ΓΕΦΥΡΑ ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ , ΡΙΟΥ - ΑΝΤΙΡΙΟΥ

ΓΕΦΥΡΑ  ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ , ΡΙΟΥ - ΑΝΤΙΡΙΟΥ

Κυριακή 18 Μαρτίου 2018

Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Κυριακή 18 Μαρτίου 2018 .
~



~

*** ΠΡΟΣΟΧΗ! Έκτακτο δελτίο καιρού! Ποιες περιοχές θα «χτυπηθούν»…

~ Ισχυρές βροχές και καταιγίδες, θυελλώδεις άνεμοι και σκόνη από την Αφρική είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού.
Η ΕΜΥ, με έκτακτο δελτίο προειδοποιεί για έντονα φαινόμενα, με ροχές στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική, τους θυελλώδεις ανέμους που θα φτάνουν έως και τα 9 μποφόρ αλλά και τις χιονοπτώσεις σε περιοχές με υψόμετρο άνω των 1.200 μέτρων.
~ Αναλυτικά, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού της ΕΜΥ, αναφέρει:
Α) Οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν:
Την Κυριακή, 18 Μαρτίου
• μέχρι το απόγευμα και ξανά από τη νύχτα το Ιόνιο.
• μεχρι το απόγευμα τη δυτική Στερεά, τη δυτική και βόρεια Πελοπόννησο (κυρίως τη βορειοδυτική).
• κατά διαστήματα την Ήπειρο.
• από τις πρωινές ωρες την κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.
• πιθανον τις προμεσημβρινές μέχρι τις πρώτες απογευματινές ώρες τα υπόλοιπα ηπειρωτικά.
• απο τις απογευματινές ωρες τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.
Τη Δευτέρα, 19 Μαρτίου
• το Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, την Πελοπόννησο (κυρίως τη δυτική και βόρεια).
• από το απόγευμα τη Μακεδονία (κυρίως την ανατολική), τη Θράκη, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου.
• τη νύχτα πιθανόν πρόσκαιρα και τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας εκτός της Κρήτης.
Την Τρίτη, 20 Μαρτίου
Τα φαινόμενα μέχρι το απόγευμα στις περισσότερες περιοχές θα εξασθενήσουν και βαθμιαία θα σταματήσουν.

*** Επίδειξη δύναμης στην Αφρίν από τους Τούρκους αλλά οι Κούρδοι ΠΑΡΑΜΟΝΕΥΟΥΝ… (ΒΙΝΤΕΟ)

~ Τη δύναμη τους επιδεικνύουν οι Τούρκοι στην Αφρίν, με τις εικόνες βανδαλισμού μνημείων και κτιρίων να κάνουν τον γύρο του κόσμου.
Οι Τούρκοι μαχητές γκρέμισαν σήμερα ένα άγαλμα στο κέντρο της πόλης Αφρίν, μνημείο που έχει ιδιαίτερη αξία για τον κουρδικό πολιτισμό καθώς ήταν του σιδηρουργού Κάβα, κεντρικού ήρωα της ιστορίας των Κούρδων για τη γιορτή του Νεβρόζ, του κουρδικού Νέου Έτους.

~ Σύμφωνα με την ομάδα των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων των οποίων ηγούνται οι Κούρδοι στο Whatsapp, αυτή ήταν «η πρώτη κατάφωρη παραβίαση του πολιτισμού και της ιστορίας του κουρδικού λαού από την ώρα που καταλήφθηκε η Αφρίν».
Την ίδια στιγμή, αξιωματούχοι της κουρδικής πολιτοφυλακής διαμηνύουν ότι, από ‘δω και στο εξής, οι Τούρκοι θα πρέπει να περιμένουν ανελέητο ανταρτοπόλεμο, μέχρι την τελική απελευθέρωση της πόλης. Σύμφωνα με τον Οτμάν Σεΐχ Ισά, αξιωματούχο της κουρδικής πολιτοφυλακής «ο πόλεμος κατά της τουρκικής κατοχής θα αλλάξει» και θα μετεξελιχθεί από απευθείας σύγκρουση σε ανταρτοπόλεμο. «Κουρδικές δυνάμεις παραμένουν στην Αφρίν και θα επιτίθενται στις τουρκικές δυνάμεις και τους συμμάχους τους με κάθε ευκαιρία» προειδοποίησε. «Οι στρατιώτες μας θα γίνουν μόνιμος εφιάλτης τους», συμπλήρωσε ο αξιωματούχος.

*** ALERT! Τρομακτική αποκάλυψη για τους πυραύλους του Κιμ και την ΕΥΡΩΠΗ

~ Τρομακτική είναι η εκτίμηση του υποδιευθυντή της γερμανικής υπηρεσίας πληροφοριών BND για τους πυραύλους του Κιμ Γιονγκ Ουν.
~ Όπως είπε ο Ολε Ντίελ σε κεκλεισμένων των θυρών συνάντηση με Γερμανούς βουλευτές, οι πύραυλοι της Β. Κορεάς μπορούν πλέον να φέρουν πυρηνικά όπλα και εκτιμά ότι έχουν τη δυνατότητα να φτάσουν στη Γερμανία και την κεντρική Ευρώπη.
Την είδηση μεταφέρει η γερμανική Bild και έχει προκαλέσει αναστάτωση στη Γερμανία, καθώς, όπως αναφέρει, ο υποδιευθυντής της BND είπε στους βουλευτές ότι αυτή η εκτίμηση αποτελεί «βεβαιότητα».

***  Τί ετοιμάζει ο Πάνος Καμμένος για την Τρίτη; Εντολή ΣΙΓΗΣ στους βουλευτές του;…

~ Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων φέρεται να προχώρησε σε εντολή σιγής προς τους βουλευτές και τα στελέχη των ΑΝ.ΕΛΛ., με ισχύ από σήμερα ως την ερχόμενη Τρίτη, 20 Μαρτίου.
Σύμφωνα με τις σχετικές πληροφορίες, ο κ. Καμμένος ζήτησε από τα στελέχη των ΑΝ.ΕΛΛ. να αποφύγουν τις δημόσιες εμφανίσεις σε μέσα ενημέρωσης και να μην προχωρήσουν σε δηλώσεις ή τοποθετήσεις, κατά το προαναφερόμενο χρονικό διάστημα.
Η εντολή δόθηκε μέχρι την Τρίτη, ημέρα κατά την οποία θα συνεδριάσει η κοινοβουλευτική ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων, όπου αναμένεται να υπάρξει μία σημαντική ανακοίνωση.
Η φημολογία δίνει και παίρνει και όλα τα σενάρια συζητώνται. Για παράδειγμα, κάποιοι λένε πως ο Πάνος Καμμένος θα ανακοινώσει ότι λόγω των εξελίξεων στο Σκοπιανό και επειδή η κυβέρνηση διαπραγματεύεται σύνθετη ονομασία, ο ίδιος αποσύρεται από το υπουργείο Άμυνας και οι βουλευτές του κόμματός του από τα υπουργεία που κατέχουν, ωστόσο διευκρινίζει ότι συνεχίζουν να στηρίζουν την κυβέρνηση και η κοινοβουλευτική πλειοψηφία δεν διαταράσσεται.
~ Μπορεί, όμως, τελικά να μην κάνει αυτό το βήμα, δεδομένου ότι ακόμα δεν υπάρχει συμφωνία με την ΠΓΔΜ _η οποία, άλλωστε, μπορεί και να μην υπάρξει εάν τα Σκόπια δεν συναινέσουν σε συνταγματικές αλλαγές.
Άλλες φήμες λένε ότι πρόκειται να παρέμβει για το θέμα του Ιβάν Σαββίδη και του ΠΑΟΚ και να καταγγείλει τα επιχειρηματικά, μιντιακά και ποδοσφαιρικά συμφέροντα που θέλουν να βγάλουν εκτός ανταγωνισμού της ομάδα της Θεσσαλονίκης. Με αυτό τον τρόπο ίσως ο Πάνος Καμμένος επιδιώξει να συνδυάσει Μακεδονικό και ΠΑΟΚ προκειμένου να ενισχύσει την παρουσία του και την εκλογική του επιρροή στη Βόρεια Ελλάδα καλύπτοντας το πολιτικό κενό που δημιουργείται και πριν ορισμένοι αξιοποιήσουν το momentum και ιδρύσουν το “Κόμμα του Βορρά”.
Πρέπει, ωστόσο, να λάβει κανείς υπόψη ότι ο κ. Καμμένος έχει ελαχιστοποιήσει τις εμφανίσεις και δημόσιες παρεμβάσεις του περί τα εθνικά θέματα και κυρίως τα ελληνοτουρκικά εδώ και περίπου τρεις εβδομάδες. Οι πληροφορίες λένε ότι αυτό έγινε σε συνεννόηση με το Μέγαρο Μαξίμου και στο πλαίσιο ενός συγκεκριμένου σχεδιασμού. Το γεγονός, άλλωστε, ότι ο Φώτης Κουβέλης χαρακτήρισε “υπερτροφικό” το λόγο του περί “ομηρείας” των δύο Ελλήνων στρατιωτικών και η διαφωνία που εκδηλώθηκε επίσης από τους Πάνο Σκουρλέτη, Σία Αναγνωστοπούλου και Νίκο Ξυδάκη προκάλεσαν τη δυσφορία του υπουργού Άμυνας. Ίσως, λοιπόν, αντιδράσει με κάποιο τρόπο και γι αυτό.
Σε κάθε περίπτωση ο λόγος του Πάνου Καμμένου δεν θα είναι συγκρουσιακός και θα υπενθυμίσει την ταύτισή του με τον Αλέξη Τσίπρα.
anatropinews.gr

*** Οπαδοί του ΠΑΟΚ εμπόδισαν εκδήλωση με ομιλητή τον Άδωνι στη Μακεδονία

~ Οπαδοί του ΠΑΟΚ από τα Γιαννιτσά και τη Σκύδρα Πέλλας, ματαίωσαν με παρέμβαση τους κομματική εκδήλωση με ομιλητή τον αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αδωνι Γεωργιάδη, που είχε…
οργανώσει για τις 7.30 απόψε το πολιτικό γραφείο του βουλευτή Θεόδωρου Καράογλου, στα Κουφάλια Θεσσαλονίκης.
Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ ο κ. Καράογλου, περίπου είκοσι οπαδοί συγκεντρώθηκαν έξω από το Πνευματικό Κέντρο στα Κουφάλια στις 7.20μ.μ. και φώναζαν ότι είναι «ανεπιθύμητος» ο κ. Γεωργιάδης.
~ Ο βουλευτής της Ν.Δ. τους πλησίασε και τους πρότεινε μια μικρή αντιπροσωπεία τους να συναντηθεί με τον ίδιο και τον αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας. Εκείνοι αρνήθηκαν επιμένοντας ότι είναι «ανεπιθύμητος» ο Αδωνις Γεωργιάδης. Υστερα από επιθυμία του Θεόδωρου Καράογλου δεν υπήρξε επέμβαση της αστυνομικής δύναμης που ήταν στο σημείο.
Μετά από αυτό ο βουλευτής της Β΄ Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε τη ματαίωση της εκδήλωσης, ενώ παράλληλα ενημέρωσε τον αντιπρόεδρο της Ν.Δ. που είχε φτάσει στη Θεσσαλονίκη, όχι όμως και στα Κουφάλια, με αποτέλεσμα να επιστρέψει στην Αθήνα.
Το πολιτικό γραφείο του κ. Καράογλου είχε οργανώσει και άλλες δύο εκδηλώσεις με ομιλητή τον κ. Γεωργιάδη. Μία αύριο στις 11 το πρωί στο Καβαλάρι Θεσσαλονίκης, η οποία θα γίνει χωρίς τον κ. Γεωργιάδη και η δεύτερη για αύριο το απόγευμα στην Επανομή η οποία ματαιώθηκε.
parapolitika.gr

*** Η εξοργιστική ΔΙΠΡΟΣΩΠΙΑ του Κ. Μητσοτάκη! Άλλα λέει στην Ελλάδα κι άλλα στις ΗΠΑ: «Μικροσυμβάν» στον Έβρο

~ Ένα διαφορετικό πρόσωπο επιδεικνύει ο Κυριάκος Μητσοτάκης από αμερικανικού εδάφους για τα ανοιχτά εθνικά μέτωπα της χώρας.
Ο πρόεδρος της ΝΔ από τη Δευτέρα που βρίσκεται στις ΗΠΑ μέχρι και σήμερα στις επαφές που έχει με κυβερνητικούς και άλλους αξιωματούχους, αλλά και στις δημόσιες ομιλίες και παρεμβάσεις του σε εκδηλώσεις αλλά και στις συνεντεύξεις του σε ΜΜΕ των ΗΠΑ έχει κατεβάσει αισθητά τους αντιπολιτευτικούς και αντικυβερνητικούς τόνους που χρησιμοποιεί στο εσωτερικό της χώρας, τόσο για τους χειρισμούς στις ελληνοτουρκικές σχέσεις όσο και για το ζήτημα των Σκοπίων.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο πρόεδρος της ΝΔ μιλώντας στο Center Strategic and International Studies (CSIS) μια από τις σημαντικές δεξαμενές σκέψης (think tank) των ΗΠΑ αρκέστηκε να μιλήσει για ένα «μικρό συμβάν» που «δεν πρέπει να εξελιχθεί σε σημαντικό διπλωματικό επεισόδιο» αναφερόμενος στη σύλληψη και κράτηση από τις Τουρκικές αρχές των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στον Έβρο, καλώντας παράλληλα την Τουρκία να τους απελευθερώσει καθώς όπως είπε «δεν υπάρχει κανένας λόγος για τον οποίο πρέπει να είναι έγκλειστοι σε φυλακή υψίστης ασφάλειας».
Πρόκειται για μια τοποθέτηση του κ. Μητσοτάκη που αποτελεί διαφοροποίηση από τα όσα ο ίδιος είχε πει προ ημερών σε υψηλούς τόνους στη βουλή όταν καλούσε τον Αλέξη Τσίπρα να πάρει τηλέφωνο τον Ταγίπ Ερντογάν.
~  Στην ίδια κατεύθυνση ο Κυριάκος Μητσοτάκης τοποθετήθηκε και για το σκοπιανό ζήτημα. Σε αντίθεση με την προ καιρού θέση που είχε εκφράσει λίγο πριν το ραντεβού Τσίπρα Ζάεφ στο Νταβός, ότι η λύση πρέπει να αναζητηθεί σε άλλη συγκυρία και εν συνεχεία στήριξε τα συλλαλητήρια – ο Κυριάκος Μητσοτάκης προχτές αργά το βράδυ από την Ουάσινγκτον τόνισε «η νέα κυβέρνηση στα Σκόπια είναι ανοικτή προς ένα συμβιβασμό». Σε αυτό το πλαίσιο επανέλαβε την πρόταση της ΝΔ για «λύση πακέτο» που θα συμπεριλάβει αλλαγές στο σύνταγμα της ΠΓΔΜ, τονίζοντας ότι τα «ζητήματα ταυτότητας» και «αλυτρωτισμού» των γειτόνων μας παραμένουν και «αυτά τα θέματα είναι μερικές φορές πιο σημαντικά και από το θέμα του ονόματος».
Μάλιστα ήταν ιδιαίτερα φειδωλός στο θέμα της ΠΓΔΜ από την πρώτη μέρα της παρουσίας του στη Βοστώνη και είναι ενδεικτικά τα όσα είχε πει σε συνέντευξη στο ομογενειακό ραδιόφωνο «Ελληνική Ηχώ» όπου είχε αρκεστεί να πει μόνο ότι «πρέπει όλοι να σεβαστούν την ιδιαίτερη ευαισθησία των Ελλήνων και των Ελλήνων της Διασποράς στα ζητήματα εθνικής μας ταυτότητας» προσθέτοντας χαρακτηριστικά: «να σταματήσω εδώ για λόγους που νομίζω ότι και εσείς αντιλαμβάνεστε». Μάλιστα παρά το γεγονός ότι οι οργανώσεις των ομογενών και στις ΗΠΑ ήταν από τους βασικούς διοργανωτές των συλλαλητηρίων για το όνομα της Μακεδονίας ο κ. Μητσοτάκης είχε σημειώσει ότι «δεν θέλω εδώ πέρα από τις ΗΠΑ να ασκήσω κριτική στους χειρισμούς της κυβέρνησης στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων».
news247.gr

*** ΕΔΩ ΓΕΛΑΜΕ! Αχτσιόγλου: «Οι συντάξεις θα εξασφαλίζουν μια ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ζωή σε κάθε ηλικιωμένο»…

~ Την εκτίμηση ότι «το μέσο εισόδημα από συντάξεις σταθερά θα υπερβαίνει το 90% του αντίστοιχου εισοδήματος του μέσου μισθού δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για ένα αξιοπρεπές επίπεδο ζωής για κάθε ηλικιωμένο»…
διατυπώνει η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου σε συνέντευξή της στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων «εφόσον, βέβαια, συνοδευτεί από βελτίωση του επιπέδου των αμοιβών και συνδυαστεί με πρόσθετες μεταβιβαστικές πληρωμές του κράτους από τον κοινωνικό προϋπολογισμό, πράγμα που, επίσης, αποτελεί προτεραιότητα της κυβέρνησης».
Σύμφωνα με την κυρία Αχτσιόγλου η αύξηση του κατώτατου μισθού και η βελτίωση συνολικά του διαθέσιμου εισοδήματος των εργαζομένων αποτελούν δέσμευση και σταθερή επιδίωξη της κυβέρνησης, «διότι», όπως σημειώνει, «πυρήνας της δίκαιης ανάπτυξης είναι η ενίσχυση της εργασίας».
Σύμφωνα με την κ. Αχτσιόγλου, η εμπειρία της Πορτογαλίας είναι εξαιρετικά χρήσιμη, καθώς οι προτεραιότητες στα ζητήματα της εργατικής πολιτικής είναι κοινές. Τονίζει δε ότι η προεργασία της διαδικασίας αυτής θα ξεκινήσει το προσεχές διάστημα κι εκεί θα καθοριστούν τα βήματα και το χρονοδιάγραμμά της.
«Το ζητούμενο για την κυβέρνηση είναι, επομένως, η δημιουργία ενός νέου παραγωγικού μοντέλου, με έμφαση στην ποιότητα του παραγόμενου προϊόντος, με στήριξη της καινοτομίας, η οποία συμβάλλει στην αύξηση της παραγωγικότητας της εργασίας, με αναβάθμιση της θέσης της χώρας μας στην αλυσίδα παραγωγής αξίας. Είναι, λοιπόν, ακριβώς, σε αυτό το σημείο, που εμφανίζεται η διαχωριστική κοινωνική και πολιτική μας γραμμή από τη ΝΔ που θεωρεί ότι η ανάπτυξη πρέπει να στηριχθεί στη συντριβή της εργασίας» διευκρινίζει η κ. Αχτσιόγλου.
Αναφορικά με τη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς, η υπουργός Εργασίας θεωρεί ότι τόσο οι θεσμοί όσο και οι πολιτικές ηγεσίες της Ευρωζώνης θα κρατήσουν μία εποικοδομητική στάση και η 4η αξιολόγηση, αλλά και η συζήτηση για το μεταπρογραμματικό πλαίσιο εποπτείας και τη ρύθμιση του χρέους θα κλείσουν έγκαιρα και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.
Όσον αφορά τα θέματα του υπουργείου Εργασίας, στην τέταρτη αξιολόγηση, η υπουργός Εργασίας δηλώνει ότι αυτά αφορούν, κυρίως, τεχνικά ζητήματα για το μηχανισμό μέτρησης της αντιπροσωπευτικότητας στην επέκταση των συλλογικών συμβάσεων και για το θεσμό της διαιτησίας, «προς τον οποίο να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν αμφισβητείται η δυνατότητα μονομερούς προσφυγής, όπως όρισε και η απόφαση του ΣτΕ».
Παράλληλα, η κ. Αχτσιόγλου υπογραμμίζει ότι, τις προηγούμενες ημέρες, ολοκληρώθηκε ένας κύκλος συναντήσεων με τους εθνικούς κοινωνικούς εταίρους για μία σειρά κρίσιμων ζητημάτων της αγοράς εργασίας. «Στο επίκεντρο του διαλόγου βρέθηκε η επεκτασιμότητα των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων, που, μαζί με την αρχή της ευνοϊκότερης ρύθμισης, θα τεθούν σε ισχύ με τη λήξη του προγράμματος τον ερχόμενο Αύγουστο, όπως έχει ήδη ψηφιστεί και είναι νόμος του κράτους. Επίσης, συζητήθηκαν η λειτουργία του θεσμού της διαιτησίας και η αλλαγή της αρχιτεκτονικής του προστίμου για την αδήλωτη εργασία» προσθέτει η ίδια, ενώ σημειώνει ότι, στο πλαίσιο του πρώτου κύκλου συναντήσεων, διαπιστώθηκε ικανοποιητική σύγκλιση απόψεων, κατατέθηκαν τεχνικές προτάσεις και παρατηρήσεις από την πλευρά των κοινωνικών εταίρων, καταγράφηκαν, όμως και διαφορετικές προσεγγίσεις.
~  «Πιστεύουμε ότι μπορούμε με σύνθεση απόψεων και με ειλικρινή συναινετική διάθεση να έχουμε ικανοποιητικά αποτελέσματα. Στο πλαίσιο των συζητήσεων, εκφράστηκαν εκ μέρους των κοινωνικών εταίρων και οι καταρχήν θέσεις τους στο ζήτημα της αύξησης του κατώτατου μισθού με θετικές προσεγγίσεις» αναφέρει χαρακτηριστικά.
Μεταξύ άλλων, η υπουργός Εργασίας επισημαίνει ότι η αντιπροσωπευτικότητα στο πλαίσιο των συλλογικών συμβάσεων εργασίας είναι ένα μέγεθος απαραίτητο για την επέκταση μίας συλλογικής σύμβασης στο σύνολο ενός κλάδου, ενώ αποσαφηνίζει ότι η απουσία πληροφοριακών συστημάτων οδηγούσε στον έλεγχο της αντιπροσωπευτικότητας με μία χειροκίνητη και βαριά διαδικασία. Σήμερα, αυτή η διαδικασία μπορεί να γίνει με αυτοματοποιημένο και γρήγορο τρόπο.
«Η συζήτηση που διεξάγεται, αυτήν τη στιγμή, περιορίζεται αυστηρά σε τεχνικά θέματα και δεν αφορά ζητήματα ουσίας της επεκτασιμότητας των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων» σχολιάζει η κ. Αχτσιόγλου.
Μέσω της συνέντευξής της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η υπουργός Εργασίας θίγει και το μείζον θέμα της ανεργίας, λέγοντας ότι η καταπολέμηση της ανεργίας είναι ένας διαρκής στόχος. «Το ποσοστό της ανεργίας έχει μειωθεί κατά έξι μονάδες περίπου από το 2014 και έχουν δημιουργηθεί τουλάχιστον 350.000 περισσότερες θέσεις εργασίας στην περίοδο της διακυβέρνησής μας. Ασφαλώς, το έχω ξαναπεί, κανείς δεν εφησυχάζει, γνωρίζουμε καλά το μέγεθος του προβλήματος και ότι πρέπει να γίνει πολλή δουλειά ακόμη» συμπληρώνει.
«Ο βασικός πυρήνας της πολιτικής μας για την καταπολέμηση της ανεργίας στοχεύει στους μακροχρόνια ανέργους και στη νεολαία. Οι αλλαγές που έγιναν στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, αποτελούν ένα σημαντικό βήμα για ανθρώπους που έχουν βρεθεί αρκετά χρόνια εκτός της αγοράς εργασίας» σημειώνει η υπουργός Εργασίας.
Το επόμενο διάστημα, όπως αναφέρει, θα ανακοινωθούν και συγκεκριμένες πρωτοβουλίες που σχετίζονται, κυρίως, με τη νεανική ανεργία. «Γνωρίζουμε βέβαια ότι τόσο η ανεργία όσο και το brain drain δεν αφορούν μόνο ένα υπουργείο. Χρειάζεται, επομένως, συντονισμός και διυπουργική συνεργασία, για να είμαστε αποτελεσματικοί. Ήδη, το υπουργείο Παιδείας έχει αναπτύξει και εφαρμόσει σειρά θετικών πρωτοβουλιών για τους νέους πτυχιούχους» δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κ. Αχτσιόγλου.
Σε ερώτηση σχετικά με τη βιωσιμότητα της πρόσφατης ασφαλιστικής μεταρρύθμισης, η υπουργός Εργασίας απαντά ότι, ήδη, η εφαρμογή της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης, σε συνδυασμό με την αύξηση της απασχόλησης και τη μείωση της αδήλωτης εργασίας, συντείνουν στην εξάλειψη των ταμειακών ελλειμμάτων της κοινωνικής ασφάλισης, υπογραμμίζοντας ότι ο πρώτος χρόνος λειτουργίας του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) ολοκληρώθηκε με θετικό οικονομικό αποτέλεσμα, ύψους 777 εκατ. ευρώ, έναντι εκτιμώμενου ελλείμματος 765 εκατ. ευρώ. «Μία θετική απόκλιση, δηλαδή, της τάξης του 1,5 δισ. ευρώ. Η ίδια θετική εικόνα θα επαναληφθεί και το 2018» εκτιμά η υπουργός.
newmoney.gr

***  Κίνημα Αλλαγής: Tοκετός με πολλές ωδίνες… 
O ανένδοτος της Γεννηματά και οι μετεκλογικές συμμαχίες
 Το Κίνημα Αλλαγής είναι ένας νέος πολιτικός φορέας αλλά οι παλιές κακές συνήθειες δύσκολα κόβονται. Το ιδρυτικό συνέδριο ξεκίνησε σε ώρα … ΠαΣοΚ, δηλαδή αρκετά αργότερα από την προγραμματισμένη. Και όμως. Η προσέλευση των συνέδρων είχε αρχίσει από νωρίς το μεσημέρι.
Αλλά, πόσοι από τους 5700 συνέδρους βρέθηκαν τελικά στην αρένα του ΣΕΦ; Σίγουρα λιγότεροι από όσους υπολογιζόταν, περί τους 2500 με 3000 χιλιάδες. Η απόφαση για τη μη εκλογή των οργάνων έπαιξε το ρόλο της. Η βάση του ΠαΣοΚ κατανόησε, ως ένα βαθμό, ότι η απόφαση της Φώφης Γεννηματά «ήταν αναγκαία για μην θιγεί η ενότητα, το μεγάλο στοίχημα του χώρου».
 Δεν συμφωνούσε όμως με την απόφαση που, όπως λεγόταν, απονεύρωσε το συνέδριο. «Είναι λογικό να βλέπεις άδεια καθίσματα στις εξέδρες. Οι εποχές που όλα ήταν πληρωμένα πέρασαν. Δεν είναι εύκολο να πάρεις την απόφαση να ξοδέψεις 300 ευρώ για να έλθεις σε ένα συνέδριο μόνο για να ακούσεις», ανέφεραν στο «Βήμα» σύνεδροι από το Κιλκίς.
Στα πηγαδάκια των συνέδρων, εκφραζόταν ανησυχία για την πορεία του εγχειρήματος, οι συνεχείς διαφοροποιήσεις του Σταύρου Θεοδωράκη, προβληματίζουν. Ήταν όμως εμφανής και η αισιοδοξία, η ελπίδα πως το Κίνημα Αλλαγής θα καταφέρει να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στο πολιτικό σκηνικό.
    Ο ανένδοτος της Φώφης
 Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής στην ομιλία της, δεν έκρυψε και τον δικό της προβληματισμό για την ενέργεια αλλά και τον χρόνο που χάθηκε από την ενασχόληση με τα οργανωτικά θέματα. Και εμμέσως, πλην σαφώς, άφησε να εννοηθεί ότι και η δική της θέση ήταν υπέρ της εκλογής των οργάνων αλλά προτίμησε, σε αυτή τη μεταβατική φάση, να δει την μεγάλη εικόνα που δεν ήταν τα …κουκιά της Κεντρικής Επιτροπής αλλά το στοίχημα της ενότητας του χώρου και η πορεία της χώρας.
 Η Ελλάδα με αυτή την κυβέρνηση έχει πάει δεκαετίες πίσω τόνισε η κυρία Γεννηματά και εξήγγειλε το δικό της ανένδοτο για «την αλλαγή της ποιότητας ζωής των πολιτών και την ισχυροποίηση της θέσης στην Ελλάδα στον κόσμο». Προϋπόθεση για να πάει η χώρα μπροστά είναι να φύγει αυτή η κυβέρνηση, που «δεν ξέρει που πατά και που πηγαίνει στα εθνικά θέματα» που επενδύει στην πόλωση και τον διχασμό της κοινωνίας. Ξεκαθάρισε πάντως, ότι δεν αποτελεί λύση η παλινόρθωση της Δεξιάς.
Τότε, με ποιόν θα συνεργαστεί, μετεκλογικά το Κίνημα Αλλαγής; Η απάντηση της Φώφης Γεννηματά είναι, με το κόμμα που θα αποδεχθεί την ανάγκη προοδευτικής διακυβέρνησης της χώρας, με βάση τους άξονες που αναμένεται να συγκεκριμενοποιήσει στη σημερινή της ομιλία. Άλλωστε, όπως τόνισε, το Κίνημα Αλλαγής μετά τις εκλογές θα πάρει την εντολή. Η εκτίμηση της κυρίας Γεννηματά είναι ότι το πρώτο κόμμα δεν θα έχει αυτοδυναμία και ότι το Κίνημα Αλλαγής, έχει κλειδώσει την τρίτη θέση.
  Ο Κ. Σημίτης ο Γ. Παπανδρέου και ο Ν. Αλιβιζάτος
Η πρώτη μέρα του συνεδρίου σημαδεύτηκε από τις ομιλίες του Κώστα Σημίτη και του Γιώργου Παπανδρέου. Ο κ. Σημίτης τόνισε ότι «στην Ελλάδα σήμερα επικρατεί, σε όλα τα κοινωνικά στρώματα, τεράστια αβεβαιότητα για το μέλλον» και άσκησε αυστηρή κριτική στην κυβέρνηση που «επιβάλλει στη δημόσια ζωή μια έντονη αντιπαλότητα».
Ο Γιώργος Παπανδρέου επανέφερε το επίκαιρο όσο ποτέ, όπως είπε, σύνθημα «ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε». Ο κ. Αλιβιζάτος, έκανε μια μεστή ομιλία στην κατά την οποία αναφέρθηκε στα βήματα που έγιναν, τις δυσκολίες που υπήρξαν αλλά και στην πορεία του Κινήματος Αλλαγής για την οποία εμφανίστηκε, υπό προϋποθέσεις, αισιόδοξος.
Οι εργασίες του ιδρυτικού συνεδρίου του Κινήματος Αλλαγής ολοκληρώθηκαν χθες το βράδυ, με τις τοποθετήσεις των μελών του Πολιτικού Συμβουλίου και τη δευτερολογία της Φώφης Γεννηματά.

***  Η ελιά Καλαμών είναι…ο δούρειος ίππος για τις αγορές 
4o Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς Καλαμάτας
   Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώνονται, σήμερα, στο συνεδριακό κέντρο του Elite City Resort, οι εργασίες του 4ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς Καλαμάτας.
Το σημερινό πρόγραμμα ξεκινά στις 11.00 το πρωί 11:00 και μέχρι τις 2.00 το μεσημέρι θα γίνει παρουσίαση από την PIERALISI του θέματος:  «Επαναστατικές τεχνολογίες για τα ελαιοτριβεία του αύριο».
Παράλληλα, από τις 11:00 – 12:00 το μεσημέρι διεξάγεται ΣΕΜΙΝΑΡΙO / WORKSHOP γευσιγνωσίας ελαιολάδου από το «Σχολείο Ελιάς και Ελαιολάδου Καλαμάτας». Τέλος, από τις 13.00 – 14.30  υπάρχει ΣΕΜΙΝΑΡΙO / WORKSHOP με τίτλο "Food Pairing" από τον Κώστα Τσορώνη.
Χωρίς κανένα πλεονασμό θα μπορούσε να ισχυριστεί κάποιος ότι στο φετινό φεστιβάλ κύρια πρωταγωνίστρια ήταν η ελιά. Η επιτραπέζια ελιά είναι το κυρίαρχο εξαγωγικό προϊόν της χώρας, φέρνει στην Ελλάδα περισσότερο συνάλλαγμα από το τυποποιημένο ελαιόλαδο, ωστόσο υπάρχει μια άγνοια για το συγκεκριμένο προϊόν πέρα από αυτούς που το παράγουν, το τυποποιούν και το εξάγουν. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι περισσότεροι από τους εκπροσώπους φορέων που χαιρέτησαν κατά την έναρξη του Φεστιβάλ, αναφέρθηκαν περισσότερο στο ελληνικό ελαιόλαδο και λιγότερο ή και καθόλου στην επιτραπέζια ελιά.
Ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Αλιείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, δρ. Κωνσταντίνο Τερτιβανίδη, τόνισε ότι η ελιά Καλαμών «είναι ένα μοναδικό προϊόν που πραγματικά έχει γευστικό υπόβαθρο. Ένα προϊόν που χάρη στη φροντίδα των παραγωγών του μαζεύεται στη σωστή εποχή ωρίμανσης και όχι σε ένα χέρι. Και με την παράλληλη προσεκτική και σωστή μεταποίηση παράγεται ένα υψηλής ποιότητας προϊόν».
Ο επικεφαλής του εθνικού πάνελ γευσιγνωσίας της επιτραπέζιας ελιάς χαρακτήρισε το προϊόν ως το success story της χώρας μας στο εξωτερικό. Ανέφερε ότι «είναι ουσιαστικά το πρώτο εξαγωγικό προϊόν. Είμαστε δεύτεροι, να φανταστείτε, στην Αμερική ως χώρα που εξάγουμε. Όχι τόσο σε ό,τι αφορά τις ποσότητες που εξάγουμε αλλά το χρήμα που παίρνουμε. Έρχονται πάνω από 450 εκατομμύρια έρχονται κάθε χρόνο. Είναι ένα προϊόν με πολύ μεγάλο παρελθόν. Στις αρχές του 1900 η επιτραπέζια ελιά ήταν από τα πρώτα εξαγώγιμα προϊόντα του νεοσύστατου τότε κράτους. Έχει παρόν θα έχει και μέλλον. Θα το δείτε στα ράφια μεγάλων σούπερ μάρκετ σε όλο τον πλανήτη, εξάγεται σε πάνω από 100 χώρες».
Στο πλαίσιο του 4ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς Καλαμάτας λειτουργεί και έκθεση, η οποία έχει αρκετό ενδιαφέρον τόσο για τους ανθρώπους της ελαιοκομίας, παραγωγούς, τυποποιητές, εμπόρους όσο και για τους απλούς καταναλωτές.
Την έναρξη των εργασιών του Φεστιβάλ κήρυξε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Καλαμάτας, Μιχάλης Αντωνόπουλος, ο οποίος δήλωσε ικανοποιημένος για το γεγονός ότι η διοργάνωση αυτή έχει πλέον συλλογική υποστήριξη και συγκεκριμένα στηρίζεται και από τους έξι Δήμους του Νομού, την Περιφέρεια, το Επιμελητήριο και πολλούς άλλους επιστημονικούς και παραγωγικούς φορείς.
 Τόνισε ότι σκοπός της διοργάνωσης είναι η ισχυροποίηση και η θωράκιση του τομέα της ελαιοκομίας στη Μεσσηνία και γενικότερα στην Ελλάδα, όπως επίσης η προστασία του ονόματος «Καλαμάτα», που είναι η ονομασία τόσο του τοπικού ΠΟΠ για το ελαιόλαδο όσο και του ΠΟΠ για τις επιτραπέζιες ελιές.  Α.Π.

*** Κυπαρισσία : «Έχει αρθεί η… «έκτακτη ανάγκη» λόγω λιμανιού» 
Ανησυχία και σοβαρά ερωτηματικά προκλήθηκαν στην Κυπαρισσία τον περασμένο Νοέμβριο, μαθαίνοντας συγκεκριμένα στις 14 Νοεμβρίου από το «Θ» την απόφαση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρου Τατούλη, για «Κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Πολιτικής Προστασίας της Τ.Κ. Κυπαρισσίας της Δ.Ε Κυπαρισσίας του Δήμου Τριφυλίας της Π.Ε. Μεσσηνίας». Στην απόφαση που αναρτήθηκε στις 13 Νοεμβρίου 2017 στη Δι@υγεια αναφέρεται: «Αποφασίζουμε την κήρυξη σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας της Τ.Κ. Κυπαρισσίας της Δ.Ε Κυπαρισσίας του Δήμου Τριφυλίας της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, λόγω εκτεταμένων ζημιών στον προσήνεμο μόλο του λιμένα Κυπαρισσίας και του κινδύνου για την ασφάλεια των πολιτών και των σκαφών που βρίσκονται στο λιμάνι, σύμφωνα με τα υπ’ αριθμ. 18792/11-09-2017 και 22652 / 24-10-2017 έγγραφα του Δήμου Τριφυλίας. Μετά το πέρας του καθορισθέντος χρόνου, που είναι η 9η Φεβρουαρίου 2018, θα γίνει δίχως νέο έγγραφο άρση της παραπάνω κατάστασης Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας σύμφωνα με το (12) σχετικό»! Όπως γράψαμε τότε στο «Θ», κάτοικοι της περιοχής, αλιείς και αυτοδιοικητικοί, επικοινώνησαν μαζί μας ρωτώντας εάν γνωρίζουμε περισσότερα για τους λόγους που οδήγησαν τον κ. Τατούλη σε αυτή την απόφαση. Πολλοί, δε, δεν έκρυψαν ότι, έπειτα από αυτή την απόφαση, φοβούνται για εκδήλωση φαινομένων καταποντισμού, σεισμού και τσουνάμι στη θαλάσσια περιοχή της Κυπαρισσίας, για τα οποία μπορεί να έχουν ενημέρωση ειδική η Περιφέρεια και η Δημοτική Αρχή Τριφυλίας ότι ίσως εκδηλωθούν! Μήπως, όμως, αναρωτιούνταν άλλοι κάτοικοι, αλιείς και αυτοδιοικητικοί, η απόφαση Τατούλη σχετίζεται με το έργο της επισκευής του κατεστραμμένου λιμανιού και οφείλεται σε λάθη, παραλείψεις και οτιδήποτε σχετικά με τις μελέτες και εμπλοκή της διαδικασίας υπογραφής σύμβασης και, κατά συνέπεια, εγκατάστασης του αναδόχου και υλοποίησης του έργου, με υπαιτιότητα υπηρεσιών της Περιφέρειας Πελοποννήσου; Η συνέχεια ήταν εξόχως «αποκαλυπτική» καθώς ήρθε στο φως της δημοσιότητας, με επίσημες δηλώσεις του δημάρχου Τριφυλίας, Παναγιώτη Κατσίβελα, στο δημοτικό συμβούλιο, ότι είχε «μπλοκάρει» το θέμα στο Ελεγκτικό Συνέδριο λόγω έλλειψης Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το έργο της επισκευής. Δηλαδή, το αυτονόητο. Όμως, δεν είναι μόνο ότι δεν υπήρχε Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, αλλά θυμίζουμε ότι είχε προηγηθεί και επιστροφή της Προγραμματικής Σύμβασης της Περιφέρειας, με το δήμο Τριφυλίας, το Λιμενικό Ταμείο και το Περιφερειακό Ταμείο επειδή οι όροι της Προγραμματικής Σύμβασης δεν ήταν σύμφωνα με το νόμο. Εικάζεται από πολλούς ότι η κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας της Κυπαρισσίας λόγω του λιμανιού έχει να κάνει με το γεγονός των απανωτών ελλείψεων και παραλείψεων, που είναι σοβαρά θέματα και όχι αστειότητες, από την πλευρά της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ώστε να πιεστεί ο αρμόδιος υπουργός και παρακάμπτοντας το Ελεγκτικό Συνέδριο να υπογράψει για το έργο της επισκευής… με τη διαδικασία του κατεπείγοντος. Ωστόσο, μέχρι σήμερα κανένας απολύτως δεν έχει ενημερώσει δημόσια και επίσημα, με έγγραφα και στοιχεία της μελέτης του έργου, τι ακριβώς εργασίες προβλέπεται να γίνουν, αν, όταν και εφόσον ξεκινήσουν να εκτελούνται, στο λιμάνι Κυπαρισσίας. Σημειώνεται ότι το Μάιο του 2016 με υπογραφή του υπουργού, Αλέξη Χαρίτση, εξασφαλίστηκαν και δεσμεύτηκαν 2,3 εκ. ευρώ για το λιμάνι Κυπαρισσίας, τα οποία μέχρι τότε, από καμία κυβέρνηση δεν είχαν βρεθεί και εξασφαλιστεί. Με ικανοποίηση και χαρά, αλιείς και κάτοικοι της περιοχής πληροφορήθηκαν τη δημοπρασία έργου για το λιμάνι. Ποιο, όμως, ακριβώς είναι το έργο στο κατεστραμμένο λιμάνι Κυπαρισσίας που δημοπρατήθηκε και «θα» γίνει;
«Ο προφυλακτήρας τοίχος από σκυρόδεμα ρηγματώθηκε σε πολλές θέσεις και παρουσιάζει απόκλιση από την κατακόρυφο. Στην ουσία έχει αποδιοργανωθεί η ενιαία συμπεριφορά του απέναντι στη δράση του κυματισμού», αναφέρεται, μεταξύ άλλων, σε σχετικά έγγραφα της Περιφέρειας Πελοποννήσου για τις ζημιές που έχει υποστεί το λιμάνι Κυπαρισσίας και έχουμε κατ’ επανάληψη γράψει στο «Θ». Για δε τα στάδια του έργου που θα γίνει μετά τη διεξαχθείσα δημοπρασία, μεταξύ άλλων, αναφέρεται: «Αποκατάσταση των ζημιών του κρηπιδότοιχου και του δαπέδου και του κρηπιδώματος του νεοκατασκευασμένου προσήνεμου μόλου». Ωστόσο, ο προφυλακτήρας τοίχος από σκυρόδεμα, που αναφέρεται, ρηγματώθηκε σε πολλές θέσεις και παρουσίαζε απόκλιση από την κατακόρυφο το 2012. Συγκεκριμένα, στις 11 Δεκεμβρίου 2012 «κόπηκε» στα τρίμα το κομμάτι που ένωνε τον παλιό με τον καινούργιο προσήνεμο μόλο και, όπως από τότε γράφαμε και τονίζαμε, μαζί με τους αλιείς και τους κατοίκους της Κυπαρισσίας, πλησίαζε ο κίνδυνος της ολοκληρωτικής κατάρρευσης εκείνου του τμήματος. Τη νύχτα της Πέμπτης 14 Μαρτίου 2013 – ξημερώματα Παρασκευής 15 Μαρτίου 2013 το λιμάνι υπέστη ολοκληρωτική καταστροφή καθώς κατέρρευσε πλήρως τμήμα του καινούργιου προσήνεμου μόλου και τις πρώτες μέρες του Γενάρη του 2018 κατέρρευσε και τμήμα του παλιού προσήνεμου μόλου! Όπως έχουμε αναφέρει, όσα έχουν γίνει και δεν έχουν γίνει ουσιαστικά συνιστούν έγκλημα διαρκείας στο λιμάνι Κυπαρισσίας και με ικανοποίηση στην Κυπαρισσία πληροφορήθηκαν την πρωτοβουλία του γενικού γραμματέα Λιμένων του υπουργείου Ναυτιλίας, Χρήστου Λαμπρίδη, να απευθυνθεί στους ελεγκτικούς μηχανισμούς του κράτους προκειμένου να διερευνηθεί η ύπαρξη τυχόν ευθυνών για πλημμελείς εκτελέσεις των έργων, καθώς και ευθυνών κατά την παράδοση και παραλαβή τους σε πέντε λιμάνια μεταξύ των οποίων και της Κυπαρισσίας. Έρευνα η οποία πρέπει να ξεκινήσει από την αρχή και να φτάσει μέχρι και σήμερα. Να ελεγχθούν τα πάντα και για τις δύο εργολαβίες που εκτελέστηκαν και κόστισαν περίπου 14 εκ. ευρώ από ευρωπαϊκούς και κρατικούς πόρους και βεβαίως να ερευνηθεί γιατί και με ποίου ή ποιών ευθύνη η εισήγηση της τεχνικής έκθεσης του διευθυντή της Τ.Υ. της Π.Ε. Μεσσηνίας, από το 2012, για επείγουσες παρεμβάσεις, με ογκόλιθους για προστασία του τμήματος του λιμανιού που ήδη από τότε είχε υποστεί ζημιές, ποτέ δεν υλοποιήθηκε αλλά παρέμεινε στα συρτάρια. Γιατί αν έγκαιρα είχαν ρίξει μερικούς ογκόλιθους στο σημείο που ενωνόταν ο παλιός με τον καινούργιο προσήνεμο μόλο, δε θα είχε σπάσει και καταρρεύσει το συγκεκριμένο τμήμα! Όσο, δε, για την κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας της Κυπαρισσίας, στην ίδια την απόφαση του κ. Τατούλη με ημερομηνία 10 Νοεμβρίου 2017 αναφέρεται ότι «Μετά το πέρας του καθορισθέντος χρόνου, που είναι η 9η Φεβρουαρίου 2018, θα γίνει δίχως νέο έγγραφο άρση της παραπάνω κατάστασης Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας…», άρα εδώ και ένα μήνα κανένας δεν πρέπει να ανησυχεί και να φοβάται για εκδήλωση φαινομένων καταποντισμού, σεισμού ή και τσουνάμι στη θαλάσσια περιοχή της Κυπαρισσίας.  Του Ηλία Γιαννόπουλου

*** Ήρθε για διακοπές στα Μπαλοδημαίικα Μεσσηνίας και ο γιος του τον έμπλεξε στα δικαστήρια 
«Ξινές» βγήκαν οι διακοπές για έναν ηλικιωμένο που ζει μόνιμα στην Αθήνα και το καλοκαίρι του 2016 αποφάσισε να κάνει τις καθιερωμένες διακοπές του στα Μπαλοδημαίικα, από όπου και κατάγεται, ενώ εκεί ζει ο γιος του.
Σύμφωνα με τον αστυνομικό- μάρτυρα, στην υπηρεσία του έφτασαν πληροφορίες για φυτεία στην αυλή ενός σπιτιού. Όταν οι αστυνομικοί έφθασαν στο χώρο, αντίκρισαν τον ηλικιωμένο, που μόνος του τους ανέφερε ότι ο γιος του καλλιεργούσε τα φυτά. Τα 24 αυτά φυτά ήταν ύψους από 50 εκατοστά έως και 2,5 μέτρα, ενώ στο σπίτι βρέθηκαν 24 γραμμάρια ινδικής κάνναβης, καθώς και 41 γραμμάρια σπόρων.
Όσο για το ποιόν του γιου, ο αστυνομικός κατέθεσε ότι ήταν γνώριμος στην υπηρεσία, αφού έκανε χρήση ινδικής κάνναβης.
Ο πατέρας, από την πλευρά του, κατέθεσε ότι η εμπλοκή του γιου του με το χασίς ήταν η αιτία που έρχονταν συχνά σε κόντρα, ενώ όταν έφτασε από την Αθήνα και αντίκρισε στον κήπο τα φυτά, σοκαρίστηκε ζητώντας από το γιο του να τα πετάξει.
Ο γιος, με τη σειρά του, κατέθεσε ότι φταίει για όλα, σχολιάζοντας πως πίστευε ότι θα αργούσε ο πατέρας του να έρθει για διακοπές και έτσι θα προλάβαινε να «τρυγήσει» τα φυτά. Επίσης, δήλωσε στην Έδρα ότι πρώτη φορά δοκίμασε να καλλιεργήσει.
Όσο για τη χρήση, ανέφερε ότι τη συνεχίζει, αφού έχει πολλά οικογενειακά προβλήματα, αλλά όσο μπορεί προσπαθεί να τη μειώσει.
Τελικά, το δικαστήριο αποφάσισε να αθωώσει τον πατέρα, ενώ έκρινε το γιο ένοχο για καλλιέργεια για ιδία χρήση και του επέβαλε 5 μήνες φυλάκισης με 3ετη αναστολή. Π.Μπ.

***  Θέση υπέρ της Χριστίνας Ελευθεράκη για το bullying στο facebook 
Επίθεση με συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης δέχτηκε η συνάδελφος, Χριστίνα Ελευθεράκη, εργαζόμενη στην εφημερίδα "Θάρρος" Καλαμάτας.
Οι γνωστοί στην τοπική κοινωνία "κουκουλοφόροι" του διαδικτύου, νιώθοντας προφανώς πως καλύπτονται πίσω από την ανωνυμία τους, επέλεξαν τη συνάδελφο για να αποδείξουν πως το δικαίωμα της ελευθερίας της γνώμης δεν το ασπάζονται όλοι στη μικρή μας κοινωνία.
Δυστυχώς, τέτοιες συμπεριφορές μετατρέπουν το διαδίκτυο από ένα μέσο ελεύθερης έκφρασης σε όπλο στα χέρια κάθε ανώνυμου συκοφάντη και υβριστή.
Η θέση της ΕΣΗΕΠΗΝ για την προστασία της ελευθεροτυπίας και το δικαίωμα των μελών της να κάνουν ανεπηρέαστα το έργο τους είναι αδιαπραγμάτευτη.
Καταδικάζουμε κάθε συκοφαντική και υβριστική επίθεση κατά συναδέλφων και δηλώνουμε ότι τέτοιες πρακτικές δε μας πτοούν.

***  350 στρέμματα έγιναν στάχτες στις Γαϊτσες της Μάνης – Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν πυροσβέστες
Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε το απόγευμα του Σαββάτου  στην περιοχή πενταλωνια της ΤΚ Κέντρου Αβιας του Δήμου Δυτικής Μάνης . Λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή, εντάσεως άνω των έξι με επτά μποφόρ η πυρκαγιά πήρε γρήγορα διαστάσεις με αποτέλεσμα να κατακαψει περίπου τα 350 στρέμματα χαμηλής θαμνώδης δασικής έκτασης. Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής από οκτώ πυροσβεστικά οχήματα με 20 πυροσβετικους υπαλλήλους της Π. Υ Καλαμάτας 1 πυροσβεστικό όχημα από την ΠΥ Γαργαλιανων και τρία πυροσβεστικά οχήματα με επτά εθελοντές από την εθελοντική ομάδα ΓΑΙΑ. Προανακριση για τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς διενεργεί το Ανακριτικών Τμήμα της Π. Υ. Καλαμάτας. Η πυρκαγιά προκάλεσε φθορές σε όχημα της ΓΑΙΑ ενώ  πυροσβέστες κινδύνεψαν να τραυματιστούν όταν ξαφνικά ο άνεμος ενισχύθηκε.

***  Βεβήλωσαν εκκλησίες στην Καλαμάτα λόγω Αμβρόσιου (φωτογραφίες) 
Η αθωωτική απόφαση του δικαστηρίου για τον Μητροπολίτη Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Αμβρόσιου προκάλεσε αντιδράσεις σε μεγάλη μερίδα της ελληνικής κοινωνίας. Παρόμοιες αντιδράσεις προκλήθηκαν και στην Καλαμάτα όπου άγνωστοι έγραψαν υβριστικά συνθήματα κατά του Μητροπολίτη σε τοίχους Ιερών Ναών της Πόλης. Η πρωτόγνωρη αυτή ενέργεια για την πόλη μας αντιμετωπίστηκε άμεσα από τους υπευθύνους των εκκλησιών όπου έσπευσαν και έσβησαν τα υβριστικά συνθήματα.

*** "Ανοίγει" τα πανιά του αύριο από την Αθήνα το 24ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας… 
Η πρώτη, από τις σημαντικές στιγμές του 24ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, είναι αύριο το μεσημέρι (12.00 μ.μ.). Στο υπουργείο Πολιτισμού θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του προγράμματός του. Σύμφωνα με το σχεδιασμό, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης,  θα απευθύνουν χαιρετισμό ο δήμαρχος, η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξανδρος Χαρίτσης, καθώς και ο διευθυντής του Γαλλικού Ινστιτούτου Μικαέλ Οτσάμ.
Το πρόγραμμα θα παρουσιάσει η καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ, Λίντα Καπετανέα. Θα παρευρεθούν, επίσης, εκπρόσωποι των χορηγών και υποστηρικτών του Φεστιβάλ. Ως γνωστό, η εφετινή διοργάνωση θα διεξαχθεί 13-22 Ιουλίου.
  KDF: νέα πνοή
 Το πρώτο βήμα για τη διοργάνωση έγινε με την ανανέωση της θέσης της καλλιτεχνικής διευθύντριας. Η χορογράφος και χορεύτρια Λίντα Καπετανέα, μέλος της ομάδας Rootlessroots, που ανέλαβε τον περασμένο Σεπτέμβριο ήταν μια επιλογή που έμοιαζε να μπορεί να δώσει μια ώθηση, μια νέα -διεθνή σίγουρα πνοή- στο πρόγραμμα. «Ενεργή» χορεύτρια η ίδια, γνώστης της ελληνικής σκηνής με διασυνδέσεις και παρουσία διεθνώς.
Η ανανέωση συνεχίζεται με μικρά βήματα προς όλες τις κατευθύνσεις.  Νέο λογότυπο και νέα εταιρική ταυτότητα. Χωρίς να αλλοιωθούν οι βασικοί πυλώνες του θεσμού, τα αρχικά της ονομασίας του Φεστιβάλ στα Αγγλικά, KDF γίνονται το σύμβολο για τη νέα εταιρική ταυτότητα που επικοινωνεί τις αξίες του χορού ως βασική ανθρώπινη ανάγκη  αλλά και ως αναπόσπαστο στοιχείο της ανθρώπινης έκφρασης και ανάπτυξης.
Όλη αυτή η προσπάθεια στόχο έχει να δημιουργήσει ένα σταθερό αναγνωριστικό χαρακτήρα για τον θεσμό αυτό που θεμελίωσε την αξία του με το πέρασμα των χρόνων.
  Το Φεστιβάλ
 Στις 463.000 ευρώ ανέρχεται ο προϋπολογισμός του 24ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας. Η Λίντα Καπετανέα, καλλιτεχνική διευθύντρια της διοργάνωσης, έχει ετοιμάσει ένα Φεστιβάλ που εστιάζει στην επανασύνδεση του ελληνικού κοινού με την τέχνη του χορού, που αντιμετωπίζει το χορό ως βασική ανθρώπινη ανάγκη, που παρουσιάζει σπουδαίες και σπουδαίους χορεύτριες και χορευτές, που ανοίγεται στο ευρύτερο κοινό με καθημερινές εκδηλώσεις χορού στην κεντρική πλατεία, που επίσης ανοίγεται στα παιδιά και τους εφήβους, με μια παράσταση για όλη την οικογένεια και με ένα σεμινάριο για αυτές τις ηλικίες.
Σύμφωνα με την ίδια, το πρόγραμμα του φετινού Φεστιβάλ «έχει εντατικό χαρακτήρα. Θέλουμε από τις 13 έως τις 22 Ιουλίου ο χορός να μονοπωλήσει το ενδιαφέρον των κατοίκων και επισκεπτών της πόλης». Ειδικότερα, το πρόγραμμα έχει διαμορφωθεί ως εξής:
-Οι παραστάσεις του κυρίως προγράμματος θα γίνουν στο Μέγαρο Χορού με 14 παραγωγές, στην Κεντρική Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕΚ με 7 παραγωγές και στο Στούντιο του Μεγάρου Χορού με επίσης 7 παραγωγές.
-Θα γίνουν οχτώ παράλληλες εκδηλώσεις χορού στην κεντρική πλατεία, όλες την ίδια ώρα, ενώ θα γίνει και μία εικαστική έκθεση στο φουαγιέ του Μεγάρου Χορού. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.
-Θα γίνουν τρία σεμινάρια χορού για χορευτές, ένα σεμινάριο για παιδιά και εφήβους και ένα σεμινάριο για άτομα με κινητικά προβλήματα.
Η καλλιτεχνική διευθύντρια του 24ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού σημείωσε, πρόσφατα, ότι η διοργάνωση περιλαμβάνει και συμπαραγωγές με τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, με το Φεστιβάλ Αθηνών και με ελληνική ομάδα χορού.
Στο Φεστιβάλ θα συμμετέχουν φέτος ομάδες και χορευτές, εκτός από την Ελλάδα, από το Ισραήλ, τη Σερβία, την Ιρλανδία, το Μοζαμβίκη, την Ισπανία, τη Γαλλία, τη Σουηδία, τον Καναδά, τη Σλοβακία, τις ΗΠΑ και το Βέλγιο.
Σύμφωνα με την κα Καπετανέα «πρόκειται για ιδιαίτερες περιπτώσεις καλλιτεχνών, με πολύπλευρη δραστηριότητα, που συνδυάζουν πολλά είδη χορού και τεχνών, από σύγχρονο τσίρκο και ακροβατικά μέχρι γλυπτική, performance και street dance. Κάθε ομάδα είναι διακεκριμένη και με διεθνή αναγνώριση. Πολλά από τα έργα που θα δούμε περιοδεύουν ήδη, ωστόσο η συντριπτική τους πλειοψηφία αφορά περιπτώσεις καλλιτεχνών που έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και αυτό χαρίζει συγκριτικό πλεονέκτημα στο Φεστιβάλ».  Του Αντώνη Πετρογιάννη

***  Εντυπωσιακός μαραθώνιος Γαλλοφωνίας από τη Βιβλιοθήκη με 173 συμμετοχές και Κατρούγκαλο 
Όσοι ξέρουν Γαλλικά συμμετείχαν στην διαπολιτισμική γιορτή και όσοι δεν τα μιλούν σίγουρα ένοιωσαν έντονη την επιθυμία να μάθουν… Ο 2ος μαραθώνιος Γαλλοφωνίας που διοργάνωσε η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στο κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο, με τη συμμετοχή 173 μαθητών Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου της Μεσσηνίας καθώς και ιδιωτών που αγαπούν τη γαλλική γλώσσα. Αριθμός σχεδόν διπλάσιος σε σχέση με την περυσινή πρώτη χρονιά, αλλά και σε επίπεδα ρεκόρ σε σύγκριση με τις υπόλοιπες από τις περίπου 25 άλλες ελληνικές πόλεις, όπου πραγματοποιήθηκε παράλληλα η δράση.
Μετά το καλωσόρισμα της διευθύντριας της Βιβλιοθήκης, Νινέτας Σωτηράκη, και τις ευχαριστίες προς τους παραβρισκομένους και τους υποστηρικτές της διοργάνωσης ανέβηκε στη σκηνή ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, ως πρώτος αναγνώστης του μαραθωνίου Γαλλοφωνίας.
Με επιλεγμένο βιβλίο φέτος τους μύθους του Λαφονταίν, τη σκυτάλη πήρε στη συνέχεια ο πρέσβης της Γαλλίας στην πόλη μας, Αριστείδης Μουτζούρης και στη συνέχεια τα παιδιά και οι υπόλοιποι αναγνώστες. Τα σχολεία και κέντρα ξένων γλωσσών που εκπροσωπήθηκαν και οι υπεύθυνοι δάσκαλοι-καθηγητές ήταν τα παρακάτω: 3ο Γυμνάσιο Καλαμάτας (Ουρανία Σκλήκα), 6ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας, 18ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας, 1ο – 2ο Δημοτικό Σχολείο Χώρας (Sylvie Dufrèsne), Δημοτικό Σχολείο Βαλύρας, Δημοτικό Σχολείο Εύας, Δημοτικό Σχολείο Αρφαρών (Μαρία–Ελένη Δημάκου), 2ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας (Αικατερίνη Μπουγιούκου),
Γυμνάσιο Αρφαρών (Βασιλική Παπαχριστοπούλου),
4ο Λύκειο Καλαμάτας (Βασιλική Πανταζή), Κέντρο Γαλλικής Γλώσσας Κάλλιας Ταβουλάρη, Κέντρο Γαλλικής Γλώσσας «Saint-Exupéry” (Ευρυδίκη Εξαρχάκου), Κέντρο Γαλλικής Γλώσσας «Ma cour de français” (Ειρήνη Κυριακού).
Φιλική συμμετοχή στην εκδήλωση είχε η παιδική και νεανική μοντέρνα χορωδία Hacuna Matata του Γιώργου Σκλήκα, που τραγούδησε φυσικά στα Γαλλικά.
Ο 2ος Μαραθώνιος Γαλλοφωνίας της Καλαμάτας είχε την αιγίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Α’θμιας& Β’θμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου.
  Εγκαινιάστηκε η σχέση της Καλαμάτας με τη Γαλλία μέσα στο χρόνο
 Ο μαραθώνιος ανάγνωσης ήταν η κεντρική, αλλά μια μόνο από τρεις δράσεις που προετοίμασε η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας για τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας για τη γαλλική γλώσσα. Λίγο νωρίτερα από τις 11 το πρωί ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, εγκαινίασε στο φουαγιέ του Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας την έκθεση «Η σχέση της Καλαμάτας με τη Γαλλία μέσα στο χρόνο: από τον Γουλιέλμο Βιλεαρδουίνο έως σήμερα». Στο πλευρό του ήταν η πρόεδρος του Εφορευτικού Συμβουλίου της Βιβλιοθήκης, Στέλλα Καρλαύτη και η διευθύντρια Νινέτα Σωτηράκη, καθώς και οι υπόλοιπες φιλόλογοι Γαλλικής που επί μήνες δούλεψαν μαζί για να συγκεντρώσουν το εντυπωσιακό υλικό. Ο λόγος για τις κυρίες Dufresne Sylvie, Δημάκου Μαρία – Ελένη, Εξαρχάκου Ευρυδίκη, Κυριάκου Ειρήνη, Σκλήκα Ουρανία και Ταβουλάρη Κάλλια.
Η έκθεση πετυχαίνει το στόχο της ανάδειξης των διαχρονικών δεσμών της πόλης μας με τη γαλλική γλώσσα και τον γαλλικό πολιτισμό.
Η έκθεση θα διαρκέσει έως την Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018, με τον Μεσσήνιο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλος να κηρύσσει τη λήξη της.
  Μέχρι τότε θα λειτουργεί καθημερινά με την είσοδο να είναι ελεύθερη για το κοινό και τη δυνατότητα ξενάγησης στην ελληνική και στη γαλλική γλώσσα, κατόπιν συνεννόησης.
Η έκθεση περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, σπάνιο ή και αδημοσίευτο υλικό, ευγενική παραχώρηση ιδιωτών, ενώ σημαντικές πηγές αποτέλεσαν ακόμα τα ΓΑΚ και οι τοπικές εφημερίδες, μεταξύ των οποίων και το Θάρρος. Διαφημίσεις μαθημάτων και προϊόντων γαλλικής προέλευσης, η κατασκευή του λιμανιού της Καλαμάτας από τον Γάλλο Μηχανικό Νικολά Πασκάλ και ο μετέπειτα αναπτυξιακός του ρόλος του που έδωσαν στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα τον χαρακτηρισμό της Μασσαλίας του Μοριά, η λειτουργία της σχολής των Ουρσουλίνων στην Καλαμάτα, το εργοστάσιο Ζαν και Ρος και η πρωτοπόρα σηροτροφία του Φουρνιέ, ο πρόξενος Ιωσήφ Κεκ, πρόγονος της οικογένειας Φοίφα, το πέρασμα του μεγαλύτερου τοπογράφου της Πελοποννήσου Αντουάν Μπον, ο στρατάρχης Μαιζόν, οι Βιλλεαρδουίνοι φυσικά, αλλά και ο συμπατριώτης μας Μελέτιος Καραμπίνης, 1ος Μητροπολίτης Γαλλίας είναι μερικά από τα ψήγματα ιστορίας που επιβεβαιώνουν αυτούς τους άρρηκτους δεσμούς.
  Λαφονταίν και Αίσωπος στην αυριανή εκδήλωση
 Τέλος, αύριο Δευτέρα 19 Μαρτίου στις 6.30 το απόγευμα στο αναγνωστήριο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης θα γίνουν δύο διαφορετικές προσεγγίσεις των Μύθων του Λαφονταίν. Η Γενική Γραμματέας της συνδιοργανώτριας Ένωσης Μεσσήνιων Συγγραφέων θα παρουσιάσει τη σχέση ανάμεσα στο έργο του Γάλλου συγγραφέα με τον Αίσωπο, ενώ η νηπιαγωγός Γαρυφαλλιά Τεριζάκη θα παρουσιάσει βιωματικά προτάσεις αξιοποίησης των μύθων στην προσχολική ηλικία.
  Της Χριστίνας Ελευθεράκη
Φωτογραφίες: Στασινός Μουτσούλας

*** Εγκληματική αδιαφορία στον Περιμετρικό 
Ένα ζήτημα για το οποίο έχουν γραφεί πολλά, αλλά δε φαίνεται να συγκινεί και τόσο τους υπευθύνους, είναι εκείνο του φωτισμού στην απόληξη του Περιμετρικού.
Ειδικότερα, μετά τη διασταύρωση με την οδό Παπαφλέσσα και μέχρι την ένωση της οδού με την οδό Λακωνικής, υπάρχει το απόλυτο σκοτάδι.
Άραγε, τι έχει συμβεί και ο φωτισμός δε λειτουργεί;   Π.Μπ. 

*** Θαλάσσια χελώνα ξεβράστηκε στην παραλία της Καλαμάτας 
Μια τεράστια θαλάσσια χελώνα ξέβρασε νεκρή η θάλασσα, το απόγευμα του Σαββάτου, στην παραλία της Καλαμάτας. Το άτυχο θηλαστικό το αντίκρισαν αρκετοί περαστικοί ενώ παραμένει ακόμα και τώρα στην ακτή της παραλίας της Καλαμάτας. 

***  Λασποβροχή, ισχυροί άνεμοι και ζέστη, το σκηνικό του καιρού στην Καλαμάτα 
O καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για σήμερα Κυριακή 18/3/2018 προβλέπεται άστατος.
Από τις πρώτες μεταμεσονύχτιες έως και τις πρώτες μεσημβρινές ώρες θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις, θα υπάρξουν όμως και κάποια διαστήματα με ανοίγματα του καιρού, ενώ από τις πρωινές έως και τις πρώτες μεσημβρινές ώρες αναμένεται ψιλόβροχο έως ασθενής βροχή. Τις μεσημβρινές ώρες θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις, οι οποίες θα πυκνώνουν κατά διαστήματα και υπάρχει πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής. Από τις πρώτες απογευματινές ώρες μέχρι και το τέλος της ημέρας ο ουρανός θα είναι κυρίως καθαρός, με κάποιες σποραδικές νεφώσεις.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στην ελάχιστη τιμή της και θα κυμανθεί από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Η μέγιστη θερμοκρασία όμως θα σημειωθεί τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 35-80%
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν μέτριοι, από Ν-ΝΑ διευθύνσεις, με ένταση 4-5 μποφόρ, ενώ οι ριπές ανέμου ενδέχεται να αγγίζουν τα 6 και τοπικά τα 7 μποφόρ, το πρωί θα εξασθενίσουν, στα 3-4 μποφόρ, τις πρώτες μεσημβρινές ώρες θα στραφούν σε Ν-ΝΔ, με ένταση 3-4 μποφόρ, τις πρώτες απογευματινές ώρες θα στραφούν σε Δ-ΒΔ, με ένταση 3-4 μποφόρ και το βράδυ θα στραφούν σε Β-ΒΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ.
Στο Μεσσηνιακό Κόλπο, μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες, θα πνέουν Ν-ΝΑ, με ριπές που θα ξεπερνούν τα 6 μποφόρ, με αποτέλεσμα την πρόκληση ισχυρού κυματισμού στα ανοιχτά του Κόλπου και στα παράλια που θα δέχονται τον Ν-ΝΑ άνεμο.
Θα υπάρξει συγκέντρωση φορτίου αφρικάνικης σκόνης σαχαριανής προέλευσης, σε πολύ αυξημένες ποσότητες, με αποτέλεσμα να επικρατεί αυξημένη θολούρα στην ατμόσφαιρα, ενώ η πρώτη βροχή θα είναι λάσπη. Από τις απογευματινές ώρες, με τη στροφή των ανέμων σε ΒΔ, θα μειωθεί σημαντικά το φορτίο.
Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος (Κώστας_Καλαμάτα) για το http://kalamata.meteoclub.gr/

***  Επίσημη πρώτη για το Κίνημα Αλλαγής
Συμμετέχουν περισσότεροι από 50 Μεσσήνιοι σύνεδροι 
 Το Κίνημα Αλλαγής, ο νέος φορέας της Κεντροαριστεράς, ξεκίνησε επισήμως την πορεία του μέσα από το ιδρυτικό του συνέδριο που λαμβάνει χώρα στο ΣΕΦ και ολοκληρώνεται σήμερα.
Το πρόγραμμα του συνεδρίου ξεκίνησε με την ομιλία της επικεφαλής του νέου φορέα, Φώφης Γεννηματά, και περιελάμβανε ενδιαφέρουσες παρεμβάσεις από προσκεκλημένους, όπως οι Γιάννης Δραγασάκης, Κυριάκος Μητσοτάκης, Νίκος Καραθανασόπουλος και Βασίλης Λεβέντης. Όλα αυτά μπροστά σε περίπου πέντε χιλιάδες συνέδρους και με νωπή την απόφαση του Πολιτικού Συμβουλίου για διορισμό (κι όχι εκλογή) των νέων οργάνων.
  ΜΕΣΣΗΝΙΟΙ ΣΥΝΕΔΡΟΙ
Στις εργασίες του συνεδρίου συμμετέχουν περισσότερα από 50 μέλη που προέρχονται από τη Μεσσηνία και εκπροσωπούν όλα τα κόμματα που συμμετέχουν στο νέο εγχείρημα. Ειδικότερα, αριστίνδην συμμετέχουν οι: Τάκης Αναστόπουλος, Γιάννης Αργυράκης, Μενέλαος Γερονικολός, Γιώργος Κατσούλης, Κώστας Τσαπόγας, Τάσος Αποστολόπουλος, Κώστας Καλοφωλιάς, Γιάννης Χριστόπουλος, Γιάννης Πάζιος, Τάκης Παπαδόπουλος, Γιώργος Στραβόλαιμος. Επίσης, υπάρχει ο κατάλογος ονομάτων των υποψηφίων που θα συμμετείχαν, εφόσον γίνονταν προκριματικές αλλαγές, αλλά αποφασίστηκε, τελικά, να είναι όλοι σύνεδροι.
Τα ονόματα αυτά είναι τα εξής:
   . Δυτικής Μάνης ΚΕΛΕΠΟΥΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΗΛΙΑΣ
Δ. Δυτικής Μάνης ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΗΛΙΑΣ
Δ. Καλαμάτας ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Δ. Καλαμάτας ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
Δ. Καλαμάτας ΖΑΜΠΕΤΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΑΝΔΡΕΑΣ
Δ. Καλαμάτας ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
Δ. Καλαμάτας ΚΟΡΡΕ ΕΛΕΝΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Δ. Καλαμάτας ΚΟΤΣΑΝΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΑΝΔΡΕΑΣ
Δ. Καλαμάτας ΚΟΥΤΡΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ
Δ. Καλαμάτας ΛΑΜΠΙΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ
Δ. Καλαμάτας ΜΑΚΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ
Δ. Καλαμάτας ΜΑΜΑΝΕΑ ΜΑΡΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Δ. Καλαμάτας ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
Δ. Καλαμάτας ΜΠΑΞΙΒΑΝΑΚΗΣ ΗΛΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Δ. Καλαμάτας ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ
Δ. Καλαμάτας ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Δ. Καλαμάτας ΣΙΚΑΛΙΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Δ. Καλαμάτας ΣΠΑΝΟΥΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Δ. Καλαμάτας ΤΣΟΠΑΝΟΚΥΡΙΑΚΟΥ ΕΛΠΙΔΑ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Δ. Καλαμάτας ΤΣΩΝΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΠΕΤΡΟΣ
Δ. Καλαμάτας ΦΙΛΙΟΥ ΜΑΡΙΑ ΙΩΑΝΝΗΣ
Δ. Καλαμάτας ΧΑΤΖΗΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΜΑΡΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
Δ. Μεσσήνης ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
Δ. Μεσσήνης ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
Δ. Μεσσήνης ΚΑΙΣΑΡΗ ΧΡΥΣΟΘΕΜΙΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Δ. Μεσσήνης ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
Δ. Μεσσήνης ΣΤΑΜΑΤΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΑΜΑΛΙΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
Δ. Οιχαλίας ΛΥΡΕΝΤΖΟΣ ΦΩΤΙΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
Δ. Πύλου - Νέστορος ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
Δ. Πύλου - Νέστορος ΓΚΟΤΣΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
Δ. Πύλου - Νέστορος ΚΑΡΚΑΤΖΟΥΛΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
Δ. Πύλου - Νέστορος ΛΙΓΓΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΗΛΙΑΣ
Δ. Πύλου - Νέστορος ΜΑΡΑΝΤΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Δ. Πύλου - Νέστορος ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Δ. Πύλου - Νέστορος ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Δ. Τριφυλίας ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
Δ. Τριφυλίας ΓΕΩΡΓΙΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΓΓΕΛΗΣ
Δ. Τριφυλίας ΓΡΙΒΟΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Δ. Τριφυλίας ΚΑΤΣΑΡΓΥΡΗ ΔΟΜΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΗΣ
Δ. Τριφυλίας ΣΚΟΥΝΤΖΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΦΩΤΙΟΣ
Δ. Τριφυλίας ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Δ. Τριφυλίας ΨΑΛΛΙΔΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
   ~*   Από εκεί και πέρα, πολλά είναι τα ερωτήματα που θα πρέπει να απαντηθούν, ώστε το νέο εγχείρημα να προχωρήσει "ανέφελο" την πορεία του. Άραγε, ποια πολιτική υπόσταση και ποιες κοινωνικές αναφορές μπορεί να έχει ένα κόμμα που ξεκινά το βίο του ως κόμμα «διορισμένων»; Το ερώτημα θα τεθεί, αλλά μάλλον δύσκολα θα απαντηθεί.
Όπως δύσκολα θα αποσαφηνιστεί και το ποιο είναι το ιδεολογικό και προγραμματικό στίγμα του νέου κομματικού φορέα – ενός φορέα, που σχηματίστηκε φιλοδοξώντας να εκφράσει την ανασύνθεση και επανένωση της κεντροαριστεράς, αλλά εξακολουθεί να «λοξοκοιτά» προς την κεντροδεξιά.
Στην πραγματικότητα, το ιδρυτικό συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής είναι το προϊόν συγκερασμού μιας μακράς σειράς προσωπικών σχεδιασμών κι ακόμη περισσότερων πολιτικών συμβιβασμών.
Ο τελευταίος εξ αυτών οδήγησε στην απόφαση να μην εκλεγούν τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, αλλά να οριστούν στη βάση της «αναλογικής εκπροσώπησης όλων των δυνάμεων» που μετέχουν στο Κίνημα.
Με τον ίδιο τρόπο είχαν ουσιαστικά οριστεί και οι σύνεδροι, ενώ στην πράξη η απόφαση αυτή σημαίνει διαμόρφωση των συσχετισμών στην Κεντρικής Επιτροπής ως εξής: Από τα 351 μέλη, 128 θα πρόσκεινται στη Φώφη Γεννηματά, τα 67 στον Σταύρο Θεοδωράκη, τα 50 στον Γιώργο Παπανδρέου, τα 41 στον Νίκο Ανδρουλάκη, τα 35 στον Θανάση Θεοχαρόπουλο και τα 30 στον Γιώργο Καμίνη.   Του Αντώνη Πετρογιάννη



*** Αθλητική ενημέρωση :

*** Για την Β΄ Εθνική  22η αγωνιστική στο ποδόσφαιρο :
Βέροια -Χανιά/Κισσαμικός 0-3  α.α.  .-^
Αχαρναϊκός -Α.Ε. Σπάρτης  0-3  α.α.  .- ^
Σάββατο 17-03-2018 :
Καλλιθέα - ΟΦΗ   1-3 .- ^
Τρίκαλα  1963 - Παναιγιάλειος   1-0 .- ^
Απόλλων Πόντου - Αιγινιακός  2-0 .-^
ΑΕ. Καραϊσκάκης - Πανσερραϊκός  3-0 .- ^
Απόλλων Λάρισας - Αναγέννησης Καρδίτσας  4-1 .- ^
Παναχαϊκή - Άρις Θεσσαλονίκης  1-1 .- ^
Εργοτέλης - Δόξα Δράμας  0-1 .-^

*** Στο γυναικείο ποδόσφαιρο Super League 16η αγωνιστική :
Βόλος 2004 - ΑΕ. Λάρισα   1-3 .- ^
Μεσολόγγι - ΟΦΗ   1-1 .- ^
΄Φαίδων Άργους - Ατρόμητος Αθηνών  0-0  .-^
Αμαζόνες Δράμας - Ελπίδες Καρδίτσας 94   1-0 .- ^
Τρίκαλα 2011 - Οδυσσέας Γλυφάδας  2-0 .- ^
Άρις Θεσσαλονίκης - ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης  2-1 .- ^
13η αγωνιστική 24/03/2018: Ελπίδες Καρδίτσας - Ατρόμητος Αθηνών

*** ΧΘΕΣ :
*** Για  την Α1  στο Ελληνικό μπάσκετ :
Σάββατο  17 Μαρτίου 2018  :
ΛΑΥΡΙΟ -ΚΟΡΟΙΒΟΣ  Αμαλιάδας 80-69 .-^
Γ.Σ. ΛΑΡΙΣΣΑ ΦΑΡΟΣ -ΑΡΗΣ Θεσσαλονίκης  81-76 .-^
ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ Πάτρας - ΤΡΙΚΑΛΑ 88-71 .-^
ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης - ΤΕΘΥΜΝΟ  80-72 .-^
Κυριακή 18-03-2018 :
Ολυμπιακός -Κολοσσός Ρόδου  83-72 .-^
Πανιώνιος - ΑΕΚ Αθηνών 71-69  .- ^

*** Για την Α2  στο Ελληνικό μπάσκετ :
Σάββατο 17 03-2018 :
ΚΑΡΔΙΤΣΑ - ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ  62-77 .- ^
Α.Σ. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ - ΑΕ. ΛΑΡΙΣΣΑ  10-1-90 .-^
Α.Σ. ΠΑΠΑΓΟΥ -Γ.Σ ΕΡΜΗΣ Αγιάς  90-83 .-^
ΔΟΞΑ Λευκάδας - ΑΣΕ ΔΟΥΚΑΣ  84-79 .-^
ΕΘΝΙΚΟΣ Πειραιώς - ΧΟΛΑΡΓΟΣ  79-75 .-^
ΨΥΧΙΚΟ - ΗΡΑΚΛΗΣ Θεσσαλονίκης  61-58 .-^
ΑΠΟΛΛΩΝ Πάτρας - ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ  94-66 .- ^
Κυριακή 18-03-2018 :
Αμύντας -  Μαρούσι  65-56 .- ^

*** Για την Α1 στο γυναικείο Μπάσκετ :
Σάββατο 17-03-2018 :
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΑΕΟ ΠΡΩΤΕΑΣ ΒΟΥΛΑΣ 49-82 .-^
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Πειραιώς - Γ.Σ. ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ  95-56 .- ^
Κυριακή 18-03-2018 :
Ολυμπιακός Βόλου - ΑΟ. Δάφνη Αγίου Δημητρίου  70-72 .- ^
Εσπερίδες Καλλιθέας - Παναθλητικός Συκεών  75-59 .- ^
Νίκη Λευκάδας - Αθηναϊκός 78-65 .- ^
ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης - Φάρος Κερατσινίου  75-67 .- ^

***Για την Football League
 Σάββατο 17-03-2018 :
ΚΑΛΛΙΘΕΑ -ΟΦΗ  1-3 .-^

*** Για την   U20 Super League
 Σάββατο 17-03-2018 :
ΚΕΡΚΥΡΑ - ΛΑΜΙΑ 1964  2-2 .-^
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΞΑΝΘΗ   0-1 .- ^
ΑΣΤΕΡΑΣ Τρίπολης -ΠΛΤΑΝΙΑΣ  2-2 .- ^
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ Α - ΠΑΟΚ Θ.   0-2 .-^
ΑΕΚ Α. - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  2-1 .- ^
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Π . 0-1 .-^
Σάββατο
Παναχαϊκή -Σπάρτη  U19  .   3-0 .- ^

*** Για το Βόλεϊ Α1  Ανδρών :
Σάββατο 17-03-2018 :
Παναχαϊκή -Ολυμπιακός Π . 0-3  σέτ .- ^
Κυριακή 18-03-2018 :
Α.Ο. Κηφισιάς - Παμβοχαϊκός  3-0  σετ .- ^
Εθνικός Αλεξανδρούπολης - Χαλκίδα  0-3  σετ .- ^
Ηρακλής Θεσσαλονίκης - Εθνικός Πειραιώς 3-2  σετ .- ^
Νίκη Αιγινίου - ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης  1-3  σετ .- ^

*** Για την Α1  στο Βόλεϊ  γυναικών :
Σάββατο 17-03-2018 :
Ηρακλής Κηφισιάς -ΑΟΦ Πορφύρας  0-3 σετ α.α. .- ^
ΑΟΝ Παναξιακός - ΑΣΠ Κόρινθος  3-0 σετ .- ^
Α.Ο. Θήβας - Ηλιούπολη Γ.Σ.  3-0 σετ .-^
Άρης Θεσσαλονίκης - Μακεδονικός 3-0 σετ .- ^

*** Για το Χάντμπολ  στην Ελλάδα :
Σάββατο 17-03-2018 :
ΑΣΕ Δούκας - Διομήδης Άργους  28-21 .- ^
ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης - ΑΕΚ Αθηνών  26-21 .- ^
ΠΑΣ Φοίβος Συκεών - Φίλιππος Βέροιας 21-28 .- ^
Πανελλήνιος - ΓΑΣ Καματερού 18-28 .- ^
Ξάνθη - Γ.Σ. Δράμας 86  28-28 .- ^
Κυριακή 18-03-2018 :
Ολυμπιακός Π. - Αεροπόρος  Έδεσσας   39-21 .- ^

*** Για το Μεσσηνιακό ποδόσφαιρο ΕΠΣ Μεσσηνίας :
Α΄ ΤΟΠΙΚΟ ,  Σάββατο 17-03-2018 :
ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ -ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ  4-0 .- ^
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Παραλίας -ΟΜΟΝΟΙΑ 0-2 .- ^
ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ -ΑΝΔΡΟΥΣΑ 4-0 .- ^
Α.Ο. ΦΑΡΑΙ -ΑΠΟΛΛΩΝ Καλαμάτας 2-1 .- ^ Γ. ΝΙΑΡΧΟΣ (Ε)
Α1  ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ  Σάββατο 17-03-2018 :
ΑΣΤΕΡΑΣ Μικρομάνης -ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  Ανάληψης 1-2 .- ^
ΧΑΝΔΡΙΝΑΪΚΟΣ - ΑΕ. ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ  2-0 .- ^
Β΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ 1ος  Όμιλος  Σάββατο :
ΔΙΑΓΟΡΑΣ Κοπανακίου -ΑΣΤΕΡΑΣ Βαλύρας  2-1 .- ^
ΚΕΡΑΥΝΟΣ Καλαμάτας -ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ Γ.Σ.  2-1 .- ^
 Β΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 2ος  όμιλος Σάββατο :
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Καλαμάτας - ΠΑΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ  0-2 .- ^(΄Δευτέρα )
Σάββατο :
ΠΑΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ - Α.Ε. ΛΟΓΓΑΣ  3-1 .- ^
ΑΣ. ΔΑΝΑΟΣ - ΑΠΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑ  1-1 .- ^
Γ΄ ΤΟΠΙΚΟ  Σάββατο 17-03-2018 :
ΘΥΕΛΛΑ Μερόπης -ΑΚΑΔΗΜΙΑ Πάμισος Μεσσήνης 1-0 .- ^
~ Κυριακή 18 Μαρτίου 2018 :
Α΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΠΣΜ
Α.Ο. ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑΣ -ΤΕΛΟΣ ΑΓΡΑΣ  0-0  .-^
Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ -ΕΘΝΙΚΟΣ Μελιγαλά  1-0 .- ^
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  Καλαμάτας - Α.Ο. ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ  3-1 .- ^
ΕΡΑΝΗ Φιλιατρών -ΠΑΜΙΣΟΣ Μεσσήνης 1-3 .-Γ. ΝΙΑΡΧΟΣ (Ε)
Α1 ΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΠΣ Μεσσηνίας
ΑΠΟΛΛΩΝ Πεταλιδίου - ΑΕ. ΜΑΝΗΣ  0-2  .- ^
ΗΡΑΚΛΗΣ Καλαμάτας - Α.Ο. ΜΕΘΩΝΗΣ  3-0 .-^
Α.Ο. ΔΩΡΙΟΥ - ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ  Χώρας  4-2 .- ^
Α.Ε. ΑΒΙΑΣ - ΑΚΡΙΤΑΣ Κορώνης  2-0 .- ^
ΑΙΑΝΤΑΣ Καλαμάτας -Α.Ο. ΦΥΤΕΙΑΣ    -
Β΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ  ΕΠΣΜ 1ος  Όμιλος
ΑΠΣ ΑΡΙΣ -ΑΕΚ Καλαμάτας  0-6 .- ^
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ Πλατύ - ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ Άμφειας  -
ΠΑΟ  ΚΑΛΟΥ ΝΕΡΟΥ - Α.Ο. ΠΑΝΕΥΑΪΚΟΣ  5-0 .-^
ΝΕΟΣ ΑΡΙΣ -ΑΣΤΕΡΑΣ Αρφαρών  0-4 .- ^
Β΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ  ΕΠΣΜ  2ος όμιλος
Α.Ο. ΠΑΤΙΣΤΑΣ - ΔΟΞΑ Καλαμάτας   -   Γ.ΝΙΑΡΧΟΣ (Δ)
ΠΡΑΣΙΝΑ ΠΟΥΛΙΑ - ΘΥΕΛΛΑ Χαροκοπιού   -
Γ΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΠΣΜ 
Α.Ο. ΛΕΪΚΩΝ - ΘΥΕΛΛΑ Παραλίας  5-4 .- ^

*** Τα Βραχνέικα υποδέχεται η Καλαμάτα 
Με στόχο την επιστροφή στις νίκες, μετά τη λευκή ισοπαλία στην Τρίπολη, η Καλαμάτα υποδέχεται σήμερα τον Διαγόρα Βραχνέικων. Η αναμέτρηση είναι για την 20ή αγωνιστική της Γ’ Εθνικής και θα ξεκινήσει στις 3 μ.μ. στο γήπεδο του Μεσσηνιακού. Στα αξιοσημείωτα είναι ότι στον πάγκο της Μαύρης Θύελλας θα καθίσει για πρώτη φορά ως επικεφαλής προπονητής ο Τάκης Δρούγας.
  Για την ελπίδα στο Ληξούρι ο Τσικλητήρας
Με οριακές ελπίδες παραμονής ο Τσικλητήρας αγωνίζεται σήμερα στην Κεφαλλονιά, στο πλαίσιο της 20ής αγωνιστικής της Γ’ Εθνικής. Η αναμέτρηση με τον Παλληξουριακό θα ξεκινήσει στις 3 μ.μ. και το συγκρότημα της Πύλου θα κυνηγήσει την νίκη ώστε να διατηρήσει τις πιθανότητες που του αναλογούν. Δεν υπολογίζονται οι τιμωρημένοι Σεντεμέντες και Ρήγας.
  5ος Όμιλος
Το πρόγραμμα της 20ής αγωνιστικής
Ώρα έναρξης 3 μ.μ. 18-03-2018 :
Παλληξουριακός-Τσικλητήρας  2-0 .- ^
Λεωνίδιο-ΠΑΟ Βάρδας  0-2 .-^
Καλαμάτα-Διαγόρας Βραχνέικων  2-2 .- ^
Αστέρας Αμαλιάδας-Αστέρας Βλαχιώτη  0-0  .-^
Ζάκυνθος-Παναρκαδικός  2-1 .- ^
Αχαϊκή-Πανηλειακός  0-1 .-^

*** Στους  άλλους ομίλους της Γ΄ Εθνικής στο ποδόσφαιρο :
1ος  Όμιλος  21η  αγωνιστική :
Μ. Αλέξανδρος Καρπερής -ΑΣ Ελπίς Σκουτάρεως  1-1 .- ^
Α.Ο. Καβάλας - Ορφέας  Ξάνθης  2-2  .- ^
Νέστος Χρυσούπολης - Δόξα Προσκυνητών  1-1 .- ^
ΑΕ. Διδιμοτοίχου - Αετός Ορφανού  1-0 .- ^
Απόλλων Παραλιμνίου - Άρις Αβάτου  0-1 .- ^
 Δόξα Ν. Σιδιροχωρίου - Μ. Αλέξανδρος Ξηροποτάμου  3-2  .- ^
2ος  Όμιλος  28η  αγωνιστική :
Μακεδονικός - ΑΕ Καρίτσας  1-0 .- ^
Ηρακλής  1908  - Λαγκαδάς  3-0 .- ^
 Νάουσα - Εδεσσαϊκός  0-0  .- ^
Μ. Αλέξανδρος Τρίκαλα - Κιλκισιακός  0-3 .- ^
Πιερικός - Άρις Πλαιοχωρίου  0-3 .- ^
Αγροτικός Αστέρας - Α.Ο. Καρδιάς  2-1 .- ^
Καμπανιακός - ΑΕ. Αλεξανδρίας  3-1 .- ^
3ος  Όμιλος  24η  αγωνιστική  :
Δόξα Κρανούλας - Πανλευκάδιος   2-0 .- ^
Νέος Αμφίλοχος - Σκουφάς  Κομποτίου  2-0 .- ^
Καστοριά - Μακεδονικός Φούφα  0-3 .- ^
Α.Ε. Λευκίμης - Εθνικός Φιλιππιάδας  1-0 .- ^
Ερμής Αμυνταίου - ΑΕΠ Καραγιαννίων  4-1 .- ^
Θεσπρωτός  -  Αστέρας Παραποτάμου  3-0 .- ^
4ος  Όμιλος 
Ολυμπιακός Βόλου 1937 - Οπούντιος Μαρτίνου  6-0 .- ^
ΑΠΟΚ Βελούχι - Νίκη Βόλου  0-5 .- ^
Ρήγας Φεραίος -  Α.Ο. Σελανών  1-0 .- ^
ΝΠΣ Βόλος - Αλμυρός   2-2 .- ^
Διγενής Νεοχωρίου - Α.Ο. Θήβα  1-0 .- ^
Αστέρας Ιτέας - Α.Ο. Αχιλλέας Φαρσάλων  3-2 .- ^
 6ος  Όμιλος :
 Ρόδος - ΑΟ. Ζευγολατιού  4-0 .- ^
Ένωση Πανασπροπυργιακού/Δόξα - Διαγόρας  1-0 .- ^
Πέλοπας Κιάτου - Εθνικός Πειραιώς  0-0 . - .^
Α.Ο. Λουτράκι - Προοδευτική  1-2 .- ^
ΑΠΟ Κερατσίνι - Ιωνικός Νίκαιας  2-1 .- ^
7ος  Όμιλος :
Ταμυναϊκός Αλιβερίου - Θύελλα Ραφήνας  0-2 .- ^
Παναργειακός - Πανθηραϊκός  0-0 .- ^
Α.Ο. Χαλκίς - Αήττιτος Σπάτων  2-0 .- ^
Α.Ο. Τρίγλια Ραφήνας - Ερμής Κιβερίου  1-0 .- ^
Αιολικός Μυτιλήνης - Διαγόρας Αγίας Παρασκευής  1-1 .- ^
8ος  Όμιλος  :
 Αιγάλεω Α. - ΑΦ. Ιεράπετρας  0-0 .-^
Παλαιοχώρα - Ηλισιακός  0-2 .- ^
Α.Ε. Κιφησιάς -ΑΕ. Μυλοποτάμου  2-1 .- ^
Ερμής Ζονιανών -Άγιος Ιερόθεος   1-3 .- ^
Ατσαλένιος - Ηρόδοτος  0-1 .- ^

*** Και του χρόνου Α2 η Καλαμάτα ’80! 
Πιστή στο ραντεβού με την ιστορία, κέρδισε εύκολα την Κέρκη Σάμου η ανδρική ομάδα Βόλεϊ των «Λύκων»
 Στο ύψος των περιστάσεων στάθηκε η Καλαμάτα ’80 κερδίζοντας στο φινάλε του πρωταθλήματος της Α2 Βόλεϊ των ανδρών την παραμονής στην κατηγορία και για την επόμενη σεζόν. Παρουσία εκατοντάδων φιλάθλων η τοπική μας ομάδα επικράτησε με 3-1 σετ σε βάρος του Κέρκη Σάμου, ο οποίος ελπίζει να μην υποβιβαστεί ομάδα του νότου από την Α1 ώστε να αποφύγει τον υποβιβασμό.
Η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων ήταν εμφανής χθες στο Κλειστό της Παραλίας και οι «Λύκοι» πήραν αρκετά εύκολα και δίκαια την πολυπόθητη νίκη, με μικρό άγχος, λόγω της απώλειας του 3ου σετ. Αναλυτικότερα: 25-19, 25-16, 19-25,  25–18.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ ‘80 (Δημητρακόπουλος, Κουλιέρης) : Μανιατέας, Εξαρχέας (λ), Μπεσσής, Μπιρμπίλης, Χανδρινός Σπ., Βλάσσης, Μπουσούνης, Σαμουήλ, Αγγέλης, Καρούνος, Μαδούρας, Μητρόπουλος, Ντάκουρης, Χανδρινος Αρ. (λ)
ΚΕΡΚΗΣ ΣΑΜΟΥ (Πανούσος): Βοσδογάνης, Οικονόμου, Λιόντας, Ιωαννίδης, Κονδύλης, Κνήτης, Γιαννόπουλος, Καλαμοβράκης, Ηλιάδης, Αθανασάκης (λ)
Στα άλλα ματς: Πανερυθραϊκός-Απόλλων Πάτρας 3-0 χ.α., Παλλήνη-Χανιά 3-0 χ.α., Ολυμπιάδα-ΟΦΗ 3-2 και Πανιώνιος-Απόλλων Αθηνών 3-0.
Η τελική βαθμολογία
Σε 18 αγώνες
1. ΓΣ Απόλλων    43
----------------
2. Παλλήνη   39
3. Πανιώνιος 37
4. ΟΦΗ  37
5. Ολυμπιάδα 34
6. Πανερυθραϊκός 26
7. Καλαμάτα ’80   20
8. Κέρκης Σάμου  20
----------------
9. Απόλλων Π.   -2
10. ΣΦΠ Χανίων -5

***


~ Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018   :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2018/02/arfara-news-28-2018-28-1-750-457.html .- 

~*** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΡΤΙΟΥ  2018 :
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης
Πέμπτη 01 Μαρτίου 2018 . ~ ΚΑΛΟ  ΜΗΝΑ  για όλους μας  :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2018/03/news-01-2018.html .-
~** Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS 1 στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Πέμπτη  01  Μαρτίου 2018 , *  ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ για όλους μας ! : http://snsarfara.blogspot.gr/2018/03/news-1-01-2018.html .- 
~**  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Παρασκευή  02  Μαρτίου 2018  :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2018/03/arfara-news-02-2018-2-326.html .- 
~**  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης,
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .Κυριακή 04  Μαρτίου 2018   : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2018/03/arfara-news.html .-
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Δευτέρα 05 Μαρτίου 2018   :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2018/03/arfara-news.html .-
~** ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ... ΠΑΡΟΙΜΙΕΣ ...ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ  και ΒΙΝΤΕΟ  Ε΄ Μέρος  ΕΠΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ  Τρίτη 06  Μαρτίου  2018 ,  : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2018/03/6-2018.html .-
~** ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ μας  ..από το Α ---έως και το Ω ..:
~ Δευτέρα 26-02-2018  με  23  Ιατρικά θέματα ,
 ΕΠΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ Τρίτη 06 Μαρτίου 2018 :  http://snsarfara.blogspot.gr/2018/03/blog-post_6.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Τετάρτη 07  Μαρτίου 2018   : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2018/03/news-07-2018.html .- 
~** Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης . Πέμπτη 08 Μαρτίου 2018 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2018/03/news_53.html .-
 ~** ~*Ημερήσια εκδρομή - διαδρομή , από  Μελιγαλά για Εσπερινό στους Αγίους Τεσσαράκοντα (Ι. Μονή) την Πέμπτη 08-03-2018
Παρασκευή   09-03-2018 : http://snsarfara.blogspot.gr/2018/03/blog-post_9.html .-
~ ** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Κυριακή  11  Μαρτίου 2018  :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2018/03/arfara-news.html .- 
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Τρίτη  13 Μαρτίου  2018
:  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2018/03/arfara-news.html .- 
~**  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018
:  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2018/03/arfara-news_14.html .-  
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης
Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018
:  http://snsarfara.blogspot.gr/2018/03/news.html .-
~**  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018
 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2018/03/arfara-news-16-2018.html .-
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Σάββατο 17 Μαρτίου 2018
   : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2018/03/arfara-news_17.html .-  
~** Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Κυριακή 18 Μαρτίου 2018
  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2018/03/arfara-news.html .-  
~**
 
***BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ  ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:   https://twitter.com/stamos01  .-  
01stamos1947.-
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   6214   video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas        stamos011947
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3926   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
Σύνολον                                  14.067   βίντεο   .-  
The YOUTUBE:
***~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 
http://eidisoules.gr   =ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ, Έγκυρη και Αξιόπιστη 
https://www.facebook.com/sylgkdsarf = Σ. Γονέων  Κηδεμόνων. Δημοτικού .Αρφαρών. 
-browser = ΔΑΒΙΛΛΑΣ ΤΟΥΡΣ  https://www.facebook.com/profile.php?id=100017889240768&fref=pb&hc_location=profile_browser  .-   http://davillastours.wixsite.com/tours/blank-canh  .-        






















 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου