ΓΕΦΥΡΑ ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ , ΡΙΟΥ - ΑΝΤΙΡΙΟΥ

ΓΕΦΥΡΑ  ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ , ΡΙΟΥ - ΑΝΤΙΡΙΟΥ

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Στο αγιάζι της ενημέρωσης 2 Φεβρουαρίου 2012

Στο αγιάζι της ενημέρωσης 2  Φεβρουαρίου  2012 :
Εικόνα  Παναγία Υπαπαντής Καλαμάτα !

Εορτή της Υπαπαντής του Χριστού στην Καλαμάτα  2012 :


Με μήνυμα Σαμαρά για την ημέρα
 * Την πολιούχο της, Υπαπαντή του Χριστού, εορτάζει σήμερα η Καλαμάτα. Οι θρησκευτικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν χθες το απόγευμα με πανηγυρικό Εσπερινό στον εορτάζοντα μητροπολιτικό ναό.
* Σήμερα θα τελεστεί ο όρθρος και πολυαρχιερατική θεία λειτουργία, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσοστόμου. Στις 11.00 περίπου το πρωί θα ξεκινήσει η λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.
* Στο φετινό εορτασμό είναι προσκεκλημένοι να παραβρεθούν αρκετοί Μητροπολίτες και Επίσκοποι, ενώ την ελληνική κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Γιώργος Γεωργίου.
* Τέλος, όπως έχει γίνει γνωστό εδώ καιρό, λόγω της οικονομικής κρίσης δε θα πραγματοποιηθεί από το Δήμο Καλαμάτας το καθιερωμένο γεύμα προς τιμήν των επισήμων προσκεκλημένων.
 ~ Χαιρετισμός προέδρου Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά
 * Με αφορμή τη σημερινή εορτή της Υπαπαντής του Χριστού ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Χρόνια πολλά στην Καλαμάτα μας, χρόνια πολλά με υγεία σε κάθε οικογένεια, σε κάθε σπίτι. Προσπάθησα να βρεθώ κοντά σας, αλλά, δυστυχώς, οι κρίσιμες ώρες που περνά η πατρίδα μας επιβάλλουν να μείνω στην Αθήνα.
* Ξέρω ότι η φετινή γιορτή βρίσκει τον καθέναν απέναντι σε μεγάλες δυσκολίες. Απέναντι σε αγωνίες και πόνο. Ξέρω τι περνάει, με πολλή αξιοπρέπεια, ο καθένας ξεχωριστά. Αυτές τις ώρες, η σκέψη μου και η καρδιά μου είναι μαζί σας. Και θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι, παρά την κατήφεια και την απογοήτευση, υπάρχει Ελπίδα.
* Ελπίδα για να σταθούμε και πάλι στα πόδια μας. Ελπίδα για να ξαναπάρουμε την Ελλάδα στα χέρια μας. Ελπίδα να ανεβάσουμε λίγο ψηλότερα τον τόπο μας.
* Η Παναγιά μας “Η υπέρ ημών αεί πρεσβεύουσα” θα είναι, όπως σε κάθε δύσκολη συγκυρία, συμπαραστάτης του Ελληνισμού και Σκέπη για την πόλη μας. Χρόνια πολλά σε όλους».-

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  και  Άλλα :
* Πέμπτη  2 Φεβρουαρίου 2012 :

*** Οι τρεις βουλευτές Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ

~ Υπέρ της συμπόρευσης Βενιζέλου- Λοβέρδου  * Νέα δεδομένα δημιουργεί η συμπαράταξη των κ.κ. Ευ. Βενιζέλου και Α. Λοβέρδου, οι οποίοι την Τρίτη δημοσιοποίησαν την συμπόρευσή τους στη διαδικασία διαδοχής του κ. Γ. Παπανδρέου στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με τους βουλευτές Μεσσηνίας του κόμματος. Μάλιστα και οι τρεις διάκεινται θετικά προς αυτήν, αν και ο κ. Βουδούρης σημειώνει με έμφαση ότι το πρόβλημα δεν είναι τα πρόσωπα, αλλά η ιδεολογική ταυτότητα και ο τρόπος λειτουργίας του ΠΑΣΟΚ.
 ~ Ακολουθούν οι απαντήσεις τους:
 ** ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΣΕΛΑΣ
* Η δήλωση υποστήριξης της υποψηφιότητας Βενιζέλου από τον Ανδρέα Λοβέρδο είναι μια κίνηση ενότητας και υπευθυνότητας, που στις παρούσες δύσκολες και δραματικές συνθήκες που περνά η πατρίδα μας ήταν, θα έλεγα, επιβεβλημένη.
* Γιατί μπροστά σ’ αυτές τις κρίσιμες αναμετρήσεις που θα κριθεί το μέλλον της Ελλάδας για πολλά χρόνια, πρέπει να ενώσουμε δυνάμεις και να δοθεί στην κυβέρνηση η μεγαλύτερη διαπραγματευτική ισχύς. Αυτή η κίνηση, λοιπόν, ενισχύει και σταθεροποιεί την κυβέρνηση.
* Γιατί φανταστείτε τι προβλήματα θα μπορούσαν να δημιουργηθούν, όταν δύο πρωτοκλασάτα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και κορυφαίοι υπουργοί, με ανοιχτά τα ζητήματα του PSI και της νέας δανειακής σύμβασης, έκαναν προεκλογική περίοδο.
* Εξάλλου, πιστεύω ότι το Κίνημα δεν αντέχει ούτε διχασμούς ούτε προσωπικές στρατηγικές. Το ΠΑΣΟΚ σήκωσε στις πλάτες του όλο αυτό το χρονικό διάστημα ένα μεγάλο φορτίο.
* Σήκωσε τα βάρη και τις παραλείψεις δεκαετιών. Αναγκάστηκε να πάρει μέτρα που τσαλάκωσαν την εικόνα του στην κοινωνία και δημιούργησαν σύγχυση και απογοήτευση στους Έλληνες πολίτες. Στη σημερινή συγκυρία μια ακόμα διαίρεση θα λειτουργούσε διαλυτικά για τη δημοκρατική παράταξη.
* Προσωπικά, στο Εθνικό Συμβούλιο είχα ζητήσει ενότητα-υπευθυνότητα και στήριξη του αγώνα που δίνει αυτή την περίοδο ο Βαγγέλης Βενιζέλος. Ζήτησα την ουσιαστική επανίδρυση του ΠΑΣΟΚ και αλλαγή πορείας. Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να ανασυντάξει τις δυνάμεις του, να ξαναδώσει εμπιστοσύνη, ελπίδα και προοπτική στους Έλληνες πολίτες. Αυτό θα το πετύχει με το ξεκαθάρισμα του ιδεολογικο- πολιτικού του στίγματος και με ένα πρόγραμμα εξόδου από την κρίση. Ένα πρόγραμμα που πρέπει να διασφαλίζει τη δίκαιη κατανομή των βαρών και θα εγγυάται ότι οι θυσίες των πολιτών θα πιάσουν τόπο.
 ** ΝΑΝΤΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
* Το κίνημά μας βρίσκεται σε μία κρίσιμη και οριακή στιγμή. Στη συγκυρία αυτή, ο πολιτικός μας χώρος δεν έχει την πολυτέλεια ούτε της πολυδιάσπασης δυνάμεων ούτε ενός ανεξέλεγκτου εσωκομματικού «εμφυλίου».
* Πιστεύω ότι το να προτάσσει κάποιος το καλό του κινήματος, την ενότητα του κόμματος και, κυρίως, την πολιτική σταθερότητα της χώρας τούτη τη δύσκολη ώρα, είναι δείγμα προσωπικής σοβαρότητας και πολιτικής υπευθυνότητας.
* Θεωρώ πολύ θετική εξέλιξη την πρωτοβουλία των δύο κορυφαίων στελεχών του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου και Αντρέα Λοβέρδου, να συμπορευτούν και να συνεργαστούν για την ενότητα, τη συντεταγμένη πορεία και την προοπτική του ΠΑΣΟΚ, αλλά πρωτίστως για το συμφέρον του τόπου μας.
 ** ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΒΟΥΔΟΥΡΗΣ
* Η συμπόρευση που ανακοινώθηκε από τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Ανδρέα Λοβέρδο μπορεί να λειτουργήσει θετικά στην παρούσα συγκυρία. Θα ήταν πραγματικά δραματικό αυτή τη στιγμή το ΠΑΣΟΚ να χωριστεί σε αντιμαχόμενα στρατόπεδα. Μια τέτοια προοπτική θα αποδυνάμωνε τη θέση της ελληνικής κυβέρνησης εν μέσω των κρίσιμων για τη χώρα διαπραγματεύσεων και, βέβαια, θα βάθαινε το ρήγμα ανάμεσα στο κόμμα και την κοινωνία.
* Ωστόσο, η εστίαση στα πρόσωπα δεν αποτελεί «πολιτική ατζέντα». Αυτό που πρέπει ξεκάθαρα να ορίσουμε ως κόμμα είναι το πολιτικό εγχείρημα των επόμενων χρόνων επαναπροσδιορίζοντας τους στόχους και την ιδεολογική μας ταυτότητα, καθώς και τον τρόπο λειτουργίας μας.
* Εύχομαι πραγματικά στους δύο μήνες που απομένουν μέχρι την εκλογή του προέδρου να αναπτυχθεί ένας ουσιαστικός πολιτικός διάλογος, ικανός να απαντήσει τα κρίσιμα αυτά ζητήματα .- Α.Π.

*** 9,45 ευρώ πήρε ως μισθό νοσηλεύτρια για 15ημερο!

 * To αστρονομικό ποσό των 9,45 ευρώ έλαβε ως 15ήμερο μόνιμη δημόσια υπάλληλος, εργαζόμενη στο Νοσοκομείο Καλαμάτας ως βοηθός θαλάμου. Με προϋπηρεσία 12 ετών και τρία παιδιά, η γυναίκα καλείται να περάσει έναν ολόκληρο μήνα με μισθό 19 ευρώ, αφού εκεί έφτασε, μετά τις τελευταίες περικοπές και τις αναδρομικές κρατήσεις που αποφασίστηκαν για τους δημοσίους υπαλλήλους οι οποίοι εντάσσονται στο ενιαίο μισθολόγιο.
* Η περίπτωση δεν είναι μεμονωμένη, καθώς τα ίδια συμβαίνουν σε ολόκληρη την Ελλάδα, κυρίως σε δημοσίους υπαλλήλους ΥΕ (Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης) που εργάζονται στον τομέα της Υγείας ή σε εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ενώ υπάρχουν ακόμη και άνθρωποι που έλαβαν εκκαθαριστικά «αρνητικά»!
 * Όσο για τη συγκεκριμένη εργαζόμενη του Νοσοκομείου Καλαμάτας, μετά τις τελευταίες περικοπές και τις κρατήσεις που της γίνονταν για δύο δάνεια, ο μισθός της είχε φτάσει τα 400 ευρώ το μήνα, δηλαδή 200 ευρώ «καθαρά» το δεκαπενθήμερο. Τώρα, με τις νέες κρατήσεις που της έγιναν αναδρομικά και για το ενιαίο μισθολόγιο, στο οποίο εντάχθηκε, ο μισθός της αυτόν το μήνα έφτασε τα 19 ευρώ, δηλαδή 9,45 το δεκαπενθήμερο.
* «Αρκετοί δημόσιοι υπάλληλοι βρίσκονται μπροστά στο ενδεχόμενο να μην μπορούν να καλύψουν βασικές υποχρεώσεις τους τον επόμενο μήνα, αφού οι απολαβές τους δεν ξεπερνούν σε αρκετές περιπτώσεις τα 100 ευρώ!» αναφέρει σχετικά χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος» (των Ν. Τσίτσα, Δ. Καραγιώργου).
* «Κυρίως οι εργαζόμενοι που αποπληρώνουν δάνεια καταναλωτικά ή για την αγορά σπιτιού, τα οποία είναι συνδεδεμένα με το λογαριασμό μισθοδοσίας τους, έλαβαν εκκαθαριστικά ελαχίστων ευρώ για το επόμενο 15νθήμερο, γεγονός που τους έχει οδηγήσει σε απόγνωση.
* Οι εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία Ευαγγελισμός και Τζάνειο πραγματοποιούν σειρά κινητοποιήσεων, με καταλήψεις και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας. Στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας, η επιτροπή αγώνα διοργανώνει καθημερινές συγκεντρώσεις στα επείγοντα (στις 8 το πρωί), μπλοκάρισμα των απογευματινών ιατρείων και των ταμείων για τη μη καταβολή του “πεντάευρου”. Το προσωπικό των νοσοκομείων θα πραγματοποιήσει διαδήλωση στο υπουργείο Υγείας στις 10.30 το πρωί της Πέμπτης. Ζητούν να αποσυρθεί το ενιαίο μισθολόγιο, να μη γίνει καμία περικοπή ωρών και να πληρωθούν όλα τα δεδουλευμένα.
* “Οι απώλειες των χαμηλόμισθων υπαλλήλων από το νέο μισθολόγιο - παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης - κυρίως για τις κατηγορίες ΥΕ και ΔΕ κυμαίνονται από 100-400 ευρώ», επισημαίνει στο «Εθνος» ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ κ. Στ. Κουτσουμπέλης.
* Υπογραμμίζει, επίσης, ότι μετά την κατάργηση του νοσοκομειακού επιδόματος, το οποίο αντιστοιχούσε κατά μέσο όρο σε 280 ευρώ ανά υπάλληλο, η κυβέρνηση δεν έχει προχωρήσει ακόμα στη χορήγηση του ανθυγιεινού επιδόματος ύψους 150 ευρώ για τους εργαζομένους στο Δημόσιο που ασκούν βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα. “Απαιτούμε την άμεση υπογραφή της υπουργικής απόφασης για την καταβολή του ανθυγιεινού επιδόματος”, δηλώνει ο κ. Στ. Κουτσουμπέλης». Μ.Ν.

*** Αρχαία Μεσσήνη

~ «Πριν και μετά» στο Μέγαρο Μουσικής
 * Με το βλέμμα στραμμένο στην Κλασική Αρχαιολογία, το Megaron Plus καλεί το κοινό να παρακολουθήσει τη διάλεξη ενός διακεκριμένου πανεπιστημιακού για την Αρχαία Μεσσήνη, μιας από τις σημαντικότερες σε μέγεθος, μορφή και διατήρηση πόλεις της αρχαιότητας, που έχει ακόμη πολλά να προσφέρει.
* Η συνάντηση με πρωταγωνιστή τον καθηγητή Κλασικής Αρχαιολογίας και υπεύθυνο ανασκαφών στην Αρχαία Μεσσήνη, Πέτρο Θέμελη – ο οποίος θα δώσει διάλεξη με τίτλο «Αρχαία Μεσσήνη: Πριν και Μετά» - θα πραγματοποιηθεί στις 7 Φεβρουαρίου στις 7.00 το απόγευμα, στο Μέγαρο Μουσικής.
 * Η Μεσσήνη δε διαθέτει μόνον ιερά και δημόσια οικοδομήματα, αλλά και επιβλητικές οχυρώσεις, κατοικίες και ταφικά μνημεία. Διαθέτει, εκτός των άλλων, το σπάνιο προνόμιο να μην έχει καταστραφεί ή καλυφθεί από νεότερους οικισμούς και να βρίσκεται σε ένα κατ’ εξοχήν μεσογειακό αλώβητο φυσικό περιβάλλον, που συνδυάζει την ορεινή μεγαλοπρέπεια των Δελφών και τη χαμηλή παραποτάμια γαλήνη της Ολυμπίας.
* H Αρχαιολογική Εταιρεία άρχισε συστηματικές ανασκαφικές έρευνες στην Αρχαία Mεσσήνη το 1895 με το Σάμιο αρχαιολόγο και μετέπειτα πολιτικό, Θεμιστοκλή Σοφούλη. Οι ανασκαφές συνεχίστηκαν το 1909 και το 1925 από τον Γεώργιο Oικονόμο. Ακολούθησαν οι πολυετείς έρευνες και ανασκαφές του Σουηδού αρχαιολόγου N. Valmin στη Μεσσηνία.
* Tο 1957 ανέλαβε τις ανασκαφές στην Αρχαία Μεσσήνη ο τότε γραμματέας της Αρχαιολογικής Εταιρείας, ακαδημαϊκός Aναστάσιος Oρλάνδος, που εργάστηκε ως το 1974. Με τις ανασκαφές του ίδιου και των προκατόχων του ήλθε στο φως το μεγαλύτερο μέρος του οικοδομικού συγκροτήματος του Ασκληπιείου.
* Tο 1986 το Συμβούλιο της Αρχαιολογικής Εταιρείας ανέθεσε στον καθηγητή Πέτρο Θέμελη τη διεύθυνση των ανασκαφών της Αρχαίας Μεσσήνης. Oι ανασκαφικές έρευνες με παράλληλες εργασίες στερέωσης και αναστήλωσης των μνημείων συνεχίζονται από το 1987 ως σήμερα με ταχύτερους προοδευτικά ρυθμούς. Έχουν φέρει στο φως όλα τα δημόσια και ιερά οικοδομήματα της πόλης που είδε και περιέγραψε ο Παυσανίας στη Μεσσήνη, όταν την επισκέφθηκε στα χρόνια του αυτοκράτορα Aντωνίνου του Σεβαστού (155-160 μ.X.). Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το μη κερδοσκοπικό Σωματείο Διάζωμα, στόχος του οποίου είναι η ανάδειξη, η προστασία και η ένταξη των αρχαίων θεάτρων στην καθημερινότητά μας. Πριν από τη διάλεξη που θα προλογίσει ο πρόεδρος του Σωματείου «Διάζωμα», Σταύρος Μπένος, θα πραγματοποιηθεί προβολή ενός φιλμ διάρκειας πέντε λεπτών.
~ Η είσοδος είναι ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας.- Ν.Μ.

*** Κηδεία 18χρονου

Σε βαθιά θλίψη το τελευταίο αντίο  * Πλήθος κόσμου παρέστη χθες το απόγευμα στην κηδεία του άτυχου 18χρονου Τάσου Μανιμάνη, ο οποίος έφυγε προχθές αιφνιδίως από τη ζωή, από πρόβλημα με την καρδιά του. Συγγενείς, συμμαθητές, φίλοι, πολιτικοί και εκπρόσωποι τοπικών αρχών και φορέων βρέθηκαν στον ιερό ναό Γενεθλίου της Θεοτόκου στα Γιαννιτσάνικα, για το τελευταίο αντίο, σε μια τελετή που ξεχείλιζε από θλίψη και συγκίνηση.
* Για το μαθητή του 6ου Γενικού Λυκείου, που ήταν ιδιαίτερα αγαπητός, μίλησαν εκπρόσωπος των καθηγητών του, ο πατέρας του, καθώς και εκπρόσωπος των συμμαθητών του.
* Ο θάνατος του παιδιού, σύμφωνα με τη νεκροψία - νεκροτομή που διενεργήθηκε, προήλθε από υπερτροφική μυοκαρδιοπάθεια, ωστόσο πρόκειται να γίνουν και τοξικολογικές εξετάσεις. -




****
 ** ** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2012/01/31-2012.html  , Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης , : Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012 .-

*** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2012/01/31-2012.html  , Στο αγιάζι της καθημερινότητας Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012 .-
ANAΡΤΗΣΕΙΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012 :
~** http://vlasiosarfara.blogspot.com/2012/02/1-2012.html   , Στο αγιάζι της καθημερότητας στην ενημέρωση , Η Ελληνική γλώσσα , Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012 .-
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2012/02/2012.html  , Ελλαδα - Ευρώπη και Ελευθερία 2012 , Tετάρτη 01/02/2012 .-
 ~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.com/2012/02/1-2012.html  , Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης , Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012.-
** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/  , Παναγία Υπαπαντη Σωτήρα στην Καλαμάτα 2/02/2012 .-
** http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2012/02/2-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης 2 Φεβρουαρίου 2012 .-
**

** Η Μαρίνα των βράχων - ποίηση Οδυσσέας Ελύτης.wmv :
 http://youtu.be/6tjNqf_WdOQ 



** Μια όμορφη  άποψη του χωριού Σταματινού Αρφαρών ....
**Stamatinou Arfaron 2012:
 http://www.youtube.com/watch?v=J3rnGdkRHaY  ,

** Στο Τραπέζι του κ. Μαρίνου και Ελήνης Μ.. 2/02/2012 :
http://www.youtube.com/watch?v=HwTzNwNKFEQ  ,

** Σταματινού -Κρασοπούλα Αρφαρών 2012 αφήνοντας το αγαπημένο μου Σταματινού :
http://www.youtube.com/watch?v=S4i3Zwnutl0  ,



** Σταματινού στο τραπέζι Μ.Μ. 2012 :
http://www.youtube.com/watch?v=D9PGaIWDvlk  ,



** Βρώμόβρυση -Αρφαρά κάτω από την ομίχλη 2/2/2012 : http://www.youtube.com/watch?v=6XSc3YPPlrY  ,




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου