ΓΕΦΥΡΑ ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ , ΡΙΟΥ - ΑΝΤΙΡΙΟΥ

ΓΕΦΥΡΑ  ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ , ΡΙΟΥ - ΑΝΤΙΡΙΟΥ

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018

ARFARA NEWS Η Εφημερίδα μας τα Νέα από Αρφαρά .
Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018 ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης .
~
~

~ ** 22 Νοεμβρίου- Γιορτή σήμερα: Των Αγίων Φιλήμωνος του Αποστόλου, Αρχίππου, Ονησίμου και Απφιάς

~   Τη μνήμη των Αγίων Φιλήμωνος του Αποστόλου, Αρχίππου, Ονησίμου και Απφιάς τιμά σήμερα, 22 Νοεμβρίου, η Εκκλησία μας.  Οι Άγιοι Φιλήμων, Άρχιππος, Ονήσιμος και Απφία ήταν μαθητές του Αποστόλου Παύλου (περί το 54 μ.Χ.) και τους αναφέρει ο Απόστολος Παύλος στην προς Φιλήμονα επιστολή του. Ο Φιλήμων και η σύζυγος του Απφία ήταν χριστιανοί στην πόλη των Κολοσσών, με ανεπτυγμένο αίσθημα φιλανθρωπίας.
Χρησιμοποιούσαν δε τα πλούτη τους με προθυμία για την ανακούφιση φτωχών, ασθενών και για την ανάπτυξη του έργου του Χριστού. Στο χριστιανισμό προσήλθαν δια του Αποστόλου Παύλου, όταν αυτός είχε έλθει στην πόλη τους.  Μάλιστα, για τις αγαθοεργίες του Φιλήμονα γράφει συγκεκριμένα: «Χάριν έχομεν πολλήν και παράκλησιν επί την αγάπη σου ότι τα σπλάγχνα των αγίων αναπέπαυται διά σού, αδελφέ» (Προς Φιλήμονα, 7). Δηλαδή, έχουμε πολλή χαρά και παρηγοριά για την αγάπη σου, διότι οι καρδιές των αδελφών χριστιανών έχουν βρει ανάπαυση με τις ευεργεσίες και αγαθοεργίες σου, αδελφέ. Για τον Άρχιππο λέγεται ότι ήταν συγγενής, ίσως και γιος του Φιλήμονα και της Απφίας. Ο Παύλος, επειδή ο Άρχιππος είχε μεγάλη αφοσίωση στη διάδοση του Ευαγγελίου, στην προς Φιλήμονα επιστολή του τον ονομάζει στρατιώτη. Ο Ονήσιμος ήταν υπηρέτης του Φιλήμονα, από τον όποιο απέδρασε και πήγε στη Ρώμη. Εκεί έπεσε στα δίχτυα του Αποστόλου Παύλου, που τον έστειλε πίσω στο Φιλήμονα, χριστιανό πλέον. Και παρακαλεί τον Φιλήμονα να δεχθεί τον Ονήσιμο, όχι σαν υπηρέτη, αλλά σαν αδελφό. Κατά την παράδοση, όλοι μαρτύρησαν για τη διάδοση του Ευαγγελίου. Να σημειώσουμε τέλος, ότι ο Aπόστολος Oνήσιμος εορτάζεται χωριστά στις 15 Φεβρουαρίου και ο Aπόστολος Άρχιππος εορτάζεται χωριστά στις 19 Φεβρουαρίου. Σήμερα, εορτάζεται κυρίως ο Άγιος Aπόστολος Φιλήμων και η Aπφία. Απολυτίκιο: Ήχος δ’. Ταχύ προκατάλαβε. Tετράς η θεοσύλλεκτος των αποστόλων Χριστού Φιλήμων και Άρχιππος και συν Απφία ομού, ο θείος Ονήσιμος, λάμψαντες τοις εν σκότει αληθείας την γνώσιν, ήθλησαν ομοφρόνως και την πλάνην καθείλον, και νυν εξευμενίζονται πάσι τον Κύριον. 
~**   Tον εαυτό σου να προσέχεις

~  Ο αββάς Αντώνιος ατενίζοντας κάποτε προς το βάθος των κριμάτων του Θεού ρώτησε· Κύριε, πώς κάποιοι ζουν λίγα μόνο χρόνια και πεθαίνουν,
ενώ κάποιοι άλλοι γίνονται υπέργηροι;  Και γιατί κάποιοι είναι φτωχοί,  ενώ άλλοι πλούσιοι;  Και πώς άδικοι άνθρωποι από τη μια πλουτίζουν,  ενώ δίκαιοι άνθρωποι στερούνται; Τότε του ήρθε μια φωνή που έλεγε·  Αντώνιε, τον εαυτό σου να προσέχεις·  γιατί αυτά είναι κρίματα Θεού και δε σε συμφέρει να τα μάθεις.  Από το Γεροντικόν
***   Ο καιρός  σήμερα Πέμπτη στην Καλαμάτα 
O καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για  σήμερα Πέμπτη 22/11/2018 προβλέπεται αίθριος, στο μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας.
Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών ο ουρανός θα είναι κυρίως καθαρός, με κάποιες σποραδικές νεφώσεις. Η ημέρα θα ξεκινήσει και θα κυλήσει με ηλιοφάνεια και σποραδικές νεφώσεις.
Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα και θα κυμανθεί από 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 55-80%
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Β-ΒΔ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, τις πρώτες μεσημβρινές ώρες θα ενισχυθούν, στα 3-4 μποφόρ, το απόγευμα θα εξασθενίσουν, στα 2-3 μποφόρ και το βράδυ θα στραφούν σε Β-ΒΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ.
Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος (Κώστας_Καλαμάτα) για το kalamata.meteoclub.gr/

***   Κυπαρισσία: Ολοκληρώνεται σήμερα η τραγωδία με τους τρεις 15χρονους 
Πόνος ψυχής χθες το μεσημέρι στην Κυπαρισσία, οπότε και στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Αρχιεπισκόπου Χριστιανουπόλεως τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία για το δεύτερο αδικοχαμένο 15χρονο – θύμα της τραγωδίας στην άσφαλτο, Χρήστο Μιρτάι.
Κόσμος πολύς, συγγενείς, φίλοι, γνωστοί, δάσκαλοι, καθηγητές, συμμαθητές, συναθλητές στον ΑΟΚ του άτυχου παιδιού ήταν εκεί για το στερνό αντίο, δίδοντας κουράγιο και δύναμη στους γονείς και τους οικείους του που δεn μπορούν να πιστέψουν το κακό που τους βρήκε. Της εξοδίου ακολουθίας προέστη ο Σεβασμιώτατος μητροπολίτης Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσόστομος. Φίλοι και συμμαθητές του με λευκά λουλούδια στα χέρια αποχαιρετούσαν το Χρήστο με μάτια κλαμένα κι ένα «γιατί;» να βγαίνει από τα χείλη τους και με την ευχή για «καλό παράδεισο».
Κουφέτα δίδονταν σε όλους για το άτυχο παιδί, που «έφυγε» στη γειτονιά των αγγέλων.
Σήμερα θα γίνει ο αποχαιρετισμός στον τρίτο 15χρονο – θύμα της τραγωδίας στην άσφαλτο, Ενρίκο Μπουζάνι. Η.Γ.

*** Αθωώθηκε για την κλοπή τσάντας ηλικιωμένης που ήταν γεμάτη με πανάκριβα κοσμήματα 
Αθωώθηκε χθες σε δεύτερο βαθμό κατηγορούμενος για ληστεία σε βάρος ηλικιωμένης, η οποία υπό το φόβο κλοπής κυκλοφορούσε στη Λακωνία έχοντας στην τσάντα της κοσμήματα επώνυμου οίκου μεγάλης αξίας.
Το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας τον είχε κρίνει ένοχο και του είχε επιβάλει κάθειρξη 7 ετών. Χθες, όμως, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας διατήρησε αμφιβολίες για την ενοχή του και τον αθώωσε.
Υπενθυμίζεται ότι στο πρώτο δικαστήριο κατηγορούμενοι ήταν, επίσης, έξι κάτοικοι της περιοχής για άμεση συνέργεια στη ληστεία και ηθική αυτουργία, όμως το δικαστήριο τους είχε κρίνει αθώους.
 Τσάντα θησαυροφυλάκιο
Το περιστατικό συνέβη στις 18 Μαρτίου 2013 λίγο πριν από τις 2.00 τα ξημερώματα στην Κοίτα της Ανατολικής Μάνης, όταν η ηλικιωμένη επέστρεφε πεζή με το σύζυγό της από κοινωνική εκδήλωση.
Σύμφωνα με την κατηγορία, ο δράστης τής άρπαξε την τσάντα βίαια από το δεξί χέρι, χωρίς να προλάβει να δει το πρόσωπό του, την πέταξε στο έδαφος και τράπηκε σε φυγή. Ούτε ο σύζυγος πρόλαβε να δει τα χαρακτηριστικά του δράστη, καθώς προπορευόταν όταν συνέβη το περιστατικό.
Μέσα στην τσάντα η γυναίκα δήλωσε πως είχε:
-Ένα κολιέ από ατόφιο χρυσό 22 καρατίων, αξίας 40.000 ευρώ
-Ένα χρυσό βραχιόλι, 22 καρατίων, αξίας 20.000 ευρώ
-Ένα γυναικείο χρυσό δαχτυλίδι, 22 καρατίων, αξίας 5.000 ευρώ
-Χρυσά μανικετόκουμπα, αξίας 7.000 ευρώ
-Χρυσό ανδρικό δαχτυλίδι, αξίας 5.000 ευρώ
-Ανδρική βέρα 22 καρατίων, αξίας 2.000 ευρώ.
 Αμφιβολίες
Όλα ήταν από γνωστό οίκο κοσμημάτων, ενώ δήλωσε επίσης πως η δερμάτινη τσάντα που της άρπαξε ήταν αξίας 900 ευρώ και είχε ακόμα μέσα ένα δερμάτινο πορτοφόλι με 500 ευρώ, μια χρυσή λίρα Αγγλίας παλιάς κοπής, αξίας 500 ευρώ, διάφορα αντικείμενα αξίας 500 ευρώ, τρία βιβλιάρια καταθέσεων με περίπου 43.000 ευρώ και ένα φάκελο με 3.000 ευρώ. Τα κλοπιμαία ποτέ δε βρέθηκαν, ενώ σύμφωνα και με την κατάθεση του συζύγου της, ο κατηγορούμενος ήταν ο φυσικός αυτουργός, ενώ ακόμα και χθες στην κατάθεσή του ονόμαζε ως ηθικούς αυτουργούς κάποιους από τους κατοίκους που αθωώθηκαν στο πρώτο δικαστήριο.
Επίσης, χθες ο σύζυγος του θύματος κατέθεσε πως εκείνο το βράδυ την ώρα που απομακρυνόταν ο δράστης με την τσάντα της γυναίκας τού αναγνώρισε τον κατηγορούμενο.
Στην απολογία του ο κατηγορούμενος, όπως και πρωτόδικα, αρνήθηκε κάθε ανάμειξη με τη ληστεία.
Η εισαγγελέας στην αγόρευσή της πρότεινε την αθώωση του κατηγορουμένου. Παρατήρησε δε ότι το θύμα και ο σύζυγός της αρχικά είχαν δώσει περιγραφή δράστη που δεν ταιριάζει με του κατηγορουμένου, ενώ είχαν καταθέσει μήνυση κατ’ αγνώστου. Εν συνεχεία, δήλωσαν ότι αναγνωρίζουν το συγκεκριμένο κατηγορούμενο.
Της Βίκυς Βετουλάκη

***  «Playlist» από τον Γιώργο Περρή στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας 
Τα τραγούδια που αγαπάμε, τα βάζουμε σε λίστες και τα χαρίζουμε στους αγαπημένους μας. Αυτή την εφηβική συνήθεια, τη δική του «Playlist», θα μοιραστεί μαζί μας ο Γιώργος Περρής στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου, στις 9.00 το βράδυ.
Λίγο πριν από την κυκλοφορία του νέου δίσκου του με την Ευανθία Ρεμπούτσικα και τη Λίνα Νικολακοπούλου, με τις αποσκευές του γεμάτες με τραγούδια της δισκογραφίας του, αλλά και με αυτά που διαμόρφωσαν την προσωπικότητά του, ο Ελληνογάλλος τραγουδιστής και συνθέτης, Γιώργος Περρής, δημιουργεί μία playlist που ενώνει πολλά διαφορετικά μουσικά χρώματα, μνήμες και συναισθήματα, σε διαφορετικές γλώσσες. Η συναυλία του στην Καλαμάτα, σε συνδυασμό με το αυτοσαρκαστικό χιούμορ, που χαρακτηρίζει τον καλλιτέχνη επί σκηνής και με τις προβολές βίντεο, που θα συνοδεύουν κάποια από τα τραγούδια, υπόσχονται χαρά, συγκίνηση κι ένα αλησμόνητο ταξίδι.
Όπως ο ίδιος λέει: «Ήθελα όπως στην παλιά καλή εποχή να τραγουδήσω μόνο τα τραγούδια που με αγγίζουν πραγματικά, χωρίς την πίεση κάποιας θεματικής ενότητας, παρά μόνο το τι επιλέγει η καρδιά».
Από καρδιάς, λοιπόν, ένα ταξίδι με τραγούδια από το παρελθόν, που όμως περιέχει τους σπόρους του μέλλοντος με τραγούδια από την πολυαναμενόμενη ολοκληρωμένη δισκογραφική συνεργασία του με την Ευανθία Ρεμπούτσικα και τη Λίνα Νικολακοπούλου.
Χορηγός και διοργανωτής της εκδήλωσης είναι ο Σύλλογος «Οι Φίλοι της Μουσικής Καλαμάτας», που φέτος γιορτάζει τα 25 χρόνια παρουσίας στην Καλαμάτα και αφιερώνει το μουσικό αυτό ταξίδι στο κοινό της πόλης.
Προπώληση εισιτηρίων: Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας
Γενική είσοδος: 20 ευρώ.

***  Καταργείται για αγρότες και συνεταιρισμούς το τέλος επιτηδεύματος 
Τι προβλέπει η τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση στη Βουλή 
Την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος 500 ευρώ για αγρότες και συνεταιρισμούς προβλέπει τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση. Η τροπολογία ψηφίστηκε και προβλέπει την εξαίρεση από την καταβολή τέλους επιτηδεύματος για τους αγρότες-μέλη αγροτικών συνεταιρισμών, τους αγροτικούς συνεταιρισμούς, τους Φορείς Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας και τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα και τις νομικές οντότητες που βρίσκονται σε εκκαθάριση, πτώχευση ή αδράνεια.
 Κ. Παπανάτσιου: Καταθέτουμε ένα ακόμη μέτρο των εξαγγελιών της ΔΕΘ
«Η κυβέρνηση καταθέτει στη Βουλή ένα ακόμη μέτρο από αυτά που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ», ανέφερε η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, μιλώντας στη Βουλή, για την τροπολογία που καταργεί το τέλος επιτηδεύματος για αγρότες μέλη αγροτικών συνεταιρισμών, αγροτικούς συνεταιρισμούς κ.λπ.
«Το τέλος επιτηδεύματος είναι ένα τέλος που επιβλήθηκε τις μέρες των μνημονίων. Σήμερα, με την τροπολογία που φέρνουμε, σηματοδοτούμε την έναρξη της σταδιακής ελάφρυνσης των επιχειρήσεων από τα βάρη των μνημονίων με το δημοσιονομικό χώρο που έχουμε», είπε η υφυπουργός Οικονομικών και πρόσθεσε ότι η κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος δείχνει και την ευαισθησία της κυβέρνησης για τα συνεργατικά σχήματα και για τους συνεταιρισμένους αγρότες οι οποίοι, στην πλειονότητά τους, είναι οι μικροί αγρότες.
«Είναι ένα από τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ και τις επόμενες μέρες έρχονται και τα επόμενα μέτρα στη Βουλή, για ψήφιση», είπε η υφυπουργός Οικονομικών Οικονομικών.
Η Κατερίνα Παπανάτσιου εξήγησε ότι η κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος αφορά αγρότες-μέλη αγροτικών συνεταιρισμών που πληρούν τις προϋποθέσεις του άρθρου 8 του Ν.4384/2016, δηλαδή εκείνοι που προσκομίζουν το 80% της αγροτικής παραγωγής τους στους συνεταιρισμούς, είναι επίσης οι αγροτικοί συνεταιρισμοί, οι σχολικοί συνεταιρισμοί του άρθρου 46 του Ν. 1566/1985, οι Φορείς Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας με τη μορφή Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης, οι συνεταιρισμοί εργαζομένων, καθώς και οι επιχειρήσεις, ανεξαρτήτως νομικής μορφής, που βρίσκονται σε εκκαθάριση, σε πτώχευση ή αδράνεια.
«Κάνουμε ένα μικρό βήμα, αλλά ξεκινάμε να ξετυλίγουμε το κουβάρι ώστε να ελαφρύνουμε τις επιχειρήσεις από τα βάρη των μνημονίων», ανέφερε η υφυπουργός Οικονομικών.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Η ΑΥΓΗ

***  Γρηγόριος Τάσιος: «Γάγγραινα» και για την Καλαμάτα η βραχυχρόνια μίσθωση ακινήτων 
Όπως είχαμε γράψει τις προηγούμενες ημέρες, στην Καλαμάτα βρέθηκε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, Γρηγόριος Τάσιος, προκειμένου να παρευρεθεί στο Σχολείο Τουρισμού.
Στο περιθώριο, λοιπόν, αυτού ζητήσαμε τη γνώμη του για τις πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης ακινήτων, που έχουν επιφέρει τεράστιο πλήγμα στα ξενοδοχεία αλλά και στα ενοικιαζόμενα δωμάτια.

Κατά τον κ. Τάσιο, η οικονομία διαμοιρασμού είναι ένα μεγάλο ζήτημα για όλες τις χώρες του κόσμου. Το ίδιο συμβαίνει και στην Ελλάδα. Η βραχυχρόνια μίσθωση πλέον, σχολίασε, «έχει ξεφύγει εντελώς» και 126.000 ακίνητα σε όλη τη χώρα είναι σε αυτές τις πλατφόρμες, με αρκετά και στη Μεσσηνία. Πλέον όλο αυτό το φαινόμενο έχει εξελιχθεί «σε γάγγραινα». Όπως εξήγησε, οι ξενοδόχοι δεν είναι απέναντι, αλλά ζητούν να υπάρχουν οι ίδιοι όροι ανταγωνισμού για όλους. Δηλαδή, να πληρώνουν όλοι την ίδια φορολογία, τα δημοτικά τέλη να είναι για επαγγελματική στέγη και όχι για κατοικία, ενώ είπε πως τίθενται ρωτήματα που έχουν κοινωνικό περιεχόμενο, αφού παρά πολλοί δε βρίσκουν σπίτια για να νοικιάσουν.
Κατά τη γνώμη του, ήρθε η ώρα η κυβέρνηση να βάλει το μαχαίρι στο κόκαλο, για να προσθέσει πως φαίνεται ότι κάνει μια προσπάθεια, έστω και δύο χρόνια μετά, όμως ο ίδιος δήλωσε επιφυλακτικός, καθώς αν δε διασταυρωθούν αυτές οι πλατφόρμες με αυτόν που παρέχει την υπηρεσία, θα μιλάμε για ένα απόλυτο φιάσκο.
Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση

***  Στα Γιάννενα το Σαββατοκύριακο Κατσίβελας και Στυλιανού για το CIOFF® 
Ο δήμαρχος Τριφυλίας, Παναγιώτης Κατσίβελας και η δημοτική υπάλληλος, γραμματέας-πρακτικογράφος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου και στενή συνεργάτιδά του, Φωτεινή (Φώφη) Στυλιανού, θα μεταβούν το Σάββατο στα Γιάννενα για το CIOFF®.
Η μετάβαση Κατσίβελα και Στυλιανού θα γίνει «με υπηρεσιακό αυτοκίνητο ιδιοκτησίας Δήμου Τριφυλίας με αριθμό κυκλοφορίας ΚΗΗ 4967 και οδηγό το δήμαρχο Παναγιώτη Κατσίβελα», όπως αναφέρεται σε απόφαση του κ. Κατσίβελα που αναρτήθηκε στη Δι@υγεια με ΑΔΑ: ΩΦ6ΣΩΗΕ-Λ3Ψ.
Εκεί θα λάβουν μέρος στις εργασίες της ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος CIOFF® (International Council of Organizations of Folk Festivals and Folk Art - Διεθνές Συμβούλιο Οργανωτών Εκδηλώσεων Λαϊκού Πολιτισμού και Παραδοσιακών Τεχνών) και στη συνάντηση των Μελών της Ελληνικής Επιτροπής Νέων του CIOFF® για υποβολή αιτήματος εισδοχής της Κοινωφελούς Επιχείρησης Τριφυλίας στο Ελληνικό Εθνικό Τμήμα του CIOFF®.
Το CIOFF® είναι μια διεθνής πολιτισμική, μη κυβερνητική οργάνωση, (ΜΚΟ), που είναι επίσημος εταίρος της UNESCO και το χρέος του είναι η διασφάλιση, προώθηση και διάχυση του παραδοσιακού πολιτισμού και λαογραφίας.
Είναι διαπιστευμένο από την Επιτροπή της UNESCO Ανεκτίμητης Πολιτιστικής Κληρονομιάς (Official Partner of UNESCO. CIOFF® Accredited to the UNESCO ICH - Intangible Cultural Heritage - Committee). Ιδρύθηκε το 1970 στο Confolens της Γαλλίας. Τα μέλη του είναι τα εθνικά τμήματα των χωρών μελών. Αντιπροσωπεύουν τα φολκλορικά φεστιβάλ των χωρών τους, πολιτιστικούς φορείς, χορευτικά συγκροτήματα και φυσικά πρόσωπα που ασχολούνται με οιανδήποτε μορφή λαϊκού πολιτισμού.
Στόχοι του είναι η φιλία μεταξύ των λαών όλου του κόσμου και η κατανόηση στο πεδίο των παραδοσιακών τεχνών και των παραδόσεων. Να υπηρετήσει τους σκοπούς της UNESCO στον τομέα του φολκλόρ. Να προωθήσει και να διαφυλάξει τις παραδοσιακές τέχνες και τις ερασιτεχνικές καλλιτεχνικές δραστηριότητες. Να εμπλουτίσει την πολιτιστική, καλλιτεχνική και οργανωτική ποιότητα των φολκλορικών φεστιβάλ. Να ενθαρρύνει διεθνείς ανταλλαγές μεταξύ μελών στον τομέα της πολιτιστικής κληρονομιάς. Να υπηρετήσει την ιδέα της ειρήνης μέσα από τους παραπάνω στόχους.
Το Ελληνικό Εθνικό Τμήμα δημιουργήθηκε το 1988 και εντάχθηκε στο δυναμικό του Τομέα Νοτίου Ευρώπης και Αφρικής και από την επόμενη χρονιά τα πέντε Ελληνικά Φολκλορικά Φεστιβάλ της Κατερίνης, της Νάουσας, των Ιωαννίνων, της Νέας Καρβάλης Καβάλας και του παιδικού της Καρδίτσας λειτούργησαν με τους όρους τα εμβλήματα και την υποστήριξη του CIOFF®.
Το Ελληνικό Εθνικό Τμήμα CIOFF® λειτουργεί ως νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου με καταστατικό που είναι σύμφωνο με τις αρχές του καταστατικού του διεθνούς CIOFF® και με την ελληνική νομοθεσία. Το καταστατικό αυτό έχει εγκριθεί από την Ελληνική Δικαιοσύνη. Έτσι, από τις 20 Ιανουαρίου 1991 το Ελληνικό Τμήμα απέκτησε την πρώτη αιρετή διοίκησή του. Το Διοικητικό Συμβούλιο αποτελείται από 7 μέλη. Το Ελληνικό Εθνικό Τμήμα του CIOFF® αποτελείται από δεκάδες μέλη, μεταξύ των οποίων και ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Κυπαρισσίας.
Τονίζεται, δε, ότι στην περυσινή ετήσια τακτική γενική συνέλευση του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος του CIOFF®, επίσης στα Γιάννενα, το Σάββατο 18 Νοεμβρίου, έγινε η επίσημη ανακοίνωση της αναγνώρισης του Φεστιβάλ “Κυπαρισσιακές Ηλιαχτίδες - KYPARISSIA SUNSHINE INTERNATIONAL FOLKLORE FESTIVAL”, που με πρωτοβουλία και διοργάνωση του Μορφωτικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου Κυπαρισσίας ξεκίνησε πριν από πολλά χρόνια και, πλέον, διεξάγεται στις πόλεις – έδρες των Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου Τριφυλίας ως Διεθνές Φεστιβάλ CIOFF®!
Ο δε φάκελος του φεστιβάλ εξετάστηκε στο 47ο Διεθνές Συνέδριο του CIOFF® στην Tenggarong-Kutai Kartanegara στην Ινδονησία, 20-29 Οκτωβρίου 2017.
Του Ηλία Γιαννόπουλου

***  Άρχισαν τα δύσκολα 
Με κάθε τρόπο δύσκολη θα προσπαθούν πλέον οι παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου να κάνουν «τη ζωή» της Περιφερειακής Αρχής, μιας και η προεκλογική περίοδος έχει ξεκινήσει για τα καλά.
Χθες παρατάξεις και σύμβουλοι που έχουν ανεξαρτητοποιηθεί αρνήθηκαν να συμμετάσχουν στη συνεδρίαση, καθώς δεν είχαν τηρηθεί όσα προβλέπει ο σχετικός κανονισμός.
Μέχρι το Μάιο έχουμε να δούμε πολλά, απ’ όλες τις πλευρές.  Β.Β.

***  Νικολάκου για Κοζομπόλη: «Πολιτική γκάφα ή σκοπιμότητα;» 
Σχολιάζοντας την ανακοίνωση της βουλευτή Μεσσηνίας κας Κοζομπόλη για τα πυρηνελαιουργεία, η θεματική αντιπεριφερειάρχης Κωνσταντίνα Νικολάκου δήλωσε:
«Η βουλευτής Μεσσηνίας κα Κοζομπόλη προκειμένου να αποδείξει, έστω και καθυστερημένα, το ενδιαφέρον της για τη λειτουργία των πυρηνελαιουργείων της Μεσσηνίας δημοσιοποίησε τη συνάντησή της με τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος κ. Φάμελλο.
Είδαμε με έκπληξη ότι η κα Κοζομπόλη στην ανακοίνωσή της δημοσιοποιεί έγγραφο του υπουργείου, το οποίο έχει προκύψει έπειτα από επανειλημμένες παρεμβάσεις του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρου Τατούλη. Οι παρεμβάσεις αυτές αφορούν στη συνεργασία των υπηρεσιών του υπουργείου και της Περιφέρειας, ώστε το υπουργείο ως ο μόνος αρμόδιος φορέας να επανεξετάσει τα κριτήρια λειτουργίας των πυρηνελαιουργείων με συγκεκριμένους δείκτες για όλους τους παράγοντες που επηρεάζουν το περιβάλλον.
Στην αγωνία της να επικοινωνήσει το ενδιαφέρον της η κα Κοζομπόλη δε δίστασε να δημοσιοποιήσει τις ημερομηνίες των ελέγχων των πυρηνελαιουργείων από το ΚΕΠΠΕ και τους άλλους ελεγκτικούς μηχανισμούς. Θα έπρεπε να γνωρίζει ότι οι έλεγχοι αυτοί είναι απόρρητοι και ότι θα πρέπει να τηρείται απόλυτη εχεμύθεια. Οποιοσδήποτε δημοσιοποιεί τα στοιχεία αυτά έχει ευθύνες, γιατί ουσιαστικά θέτει σε αμφισβήτηση την αντικειμενικότητα των ελέγχων και των αποτελεσμάτων τους.
Με την πράξη της αυτή είναι πολιτικά έκθετη, καθώς θα πρέπει να καταλάβει ότι η άσκηση πολιτικής απαιτεί υπευθυνότητα και σοβαρότητα και όχι λαϊκισμό και δημιουργία εντυπώσεων».  

***  Φόβοι ότι το λιμάνι Καλαμάτας θα μετατραπεί σε νεκροταφείο σκαφών 
Αίσιο τέλος είχε η επιχείρηση ανέλκυσης του σκάφους Ι/Φ ‘’MR MUSTI’’ που από χθες βρίσκεται στη στεριά, δίπλα από ένα επίσης κατασχεμένο ξύλινο σκάφος, στην αρχή του Χιλιομέτρου.
Το ζήτημα είναι, όμως, τώρα για πόσο καιρό ή, καλύτερα, χρόνια το συγκεκριμένο ιστιοπλοϊκό θα παραμείνει στο σημείο, αφού εκφράζονται φόβοι ότι αυτή η διαδικασία θα αργήσει. Άλλωστε, τρανταχτό παράδειγμα αποτελεί το μεγάλο ξύλινο σκάφος που είναι ακριβώς δίπλα. Μάλιστα, όταν χθες βρεθήκαμε στο σημείο, ψαράδες μάς είπαν ότι πρέπει να μπει και ένας σταυρός εκεί, αφού ήδη ο χώρος θυμίζει νεκροταφείο!

Να σημειωθεί ακόμα ότι εκεί αναμένεται να μεταφερθούν τα δύο ακόμα κατασχεμένα ιστιοπλοϊκά, ώστε να μην έχουμε ξανά συμβάντα σαν αυτό της Κυριακής.
Βέβαια, δεν είναι μόνο το λιμάνι της Καλαμάτας που αντιμετωπίζει αυτό το πρόβλημα, αφού και στα λιμάνια της Πύλου και της Κυπαρισσίας υπάρχουν σκάφη που έχουν κατασχεθεί και ανά πάσα στιγμή μπορεί να βυθιστούν.

Όσο για τη διαδικασία απομάκρυνσης, είναι πολύ δύσκολη και εξαιρετικά χρονοβόρα, ενώ μόνο αρμόδιο για την πραγματοποίηση πλειστηριασμών είναι το υπουργείο Οικονομικών.
Τέλος, να σημειώσουμε ότι η διαδικασία απομάκρυνσης του σκάφους από τη θάλασσα κόστισε περίπου 10.000 ευρώ, ποσό που το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο πρέπει να βρει.
Μήπως θα ήταν σκόπιμο και λογικό, ανάμεσα στα τόσα εκατομμύρια κονδύλια που δίδονται για το προσφυγικό, να υπάρχει πρόβλεψη εξόδων για τα κατασχεμένα σκάφη;
Τα περίπου 10.000 ευρώ ήταν μόνο ένα απλό παράδειγμα που εμείς είδαμε, αλλά τέτοια σκάφη υπάρχουν σε πάρα πολλά λιμάνια της χώρας. Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση

***   «Δειπνοσοφιστές» για το διάδοχο του Νίκα 
Βασιλόπουλος, Μπουζιάνης, Ντίντα με «μπαλαντέρ» τον Τζαμουράνη 
Σε αντίθεση με τη βιβλική "καιόμενη βάτο", όπου ο Μωυσής βρήκε τη δύναμη με τη βοήθεια του Θεού να μεταφέρει το Λόγο του, στη δημοτική ομάδα της πλειοψηφίας στην Καλαμάτα τα πράγματα είναι διαφορετικά. Κι αυτό, γιατί στη μετά Νίκα εποχή δεν υπάρχει κάποιος για να δώσει οδηγίες στον… Μωυσή πώς θα χειριστεί αυτό που βλέπει. Με αποτέλεσμα στην "καιόμενη κάλπη" των εκλογών για το Δήμο Καλαμάτας να είναι πολλοί αυτοί που θέλουν να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους, ανεξάρτητα από το αν έχουν τις ικανότητες να ηγηθούν ενός δημοτικού σχήματος ή όχι.
Προχθές, σε γνωστή ταβέρνα της Καλαμάτας, μαζεύτηκε η πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων της συμπολίτευσης (σ.σ. απουσίαζε η Μαρία Οικονομάκου και ορισμένοι άλλοι δικαιολογημένα), προκειμένου να συζητήσουν το φλέγον θέμα του προσώπου που θα επιλεγεί να οδηγήσει τη "Δημοτική Πρωτοβουλία" στις κάλπες.
Εν μέσω οίνου, κρέατος και ειδών κυνηγιού, οι σύμβουλοι προσπάθησαν να βρουν έναν τρόπο ώστε να κατέβουν ενωμένοι στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές. Οι πρώτες πληροφορίες λένε ότι δεν τα κατάφεραν, γι' αυτό θα συγκεντρωθούν και πάλι την ερχόμενη Δευτέρα στο κτήριο του παλαιού Επιμελητηρίου, απέναντι από το ιστορικό Δημαρχείο.
Από τη συνάντηση αυτή κρατάμε τρία ονόματα που εξέφρασαν την προθυμία τους να τεθούν επικεφαλής της προσπάθειας: Θανάσης Βασιλόπουλος, ο οποίος έχει φροντίσει να φωτογραφηθεί έξω από τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στην Πειραιώς, αλλά και να έχει συζητήσει με τον πρόεδρο του κόμματος, Παύλος Μπουζιάνης και Παναγιώτα Ντίντα.
Βέβαια, ούτε η επόμενη συνάντηση προμηνύει ότι- ακόμα και σε περίπτωση που συμφωνηθεί η διαδικασία και υπάρξει διάδοχος- θα ακολουθήσουν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι. Κι αυτό, γιατί υπάρχει μια σημαντική παράμετρος που ακούει στο όνομα Βασίλης Τζαμουράνης, ο οποίος έχει εκδηλώσει με κάθε τρόπο την επιθυμία του να ηγηθεί ψηφοδελτίου στις δημοτικές εκλογές. Μάλιστα, έχει φροντίσει να συζητήσει με δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας για την υποψηφιότητά του και δεν είναι λίγοι αυτοί που, όχι μόνο διάκεινται φιλικά απέναντί του, αλλά θεωρούν ότι είναι και μια πολύ σοβαρή υποψηφιότητα για το Δήμο Καλαμάτα λόγω και της πολυετούς πείρας του στα δημοτικά πράγματα.
Μένει, λοιπόν, να δούμε το αποτέλεσμα της επόμενης συνάντησης, τον αριθμό των ενδιαφερομένων για την ηγεσία του ψηφοδελτίου, αλλά και κατά πόσο είναι δυνατό το έρεισμα του Βασίλη Τζαμουράνη στη δημοτική ομάδα της πλειοψηφίας. Πάντως και συζητήσεις έχουν γίνει και θετικές απαντήσεις έχει πάρει…
Του Αντώνη Πετρόγιαννη

***  Δημόσια συγνώμη από την ΕΡΤ και τη δημοσιογράφο Κατερίνα Ακριβοπούλου στον Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο 
Την έντονη αντίδραση των μητροπολιτών Πειραιώς και Μεσσηνίας προκάλεσαν αναφορές δημοσιογράφου της ΕΡΤ για «χρυσαυγίτες και ακροδεξιούς», με αποτέλεσμα να απειλούν ότι θα προσφύγουν στη Δικαιοσύνη.
«Επειδή τα όσα ανέφερε η δημοσιογράφος κα Ακριβοπούλου στην εκπομπή “Δεύτερη Ματιά” της ΕΡΤ (19-11-2018), χαρακτηρίζοντας τις απόψεις μου ότι απηχούν ακροδεξιές και χρυσαυγίτικες αντιλήψεις, θεωρώ ότι είναι άκρως προσβλητικά προς το πρόσωπό μου, γι’ αυτό και την καλώ να καταθέσει το περιεχόμενο αυτών των απόψεων και των αντιλήψεών μου, άλλως θα ασκήσω κάθε ένδικο μέσο, εκτός εάν ανακαλέσει άμεσα στην αυριανή (σ.σ. χθεσινή) εκπομπή της» αναφέρει ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος.
Με υψηλούς τόνους απάντησε και ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, ο οποίος σε μία μακροσκελή ανακοίνωσή του επιτέθηκε στην ΕΡΤ για τους χαρακτηρισμούς που του προσέδωσε, λέγοντας ότι ο ίδιος έχει καταδικάσει δημόσια τη δράση της Χρυσής Αυγής.
 Ζήτησε συγγνώμη 
η Κατερίνα Ακριβοπούλου
Η θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσαν τα λεγόμενά της κατά των μητροπολιτών ανάγκασαν τη δημοσιογράφο Κατερίνα Ακριβοπούλου να αναδιπλωθεί ζητώντας και συγγνώμη. Μάλιστα, είπε ότι έκανε λάθος γιατί είχε… πυρετό.
Με τις απειλές των μητροπολιτών Σεραφείμ και Χρυσοστόμου για προσφυγή στη Δικαιοσύνη σχετικά με όσα είπε περί χρυσαυγιτών και ακροδεξιών η κ. Ακριβοπούλου, στην έναρξη της σημερινής της (σ.σ. χθεσινής) εκπομπής είπε μεταξύ άλλων: «Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από τους μητροπολίτες Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο και Πειραιώς κ. Σεραφείμ, που όχι απλώς έχουν δίκιο, αλλά αδικούνται αφού έχουν εκφράσει απόψεις με το αντίθετο περιεχόμενο από αυτό που είπα εγώ και έχει δίκαιο και ο μητροπολίτης που μιλά για ένδικα μέσα».
Συνεχίζοντας η κα Ακριβοπούλου είπε ότι όταν αναφέρθηκε στους δύο μητροπολίτες, είχε στο μυαλό της έναν τρίτο: το μητροπολίτη Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Αμβρόσιο που ήταν αξιωματικός της χωροφυλακής επί χούντας». Για να δικαιολογηθεί πάντως, η δημοσιογράφος υποστήριξε ότι προχθές ήταν μια δύσκολη μέρα, γιατί τόσο εκείνη όσο και οι δύο συμπαρουσιαστές της είχαν… πυρετό.

*** Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μαθητές από το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας 
Το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, δίνοντας προτεραιότητα στην εκπαίδευση των μαθητών της πόλης και της ευρύτερης περιοχής και διευρύνοντας τις δράσεις του κατά τη διάρκεια του έτους, εγκαινιάζει για την περίοδο 2018-2019 το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Keep Dancing.
Το πρόγραμμα διοργανώνεται σε συνεργασία με τη Δημοτική Σχολή Χορού Καλαμάτας και περιλαμβάνει τη διεξαγωγή σεμιναρίων σύγχρονου χορού για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, με καταξιωμένους καθηγητές χορού από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Σκοπός του προγράμματος είναι η καθιέρωση των εκπαιδευτικών σεμιναρίων από προσκεκλημένους καθηγητές, η εξασφάλιση υψηλής ποιότητας εκπαιδευτικού περιεχομένου, η τροφοδότηση των μαθητών με σημαντικά ερεθίσματα, καθώς και η υποστήριξη των ταλέντων της πόλης και της ευρύτερης περιοχής.
 Σεμινάρια
24 - 25 Νοεμβρίου
Αντώνης Στρούζας / Μάθημα σύγχρονου χορού
 15 - 16 Δεκεμβρίου
Αθανασία Κανελλοπούλου / Η ποιητική του σώματος
 Ώρες μαθημάτων
Σάββατο 17:00-20:00
Κυριακή 10:00-13:00
 Χώρος μαθημάτων
Στούντιο Μεγάρου Χορού Καλαμάτας
 Πληροφορίες/εγγραφές
Δημοτική Σχολή Χορού Καλαμάτας
Παν. Καίσαρη 6 - 24133, Καλαμάτα
τηλ. 2721083086 - 90886
(καθημερινά 16:00-20:00)
dance@kalamatafaris.gr
Το κόστος κάθε σεμιναρίου ανέρχεται στα 15 ευρώ, ενώ με την πλήρη παρακολούθηση του προγράμματος δίνεται πιστοποιητικό στους συμμετέχοντες.

***  Το Διεθνές Φεστιβάλ Ολυμπίας για παιδιά και νέους στην Καλαμάτα 1-5 Δεκεμβρίου 
Προβολές βραβευμένων ταινιών στο πλαίσιο των προφεστιβαλικών εκδηλώσεων του 5ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου, σε συνεργασία με το 21ο Φεστιβάλ Ολυμπίας, θα γίνουν στο αμφιθέατρο "Νικ. Πολίτης" του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Καλαμάτα και στο αμφιθέατρο "Θεόδ. Αγγελόπουλος" στο Εργατικό Κέντρο.
Το δε 21ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους και η 18η Camera Zizanio θα
πραγματοποιηθούν στον Πύργο και την Αμαλιάδα από 1 έως 8 Δεκεμβρίου. Παράλληλες προβολές  θα πραγματοποιηθούν και στην Καλαμάτα 1-5 Δεκεμβρίου.
 Το πρόγραμμα στην Καλαμάτα
 Σάββατο 1 Δεκεμβρίου – Αμφιθέατρο Ν. Πολίτης Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου
18.00 Ραούφ / Rauf
Μια ταινία των Barıs Kaya & Soner Caner Fiction, έγχρωμο , 94΄, Τουρκία, 2016
Η ιστορία του εννιάχρονου Ραούφ που ζει σε ένα χωριό κάτω από τη σκιά ενός αόρατου ατελείωτου πολέμου. Ο Ραούφ ξεκινά ένα ταξίδι για να βρει το ροζ χρώμα για το κορίτσι που αγαπά – η οποία τυγχάνει να είναι η εικοσάχρονη κόρη του ξυλουργού στον οποίο είναι μαθητευόμενος. Γι’ αυτόν το ροζ είναι το χρώμα της αγάπης στα όνειρά του, του θάρρους, της ελπίδας, της ειρήνης που ποτέ δεν είδε. Η επιθυμία του να την κάνει να χαμογελά είναι αυτή που τον οδηγεί στην αναζήτηση του ροζ. Οι εμπειρίες του, όμως, σε έναν γκρίζο κόσμο θα τον διδάξουν το μαύρο και το άσπρο.
 20.00 Μπλε Ποδήλατο / Blue Bicycle / Mavi Bisiklet
Μια ταινία του Umit Koreken Fiction, έγχρωμο , 94΄, Τουρκία-Γερμανία, 2016
Ο δωδεκάχρονος Άλι ζει σε μια τουρκική κωμόπολη. Όταν ο πατέρας του σκοτώθηκε σε εργατικό ατύχημα, τα αφεντικά υποστήριξαν ότι η ευθύνη ήταν δική του. Όμως ο Άλι κι η μητέρα του, έχοντας διαφορετική αντίληψη για τα γεγονότα, κινήθηκαν νομικά, αποφασισμένοι για την απονομή δικαιοσύνης. Εν τω μεταξύ, ο Άλι, για να βοηθήσει τη μητέρα του να τα βγάλει πέρα, δουλεύει σε ένα τοπικό συνεργείο επισκευών. Βάζει στην άκρη τα φιλοδωρήματα, για να μπορέσει να αγοράσει κάποτε το μπλε ποδήλατο που ονειρεύεται! Ο Άλι θα γνωρίσει την αδικία και στο σχολείο του. Η Ελίφ, η πανέξυπνη συμμαθήτριά του, ήταν να αντιπροσωπεύσει το σχολείο τους σε ένα διαγωνισμό στην μεγάλη πόλη. Όμως, έπειτα από παρέμβαση της διεύθυνσης, τη θέση της πήρε ένα αγόρι από πιο εύπορη οικογένεια. Ο Άλι ξεκινά μια εκστρατεία υποστήριξης της Ελίφ. Θα αγωνίζεται πάντα για τη δικαιοσύνη. Το μπλε ποδήλατο μπορεί να περιμένει.
 Κυριακή 2 Δεκεμβρίου Αμφιθέατρο Ν. Πολίτης. Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου
10.00 Η Σιρκλίν, η Κοκό και ο άγριος ρινόκερος/ Cirkeline, Coco og det vilde næsehorn
Δανία, έγχρωμο, 62΄, 2018, σε σκηνοθεσία: Jannik Hastrup
Μια μέρα ένα μικρό κορίτσι εισβάλλει στον κόσμο της Σιρκλίν. Το όνομά της είναι Κοκό και μοιάζει με τη Σιρκλίν – μόνο που εκείνη έχει μαύρη επιδερμίδα, σγουρά μαλλιά και φοράει στέμμα. Είναι πριγκίπισσα και λέει στη Σιρκλίν ότι προέρχεται από τη χώρα όπου η σοκολάτα μεγαλώνει στα δέντρα. Αυτό είναι ένα μέρος που οι δύο φίλοι της Σιρκλίν, ο Ίγκλοφ και ο Φρέντερικ, θα ήθελαν να επισκεφθούν. Ο παππούς γνωρίζει την Αφρική όπως την παλάμη του χεριού του, κι έτσι ξεκινούν με το αεροπλάνο του, παίρνοντας και τον Όσβαλτ: ένα φοβερό ρινόκερο που έχει βαρεθεί να τον κάνουν ό,τι θέλουν οι μεγάλοι. Ο Όσβαλντ όμως δημιουργεί συνέχεια προβλήματα στους φίλους μας. Στην ταινία παρακολουθούμε μια ιστορία για την φιλία και τις δυσκολίες του να είσαι μικρός.
 18.00 Μπλάνκα / Blanka
Μια ταινία του Kohki Hasei Fiction, έγχρωμο , 75΄, Ιταλία- Ιαπωνία- Φιλιππίνες, 2015
Η εντεκάχρονη Blanka προσπαθεί να επιβιώσει μόνη της στη Μανίλα ζητιανεύοντας και κλέβοντας τους τουρίστες. Ονειρεύεται να αγοράσει μια μαμά. Όμως, πρέπει να κάνει αμέτρητες προσπάθειες για να μαζέψει αρκετά χρήματα. Η ευκαιρία παρουσιάζεται όταν γνωρίζει τον Peter, έναν 55χρονο τυφλό μουσικό του δρόμου, που της μαθαίνει να τραγουδάει. Όμως, ο Peter ανησυχεί για εκείνη και αποφασίζει να την πάει σε ένα ορφανοτροφείο, πράγμα που, μόλις το ανακαλύπτει, την κάνει να το σκάσει και να αντιμετωπίσει ξανά τους κινδύνους του δρόμου.
 20.00 Η τύχη βοηθά τους τολμηρούς / Fortune favors the brave / Ente Gut
Μια ταινία του Norbert Lechner Fiction, έγχρωμο , 95΄, Γερμανία, 2016
Η νεαρή Βιετναμέζα Λιν Τούι, πολύ νωρίς, υποχρεώνεται να αναλάβει μόνη της την ευθύνη για την ζωή της και τη μικρότερη αδελφή της, ειδικά όταν η χωρισμένη μητέρα τους αναγκάζεται να επιστρέψει από τη Γερμανία στο Βιετνάμ. Κανείς δεν πρέπει να αντιληφθεί ότι τα δυο μικρά κορίτσια ζουν μόνα, ειδικά η αστυνομία και η Πρόνοια. Εν τω μεταξύ, η Πολίνε, το γειτονόπουλο, μια πεισματάρα προέφηβη που βαριέται του θανατά, απειλεί να αποκαλύψει το μυστικό της Λιν Τούι. Μια ταινία για την ενηλικίωση και τη δύναμη που διαθέτουν κάποιες ασυνήθιστες φιλίες.
 Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου – Αμφιθέατρο Ν. Πολίτης
18.00 Το γαλάζιο πουλί / Bluebird
Μια ταινία της Mijke de Jong Fiction, έγχρωμο , 90΄, Ολλανδία, 2004
Το Γαλάζιο πουλί είναι μία ταινία για τον κάποιες φορές μοναχικό αγώνα της ενηλικίωσης. Η δεκατριάχρονη Merel είναι μια επιμελής και καλή μαθήτρια που ζει στην πόλη με τους γονείς της και το μικρότερο ανάπηρο αδερφό της. Αλλά η Merel δεν είναι το ανέμελο κορίτσι που φαίνεται και κρύβει ένα μυστικό. Χωρίς λόγο, όπου πηγαίνει, η Merel δέχεται bullying από μια ομάδα συμμαθητών της. Ενώ το bullying αυξάνεται, η Merel απομακρύνεται από την οικογένειά της. Αυτό τη σκληραίνει και την ωθεί σε λανθασμένη κατεύθυνση. Για να σταματήσει αυτόν τον κατήφορο, η Merel θα πρέπει να ωριμάσει και να αποφασίσει τι τύπος γυναίκας θέλει να γίνει.
 20.00 Το αγόρι με την καλιακούδα / Kauwboy
Μια ταινία του Boudewijn Koole Fiction, έγχρωμο, 90’, Ολλανδία, 2012
Μια μέρα, ο δεκάχρονος Jojo φέρνει στο σπίτι μια μικρή καλιακούδα. Πρέπει να την κρύψει από τον πατέρα του, που δε θέλει να έχει πουλιά μέσα στο σπίτι. Πότε-πότε μιλάει κρυφά με τη μαμά του στο τηλέφωνο, αλλά δεν της λέει για το πουλί. Το φυλάει για έκπληξη για τα γενέθλιά της που πλησιάζουν. Ο πατέρας του είναι ανένδοτος: δε θέλει να γιορτάσει τα γενέθλια της αφού δεν είναι εδώ. Επειδή είναι βίαιος, ο Jojo πρέπει να προσέχει πολύ. Μέσα από τη φιλία του με το πουλί και τη χαρακτηριστική προσαρμοστικότητα που μόνο τα παιδιά διαθέτουν, ο Jojo βρίσκει τρόπο να γκρεμίσει το τείχος που περιβάλλει την καρδιά του πατέρα του.
 Τρίτη 4 Δεκεμβρίου – Αμφιθέατρο «Θεόδωρος Αγγελόπουλος», Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας
10.00 Ο Μίνι και οι κλέφτες του μελιού /  Mini And The Mozzies / Cykelmyggen og minibillen
Δανία, έγχρωμο, 75΄, 2014 –  Σκηνοθεσία: JannikHastrup, Flemming Quist Møller
Ο Mini το σκαθάρι εμφανίζεται σε ένα τσίρκο ζωυφίων μαζί με τον Egon και την Dagmar. Η Miranda, ένας νεαρός ψύλλος, ενοχλεί τον Mini και τον ξεγελάει, κάνοντάς τον να μπλεχτεί στον ακροβατικό χορό της Dagmar, με αποτέλεσμα να πέσει και να γυρίσει το πόδι της. Ντροπιασμένος, ο Mini το βάζει στα πόδια και μπαίνει σε μια συμμορία ληστών
 18.00 Σάνα – Η μουσική του λύκου / Shana – The wolf’s Music
Μια ταινία του Nino Jacusso Fiction, έγχρωμο , 95΄, Ελβετία-Καναδάς, 2014
Η Shana έχει ταλέντο στη μουσική. Ζει με τον πατέρα της σε ένα χωριό των Πρώτων Εθνών του Καναδά. Κάποτε ήταν ένα χαρούμενο κορίτσι που έπαιζε ζωηρά κομμάτια με το βιολί της σε γιορτές, μαζί με τη μητέρα της. Πριν από δύο χρόνια, όμως, η μητέρα της Shana πήγε στο δάσος και δεν ξαναγύρισε ποτέ. Η Shana τότε σταμάτησε να πηγαίνει στο σχολείο και παίζει πια πολύ σπάνια βιολί. Γράφει στη μητέρα της σπαραξικάρδια σημειώματα, τα οποία κρεμάει σε ένα γέρικο δέντρο, που έχει ιδιαίτερο συμβολισμό για τους αυτόχθονες. Όποτε όμως πηγαίνει σ’ εκείνο το δέντρο, βλέπει έναν λευκό λύκο να την παρακολουθεί από μακριά. Είναι λες και κάτι πάνω στο κορίτσι τον τραβάει, κι όποτε παίζει το βιολί της, ο λύκος εμφανίζεται μέσα από το δάσος.
 20.00 Θύλακας / Enclave / Enklava
Μια ταινία του Goran Radovanovic | Fiction, έγχρωμο, 92΄, Σερβία-Γερμανία, 2015
Στο Κόσοβο, κατά τη διάρκεια του πολέμου, η οικογένεια του Nenad ζει σε μια σερβοχριστιανική περιοχή που περιτριγυρίζεται από μια μεγάλη αλβανομουσουλμανική κοινότητα. Όταν πεθαίνει ο αγαπημένος του παππούς, το δεκάχρονο παιδί αποφασίζει ότι πρέπει να του κάνουν κανονική κηδεία, παρότι το κοιμητήριο βρίσκεται έξω από την περιοχή. Η αποστολή του θα τον οδηγήσει πίσω από τις γραμμές του εχθρού, όπου θα βρει φίλους σε απίθανα μέρη.
 Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου – Αμφιθέατρο «Θεόδωρος Αγγελόπουλος», Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας
10.00 Η Σιρκλίν, η Κοκό και ο άγριος ρινόκερος / Cirkeline, Coco og det vilde næsehorn
Δανία, έγχρωμο, 62΄, 2018 | Σκηνοθεσία: Jannik Hastrup
 18.00 Τα πουλιά του Πασάζ/ Birds of Passage / Les Oiseaux de Passage
Μια ταινία του Olivier Ringer Fiction, έγχρωμο , 84΄, Βέλγιο-Γαλλία, 2015
Μια φορά γίνεσαι δέκα χρονών. Για τα γενέθλιά της, ο πατέρας της Cathy της δίνει ένα ασυνήθιστο δώρο: ένα αυγό πάπιας. Ο πατέρας της την προειδοποιεί: τον πρώτο άνθρωπο που θα δει το παπάκι όταν γεννηθεί, θα νομίζει πως είναι η μαμά του. Ενάντια σε όλες τις πιθανότητες, αυτό το πρόσωπο είναι η Margaux. Ενώ η Cathy είναι έτοιμη να αφήσει την Margaux να παίξει το ρόλο της μητέρας πάπιας, οι γονείς της δεύτερης έχουν διαφορετική άποψη: συγκλονισμένοι από την κατάσταση της κόρης τους (πάσχει από σοβαρή σωματική αναπηρία και είναι καθηλωμένη σε αναπηρικό καροτσάκι), δεν πιστεύουν ότι είναι ικανή να αναλάβει τη φροντίδα του. Απελπισμένη για να ζήσει επιτέλους μια φυσιολογική ζωή, η Margaux το σκάει με την Cathy έτσι ώστε να μπορέσει να φροντίσει το παπάκι της μακριά από τους μεγάλους οι οποίοι προσπαθούν να την σταματήσουν από το να κάνει.
 20.00 Η ζωή σύμφωνα με το Νίνο / Life According To Nino / Het Leven Volgens Nino
Μια ταινία της Simone van Dusseldorp Fiction, έγχρωμο , 80΄, Ολλανδία, 2014
Ο αιφνίδιος θάνατος της μητέρας του φέρνει τα πάνω κάτω στην οικογενειακή ζωή του οχτάχρονου Nino. Ο πατέρας του βυθίζεται στη θλίψη και ο μεγάλος αδερφός του είναι μέλος συμμορίας, κι έτσι ο Nino πρέπει να τα βγάλει πέρα μόνος του. Όμως διαθέτει ένα σπάνιο ταλέντο: μπορεί να μιλάει με τα ζώα! Το κουνελάκι του, ο Bobby, του δίνει παρηγοριά, όμως πότε θα πάρει ξανά πίσω την οικογένειά του;



*** Αθλητική ενημέρωση :
*** ΣΗΜΕΡΑ ,.. Πέμπτη 22-11-2018 για την Euroleague στο μπάσκετ και για την 9η αγωνιστική  :
~** ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Π. -ΡΕΑΛ Μ.  88-83, (52-41) .- ^
Τα  δεκάλεπτα : 29-22 , 23-19 , 13-24 , 23-18  .- ^
 ~ Διαιτητές του αγώνα είναι οι Σρέτεν Ράντοβιτς (Κροατία), Όλεγκς Λάτισεβς (Λετονία) και Μάριο Μάικιτς (Σλοβενία).-
~ Τη δωδεκάδα του Ολυμπιακού αποτελούν οι: Γουίλιαμς 23 -Γκος, Τολιόπουλος, Σπανούλης 20 , Τίμα 0 , Μιλουτίνοφ 8 , Στρέλνιεκς 15 , Βεζένκοβ, Πρίντεζης 7 , Παπανικολάου 3 , Μάντζαρης 0 , Μπόγρης 0 , ΛεΝτέι 12 .-
~ Οι δώδεκα της Ρεάλ είναι οι: Κοζέρ 0 , Ράντολφ 9 , Ρούντι, Καμπάτσο 14 , Ρέγες 2, Γιούστα, Κάρολ 16 , Ταβάρες 7 , Ντεκ 7, Πρέπελιτς 3 , Τόμπκινς 8 , Τέιλορ 5 ,. Φερναντέζ 12   -

~** ΝΤΑΡΟΥΣΑΦΑΚΑ - ΑΝΑΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ  86-93,(46-42) .- ^
Τα  δεκάλεπτα : 23-19 , 23-23 , 14-32 , 28-19  .- ^

~** ΜΑΚΑΜΠΙ Τ.Α. - ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ 70-74 ,(41-36) .-^
Τα  δεκάλεπτα : 16-13 , 25-23 , 12-19 , 17-19 .- ^

~** ΓΚΡΑΝ ΚΑΝΑΡΙΑ -  ΜΠΑΓΕΡΝ Μονάχου 74-89 ,(42-46) .-^
Τα  δεκάλεπτα : 17-21 , 25-25 , 20-15 , 12-28 .- ^

*** ΑΥΡΙΟ ,..Παρασκευή  23-11-2018 :
ΖΑΓΚΛΙΡΙΣ - ΚΙΜΚΙ
ΜΠΟΥΝΤΟΥΚΝΟΣΤ -ΤΣΣΚΑ Μ
ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ -ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ- ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ

*** Για την FOOTBALL lEAGUE Πέμπτη 22-11-2018 για την 5η αγωνιστική : 
~** ΗΡΑΚΛΗΣ Θεσ/νίκης -  ΑΠΟΛΛΩΝ Λάρισσας  3-4  .- ^

*** ΧΘΕΣ , .... Τετάρτη 21 -11-2018   Euroleague στο μπάσκετ  :
ΚΙΜΚΙ ΜΠΟΥΝΤΟΥΚΝΟΣΤ 85-69 , ( 45-30).-^
Τα  δεκάλεπτα :18-17 , 27-13 , 20-24 ,  20-15 .- ^
ΤΣΣΚΑ - ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ κ.α. 88-89 ,(37-38) .- Παράταση : 99-97  .-^   
Τα  δεκάλεπτα : 16-18 , 21-20  , 22-22 , 27-26 , Ο.Τ. : 13-11   .- ^ 
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ  76-70 ,(34-25) .- ^ 
Τα  δεκάλεπτα : 13-10 21-15 , 21-25 , 21-20 .- ^ 
Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι Ρόμπερτ Λοτερμόζερ (Γερμανία), Σρέτεν Ράντοβιτς (Κροατία) και Όλεγκς Λάτισεβς (Λετονία).
Καλάθης, Λάνγκφορντ, Παπαπέτρου, Μήτογλου και Λάσμε η πρώτη πεντάδα του Παναθηναϊκού.
Με Ερτέλ, Κούριτς, Κλαβέρ, Σίνγκλετον και Τόμιτς ξεκινά η Μπαρτσελόνα.
Αναλυτικά η δωδεκάδα του Παναθηναϊκού: Τόμας 14 , Λάνγκφορντ 8 , Λάσμε 11 , Παπαπέτρου 6 , Παππάς 7 , Γκιστ 5 , Βουγιούκας 2 , Λεκαβίτσιους 3, Λοτζέσκι 8 , Καλάθης 2 , Αντετοκούνμπο 3 , Μήτογλου 7 . -
Χωρίς εκπλήξεις η δωδεκάδα του Σβέτισλαβ : Πέσιτς για την Μπαρτσελόνα: Σεραφέν 15 , Πάνγκος 4 ,, Ρίμπας 1 , Σίνγκλετον 4 , Μπλάζιτς 0 , Σμιτς 0 , Ερτέλ 12 , Πούστοβοϊ, Οριόλα 4 , Κούριτς 17 , Κλαβέρ 7 , Τόμιτς 6 . -
Ο Παναθηναϊκός φτάνει στο 5-3! .- ^ 

ΑΡΜΑΝΙ Μιλάνου -  ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ 93-90,(47-43) .- ^ 
Τα  δεκάλεπτα : 27-26 , 20-17 , 26-25 , 20-22 .- ^ 

*** ΧΘΕΣ ,... Τρίτη  20-11-2018 για το Ευρωμπάσκετ Euroleague :
ΜΠΑΓΕΡΝ Μονάχου -ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Π.  62-72 ,(27-31) .-^
Τα δεκάλεπτα: 15-15, 27-31, 43-45, 62-72 .-^
Τα  δεκάλεπτα : 15-15 , 12-16 ,16-14 , 19-27 .-^ 
Μπάγερν Μονάχου (Ράντονιτς): Ντάνγκουμπιτς 2, Χομπς 3 (1), Κινγκ, Κόπονεν 9 (1), Ραντόσεβιτς, Λούτσιτς 15, Λο 6, Τζέντοβιτς 2, Αμαΐζε, Μπαρτέλ 4, Γουίλιαμς 15 (1), Μπούκερ 6. 
Ολυμπιακός (Μπλατ): Γουίλιαμς-Γκος 4 (5ασ.), Σπανούλης 9, (2), Τίμα 10 (2), Μιλουτίνοφ 11 (1τρ., 7 ριμπ.), Στρέλνιεκς 10 (1), Βεζένκοβ 2, Πρίντεζης 10, Παπανικολάου 4, Μπόγρης, ΛεΝτέι 12 (12ριμπ.). 
***ΑΝΑΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ - ΜΑΚΑΜΠΙ Τ.Α.  90-77 , (38-37) .-^
Τα  δεκάλεπτα : 16-14,22-17 , 24-22, 28-24 .-^
*** ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ - ΝΤΑΡΟΥΣΑΦΑΚΑ  100-79, (46-37)   .-^
Τα  δεκάλεπτα : 25-10, 21-27 , 22-19 , 32-23 .-^
*** ΡΕΑΛ Μαδρίτης - ΓΚΡΑΝ ΚΑΝΑΡΙΑ    89-76  ,( 47-43) .-^
Τα  δεκάλεπτα : 22-28 , 25-15 , 15-14 , 27-19 .- ^

***    Αποτελέσματα Ελληνικών ομάδων στο Ευρωπαϊκό μπάσκετ Euroleague 
Α/ .-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΌΣ : 
1η αγωνιστική Πέμπτη 11-10-2-18 : Παναθηναϊκός - Μακαμπί Τ.Α.  89-84 .-
2η  αγωνιστική  Πέμπτη 16-10-2018 : Μπάγερν Μονάχου -Παναθηναϊκός  80-79 .-
3η αγωνιστική Πέμπτη 18-10-2018 : Παναθηναϊκός - Γκράν Κανάρια 102-87 .-
4η αγωνιστική : Παρασκευή 26-10-2018: Παναθηναϊκός - Ζαγκλίρις  κ.α. 76-76 ,παράτ.: 83-87 .-^εντός 
5η  αγωνιστική : Παρασκευή 02-11-2018ΜΠΟΥΝΤΟΥΚΝΟΣΤ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  67-72 .-^ 
6η αγωνιστική :Παρασκευή 09-11-2018 ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  93-80 .-^ 
7η αγωνιστική ,Παρασκευή 16-11-2018 : Εφές Ανατολού - Παναθηναϊκός 78-62 .-^
8η αγωνιστική Τετάρτη 21-11-2018 : Παναθηναϊκός -Μπαρτσελόνα  76-70 .-^ 
9η αγωνιστική Παρασκευή 23-11-2018: Μπασκόνια -Παναθηναϊκός

~* Οι  επόμενοι αγώνες για Παναθηναϊκό   με ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ  εκτός , μεΧΙΜΚΙ  εκτός , με ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ  εντός , με Νταρουσάφακα εντός , με τηνΡΕΑΛ Μ. εκτός ,........ 

Β/.ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Πειραιώς :
1η αγωνιστική Παρασκευή 12/10/2018: Χίμκι - Ολυμπιακός  66-87 .- 
2η  αγωνιστική Παρασκευή 17-10-2018 : Μπασκόνια -Ολυμπιακός  80-85 .- 
3η αγωνιστική Παρασκευή 19-10-2018:  Ολυμπιακός - Αρμάνι Μιλάνο  75-99 .-
4η  αγωνιστική: Πέμπτη 25-10-2018: Ολυμπιακός - Μακαμπί Τ.Α.   88-80 .- ^ 
5η αγωνιστική : Πέμπτη 01-11-2018:  ΤΣΣΚΑ Μόσχας -Ολυμπιακός Π.    69-65 .-^  
6η  αγωνιστική :Παρασκευή 09-11-2018ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  93-80 .-^
7η  αγωνιστική Πέμπτη 15-11-2018 : Ολυμπιακός Π.- Φενέρμπαχτσε 72-73 .-^εντός
8η  αγωνιστική Τρίτη 20-11-2018 : Μπάγερν Μονάχου - Ολυμπιακός Π . 62-72.-^
9η  αγωνιστική Πέμπτη 22-11-2018 : Ολυμπιακός Π. - Ρεάλ Μ.  88-83 .-^ 

~* Οι  επόμενοι αγώνες για τον Ολυμπιακό :  με ΡΕΑΛ Μ.  εντός , με ΜΠΟΥΝΤΟΥΚΝΟΣΤ  εντός , με ΖΑΓΛΙΡΙΣ Κάουνας  εκτός . , με ΑΝΑΤΟΛΟΥ Εφές εντός , με Μπαρτσελόνα εκτός , ....


 
*** ΧΘΕΣ , ... *** Για την FOOTBALL lEAGUE  Β΄ Εθνική στο Ελληνικό ποδόσφαιρο :
Τετάρτη  21-11-2018 :
ΑΕ. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ Άρτας - ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ  4-0 .-^
Α.Ε. ΣΠΑΡΤΗ - ΤΡΙΚΑΛΑ 1963   2-0 .-^
ΑΟΚ ΚΕΡΚΥΡΑ-ΔΟΞΑ Δράμας   3-0 .- ^
ΑΗΤΤΗΤΟΣ Σπάτων - ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ 1-1 .-^
ΗΡΟΔΟΤΟΣ - ΑΠΟΛΛΩΝ Πόντου  0-1 .-^
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ - ΧΑΝΙΑ/ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ  0-0 .-^
ΒΟΛΟΣ Ν.Π.Σ. - ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ  1-1 .-^

***

** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018  
~** ARFARA NEWS ΑΡΦΑΡΑ  Η Εφημερίδα μας τα Νέα από το Αρφαρά . Παρασκευή  02 Νοεμβρίου  2018  Στο αγιάζι της ενημέρωσης : https://dimmetoparfara.blogspot.com/2018/11/arfara-news.html  .-
~**ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ μας  από το  Α   έως  και το -Ω  ...... Παρασκευή  02 Νοεμβρίου 2018  : https://vlasiosarfara.blogspot.com/2018/11/blog-post.html .-
~** ARFARA NEWS  -2-  Η Εφημερίδα μας Τα  Νέα από το Αρφαρά . Παρασκευή  02  Νοεμβρίου 2018 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης : https://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2018/11/arfara-news-2.html  .-
~** ARFARA NEWS Η Εφημερίδα μας Τα Νέα μας από ΑΡΦΑΡΑ .  Σάββατο  03 Νοεμβρίου 2018 ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης : https://snsstamoskal.blogspot.com/2018/11/arfara-news.html  .-
~**  ARFARA NEWS Η Εφημερίδα μας  τα  Νέα από το Αρφαρά . Κυριακή 04 Νοεμβρίου 2018 ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης : https://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2018/11/arfara-news.html .-
~** ARFARA NEWS -2- Η Εφημερίδα μας  τα Νέα από το Αρφαρά . Κυριακή 04 Νοεμβρίου 2018 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης :   https://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2018/11/arfara-news-2.html  .- 
  ~**ARFARA NEWS Η Εφημερίδα μας τα Νέα από το Αρφαρά . Δευτέρα 05  Νοεμβρίου  2018 ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης : https://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2018/11/arfara-news.html .- 
~**   ARFARA NEWS  Η Εφημερίδα μας Τα  Νέα  από το Αρφαρά  Τρίτη  06  Νοεμβρίου  2018  Στο αγιάζι της ενημέρωσης : https://snsarfara.blogspot.com/2018/11/arfara-news-06-2018.html .-
~** ARFARA NEWS Η Εφημερίδα μας τα Νέα από το Αρφαρά . Τετάρτη 07  Νοεμβρίου  2018 ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης  https://stamos-dynami.blogspot.com/2018/11/arfara-news.html .-                                                     ~** ARFARA NEWS Η Εφημερίδα μας τα Νέα μας από Αρφαρά .  Πέμπτη  08 Νοεμβρίου  2018 ,Στο αγιάζι της Ενημέρωσης :  https://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2018/11/arfara-news.html   .-                 ~**  ARFARA NEWS Η Εφημερίδα μας τα Νέα από το Αρφαρά , Παρασκευή 09 Νοεμβρίου 2018 ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης :https://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2018/11/arfara-news-09-2018.html  .-
~** ARFARA NEWS  Η Εφημερίδα μας τα Νέα  από Αρφαρά . Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018 Στο αγιάζι της ενημέρωσης   https://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2018/11/arfara-news.html  .-    
 ~** ARFARA NEWS  Η Εφημερίδα μας τα Νέα από Αρφαρά .  Κυριακή 11  Νοεμβρίου 2018 ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης : https://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2018/11/arfara-news.html  .-                                       ~** ARFARA NEWS Η Εφημερίδα μας τα Νέα από Αρφαρά . Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018 ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης  :  https://dimmetoparfara.blogspot.com/2018/11/arfara-news_11.html .-                                          ~** ARFARA NEWS Η Εφημερίδα μας τα Νέα από το Αρφαρά .Τρίτη , 13  Νοεμβρίου 2018 Στο αγιάζι της ενημέρωσης   :   https://snsstamoskal.blogspot.com/2018/11/arfara-news_12.html     .-
~**  ARFARA NEWS Η Εφημερίδα μας τα Νέα από Αρφαρά . Τετάρτη 14  Νοεμβρίου 2018 ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης : https://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2018/11/arfara-news.html .-                                             ~**  ARFARA NEWS Η Εφημερίδα μας τα Νέα από το Αρφαρά .  Πέμπτη 15 Νοεμβρίου  2018 Στο αγιάζι της ενημέρωσης : https://vlasiosarfara.blogspot.com/2018/11/arfara-news.html  .-                                                          ~**ARFARA NEWS  Η Εφημερίδα μας , τα Νέα μας από Αρφαρά .Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018 ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης :  https://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2018/11/arfara-news_16.html  .-                         ~** ARFARA NEWS  Η Εφημερίδα μας Τα Νέα από Αρφαρά , Σάββατο 17  Νοεμβρίου 2018 Στο αγιάζι της ενημέρωσης  :  https://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2018/11/arfara-news-17-2018-17-17.html .-  
~**  ARFARA NEWS  Η  Εφημερίδα ματ Τα Νέα από το Αρφαρά . Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018 ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης  https://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2018/11/arfara-news_17.html .-                    ~**  ARFARA NEWS  Η Εφημερίδα μας Τα  Νέα από Αρφαρά . Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018 ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης : https://snsarfara.blogspot.com/2018/11/arfara-news.html  .-
~* * ARFARA NEWS Η Εφημερίδα μας Τα Νέα από το Αρφαρά . Τρίτη  20 Νοεμβρίου 2018 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης  https://stamos-dynami.blogspot.com/2018/11/arfara-news_19.html     .-
~** ARFARA NEWS  Η Εφημερίδα μας Τα  Νέα  από το Αρφαρά . Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018 , Στο αγιάζει της ενημέρωσης   :  https://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2018/11/arfara-news_21.html   .-
~**  ARFARA NEWS Η Εφημερίδα μας τα Νέα από Αρφαρά . Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018 ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης :  https://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2018/11/arfara-news.html                        ~**                                                             

***   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ    ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ: https://twitter.com/stamos01  .-                       1. - Stamatios Skoulikas = Stamatios Skoulikas,http://www.youtube.com/stamos01  ,  6605 videos.  -    Σταματης Σκουλικας  1.527.984 προβολές , Εγγράφηκε στις 17 Δεκ 2009.- 
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas        stamos011947 http://www.youtube.com/stamatios01  ,    3917   videos.     σταμος σκουλικας, 933.273 προβολές  , Εγγράφηκε στις 13 Φεβ 2011.-  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas, +Stamos, http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    4132  video. – 1.266.707 προβολές  , Εγγράφηκε στις 21 Ιουλ 2011 .- https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1 ,. - - βλάσης σκούλικας ,Σύνολον   14.547   βίντεο   .- 
*** ~ 1.-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.3 ΣΤΑΜΑΤΗΣ  
3.-   https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook 
4 ~ https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas  = Stamatis N. Skoulikas
5 ~  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.5 .- =   157 .-stamos01 .—
6.- https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=pb&hc_location=friends_tab .-  Αναρτήθηκε από Stamatios Skoulikas 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου