ΓΕΦΥΡΑ ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ , ΡΙΟΥ - ΑΝΤΙΡΙΟΥ

ΓΕΦΥΡΑ  ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ , ΡΙΟΥ - ΑΝΤΙΡΙΟΥ

Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Αυτό το Σαββατοκύριακο στην ενημέρωση 11 και 12 Φεβρουαρίου 2012

Αυτό το Σαββατοκύριακο στην ενημέρωση 11 και 12  Φεβρουαρίου 2012 :

Το ποντικάκι μας τα λέει !

Παπαδήμος: Καταστροφή μια άτακτη χρεοκοπία
~* Όσοι υποστηρίζουν ότι από ένα πρόγραμμα με επαχθή μέτρα καλύτερη είναι η χρεοκοπία είτε πλανώνται πλάνην οικτράν είτε δημαγωγούν επικίνδυνα, σύμφωνα με τα όσα είπε ο Λουκάς Παπαδήμος στο μήνυμά του προς τους Έλληνες πολίτες. *Πλανώνται οικτρά ή δημαγωγούν επικίνδυνα όσοι υποστηρίζουν ότι από ένα πρόγραμμα με επαχθή μέτρα καλύτερη είναι η χρεοκοπία, σύμφωνα με το μήνυμα που απηύθυνε προς τους πολίτες ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος.
 * Ο πρωθυπουργός αναγνώρισε πως το πλαίσιο των μέτρων που συνοδεύει τη δανειακή σύμβαση «περιέχει πολλές ρυθμίσεις, τις οποίες θα έπρεπε να είχαμε υιοθετήσει από μόνοι μας προ πολλού» και που «αν τις είχαμε εφαρμόσει όταν οι συνθήκες ήταν ευνοϊκότερες δεν θα είχαμε φτάσει σε τόσο δεινή κρίση».
 * Παραδέχθηκε, ωστόσο, ότι στα νέα μέτρα περιλαμβάνονται και «ρυθμίσεις που καμία κυβέρνηση δεν θα υιοθετούσε υπό ομαλές συνθήκες. Μέτρα που δοκιμάζουν τις αντοχές και πλήττουν το εισόδημα μεγάλου μέρους της κοινωνίας μας. Έχουμε απόλυτη επίγνωση ότι το οικονομικό αυτό πρόγραμμα συνεπάγεται βραχυπρόθεσμα οδυνηρές θυσίες για τους Έλληνες, οι οποίοι έχουν ήδη δοκιμαστεί σκληρά».
 * Την Παρασκευή, ο Λουκάς Παπαδήμος με δραματικούς τόνους είπε απευθυνόμενος στο Υπουργικό Συμβούλιο ότι δεν μπορούμε να επιτρέψουμε τη χρεοκοπία της χώρας. Με τη φράση ότι όποιος δεν ψηφίσει το νέο μνημόνιο δεν έχει θέση στην κυβέρνηση, ο κ. Παπαδήμος απάντησε στην πολιτική περιδίνηση, στην οποία εισήλθε η κυβέρνηση το απόγευμα της Παρασκευής, μετά τις παραιτήσεις της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου και των τεσσάρων υπουργών του ΛΑΟΣ.
 * Το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε να στηρίξει τα μέτρα και να παραπέμψει προς έγκριση τη νέα δανειακή σύμβαση στο Κοινοβούλιο.
 * Στη διάρκεια της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Χρήστος Παπουτσής εξέφρασε επιφυλάξεις για τις περικοπές στους κατώτατους μισθούς και την κατάργηση της συλλογικής σύμβασης, αναφέροντας ότι έχει έντονο προβληματισμό για το αν είναι σύννομα με το Κοινοτικό Δίκαιο.
 * Μάλιστα, ο Χρήστος Παπουτσής εξάρτησε την περαιτέρω παραμονή του στην κυβέρνηση από τα αποτελέσματα της κατ' ιδίαν συνάντησης με τον πρωθυπουργό, η οποία ολοκληρώθηκε το βράδυ της Παρασκευής.
 * Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ο κ. Παπουτσής έθεσε θέματα του Υπουργείου του κι εξέφρασε τον προβληματισμό του για την αντιμετώπιση των διαδηλώσεων που αναμένονται. Οι ίδιες πηγές συμπλήρωναν ότι η πολιτική στήριξη που ζήτησε, του εδόθη.
* *Παπαδήμος: Χωρίς μεγάλες μεταρρυθμίσεις δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη

*Παπαδήμος: Το πρόγραμμα κατοχυρώνει το μέλλον της χώρας στο ευρώ

Παπαδήμος: Οφείλουμε να εξυγιάνουμε την οικονομία μας

* Παπαδήμος: Δεν θα βγούμε από την κρίση χωρίς θυσίες

* Παπαδήμος: Θα υπερασπιστούμε την θέση μας στο ευρώ και στην Ευρώπη

* Παπαδήμος: Ο φόβος της χρεοκοπίας και της εξόδου από το ευρώ αιτίες της ύφεσης

* Παπαδήμος: Οι προσπάθειες και οι θυσίες του ελληνικού λαού αποδίδουν

*Παπαδήμος: Σε περίπτωση άτακτης χρεοκοπίας το βιοτικό επίπεδο θα κατέρρεε

* Παπαδήμος: Με την πιστή εφαρμογή του προγράμματος θα αποκατασταθεί η ανταγωνιστικότητα της χώρας

*Παπαδήμος: Είμαστε σε απόσταση αναπνοής από το σημείο μηδέν


     **  Αυγατίζουν τα νέα μέτρα στα 24 κείμενα για το PSI που κατατέθηκαν στη Βουλή
 * Πακτωλό μέτρων πουθα εφαρμοσθούν τώρα με συμπληρωματικό προϋπολογισμό αλλά και δεκάδες υπουργικές αποφάσεις και εφαρμοστικούς νόμους, καθώς και δέσμευση της Βουλής για σειρά επώδυνων παρεμβάσεων ακόμη και στην Εθνική Συλλογική Σύμβαση με πρόβλεψη για νομοθετημένο από τη κυβέρνηση ελάχιστο ύψος μισθού καταγράφουν τα αναλυτικά κείμενα του νέου Μνημόνιου. Κατατέθηκαν για να λάβουν τη ψήφο της Βουλής και θα δεσμεύουν τη χώρα έως και το 2015.
 * Προβλέπουν συμπληρωματικό προϋπολογισμό με μαχαίρι σε επιδοτήσεις κατοίκων απομακρυσμένων περιοχών, εφημεριών ιατρών, αμοιβών αντιδημάρχων, στο φάρμακο, στις επενδύσεις, στις συντάξεις για να βρεθούν τα 3,2 δις ευρώ που θα κλείσουν την «τρύπα» του 2011. Με ξεχωριστή πράξη προβλέπεται η αναδρομική περικοπή μισθών στις ΔΕΚΟ και δεκάδες άλλες παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν τις επόμενες εβδομάδες.
 * Ακολουθούν, τον Ιούνιο τα μέτρα αξίας τουλάχιστο 5% του ΑΕΠ (11 δις ευρώ) που θα ισχύσουν τηντριετία 2013- 2015, αλλά και πολλές διαθρωτικές παρεμβάσεις στο εργασιακό, στην απελευθέρωση των αγορών, στην αύξηση τιμολογίων των ΔΕΚΟ, στις τράπεζες και στις ιδιωτικοποιήσεις.
 * Επανεξετάζεται το ενιαίο μισθολόγιο, προωθείται 10% μείωση στα ειδικά μισθολόγια, μεγάλες (νέες) περικοπές σε συντάξεις και κοινωνικά επιδόματα. Προβλέπονται και οι καταργήσεις της υποχρεωτικής δημοσίευσης των ισολογισμών και νέος κύκλος άμεσων παρεμβάσεων στα κλειστά επαγγέλματα.
 * Τα μέτρα που θα έρθουν προς ψήφιση τις επόμενες ημέρες ως προαπαιτούμενα για το PSI καταγράφει αναλυτικάτο Μνημόνιο Συνεννόησης στις Συγκεκριμένες Προϋποθέσεις Οικονομικής Πολιτικής, αλλά και το Μνημόνιο Οικονομικών και Χρηματοπιστωτικών Πολιτικών, δύο από τα κείμενα που κατατέθηκαν χθες το βράδυ προς ψήφιση στη Βουλή.
 * Ποια είναι τα μέτρα που θα περιλαμβάνει ο συμπληρωματικός προϋπολογισμός του 2012
 * Η κυβέρνηση δεσμεύεται ρητά «πριν την πρώτη εκταμίευση του νέου προγράμματος να υιοθετήσει τα ακόλουθα μέτρα, μέσω ενός συμπληρωματικού προϋπολογισμού και άλλων νομικών πράξεων»:
 • Μείωση στη φαρμακευτική δαπάνη κατά τουλάχιστον 1.076 εκατομμύρια ευρώ το 2012 μειώνοντας τις τιμές των φαρμάκων, μειώνοντας τα περιθώρια κέρδους των φαρμακοποιών (κάτω από το 15%) και των χονδρεμπόρων, επικαιροποίηση της θετικής λίστας φαρμάκων, εφαρμογή μηχανισμού τριμηνιαίων επιστροφών (αυτόματη επανείσπραξη).
 • Μείωση της υπερωριακής αμοιβής για γιατρούς σε νοσοκομεία κατά τουλάχιστον 50 εκατομμύρια ευρώ.
 • Μείωση των προμηθειών στρατιωτικού υλικού κατά 300 εκατ. ευρώ
 • Εξοικονόμηση ποσού τουλάχιστον 30 εκατομμυρίων Ευρώ, από την «εξάλειψη 550 θέσεων αντιδημάρχων συμπεριλαμβανομένων και των συσχετιζόμενων θέσεων προσωπικού».
 • Μείωση τηςλειτουργικών και εκλογικών δαπανών κατά 270εκατομμύρια ευρώ..
 • Εμπροσθοβαρές σχέδιο περικοπών 190 εκατ ευρώ στις επιδοτήσεις σε κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών και περικοπές στις επιχορηγήσεις σε διάφορους εποπτευόμενους φορείς. Περιλαμβάνονταιοι πιστώσεις για το Υπουργείο Παιδείας, (υπηρεσιών στο εξωτερικό, αποζημιώσεις προσωπικού των πανεπιστημίων, αναπληρωτές καθηγητές στην δευτεροβάθμια σχολεία, λειτουργικές δαπάνες λειτουργίας των γυμνασίων).
 *Περικοπές 300 εκατ ευρώ σε συνταξιοδοτικά ταμεία με κατά μέσο όρο υψηλές συντάξεις ή που λαμβάνουν υψηλές επιχορηγήσεις (καθαρό ποσό αφού αφαιρεθεί η επίπτωση επί των φόρων και των εισφορών κοινωνικής ασφάλισης).
 •Πρόσθετες περικοπές διαρθρωτικών δαπανών ύψους 325 εκατομμυρίων Ευρώ που θα προσδιορίστούν (σε συνεννόηση με την Επιτροπή, την ΕΚΤ και το προσωπικό του ΔΝΤ) και να εφαρμοστούν.
 *Μείωση λειτουργικών δαπανών του κράτους κατά €200 εκατομμύρια.
 ~ Βροχή εφαρμοστικών νόμων πριν από τοδάνειο
 * Πριν την εκταμίευση, η Κυβέρνηση θα πρέπειακόμη να κάνει τις ακόλουθες εκκρεμείς ενέργειες:
 • νόμο-πλαίσιο για τη μεταρρύθμιση των επικουρικών συντάξεων
 • Υπουργικές Αποφάσεις για την εφαρμογή του τέλους επιτηδεύματος
 •Υπουργικές Αποφάσεις (4) για την επάκταση του ενιαίου μισθολογίου στις ΔΕΚΟ. Ανάκτηση των επιπλέον αποδοχών από το Νοέμβριο του 2011 και μετά.
 •Υπουργική Απόφαση για τη μείωση του χρόνου μεταφοράς από τη ΔΕΗ των εσόδων του φόρου ακίνητης περιουσίας σε 2 ημέρες.
 * Αποφάσεις για το κλείσιμο/συγχώνευση των νομικών προσώπων δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου.
 • Αναθεώρηση του μηχανισμού της θετικής λίστας φαρμάκων
 *Αναθεώρηση εργατικής νομοθεσίας για την άρση της μετενέργιας, κατάργηση της μονιμότητας σε όλες τις υφιστάμενες παραδοσιακές συμβάσεις, πάγωμα της "ωρίμανσης" και κατάργηση της υποχρεωτικής διαιτησίας.
 ~ Επαναπροσδιορισμός του κατώτατου μισθού κατά 22%.
 *Λουκέτο στα μικρά ταμεία κοινωνικής ασφάλισης, μείωση στις λοιπές δαπάνεςκοινωνικής ασφάλισης «χαμηλής προτεραιότητας».
 *Νόμος για τον ορισμό των τιμών των αδειών των οδικών εμπορευματικών μεταφορών, αντικατοπτρίζοντας το διοικητικό κόστος. Απελευθερώσει επιπλέον 20 πολύ κλειστά επαγγέλματα.
 •Λήψη πακέτου παρεμβάσεων στην φορολογική διοίκηση (ακύρωση αμνηστίας, παρεμβάσεις για τα απλήρωτα φορολογικά χρέη, διοικητική επίλυση διαφορών κλπ)
 ~ Όλα τα παραπάνω, βάση του νέου Μνημονίου που πρέπει τώρα να ψηφίσει η Βουλή είναι προαπαιτούμενες δράσεις.
 * Δηλαδή θα προηγηθούν της εκταμίευσης της πρώτης δόσης του νέου δανείου. Κάποια μάλιστα πρέπει να γίνουν πριν δοθούν τα 30 δισ. ευρώ για το PSI.
 ~ Νέα αλλαγή σε μισθολόγιο, συντάξεις αλλά και στο εργασιακό
 * Ωστόσο, τα μέτρα που πρέπει να γίνουν μετά είναι ακόμη περισσότερα. Περιλαμβάνουν το νέο πακέτο των 11 δις ευρώ (5% του ΑΕΠ) που θα περιληφθεί στο νέο μεσοπρόθεσμο αλλά και δεκάδες παρεμβάσεων στην αγορά.
 * Επόμενος σταθμός είναι το δίμηνο Ιούνιος - Ιούλιος. Τότε θα έρθει η νέα αλλαγή σε μισθολόγιο, συντάξεις αλλά και στο εργασιακό. Το μνημόνιο στο αναλυτικό κείμενο προβλέπει μεταξύάλλων ότι:
 *«Η Κυβέρνηση θα εργασθεί μαζί με τους κοινωνικούς εταίρους για τη μεταρρύθμιση του συστήματος καθορισμού των μισθών σε εθνικό επίπεδο. Έως το τέλος Ιούλιου 2012 θα καταρτιστεί ένα χρονοδιάγραμμα για την αναθεώρηση της εθνικής γενικής συλλογικής σύμβασης εργασίας. Η πρόταση θα στοχεύει στην αντικατάστασητου ύψους των μισθών που ορίζονται στην ΕΓΣΣΕ με ελάχιστο ύψος μισθούνομοθετημένο από την κυβέρνηση σε διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους».
 *Μέχρι τον Ιούνιο του 2012 η Κυβέρνηση θα θεσπίσει νομοθετικά μία μείωση κατάμέσο όρο 10% στα αποκαλούμενα «ειδικά μισθολόγια». Θα εφαρμοσθεί από την 1η Σεπτεμβρίου 2012 με στόχο εξοικονομήσεις της τάξεως των 114 εκατομμυρίων ευρώ τουλάχιστον (και 226 εκατ. το 2013 αφού ληφθεί υπόψιν η επίπτωση επί των φόρων και των εισφορών).
 *Η Κυβέρνηση δηλώνει την ετοιμότητά της να ορίσει και να θεσπίσει πρόσθετα μέτρα, εάν παραστεί ανάγκη, έτσι ώστε να τηρηθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι.
 *Το ίδιο κείμενο προβλέπει ότι για το 2012, το ετήσιο πρωτογενές έλλειμμα γενικής κυβέρνησης δεν θα πρέπει να υπερβεί τα 2.063 εκατομμύρια ευρώ ενώ για τα έτη 2013 και 2014 το πρωτογενές πλεόνασμα θα πρέπει να είναι τουλάχιστον της τάξεως των 3.600 εκατομμυρίων ευρώ και 9.500 εκατομμυρίων ευρώ αντιστοίχως.
 *Διαβάστε ακόμα:
 Τι αλλάζει σε κλειστά επαγγέλματα, αγορές, ακίνητα
Οι αυξήσεις στο ρεύμα στο μενού του νέου μνημονίου
Τι προβλέπει το Μνημόνιο για τις τράπεζες
 Ποια τέλη και εισφορές επιχειρήσεων καταργούνται

*** "Η λιτότητα η καλύτερη λύση για Ελλάδα," υποστηρίζει ο Γερμανός πρόεδρος

Η  χρηματοπιστωτική κρίση στην Ευρώπη κυριάρχησε στις συνομιλίες που είχαν οι πρόεδροι οκτώ ευρωπαϊκών χωρών κατά τη διάρκεια διήμερης άτυπης συνάντησής τους στο Ελσίνκι, με τον πρόεδρο της Γερμανίας να δηλώνει ότι δεν υπήρχε καλύτερη εναλλακτική λύση από το πακέτο λιτότητας για την Ελλάδα.
 * «Καμία καλύτερη εναλλακτική λύση» δεν φαίνεται να υπάρχει από το πακέτο λιτότητας που προγραμματίζεται να ψηφίσει αύριο το ελληνικό κοινοβύλιο, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στο Ελσίνκι ο Γερμανός πρόεδρος Κρίστιαν Βουλφ.
 * Παράλληλα ο πρόεδρος της Πορτογαλίας Άνιμπαλ Καβάκο Σίλβα δήλωσε ότι οι ευρωπαίοι ηγέτες πρέπει να απαλλαγούν από τον σημερινό προβληματισμό για την χρηματοπιστωτική κρίση στην ευρωζώνη για να συγκεντρωθούν σε άλλους σημαντικούς στόχους για την περιοχή, προσθέτοντας ότι ακόμη και η κατάσταση στην Ελλάδα δείχνει να ανταποκρίνεται στη θεραπεία.
 * «Είναι σημαντικό η ευρωζώνη να απαλλαγεί από τη λέξη ΄κρίση΄ ώστε η Ευρωπαϊκή Ένωση να μπορέσει να έχει κάποια ορατότητα σε άλλα θέματα, όπως οι κλιματικές αλλαγές, οι διαπραγματεύσεις της Ντόχα (για το εμπόριο), η καινοτομία και η ενεργειακή ασφάλεια», δήλωσε ο Σίλβα σε δημοσιογράφους στο Ελσίνκι.
 * Η ΕΕ έχει ήδη λάβει μέτρα που αποσκοπούν στη ρύθμιση του προβλήματος της κρίσης δημόσιου χρέους, σημείωσε ο Σίλβα, επικαλούμενος ως παράδειγμα τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ΕΜΣ) και την πρόσβαση σε μεγαλύτερη ρευστότητα για τις ευρωπαϊκές τράπεζες μέσω της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ).
 * Ακόμη και η κατάσταση στην Ελλάδα δείχνει να ανταποκρίνεται στη θεραπεία, προσέθεσε, σημειώνοντας ότι «αυτό θα είναι θετικό για την Πορτογαλία, καθώς θα εμποδίσει τη διάχυση της κρίσης».
 * Ο πρόεδρος της Ιταλίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο επέμεινε από την πλευρά του στο γεγονός ότι η Ευρώπη βλέπει ήδη πέραν της κρίσης με τις συναντήσεις το Μάρτιο της ΕΕ να έχουν στο επίκεντρό τους την ανάπτυξη και σημείωσε ότι υπάρχει ανάγκη για «ένα πνεύμα αλληλεγγύης» μεταξύ των χωρών που είναι καλύτερα οικονομικά και αυτών που αντιμετωπίζουν περισσότερες δυσκολίες.
 * «Οφείλουμε να συνδέσουμε τη δημοσιονομική σταθεροποίηση με την ανάπτυξη» σημείωσε ο Ναπολιτάνο.
 * Τα μέτρα λιτότητας στη χώρα του απαιτούν «μεγάλες θυσίες», προσέθεσε, αλλά δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική.
 * Υπάρχει επίσης ανάγκη για «ένα πνεύμα αλληλεγγύης» ανάμεσα στις χώρες που είναι καλύτερα οικονομικά και εκείνες που αντιμετωπίζουν περισσότερες δυσκολίες, κατέληξε ο Ναπολιτάνο. ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

*** Seibert: Δεν υπάρχει διαφωνία Merkel - Schaueble για την Ελλάδα

 * Δεν υπάρχει καμία διαφωνία μεταξύ της καγκελαρίου Angela Merkel και του υπουργού Οικονομικών Wolfgang Schaueble για τη διάσωση της Ελλάδας, δήλωσε εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης στο Dow Jones Newswires.
 * «Δεν υπάρχει διαφωνία μεταξύ της καγκελαρίου και του υπουργού Οικονομικών σχετικά με το ζήτημα της Ελλάδας,» δήλωσε Steffen Seibert. «Αντίθετα, υπάρχει στενή συνεργασία και συντονισμός.»
 * Ο Seibert απάντησε έτσι σε δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Die Welt, στο οποίο αναφερόταν πως ο Schaeuble προσπαθεί να σπρώξει την Ελλάδα εκτός ευρώ λόγω της «ενοχλητικής αναξιοπιστίας» της ενώ η Merkel είναι αντίθετη.
 * «Υπάρχει διαφωνία μεταξύ της Merkel και του Schaeuble σε αυτό το ερώτημα,» δήλωσαν στην εφημερίδα πηγές εντός της γερμανικής κυβέρνησης.
 * Σύμφωνα με την Die Welt η Merkel έχει ευθυγραμμιστεί με άλλες χώρες της Ευρωζώνης γι’ αυτό το ζήτημα και κυρίως με τη Γαλλία, ενώ στο άρθρο σημειώνεται πως μόνο δύο ή τρεις χώρες είναι υπέρ της αποχώρησης της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

***Frankel: Σημαντική η συμμετοχή του EFSF στο δεύτερο πακέτο για την Ελλάδα
* Ο προσωρινός μηχανισμός διάσωσης της Ευρωζώνης (EFSF) θα παράσχει ένα σημαντικό μέρος των κεφαλαίων που απαιτούνται για το δεύτερο δανειακό πρόγραμμα της Ελλάδας και αναμένει ισχυρή ζήτηση από Ασιάτες επενδυτές, δήλωσε ο αναπληρωτής CEO του EFSF, Christophe Frankel, σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό WirtschaftsWoche. * Όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires, ο Frankel σημείωσε πως οι Ασιάτες επενδυτές είναι θετικοί για τα ομόλογα του EFSF και πως το δυσανάλογο μερίδιο των Ευρωπαίων επενδυτών στην πώληση τίτλων τον Ιανουάριο δεν είναι αντιπροσωπευτικό.
* «Η Ασία χρειάζεται μία σταθερή Ευρωζώνη, είναι μία κεντρική αγορά, και το ευρώ προσφέρει μία εναλλακτική επιλογή έναντι του δολαρίου,» συμπλήρωσε το στέλεχος του ταμείου. «Δεν φοβόμαστε πως οι Ασιάτες θα στρέψουν την πλάτη τους. Αυτό που ακούμε είναι: Κάντε περισσότερα, κάντε το γρηγορότερα.»
* Τέλος, ο Frankel σημείωσε πως το EFSF μπορεί να προτείνει ωριμάνσεις άνω των 10 ετών και έως 30 χρόνια έπειτα από την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για το δεύτερο ελληνικό πακέτο.

***  Μπακογιάννη: "Θα ψηφίσω με πόνο ψυχής"

* «Με πόνο ψυχής θα ψηφίσω την συμφωνία αν και είναι κάκιστη γιατί δεν υπήρξε ουσιαστική διαπραγμάτευση με αντιπροτάσεις της ελληνικής πλευράς» δήλωσε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη.
*** Επίθεση σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ από τη Δημοκρατική Συμμαχία

 ~ Επίθεση στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, εξαπέλυσε η Δημοκρατική Συμμαχία, κατηγορώντας τους αρχηγούς των δύο μεγάλων κομμάτων ότι κορόιδευαν τον κόσμο.
 ~ «Ο κ. Παπανδρέου με το "λεφτά υπάρχουν" και τα δημοψηφίσματα και ο κ. Σαμαράς με τα "Ζάππεια", τους μαγικούς "μηδενισμούς ελλείμματος" και την "επαναδιαπραγμάτευση" κορόιδευαν τον κόσμο. Όταν όμως βρέθηκαν να πρέπει οι ίδιοι να πληρώσουν το πολιτικό τίμημα της χρεοκοπίας, ξαφνικά ανακάλυψαν την αλήθεια», δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Δημήτρης Ζαφειριάδης.
 ~ Πρόσθεσε επίσης ότι οι κ.κ. Παπανδρέου και Σαμαράς «απέδειξαν αυτήν την κρίσιμη ώρα με τον τρόπο που διαπραγματεύτηκαν, χωρίς αντιπροτάσεις και εναλλακτικές θέσεις, ότι δεν μπορούν».

***
 *** ANAΡΤΗΣΕΙΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012 :


~** http://vlasiosarfara.blogspot.com/2012/02/1-2012.html  , Στο αγιάζι της καθημερότητας στην ενημέρωση , Η Ελληνική γλώσσα , Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012 .-
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2012/02/2012.html  , Ελλαδα - Ευρώπη και Ελευθερία 2012 , Tετάρτη 01/02/2012 .-
~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.com/2012/02/1-2012.html  , Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης , Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012.-
** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/  , Παναγία Υπαπαντη Σωτήρα στην Καλαμάτα 2/02/2012 .- http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2012/02/2-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης 2 Φεβρουαρίου 2012 .-
** http://stamos-dynami.blogspot.com/2012/02/2-2012.html  , Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης , Πεμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012 .-
** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2012/02/3022012.html  ,
Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης , Παρασκευή 3/02/2012 .-
** http://snsarfara.blogspot.com/2012/02/4-5-2012.html  , Aυτό το Σαββατοκύριακο στην ενημέρωση 4 και 5 Φεβρουαρίου 2012 .-
** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2012/02/6022012.html  , Ελεύθερες Θέσεις ...Σκέψεις ....Απόψεις κ.λ.π.6/02/2012 .-
 ** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2012/02/7-2012.html  , Στο αγιάζι της καθημερινότητας στην ενημέρωση Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012 .-  
** http://dimmetoparfara.blogspot.com/2012/02/blog-post.html  , Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2012 , Το σημερινό διακύβευμα είναι η εθνική ταυτότητα και η ελευθερία μας .-
** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2012/02/7-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012 .-
** http://snsstamoskal.blogspot.com/2012/02/8-2012.html  , Σήμερα είναι Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012 στην Ενημέρωση .-
** http://stamos-dynami.blogspot.com/2012/02/9022012.html  , Ελεύθερες απόψεις ...! Θέσεις..!! Σκέψεις ...! κ.α. , Πέμπτη 9/02/2012 .-
** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2012/02/9-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012 .-
** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2012/02/10-2012.html  , Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης , Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012 .-
** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2012/02/11-12-2012.html  , Αυτό το Σαββατοκύριακο 11 και 12 Φεβρουαρίου 2012 ,-
~ * http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2012/02/11-12-2012.html , Αυτό το Σαββατοκύριακο στην ενημέρωση 11 και 12  Φεβρουαρίου 2012 .-
**
~** Aφήγηση για Άγιο Χαράλαμπο Φιλιατρών 2012: http://www.youtube.com/watch?v=8kg4Ff14f4Y  ,



~** Ι.Ν.Άγίου Χαραλάμπους Φιλιατρών εντός 2012 : http://www.youtube.com/watch?v=9FYN1pI117w ,



~*** Ι.Ν. Αγίου Χαραλάμπου Φιλιατρών 2012 : http://www.youtube.com/watch?v=4CJ4TwsWM3I



~** Περιφορά εικόνας Αγίου Χαραλάμπου Φιλιατρών 2012 : http://www.youtube.com/watch?v=RA0p3Kl3Lrs  ,



~**Παρέλαση -Περιφορά εικόνας Αγ. Χαραλάμπου Φιλιατρών 2012: http://www.youtube.com/watch?v=wnM_71dYxuM  ,



~** Εορταστικές εκδηλώσεις στα Φιλιατρά Μεσσηνίας 2012 : http://www.youtube.com/watch?v=yfiF6Te-vrE  ,



**   Ναυμαχία Ναυαρίνου - Πύλου αφήγηση 10/02/2012 :
 http://youtu.be/cwmJk_xAamY  ,



** Φαγητό και διασκέδαση Γιάλοβα "ταβέρνα καβουράκια " 2012 :
 http://www.youtube.com/watch?v=vkE42qGjkY0  ,



** Χορός στη Γιάλοβα Πύλου 10/02/2012 :
http://www.youtube.com/watch?v=a27rcmTBmU4  ,



** Διασκέδαση στην Γιάλοβα Πύλου 10/02/2012 , εξωχικό κέντρο "τα καβουράκια " :
 http://www.youtube.com/watch?v=LF4uUS6t3kI ,




* ** Χορός Διασκέδαση ΠΥΛΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 2012 :
 http://www.youtube.com/watch?v=e21SM1ISXlw  ,




*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου