ΓΕΦΥΡΑ ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ , ΡΙΟΥ - ΑΝΤΙΡΙΟΥ

ΓΕΦΥΡΑ  ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ , ΡΙΟΥ - ΑΝΤΙΡΙΟΥ

Κυριακή, 30 Ιουλίου 2017

 Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 30 Ιουλίου 2017  :
Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας ....από το  2008  ...
~
Η παρακοή, η υπερηφάνεια, η κατάκρισις, η κατηγορία, ο φθόνος, το μίσος, η ζήλεια, αυτά να μην υπάρχουν, διότι είναι ο αφανισμός της ψυχής.Όσιος Άνθιμος ο Βαγιάνος ο εν Χίω

~** Βίντεο από μυστήριο βάπτισης στον Ι.Ν. Αγίων Θεοδώρων Αρφαρών το Σάββατο 29-07-2017 :
1~ΒΑΠΤΙΣΗΣ 29/07/20176:
~Βάπτισης 29/07/2017 :
~Μυστήριο Βάπτισης Αρφαρα 29/07/2017:
~Βάπτισης στο Αρφαρά  29/07/2017 το όνομα Φωτεινή:
5~ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΒΑΠΤΗΣΗΣ στο ΑΡΦΑΡΑ  29/07/2017:
~ΒΑΠΤΙΣΗ ΣΤΟ ΑΡΦΑΡΑ Σαββατο  29/07/2017:
7~Βάφτιση Φωτεινής  29/07/2017 ΑΡΦΑΡΑ:
~Στο εξοχικό κέντρο  Αφοί Καπόγλοι Αγιος Κωνσταντίνος Αρφαρών φαγητό διασκέδαση Βάφτιση Φωτεινής  29/07/2017 ΑΡΦΑΡΑ:
 https://youtu.be/M4rc72G5My4 .-
8 ~ Άγιοι Θεόδωροι Αρφαρά Κυρ  30/07/2017 Θ  Λειτουργία:
https://youtu.be/iSys4QZ5ZhY  .-
~Χορός διασκέδαση βάφτιση 29/07/2017  ΚΑΠΟΓΛΗ:
https://youtu.be/ZAl4IaqMi6k  .-
10~Διασκέδαση χορός  βαφτιση  Καπόγλη   29/07/2017:
https://youtu.be/B8GGkk9n_3A  .-
 11 ~I  N  Αγίων Θεοδώρων Αρφαραρών  βάφτιση 29/07/2017:
https://youtu.be/1oB5az4vrCk .-
12~I  N  Αγίων θεοδώρων Αρφαρών Μ  Βάπτισης  29/07/2017:
https://youtu.be/c4f3WmJbogY   .-

~** Ακολουθούν φωτογραφίες από το μυστήριο της Βάπτισης ...:

~ 30 Ιουλίου
Αποστόλων (Ο΄) Ανδρόνικου επισκόπου γενομένου Πανονίας, Επαινετού επισκόπου Καρθαγένης, Κρήσκεντος επισκόπου Καρχηδόνος, Σίλα επισκόπου Κορίνθου και Σιλουανού επισκόπου Θεσ/νίκης (1). Μάρτυρος Ιουλίττης, της εκ Καισαρείας.
(1) Οι άγιοι Σίλας, Σιλουανός, Επαινετός, Κρήσκης και Ανδρόνικος, ήταν πέντε από τούς εβδομήκοντα μαθητές του Κυρίου. Όλοι υπηρέτησαν το Ευαγγέλιο του Χριστού. Ο Σίλας φυλακίστηκε μαζί με τον Παύλο στους Φιλίππους της Μακεδονίας. Μετά από πολλούς μόχθους και μακρά πορεία έγινε επίσκοπος Κορίνθου. Ο Κρήσκης, έγινε επίσκοπος Καρχηδονίας και από την θέση αυτή μόχθησε και υπηρέτησε το Θείο Ευαγγέλιο. Ο Σιλουανός, από το αξίωμα του επισκόπου Θεσσαλονίκης, αγωνίσθηκε και βασανίστηκε και αυτός για την πίστη του στον Κύριο. Με τον ίδιο τρόπο, αγωνίσθηκε και ο Επαινετός σαν επίσκοπος Καρθαγένης. Τέλος και ο άγιος Ανδρόνικος αγωνίστηκε και βασανίστηκε για την πίστη του στο Ευαγγέλιο του Κυρίου μας Ιησού Χριστού.~
Σήμερα 30/07/2017 εορτάζουν:
Άγιοι Σίλας, Σιλουανός, Επαινετός, Κρήσκης και Ανδρόνικος οι Απόστολοι
~ Ἦχος δ’. Ταχὺ προκατάλαβε.
~  Οἱ θεῖοι Ἀπόστολοι, ὡς οὐρανοὶ λογικοί, τὴν δόξαν ἀστράψαντες, τοῦ κενωθέντος ἐν γῇ, συμφώνως ὑμνείσθωσαν, Κρήσκης Σιλουναὸς τέ, καὶ ὁ ἔνθεος Σίλας, ἅμα σὺν Ἀνδρονίκω, Ἐπαινετὸς ὁ θεόφρων Χριστὸν γὰρ ἰκετεύουσι, σώζεσθαι ἅπαντας.
~* Απολυτίκιο Αγ. Αποστόλων Σίλα, Σιλουανού και Επαινετού - 30 ΙΟΥΛΙΟΥ : https://youtu.be/-9IBz3E5VHo  .-

~
Άγιος Παντελεήμων ο Μεγαλομάρτυς και Ιαματικός

Άγιος Παντελεήμων ο Μεγαλομάρτυς και Ιαμ....
 
Αγία Παρασκευή η Οσιομάρτυς

Αγία Παρασκευή η Οσιομάρτυς
 
Σύναξη της Παναγίας της Γιάτρισσας στη Μάνη

Σύναξη της Παναγίας της Γιάτρισσας στη Μάνη
 
Το Γενέθλιο του Αγίου Ιωάννη Προδρόμου και Βαπτιστού

Το Γενέθλιο του Αγίου Ιωάννη Προδρόμου κ....
 
Άγιος Ονούφριος ο εν Κορωνησία

Άγιος Ονούφριος ο εν Κορωνησία
 
Αγίων Πάντων

Αγίων Πάντων
 
Αγία Καλλιόπη

Αγία Καλλιόπη
 
Ανακομιδή Ιερών Λειψάνων του Αγίου Θεοδώρου Στρατηλάτου

Ανακομιδή Ιερών Λειψάνων του Αγίου Θεοδώ....
 
Άγιο Πνεύμα

Άγιο Πνεύμα
 
Άγιος Κυπριανός ο εξ Αντιοχείας

Άγιος Κυπριανός ο εξ Αντιοχείας
 

*** Μεγάλη και εντυπωσιακή η 2η συνάντηση χειροτεχνών στους Γαργαλιάνους (φωτογραφίες) 
 
 
 
Μεγάλη και εντυπωσιακή είναι η 2η συνάντηση χειροτεχνών στους Γαργαλιάνους, με τίτλο “Στου Πάρκου την Αγορά”, η οποία ξεκίνησε την Παρασκευή και ολοκληρώνεται απόψε. Για ένα τριήμερο το πάρκο των Γαργαλιάνων στη Μπρίσκειο Δημοτική Βιβλιοθήκη γέμισε με χειροποίητα είδη, πρωτότυπες δημιουργίες, εικαστικά έργα και ευφάνταστες κατασκευές, από το εμπνευσμένο μεράκι των χειροτεχνών.
Η συνάντηση αυτή πραγματοποιείται στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων του καλοκαιριού στη Δημοτική Ενότητα Γαργαλιάνων και το Δήμο Τριφυλίας και είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του Δήμου και της Κοινωφελούς του Επιχείρησης με την ομάδα “Stou Gargalianou Project”. Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν πληθώρα χειροποίητων προϊόντων, όπως κοσμήματα, αξεσουάρ, ρούχα, είδη δώρου, φυτικά καλλυντικά και σαπούνια, είδη σπιτιού, παιχνίδια, σπιτικά λικέρ και μαρμελάδες, είδη διακόσμησης, εποχιακά και πολλά άλλα. Επίσης, έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τους ίδιους τους δημιουργούς τους.
Στην έκθεση και το παζάρι χειροποίητων ειδών συμμετέχουν 40 χειροτέχνες από την περιοχή των Γαργαλιάνων, την Κυπαρισσία, τα Φιλιατρά και πολλά άλλα μέρη της Ελλάδας.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης διεξήχθησαν και παράλληλες εκδηλώσεις και δράσεις, όπως την Παρασκευή βραδιά τάνγκο “Last tango by Zoe” με τη Ζωή Τηγανιούρα και απόψε, στις 8.30, στην κεντρική πλατεία, με θέατρο δρόμου “The Pascals” ( fire show - Ξυλοπόδαρα - comedy show) και στις 10.00μμ στο Πάρκο DJ set - Fitsoros & Lenis. Το τριήμερο πλαισιώνεται και γευστικά, καθώς τοπικοί παραγωγοί υποδέχονται τους επισκέπτες με τα παραδοσιακά κεράσματά τους.
 Του Ηλία Γιαννόπουλου

*** Αυλαία σήμερα στο 10ο Φεστιβάλ Δρόμου της Καλαμάτας 
Με μια ακόμη μεγάλη συναυλία (Blend Mishkin & the Roots Evolution/Bass Delight), αλλά και πολλές παράλληλες εκδηλώσεις και δρώμενα ολοκληρώνεται απόψε στο Πάρκο του ΟΣΕ το 10ο Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας. Την ευθύνη της διοργάνωσης έχει η Κοινωνική Ανάπτυξη Νέων (ΚΑΝΕ), ενώ συμμετέχουν πολυάριθμοι φορείς και καλλιτέχνες, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Από την περασμένη Πέμπτη, οπότε και άνοιξε η αυλαία, το Πάρκο έχει γίνει το πιο ζωντανό σημείο της πόλης, προσελκύοντας νέους, παιδιά, αλλά και ανθρώπους κάθε ηλικίας σε ένα μεγάλο πανηγύρι, με κυρίαρχα τα μοντέρνα μουσικά ακούσματα, αλλά επίσης πολυάριθμες ψυχαγωγικές, ενημερωτικές και αθλητικές δραστηριότητες.
Το πρόγραμμα ξεκινάει και σήμερα από τις 7 το απόγευμα και εκτός από την κεντρική μουσική εκδήλωση που θα φιλοξενηθεί στο χώρο του πατινάζ, περιλαμβάνει τα εξής:
19:00–21:00 – Παιδική γωνιά
19:00–21:00 – Παιχνίδια για παιδιά από την ομάδα του ΑΡΧΕΛΩΝ
19:00–22:00 – Τοίχος αναρρίχησης από τον Ορειβατικό Σύλλογο Καλαμάτας
19:00–22:00 – Δράσεις ενημέρωσης για τη δημιουργική ανακύκλωση πλαστικών από την ομάδα RADIKALA
19:00–22:00 – «Ένα σπίτι και μια οικογένεια για κάθε αδέσποτο» από το Φιλοζωικό Όμιλο Καλαμάτας
19:00–22:00 – Τουρνουά Μπάσκετ
19:00–23:00 – Puppet Myth Installation
19:00–00:00 – Έκθεση Ζωγραφικής Στράτης Αρβίθης
19:00–00:00 – Bazaar – Έκθεση Χειροτεχνών
19:00–00:00 – Έκθεση Φωτογραφικής Ομάδας Καλαμάτα.

***  Είκοσι δύο εκατομμύρια ευρώ για σχολεία και γήπεδα ζητά ο Δήμος Καλαμάτας 
Ένας από τους μεγαλύτερους οικονομολόγους που έμειναν στην ιστορία είναι και ο Τζον Κέυνς. Βιώνοντας τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης του 1929 στην Αμερική, πρότεινε κάτι επαναστατικό για την εποχή εκείνη: Την άνοδο των δημοσίων δαπανών σε περιόδους κρίσεων, ώστε να καλύψουν μέρος του ελλείμματος ζήτησης που παρατηρείται στην πραγματική οικονομία. Έτσι, σύμφωνα με τον Κέυνς, όταν η οικονομία ευημερεί, το κράτος πρέπει να αποταμιεύει και όταν η οικονομία έχει πρόβλημα, το κράτος πρέπει να δαπανά.
Για να δώσει έμφαση στο πόσο σημαντικό είναι το κράτος να αντιδρά δυναμικά σε περιόδους κρίσης είχε δηλώσει: «Σε περιόδους κρίσης το κράτος αξίζει να πληρώνει τους εργάτες απλώς για να κάνουν τρύπες στο έδαφος, αυτό θα έκανε καλό στην Οικονομία».
Στη σημερινή Ελλάδα της κρίσης αυτό μπορεί να συμβεί, σύμφωνα με την επικρατούσα λογική, μέσω της σύμπραξης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, τα γνωστά έργα ΣΔΙΤ.
Σε συνέχεια, λοιπόν, της πρόσφατης επίσκεψης του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξανδρου Χαρίτση και των κατευθύνσεων που έδωσε, συμφωνήθηκε να συντάξουν οι Δήμοι Καλαμάτας και Μεσσήνης πρόταση έργων στον τομέα της Εκπαίδευσης και του Αθλητισμού, η οποία θα υποβληθεί στο υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, προκειμένου να διερευνηθεί η δυνατότητα υλοποίησης αυτών με Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα.
Σημειώνεται ότι ο Δήμος Καλαμάτας δε θα επιβαρυνθεί οικονομικά από το πρόγραμμα αυτό, αφού το Δημόσιο θα αναλάβει τη χρηματοδότηση και τη διαδικασία υλοποίησης.
Το Δημοτικό Συμβούλιο, στην προχθεσινή του συνεδρίαση, ενέκρινε την πρόταση από πλευράς Δήμου Καλαμάτας για την πραγματοποίηση μέσω ΣΔΙΤ έργων, ο συνολικός προϋπολογισμός των οποίων κυμαίνεται περί τα 22,5 εκατ. ευρώ.
Στην παρέμβασή του ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μανώλης Μάκαρης σχολίασε ότι έστω και με σημαντική καθυστέρηση, η Δημοτική Αρχή κατάλαβε ότι πρέπει να ενεργήσει στο μείζον θέμα των αθλητικών υποδομών, αφού μέχρι σήμερα νοιαζόταν μόνο για αναπλάσεις.
Από τα προτεινόμενα έργα σχολίασε ότι το κλειστό γυμναστήριο θα πρέπει να κατασκευαστεί στα «Παλιάμπελα», κάτι που θα σημάνει και την ανάπτυξη της Δυτικής Γειτονιάς της Καλαμάτας.
Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της "Λαϊκής Συσπείρωσης", Δημήτρης Οικονομάκος, επισήμανε ότι έργα τέτοιας μορφής είναι «ληστρικά» για τους πολίτες και λειτουργούν μόνο υπέρ των εργολάβων, ενώ υπενθύμισε τη στάση της σημερινής κυβέρνησης πριν το 2015.
Αρνητικά στάθηκαν τόσο ο Θ. Μπρεδήμας από την «Αλλαγή» όσο και ο Μιχάλης Αντωνόπουλος από την «Ανεξάρτητη Συμμαχία Πολιτών».
  Του Αντώνη Πετρογιάννη

*** Σαφάρι εφοριακών 
Τακτικοί επισκέπτες είναι πλέον στην πόλη μας οι εφοριακοί. Για άλλη μια φορά, το βράδυ της Παρασκευής, είχαν πάρει σβάρνα τα μαγαζιά της παραλιακής κάνοντας ελέγχους, στα τραπέζια για αποδείξεις και στην επιχείρηση για τα βιβλία και τα φορολογικά στοιχεία.
Κυκλοφορούσαν δε συνοδεία αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας για παν ενδεχόμενο. Β.Β.

*** Περίεργη επίθεση κουκουλοφόρων σε παραλιακό κλαμπ της οδού Ναυαρίνου! 
Τρόμος και αναστάτωση προκλήθηκε χθες το βράδυ στην οδό Ναυαρίνου. Λίγο μετα τις 10 το βράδυ του Σαββάτου, ομάδα περίπου 7 ατόμων, που φορούσε μαύρες κουκούλες και κρατούσε ρόπαλα, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, εισέβαλε σε νυχτερινό κλάμπ, που σε λίγες ώρες θα έκανε την επίσημη καλοκαιρινή του έναρξη, τραυμάτισαν ελαφρά ένα άτομο και προκάλεσαν φθορές!
Το περιστατικό είχε σύντομη διάρκεια μικρότερη των 5 λεπτών και οι δράστες απομακρύνθηκαν προς άγνωστη κατεύθυνση, πριν φθάσει στο σημείο η αστυνομία. Λίγα λεπτά αργότερα κατέφτασαν άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ καθώς και περιπολικό.
Όπως είναι φυσικό προκλήθηκε αναστάτωση καθώς το συμβάν συνέβη σε ώρα αιχμής στην παραλία της Καλαμάτας και αρκετοί ήταν αυτοί που αντιλήφθηκαν αυτο το πρωτοφανές, για την πόλη μας, περιστατικό.
Οι φθορές που προκλήθηκαν στο νυχτερινό κατάστημα ηταν περιορισμένες και δεν εμπόδισαν την λειτουργία του χθες το βράδυ.
Προανάκριση διενεργεί η υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας.

*** Αυτοκίνητο ντελαπάρισε στο Αρχοντικό Αβίας (φωτογραφίες) 
 
Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι ένα αυτοκίνητο ντελαπάρισε στην απότομη στροφή που υπάρχει στο Αρχοντικό Αβίας.
Σύμφωνα με μαρτυρίες, το όχημα οδηγούσε μια κοπέλα,  που διακομίστηκε στο νοσοκομείο Καλαμάτας, ενώ το αυτοκίνητο για ώρα είχε κλείσει το δρόμο.

***  Κοινωνικές συνευρέσεις… 
Αν έχετε όρεξη για διασκέδαση και κοινωνικές συνευρέσεις, σας υπενθυμίζουμε ότι σήμερα στις 8.00 το απόγευμα, στην προκυμαία του λιμανιού, θα γίνει η δεύτερη πρόβα για τον μεγαλύτερο σε συμμετοχές Καλαματιανό χορό.
Αύριο, στο Αριοχώρι θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση «Παραμυθοφεγγαράδες» (Αφήγηση λαϊκών παραμυθιών εμπλουτισμένων με μουσική).
Σας υπενθυμίζουμε ότι αναβλήθηκε λόγω τεχνικών προβλημάτων η προγραμματισμένη παράσταση «Το πρώτο μας πάρτυ», που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί αύριο.
Για όσους έχουν προμηθευτεί εισιτήρια κατά την προπώληση, η επιστροφή αντιτίμου θα γίνεται στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, καθημερινά εκτός Κυριακής (τηλ. 27210 87902). Α.Π.

*** Σε συναγερμό η Πελοπόννησος: Ελονοσία στην Ηλεία, ιός Δυτικού Νείλου στην Αργολίδα 
Σε εξέλιξη το πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών 
 Επιδρομή ιών που μεταδίδονται από τα κουνούπια δέχεται φέτος η Πελοπόννησος, καθώς τα επίσημα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ και οι εβδομαδιαίες καταστάσεις επιτήρησης, δείχνουν περιοχές της Ηλείας να βρίσκονται σε καραντίνα για ελονοσία και τα μοναδικά κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου στην Αργολίδα.
Η Μεσσηνία δεν αντιμετωπίζει κανένα από αυτά τα προβλήματα, όμως δεν παύει να περικυκλώνεται από αυτές τις δύο απειλές και τα κουνούπια να κάνουν έντονη την παρουσία τους σε πολλές περιοχές του νομού, παρά την εφαρμογή του προγράμματος καταπολέμησής τους που βρίσκεται σε εξέλιξη.
Καθημερινά στη Μεσσηνία επιχειρούν 5 συνεργεία για την καταπολέμηση των κουνουπιών, με τον κάμπο της Μεσσήνης και τη Γιάλοβα να αποτελούν τα δύο σταθερά σημεία και με τα άλλα 3 συνεργεία να δρουν σε διαφορετικές περιοχές κάθε φορά.
  Κρούσματα
Τα  στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ δείχνουν ότι τα κρούσματα ελονοσίας αυξάνονται με σταθερό ρυθμό και πρόκειται τόσο για τα «εισαγόμενα», δηλαδή αυτά που αφορούν μετανάστες και ταξιδιώτες που νόσησαν εκτός Ελλάδας, όσο και τα κρούσματα με ενδείξεις εγχώριας μετάδοσης, δηλαδή εκείνα που αφορούν ανθρώπους που νόσησαν χωρίς να έχουν ταξιδέψει και έτσι πιθανολογείται ότι εκτέθηκαν στη νόσο της ελονοσίας στην περιοχή κατοικίας τους.
Ανάμεσα στους 6 νομούς της χώρας που έχουν μπει σε καραντίνα, είναι η Αχαΐα και Ηλεία. Περιοχές τους έχουν χαρακτηριστεί ότι επηρεάζονται από την Ελονοσία και λαμβάνονται σε αυτές ειδικά μέτρα για την ασφάλεια του αίματος από το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας. Για τέσσερεις ασθενείς με Ελονοσία υπάρχουν ενδείξεις εγχώριας μετάδοσης, διαπιστώνουν οι ειδικοί του ΚΕΕΛΠΝΟ. Δύο από αυτούς τους ασθενείς καταγράφονται στη Δημοτική Ενότητα Βουπρασίας του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης στην Ηλεία.
Σε ότι αφορά τον ιό το Δυτικού Νείλου, που επίσης μεταδίδεται από κουνούπια, το 2015 και το 2016 στην Ελλάδα δεν καταγράφηκε κανένα κρούσμα. Φέτος έχουν καταγραφεί 5 και όλα έχουν διαπιστωθεί στην περιοχή της Αργολίδας. Από αυτά, μέχρι την Τετάρτη, ένα άτομο νοσηλευόταν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ένα δεύτερο σε απλή κλινική νοσοκομείου και  τα άλλα τρία είχαν πάρει εξιτήριο. Τα δύο κρούσματα έχουν διαπιστωθεί στο Δήμο Άργους Μυκηνών και τα άλλα τρία στο Δήμο Ναυπλιέων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα αποτελέσματα οροεπιδημιολογικής μελέτης που είχε διεξαχθεί το 2010, σε κάθε ένα κρούσμα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου με προσβολή του κεντρικού νευρικού συστήματος αντιστοιχούν περίπου 140 μολυσθέντες από τον ιό (με ήπια συμπτωματολογία ή ασυμπτωματικοί).
  Έρευνα από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
Στο μεταξύ, μόλις τις προηγούμενες ημέρες από το Υπουργείο περιβάλλοντος και συγκεκριμένα το Τμήμα Διαχείρισης Άγριας Ζωής και Θήρας, δόθηκε άδεια στον καθηγητή της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Χαράλαμπο Μπιλλίνη, για σύλληψη  κορακοειδών    (καρακάξα,    κάργια,    κουρούνα)    για    τη    διερεύνηση    της ζωοανθρωπονόσου του Δυτικού Νείλου.
Η έρευνα του πανεπιστημίου είναι στα πλαίσια του προγράμματος «Παρακολούθηση των επιπέδων κυκλοφορίας μολυσματικών παραγόντων και διερεύνηση της επίδρασης των περιβαλλοντικών -υδρολογικών παραμέτρων στις εστίες αναπαραγωγής των εντόμων –διαβιβαστών», που αποτελεί επιμέρους τμήμα του έργου με τίτλο «Δημιουργία και Οργάνωση Μηχανισμού Επαγρύπνησης, Ταχείας Αντίδρασης και Ελέγχου Εντόμων Διαβιβαστών (Κουνούπια, Σκνίπες, Φλεβοτόμοι) στην Περιφέρεια Πελοποννήσου».
Η σύλληψη των κορακοειδών θα γίνει με τη χρήση ειδικών επιλεκτικών παγίδων, σε διάφορες περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου και μετά από συνεννόηση με τις κατά τόπους Δασικές Αρχές. Θα γίνεται λήψη μικρής ποσότητας αίματος και στη συνέχεια τα πουλιά θα απελευθερώνονται στο φυσικό τους περιβάλλον, ειδικά τα είδη καρακάξα και κουρούνα, που είναι σε αφθονία, δύναται να θανατώνονται για περαιτέρω εξετάσεις.
Η έρευνα θα λάβει χώρα κατά τα έτη 2017 και 2018, σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Περιφέρειας Πελοποννήσου και μπορούν να παγιδευτούν μέχρι 300 άτομα κορακοειδών.
Το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. και για τα δύο ζητήματα τονίζει την ανάγκη τήρησης ατομικών μέτρων προστασίας από τα κουνούπια. Της Βίκυς Βετουλάκη

*** Διακοπή ρεύματος σε περιοχές του Δήμου Μεσσήνης 
Ειδοποιούνται οι κάτοικοι:
1. των Δ.Δ. ΒΑΛΥΡΑΣ – ΛΑΜΠΑΙΝΑΣ και ΑΡΙΣΤΟΔΗΜΕΙΟΥ, ότι για να εκτελεστούν απαραίτητες τεχνικές εργασίες του ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. θα γίνει διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος στις 31.7.2017 ημέρα ΔΕΥΤΕΡΑ και από ώρα 12.00 έως 14.00.
2. των ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΥ ΑΡΙΣΤΟΜΕΝΗ – ΚΟΙΝ. ΤΡΙΠΥΛΑΣ και των Δ.Δ. ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑ – ΜΗΛΙΩΤΗ – ΝΕΟΧΩΡΙ ΑΡΙΣΤΟΜΕΝΗ – ΔΑΡΑ – ΔΑΦΝΗΣ – ΔΡΟΣΙΑΣ – ΚΟΥΡΤΑΚΙΟΥ και ΒΛΑΣΗ, ότι για να εκτελεστούν απαραίτητες τεχνικές εργασίες του ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. θα γίνει διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος στις 31.7.2017 ημέρα ΔΕΥΤΕΡΑ και από ώρα 08.00 έως 12.00.
Αν οι εργασίες τελειώσουν νωρίτερα, το ρεύμα θα ξαναδοθεί πριν από το χρόνο λήξης της διακοπής που αναφέρεται πιο πάνω.
Γι’ αυτό το λόγο οι ηλεκτρικές εγκαταστάσεις και τα δίκτυα της ΔΕΗ Α.Ε., θα πρέπει να θεωρούνται ότι ΕΧΟΥΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΡΕΥΜΑ.
Έτσι για λόγους ασφαλείας απαγορεύεται η προσέγγιση σε αγωγούς ή σε άλλα στοιχεία του δικτύου ακόμα κι αν βρίσκονται καταγής, γιατί υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ατυχήματος. 28-7-2017  ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

***  Με επιτυχία συνεχίζονται οι ανασκαφές στο αρχαίο θέατρο της Θουρίας 
Με επιτυχία συνεχίζονται οι ανασκαφές του αρχαίου θεάτρου στην Θουρία υπό τη  Διεύθυνση της Δρος Ξένης Αραπογιάννη, που ξεκίνησαν στις αρχές Ιουλίου.
Το πολυάριθμο προσωπικό που απασχολείται στην ανασκαφή  απαρτίζεται από  δύο αρχαιολόγους, έναν αρχιτέκτονα και δέκα εργατοτεχνίτες, ενώ έως σήμερα  συμμετείχαν εθελοντικά και εκπαιδεύτηκαν  επτά φοιτητές ξένων Πανεπιστημίων  και δέκα φοιτητές από το Πανεπιστήμιο Καλαμάτας. Τον χώρο της ανασκαφής  επισκέφθηκαν επίσης πολλοί διακεκριμένοι ξένοι επιστήμονες επιθυμώντας να  γνωρίσουν  το άγνωστο αρχαίο θέατρο που φέρνει στο φως, με πολύ μόχθο, η  αρχαιολογική σκαπάνη.

***

~

*** Αθλητική ενημέρωση :

*** Πρεμιέρα αύριο στο γήπεδο του Μεσσηνιακού για τη «Μαύρη Θύελλα» 
Αύριο στις 7 μ.μ. στο γήπεδο του Μεσσηνιακού θα ξεκινήσει το «ταξίδι» της Καλαμάτας για το νέο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Η στιγμή έχει τη δική της ξεχωριστή φόρτιση, καθώς προηγήθηκε την περασμένη σεζόν η παρουσία στο τοπικό που κανείς δεν θέλει να θυμάται… Η νέα χρονιά είναι όμως σε συνέχεια της περυσινής …επανεκκίνησης και όλοι προσδοκούν να ξαναδούν την Μαύρη Θύελλα να πρωταγωνιστεί, αλλά και να ανεβαίνει ψηλότερα, χάρις στην επαναδραστηριοποίηση φυσικά του προέδρου Σταύρου Παπαδόπουλου.
Νέα πρόσωπα στην δευτεριάτικη πρώτη θα είναι ο αμυντικός Ορέστης Νικολόπουλος και ο τερματοφύλακας Φελίπε Γκόμεζ, οι οποίοι αποτελούν ιδιαίτερα σημαντικές προσθήκες, όπως ισχύει και για τον Μιχάλη Ζαχαρόπουλο, ο οποίος επέστρεψε ουσιαστικά από τον Τσικλητήρα Πύλου, ενώ βοήθειες αναμένεται να δώσει και ο επιθετικός Άρης Μουστάκας που αγωνιζόταν πέρυσι στον Πανθουριακό.
Το τιμόνι της τεχνικής ηγεσίας ανέλαβε ο έμπειρος Κατερινιώτης προπονητής Νίκος Ζαλίκας, που θα έχει συνεργάτες τους Έλβιο Μάνα, Ιωσήφ Λουκά και Γιώργο Κατσούλη, αλλά και τον Σωτήρη Λυμπερόπουλο, έναν ακόμη άνθρωπο πολύ δεμένο με την ομάδα της Καλαμάτας, σε ρόλο προπονητή τερματοφυλάκων.
  ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ
Ανανέωσε ο Γεωργιόπουλος, έτοιμη η ομάδα για έναρξη στο τέλος της εβδομάδας!

  Τα χαμόγελα της αισιοδοξίας έχουν αρχίσει να εδραιώνονται στον Τσικλητήρα Πύλου, καθώς η ομάδα χτίζεται σταδιακά για το νέο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Χθες ανακοινώθηκε η ανανέωση της παραμονής του επιθετικού Άγγελου Γεωργιόπουλου, ενώ η διοίκηση κινείται δραστήρια σε όλα τα επίπεδα, ανανεώσεις, μετεγγραφές, αλλά και οργανωτικά-οικονομικά, ώστε μέχρι το τέλος της νέας εβδομάδας να υπάρχει η δυνατότητα της έναρξης της προετοιμασίας. Η παρουσία του έμπειρου Καλαματιανού προπονητή Νίκου Κακαλέτρη, ο οποίος συνεχίζει το έργο του, αποτελεί μια ακόμη εγγύηση ότι οι Πυλιώτες θα φτάσουν και φέτος στο μάξιμουμ των δυνατοτήτων τους…

***

~ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΙΟΥΛΙΟΥ 2017 :
~*Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Σάββατο 01 Ιουλίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-01-2017.html .-
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 02 Ιουλίου 2017  :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-02-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Δευτέρα 03 Ιουλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης  : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2017/07/news-03-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη 04 Ιουλίου 017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσης : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-04-017.html  
~* ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ  μας ΥΓΕΙΑ  το  Α-Ω  ......  Τετάρτη 05 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017 :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/07/2017-arfara-news-01-2017-httparfara.html .-
~* Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Τετάρτη 05 Ιουλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-05-2017.html  
~* Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη 06 Ιουλίου  2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/07/news-06-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Παρασκευή 07 Ιουλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/07/news-07-2017.html .-
~*   ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ  ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Ιούλιος  2017 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/07/2017-1-2.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Σάββατο 08 Ιουλίου  2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσης  :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-08-2017.html .- 
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Κυριακή 09 Ιουλίου 2017  :
~
Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας   :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-09-2017.html .- 
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS ΔΕΥΤΈΡΑ 10  Ιουλίου 2017  :Στο αγιάζι της  ενημέρωσης : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-10-2017.html .-   
~* Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Τρίτη 11 Ιουλίου 2017 :Στο αγιάζι της  ενημέρωσης : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-11-2017.html .- 
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσης :  http://snsarfara.blogspot.gr/2017/07/news-12-2017.html ..-
~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης: http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/07/news-13-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017  :
~
Στο  αγιάζι της ενημέρωσης : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/07/news-14-2017.html .- 
~*  ARFARA NEWS  Η Εφημερίδα μας Σάββατο 15 Ιουλίου 2017 :
~
Στο αγιάζι των ενημερώσεων : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-15-2017.html ,- 
Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 16 Ιουλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-16-2017.html .- 
 ~ Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/07/news-17-2017.html ,-
~ * Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Τρίτη 18 Ιουλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-18-2017.html .- 

~ *  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσης: http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/07/news-19-2017.html .-
~ *  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης: http://snsstamoskal.blogspot.gr/2017/07/news-20-2017.html .-

  * Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Παρασκευή  21 Ιουλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/07/news-21-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Σάββατο 22 Ιουλίου  2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσης : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-22-2017.html .-  
~ *Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  2 Σάββατο 22 Ιουλίου  2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσης : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-2-22-2017.html .- 
~ *Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 23 Ιουλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-23-2017.html .-
~
* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσης :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/07/news-24-2017.html .-  
  ~  * Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη 25 Ιουλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-25-2017.html .-
~ *  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017  :Στο αγιάζι της  ενημέρωσης :  http://snsarfara.blogspot.gr/2017/07/news-26-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Πέμπτη  27 Ιουλίου  2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....από το 2008 ...::  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/07/news-27-2017.html .-
~ *   Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Παρασκευή  28 Ιουλίου 2017 : Στο  αγιάζι της ενημέρωσής ....από  το  2008 :   http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/07/news-28-2017.html .-
Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Σάββατο 29 Ιουλίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....από το 2008  : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-29-2017.html .- 
~ * Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 30 Ιουλίου 2017  :
Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας ....από το  2008 :  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-30-2017.html .-
 
~  http://www.dinfo.gr  .-= ΤΑ ΠΑΡΑΞΕΝΑ  .- www.kaloe.gr info@kaloe.gr ,                                                                        
 www.scribd.com/collections/4454697 = ΘΟΔΩΡΟΣ ΒΑΛΥΡΑΙΟΣ  
http://www.sentragoal.gr .-  ΑΘΛΗΤΙΚΑ
 http://www.fast bracesgreece.gr/main .- / ΤΑ  ΔΟΝΤΙΑ ΜΑΣ  http://superfood.blogy.gr/post/597-ixthyelaio-to-farmako-toy-21oy-aiona .- Super Food
 ~  http://neraidohori.info.com  ,                                                                          
 Κοντόπουλος Ν-Ι  ~  www.kontopoulos.com.gr    .- https://www.facebook.com/groups/172702946410540/230134187334082/?notif_t=group_activity  ΠΙΣΤΕΥΟΜΕΝ ΕΙΣ ΕΝΑΝ ΘΕΟΝ .-

ΕΛΛΑΔΑ  ΠΑΝΤΟΥ –ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  ΜΑΣ  :
 
 ~ Εκδρομές -διαδρομές στις ομορφιές της Ελλάδας Σ/Κ  17  ΚΑΙ 18  Οκτωβρίου  2015 :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/10/17-18-2015_16.html 
1./ ~   ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  ΜΑΣ Από τις δικές  μας περιηγήσεις
~  08  ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2016   Πρώτο  μέρος: http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/01/blog-post.html  .-
2./ ~ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  ΜΑΣ Από τις δικές  μας περιηγήσεις , 2  Ιανουαρίου 2016  , Δεύτερο  μέρος   
 http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/01/blog-post.html 
3./    ~ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  ΜΑΣ Από τις δικές  μας
περιηγήσεις , Πέμπτη  14  Ιανουαρίου  2016 ,  Μέρος  3ο  τρίτο  :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/01/14-2016-3.html .-   
4. /  ~ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  ΜΑΣ Από τις δικές  μας  περιηγήσεις 15-01-2016 Μέρος  4ο  τέταρτο  : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/01/15-01-2016.html .-   
 5.-/  ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  ΜΑΣ Από τις δικές  μας περιηγήσεις  15-01-2016   μέρος πέμπτο  5ο  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/01/15-01-2016-5.html .-                                                                                                                                                 
 1~ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΝΤΟΥ Σάββατο  10  Οκτωβρίου 2015  : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/10/10-2015.html .-    
 2~ ΕΛΛΑΔΑ  ΠΑΝΤΟΥ  Κυριακή  11  Οκτωβρίου  2015  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/10/11-2015.html .-   
       ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
 ~Προγράμματα  κληρώσεων αγώνων ποδοσφαίρου περιόδου  2015-2-16 στην Ελλάδα  , Κυριακή  16  Αυγούστου  2015   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/08/2015-2-16.html .- 
ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 22 ,  23  και  24  Αυγούστου  2015  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/08/22-23-24-2015.html .-
~ΑΘΛΗΤΙΚΟ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 5 και  6  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ  2015   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/09/5-6-2015.html .- 
Αθλητικό Σαββατοκύριακο 10 και 11 Οκτωβρίου 2015: http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/10/10-11-2015.html .- 

~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~** Συνεργάτης σε (10) Ιστολόγια Αναρτήσεων:  
1.
STAMOS
-ARFARA -GREECE
,
2.
Arfara-Messinias-
asteras-arfaron
,
3.
Stamos
Arfara Messinias Greece
,
4.
ARFARA - KALAMATAS ,
5.
ASTERAS ARFARON
2011
,
6.
Arfara-Messinias 2 ,
7.
stamos-dynami ,
8.
Arfara-Messinias ,
9.
Arfara-Messinias 1 -
FOTOS
,
10.
vlasios ,11. ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,12. http://arfara-messinias-stamos-2010  , ~13. http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,14. http://dimmetop.arfara.blogspot.com  , 15. http:// arfara-messinias-news.blogspot.com , https://www.facebook.com/panathinaikokoinima , ^ STAMOS -ARFARA -GREECE ,^  stamos-dynami  ,^ Arfara-Messinias  ,^, Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,http://dimmetop.arfara.blogspot.com  , ^  Arfara-Messinias 2  , 

****   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ  ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5767   video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3663   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3655  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  13.075  βίντεο   .-  

The YOUTUBE:
https://www.youtube.com/user/messiniaview .-
 ~ https://www.youtube.com/user/stamos01  .-
~ https://www.youtube.com/user/stamatios01  .-
~ https://www.youtube.com/user/vlasiskal  .-
***~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ
~***  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.3 ΣΤΑΜΑΤΗΣ

 ~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas  .-  
~** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-   
~** https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                       
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  55 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?pnref=lhc.friends SNS=
~***   https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.5 .- =   157 .-stamos01
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100017889240768&fref=pb&hc_location=profile_browser = ΔΑΒΙΛΛΑΣ ΤΟΥΡΣ 
~** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -      
~**  https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ   ~  https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .         *** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-   
~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ                                                 
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-  .- www.erroso.gr , .- 
~
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου