ΓΕΦΥΡΑ ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ , ΡΙΟΥ - ΑΝΤΙΡΙΟΥ

ΓΕΦΥΡΑ  ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ , ΡΙΟΥ - ΑΝΤΙΡΙΟΥ

Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2012

Η ζωή μας στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Η ζωή μας στην καθημερινότητα της ενημέρωσης :  Παρασκευή  24 Φεβρουαρίου  2012 :
 Εκεί ψηλά στα χιόνια !  
Το ποντικάκι  μας τα λέει !
~** Έρευνες και για άλλους που έχουν «φυγαδεύσει» κεφάλαια
* Εντός της ημέρας θα σταλούν στην Επιτροπή Ελέγχου Πόθεν Εσχες της Βουλής τα ονόματα πολιτικών για τους οποίους έχει διαπιστωθεί ότι υπάρχουν εμβάσματα πάνω από 100.000 ευρώ προς το εξωτερικό, σύμφωνα με τον Ευ. Βενιζέλο.-
~** Εντός της ημέρας η δημόσια προσφορά για το PSI
* Υπό τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο συνεδρίασε την Παρασκευή το υπουργικό συμβούλιο με κύριο αντικείμενο την έκδοση απόφασης για την διαδικασία ανταλλαγής των ομολόγων του ελληνικού δημοσίου, δηλαδή τη δημόσια προσφορά για το PSI.-
~** Μέτρα της τροχαίας για το τριήμερο
* Αυξημένα έκτακτα μέτρα σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας, για την διευκόλυνση και την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών, ενόψει του εορτασμού των Αποκριών και της Καθαράς Δευτέρας, τίθενται σε ισχύ από την τροχαία από την Παρασκευή. -
~**  Προς αναβολή ο προσδιορισμός ορίου συμμετοχής στην ανακεφαλαιοποίηση
* Η κυβέρνηση κάτω από την πίεση της τρόικα πρόκειται να καταθέσει το νομοσχέδιο - αύριο εκτός απροόπτου - για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, με ανοικτό το θέμα του ορίου συμμετοχής των ιδιωτών. Αν και όπως επισημαίνουν αρμόδιοι κυβερνητικοί κύκλοι “ανατροπές” μπορούν να συμβούν μέχρι την τελευταία στιγμή πριν την κατάθεση του νομοσχεδίου, εν τούτοις πρόθεση της κυβέρνησης είναι να αποφύγει την οριστική οριοθέτηση του ποσοστού που θα κρίνει το επίπεδο συμμετοχής των μετόχων προκειμένου να αποφευχθεί η κρατικοποίηση τραπεζών.
 * Έτσι σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες του Capital.gr, η αρχική πρόθεση της κυβέρνησης να οριστικοποιηθεί εδώ και τώρα το πλαφόν συμμετοχής των ιδιωτών στην ΑΜΚ που θα καθορίζει και την “τύχη” της τράπεζας, αναβάλλεται για αργότερα.
 * Ο νόμος είτε δεν θα υποδεικνύει συγκεκριμένο ποσοστό κάτω του οποίου η συμμετοχή των ιδιωτών θα οδηγεί σε προσωρινή κρατικοποίηση των τραπεζών είτε θα υποδεικνύει ένα ενδεικτικό όριο το οποίο όμως θα πρέπει να γίνει συγκεκριμένο με νέο νόμο αργότερα – μάλλον στο Β΄ εξάμηνο – όταν και θα “τρέξουν” οι διαδικασίες ανακεφαλαιοποίησης.
 * Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η αναβολή αυτή στον οριστικό προσδιορισμό του ποσοστού που θα πρέπει να έχουν πετύχει οι ιδιώτες μέτοχοι σε μία τράπεζα προκειμένου η συμπληρωματική συμμετοχή από το ΤΧΣ να μη οδηγεί σε κρατικοποίηση, γίνεται κάτω από την πίεση της τρόικα για δύο λόγους:
 - προκειμένου να μη χρησιμοποιηθεί για πολιτικούς λόγους και
-να αποφευχθεί ο κίνδυνος αποχής των μετόχων στις αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου.
 * Στο νομοσχέδιο θα αναφέρεται η συμμετοχή του ΤΧΣ με κοινές μετοχές όπως επίσης και το δικαίωμα των μετόχων για επαναγορά των μετοχών του ΤΧΣ σε διάστημα πενταετίας.
 * Νωρίτερα το Capital.gr με δημοσίευμα με τίτλο "Στα μαχαίρια για το παλφόν συμμετοχής ιδιωτών στην ανακεφαλαιοποίηση" είχε μεταδώσει τα εξής:
 ~ Το μέλλον της ιδιοκτησίας των ελληνικών τραπεζών δεν φαίνεται να έχει ξεκαθαρίσει ακόμα. Το όριο (πλαφόν) που θα συμφωνηθεί για την συμμετοχή των ιδιωτών μετόχων στις αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου των τραπεζών στο πλαίσιο της ανακεφαλαιοποίησής τους δεν έχει καταλήξει.
 ~ Η αρχική πρόταση που κυριαρχούσε σε κυβερνητικό επίπεδο ήταν να τεθεί ένα όριο της τάξης του 20% ή πλησίον αυτού, κάτω του οποίου η συμμετοχή των ιδιωτών μετόχων στις ΑΜΚ θα επέφερε την συμπληρωματική παρέμβαση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας με κοινές μετοχές.
 ~ Γεγονός που θα ισοδυναμούσε στις περισσότερες των περιπτώσεων με προσωρινή κρατικοποίηση των τραπεζών δοθέντος ότι τα ποσά που θα χρειασθούν είναι υψηλά σε σχέση με την τρέχουσα κεφαλαιοποίηση των τραπεζών.
 ~ Στην άλλη άκρη της διελκυστίνδας από την πλευρά των μετόχων η απαίτηση ήταν να μειωθεί το πλαφόν αυτό στο 10% της συνολικής ανακεφαλαιοποίησης έτσι ώστε η διασφάλιση της συμμετοχής των ιδιωτών σε ποσοστό πάνω από το όριο αυτό να επιφέρει την συμπληρωματική – όπως προβλέπει το μνημόνιο - παρέμβαση του ΤΧΣ με ειδικές κοινές μετοχές των οποίων η ψήφος θα περιορίζεται στις στρατηγικής σημασίας αποφάσεις και όχι στην καθημερινή διοίκηση της τράπεζας.
 ~ Αρμόδιο κυβερνητικό στέλεχος παραδέχθηκε στο Capital.gr ότι η πίεση που υπάρχει για το θέμα αυτό από όλες τις πλευρές έχει αυξηθεί κατακόρυφα τις τελευταίες ημέρες και “θα πρέπει σύντομα να καταλήξουμε στο όριο που θα πρέπει να τεθεί...”.
 ~ Πληροφορίες από τραπεζικούς κύκλους αναφέρουν επίσης οτι σε προ 15θημέρου συνάντηση το κλίμα έδειχνε να κλείνει προς μία ενδιάμεση λύση αλλά και πάλι οι αποφάσεις βρίσκονται σε πεδίο αβεβαιότητας καθώς δεν έχει ξεκαθαριστεί το ύψος του τελικού λογαριασμού για κάθε τράπεζα μετά το PSI και το τελικό αποτέλεσμα της BlackRock.
 ~ Αξιόπιστες πληροφορίες του Capital.gr από παράγοντες που εμπλέκονται στις συγκεκριμένες διαπραγματεύσεις αναφέρουν ότι το όριο συμμετοχής των ιδιωτών στην ανακεφαλαιοποίηση προκειμένου να καθοριστεί ποιες θα μείνουν “ιδιωτικές” και ποιες θα κρατικοποιηθούν θα κριθεί τις επόμενες ημέρες.
 ~ Οι ίδιοι κύκλοι κάνουν την πρόβλεψη πάντως οτι αυτό θα είναι σίγουρα υψηλότερο του 10% αλλά είναι πολύ πιθανό να προσδιορισθεί τελικά “κοντά αλλά κάτω του 15%...”.

~**

***  MEΣΣΗΝΙΑΚΗ ενημέρωση και Άλλα :
~** Εγκληματικό χτύπημα στο φούρνο του Κωνσταντινέα ! {Από εμάς μιά λέξη ΝΤΡΟΠΗ !}
* Το αρτοποιείο του διαιτητή Π. Κωνσταντινέα ανατίναξαν άγνωστοι χθες τα ξημερώματα στο Ιστορικό Κέντρο της Καλαμάτας  * Στο χώρο του ποδοσφαίρου στρέφονται, κυρίως, οι έρευνες των αστυνομικών αρχών για τη βομβιστική επίθεση στο κατάστημα του διαιτητή Πέτρου Κωνσταντινέα, προχθές τα ξημερώματα, στο κέντρο της Καλαμάτας.
* Πυροτεχνουργοί που έφτασαν λίγες ώρες μετά την έκρηξη στην οδό Υπαπαντής, όπου βρίσκεται ο φούρνος του Μεσσήνιου διαιτητή, συνέλεξαν στοιχεία, που ήδη έχουν σταλεί στα εργαστήρια της Αστυνομίας στην Αθήνα για εξέταση.
* Οι πρώτες σοβαρές ενδείξεις οδηγούν τις αρχές προς επαγγελματίες που ήρθαν στην Καλαμάτα με συγκεκριμένο σκοπό, εκτέλεσαν και αποχώρησαν.
* Φαίνεται δε πως χρησιμοποίησαν εκρηκτική ύλη με φυτίλι και όχι εκρηκτικό μηχανισμό για την ενεργοποίηση.
* Η ισχυρή έκρηξη ακούστηκε στο μεγαλύτερο μέρος της Καλαμάτας, ενώ για λίγα λεπτά η περιοχή της Υπαπαντής γύρω από το κατάστημα είχε καλυφθεί από σύννεφο σκόνης. Αρκετός κόσμος έφτασε την ίδια στιγμή στην περιοχή, μην μπορώντας να πιστέψει το πρωτόγνωρο περιστατικό για τα δεδομένα της Καλαμάτας. Θεωρείται, πάντως, ευτύχημα πως υπήρξαν μόνο υλικές ζημιές σε καταστήματα και οχήματα.
* Ο Πέτρος Κωνσταντινέας, από την πλευρά του, σε δηλώσεις του χθες ανέφερε πως, όταν πριν από 16 χρόνια ξεκίνησε τη διαιτησία, ήξερε ότι τα πράγματα δε θα είναι ρόδινα, αλλά ποτέ δεν πίστευε ότι μπορεί να φτάσουν σε αυτό το σημείο. Δήλωσε, επίσης, ότι «μπορούν να του πάρουν τα πάντα, αλλά όχι την ψυχή του».
* Υπενθυμίζεται ότι τέλος Ιανουαρίου άγνωστος είχε πετάξει ξημερώματα και σπάσει τη βιτρίνα του φούρνου με μία πέτρα. Τότε, το περιστατικό είχε αποδοθεί στα όσα είχαν συμβεί με πέναλτι που δεν είχε καταλογίσει ο Μεσσήνιος διαιτητής υπέρ του Ολυμπιακού στον αγώνα με την Ξάνθη.
 ~* Έκρηξη
* Λίγο πριν από τη μία μετά τα μεσάνυχτα, ένας εκκωφαντικός θόρυβος ξεσήκωσε το κέντρο της Καλαμάτας, ενώ ακούστηκε στο μεγαλύτερο τμήμα της πόλης.
* Όσοι βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή στην περιοχή του Ιστορικού Κέντρου, κατάλαβαν ότι κάτι είχε συμβεί προς την πλευρά της Υπαπαντής. Βγαίνοντας από τα καταστήματα είδαν στην κορυφή του δρόμου και στο ύψος που βρίσκεται ο φούρνος του Κωνσταντινέα, ένα άσπρο σύννεφο σκόνης να έχει καλύψει την περιοχή.
* Η πρόσοψη του φούρνου είχε σχεδόν εξαφανισθεί και σε ακτίνα περίπου 15 μέτρων όλη η περιοχή είχε γεμίσει σπασμένα γυαλιά. Τζάμια είχαν σπάσει σε διπλανό σπίτι, καθώς και σε δύο γειτονικά καταστήματα.
* Σημαντικές είναι οι ζημιές που προκλήθηκαν σε επτά αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα δεξιά και αριστερά του δρόμου της Υπαπαντής, στο σημείο της έκρηξης.
* Κανείς δε φαίνεται να αντιλήφθηκε κάτι, ούτε να είδαν ύποπτη κίνηση. Αμέσως το σημείο αποκλείσθηκε από περιπολικά, ενώ έφθασε και όχημα της Πυροσβεστικής, το οποίο αποχώρησε αφού δεν επρόκειτο για εμπρηστικό μηχανισμό, ούτε είχε προκληθεί εστία πυρκαγιάς. Στο χώρο βρέθηκε και ο διοικητής Ασφαλείας Π. Πούπουζας, ενώ άμεσα ειδοποιήθηκε και το κλιμάκιο πυροτεχνουργών που εδρεύει στην Τρίπολη.
* Μέχρι την άφιξη των τελευταίων, η περιοχή ήταν αποκλεισμένη, ενώ, όταν έφτασαν, συνέλεξαν στοιχεία από το σημείο που είχε τοποθετηθεί η εκρηκτική ύλη και συγκεκριμένα, κοντά στην εξωτερική κολώνα της πρόσοψης προς την πλευρά του πεζοδρομίου. Κατά τις πρώτες ενδείξεις, ενεργοποιήθηκε με φυτίλι.
 ~* Π. Κωνσταντινέας
* Στο κατάστημά του, λίγη ώρα μετά την έκρηξη, έφτασε και ο Πέτρος Κωνσταντινέας, ο οποίος δεν πίστευε ότι ο μισός χώρος είχε καταστραφεί από την έκρηξη. Από θαύμα δεν υπήρξαν τραυματισμοί ή θύματα. Άλλωστε, όπως συνήθιζε, λίγη ώρα αργότερα θα πήγαινε στο φούρνο μαζί με εργαζόμενους, ενώ από την περιοχή περνάει πολύς κόσμος, μιας και τριγύρω εκτείνεται σημαντικό κομμάτι της νυχτερινής ζωής της πόλης.
* Μιλώντας ο ίδιος στο ραδιοφωνικό σταθμό «Sentra 103,3» για την επίθεση στο φούρνο του, ανέφερε πως μπορούν να του πάρουν τα πάντα, αλλά όχι την ψυχή του.
* Αναλυτικά οι δηλώσεις του Πέτρου Κωνσταντινέα έχουν ως εξής:
* Για την επίθεση που του έγινε και αν πήγαινε στο φούρνο εκείνη την ώρα: «Θέλω να δώσω ένα καλό μήνυμα. Να είμαι δυνατός, γιατί είναι πολλά τα προβλήματα. Και οι διαιτητές να κρατάνε την αξιοπρέπειά τους. Εξαρτάται η δουλειά μου από τη μέρα που πάω στο μαγαζί. Σήμερα θα πήγαινα μιάμιση ώρα μετά το γεγονός. Το υποπτεύομαι ότι μπορεί να με παρακολουθούσαν, αλλά δεν μπορώ να το ξέρω και πιο πολύ να το αποδείξω».
* Για το αν περίμενε την επίθεση: «Όταν ξεκίνησα τη διαιτησία κανείς δε μου είπε ότι θα είναι όλα ρόδινα, αλλά δεν περίμενα να φτάσουμε και σε αυτό το σημείο».
* Για το αν είναι ενημερωμένη η διαιτησία: «Είχαν δημιουργηθεί κάποια γεγονότα και είναι ενήμερη η Αστυνομία. Και λειτουργεί ανάλογα».
* Για το αν είπε σε τοπικό κανάλι της Καλαμάτας ότι η επίθεση δεν είχε σχέση με το ποδόσφαιρο: «Δεν είπα ότι η επίθεση δεν έχει σχέση με το ποδόσφαιρο».
* Για το αν προστατεύτηκε από την Αστυνομία: «Η Αστυνομία έκανε ό,τι ήταν δυνατόν να κάνει. Το γεγονός έγινε σήμερα και δεν μπορώ να μιλήσω για τα γεγονότα λόγω των ερευνών. Το μισό μαγαζί έχει καταστραφεί ολοσχερώς. Δεν μπορώ να βγάλω πόρισμα, αλλά έχει καταστραφεί όλο το πωλητήριο».
* Για το αν σκέφτεται να σταματήσει τη διαιτησία: «Είναι δίκοπο μαχαίρι ν’ απαντήσω. Από τη μία σκέφτομαι αν αξίζει τον κόπο, γιατί δε ζω από τη διαιτησία. Από την άλλη, είναι και το μήνυμα που θα περάσει στους συναδέλφους. Θέλω να κάτσω να σκεφτώ ήρεμα τι θα κάνω. Θέλω να δώσω ένα μήνυμα. Τα υλικά αποκαθίστανται. Τα πνευματικά δεν αποκαθίστανται. Έχουν έρθει απλοί άνθρωποι και με βοηθάνε».
* Για την επίθεση και την αντιμετώπιση των διαιτητών: «Δεν μπορώ να κάνω καμία δήλωση για ηθικούς αυτουργούς. Ό,τι έχω να καταθέσω, το έχω καταθέσει αναλυτικά στην Αστυνομία. Δεν μπορώ να τα πω στον αέρα. Εγώ λέω ότι είμαι ο χειρότερος διαιτητής, αλλά δε θα μου το πουν οι άλλοι. Υπάρχει η ΚΕΔ να το πει. Το μόνο που με απασχολεί είναι το θέμα ηθικής. Τη διαιτησία θα τη σταματήσω όταν καταλάβω ότι δεν μπορώ ν’ ανταποκριθώ σε ανθρώπους που δεν πιστεύουν ότι είμαι ηθικός».
* Για τη διαιτησία: «Η διαιτησία είναι μεράκι. Είναι λειτούργημα. Αν θέλουν να το περάσουν σαν κακούργημα, εμείς οφείλουμε να το διαφυλάξουμε».
* Για το διάστημα που είναι στη διαιτησία: «Με διαβάλλει η ηθική, από τη στιγμή που θα κρύψω πράγματα, σημαίνει ότι δεν είμαι ηθικός. Είμαι 16 χρόνια διαιτητής, με στήριξε ο νομός μου και οι ομάδες του νομού μου. Αυτοί είναι η δύναμη μου. Όσοι έχουν γραμμάτια να πάνε να τα εξοφλήσουν. Εγώ παίζω 50-50. Αν σταματήσω, τι μήνυμα περνάω στα νέα παιδιά; Και αν συνεχίσω, θα πουν τι πας να κάνεις, ρε τρελέ;».
* Για τους διαιτητές στην Ελλάδα: «Γι’ αυτό ξεχωρίζουν οι διαιτητές στην Ελλάδα. Μία φορά είχε πει ένας ξένος διαιτητής ότι, αν σφυρίξει ένας ξένος στην Ελλάδα, θα βάλει τα κλάματα».
* Για το μήνυμα που θέλει να περάσει: «Θέλω να δώσω ένα αισιόδοξο μήνυμα, θα ήταν αλλιώς αν κάποιος πάθαινε κάτι. Τι θέλουν να μου πάρουν, το φούρνο, το σπίτι μου; Ας τα πάρουν. Την ψυχή μου δεν πρόκειται να μου την πάρουν. Μόνο ο Θεός θα μου την πάρει».
 ~* Σταθόπουλος: «Κατάπτυστο απ’ όπου κι αν προέρχεται»
 * «Ντροπή και αίσχος» ήταν η πρώτη αντίδραση του έμπλεου αγανάκτησης προέδρου της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μεσσηνίας και αντιπροέδρου της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Αριστείδη Σταθόπουλου, όταν ρωτήθηκε σχετικά από το «Θ». Ο ίδιος έκανε λόγο για «απαράδεκτη, δολοφονική ενέργεια, και ευτυχώς δε θρηνήσαμε θύματα. Τέτοιες είδους ενέργειες είναι καταδικαστέες και κατάπτυστες, απ’ όπου κι αν προέρχονται.
* Πιστεύω η Πολιτεία με τα αρμόδια όργανά της σύντομα να εντοπίσει τους δράστες και να τους παραπέμψει στη δικαιοσύνη».
* Τέλος, χωρίς διάθεση για περαιτέρω σχόλια, χαρακτήρισε «κακοπροαίρετους» όσους έσπευσαν να συσχετίσουν την επιστολή που είχε στείλει προς την ΚΕΔ/ΕΠΟ πριν από ένα μήνα, χαρακτηρίζοντας ως «αλλοίωση αποτελέσματος» το μη καταλογισμό πέναλτι από το διαιτητή Πέτρο Κωνσταντινέα υπέρ του Ολυμπιακού και του Τοροσίδη (στον αγώνα με την Ξάνθη) και «εν πολλοίς δικαιολογημένα», «το θόρυβο που δημιουργήθηκε και τα σχόλια που επακολούθησαν».
~ Των  Βίκυς Βετουλάκη  , Χριστίνας Ελευθεράκη  , Χάρη Χαραλαμπόπουλου .-

~** Δολοφονία Γυφτέα
~ Μεσσήνιος και φίλος του ο εντολέας  * Ένας 45χρονος Μεσσήνιος στην καταγωγή, ήδη κρατούμενος στις φυλακές Κορυδαλλού για συμμετοχή σε κύκλωμα διακίνησης πολύ μεγάλων ποσοτήτων χασίς, και στενός φίλος του θύματος, φέρεται από την Αστυνομία να είναι ο ηθικός αυτουργός της στυγερής δολοφονίας του 46χρονου Καλαματιανού επιχειρηματία Παναγιώτη Γυφτέα, πέρυσι στις 28 Φεβρουαρίου στα «Αγριώματα», στα Γιαννιτσάνικα Καλαμάτας.
* Κίνητρο αποδεικνύεται πως ήταν η ληστεία συγκεκριμένου αντικειμένου, το οποίο φυλούσε το θύμα στο πολυτελές τζιπ του. Όμως, η αντίσταση που προέβαλε, χτυπώντας τους δράστες, τους οδήγησε στη δολοφονία.
 * Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του «Θάρρους», οι αστυνομικές αρχές εξιχνίασαν την υπόθεση που είχε συνταράξει από την αγριότητά της, όχι μόνο την κοινωνία της Καλαμάτας, αλλά και το πανελλήνιο, και ήδη η δικογραφία έχει ολοκληρωθεί, ώστε να σταλεί στον αρμόδιο εισαγγελέα.
* Ως φυσικοί αυτουργοί της δολοφονίας φέρεται να εμπλέκονται άλλα τρία άτομα, ελληνορωσοποντιακής καταγωγής, ενώ στο περιθώριο των ερευνών υπάρχουν στοιχεία για εμπλοκή κι άλλων δύο-τριών ατόμων.
 ~* Άγρια δολοφονία
* Ο άτυχος επιχειρηματίας, αφού δεν είχε επιστρέψει όλη τη νύχτα στο σπίτι του, με αποτέλεσμα να ανησυχήσει η σύζυγός του, βρέθηκε λίγα μέτρα μακριά από την οικία του στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου του, το οποίο οι δράστες είχαν βάλει σε παρακείμενο χωράφι.
* Ο 46χρονος βρέθηκε με τα χέρια δεμένα στην πλάτη με χειροπέδες. Τα δε πόδια είχαν δεθεί με μονωτική χοντρή ταινία, ενώ σημαντική ποσότητα ταινίας είχε και στο λαιμό.
* Σύμφωνα τότε με το πόρισμα της ιατροδικαστού, το θύμα είχε δεχτεί πολλαπλά χτυπήματα στο κεφάλι και το θώρακα με «θλων και αμβλύ όργανο», το οποίο πιθανότατα ήταν σιδερογροθιά με αιχμηρή προεξοχή.
* Η πλειοψηφία των χτυπημάτων (6-8) ήταν στο κεφάλι του θύματος, και ο θάνατος επήλθε αιτία των κρανιοεγκεφαλικών κακώσεων. Είχε εκτιμηθεί τότε πως ο θάνατός του ήταν πολύ βίαιος, ενώ ο ίδιος είχε αντισταθεί με πολύ μεγάλη ένταση.
 ~* Από συνομιλίες
* Οι έρευνες, σύμφωνα με πληροφορίες του «Θάρρους», αποκάλυψαν ότι πίσω από την εντολή κατά του Π. Γυφτέα κρυβόταν στενός του φίλος. Λίγες ημέρες μετά τη δολοφονία του, και συγκεκριμένα στις 18 Μαρτίου, ο 45χρονος φίλος του επιχειρηματία συνελήφθη ως μέλος μεγάλου κυκλώματος που εξαρθρώθηκε στη Λάρισα, για διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων χασίς σε χώρες της Δυτικής Ευρώπης. Μάλιστα, τότε είχαν συλληφθεί να μεταφέρουν με δύο φορτηγά διεθνών μεταφορών 1.200 κιλά χασίς, ενώ μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών είχε βρεθεί και σε αποθήκη στον Ασπρόπυργο.
* Η εξάρθρωση του κυκλώματος έγινε σε συνεργασία της Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής με το Τμήμα Ναρκωτικών του ΣΔΟΕ Αττικής και το Γραφείο D.E.A. Πρεσβείας ΗΠΑ Αθηνών.
* Τότε, είχε γίνει παρακολούθηση των συνομιλιών μελών του κυκλώματος και από αυτές προέκυψε ότι ο 45χρονος, όχι μόνο είχε στενές φιλικές επαφές με τον Παναγιώτη Γυφτέα (χωρίς να σχετίζεται με τις υποθέσεις ναρκωτικών), αλλά και πως ήταν αυτός που ευθυνόταν για τη δολοφονία του.
* Ειδικότερα, προκύπτουν πως ο Παναγιώτης Γυφτέας είχε αποκαλύψει στον 45χρονο σημείο στο πολυτελέστατο τζιπ, όπου έκρυβε κάτι ιδιαίτερα σημαντικό και πολύτιμο οικονομικά. Δεν έχει εξακριβωθεί αν επρόκειτο για επιταγές/συναλλαγματικές ή πολύ μεγάλο χρηματικό ποσό, που πιθανότατα να αφορούσε και τον ίδιο τον 45χρονο. Όπως, επίσης, δεν έχει εξακριβωθεί αν, τελικά, οι φυσικοί δράστες της δολοφονίας βρήκαν και πήραν αυτό που έψαχναν.
 ~* Αντιστάθηκε
* Φέρεται, λοιπόν, ο 45χρονος να δίνει εντολή σε Ελληνορωσοπόντιους να στήσουν ενέδρα στον Παν. Γυφτέα. Στις 28 Φεβρουαρίου δεν ήταν η πρώτη φορά που οι φυσικοί δράστες έφτασαν στην Καλαμάτα και έστησαν ενέδρα στο θύμα τους, αφού λίγες ημέρες νωρίτερα είχαν ξαναβρεθεί στην περιοχή. Όμως, δεν είχαν καταφέρει να εντοπίσουν τον Παν. Γυφτέα.
* Τη μοιραία νύχτα οι δράστες εντόπισαν τον Παν. Γυφτέα, όμως, πρώτον, δεν ήταν με το τζιπ που ήθελαν, αλλά με το αυτοκίνητο της γυναίκας του και, δεύτερον, όταν τον μπλόκαραν με δύο αυτοκίνητα λίγο πριν από το σπίτι του, πιστεύοντας ότι θα καταφέρουν να τον κάνουν να συνεργασθεί και να πάρουν ό,τι ήθελαν, αυτός αντιστάθηκε και ήρθαν στα χέρια. Εκεί δέχτηκε και το πρώτο χτύπημα στο κεφάλι, το οποίο, απ’ ό,τι φαίνεται, τον εξαγρίωσε και επιτέθηκε στους μετέπειτα δολοφόνους του με μεγαλύτερο σθένος. Αυτό ίσως ήταν και το καταλυτικό σημείο, ώστε να φτάσουν μέχρι την άγρια δολοφονία, ενώ κανείς δεν μπορεί να απαντήσει ποιες ήταν μετέπειτα οι κινήσεις των δραστών, αφού το πολυτελές τζιπ βρισκόταν στο εσωτερικό γκαράζ του σπιτιού, το οποίο είχε υψηλής ασφαλείας σύστημα συναγερμού. Πάντως, τότε η σύζυγός του είχε καταθέσει πως κάποια στιγμή τη νύχτα άκουσε το συναγερμό και την πόρτα να ανοίγει, όμως, όταν κοίταξε, δεν είδε κάτι και νόμιζε πως είχε κάνει λάθος.-  Της Βίκυς Βετουλάκη

~**  Αρνείται ο Τατούλης
~ Τα περί συνεννόησης για ραντεβού με Σαμαρά  * Σχολιάζοντας ανάρτηση στο διαδίκτυο που αναφέρεται στο πρόσωπό του και σε ενέργειες που αφορούν φανταστικά σενάρια, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, δήλωσε κατηγορηματικά ότι όσα περιγράφονται ως ρεπορτάζ στο συγκεκριμένο δημοσίευμα είναι εντελώς αναληθή. Δεν υπήρξε ποτέ καμία επικοινωνία με το βουλευτή της Ν.Δ., Γιάννη Λαμπρόπουλο, που φέρεται να μεσολάβησε για συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά.
 * Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου υπογράμμισε ακόμα ότι ο δημόσιος βίος του διαχρονικά διακρίνεται από διαφάνεια και αυστηρό σεβασμό των θεσμών. Περαιτέρω, οποιαδήποτε επικοινωνία ή θεσμική συνάντησή του γίνεται, ανακοινώνεται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου υπό το φως πάντα της δημοσιότητας.

~** ΔΗΠΕΘΕΚ
~ Πυρκαγιά έκαψε χθες το μισό κτήριό του  * Στις φλόγες τυλίχθηκε χθες λίγο πριν από τις 3.00 μετά το μεσημέρι το βόρειο τμήμα του ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας, όπου βρίσκονταν οι βοηθητικοί χώροι. Η πυρκαγιά, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας Β. Καπέλιος, ξεκίνησε από το χώρο του ξυλουργείου (εκεί που κατασκευάζονται τα σκηνικά) και λόγω των πολλών εύφλεκτων υλικών επεκτάθηκε γρήγορα σε ένα πολύ μεγάλο μέρος του βόρειου τμήματος του κτηρίου.
* Η πυρκαγιά έγινε αντιληπτή από τους γείτονες, οι οποίοι ενημέρωσαν την Πυροσβεστική, που έσπευσε με 10 συνολικά οχήματα και 35 άτομα, προκειμένου να εντοπίσει το περιστατικό.
 * Η αιτία ερευνάται χωρίς να αποκλείεται και το ανθρώπινο λάθος, κατά τη διάρκεια εργασιών που εκτελούνταν εκεί.
* Θα πρέπει, επίσης, να αναφερθεί ότι εκδηλώθηκε σε στιγμή που στο χώρο δε βρίσκονταν εργαζόμενοι, οι οποίοι, όταν ενημερώθηκαν, έσπευσαν να απομακρύνουν με τη βοήθεια και εθελοντών τα υλικά του βεστιαρίου.
* Σημαντική ήταν και η συνδρομή του Δήμου Καλαμάτας, που παρείχε μία υδροφόρα και ένα καλαθοφόρο όχημα, καθώς και δημοτικούς υπαλλήλους.
 ~* Οι αιρετοί
* Ο δημαρχών αντιδήμαρχος Χρ. Ριζάς έκανε λόγο για «μια δύσκολη ημέρα. Το εργαστήρι πολιτισμού στην πόλη, το ΔΗΠΕΘΕΚ, κάηκε. Ευτυχώς με την άμεση επέμβαση των πυροσβεστών η πυρκαγιά αντιμετωπίστηκε. Πρόλαβε να καταστρέψει ολοσχερώς το ξυλουργείο, όπου κατασκευάζονταν τα σκηνικά των παραστάσεων. Χάρη στην πρωτοβουλία εργαζομένων και εθελοντών, τους οποίους θέλω να ευχαριστήσω, γλιτώσαμε το βεστιάριο, τη ζωντανή ιστορία του θεάτρου. Σώθηκε, επίσης, η κεντρική αίθουσα του θεάτρου. Θα αποτιμήσουμε τις ζημιές, που δεν είναι τόσο μεγάλες, και θα ξαναφτιάξουμε το θέατρο πιο καλό και πιο δυνατό για την Καλαμάτα».
* Ο αντιδήμαρχος Θαν. Ηλιόπουλος «μίλησε για ένα θέαμα θλιβερό, γιατί εδώ είναι η ιστορία της πόλης, του θεάτρου, του πολιτισμού. Γνωρίζουμε τι έχει προσφέρει το θέατρο αυτά τα 30 χρόνια. Η Δημοτική Αρχή θα σταθεί αρωγός, θα βοηθήσει και θα κάνει αυτό που πρέπει».
* Ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης «Φάρις» Νικ. Μπασακίδης μίλησε για «τη θλίψη που έχει προκαλέσει σε εμάς το σημερινό (χθεσινό) συμβάν. Είναι ένα χτύπημα στην πολιτιστική δραστηριότητα της πόλης». Ευχαρίστησε την Πυροσβεστική Υπηρεσία, τους εργαζόμενους, αλλά και τους εθελοντές που βοήθησαν στη διάσωση του βεστιαρίου. «Εμείς», συνέχισε, «έχουμε πλέον ως έργο να αποκαταστήσουμε τις ζημιές, ώστε να επανέλθει το θέατρο στους κανονικούς του ρυθμούς».
* Πρόσθεσε ότι την ώρα που εκδηλώθηκε η φωτιά, δεν υπήρχαν εργαζόμενοι στο χώρο, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι και η τελευταία εργαζόμενη δεν πρόλαβε να μετακινηθεί ούτε 100 μέτρα με το αυτοκίνητό της και επέστρεψε. Σε ερώτηση που του έγινε, απάντησε ότι «από αυτά που γνωρίζουμε, η πυρκαγιά δεν εκδηλώθηκε όσο βρίσκονταν εργαζόμενοι στο χώρο».
 ~* Β. Καπέλιος
* Ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Β. Καπέλιος ανέφερε ότι η πυρκαγιά ξεκίνησε από το ξυλουργείο, αλλά οι δυνάμεις της υπηρεσίας του την περιόρισαν σε ένα σημείο και δεν επεκτάθηκε στους άλλους χώρους και την κεντρική σκηνή.
* Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε πως δεν μπορεί να προσδιοριστεί η αιτία που προκάλεσε την πυρκαγιά. Πρόσθεσε δε ότι έχει ήδη ξεκινήσει το προανακριτικό έργο και συλλέγονται όλα τα στοιχεία, ενώ ανέφερε επίσης ότι δε γνώριζε αν εκτελούνταν εκείνη την ώρα εργασίες.
* Μετά την προσπάθεια κατάσβεσης, που διήρκεσε περί τις τρεις ώρες, στο χώρο του ΔΗΠΕΘΕΚ θα βρίσκονται έως σήμερα το πρωί δυνάμεις επιφυλακής για την αντιμετώπιση τυχόν αναζωπυρώσεων.-
Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου

~** Δήμος Καλαμάτας
~ Νέοι διαγωνισμοί για τα απορρίμματα
 * Τα προβλήματα που δημιουργούν στο Δήμο Καλαμάτας οι αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου σχετικά με τους διεθνείς διαγωνισμούς για τη διαχείριση των απορριμμάτων του θα συζητηθούν στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
* Στην εισήγησή της η Διεύθυνση Καθαριότητας και Αμαξοστασίου περιγράφει ως εξής την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί: «Οι δύο διεθνείς διαγωνισμοί που προκήρυξε ο Δήμος Καλαμάτας με αντικείμενο την επεξεργασία των απορριμμάτων ή, εναλλακτικά, τη μεταφορά και διάθεσή τους, δεν επέφεραν αποτέλεσμα.
 * Ως προς τον μεν πρώτο, ο προσυμβατικός έλεγχος απέβη αρνητικός. Αρχικά, λόγω μη αρμοδιότητας του Δήμου, η οποία όμως αναγνωρίστηκε έπειτα από αίτηση ανάκλησης της αρχικής αρνητικής πράξης του Ελεγκτικού Συνεδρίου, και στη συνέχεια λόγω ενός όρους της διακήρυξης που κρίθηκε μη νόμιμος και αφορούσε στην απαίτηση συνδρομής του κριτηρίου της ζητούμενης εμπειρίας από όλα τα μέλη, στην περίπτωση σύμπραξης εταιρειών.
* Ως προς το δεύτερο διαγωνισμό, αφού έγινε αποδεκτή από το Ελεγκτικό Συνέδριο η αίτηση ανάκλησης της αρχικά αρνητικής πράξης ελέγχου, η ανάδοχος εταιρεία εκλήθη να υπογράψει σύμβαση, ωστόσο επειδή είχε λήξει η ισχύς της προσφοράς της και δεν υπήρξε διάθεση ανανέωσής της, δεν επιτεύχθηκε τελικά συμφωνία.
* Για τους παραπάνω λόγους και καθώς εξακολουθούν να υφίστανται οι αρχικοί λόγοι για τους οποίους το Δημοτικό Συμβούλιο με απόφασή του είχε εγκρίνει ως αναγκαία τη διενέργεια των δύο διαγωνισμών των σχετικών με τα απορρίμματα, δηλαδή: η έλλειψη χώρου διάθεσης των απορριμμάτων τόσο σε επίπεδο Δήμου όσο και σε επίπεδο Περιφέρειας, η ανάγκη για διάθεση των απορριμμάτων του Δήμου Καλαμάτας με νόμιμο και περιβαλλοντικό αποδεκτό τρόπο για το χρονικό διάστημα μέχρι την υλοποίηση των έργων του Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων ή έστω της όποιας λύσης προσφερθεί από την Περιφέρεια, για το ενδιάμεσο αυτό χρονικό διάστημα εισηγούμαστε: την επαναδημοπράτηση της επεξεργασίας με σύστημα κομποστοποίησης και την επαναδημοπράτηση της μεταφοράς και διάθεσης των απορριμμάτων».-
Του Αντώνη Πετρόγιαννη

~** Σωτ. Παναγιωτόπουλος
~ Διαψεύδει για παραίτηση και επιστολή σε Σαμαρά  * Ψευδές σε όλη του τη διάσταση χαρακτήρισε χθες ο περιφερειακός σύμβουλος του συνδυασμού «Δυνατή Πελοπόννησος», Σωτήρης Παναγιωτόπουλος, δημοσίευμα στην ιστοσελίδα «Moriasnews».
 * Σύμφωνα με όσα αναφέρονταν στην ιστοσελίδα, ο κ. Παναγιωτόπουλος ετοιμαζόταν να παραιτηθεί από περιφερειακός σύμβουλος, ενώ πριν από λίγες μέρες είχε στείλει επιστολή (μαζί με άλλους) στον πρόεδρο της Ν.Δ., Αντώνη Σαμαρά, με την ιδιότητα του μέλους της πολιτικής επιτροπής της Ν.Δ., και τον εγκαλούσε για την απόφασή του να στηρίξει το μνημόνιο.
* Τέλος, αναφερόταν ότι ο κ. Παναγιωτόπουλος θα κάνει πολύ σοβαρή και ηχηρή πολιτική παρέμβαση στη Μεσσηνία.

~** Εργαζόμενοι ΔΕΥΑΚ
~ Διαμαρτυρία για τη λειτουργία του Βιολογικού
 * Χωρίς τα απαιτούμενα μέτρα ασφαλείας και με κενά στο προσωπικό λειτουργεί ο Βιολογικός Καθαρισμός Καλαμάτας, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος για το περιβάλλον και το Μεσσηνιακό Κόλπο, κατάγγειλαν με ανακοίνωσή τους το Σωματείο Εργαζομένων στη ΔΕΥΑΚ και οι εργαζόμενοι του Βιολογικού. Γι’ αυτό το λόγο προχώρησαν χθες, ως ένδειξη διαμαρτυρίας, σε συμβολική κατάληψη του χώρου, κρατώντας κλειστή την κεντρική πύλη της μονάδας.
* Σύμφωνα με το Σωματείο, η απαξίωση του Βιολογικού είναι σκόπιμη και βασίζεται στην πολιτική της κυβέρνησης και της τρόικας, με σκοπό την ιδιωτικοποίηση της μονάδας και γενικότερα της ύδρευσης και της αποχέτευσης.
* Ωστόσο, το Σωματείο και οι εργαζόμενοι προειδοποιούν ότι «δε θα επιτρέψουμε σε κανέναν να ξεπουλήσει περιουσία του εργαζόμενου λαού».
* Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι σε κατεπείγον έγγραφο, το οποίο μας έδωσε το Σωματείο Εργαζομένων, του υπεύθυνου της μονάδας του Βιολογικού Καθαρισμού, που κοινοποιεί προς τους πολιτικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες της επιχείρησης, αναφέρονται τα εξής: «Σας κάνω γνωστό ότι από 16/2/2012 ο αριθμός των εργαζομένων στις βάρδιες του Βιολογικού είναι έξι αντί για δέκα και, μάλιστα, χωρίς τις κατάλληλες ειδικότητες, με αποτέλεσμα να μη λειτουργούν με ασφαλή και νόμιμο τρόπο οι βάρδιες.
* Επιπλέον, το συνεργείο συντήρησης έχει απομείνει με ένα μόνο άτομο, με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η σωστή και με ασφάλεια συντήρηση των εγκαταστάσεων, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
* Από τα παραπάνω προκύπτει ότι η επίλυση του θέματος του προσωπικού είναι άμεση και επιτακτική, διότι, εκτός των άλλων, υπάρχει ζήτημα νομικών συνεπειών».
 ~* Δ. Τσίχλης: Να ληφθούν άμεσα μέτρα
* Ως θετική κρίνει ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ασπροχώματος Δ. Τσίχλης σε δηλώσεις του στο «Θ» τη διαμαρτυρία των εργαζόμενων, από τη στιγμή που αναδεικνύονται έτσι τα σημαντικά προβλήματα που υπάρχουν με τη λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού.
* Μάλιστα, για την εξομάλυνση της κατάστασης, προτείνει να πάψει ο Βιολογικός Καθαρισμός της Καλαμάτας να δέχεται λύματα από τη Μεσσήνη, χαρακτηρίζοντας παράνομη τη σύνδεση με τη γειτονική πόλη.
* «Η σημερινή κατάσταση», όπως λέει, «έχει ως αποτέλεσμα να μη λειτουργεί σωστά η μονάδα, οπότε να μολύνονται ο Μεσσηνιακός κόλπος από τον αγωγό που εκβάλλει στη θάλασσα, αλλά και οι εκτάσεις γης, γύρω από τη μονάδα του Βιολογικού, με τα απόβλητα στερεάς μορφής, που αυξάνονται σταδιακά και εξαπλώνονται».
 * Σαρ. Μαρινάκης: Δικαιολογημένες οι διαμαρτυρίες, αλλά ο Βιολογικός κάνει τη δουλειά του
* Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, Σαράντος Μαρινάκης, χαρακτήρισε σε δηλώσεις του τη διαμαρτυρία των εργαζομένων ως «δικαιολογημένη», αλλά από την άλλη πλευρά σχολίασε πως η διοίκηση της επιχείρησης κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα με τη λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού. Πάντως, υπήρξε κατηγορηματικά αντίθετος στις δηλώσεις ότι η μονάδα είναι προβληματική και το παραγόμενο προϊόν που πέφτει στη θάλασσα μολύνει το Μεσσηνιακό Κόλπο.- Του Αντώνη Πετρόγιαννη

~** Πριν 94 χρόνια

- ΑΠΟ της προχθές ανέλαβε τα καθήκοντά του το συγκροτηθέν νέο Αδελφάτον του Αλεξανδρακείου Νοσοκομείου και Πτωχοκομείου. Κατά την πρώτην αυτού συνεδρίασιν έλαβε γνώσιν της οικονομικής καταστάσεως του φιλανθρωπικού τούτου ιδρύματος δια της παροχής των αναγκαίων πληροφοριών εκ μέρους του προέδρου των εκ της διαθήκης εκτελεστών Β. Αλεξάκη, ιατρού και προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμών.
 - ΑΠΟ οικονομικής απόψεως το φιλανθρωπικό αυτό ίδρυμα ευρίσκεται εις αρκετά εύρωστον κατάστασιν επιτρέπουσαν την έξοδον αυτού εκ της μαρασμώδους καταστάσεώς του. Το Αδελφάτον έλαβε διαφόρους αποφάσεις δια την κανονικήν λειτουργίαν του ιδρύματος και επεφυλάχθη εις ετέραν συνεδρίασιν αυτού να διαρρυθμίση τα του προσωπικού της διοικήσεως, τα της νοσηλείας των απόρων και τα της παραμονής εν αυτώ αναπήρων και πραγματικών ενδεών γερόντων και άλλων πτωχών.
 - ΑΥΡΙΟΝ 25ην Φεβρουαρίου τελούνται οι γάμοι του Παναγ. Γ. Ξυπολίτου, Παντοπώλου, μετά της Δος Σοφίας Γ. Πόταρη. Τους νυφικούς στεφάνους θ’ ανταλλάξη ο Χρ. Τενέντες. Ευχόμεθα αυτοίς βίον ευδαίμονα.

~** ARFARA KALAMATAS .24 / Φεβρουαρίου / 2012 : Διαδρομές από τις γειτονιές των Αρφαρών :
 http://www.youtube.com/watch?v=hg079BdibbQ  ,
****   ANAΡΤΗΣΕΙΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012 :
~** http://vlasiosarfara.blogspot.com/2012/02/1-2012.html  , Στο αγιάζι της καθημερότητας στην ενημέρωση , Η Ελληνική γλώσσα , Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012 .-
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2012/02/2012.html  , Ελλαδα - Ευρώπη και Ελευθερία 2012 , Tετάρτη 01/02/2012 .-
~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.com/2012/02/1-2012.html  , Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης , Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012.-
** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/  , Παναγία Υπαπαντη Σωτήρα στην Καλαμάτα 2/02/2012 .-
** http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2012/02/2-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης 2 Φεβρουαρίου 2012 .-
** http://stamos-dynami.blogspot.com/2012/02/2-2012.html  , Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης , Πεμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012 .-
** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2012/02/3022012.html  ,
Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης , Παρασκευή 3/02/2012 .-
** http://snsarfara.blogspot.com/2012/02/4-5-2012.html  , Aυτό το Σαββατοκύριακο στην ενημέρωση 4 και 5 Φεβρουαρίου 2012 .-
** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2012/02/6022012.html  , Ελεύθερες Θέσεις ...Σκέψεις ....Απόψεις κ.λ.π.6/02/2012 .-
** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2012/02/7-2012.html  , Στο αγιάζι της καθημερινότητας στην ενημέρωση Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012 .-
 ** http://dimmetoparfara.blogspot.com/2012/02/blog-post.html  , Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2012 , Το σημερινό διακύβευμα είναι η εθνική ταυτότητα και η ελευθερία μας .-
** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2012/02/7-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012 .-
 ** http://snsstamoskal.blogspot.com/2012/02/8-2012.html  , Σήμερα είναι Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012 στην Ενημέρωση .-
** http://stamos-dynami.blogspot.com/2012/02/9022012.html  , Ελεύθερες απόψεις ...! Θέσεις..!! Σκέψεις ...! κ.α. , Πέμπτη 9/02/2012 .-
** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2012/02/9-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012 .-
** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2012/02/10-2012.html  , Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης , Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012 .-
** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2012/02/11-12-2012.html  , Αυτό το Σαββατοκύριακο 11 και 12 Φεβρουαρίου 2012 ,-
** http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2012/02/11-12-2012.html  , Αυτό το Σαββατοκύριακο στην ενημέρωση 11 και 12 Φεβρουαρίου 2012 .-
** http://snsarfara.blogspot.com/2012/02/12-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012 .-
** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2012/02/2-13-2012.html  , Μετά την ψηφοφορία του 2ου Μνημονίου Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012 .-
** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2012/02/14-2012.html  , Σκέψεις ...Θέσεις ...Απόψεις και πολλά άλλα Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012 .-
** http://dimmetoparfara.blogspot.com/2012/02/15-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης , Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012 .-
** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2012/02/15022012.html  , Στο αγιάζι της καθημερινότητας στην ενημέρωση 15/02/2012 .-
** http://vlasiosarfara.blogspot.com/2012/02/16-2012.html  , Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012 .-
** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2012/02/16-022012.html  , ΘΕΣΕΙΣ ..ΣΚΕΨΕΙΣ ..ΑΠΟΨΕΙΣ Πέμπτη 16 /02/2012 .-
** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2012/02/16022012.html  , Μεσσηνιακή ενημέρωση και άλλα 16/02/2012 .-
** http://snsstamoskal.blogspot.com/2012/02/blog-post.html  , Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2012 ,ΘΕΣΕΙΣ ...ΣΚΕΨΕΙΣ ...ΑΠΟΨΕΙΣ .. ΠΟΥ ΜΑΣ ΓΡΑΦΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΜΕ .-
** http://stamos-dynami.blogspot.com/2012/02/18-19-2012.html  , Aυτό το Σαββατοκύριακο 18 και 19 Φεβρουαρίου 2012 ,-
** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2012/02/20022012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης 20/02/2012 .-
** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2012/02/21022012.html  , Βλέπουμε και Μένουμε Ελλάδα 21/02/2012 .-
** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2012/02/21-2012.html , Στο Αγιάζι της Καθημερινότητας στην Ενημέρωση , 21/02/2012 .-
** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2012/02/blog-post.html  , Μουσικές Επιλογές Τραγούδια και Μουσική γιά όλους μας : Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012 ! .-
** http://snsstamoskal.blogspot.com/2012/02/22-2012.html  , ΘΕΣΕΙΣ ..ΣΚΕΨΕΙΣ ..ΑΠΟΨΕΙΣ Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012 .-
** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2012/02/23-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012 .-
**

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου