ΓΕΦΥΡΑ ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ , ΡΙΟΥ - ΑΝΤΙΡΙΟΥ

ΓΕΦΥΡΑ ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ , ΡΙΟΥ - ΑΝΤΙΡΙΟΥ

Παρασκευή, 9 Φεβρουαρίου 2018

Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Παρασκευή 09  Φεβρουαρίου 2018
~

*** Τσικνοπέμπτη -τσίκνισμα στο Δημοτικό Σχολείο Αρφαρών , από τον Σύλλογο Γονέων  και κηδεμόνων την 08-02-2018 : ώρα  11.00-13.00,
Σχετικά   Βίντεο :
~Αρφαρά  Καλαμάτας Τσικνοπέμπτη και αερόστατο  08/02/2018:
~ΑΡΦΑΡΑ ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ 08/02/2018:
https://youtu.be/NZsCEQIUbds  .-
~ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ  στο Αρφαρα 8/2/2018:
 https://youtu.be/yIh20FofF_U .- 
~Απόκριες τσίκνισμα Σταματινού Αρφαρών 22/2/2014: https://youtu.be/dVwfvYK44wY .-
~ *1 Απόκριες τσικνισμα Σταματινού Αρφαρών 22-2-2014:
 https://youtu.be/_DtQEB3Jm8M  .-
 ~* 4 Απόκριες Σταματινού Αρφαρών 22/2/2014:
https://youtu.be/Vd7hJY9Gd-A  .-

  


*** Τσικνοπέμπτη βράδυ στο Αρφαρά  από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Αρφαρών :
 
~ 9 Φεβρουαρίου
Απόδοσις της εορτής της Υπαπαντής. Ιερομαρτύρων Νικηφόρου (1) (†257), Μαρκέλλου επισκόπου Σικελίας, Φιλαγρίου επισκόπου Κουρίου, Παγκρατίου επισκόπου Ταυρομενίας († δ΄ αι.), Πέτρου του Δαμασκηνού. Μαρτύρων Αλεξάνδρου, Άμμωνος και Νικηφόρου. Οσίου Ρωμανού του Κίλικος.
(1) O άγιος Νικηφόρος έζησε στα χρόνια των αυτοκρατόρων Βαλεριανού και Γαληνού και συνδεόταν στενά με κάποιον ιερέα ονόματι Σαπρίκιο, ο οποίος έτρεφε μεγάλο μίσος κατά του Νικηφόρου γιατί πίστεψε τα λόγια κάποιου συκοφάντη. O Νικηφόρος ζητούσε επανειλημμένα από τον ιερέα να του πει τον λόγο και να τον συγχωρέσει, όμως μάταια. Όταν το 257 ξέσπασε μεγάλος διωγμός κατά των Χριστιανών, συνελήφθησαν πολλοί επίσκοποι και ιερείς μεταξύ των οποίων και ο Σαπρίκιος. Μόλις ο άγιος διέκρινε μεταξύ των συλληφθέντων και τον Σαπρίκιο, έτρεξε και έπεσε στα γόνατά του και τον παρακάλεσε με δάκρυα να τον συγχωρήσει. O Σαπρίκιος αρνήθηκε πεισματικά. Μετά το μαστίγωμα που δέχθηκε, ο Νικηφόρος τον πλησίασε και πάλι, ασπάσθηκε τις πληγές του και του ζήτηθε να του δώσει έστω και την τελευταία στιγμή την ευλογία του. O Σατρίκιος ανένδοτος, τον απομάκρυνε και οδηγήθηκε για αποκεφαλισμό. Η άρνηση και η αδιαλλαξία του Σαπρίκιου, τον κατέστησαν ανάξιο στα μάτια του Θεού. Χωρίς πλέον την δύναμη της θείας χάρης, δεν άντεξε τα βασανιστήρια και την ώρα του αποκεφαλισμού λύγισε και ζήτησε να θυσιάσει στο είδωλα. Μόλις το άκουσε ο Νικηφόρος, έτρεξε και τον παρακάλεσε να ανακαλέσει την άρνησή του. Εκνευρισμένοι τότε οι δήμιοι, αποκεφάλισαν τον Νικηφόρο και έτσι αξιώθηκε εκείνος το στέφανο του μαρτυρίου, ενώ ο Σαπρίκιος το στίγμα της ατιμίας.
9 Φεβρουαρίου: Εορτή του Αγίου Νικηφόρου
~ Τη μνήμη του Αγίου Νικηφόρου τιμά σήμερα, 9 Φεβρουαρίου, η Εκκλησία μας. O Άγιος Νικηφόρος έζησε στα χρόνια των αυτοκρατόρων Βαλεριανού (253 – 259 μ.Χ.) και Γαληνού (259 – 268 μ.Χ.), και συνδεόταν στενά με κάποιον ιερέα ονόματι Σαπρίκιο, ο οποίος έτρεφε μεγάλο μίσος κατά του Νικηφόρου γιατί πίστευσε στα λόγια κάποιου συκοφάντη.
* O Νικηφόρος ζητούσε επανειλημμένα από τον ιερέα να του πει τον λόγο και να τον συγχωρέσει, όμως μάταια.
Όταν το 257 μ.Χ. ξέσπασε μεγάλος διωγμός κατά των Χριστιανών, συνελήφθησαν πολλοί επίσκοποι και ιερείς μεταξύ των οποίων και ο Σαπρίκιος. Μόλις ο Άγιος διέκρινε μεταξύ των συλληφθέντων και τον Σαπρίκιο… τρέχει και πέφτει στο γόνατά του και τον παρακαλεί με δάκρυα να τον συγχωρήσει. O Σαπρίκιος αρνείται πεισματικά. Μετά το μαστίγωμα που δέχθηκε ο Νικηφόρος τον πλησιάζει και πάλι, ασπάζεται τις πληγές του και του ζητά να του δώσει έστω και την τελευταία στιγμή την ευλογία του.
O Σατρίκιος ανένδοτος, τον απομακρύνει και οδηγείται για αποκεφαλισμό. Η άρνηση και η αδιαλλαξία του Σαπρίκιου, τον καθιστούν ανάξιο στο μάτια του Θεού. Χωρίς πλέον την δύναμη της θείας χάρης, δεν άντεξε τα βασανιστήρια και την ώρα του αποκεφαλισμού λυγίζει και ζητά να θυσιάσει στο είδωλα. Μόλις το άκουσε ο Νικηφόρος, τρέχει και τον παρακαλεί να ανακαλέσει την άρνησή του.
Εκνευρισμένοι τότε οι δήμιοι, αποκεφαλίζουν τον Νικηφόρο και έτσι αξιώνεται εκείνος το στέφανο του μαρτυρίου, ενώ ο Σαπρίκιος το στίγμα της ατιμίας.
Απολυτίκιο:
Ήχος δ’. Ταχύ προκατάλαβε.
Αγάπη του Κτίσαντος, καταυγασθείς την ψυχήν, του νόμου της χάριτος, εκπληρωτής ακριβής, εμφρόνως γεγένησαι, όθεν και τον πλησίον, ως σαυτόν αγαπήσας, ήθλησας Νικηφόρε, και τον όφιν καθείλες, εντεύθεν εν ομονοία, ημάς διατήρησαν.
~ Απολυτίκιο Αγ. Νικηφόρου - 9 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ : https://youtu.be/KsvZPv_33Bc  .-

***  «Εξαναγκάζοντας» Τον Θεό να ακούσει την προσευχή σου
~ Με τα λόγια αυτά άρχισε ο γέροντας Πνευ­ματικός να διηγείται στο πνευματικό παιδί του μια προσωπική του εμπειρία από κάποιον θεοφοβούμενο άνθρωπο παλαιά στη Μυτιλήνη.
*  –Που λες, Μιχάλη τον λέγανε. Τον ήξερα εγώ προσωπικά. Στη Μυτιλήνη ζού­σε, σ’ ένα κεφαλοχώρι. Άνθρωπος τι­­μιος, εργάτης, με φόβο Θεού πάνω του. Οικοδόμος ήταν. Μεροδούλι – μεροφάι. Όλη τη μέρα στη δουλειά, και το βρα­δυ στο σπίτι, στην οικογένειά του. Ει­χε γυναίκα και οχτώ παιδιά. Ούτε ένα, ούτε δύο. Οχτώ του Θεού τα είχε. Η γυναίκα του δεν εργαζόταν. Και να ’θελε, που να ευκαιρήσει με οχτώ παιδιά; Ένα ημερομίσθιο, και μ’ αυτό, με τη βοήθεια του Θεού, τα ’βγαζαν πέρα. Δεν τους άφηνε ο Θεός.
Δεν τους άφηνε ο Θεός, γιατί εκείνοι δεν Τον άφηναν. Κατάλαβες; Ήταν θεοσεβούμενη οικογένεια η οικογένεια του κυρ-Μιχάλη, παιδί μου. Από την εκ­κλη­σία δεν έλειπαν Κυριακές, γιορτές, και στη ζωή τους πολύ προσεκτικοί. Και με ελεημοσύνες επιπλέον, όσο μπο­ρού­σαν. Τι να μπορούσαν δηλαδή; απ’ το υ­στέρημά τους οι άνθρωποι… Κυλούσε η ζωή τους ήσυχα, κι αυτοί δόξαζαν τον Θεό.
Κάποτε όμως ήρθαν μέρες δύσκολες. Αναδουλειές στο νησί. Άρχισε να στενεύεται ο κυρ-Μιχάλης. Πως να τα καταφέρνει δέκα στόματα να τρέφει καθημερινά; Κι η καημένη η γυναίκα από την άλλη πιο πολύ δυσκολευόταν. Ξέρεις τι ’ναι να ξημερώνει, και να μην ξέρει η μάνα αν θα βρεί να ταίσει τα μικρά της; Μαρτύριο σωστό για τη μητρική καρδιά.
Και έφτασε κι η μέρα που δεν είχε τίποτε στο σπίτι να δώσει στα παιδιά. Αδειανά όλα τα ράφια. Κοίταξε χλωμή, πανιασμένη τον άντρα της:
–Αν σήμερα δεν φέρεις κάτι στο σπίτι, του ’κανε, να ξέρεις, τα παιδιά θα μείνουν νηστικά. Ούτε ψίχουλο δεν υπάρ­χει.
Έφυγε ο Μιχάλης για την πιάτσα, μπας και βρεί τίποτε. Στο δρόμο περ­νούσε έξω απ’ τον κοιμητηριακό Ναό του χωριού. Κοντοστάθηκε μια στιγμή κι α­με­σως το αποφάσισε. Άλλαξε το προ­γραμμά του.
~  –Δεν θα πάω στην πλατεία. Θα μπω εδώ.
. Μπήκε στην εκκλησιά. Έκανε το σταυ­­ρο του. Άναψε το κερί και κατευθύν­θηκε μπροστά στο τέμπλο. Έπεσε στα γόνατα, σήκωσε τα χέρια του και παρακαλέθηκε:
–Οχτώ τα έχω, Χριστέ μου. Δικά Σου είναι, Εσύ μου τα ’δωσες. Εσύ που μου τα ’δωσες, φρόντισε να τα θρέψεις. Δεν έχουν τίποτε για σήμερα να φάνε.
Έμεινε λίγη ώρα έτσι γονατισμένος και τέλος ξαναμίλησε:
–Εγώ δεν φεύγω από ᾿δω, Χριστέ μου, αν δεν μου φέρεις να ταίσω τα παιδιά μου, που δεν είναι δικά μου· δικά Σου είναι.
. Είπε, και κατευθύνθηκε στο αναλόγιο. Πήρε το Ψαλτήρι κι άρχισε να διαβάζει.
Δεν θα ’χε περάσει μισή ώρα, κι απ­ε­ξω ακούστηκαν συνομιλίες. Στην αρ­χη δεν έδωσε σημασία. Μετά διέκρινε τη φω­νη του παπά τους. Μιλούσε με κα­ποιον άγνωστο. Έπιασε μια λέξη, αν α­κουγε καλά…
–Έναν οικοδόμο πρέπει να βρείς…
Πετάχτηκε έξω.
–Παπα-Γιάννη, την ευχή σου.
–Να τος! φώναξε ο παπάς. Τον ξέρεις τον Μιχάλη;
Κι αμέσως προς τον Μιχάλη:
–Μιχάλη, τον γνωρίζεις τον κύριο;
–Όχι, απάντησε εκείνος.
–Είναι του Γρηγόρη του…, μακαρίτης τώρα, απ’ τον απάνω μαχαλά. Μας ήρθε χθες απ’ την Αμερική, χρόνια τώρα εκεί, δυό δεκαετίες κοντά. Τον θυμάσαι;
–Άμα λες, παπά μου, δυό δεκαετίες, εγώ ακόμα δεν ήμουν εδώ. Μετά εγκα­ταστάθηκα στο χωριό. Τον πατέρα του τον μακαρίτη τον έχω ακουστά.
–Κύριε Μιχάλη, είστε οικοδόμος;
–Ναί, παιδί μου.
–Ενδιαφέρομαι να φτιάξω τον τάφο των γονέων μου. Θέλω να χτίσω κάτι ω­ραίο, επίσημο, σαν τύμβο. Σαν εικο­νο­στάσι. Να χωράει κανείς να μπεί μέσα, ν’ ανάψει το κερί, το καντήλι. Κατάλαβες; Ξε­ρεις από τέτοια;
–Πως δεν ξέρω, παλληκάρι μου. Έχω φτιάξει κι άλλοτε.
–Πόσα θέλεις να μου το φτιάξεις;
Κοντοστάθηκε ο κυρ-Μιχάλης. «Να πω εκατό χιλιάδες δραχμές», πήρε να σκε­­φτεται, «μην του φανούν πολλά. Να πω εβδομήντα;».
–Διακόσιες χιλιάδες σού φτάνουν;
–…   –Ε, δεν διαθέτω περισσότερα. Δέχεσαι;
–Δέχομαι.
–Παρ᾿ τα.
Και του έδωσε στο χέρι φάκελλο φουσκωμένο.
 Με τρεμάμενα χέρια ο κυρ-Μιχάλης ο οικοδόμος ξαναμπήκε στην εκκλησιά. Ε­πεσε στα γόνατα μπροστά στο τέμπλο και έκλαψε. Ώρα πολλή. Κάποτε σηκώ­θηκε και ξεκίνησε για το σπίτι του. Στη γυ­ναίκα του και τα οχτώ παιδιά του. Του Θεού όλα.
–Κατάλαβες, παιδί μου; κατέληξε ο γε­­ροντας Πνευματικός. Αυτός ο αν­θρω­πος με την πίστη του, την προσευ­χη του, ε­τσι που την έκανε, πως να που­με… τον εξανάγκασε τον Θεό. Έτσι δεν είναι; Για­τι η πίστη, η αληθινή, η ακράδαντη, αυτό κάνει. Εξαναγκάζει τον Θεό. Συμ­φωνείς;

*** H νοσηλεύτρια των «Γιατρών Χωρίς Σύνορα» από τους Γαργαλιάνους
Ο Θοδωρής, η Ιωάννα, ο Λότφι, η Κατερίνα, ο Μοχάμεντ, η Καμίλα, ο Ταμίμ, η Αναστασία και ο Γρηγόρης ανήκουν στο προσωπικό των «Γιατρών Χωρίς Σύνορα» και βρίσκονται καθημερινά στο πλευρό των προσφύγων έξω από τον καταυλισμό της Μόριας.
Γιατροί, νοσηλευτές, πολιτισμικοί διαμεσολαβητές δίνουν το δικό τους αγώνα για να βελτιώσουν τη ζωή εκείνων που ζουν στοιβαγμένοι στον προσφυγικό καταυλισμό. Μάς συστήνονται και μοιράζονται μαζί μας την πιο δυνατή στιγμή τους στη Λέσβο.
Αναστασία Τσάκωνα, νοσηλεύτρια από Γαργαλιάνους: «Δε θα ξεχάσω τη μέρα που βγαίνοντας από τη Μόρια, είδα ένα μικρό κοριτσάκι μόνο του να παίζει στη μέση του δρόμου την ώρα που ερχόταν κατά πάνω του ένα αμάξι. Δεν το πρόσεχε κανείς. Τρομαγμένη έπεσα πάνω του και το τράβηξα στην άκρη με όλη μου τη δύναμη. Η μικρή απλά γελούσε σαν να παίζαμε κάποιο παιχνίδι! Δεν είχε συνειδητοποιήσει τι έγινε!»
(copyright Valentina Tamborra)

*** Πεζοπορία στο Άνω Καρβέλι – Προφήτης Ελισσαίος με τον Ορειβατικό Σύλλογο Καλαμάτας 
Πεζοπορία στην περιοχή του Άνω Καρβελίου θα πραγματοποιήσει ο Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας την ερχόμενη Κυριακή 11/2, σε μία από τις πιο ωραίες πεζοπορικές διαδρομές στα χωριά του Ταϋγέτου και του Δήμου Καλαμάτας.
Η επιλογή της πορείας αποτελεί μια παραλλαγή του γνωστού μονοπατιού που συνδέει τα χωριά Κάτω με Άνω Καρβέλι και «μας δίνει την ευκαιρία να βρεθούμε σε μερικά “άγνωστα” μέρη του βουνού σε σχετικά μικρή απόσταση από την Καλαμάτα. Αφετηρία και τέρμα της διαδρομής θα είναι το όμορφο χωριό Άνω Καρβέλι. Από εκεί θα ανέβουμε στην κορφή του Προφήτη Ελισσαίου με το ομώνυμο εκκλησάκι και την πολύ εντυπωσιακή θέα. Η συνέχεια θα είναι μέσω ενός απομονωμένου οροπεδίου στα νότια, για να επιστρέψουμε από το καλντερίμι που έρχεται από το Κάτω Καρβέλι. Το καλντερίμι αυτό θα το περπατήσουμε στο ωραιότερό του τμήμα, ένα τμήμα με επιβλητική θέα και που σε σημεία σού δίνει την αίσθηση ότι αιωρείται πάνω στα βράχια.
-Βαθμός δυσκολίας: 2
-Ώρες πορείας: 5 + / -
-Χιλιομετρική απόσταση: 7χλμ.
Αναχώρηση στις 8.00 το πρωί της Κυριακής 11/02/18 από τα γραφεία του Συλλόγου (Ανατολικό Κέντρο). Για δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες στα γραφεία μας: κάθε βράδυ μετά τις 9.00 μ.μ., τηλ. 27210 97733 & 6976830694» όπως αναφέρεται σχετικά.

*** Ζούμε μαζί… 
«Οι τροφές μας τελείωσαν. Όποιος μπορεί να βοηθήσει με τροφές -μακαρόνια, ρύζι, κονσέρβες-, μπορεί να τις παραδώσει στα γραφεία του ΦΟΚ, οδός Μακεδονίας και Νέδοντος (δίπλα από τη γέφυρα), κάθε Τρίτη και Πέμπτη 10.00 π.μ.-12.00 μ.» αναφέρει η αγωνιώδης έκκληση που δεν είναι η πρώτη φορά που απευθύνει ο Φιλοζωικός Καλαμάτας.
  Οι ανάγκες για τα αδέσποτα είναι πραγματικά υπέρογκες καθημερινά, αλλά ευτυχώς ο κόσμος ανταποκρίνεται τις περισσότερες φορές. Και όχι μόνο με τροφές, αλλά και με εθελοντική εργασία και προσφορά/συμμετοχή σε ό,τι υπάρχει ανάγκη.
  Προσωπικά, κάτι άλλο που μου αρέσει είναι ότι διαπιστώνω πως το στερεότυπο της ηλικιωμένης κυρίας που φροντίζει γάτες ή του ευαίσθητου κοριτσιού που χαϊδεύει και ταΐζει αδέσποτους σκύλους, έχει ξεπεραστεί.
  Ενεργή είναι η συμμετοχή μικρών και μεγάλων, γυναικών, αλλά και ανδρών, που δείχνουν εμπράκτως τη φιλοζωία τους, π.χ. κουβαλώντας μια σακουλίτσα αποφάγια ή μοιράζοντας κονσέρβες και κροκέτες στη γειτονιά.
  Με ανταπόδοση ένα βλέμμα ευγνωμοσύνης, το χαρούμενο κούνημα της ουράς και το γουργούρισμα, αλλά κυρίως με ένα ανεκτίμητο αίσθημα εσωτερικής πληρότητας που συνεπάγεται μια ανιδιοτελής πράξη καλοσύνης και αλληλεγγύης προς αυτά τα πλάσματα, που είναι πιο όμοια απ’ ό,τι διαφέρουν από εμάς.
   ***
Στην οδό Ηρώων –όπως ανέφερε και το ρεπορτάζ του «Θάρρους»- έχει μεταφερθεί πλέον το πρόβλημα με τα… φασαριόζικα αδέσποτα της πόλης,  καθώς έχει οίστρο μια σκυλίτσα της παρέας, που προσελκύει και άλλα αρσενικά, ανεβάζοντας την ένταση και την επιθετικότητα.
  Πολλοί καταφεύγουν στο Φιλοζωικό Όμιλο Καλαμάτας ζητώντας να δώσει λύση, αλλά η αλήθεια είναι ότι την ευθύνη έχουν οι κατά τόπους Δήμοι. Σε αυτόν της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, όμως, η απόφαση να ανατεθεί το πρόγραμμα διαχείρισης των αδέσποτων την τελευταία διετία σε ιδιώτες αντί στον ΦΟΚ -ο οποίος παρ’ όλα αυτά συνεχίζει να βοηθάει και πολύ πέραν των δυνατοτήτων του- είχε ως συνέπεια πενιχρά αποτελέσματα, κυρίως στο νευραλγικό τομέα των στειρώσεων, οδηγώντας έτσι σε… baby boom.
   ***
Η 5η πανελλήνια διαμαρτυρία για Όλα τα Ζώα, διαβάζω στο www.zoosos.gr, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 18 Μαρτίου στην Αθήνα (έξω από το σταθμό του ΗΣΑΠ στο Μοναστηράκι, στη 1 μ.μ.) και δεν αφορά μόνο στην αναίτια κακοποίηση ή παραμέληση των ζώων συντροφιάς, αλλά επιδιώκει να σταματήσει την εκμετάλλευση και σφαγή των ζώων που προορίζονται για διατροφή, ένδυση-υπόδηση κ.τ.λ.
  Ουτοπικό; Μάλλον. Αλλά ας υπάρχει, έστω και ως μακρινό όνειρο… Εσείς ποιον κόσμο ονειρεύεστε, στ’ αλήθεια;
   ****
Η φωτογραφία τραβήχτηκε το περασμένο Σάββατο κατά τη διάρκεια αγώνα τοπικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου, με τα δύο νεαρά μεγαλόσωμα αδεσποτάκια του γηπέδου «Γ. Λουκαρέας» να είναι ευπρόσδεκτα στις κερκίδες ανάμεσα στους θεατές, ενσαρκώνοντας το Ζούμε Μαζί…

*** Ο καιρός  σήμερα Παρασκευή στην Καλαμάτα 
O καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για  σήμερα Παρασκευή 9/2/2018 προβλέπεται νεφελώδης.
Από τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες μέχρι και το τέλος της ημέρας θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις, θα υπάρξουν όμως και κάποια μικρά διαστήματα με ανοίγματα του καιρού. Τις πρώτες βραδινές ώρες υπάρχει πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής. Τις βραδινές ώρες αναμένεται ψιλόβροχο έως ασθενής βροχή.
Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα και θα κυμανθεί από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 60-85%
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Β-ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Β-ΒΔ, με ένταση 1-2 μποφόρ, τις πρώτες μεσημβρινές ώρες θα στραφούν σε Ν-ΝΔ, με ένταση 1-2 μποφόρ και από το απόγευμα και μετά θα στραφούν σε Ν-ΝΑ, με ένταση 1-2 μποφόρ.
Θα συνεχιστεί η συγκέντρωση φορτίου αφρικάνικης σκόνης σαχαριανής προέλευσης, σε μικρές ποσότητες, με αποτέλεσμα τις βραδινές ώρες να πέσουν και λασποψιχάλες.
Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος (Κώστας_Καλαμάτα) για το http://kalamata.meteoclub.gr/

*** Δύο περιστατικά κλοπής σε καταστήματα στο κέντρο της Καλαμάτας
Στη σύλληψη 27 ατόμων προχώρησαν οι αστυνομικές υπηρεσίες στη Μεσσηνία την Τετάρτη, στο πλαίσιο ευρείας επιχείρησης στους πέντε νομούς της περιφέρειας.
Κατά τη διάρκειά της έγιναν έλεγχοι συνολικά σε 1.047 άτομα, εκ των οποίων τα 746 ήταν ημεδαποί και 301 αλλοδαποί, καθώς και σε 792 οχήματα. Επιπλέον, προσήχθησαν 156 άτομα, από τα οποία 88 ήταν ημεδαποί και 68 αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 95 άτομα. Επίσης, βεβαιώθηκαν 382 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και μία παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού.
  Συλλήψεις
Στη Μεσσηνία συνολικά συνελήφθησαν:
-Ένας 32χρονος στην οδό Μπούτση στην Καλαμάτα, καθώς σε έλεγχο που του έκαναν αστυνομικοί της ΔΙΑΣ βρήκαν στην κατοχή του ναρκωτικά και συγκεκριμένα 28,3 γραμμάρια ινδικής κάνναβης
-Δύο νεαρές τσιγγάνες για κλοπή. Ειδικότερα μια 18χρονη και μια 16χρονη το απόγευμα της Τετάρτης μπήκαν σε κατάστημα ενδυμάτων στην οδό Σιδ. Σταθμού στην Καλαμάτα και αφαίρεσαν από προθήκη δύο ανδρικά πουκάμισα, αξίας 158 ευρώ.
Όπως προέκυψε από την προανάκριση της Αστυνομίας, την προηγούμενη ημέρα είχαν πάει σε κατάστημα της ίδιας εταιρείας στην οδό Αριστοδήμου και αφαίρεσαν ένα φόρεμα, αξίας 370 ευρώ. Οι νεαρές τσιγγάνες αναγνωρίσθηκαν από τους ιδιοκτήτες των δύο καταστημάτων, ενώ μετά την κλοπή των πουκαμίσων συνελήφθησαν από αστυνομικούς στην οδό Αριστοδήμου. Πάνω τους βρέθηκαν μόνο τα πουκάμισα.
-Τρεις ημεδαποί για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.
-Μία 37χρονη για απόπειρα κλοπής. Συγκεκριμένα, το απόγευμα της Τετάρτης μπήκε σε κατάστημα πώλησης γυναικείων ενδυμάτων στην πλατεία Όθωνος και αποπειράθηκε να αφαιρέσει την τσάντα της ιδιοκτήτριας. Έγινε, όμως, αντιληπτή και προσπάθησε να φύγει, αρπάζοντας από τον πάγκο το πορτοφόλι της ιδιοκτήτριας. Ωστόσο, αστυνομικοί που περνούσαν από το σημείο αντιλήφθησαν το γεγονός και την ώρα που έβγαινε από την πόρτα του καταστήματος, έπεσε στα χέρια τους.
-Ένας αλλοδαπός για καταδικαστικό έγγραφο.
-Πέντε ημεδαποί και δύο αλλοδαποί για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
-Δώδεκα αλλοδαποί οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής.
  Εξιχνίαση
Τέλος, από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας εξιχνιάσθηκε περίπτωση απάτης σε βάρος 66χρονης, η οποία έγινε το μεσημέρι της Υπαπαντής από ένα 19χρονο από την Αγία Βαρβάρα. Ο νεαρός επικοινώνησε με τη γυναίκα και την έπεισε ότι εγκρίθηκε μεγάλο χρηματικό ποσό από το ΕΣΠΑ στο όνομα του θανόντος συζύγου της. Έτσι, την έπεισε να καταθέσει 1.000 ευρώ.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους κατά τόπο εισαγγελείς.
Της Βίκυς Βετουλάκη 

***  Με εξωστρέφεια και άνοιγμα στον κόσμο, το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας 
Δόθηκε, ως γνωστόν, στη δημοσιότητα η νέα εικαστική ταυτότητα οπτικής επικοινωνίας του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας. Είναι δημιουργίες του Mike Rafail, από τη Θεσσαλονίκη, οι οποίες με το δυναμισμό τους ταράζουν τα λιμνάζοντα εδώ και χρόνια ύδατα στην οπτική επικοινωνία του θεσμού.
Τα γράμματα KDF (Kalamata Dance Festival) είναι σαν σώματα που γυμνάζονται, κινούνται, στέκουν ακίνητα.
Πρόσφατα η καλλιτεχνική διευθύντρια, Λίντα Καπετανέα, παρουσίασε σε συνεδρίαση της «Φάρις» τη δουλειά που έχει ετοιμάσει για το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας.
Η χορεύτρια, χορογράφος και καθηγήτρια χορού τα ανανεώνει ή τα ανανέωσε όλα. Από το λογότυπο του Φεστιβάλ μέχρι τις συνεργασίες του, την εξωστρέφειά του, το άνοιγμά του στον κόσμο.
Έτσι, το Φεστιβάλ φέτος θα διεξαχθεί από τις 13 έως τις 22 Ιουλίου. Όπως σημείωσε η κα Καπετανέα, θα δοθούν συνολικά 25 παραστάσεις, περίπου τρεις την ημέρα. Το πρόγραμμα, δηλαδή, θα είναι πιο πυκνό από κάθε προηγούμενο Φεστιβάλ.
Από τις ομάδες χορού που έχουν προσκληθεί μόνο οι δύο έχουν ξαναέρθει στο Φεστιβάλ, όλες οι υπόλοιπες θα εμφανιστούν για πρώτη φορά.
Η κ. Καπετανέα είπε ακόμη ότι παραστάσεις θα δοθούν μόνο στο Μέγαρο Χορού και στην κεντρική πλατεία της πόλης. Οι δε μεγάλες παραστάσεις είναι δέκα.
Επίσης, εξήγησε ότι αποφάσισε «να βγει το Φεστιβάλ έξω, στην πλατεία, για να δει επιτέλους το κοινό τι γίνεται μέσα στο Μέγαρο», ενώ ανακοίνωσε ότι θα δοθούν δύο παραστάσεις σύγχρονου χορού για παιδιά, τονίζοντας ότι έχει δώσει μεγάλο βάρος στο εκπαιδευτικό κομμάτι, γι’ αυτό και το σεμινάριο θα έχει διάρκεια 55 ώρες και θα το κάνουν πολύ σημαντικοί καθηγητές, τους οποίους οι μαθητές θα δουν κιόλας να χορεύουν στις παραστάσεις.
Έμφαση στο φετινό Φεστιβάλ, συνέχισε η κα Καπετανέα, δίνεται στους ερμηνευτές. Όπως πρόσθεσε, είναι ένας ένας διαλεγμένοι και πρόκειται για σπουδαίους καλλιτέχνες.
Επιπλέον, η καλλιτεχνική διευθύντρια είπε ότι φέτος θα υπάρχουν και συμπαραγωγές με το Φεστιβάλ Αθηνών και τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών. Και μέσα από αυτές, συνέχισε, το όνομα της Καλαμάτας και του Φεστιβάλ θα προβληθεί και στο εξωτερικό, γιατί οι συμπαραγωγές θα παρουσιαστούν και σε άλλες χώρες.
Τέλος, για το Φεστιβάλ του 2019 ετοιμάζονται δύο συμπαραγωγές με πολύ σημαντικά σχήματα του εξωτερικού. Α.Π.

*** Αντίθετο με την ονομασία «Θ. Αγγελόπουλος» στην είσοδο του αμφιθεάτρου το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Καλαμάτας 
Την αντίθεσή του για την ονομασία «Θ. Αγγελόπουλος» στην είσοδο του αμφιθεάτρου του κτηρίου του Ε.Κ. Καλαμάτας εκφράζει προς το δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Καλαμάτας.
Όπως εξηγεί σε επιστολή του: «Κύριε δήμαρχε, όπως σας είχαμε επισημάνει και με το υπ’ αριθμ. 28/13.02.2015 έγγραφό μας, έτσι και σήμερα σας κάνουμε γνωστό ότι είμαστε αντίθετοι στην τοποθέτηση αναμνηστικής πλάκας με την ονομασία “Θ. Αγγελόπουλος” στην είσοδο του αμφιθεάτρου του κτηρίου του Ε.Κ. Καλαμάτας.
Πιστεύουμε:
I. Ότι η ονομασία του αμφιθεάτρου ως “Θ. Αγγελόπουλος” δεν έχει καμία σχέση με την ιστορία και τους αγώνες του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος της πόλης μας.
II. Η ονομασία αυτή θα μπορούσε κάλλιστα να δοθεί σε ένα από τα δεκάδες ακίνητα που διαθέτει ο Δήμος Καλαμάτας.
III. Θεωρούμε ότι το κτήριο ιδιοκτησίας ΟΑΕΔ είναι ουσιαστικά δικό μας, γιατί έγινε με δικούς μας αγώνες και προσπάθειες, όπως επίσης με χρήματα του πρώην Οργανισμού Εργατικής Εστίας, που, ως γνωστόν, προέρχονταν από εισφορές εργαζομένων, άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι η μπροστινή πλευρά του κτηρίου έχει διαμορφωθεί για να καλύπτει τις ανάγκες του Ε.Κ.Κ.
Ενώ στην άλλη πλευρά λειτουργούσε ο Οργανισμός Εργατικής Εστίας, ούτε είναι τυχαίο ότι μπροστά στο κτήριο με μεγάλα γράμματα υπάρχει η  επιγραφή “ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ”.
Επιπλέον, σας τονίζουμε ότι στη συνείδηση των εργαζομένων, των συνταξιούχων και των πολιτών της πόλης μας το κτήριο αυτό καταγράφεται ως Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας».

***  Καλαμάτα και Μεσσήνη γιόρτασαν την Τσικνοπέμπτη (φωτογραφίες) ! 
Τσικνοπέμπτη χθες, και κάτοικοι μαζί με επισκέπτες τσίκνισαν, τραγούδησαν και γλέντησαν σε πολλές γειτονιές της Καλαμάτας, καθώς και στις Κοινότητες του Δήμου, τιμώντας το έθιμο.
Από το πρωί είχαν στηθεί υπαίθριες ψησταριές, σε καταστήματα και ιδιωτικές κατοικίες, ενώ τα ψητά κρέατα, τα λουκάνικα και το παραδοσιακό παστό είχαν την τιμητική τους.
Στο Ιστορικό Κέντρο και την Κεντρική Αγορά Καλαμάτας ο Δήμος και η Κοινωφελής του Επιχείρηση «Φάρις», καθώς και η ΚΑΚ ΟΤΑ ΑΕ με τους επαγγελματίες, διοργάνωσαν εκδηλώσεις με την ευκαιρία της Τσικνοπέμπτης.
Ο δε δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας επισκέφθηκε την Κεντρική Αγορά, το Νηπιαγωγείο Διασποράς, το Σύνδεσμο Υδραυλικών, το Ιστορικό Κέντρο και αντάλλαξε ευχές με τον κόσμο.   Φωτό: Στασινός Μουτσούλας

*** Νέα διήμερη άδεια παίρνει ο Δημήτρης Κουφοντίνας 
Νέα διήμερη άδεια δόθηκε στον Δημήτρη Κουφοντίνα, που εκτίει ποινή 11 φορές ισόβια για την εγκληματική δράση της 17Ν.
Σύμφωνα με την απόφαση του Συμβουλίου των φυλακών Κορυδαλλού, ο Δημήτρης Κουφοντίνας θα βγει αύριο το πρωί στις 9 και θα επιστρέψει σε δύο ημέρες.
Η συγκεκριμένη άδεια είναι η δεύτερη κατά σειρά που εγκρίνεται για τον πολυ-ισοβίτη της 17Ν, καθώς είχε λάβει για πρώτη φορά άδεια πριν από τρεις μήνες, στις αρχές του περασμένου Νοεμβρίου, προκαλώντας τότε θύελλα αντιδράσεων από συγγενείς θυμάτων αλλά και τις πρεσβείες χωρών, πολίτες των οποίων υπήρξαν θύματα της τρομοκρατικής οργάνωσης, όπως οι πρεσβείες του Ηνωμένου Βασιλείου, των ΗΠΑ και της Τουρκίας.  iefimerida.gr 

*** Έξαλλοι οι Μανιάτες για την εκλογή του νέου Μητροπολίτη
Δεκάδες Μανιάτες συγκεντρώθηκαν το πρωί της Τετάρτης, έξω από τα γραφεία της Ιεράς Συνόδου στη Μονή Πετράκη για να διαμαρτυρηθούν για την εκλογή του νέου Μητροπολίτη Μάνης Χρυσόστομο Παπαθανασίου.
Οι κάτοικοι της Μάνης αντιδρούν στην εκλογή του Μητροπολίτη Μάνης Χρυσόστομου Παπαθανασίου. Μαζί με τους κατοίκους που διαμαρτύρονταν ήταν και ο δήμαρχος Μάνης και ο βουλευτής της ΝΔ, Θανάσης Δαβάκης.
Η ένταση ήταν τόσο μεγάλη που χρειάστηκε η επέμβαση της Αστυνομίας. Οι κάτοικοι ζητούσαν επίμονα να εκλεγεί Μητροπολίτης ο Αρχιμανδρίτης Συμεών Λαμπρινάκος.

***  Έρχονται πρόστιμα για όσους δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ 
Πρόστιμα για όσους δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ ετοιμάζει το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, στους παραβάτες θα επιβάλλεται το πρόστιμο των 150 ευρώ μόνο μετά την πάροδο έξι μηνών από τον τακτικό έλεγχο, με ισχύ από την 1η Φεβρουαρίου 2018 και μετά.
Οι ιδιοκτήτες που δεν έχουν περάσει τα οχήματά τους από τεχνικό έλεγχο έχουν το χρονικό περιθώριο των 6 μηνών ώστε να το περάσουν (από την καταληκτική ημερομηνία εμπρόθεσμου ελέγχου)!
Πάντως, στο νομοσχέδιο που προβλέπονται τα πρόστιμα για το ΚΤΕΟ ξεκαθαρίζεται ότι η συγκεκριμένη διάταξη θα ξεκινήσει 6 μήνες μετά τη δημοσίευσή του νόμου, οπότε τα πρόστιμα πάνε για καλοκαίρι.
Τα πρόστιμα αφορούν σε πάνω από 1 εκατ. ιδιοκτήτες οχημάτων και, μάλιστα, τα ιδιωτικά ΚΤΕΟ εκτιμούν πως όσο δεν επιβάλλονται, τόσο θα αυξάνεται ο αριθμός των οχημάτων που δεν περνούν από τον τεχνικό έλεγχο.
Με τον ίδιο νόμο θα δοθεί και παράταση ζωής στα ταξί κατά 3 έτη, με αποτέλεσμα τα οχήματα με κινητήρες έως 1.950 κ.εκ. να μπορούν να κυκλοφορούν μέχρι να κλείσουν 18 έτη, τα οχήματα με κινητήρες από 1.950 κ.εκ. και άνω έως 21 έτη, ενώ εκείνα της επαρχίας από 23 έως και 27 έτη.

*** Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του 29χρονου που κατηγορείται ότι βίασε δύο ανήλικα κορίτσια 
Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε το πρωί της Τρίτης ο 29χρονος που κατηγορείται ότι βίασε δύο ανήλικα κορίτσια. Ο φερόμενος ως δράστης παραπέμφθηκε στον αρμόδιο Ανακριτή, ενώ η έρευνα συνεχίζεται. Αντιμετωπίζει κακουργηματικές κατηγορίες για βιασμό κατ’ εξακολούθηση και παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία ο 29χρονος γνώρισε τα θύματά του στο διαδίκτυο και επιδίωξε συνάντηση μαζί τους. Η πρώτη συνάντηση με την 16χρονη έγινε πριν από δύο εβδομάδες και στο ραντεβού εκείνο, όπως και στα υπόλοιπα που ακολούθησαν ο δράστης και η ανήλικη έκανα μαζί χρήση ναρκωτικών ουσιών.
Το περασμένο Σάββατο στο σπίτι στη Δάφνη, ο 29χρονος, βίασε και τα δύο κορίτσια καθώς είχε κανονίσει συνάντηση και με τις δύο αφού πρώτα τους έδωσε την ίδια ναρκωτική ουσία, σύμφωνα με πληροφορίες κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη.
Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 29χρονος, που κατοικεί σε περιοχή των νοτίων προαστίων της Αττικής, «ψάρευε» ανήλικες μέσω διαδικτύου και τις έπειθε να τον επισκεφθούν στο σπίτι του. Μόλις οι δύο κοπέλες πήγαν στο σπίτι του εκείνος τους έδωσε διάφορες ναρκωτικές ουσίες και στη συνέχεια, όταν εκείνες ήταν ανίκανες να αντιδράσουν, τις βίασε.
Η υπόθεση έφτασε στα χέρια της αστυνομίας όταν η 15χρονη εντοπίστηκε σε άθλια κατάσταση από τους οικείους και τους αποκάλυψε όλα όσα έζησε.
Στο σπίτι στη Δάφνη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:- 3,6 γραμμάρια κοκαΐνης
- 1 γραμμάριο κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης
- 2 γυαλινες συσκευές για το κάπνισμα της μεθαμφεταμίνης
- ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής, ένα λάπτοπ και μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή
in.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες 29χρονου ημεδαπού, ο οποίος συνελήφθη στις 3-2-2018 στη Δάφνη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αθηνών σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τ.Α. Π. Φαλήρου, κατηγορούμενου για βιασμό ανηλίκων κατ εξακολούθηση και παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.
Σε βάρος του, ασκήθηκε ποινική δίωξη για τις αξιόποινες πράξεις του βιασμού κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, της ιδιαίτερα διακεκριμένης περίπτωσης ναρκωτικών από ενήλικο, που μεταχειρίζεται με οποιονδήποτε τρόπο ανήλικο πρόσωπο κατά την τέλεση της πράξης και της προσέλκυσης παιδιών για γενετήσιους λόγους.
Συγκεκριμένα, πρόκειται για τον ΠΕΤΣΟΥΛΑ Κωνσταντίνο του Νικολάου και της Σοφίας, γεννηθέντα στις 5-2-1989 στην Αθήνα.
Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας μέχρι 6-8-2018, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου από την εγκληματική του δράση και στην ευχερέστερη ικανοποίηση της ποινικής αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό ομοειδών εγκλημάτων που πιθανότατα τέλεσε σε βάρος άλλων θυμάτων.
Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-8695537 της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

***   Νικολάκου – Αλειφέρη: Ακονίστηκαν τα μαχαίρια και άρχισε η μάχη 
Το ένα επεισόδιο διαδέχεται το άλλος 
 Στην κόψη του ξυραφιού, με το αίμα ήδη να φαίνεται, βρίσκονται πλέον οι σχέσεις των δύο αντιπεριφερειαχών, της θεματικής Ντίνας Νικολάκου και της τοπικής Ελένης Αλειφέρη.
Η κόντρα των δύο ισχυρών γυναικών της Περιφέρειας έχει ξεκινήσει πολύ καιρό τώρα, αλλά έχει φουντώσει σε τέτοιο βαθμό, που δεν μπορεί πια να κρυφτεί, ούτε να πείσουν ότι δεν υπάρχει, παρά τις όποιες «καθησυχαστικές» δηλώσεις από τις δύο πλευρές. Χθες, μάλιστα, με αφορμή την επίσκεψη της κας Νικολάκου στο Διοικητήριο, δεν άργησε να ξεσπάσει άλλη μία ένταση, με αποτέλεσμα οι φωνές τους να ακούγονται σε όλο τον τέταρτο όροφο.
  Από επεισόδιο σε επεισόδιο
Η αφορμή χθες θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ασήμαντη, αλλά αποδεικνύει πόσο βαθιά είναι η μεταξύ τους κρίση. Από τη μία πλευρά, η κα Αλειφέρη είναι αποφασισμένη να μην κάνει την παραμικρή υποχώρηση υπέρ της κας Νικολάκου και πολύ περισσότερο, να απεμπολήσει όποια από τις ελάχιστες αρμοδιότητες έχει εκ της θέσεώς της. Από την άλλη πλευρά, η κα Νικολάκου φαίνεται να εκτιμά ότι ο «τσαμπουκάς» αυτός έχει κρατήσει πολύ και θέλει πλήρη έλεγχο.
Το όλο κλίμα που επικρατεί ήταν χαρακτηριστικό και στην τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στην Τρίπολη. Οι τοπικοί αντιπεριφερειάρχες κάθονται μαζί με τον περιφερειάρχη στο πάνελ του συμβουλίου, όμως στην τελευταία συνεδρίαση η μόνη καρέκλα που απουσίαζε ήταν αυτή που θα… καθόταν η κα Αλειφέρη. Ύστερα από πολλά σκουντήματα και περίεργα κοιτάγματα, η καρέκλα τοποθετήθηκε, αλλά λίγο πιο πίσω από τους υπολοίπους. Τελικά, με το… ζόρι τη χώρεσαν στην ίδια σειρά με τους υπολοίπους, αφού πρώτα αλλάχθηκε η σειρά για να μην καθίσει δίπλα στον περιφερειάρχη!
  Κόντρα
Χθες πάλι, η απαίτηση της κας Νικολάκου να της δοθούν τα κλειδιά των γραφείων των περιφερειακών συμβούλων και η άρνηση της κας Αλειφέρη, καθώς οι σύμβουλοι απουσίαζαν, αντιπροτείνοντας να γίνουν οι συναντήσεις της κας Νικολάκου στην αίθουσα συσκέψεων, έφερε νέα ένταση, με τις φωνές να φτάνουν σε όλο το διάδρομο και την κα Νικολάκου να ανταπαντά ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να κλειδώνει μόνο τα δωμάτια του σπιτιού του.
Μέρες πριν, όμως, είχε προηγηθεί η απόφαση από την Περιφέρεια απόσπασης της μοναδικής υπαλλήλου από το γραφείο της κας Αλειφέρη στην... Τρίπολη, αφήνοντας τη γραμματειακή της υποστήριξη στον αέρα!
Έτσι, ο «πόλεμος των Ρόουζ» καλά κρατεί και, όπως όλα δείχνουν, μόνο χειρότερος μπορεί να γίνει, ιδιαίτερα αν η κα Νικολάκου υλοποιήσει την «απειλή» της ότι θα επισκέπτεται συχνότερα την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας.
Προς το παρόν, στο «επίσημο» παρασκήνιο ο περιφερειάρχης παραμένει θεατής της κόντρας, αλλά σύντομα εκτιμάται ότι θα λάβει θέση, έστω και «ανεπίσημα».  Της Βίκυς Βετουλάκη

*** Π. Σκουρλέτης: Το 2018 θα είναι έτος αλλαγών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση 
Στην Πάτρα βρίσκεται ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, στο πλαίσιο του 9ου Περιφερειακού Συνεδρίου για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση, «Δυτική Ελλάδα: Πύλη Ανάπτυξης», που διοργανώνουν η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, εντός του πλαισίου των Περιφερειακών Συνεδρίων που έχουν προγραμματιστεί, προκειμένου να υπάρξει ένας αποκεντρωμένος διάλογος με κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς.
Μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εσωτερικών σημείωσε: «Το 2018 θα είναι έτος μεγάλων αλλαγών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Πριν αναφερθώ στα όσα σχεδιάζουμε, τουλάχιστον σε αυτά που έχουμε καταλήξει, επιτρέψτε μου να απαριθμήσω τις δράσεις μας στη βάση των σημερινών δεδομένων και πάντοτε προς την κατεύθυνση στήριξης των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης με την εξάντληση μέσων και δυνατοτήτων.
Στον τομέα της χρηματοδότησης των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, το υπουργείο Εσωτερικών σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης δημιούργησε δύο χρηματοδοτικά εργαλεία, με σκοπό να καλύψει τις μεγάλες ανάγκες τις Αυτοδιοίκησης για βασικά έργα υποδομής, καθώς και προμήθεια κατάλληλου εξοπλισμού.
Το πρώτο είναι το πρόγραμμα “Φιλόδημος”, με προϋπολογισμό 500 εκατ. ευρώ για το 2018 και περισσότερα από 2 δισ. ευρώ σε ορίζοντα πενταετίας. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα Χορήγησης Επενδυτικών Δανείων, μέσω του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, σε ΟΤΑ Α΄ και Β΄ Βαθμού, Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) και Συνδέσμους ΟΤΑ, με σκοπό την κατασκευή έργων ύδρευσης, αποχέτευσης, αντιπλημμυρικής προστασίας, αποκατάστασης ζημιών από φυσικές καταστροφές, αποκατάστασης Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων (ΧΑΔΑ), αγροτικής οδοποιίας και ανέγερσης ή αποκατάστασης δημοτικών κτηρίων.
Το δεύτερο είναι το Ειδικό Πρόγραμμα Ενίσχυσης Δήμων, με προϋπολογισμό 240 εκατ. ευρώ για το 2018. Μέσα στο Φεβρουάριο ενεργοποιούνται οι δύο πρώτες μη ανταγωνιστικές προσκλήσεις με δικαιούχους και τους 325 δήμους της χώρας.
[…] Θα μου επιτρέψετε να κλείσω την τοποθέτησή μου με τον “Καλλικράτη”. Η αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι η κυριότερη νομοθετική παρέμβαση που προωθούμε το επόμενο διάστημα. Η πρότασή μας βρίσκεται υπό τελική επεξεργασία, έπειτα από έναν ενδελεχή διάλογο, οργανωμένο και μη, με τους αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τους εργαζόμενους. Δρομολογούμε μια πρώτη φάση σημαντικών τομών, σε αντιστοιχία με τις πραγματικές δυνατότητες αλλαγών, αλλά και με πλήρη επίγνωση ότι ώριμα ζητήματα πρέπει επιτέλους να αλλάξουν.
Σχεδιάζουμε παρεμβάσεις τόσο για την ενίσχυση του αναπτυξιακού ρόλου των ΟΤΑ όσο και για την ενίσχυση των συμπληρωματικών θεσμικών εργαλείων συμμετοχής των πολιτών στις αποφάσεις της διοίκησης. Προωθούμε την απλή αναλογική, πιστεύοντας ότι θα ενδυναμώσει τη Δημοκρατία, θα φέρει πιο κοντά τον πολίτη στην ενασχόληση με τα κοινά και θα ωθήσει σε συνεργασίες αυτοδιοικητικών δυνάμεων.
Στη βάση αυτή: Οργανώνεται και θεσμοθετείται διαδικασία αναπροσδιορισμού της κατανομής αρμοδιοτήτων μεταξύ ΟΤΑ Α’ Βαθμού – ΟΤΑ Β’ Βαθμού – Κράτους. Αντιμετωπίζεται το ζήτημα της τεχνικής, διοικητικής και διαχειριστικής ανεπάρκειας των Τεχνικών Υπηρεσιών πολλών από τους Δήμους της χώρας, που αποτελεί παράγοντα αδυναμίας υλοποίησης βασικών και αναγκαίων έργων. Προωθείται, ως επιπρόσθετο μέτρο, η δημιουργία μιας “τεχνικής ομπρέλας” πανελλαδικής εμβέλειας, υπό την ευθύνη της ΜΟΔ, που θα μπορεί να εξυπηρετεί κάθε Δήμο ή σύνδεσμο της χώρας που έχει σχετική ανάγκη.
Χρηματοδότηση – κατηγοριοποίηση ΟΤΑ: Αλλάζουν τα κριτήρια διαμόρφωσης των ΚΑΠ και η κατανομή τους με πρόβλεψη για ελάχιστο όριο, βάσει κριτηρίων που θα λαμβάνουν υπόψη τους τις ειδικότερες κοινωνικές και αναπτυξιακές πτυχές των ΟΤΑ. Ταυτόχρονα θα συνδέονται καλύτερα με τα υφιστάμενα, αλλά και τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία που σχεδιάζονται.
Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται ο επαναπροσδιορισμός της κατηγοριοποίησης των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με σκοπό να αμβλυνθούν οι μεταξύ τους ανισότητες».

*** Αθλητική ενημέρωση :
*** Για το  ευρωμπάσκετ  Eurobasket  Euroleague   22η  αγωνιστική :
Πέμπτη 08-02-2018  :
ΜΑΚΑΜΠΙ Τ.Α. - ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ  94-82 ,(46-38).-^
Τα  δεκάλεπτα :22-23, 24-15 , 19-23. 29-21 .- ^
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ   80-76 ,( 46-40) .- ^
Τα  δεκάλεπτα : 21-22, 25-18, 21-13 , 13-23 .- ^
ΒΑΛΕΝΘΙΑ - ΤΣΣΚΑ Μόσχας  103-99 ,(49-42).-
Τα  δεκάλεπτα :21-23, 28-19 , 24-24 , 30-33  .- 
ΜΑΛΑΓΑ - ΑΝΑΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ 81-68, (40-28) .-  ^
Τα  δεκάλεπτα : 23-12 , 17-16 , 23-27, 18-13 .-^


Παρασκευή  09-02-2018 :
ΦΕΝΕΡ ΜΠΑΧΤΣΕ - ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ  77-69 , (42-32) .- ^
Τα  δεκάλεπτα : 16-13 , 26-19 , 19-16 , 16-21.- ^
ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ - ΛΥΜΠΙΑ ΜΙΛΑΝΟ  100-89 ,(50-45) .-^
Τα  δεκάλεπτα : 23-20 , 27-25 , 21-20, 29-24 .- ^
 ΖΑΓΚΛΙΡΙΣ - ΚΙΜΚΗ    74-84 , (44-43).-^
Τα  δεκάλεπτα : 26-15 , 18-28 , 15-18 , 15-23 .- ^
  ΡΕΑΛ Μαδρίτης - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Πειραιώς  79-80 , (37-43) .- ^
 Τα  δεκάλεπτα : 20-21, 17-22 , 23-20 , 17-15 .- ^

~**    Όλο το πρόγραμμα των αγώνων (αγωνιστικές)εδώ : https://www.escore.gr/basketball/europe/euroleague/fixtures /.-

*** ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ σε    22 αγωνιστικές :
Κατάταξη (σε 20 αγώνες)
ΤΣΣΚΑ Μόσχας     17-5   
Ολυμπιακός            15-7  
Φενέρμπαχτσε        15-7   
Παναθηναϊκός        14-8   
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
 Ρεάλ Μαδρίτης          13-9  
Ζαλγκίρις Κάουνας    13-9   
Κίμκι                          13-9    
Μακάμπι Τελ Αβιβ    12-10   
-----------------------------
Μπασκόνια                10-12    
Μάλαγα                      9-13 
Ερυθρός Αστέρας      9-13 
Μπάμπεργκ                8-14   
----------------------------
Βαλένθια                     8-14 
 Μπαρτσελόνα            7-15   
Αρμάνι Μιλάνο          7-15  
Αναντολού Εφές         6 -16 

***   Ο  ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ : με
1.- 13-10-2017 ,  ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ήττα 98-71 εκτός .-
2.- 19-10-2017  , ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ Γερμανίας  νίκη 93-83 εντός .-
3.-25-10-2017  ,  ΤΣΣΚΑ Μόσχας ήττα 61-83 εκτός .-
4.- 27-10-2017 ,   ΦΕΝΕΡ ΜΠΑΧΤΣΕ νίκη 70-68 εντός .-
5.-02-11-2017  ,   ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ Ισπανίας ήττα  85-84 εκτός
6.- 10-11-2017 ,   ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ  νίκη  70-62  εκτός .- * (= νίκες εκτός)
7.- 14-11-2017 ,   ΚΙΜΚΙ   93-65  νίκη  εντός .-
8.- 16-11-2017 ,   ΑΝΑΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ   82-81 νίκη εκτός .-*
9.- 24-11-2017 ,    ΡΕΑΛ Μανδρίτης  82-80 νίκη εντός
10.-01-12-2017 ,   ΟΥΝΙΚΑΧΑ ΜΑΛΑΓΓΑ  82-71 νίκη εντός
11.-07-12-2017 ,   ΖΑΓΚΛΙΡΙΣ ΚΑΟΥΝΑΣ  80-74 ήττα , εκτός
12.-15-12-2017 ,   ΜΙΛΑΝΟ    80-72  νίκη εντός
13.- 19-12-2017 ,   ΜΑΚΑΜΠΙ Τ.Α.   89-76  νίκη  εντός
14.- 21-12-2017 ,   ΕΡΥΘΡΟ ΑΣΤΕΡΑ  69-63 νίκη εκτός .-*
15.- 28-12-2017 ,   ΒΑΛΕΝΘΙΑ   67-63 ήττα εκτός
16 .-04-01-2018 ,   ΑΝΑΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ  90-79 νίκη εντός
17.- 11-01-2018 ,   ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ   84-75 νίκη  εντός
18.- 17-01-2018 ,   ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 67-62 ήττα εκτός
19.- 19-01-2018 ,    ΤΣΣΚΑ Μόσχας   70-75  ήττα   εντός (1η εντός ήττα)
20.- 25-01-2018 ,    ΖΑΓΚΛΙΡΙΣ Κάουνας  παρατ. 94-93 κ.α.83-83 εντός
21.- 02-02-2018 ,   ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ  95-74 ήττα  εκτός
22.- 08-02-2018  ,  ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ  80-76 νίκη εντός
23 .- 23-02-2018  ,  ΚΙΜΚΙ        εκτός

 Ο  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  :με 
1.-12/10/2017 ,   ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ 75-64 νίκη εντός .-
2.-20-10-2017 ,   ΟΥΝΙΚΑΧΑ Μάλαγα  80-75 νίκη εντός .-
3.-24-10-2017  ,  ΜΑΚΑΜΠΙ Τ.Α. 69-68 νίκη εκτός .- *
4.-26-10-2017  ,  ΚΙΜΚΙ Μόσχας 92-75 νίκη εντός .-
5.-03-11-2017   ,  Μπαρτσελόνα  73-51 ήττα  εκτός .-
6.- 10-11-2017 ,   ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ   70-66 ήττα  εντός .-
7.- 15-11-2017 ,   ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕπαρατ. 90-83 νίκη κ.α.75-75 εκτός .-*
8.- 17-11-2017 ,    ΕΡΥΘΡΟ ΑΣΤΕΡΑ  85-59  νίκη  εντός
9.- 23-11-2017  ,   ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ   86-85 νίκη  εκτός .-*
10.- 30-11-2017 ,  ΒΑΛΕΝΘΙΑ      72-64 νίκη  εκτός .-*
11.-08-12-2017 ,   ΡΕΑΛ Μ.   98-92  παρατ. νίκη  εντός κ.α .72-72 .-
12.- 14-12-2017 ,  ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ    67-65  ήττα εκτός .-
13.- 20-12-2017 ,  ΤΣΣΚΑ Μόσχας     88-86 νίκη  εντός
14.- 22-12-2017 ,  ΑΝΑΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ   61-58 νίκη εκτός .-*
15.- 28-12-2017 ,  ΖΑΓΚΛΙΡΙΣ ΚΑΟΥΝΑΣ 74-68 ήττα εκτός .-
16.- 05-01-2018 ,  ΜΙΛΑΝΟ  87-80 νίκη εντός .-
17.- 12-01-2018 ,  ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ  86-54  Ήττα εκτός .-
18.- 16-01-2018 ,  ΜΑΚΑΜΠΙ Τ.Α.   94-64 νίκη εντός .-
19.- 18-01-2018 ,  ΚΙΜΚΙ      82-54   ήττα  εκτός .-
20.- 26-01-2018 ,  ΕΡΥΘΡΟ Αστέρα  89-78 ήττα εκτός  .-

21.- 01-02-2018 ,  ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ  95-70  νίκη εντός .-
22.- 09-02-2018 ,  ΡΕΑΛ Μαδρίτης   80-79 νίκη εκτός
23.- 22-02-2018 ,  ΒΑΛΕΝΘΙΑ    εντός

*** Οι  δύο (2) επόμενες αγωνιστικές στο Ευρωμπάσκετ :
Αγωνιστική ημέρα: 23
22.02. 19:00ΤΣΣΚΑ ΜόσχαςΜπασκόνια
 
22.02. 19:45ΦενερμπαχτσέΜιλάνο
 
22.02. 21:00ΟλυμπιακόςΒαλένθια
 
22.02. 21:45ΟυνικάχαΜακάμπι Τελ Αβίβ
 
23.02. 19:00ΚίμκιΠαναθηναϊκός
 
23.02. 19:30Αναντολού ΕφέςΖαλγκίρις Κάουνας
 
23.02. 21:45ΜπάμπεργκΕρυθρός Αστέρας
 
23.02. 22:00ΜπαρτσελόναΡεάλ Μαδρίτης
 
Αγωνιστική ημέρα: 24
01.03. 20:00Ζαλγκίρις ΚάουναςΜπαρτσελόνα
 
01.03. 21:05Μακάμπι Τελ ΑβίβΤΣΣΚΑ Μόσχας
 
01.03. 21:45ΜιλάνοΑναντολού Εφές
 
01.03. 22:00ΜπασκόνιαΚίμκι
 
02.03. 20:00Ερυθρός ΑστέραςΟυνικάχα
 
02.03. 21:15ΠαναθηναϊκόςΟλυμπιακός
 
02.03. 21:30ΒαλένθιαΜπάμπεργκ
 
02.03. 22:00Ρεάλ ΜαδρίτηςΦενερμπαχτσέ

 *** Για το Κύπελλο Ελλάδας  2οι  αγώνες :
Τετάρτη  07-02-2018 :
ΑΕΛ  ΛΑΡΙΣΣΑ -ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ  3-2 .- ^
Στον 1ο  αγώνα 2-1 με νίκη για ΠΑΣ Γιάννινα .-
Τα γκολ : 11΄Κρίσμαν , 22΄, 82΄ Κόντες , 99΄Μασούρας , 108΄ Φατσιόν .-^
Κάρτες : Μιλοσαβλιεβιτς , Λαγός , Γαρουφαλιάς , Κικάρσκι , Ζίζιτς , Φατσιό , Σολτάνι , Βιντάλ , Λεοζίνιο , Κόντε , Μιχαέλ Περρόνε - ^,

~ ΑΕΚ Αθηνών-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Πειραιώς  2-1 .- ^
Στον 1ο αγώνα αποτέλεσμα  0-0  .-
Τα γκολ : 57΄ Χριστοδουλόπουλος , 73΄Αραούχο , 83΄Ταχτσίδης .- ^
ΑΕΚ (Χιμένεθ): Μπάρκας, Γκάλο, Μπακάκης, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Σιμόες, Κονέ, Λόπες (28' Χριστοδουλόπουλος), Μπακασέτας (Γαλανόπουλος 88'), Μασούντ, Λιβάγια (Αραούχο 65')
Ολυμπιακός (Κόντης): Προτό, Ομάρ, Ζιλέ (Οφόε 65'), Νικολάου, Κούτρης, Ρομαό, Ταχτσίδης, Μάριν (Πάρντο 70'), Φορτούνης, Μιραλάς, Ανσαριφάρντ (Τζούρτζεβιτς 74').

~ ΛΑΜΙΑ -ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ   1-4  .- ^
Στον 1ο  αγώνα 1-0 με νίκη από Πανιώνιο .-
Τα γκολ :  17΄Ντουμισράϊ, ,31΄ Μασούρας , 40΄Βάντερσον , 55΄Ντουρμισάϊ , 90+2΄Λάμπρου   .- ^
Κάρτες : Μασούρας , Μπανανά ,Βάντερσον , Ασίγμπα ,  .-^

 ~**  Πέμπτη  08-02-2018 :
~  ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ Αθηνών - ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης  1-3,(0-1).-^
Στον 1ο  αγώνα  2-0 με νίκη από τον ΠΑΟΚ  .-
Τα γκολ : 24΄Σάκοφ , 54΄Βασιλακάκης , 67΄Κανας , 79΄Κουλούρης .-
Κάρτες : Σάκιτς ,

*** Για την   Football League  σήμερα ο αγώνας :
~ ΧΑΝΙΑ/ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ- ΤΡΙΚΑΛΑ 1963   3-0 .- ^
***

~ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ  2018 :
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης , Δευτέρα 01  ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2018/01/news-01-2018.html .-  
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Στο αγιάζι της ενημέρωσης  . Τρίτη 02 Ιανουαρίου 2018  . ~ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ! ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ   : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2018/01/arfara-news.html .-
~** ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 30 και 31 Δεκεμβρίου 2017 : Δευτέρα 01-01-2018 ... Ανασκόπηση της βδομάδας που πέρασε   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2018/01/30-31-2017-01-01-2018.html .- 
 ~**ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ μας  ..από το Α ---έως και το Ω ..:Τετάρτη 03 Ιανουαρίου 2018 ,   Με  21 Ιατρικά θέματα για την υγεία μας  :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2018/01/blog-post.html .- 
 ~** Αθλητικό Σαββατοκύριακο 06 και 07 Ιανουαρίου 2018 :Μια αθλητική ανασκόπηση της εβδομάδας που πέρασε ... : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2018/01/06-07-2018.html .-  
~**  ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ... ΠΑΡΟΙΜΙΕΣ ...ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ  και ΒΙΝΤΕΟ  Πέμπτη 11  Ιανουάριος 2018 ..... Ε΄ Μέρος  Εκφράσεις που λέγονται ..και γιατί λέγονται .. 
 :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2018/01/blog-post.html .- 
 ~** ΑΘΛΗΤΙΚO Σαββατοκύριακο 13 και 14 Ιανουαρίου 2018 ,.Μια εβδομαδιαία ανασκόπηση -επισκόπησης της εβδομάδας που πέρασε -έφυγε : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2018/01/o-13-14-2018.html .- 
 ~* Αθλητικό Σαββατοκύριακο , 20  και 21 Ιανουαρίου 2018 , Δευτέρα 22-01-2018   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2018/01/20-21-2018-22-01-2018.html .-  
 ~** Αθλητικό Σαββατοκύριακο  27 και 28  Ιανουαρίου 2018 ,Μια εβδομαδιαία ανασκόπηση της εβδομάδας που πέρασε :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2018/01/27-28-2018.html .-
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018
:  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2018/01/arfara-news-31-2018-31-1.html .-  
 
***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018 :
~**  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης , Πέμπτη 01  Φεβρουαρίου  2018  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2018/02/arfara-news-01-2018-04.html .
~** ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ μας  ..από το Α ---έως και το Ω ..:
Πέμπτη 01 Φεβρουαρίου 2018
: http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2018/02/blog-post.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  Arfara News (2) στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Πέμπτη 01 Φεβρουαρίου 2018
: http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2018/02/news-2.html .- 

~* Η Εφημερίδα μας  Arfara News (2) στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Πέμπτη 01 Φεβρουαρίου 2018
: http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2018/02/news-2.html .- 

 ~**  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Παρασκευή  02 Φεβρουαρίου 2018
:   http://snsstamoskal.blogspot.gr/2018/02/arfara-news-02-2018.html  .- 
 
~**  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης , Κυριακή 04  Φεβρουαρίου 2018 : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2018/02/arfara-news-04-2018-1942-httpsyoutu.html .-       
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Δευτέρα 05 Φεβρουαρίου 2018
  :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2018/02/arfara-news.html  .-

~**   Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης . Τρίτη 06  Φεβρουαρίου 2018  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2018/02/news.html .-
~* Αθλητικό Σαββατοκύριακο 03  και  04  Φεβρουαρίου 2018 .Μια  αθλητική ανασκόπηση-επισκόπηση της εβδομάδας που πέρασε  :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2018/02/03-04-2018.html .- 
 
~* Η  Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Τετάρτη  07 Φεβρουαρίου  2018
:  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2018/02/arfara-news.html .- 
~*** 
 
 Πέμπτη 08  Φεβρουαρίου 2018 . ~ ΟΜΟΡΦΗ ΓΙΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ !!!   : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2018/02/arfara-news.html .-
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Παρασκευή 09  Φεβρουαρίου 2018
: http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2018/02/news-09-2018-08-02-2018-11.html .- 
~**
***   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ  ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:   https://twitter.com/stamos01  .-  
01stamos1947.-
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   6038   video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas        stamos011947
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3871   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3881  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  13. 807    βίντεο   .-  
The YOUTUBE:
 https://www.youtube.com/user/messiniaview .- 
 https://www.youtube.com/user/stamos01 .-
 https://www.youtube.com/user/stamatios01 .-
https://www.youtube.com/user/vlasiskal .-
***~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ
https://www.facebook.com/apostolis.giannakountzos.7?pnref=lhc.friends = ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ Χ.Γ .
http://eidisoules.gr   =ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ, Έγκυρη και Αξιόπιστη 
www.koinonikomerisma.gr   ,
https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.3 ΣΤΑΜΑΤΗΣ  
    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. -     https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook
https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas  = Stamatis N. Skoulikas
https://www.facebook.com/sylgkdsarf = Σ. Γονέων  Κηδεμόνων. Δημοτικού .Αρφαρών. 
  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.5 .- =   157 .-stamos01
https://www.facebook.com/profile.php?id=100017889240768&fref=pb&hc_location=profil=-09+++++++++++++++++++++++++++
-browser = ΔΑΒΙΛΛΑΣ ΤΟΥΡΣ  https://www.facebook.com/profile.php?id=100017889240768&fref=pb&hc_location=profile_browser  .-   http://davillastours.wixsite.com/tours/blank-canh  .-

  

 

1 σχόλιο:

 1. ΣΟΒΑΡΗ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ
  Είμαστε ένας οργανισμός που χορηγεί δάνεια σε οποιοδήποτε άτομο σε ανάγκη και succetibe να το επιστρέψει.
  Τα δάνειά μας είναι όλων των κατηγοριών που κυμαίνονται από 2000 έως 4000000 ευρώ.
  Γι 'αυτό παρακαλώ ευγενικά υποβάλλετε αίτηση για δάνεια κοντά μας.
  Εδώ είναι η διεύθυνση: vasilikhpalaiologou@gmail.com

  ΑπάντησηΔιαγραφή