη από την Λάμια σόκαραν με την εμφάνισή τους τον κόσμο, (λοιπόν προσωπικά ψηφίζω την Λάμια) και επικρατούσε σιγή ιερού ερωτικού θαυμασμού που ακόμα κι ο Εμπειρίκος αδυνατεί να περιγράψει, κι ακούστηκε η Λάμια να ψιθυρίζει «σήμερα δεν έχουμε πάρει κανένα, όποιος είναι μάγκας μας ακολουθεί» αλλά έπρεπε να διαθέσεις ολόκληρη περιουσία κι εγώ δεν είχα καμία τύχη γιατί είχα στην τσέπη μου μόνο μερικά κέρματα όπως λέει κι ο Λουντέμης
(και να διαλευκαίνει-επιδεινώνει την κατάσταση ο σεξολόγος Πλάτωνας στο "Φαίδρο" γράφοντας πως ερωτευόμαστε τα κορίτσια που μοιάζουν σ όσες καλλονές οι φυσικοί μας πρόγονοι θαύμαζαν αλλά ήταν αδύνατο να τις πλησιάσουν).
Ξαφνικά την σιγή ακολουθούν εκκωφαντικές επευφημίες ζητωκραυγές και χειροκροτήματα για τις διάσημες εταίρες εφάμιλλα του ιπποδρόμου και του σταδίου Καραισκάκη.
Κι εγώ να έχω αποβλακωθεί οπότε δίπλα μου μια φιλήδονη εταίρα πράκτορας της CIA της Σπάρτης μου λέει:
--Φίλε μου δημοσιογράφε αυτά που βλέπεις είναι ένα ξενέρωτο πανηγυράκι μπροστά στις γιορτές που κάνουμε στη Σπάρτη, θάρθεις μαζί μου στη Σπάρτη;
Δελεαστική η πρότασή της και το επιχείρημά της γνωρίζοντας την ελευθερία ηθών και ενστίκτων που θεσμοθέτησε ο Λυκούργος. Τότε σκέφτηκα πως τα συνηθισμένα στο sex Σπαρτιατικά στρατεύματα κατοχής στην υπόδουλη Μεσσηνία δεν συνοδεύονταν από σπαρτιάτισσες κι επομένως οι γυναίκες και τα κορίτσια των Ειλώτων ήσαν στη διάθεσή τους κατά βούληση. Κι έτσι ετέθησαν σταθερές βάσεις απελευθέρωσης των ηθών στη Μεσσηνία, όπως κατ ανάλογο τρόπο περιγράφει ο Μαρξ τις αιτίες της σεξουαλικής απελευθέρωσης στην Αγγλία και στη Γερμανία που οφείλεται στον απόλυτο εξευτελισμό των ανήλικων κοριτσιών που εργάζονταν από παιδική ηλικία δωδεκάωρα κατά την βιομηχανική επανάσταση. –Λοιπόν θάρθεις; Με επαναφέρει η ξανθιά εξωτική σπαρτιάτισσα! Μα «πουτάνακαλυψε» που λέει κι ο Παπακωνσταντίνου το όνειρο που έβλεπα και με επανέφερε στους ρυθμούς της η σύγχρονη κοινωνία!
......................................................................................................................................................................................................................................................................................
Αφήνω κάποιες σειρές για να τις συμπληρώσει ένας μελλοντικός συμπατριώτης όταν οι σύγχρονες γιορτές και πανηγύρια θάχουν εμπλουτιστεί και με άλλο περιεχόμενο καθότι σήμερα όλα έχουν υποκατασταθεί από παγωμένη μπύρα ψητή γουρνοπούλα και τις απόκριες με μπακαλιάρο.
ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΕΡΕΥΝΑ
Διαπίστωσα λοιπόν ότι πολλά σημεία των μυστηρίων απαιτούν ιδιαίτερη μελέτη σ ένα δεύτερο επίπεδο για να εξηγηθούν κάποιες καταστάσεις που αναφέρονται συνοπτικά.
Ασφαλώς κρύβονται διάφορα δρώμενα που με μια πρώτη κι επιπόλαιη ματιά περνούν απαρατήρητα. Η αποκάλυψη των απόρρητων δρώμενων από τους μυημένους επέφερε τότε τη θανατική ποινή όπως πχ το απόρρητο περιεχόμενο της «κίστης». Για δε τα παραισθησιογόνα της κίστης έχουν απαντήσει οι Δυτικοί ερευνητές.
Βλέπουμε στους κανονισμούς πως εκτός από τους ιερείς και τις ιέρειες υπήρχαν και οι ιερές γυναίκες οι ιεροί άντρες καθώς και οι ιερές παρθένες που λάμβαναν μέρος στην παρέλαση με κλήρωση και οι οποίες έστηναν τις σκηνές τους στον απαγορευμένο χώρο όπου υπήρχε και το βαλανείο.
Παρακάτω παραθέτω τη μετάφραση με την ευγνωμοσύνη μου στους ανωτέρω καθηγητές που μ έμαθαν να προσεγγίζω στοιχειωδώς τα αρχαία κείμενα αλλά και να προσπαθώ να μεταφερθώ στην αρχαία εποχή προυπόθεση για να εντοπίζω τα «κρυμμένα» νοήματα.
Για να υπάρχει μεγαλύτερη σαφήνεια στην απόδοση έγιναν μερικές μικρές τροποποιήσεις.
ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΝΔΕΛΕΧΗΣ ΜΕΛΕΤΗ
Πέραν του φιλοσοφικού και κοινωνικού πλούτου, της άρτιας οργάνωσης της Εμποροπανήγυρης και των Μυστηρίων που περιγράφονται στις Επιγραφές της Ανδανίας, υπάρχει η περιέργεια αναπάντητων καταστάσεων που απαιτεί ενδελεχή μελέτη του πολυδιάστατου περιεχομένου των αρχαίων γιορτών.
ΓΛΩΣΣΟΛΟΓΙΚΟ ΜΝΗΜΕΙΟ
Σημαντικό προσωπικό βοήθημα για κάθε Μεσσήνιο που ερευνά την ιστορία των φυσικών κι όχι των μεταφυσικών προγόνων του,
όποιοι κι αν είναι αυτοί,
είναι η μελέτη των επιγραφών που ευρίσκονται στο χωριό Κωνσταντίνοι.
Θα δούμε ένα κείμενο που περιέχει μόνο Ελληνικές λέξεις.
Καμιά Σλαβική λέξη, καμιά Αλβανική λέξη, καμιά Βενετική και Φράγκικη,
καμιά Τουρκική.
Περίπου 600 χρόνια μετά την κατασκευή της μαρμάρινης επιγραφής,
κατά τον 7ο αιώνα ήρθαν κι έμειναν στην Πελοπόννησο οι Σλάβοι,
το 1204 μ Χ ήρθαν οι Φράγκοι και οι Βενετοί στρατιώτες κι άφησαν απογόνους,
το 1380 μ Χ έφεραν κι εγκατέστησαν οι Παλαιολόγοι τους Αλβανούς
και μετά το 1460 μΧ ήρθαν σταδιακά και λίγοι Τούρκοι.
Η ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΓΡΑΦΗΣ
Η αρχική εκτίμηση της χρονολογίας κατασκευής της επιγραφής εκτιμάται από τον Παναγιώτη Γεωργούντζο περί το 93 πΧ και τελευταία από τον καθηγητή κ. Πέτρο Θέμελη περί το 24 πΧ. επομένως η χρονολογία κυμαίνεται μεταξύ των ετών 24 πΧ και 93 πΧ. κατά τη Ρωμαική Διοίκηση.
Βάσιμες λοιπόν πιθανότητες να επιμελήθηκε της κατασκευής ο ίδιος ο φιλέλληνας αυτοκράτορας Νέρων ή και να παρευρέθη στη μεγάλη γιορτή. Δυό χρόνια διέμενε στην Πελοπόννησο και διοικούσε τη Ρωμαική Αυτοκρατορία με Έλληνες αντιπροσώπους του στη Ρώμη.
ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΕΝΑ ΤΜΗΜΑ ΤΩΝ ΕΠΙΓΡΑΦΩΝ
εἱματισμοῦ. (15-20)
οἱ τελούμενοι τὰ μυστήρια ἀνυπόδετοι ἔστωσαν καὶ ἐχόντω τὸν εἱματισμὸν λευκόν, αἱ δὲ γυναῖκες μὴ διαφανῆ μηδὲ τὰ σαμεῖα ἐν τοῖς εἱματίοις πλατύτερα ἡμιδακτυλίου, καὶ αἱ μὲν ἰδιώτιες ἐχόντω χιτῶνα λίνεον καὶ εἱμάτιον μὴ πλείονος ἄξια δραχμᾶν ἑκατόν,
αἱ δὲ παῖδες καλάσηριν ἢ σινδονίταν καὶ εἱμάτιον μὴ πλείονος ἄξια μνᾶς, αἱ δὲ δοῦλαι καλάσηριν ἢ σινδονίταν καὶ εἱμάτιον μὴ πλείονος ἄξια δραxμᾶν πεντήκοντα.
αἱ δὲ ἱεραί, αἱ μὲν γυναῖκες καλάσηριν ἢ ὑπόδυμα μὴ ἔχον σκιὰς καὶ εἱμάτιον μὴ πλέονος ἄξια δύο μνᾶν, αἱ δὲ [παῖδε]ς καλάσηριν ἢ εἱμάτιον μὴ πλείονος ἄξια δραχμᾶν ἑκατόν.
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΙΜΑΤΙΣΜΟΥ (15-20)
Οι υπό μύηση στα Μυστήρια θα είναι ξυπόλυτοι και θα φορούν λευκά ρούχα,
οι δε (υπό μύηση;) γυναίκες δε θα φορούν διαφανή (αποκαλυπτικά) ρούχα, ούτε τα σειρήτια του φορέματος θα είναι πλατύτερα από ημιδακτύλιο,
και οι (μη ιερές) γυναίκες που απλά συμμετέχουν στην τελετή θα φέρουν χιτώνα λινό και ιμάτιο αξίας μικρότερης των εκατό δραχμών,
οι δε (μη ιερές) παρθένες καλάσηρι ή σινδωνίτη (ινδικό ύφασμα) και ιμάτιο αξίας μικρότερης της μιας μνας,
οι δε δούλες τα ίδια αλλά αξίας μικρότερης των πενήντα δραχμών.
Από τις ιερές οι μεν ιερές γυναίκες καλάσηρι ή υπόδυμα (λεπτό χιτώνα) χωρίς απόχρωση και ιμάτιο αξίας μικρότερης από διακόσιες δραχμές,
οι δε ιερές παρθένες καλάσηρι ή ιμάτιο αξίας μικρότερης των εκατό δραχμών.
(ΠΑΜΙΣΟΣ - ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΣΙΜΕΝΤΕΝΙΑ ΚΟΙΤΗ, σελ. 176)
~
***  Δηλώσεις που προκάλεσαν σοκ: Στην ΕΛΑΣ υπηρετούν 9.000 ομοφυλόφιλοι αστυνομικοί… (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε πρωτοφανείς δηλώσεις είχε προχωρήσει πριν λίγο καιρό, ο υπαστυνόμος Μιχάλης Λώλης, το όνομα του οποίου ακούστηκε ξανά με αφορμή τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου.                    Σε εκδήλωση του Τμήματος Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, ο αξιωματικός της ΕΛΑΣ στο τμήμα αντιμετώπισης ρατσιστικής βίας Αττικής και μέλος στην Ένωση Λ.Ο.Α.Τ. αστυνομικών Ευρώπης, είχε αναφέρει ότι στην Ελληνική Αστυνομία των 45.000 αστυνομικών, υπηρετούν 9.000 Λ.Ο.Α.Τ. άτομα (λεσβίες, ομοφυλόφιλοι, αμφιφυλόφιλοι, τρανς) τα οποία φοβούνται και κρύβονται.                       ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ (06:54)
Όσον αφορά τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου, ο κος Λώλης έκανε την εξής δήλωση:
«Η χρήση ναρκωτικών δεν είναι έγκλημα. Όσο το αντιμετωπίζουμε έτσι, οδηγούμε τους χρήστες σε αυτό. Η αυτοδικία σε μια απόπειρα ληστείας, οδήγησε έναν νέο Άνθρωπο στο θάνατο. Θύματα και μάρτυρες διαπράττουν μια αποτρόπαια ανθρωποκτονία, χωρίς καμία δικαιολογία. Η ζωή είναι το ύψιστο έννομο αγαθό στο δικαιικό μας σύστημα. Η ζυγαριά της Δικαιοσύνης, αν λειτουργεί ακόμα στη χώρα μας, θα στείλει τους δράστες έγκλειστους για σωφρονισμό. Καλέ μου, γλυκέ μου Ζακ, φίλε μας αγαπημένε, έφτιαξες το κόσμο σου εδώ και ζούσες ελεύθερός. Σου στέρησαν τη ζωή αυτή. Και εσένα από εμάς. Και οι δυο μας δε πιστεύουμε στον άλλον κόσμο, θα ζεις έτσι εδώ στη καρδιά μας. Έφυγες, να μείνουμε εμείς να φτιάξουμε το κόσμο ελεύθερο, όπως τον ήθελες. Δε θα τα καταφέρουμε όμως. Λυπάμαι… Δε θα ξεχάσω ποτέ όσα έχουμε πει.»
*** «Εμφύλιος» στον ΣΥΡΙΖΑ! 56 βουλευτές κατά της Αχτσιόγλου…

Τις αναγκαίες πρωτοβουλίες και ενέργειες προκειμένου να αρθούν οι καθυστερήσεις καταβολής συντάξεων χηρείας, ζητούν από την υπουργό Εργασίας, 56 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή.  Οι βουλευτές επισημαίνουν ότι δύο χρόνια μετά την ενοποίηση του ασφαλιστικού συστήματος οι δικαιούχοι συντάξεων χηρείας βρίσκονται αντιμέτωποι με το «τέρας» της γραφειοκρατίας. «Ο ΕΦΚΑ αποτέλεσε όχι μόνο μια τυπική ενοποίηση ταμείων, αλλά και συνολικά ένα ορόσημο, μια διαφορετική αντίληψη στο χώρο της δημόσιας ασφάλισης»αναφέρουν οι βουλευτές, προσθέτουν όμως πως, ως προς τα διαδικαστικά, η σταδιακή μετατροπή και ενοποίηση των προηγούμενων ταμείων, φαίνεται να έχουν πλήξει τόσο την ταχύτητα στη χορήγηση των συντάξεων θανάτου όσο και την εν γένει δυνατότητα των δικαιούχων να ενημερώνονται πλήρως ανά πάσα στιγμή για την πορεία και τα στάδια στα οποία βρίσκεται η αίτησή τους, τη διασταύρωση των στοιχείων για τυχόν ασφαλιστικές τους οφειλές, τον τρόπο και το ποσό με το οποίο δύνανται να προχωρήσουν σε διακανονισμό, τη χορήγηση προσωρινής σύνταξης και το ποσό των κρατήσεων που προκύπτουν από τη διασταύρωση των στοιχείων.
«Παρά την πρόοδο που έχει σημειωθεί από την ίδρυση του ΕΦΚΑ ως προς το στήσιμο των μηχανογραφικών συστημάτων όλων των τέως ΦΚΑ, από την επικοινωνία με τους πολίτες προκύπτει ότι το μεγάλο κομμάτι των δικαιούχων που αντιμετωπίζουν το συγκεκριμένο πρόβλημα, είναι ασφαλισμένοι του πρώην ΟΓΑ» σημειώνουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και καλούν την υπουργό Εργασίας να ενημερώσει τη Βουλή πού οφείλεται η ολιγωρία στην πλήρη ενημέρωση αλλά και την ικανοποίηση του δικαιώματος που έχουν ήδη θεμελιώσει οι εν λόγω ασφαλισμένοι και σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί προκειμένου να αρθούν οι καθυστερήσεις που αφορούν τη χορήγηση συντάξεων χηρείας.  newsit.gr
***   Nέες ΑΠΕΙΛΕΣ Καμμένου! Στο στόχαστρο ο «Φιλελεύθερος»…

Συνέντευξη Τύπου με νέες απειλές κατά δημοσιογράφων από τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο. Ο κ. Καμμένος έδωσε αναλυτικά στοιχεία για την εμπλοκή των ενόπλων δυνάμεων στη διαχείριση του προσφυγικού. Όλα αυτά, μετά τις συλλήψεις δημοσιογράφων της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» έπειτα από μήνυση που κατέθεσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας. Ο Πάνος Καμμένος έκανε λόγο για πόλεμο λάσπης, και υποστήριξε ότι είναι απολύτως ψευδές ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις, δια των Γενικών Επιτελείων, διαχειρίστηκαν κονδύλια 1,6 δισεκατομμύρια ευρώ, όπως αναφερόταν στο πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας. Σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας, τα κοινοτικά χρήματα που χρησιμοποιήθηκαν, ως αναπλήρωση των κονδυλίων που εκταμιεύτηκαν από τον προϋπολογισμό του υπουργείου.
Μάλιστα, τόνισε ότι η απορρόφηση τους έγινε μετά από αυστηρούς δημοσιονομικούς και κοινοτικούς ελέγχους, και σημείωσε χαρακτηριστικά: “Εγώ δεν έχω υπογράψει ούτε χαρτί”. Υποστήριξε μάλιστα ότι ουδέποτε ζητήθηκε η άποψη του υπουργείου ή των επιτελείων. Ο κ. Καμμένος ανέφερε ότι δεν έγιναν απευθείας αναθέσεις και υποστήριξε ότι στόχος του δημοσιεύματος ήταν η δολοφονία χαρακτήρων. Επιπλέον, υπογράμμισε ότι εάν τα στοιχεία που δόθηκαν ως απάντηση στο δημοσίευμα του Φιλελεύθερου, δεν δημοσιευτούν από την εφημερίδα, τότε θα μαζί με όλους τους θιγόμενους θα διεκδικήσουν αποζημιώσεις στα αστικά δικαστήρια. 
***   Υπομονή μέχρι τον Δεκέμβριο! Τότε ΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΟΛΑ…Στο Eurogroup στις 3 Δεκεμβρίου θα ληφθούν αποφάσεις σχετικά με την τύχη των συντάξεων σύμφωνα με ανώτερο αξιωματούχο της Ευρωζώνης.  Μιλώντας σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες, ο αξιωματούχος δήλωσε πως η απόφαση περικοπής των συντάξεων θα ληφθεί έπειτα από την παράδοση του προσχεδίου του ελληνικού προϋπολογισμού και την εξέταση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Αναλυτικότερα, ο ανώτερος αξιωματούχος της Ευρωζώνης ξεκαθαρίζει πως υπάρχει μια σειρά γεγονότων. Με την ολοκλήρωση των εργασιών για το προσχέδιο του προϋπολογισμού, Επιτροπή και EuroWorking Group (το προπαρασκευαστικό όργανο του Eurogroup) θα αναλάβουν να τον εξετάσουν και θα γνωμοδοτήσουν στο Eurogroup τόσο για τον προϋπολογισμό όσο και για τα ελληνικά αιτήματα.Στο θέμα των συντάξεων, αν υπάρχει αναφορά σε αλλαγή της συμφωνίας, οι υπουργοί της Ευρωζώνης θα εξετάσουν όλα τα αιτήματα της Ελλάδας και θα δουν κατά πόσο αρχικά βγαίνουν τα νούμερα και αν η ελληνική πλευρά έχει ορθά επιχειρήματα για τις αποφάσεις της. Στο Eurogroup του Οκτωβρίου στο Λουξεμβούργου δεν θα υπάρξει επίσημη συζήτηση για Ελλάδα, παρά μόνο πιθανές συζητήσεις στο περιθώριο. Η υπόλοιπη ατζέντα του Eurogroup Βασικό θέμα της συνεδρίασης των Υπουργών Οικονομικών θα είναι οι μεταρρυθμίσεις του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης. Τα δύο θέματα που θα αναλύσουν οι Υπουργοί είναι από τη μια οι «αυτόματοι σταθεροποιητές» για τις χώρες της Ευρωζώνης, ως μηχανισμοί δημιουργίας αποθεματικών ασφαλείας σε περιόδους αντιμετώπισης κρίσεων και απο την άλλη η υπάρξη προληπτικής γραμμής πίστωσης η οποία θα δανείζει σε κράτη μέλη που δεν βρίσκονται σε κρίση αλλά χρειάζονται ρευστότητα. Συζήτηση θα γίνει επίσης για τις προτάσεις Γιούνκερ, για την ισχυροποίηση του ρόλου του ευρωνομίσματος στην παγκόσμια σκηνή, όπως τις παρουσίασε στην πρόσφατη ομιλία του για την κατάσταση της Ένωσης, στις 12 Σεπτεμβρίου, στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. protothema.gr  
*** EKTAKTO! Φωτιά στην Ηλεία…

Πυρκαγιά ξέσπασε το απόγευμα, σε δασική έκταση στην περιοχή του Λεπρέου Ζαχάρως.
Η φωτιά καίει σε δύσβατη περιοχή.  Σύμφωνα με πληροφορίες η φωτιά έχει λάβει διαστάσεις. το μέτωπο της πυρκαγιάς επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις ενώ μέχρι και που έπεσε το φως της μέρας, επιχειρούσαν και εναέρια μέσα, ένα ελικότερο Erickson και δύο αεροσκάφη Canadair.   Σύμφωνα με το ilialive, στην περιοχή της πυρκαγιάς, βρέθηκε λίγο μετά τις έξι το απόγευμα ένας 86χρονος που είχε εξαφανιστεί, τραυματισμένος. Ο 86χρονος μεταφέρθηκε με ιδιωτικό όχημα στο Γ.Ν. Κυπαρισσίας. Σύμφωνα με πληροφορίες ο εντοπισμός του σχετίζεται με την πυρκαγιά που ξέσπασε στην ίδια περιοχή. 
newsit.gr
***  ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΣΟΚ! Τι συμβαίνει στη Μακεδονία μας…

Πολύ … φόρα φαίνεται πως έχουν πάρει οι Σκοπιανοί, αφού ακόμα και μέσα στην Ελλάδα προχωρούν σε προκλήσεις για τον ελληνισμό μας.  Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η παρακάτω φωτογραφία. Δυο άντρες στέκονται κάτω από την πινακίδα της δυτικής περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας –άρα στην Ελλάδα- κρατώντας τη σημαία των Σκοπίων, σαν να θέλουν να επιδείξουν ότι βρίσκονται στα… μέρη τους. Δεν γνωρίζουμε αν η φωτογραφία είναι τωρινή ή ανήκει στο παρελθόν, αλλά αυτό δεν έχει σημασία, καθώς η προκλητική κίνηση παραμένει…Προβολή εικόνας στο Twitter
































Προβολή εικόνας στο Twitter

Αυτούς εδώ τους ΓΥΦΤΟΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ που έρχονται στην χωραμας και προκαλούν πρέπει να βρούν οι δήθεν μυστικές υπηρεσίες μας και να μην ξαναπατήσουν τα βρωμοπόδαρατους στην ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΜΑΣ! Η @ellinikilisi Θα τσακίσει τους σοβινιστές !τέλος αυτά με εμάς @apokalyptikodel

*** Ζακ Κωστόπουλος: Παραλήρημα μίσους στην Ομόνοια – «Πρεζάκια και γκέι δεν είσαστε αναγκαίοι» (βίντεο)
Ζακ Κωστόπουλος: Παραλήρημα μίσους στην Ομόνοια – «Πρεζάκια και γκέι δεν είσαστε αναγκαίοι» (βίντεο)
Σε παραλήρημα μίσους άνευ προηγουμένου επιδόθηκε μία ολιγομελής ομάδα ακροδεξιών που συγκεντρώθηκαν έξω από το κοσμηματοπωλείο στην Ομόνοια, στο σημείο που έχασε τη ζωή του ο Ζακ Κωστόπουλος μετά από τον άγριο ξυλοδαρμό του. Οι πέντε περίπου ακροδεξιοί, χωρίς ίχνος ντροπής, φώναζαν ρυθμικά το σύνθημα «πρεζάκια και γκέι δεν είστε αναγκαίοι» ενώ φεύγοντας έκλεισαν με το γηπεδικό και αγαπημένο τους «πουτ@ν@ς γιοι αναρχικοί». Οι ίδιοι πέταξαν τρικάκια υπογράφοντας ως «ΕΣΑ» με το σχήμα του «Σ» να παραπέμπει ξεκάθαρα στα ναζιστικά SS. Στα τρικάκια αναγράφονταν: «Η αυτοάμυνα δεν είναι έγκλημα είναι ένστικτο» και: «Η σιωπηλή πλειοψηφία δεν θα υποκύψει ποτέ στην αριστερή σας τρομοκρατία».
Την ώρα που οι Αρχές διερευνούν ακόμη τα αίτια του θανάτου του και ενώ αποκαλύπτεται ότι η δικογραφία είναι ελλιπέστατη, μια μικρή μερίδα ακροδεξιών συγκεντρώθηκε φωνάζοντας εμετικά συνθήματα και πετώντας τρικάκια υπέρ του 73χρονου κοσμηματοπώλη και του 55χρονου καταστηματάρχη της περιοχής             «Η αυτοάμυνα δεν είναι έγκλημα είναι ένστικτο»
«πρεζάκια και γκέι δεν είστε αναγκαίοι»  «Σ»
«πουτ@ν@ς γιοι αναρχικοί»  «ΕΣΑ»

***  Αθλητική ενημέρωση


*** Στο μπάσκετ γυναικών , παγκόσμιο πρωτάθλημα :Τρίτη 25/09/2018 .: Την πρόκριση στη νοκ άουτ φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου πήρε η Εθνική Γυναικών, επικρατώντας 58-48 της Νότιας Κορέας. 
ΕΛΛΑΔΑ - Ν. ΚΟΡΕΑ  58-48 .- ^

Τα δεκάλεπτα: 17-16, 28-25, 35-45, 48-58 
Ελλάδα (Κεραμιδάς): Σταμάτη 5, Λύμουρα 2 (3 α), Σπυριδοπούλου 2, Παυλοπούλου 7, Μάλτση 3 (5 ασ.), Νικολοπούλου 2, Σωτηρίου 4, Κοσμά, Σπανού 13 (12ριμπ.), Καλτσίδου 8 (4 α, 3κλ), Χριστινάκη 6, Φασούλα 6 .-



***  ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ  σήμερα 25/09/2018
~* ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ Αθηνών - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ   1-2 .- [18΄ Κρίσμαν , 40΄ Ξυδάς , 76΄  Κουλούρης , ] ~* ΒΟΛΟΣ ΝΠΣ - ΑΠΟΛΛΩΝ Λάρισσας   5-1 .- ^
~* ΟΦ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ - ΧΑΝΙΑ- ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ  0-2 .- ^
~* ΑΠΟΛΛΩΝ Παραλιμνίου Σερρών - ΤΡΙΚΑΛΑ 1963   1-1 .- ^
~* ΑΣΤΕΡΑΣ Τρίπολης - ΑΠΟΛΛΩΝ Σμύρνης  2-1 .- ^ [68΄ Μαρτίνεζ ,74΄ Τζανετόπουλος ,86΄ Βαλιέντε ] .- 

***  Δευτέρα  24 -09-2018  :
~* Παναιτωλικός - ΠΑΣ Λαμία 2-2,(1-0) .- ^ 
Τ α γκολ : 74' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ! 74' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ! 1-1 ΜΕ ΣΚΟΡΕΡ ΤΟΝ ΕΠΣΤΑΪΝ! Εκπληκτική κάθετη του Μπερτόλιο στον Γερμανό που ξεπερνά και τον Κυριακίδη και σε κενή εστία κάνει το 1-1 , 88' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟ! 2-1 ΤΗ ΛΑΜΙΑ! Τραγικό λάθος του Βασιλαντωνόπουλου που κρατά την μπάλα στην περιοχή της ομάδας του και του την κλέβει οΚαμαρά, ο τελευταίος έκανε το πλασέ και απέκρουσε ο Σαράνοφ, αλλά στο ριμπάουντ ο Μανά κάνει το 2-1.- 94΄ πέναλτι για Λαμία , 95' ΠΕΝΑΛΤΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ! Ο Μπαράλες κάνει την κεφαλιά μετά τη σέντρα του Μαστούρ, η μπάλα στο απλωμένο χέρι του Μιχάι και σωστά δίνεται το πέναλτι.( Είναι ακόμα στο έδαφος ο Μιχάι καθώς έπεσε άσχημα στον αγωνιστικό χώρο ) εκτέλεση με τον Μαστούρ ,ο  Αντέτζο 99' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ! 2-2 ΜΕ ΣΚΟΡΕΡ ΤΟΝ ΑΝΤΕΤΖΟ!Κακή εκτέλεση του Μαστούρ, απέκρουσε ο Κυριακίδης, αλλά ο Αντέτζο που είχε μπει νωρίτερα στην περιοχή (και κανονικά θα έπρεπε να δοθεί επανάληψη) σκοράρει και κάνει το 2-2 .- 101' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΕΤΡΑΕΙ! οφσαϊτ .- Ο Μαρινάκης που έκανε την κεφαλιά ήταν όντως εκτεθειμένος και δίνεται οφσάιντ .- 
 Διαιτητής :Διαιτητής: Ευάγγελος Μανούχος, Α' βοηθός: Τρύφων Πετρόπουλος, Β' βοηθός: Κωνσταντίνος Τριανταφύλλου, 4ος: Κωνσταντίνος Κοτσάνης
Κάρτες : 7' Κίτρινη κάρτα στον Σκόνδρα για φάουλ στον Μάζουρεκ, 37' Κίτρινη κάρτα στον Βάντερσον , 53' Κίτρινη κάρτα στον Μιχάι , 64' Κίτρινη κάρτα στον Ντίας για θέατρο , 
Συνθέσεις : 
Παναιτωλικός: Κυριακίδης, Μαρινάκης, Μιχάι, Άργκους, Τσοκάνης, Έρικσον, Πάουλο, Ντίας, Ουίλιαν, Μάζουρεκ, Μοράρ.
Λαμία: Σαράνοφ – Βασιλαντωνόπουλος, Αναστασιάδης, Αντέτζο, Βάντερσον – Μπλάζιτς, Σκόνδρας – Καραμάνος, Μπερτόλιο, Έπσταϊν - Μπαράλες
Στον πάγκο των γηπεδούχων: Γιαννακόπουλος, Χαντάκιας, Ρότσα, Μανά, Λουσέρο, Λιάβας, Καμαρά
Στον πάγκο των φιλοξενούμενων: Μελίσσας, Καρυπίδης, Καραγκούνης, Πλιάτσικας, Μαστούρ, Τσούκαλος, Ασίγκμπα
~** 60' Αλλαγή για τη Λαμία. Εκτός ο Καραμάνος, μέσα ο Μαστούρ  , 70΄ Αλλαγή για Παναιτωλικό Μέσα ο Μανά,εκτός ο Ουίλιαν που έχει και κίτρινη κάρτα , 78' Αλλαγή για τη Λαμία. Εκτός ο Μπερτόλιο, μέσα ο Καραγκούνης , 80' Αλλαγή για τον Παναιτωλικό. Εκτός ο Μάρκος Πάουλο, μέσα ο Καμαρά. , 85' Αλλαγή για τη Λαμία. Εκτός ο Επστάιν, μέσα ο Πλιάτσικας ,  87' Αλλαγή για τον Παναιτωλικό. Μέσα ο Λουσέρο, εκτός ο Άργκους , 
~*  Τέσσερα λεπτά καθυστερήσεων .- 

~* Πανιώνιος - Ολυμπιακός   0-1,(0-0) .- ^ 
Τα  γκολ : 64΄  ακύρωση κανονικού γκολ από επόπτη Σπυρόπουλο ,63' Ο Μασούρας στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα. Ο διαιτητής κακώς δεν κατοχύρωσε το τέρμα. Ο παίκτης του Πανιωνίου καλυπτόταν από τους αμυντικούς του Ολυμπιακού. , 90+1 Γκολ για τον Ολυμπιακό. Ο Χασάνστέλνει τη μπάλα στα δίχτυα με καλή κεφαλιά. , .-
Διαιτητής :Διαιτητές: Εμμανουήλ Σκούλας, Παντελής Σπυρόπουλος, Μαρία Δέτση. Τέταρτος ο Τάσης..-
Κάρτες : 40' Κίτρινη κάρτα στον Ομάρ. , 64' Κίτρινη κάρτα στον Ντουρμισάι. , .-
Συνθέσεις : 
Πανιώνιος: Μανοϊλοβιτς, Παπαγεωργίου, Μπανανά, Ντομίνγκες, Κούρντι, Κεϊτά, Κόρμπος, Μασούρας, Τσιλούλης, Ντουρμισάϊ, Σπιριντόνοβιτς.
Ολυμπιακός: Γιαννιώτης, Ελαμπντελαουί, Μεριά, Βούκοβιτς, Τσιμίκας, Μπουχαλάκης, Καμαρά, Φετφατζίδης, Φορτούνης, Ποντένσε, Γκερέρο.
Στον πάγκο του Πανιώνιου: Κότνικ, Σταυρόπουλος, Σαραμαντάς, Μανθάτης, Πίρις, Σοφιάν, Οικονομίδης.
Στον πάγκο του Ολυμπιακού: Χουτεσιώτης, Νάτχο, Χριστοδουλόπουλος, Γκιγιέρμε, Χασάν, Κούτρης, Μιράντα.
~** 58' Αλλαγή για τον Ολυμπιακό. Ο Νάτχο στη θέση του Φορτούνη. , 61' Αλλαγή για τον Πανιώνιο. Ο Κότνικ στη θέση του Μανοϊλοβιτς. , 74' Αλλαγή για τον Ολυμπιακό. Ο Χασάν στη θέση του Μπουχαλάκη. , 78' Αλλαγή για τον Πανιώνιο.  Ο Μανθάτης στη θέση του Τσιλούλη., 80΄ Ο Χριστοδουλόπουλος μέσα , έξω ο Ποντένσε,  Στο 83΄ Ο  Οικονομίδης στη θέση του Μασούρα .- 
~* Πέντε λεπτά οι καθυστερήσεις  .- 

  *** Για την 4η αγωνιστική στο ποδόσφαιρο στην SUPER LEAGUE  :
~**   Σάββατο 22-09-2018 :~* Αστέρας Τρίπολης -Απόλλων Σμύρνης  2-0.,(2-0) .- ^
~* Ατρόμητος Αθηνών - ΑΕΛ Λάρισα  2-0 ,(0-0) .- ^
~* ΠΑΣ Γιάννινα - Άρις Θεσσαλονίκης  1-0 , (0-0).- 

~**  Κυριακή 23-09-2018  τέταρτης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας :
Ξάνθη - ΟΦΗ  3-0 ,(2-0).- ^
~Παναθηναϊκός - Λεβαδειακός  3-0 ,(2-0) .- ^
~* ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης - ΑΕΚ Αθηνών  2-0, (1-0) .- ^

***    ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ αγώνων SUPER LEAGUE  στο Ελληνικό ποδόσφαιρο  2018-2019 :
 1η αγωνιστικής  Αποτελέσματα Σ/Κ/Δ  24, 25, 26/08/2018:
ΠΑΟΚ - Αστέρας Τρίπολης  1-0 .-^Σα
Παναιτωλικός - Ατρόμητος  1-2 .-^Σα
Απόλλων Σμύρνης- ΑΕΛάρισσα  0-1 .- ^ Σα
ΑΕΚ -ΠΑΣ Γιάννινα  2-0 .- ^ Σα
Ξάνθη-Παναθηναϊκός  0-1 .-^ Κυ
Πανιώνιος- ΟΦΗ  2-2 .- ^ Κυ
Ολυμπιακός- Λεβαδειακός  1-0.-^  Κυ 
Λαμία-Άρης     0-3 .-  Δευ
~* Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Ξεκινάει με -6 βαθμούς .-

~**  2η αγωνιστική Σ/Κ/Δ  01, 02, 03/09/2018 :
Πανιώνιος-ΠΑΟΚ  0-1  .-   ^ Κυ 
Ατρόμητος-Ξάνθη   0-0 .- ^  Σα 
Αστέρας Τρίπολης-ΑΕΚ   0-1  .-^  Σα 
Παναθηναϊκός-Λαμία  3-1.- ^  Σα 
Ολυμπιακός-ΠΑΣ Γιάννινα  5-0  .- Κυ
Αρης- ΑΕΛάρισσα   2-0 .- ^  Κυ 
Λεβαδειακός-Απόλλων Σμύρνης  1-0  .-^ Δευ
Παναιτωλικός-ΟΦΗ  2-1  .- ^ Δευ
3η αγωνιστική  16/09/2018 
ΟΦΗ-ΠΑΟΚ  1-3 .- Σα 
Ξάνθη-Παναιτωλικός  1-1 .- Σα 
ΑΕΚ-Πανιώνιος  4-0 .- Σα 
Λαμία-Ατρόμητος 0-1 .- Κυ
Ολυμπιακός-Αστέρας Τρίπολης 2-1 .- Κυ
ΑΕ Λάρισσα -Παναθηναϊκός  1-3 .- Κυ 
Απόλλων Σμύρνης-ΠΑΣ Γιάννινα 1-2 .-  Κυ 
Αρης-Λεβαδειακός   2-0 .-  Δευ

4η αγωνιστική 23/09/2018  (22., 23 και 24/09/2018)
Ξάνθη-ΟΦΗ  3-0 .-^  Κυ
ΠΑΟΚ-ΑΕΚ   2-0 .-^ Κυ 
Παναιτωλικός-Λαμία  2-2 .- ^  Δευ
Πανιώνιος-Ολυμπιακός  1-0 .-^  Δευ (Ακύρωση κανονικού γκολ Πανιωνίου ως οφσάϊτ).-
Ατρόμητος-ΑΕΛάρισα  2-0 .-^ Σα 
Αστέρας Τρίπολης-Απόλλων Σμύρνης  2-0 .-^ Σα 
Παναθηναϊκός-Λεβαδειακός  3-0 .-^    κυ
ΠΑΣ Γιάννινα-Αρης  1-0 .-^  Σα

*** Οι επόμενες Αγωνιστικές :
***  5η Αγωνιστική 20η
ΟΦΗ-ΑΕΚ                                                                                                                                                                   Λαμία-Ξάνθη
Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ
ΑΕΛ-Παναιτωλικός
Απόλλων Σμύρνης-Πανιώνιος
Λεβαδειακός-Ατρόμητος
Άρης-Αστέρας
Παναθηναϊκός-ΠΑΣ Γιάννινα  
*** ~ 6η Αγωνιστική 21η
Λαμία-ΟΦΗ
ΑΕΚ-Ολυμπιακός
Ξάνθη-ΑΕΛ
ΠΑΟΚ-Απόλλων Σμύρνης
Παναιτωλικός-Λεβαδειακός
Πανιώνιος-Άρης
Ατρόμητος-ΠΑΣ Γιάννινα
Αστέρας-Παναθηναϊκός
~**   ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΠΣ Μεσσηνίας 2018-2019 :
Α΄ ΤΟΠΙΚΟ  29. και 30 -09-2018 :
Σάββατο 29/09/2018 :
 ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ Πύλου - ΕΡΑΝΗ Φιλιατρών
Κυριακή 30/09/2018 :
Α.Ο. ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ - Α.Σ. ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ
ΑΠΟΛΛΩΝ Καλαμάτας - Α.Ο. ΦΑΡΑΙ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Καλαμάτας -ΕΘΝΙΚΟΣ Μελιγαλά
Α.Ο. ΔΙΑΒΙΛΙΤΣΙΟΥ - Α.Ε. ΑΒΙΑΣ
Α.Ε. ΜΑΝΗΣ - ΤΕΛΟΣ ΑΓΡΑΣ  Γαργαλιάνων
Α.Σ. ΑΝΔΡΟΥΣΑΣ - Α.Ο. ΟΜΟΝΟΙΑΣ
Α.Ο. ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Ανάληψης
Α1  ΤΟΠΙΚΟ :
Σάββατο 29/09/2018 :
ΠΑΟ ΚΑΛΟΥ ΝΕΡΟΥ -ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Παραλίας
ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ Χώρας - ΗΡΑΚΛΗΣ Καλαμάτας
ΘΥΕΛΛΑ Χαροκοπιού -  Α.Ο. ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ
Α.Ο. ΦΥΤΕΙΑΣ -ΑΠΟΛΛΩΝ Πεταλιδίου
Α.Ο. ΔΩΡΙΟΥ -Α.Ο. Κυπαρισσίας / ΗΡΑΚΛΗΣ
Κυριακή 30/09/2018 :
Α.Ο. ΜΕΘΩΝΗΣ - ΧΑΝΔΡΙΝΑΪΚΟΣ Π.Σ.
~
*** ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ -ΑΕΚ Αθηνών 82-88 .- ^ 
Τα δεκάλεπτα: 24-24, 42-47, 61-65, 82-88 
Μπεσίκτας (Ιβάνοβιτς): Πρέσι, Βεϊσέλογλου 12 (1), Ουτκού Αλ 2, Μπέζινγκ 3 (1), Ντζεγίκ, Γιλντιζλί 11 (1), Γκίμπσον 10 (1), Μπούβα 5, Μουτάφ 13(2), Σιπάχι 2, Αλεξάντερ 20. 
ΑΕΚ (Μπάνκι): Ξανθόπουλος 2 (6 ασίστ), Σάκοτα 17 (2), Τσαλμπούρης, Ματσιούλις 7 (1), Ρατάν-Μέις 14 (2), Λαρεντζάκης 10 (1), Γκρίφιν 9 (1 τρ, 5 ασίστ), Ρογκαβόπουλος, Ρόμπερσον 5, Γιαννόπουλος 13 (3), Χάντερ 10.

*** Σύσσωμος ο Παναθηναϊκός στο τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος»
Όπως έκανε γνωστό ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός, αθλητές αλλά και διοικητικό προσωπικό της «μάνας του λόχου» θα βρεθούν στο διήμερο τουρνουά προς τιμήν του κορυφαίου παράγοντα! 
~Ολόκληρη η «οικογένεια» του Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου θα βρίσκεται στο κλειστό του ΟΑΚΑ το διήμερο 27 και 28 Σεπτεμβρίου, για να αποθέσει το δικό της φόρο τιμής στον Παύλο Γιαννακόπουλο, στο τουρνουά που διοργανώνεται στη μνήμη του.  Άλλωστε ο εκλιπών υπήρξε ένας από τους παράγοντες που στήριζε διαχρονικά και ανιδιοτελώς τη «μάνα του λόχου» ενώ διατέλεσε πρόεδρος του Παναθηναϊκού Α.Ο. από το 1987 μέχρι το 1997.  Στην «πράσινη» γιορτή μνήμης για τον κορυφαίο παράγοντα είναι καλεσμένοι από την ΚΑΕ όλοι οι αθλητές ,το διοικητικό προσωπικό, καθώς και οι αθλητές των ακαδημιών του Ερασιτέχνη, συνοδευόμενοι από τους κηδεμόνες τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι η γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Παναθηναϊκού θα εκπροσωπηθεί από τη μία εκ των τριών αρχηγών του τμήματος ,Μαρία Λαμπρινίδου καθώς το τμήμα έχει αγωνιστικές υποχρεώσεις στην Κύπρο σε διεθνές τουρνουά.

***   Πάλεψε αλλά ηττήθηκε από τη Χάποελ το Ρέθυμνο
Άκρως ανταγωνιστικό ήταν απέναντι στη Χάποελ Ιερουσαλήμ το Ρέθυμνο, ωστόσο στο τέλος του κόστισαν οι λεπτομέρειες, με αποτέλεσμα να γνωρίσει την ήττα (75-69). 
~Τα δεκάλεπτα: 14-26, 29-41, 48-59, 69-75 
Ρέθυμνο (Μυκονιάτης): Ντούραμ 9(1), Οικονομόπουλος 4(1), Ραζής, Χριστοδούλου 5, Ντάνιελς 12, Κουρέπης 2, Μπρέισι-Ντέιβις 16(3), Γλυνιαδάκης 4, Σιγκούνας, Γκάιτον 11(2), Κλάντον 6. 
Χάποελ Ιερουσαλήμ (Κάτας): Τζόνσον 12, Μπάτλερ 13(2), Μπλατ 14(4), Ρετζουάν, Ελιάχου 8, Όοουενς 6, Ατσουίλ, Τιμόρ 4, Τσούπρεβιτς 4, Φελντέιν 14(1).


***  Χαίρεται η Ελλάδα που ‘χει τέτοια ομάδα!
Ο Σπύρος Σιαμπλής γράφει στο sport-fm.gr για το «επίτευγμα» του φετινού Παναθηναϊκού να ασχολούνται μαζί του όχι μόνο φίλοι αλλά και… εχθροί! 
Πέρασε και η τέταρτη αγωνιστική στη φετινή Σούπερ Λίγκα και ο Παναθηναϊκός συνεχίζει να «μαγεύει» κόσμο με την απόδοσή του. Τέσσερα στα τέσσερα, με καλό ποδόσφαιρο -άλλοτε για μεγάλο κι άλλοτε για μικρότερο χρονικό διάστημα- σε όλα ανεξαιρέτως τα παιχνίδια των «πράσινων», με διαφορετικούς κάθε φορά πρωταγωνιστές!
Γράφει ο Σπύρος Σιαμπλής 
Παράλληλα, οι οπαδοί του, σταδιακά… πληθαίνουν στο Ολυμπιακό στάδιο, από το οποίο φεύγουν κάθε φορά και πιο ευχαριστημένοι. Όχι μόνο από τα αποτελέσματα αλλά από αυτά που βλέπουν από τον Γιώργο Δώνη και τα «παιδιά» του. Αν και, μάλλον, θα έπρεπε να βγάλουμε τα εισαγωγικά, αφού η σχέση που έχει αναπτύξει ο 48χρονος τεχνικός με τους ποδοσφαιριστές του, φτάνει τα όρια της… οικογένειας. 
Σε γενικές γραμμές, όλα βαίνουν καλώς στα δύο κομμάτια που αφορούν στα πεπραγμένα εντός αλλά κι εκτός των τεσσάρων γραμμών του αγωνιστικού χώρου. Δεν είναι μόνο αυτά, όμως, τα επιτεύγματα που έχει καταγράψει ο φετινός Παναθηναϊκός. Τουλάχιστον, όχι στα δικά μας τα μάτια. 
Αντιθέτως, υπάρχει κάτι μεγαλύτερο, κάτι πολύ πιο σημαντικό που δεν αποτυπώνεται στα ενδότερα της ομάδας, στο γήπεδο ή στην ψυχολογία του κόσμου του. Το συναντάμε όμως καθημερινά και έχει τη δική του ξεχωριστή, όσο και μεγάλη αναμφίβολα σημασία... 
Ποιο είναι αυτό; Μα, το ότι, το «τριφύλλι» έχει καταφέρει μέσα σε αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα να «κερδίσει» και τον απλό φίλαθλο που παρακολουθεί ποδόσφαιρο. Προσοχή: δεν λέμε ότι ο κόσμος του Ολυμπιακού, της ΑΕΚ, ή του ΠΑΟΚ κοιμάται και… ξυπνάει με το τι έκανε ο Παναθηναϊκός. Ωστόσο, εκείνοι που είναι… κολλημένοι με τη μπάλα κι όχι αποκλειστικά και μόνο με την ομάδα τους, αναγνωρίζουν πως κάτι καλό γίνεται στα ενδότερα του Κορωπίου! ~«Τι έγινε, ρε συ; Πότε παίζουν ξανά οι πιτσιρικάδες;». «Καλά, θα καθίσω να δω κάνα ματσάκι, αν μπορέσω!». «Μπράβο τους ρε, άντε και να κερδίσουν και τον… (βάλτε όποια ομάδα εσείς θέλετε)». Ατάκες που, εδώ και περίπου έναν μήνα, τις έχουμε ακούσει -και, λογικά, αρκετοί από εσάς επίσης- κατά… κόρον. 
Παράλληλα, οι «μπέμπηδες» με τα πράσινα έχουν κερδίσει εγκωμιαστικά σχόλια από το σύνολο των αρθρογράφων/σχολιογράφων των περισσότερων Μέσων, σε μια ακόμα απόδειξη του ότι, αν μη τι άλλο, η αναγνώριση είναι καθολική. Από τον απλό κόσμο αλλά και τους επαγγελματίες του χώρου. 
Το μεγάλο «στοίχημα» πλέον, για τον Δώνη και τους παίκτες του είναι να καταφέρουν να… τραβήξει αυτή η ιστορία και τα εγκώμια για όσο το δυνατόν γίνεται περισσότερο. Ακόμα κι όταν «στραβώσουν» -που, δεδομένα θα «στραβώσουν»- τα αποτελέσματα, να συνεχίσει να… χαίρεται η Ελλάδα που ‘χει τέτοια ομάδα! 
Με την δουλειά που γίνεται, τη νοοτροπία που υπάρχει αλλά και τη… δίψα μεγάλων και μικρών στην ομάδα, αυτό φαντάζει περίπου ως δεδομένο, πάντως. 
ΥΓ: Ντεμπούτο, λοιπόν, και… καλώς σας βρίσκουμε! Από αυτή εδώ την γωνιά θα τα λέμε συχνά, κυρίως επί παντός… Παναθηναϊκού επιστητού, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει πως στο «μενού» δεν θα υπάρχει κι άλλη θεματολογία.



***  Ανακοίνωσε αναβολή στα ματς ΑΕΚ, Παναθηναϊκού και Νέας Σμύρνης η ΕΠΟ
Την αναβολή τριών αναμετρήσεων για το θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδας ανακοίνωσε η ΕΠΟ. 
Την αναβολή τριών αναμετρήσεων για την 1η αγωνιστική του Κυπέλλου Ελλάδας ανακοίνωσε η ΕΠΟ. 
Συγκεκριμένα, η Ομοσπονδία γνωστοποίησε ότι το ματς ΑΕΚ-Λαμία αναβάλλεται και η νέα ημερομηνία διεξαγωγής του θα ανακοινωθεί με νεότερη ενημέρωση, ενώ οι αναμετρήσεις Πανιώνιος-Λάρισα και Παναιτωλικός-Παναθηναϊκός θα διεξαχθούν στις 3/10 (17:30) και 2/10 (17:30) αντίστοιχα. Αναλυτικά η ανακοίνωση: 
Η Επιτροπή Διοργανώσεων πήρε τις ακόλουθες αποφάσεις σχετικά με τις ημέρες και ώρες διεξαγωγής τριών αγώνων της 1ης αγωνιστικής των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδος 2018-19.   1. Κατόπιν αιτήματος της ομάδος ΠΑΕ ΛΑΜΙΑ 1964 για την αναβολή του αγώνα της 1ης αγωνιστικής του Κυπέλλου Ελλάδος ΑΕΚ – ΠΑΕ ΛΑΜΙΑ 1964 που έχει ορισθεί για την Τετάρτη 26/9/2018, η Επιτροπή Διοργανώσεων έκανε δεκτό το ανωτέρω αίτημα, η δε ημερομηνία τέλεσης του αγώνα θα γνωστοποιηθεί με νεότερη ανακοίνωση. 
2. Αλλαγή ημερομηνίας και ώρας στον αγώνα της 1ης αγωνιστικής Πανιώνιος-Λάρισα. Ο αγώνας θα διεξαχθεί στις 03/10/2018 και ώρα 17:30 στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης. 
3. Αλλαγή ημερομηνίας και ώρας στον αγώνα της 1ης αγωνιστικής Παναιτωλικός- Παναθηναϊκός. Ο αγώνας θα διεξαχθεί στις 02/10/2018 και ώρα 17:30 στο γήπεδο του Παναιτωλικού.


*** Εισαγγελική έρευνα για την προηγούμενη διοίκηση της ΕΠΟ
Στο μικροσκόπιο του εισαγγελέα έχει μπει η πρώην διοικούσα επιτροπή της ΕΠΟ υπό τον Γιάννη Δρόσο. Όπως αποκάλυψε ο ΣΠΟΡ FM, ξεκίνησε έρευνα για κακούργημα σχετικό με τη διαχείριση αθλητικού υλικού. 
Δικαστικούς μπελάδες ενδέχεται να αντιμετωπίσει η πρώην διοίκηση της ΕΠΟ. 
Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέφερε η Μαίρη Μπενέα στην εκπομπή του ΣΠΟΡ FM 94,6 «Έφεση της Τρίτης», η πρώην διοικούσα επιτροπή της ομοσπονδίας υπό τον Γιάννη Δρόσο έχει μπει στο μικροσκόπιο της εισαγγελέως. 
Όπως ανέφερε η έμπειρη δικαστική ρεπόρτερ, η Βιργινία Σακελλαροπούλου έκανε παρέμβαση για την οικονομική διαχείριση της επιτροπής σε θέματα διαχείρισης αθλητικού υλικού.
Αφού έγινε λοιπόν η σχετική καταγγελία από επιχειρηματία (ο οποίος έχει ήδη καταθέσει) δόθηκε παραγγελία για διερεύνηση τυχόν κακουργήματος. 
Υπενθυμίζεται ότι το συγκεκριμένο δικαστικό μέτωπο δεν είναι το μοναδικό που σχετίζεται με την ΕΠΟ, καθώς εξακολουθούν να τρέχουν κι άλλες υποθέσεις, με κορυφαία αυτή της κάρτας υγείας, όπου αναμένεται η εισαγγελική πρόταση.

***  Για  Champions League  στο μπάσκετ  25-09-2018 :
Προκριματικά
~ * ΝΙΖΧΝΗ Ρωσίας -ΑΡΙΣ Θεσσαλονίκης 63-65, (22-33)  .-^ 
Τα δεκάλεπτα : 11-19 , 11-14 , 18-18  , 22-14 .- ^ 
~* ΛΕΥΦΣΚΥ Λουκόιλ - ΚΑΡΧΟΥ  88-93 .- ^ 
~* ΠΟΛΣΚΙ - ΜΟΒΙΣΤΑΡ Εστουντιάντες   60-68.- ^ 
~* ΝΤΟΝΑΡ- ΦΡΙΜΠΟΥΡΓΚ 
~* ΠΑΛΑΚΑΝΕΣΤΡΟ - ΤΕΛΕΝΕΤ 
~*

~ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018:                         
 ~**ARFARA NEWS  Η Εφημερίδα μας  ΑΡΦΑΡΑ τα ΝΕΑ μας . Στο αγιάζι της ενημέρωσης , Σάββατο 01 Σεπτεμβρίου 2018 . ~ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΜΗΝΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ    http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2018/09/arfara-news.html .-                                                                                    ~** ARFARA  NEWS  Η  Εφημερίδα μας Αρφαρά τα Νέα μας . Κυριακή  02 Σεπτεμβρίου 2018 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης    http://dimmetoparfara.blogspot.com/2018/09/arfara-news.html .-                                                   ~** ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ μας : Κυριακή 02  Σεπτεμβρίου 2018 .....  από το Α ---έως και το Ω   ...  :http://vlasiosarfara.blogspot.com/2018/09/02-2018.html  .-                                                                               ~** ARFARA  NEWS   Η Εφημερίδα ΑΡΦΑΡΑ τα ΝΕΑ μας  Δευτέρα  03  Σεπτεμβρίου  2018 Στο αγιάζι της ενημέρωσης : http://snsstamoskal.blogspot.com/2018/09/arfara-news-03-2018.html.-                                         ~** ARFARA NEWS  η  Εφημερίδα μας τα ΝΕΑ των ΑΡΦΑΡΩΝ . Τρίτη  04 Σεπτεμβρίου  2018 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2018/09/arfara-news.html  .-                                        ~**  ARFARA NEWS  Η Εφημερίδα μας ΑΡΦΑΡΑ τα ΝΕΑ μας .  Στο αγιάζι της ενημέρωσης ., Τετάρτη 05 Σεπτεμβρίου 2018 :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2018/09/arfara-news.html .- ~**ARFARA  NEWS  Η Εφημερίδα μας τα ΝΕΑ των Αρφαρών . Παρασκευή  07 Σεπτεμβρίου 2018 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης : http://snsarfara.blogspot.com/2018/09/arfara-news.html .-                                    ~** ARFARA NEWS Η Εφημερίδα τα ΝΕΑ των Αρφαρών . Σάββατο 08 Σεπτεμβρίου 2018 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης  : http://stamos-dynami.blogspot.com/2018/09/arfara-news.html .-                                                  ~**  ARFARA NEWS  Η Εφημερίδα μας Αρφαρά τα Νέα μας . Κυριακή  09 Σεπτεμβρίου  2018 Στο αγιάζι της ενημέρωσης : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2018/09/arfara-news.html .-                                                                                                                                        ~** ARFARA NEWS  Η Εφημερίδα μας τα ΝΕΑ των ΑΡΦΑΡΩΝ . Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2018 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2018/09/arfara-news.html .-                                                                                                                                           ~**ARFARA NEWS  Η Εφημερίδα μας τα  Νέα των Αρφαρών . Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης  :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2018/09/arfara-news.html .-                                                                                                                                       ~**  ARFARA NEWS  Η Εφημερίδα μας Τα Νέα  των Αρφαρών .Τετάρτη  12 Σεπτεμβρίου 2018 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2018/09/arfara-news_11.html  .-              ~** ARFARA NEWS Η Εφημερίδα μας  τα Νέα των Αρφαρών . Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2018 ,Στο  αγιάζι της ενημέρωσης  :  http://dimmetoparfara.blogspot.com/2018/09/arfara-news_13.html .-                                        ~**  ARFARA NEWS  Η Εφημερίδα μας τα Νέα  των Αρφαρών .Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2018 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης    http://vlasiosarfara.blogspot.com/2018/09/arfara-news.html .-                                                ~**~**ARFARA NEWS  Η Εφημερίδα μας τα Νέα των  Αρφαρών . Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2018 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2018/09/arfara-news.html.-                                    ~** ARFARA NEWS  Η Εφημερίδα μας  τα Νέα των Αρφαρών . Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2018 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης  http://snsstamoskal.blogspot.com/2018/09/arfara-news.html .-                                                         ~**  ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ  Επισκέψεις -Προσκύνημα μέσα από ερασιτεχνικά βίντεο : Κυριακή 16-09-2018  http://snsarfara.blogspot.com/2018/09/16-09-2018.html .-                                                                            ~**   ARFARA NEWS Η Εφημερίδα μας Τα  Νέα από το Αρφαρά . Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2018/09/arfara-news_16.html .-                         ~** ARFARA NEWS Η Εφημερίδα μας Τα Νέα  των Αρφαρών . Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης :   http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2018/09/arfara-news_21.html .-                                     ~* * ARFARA NEWS  Η Εφημερίδα μας Τα Νέα των Αρφαρών Κυριακή  23 Σεπτεμβρίου 2018 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης    http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2018/09/arfara-news-23-2018.html .- 
~**  ARFARA NEWS  Η Εφημερίδα μας Τα Νέα  των Αρφαρών .  Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης : http://vlasiosarfara.blogspot.com/2018/09/arfara-news_24.html  .-
~**   ARFARA NEWS   Η Εφημερίδα μας Τα Νέα των Αρφαρών ,  Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2018 ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης   http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2018/09/arfara-news-25-2018.html  .-
~**

***    BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ   ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:    
 ~ 1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas    ,   http://www.youtube.com/stamos01  ,   6789 videos.  -    Σταματης Σκουλικας 
 2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas        stamos011947      Εγγράφηκε στις 17 Δεκ 2009, με 1.483.718 προβολές .-    http://www.youtube.com/stamatios01    ,    3917   video.     σταμος σκούλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.   http://www.youtube.com/vlasiskal   .  =    4132  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1   ,.- - βλάσης σκούλικας 
  Σύνολο  14.444   βίντεο   .- 
ΔΑΒΙΛΛΑΣ ΤΟΥΡΣ    =      http://davillastours.wixsite.com/tours/blank-canh   .-          
http://www.timeoutcyprus.com/article/17506/volta-sto-palaihori-savvatokyriako  .-              http://www.arfara1964athens.gr/    ARFARA ATHENS ..  www.arfara1964athens.gr   https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI  , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -       https://twitter.com/   ,   Skoulikas  @stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  ,   
 ~  https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935   529   . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ      ~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105  .- = Βρωμόβρυσης Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .\
*** http://www.twitter.com/stamos01/   , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .- 
~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen     ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου