ΓΕΦΥΡΑ ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ , ΡΙΟΥ - ΑΝΤΙΡΙΟΥ

ΓΕΦΥΡΑ  ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ , ΡΙΟΥ - ΑΝΤΙΡΙΟΥ

Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019

ARFARA NEWS  Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας .
Παρασκευή 22-02-2019 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης .
~



~**   22 Φεβρουαρίου- Γιορτή σήμερα: Των εν τοις Ευγενίου ευρεθέντων Μαρτύρων

~   Τη μνήμη των εν τοις , τιμά σήμερα, , η Εκκλησία μας.  Όταν ο αγιότατος Πατριάρχης Θωμάς ήταν στο θρόνο της Κωνσταντινούπολης (607 – 610 μ.Χ.), βρέθηκαν τα τίμια λείψανα μερικών αγίων μαρτύρων, κρυμμένα κάτω από τη γη. Αμέσως έγινε ή ανακομιδή τους με ευλάβεια και σεβασμό, και με συνοδεία πολύ λάου. Κατά τη διάρκεια της ανακομιδής, πολλές και διάφορες ασθένειες θεραπεύτηκαν.
Αφού δε πέρασαν πολλά χρόνια, ο Θεός αποκάλυψε σ’ ένα άνθρωπο κληρικό και καλλιγράφο, το Νικόλαο, ότι στον ίδιο τόπο εκείνο τον καλούμενο Ευγενίου, βρίσκονται κρυμμένα και τα άγια λείψανα των Αποστόλων Ανδρόνικου και Ιουνίας, τους οποίους αναφέρει ο Απόστολος Παύλος στην προς Ρωμαίους επιστολή του, ως έξης: «Ασπάσασθε Ανδρόνικον καί Ιουνίαν τους συγγενείς μου καί συναιχμαλώτους μου, οίτινές εισιν επίσημοι εν τοίς αποστόλοις, οι καί πρό εμού γεγόνασιν εν Χριστώ» (Ρωμ. ιστ’ 7).                            Απολυτίκιο:                                                                                                                       Ήχος α’. Τον τάφον σου Σωτήρ.                                                                                             Ως ρόδα νοητά και χαρίτων ταμεία εφάνησαν εκ γης τα σεπτά. Ύμνων σκηνή, πανένδοξοι μάρτυρες, Εκκλησίας εδραίωμα διαπνέοντα, των ιαμάτων την χάριν και παρέχοντα οσμήν ζωής τοις εκ πόθου υμάς μακαρίζουσι.  
~**   Κύριε Παντοκράτωρ, Ελέησόν με

~  Ιησού, Σύ που δημιούργησες τούς Αγγέλους, καί είσαι Κύριος αυτών των άυλων όντων, που σε δοξολογούν ασίγητα, Σε δοξολογώ, Ιησού, πού καλλώπισες όλα τα κτίσματα, Σ΄ευχαριστώ, γιατί με το λογικό που μου έδωσες τα βλέπω και τα χαίρομαι.  Ιησού, που μ΄ένα Σου νεύμα έφτιαξες τον ουρανό, εξομολογούμαι ότι με το βάρος των αμαρτιών μου δεν μπορώ να σηκώσω το βλέμμα να τον δω.
Ιησού, που κατασκεύασες τον ήλιο και τη σελήνη, φώτισε την ψυχή μου.                              Ιησού, που διακόσμησες τον ουρανό με τ΄άστρα, κόσμησέ με, με τα χαρίσματά Σου.           Ιησού, που ζωγράφισες τη γη με τα πολύχρωμα κι ευωδιαστά λουλούδια, κάνε να βλαστάνει κι η ψυχή μου άνθη των αρετών.                                                                                              Ιησού, που έκανες να βγάζουν τα δέντρα διάφορους ωραίους καρπούς, πλούτισέ με, με τους καρπούς του Αγίου Πνεύματος  Toυ Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου 
~**   Γιατί σε μένα Θεέ μου…. γιατί;

~  Ερώτημα τόσο αληθινό, τόσο ανθρώπινο, τόσο απαιτητικό, που όμως από τη φύση του δεν αντέχει στον λόγο, δεν εκφράζεται με το στόμα, δεν μπαίνει σε λέξεις, δεν δημοσιοποιείται σε ακροατήριο, πολύ δε περισσότερο, δεν επιδέχεται μονοσήμαντες απαντήσεις από κάποιους που δήθεν γνωρίζουν προς κάποιους άλλους που σίγουρα πονούν.  Ίσως είναι το κατ’ εξοχήν θέμα για το οποίο δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνονται ομιλίες. Είναι πολύ προσωπικό για να εντοπισθεί στο στερέωμα του δημόσιου λόγου. Ίσως αυτό το ερώτημα να πονάει πιο πολύ και από την αιτία που το δημιουργεί. Γιατί όλοι ξέρουμε πως δεν έχει εύκολη απάντηση. Και όμως είναι τόσο επίμονο και αληθινό.
Γιατί σε μένα, Θεέ μου; Ηχεί στα αυτιά μου αυτό το ερώτημα και αντηχεί βαθιά στην καρδιά μου. Είναι το ερώτημα κάθε γονιού που το παιδί του πάσχει ή κάθε ανθρώπου που έχει χτυπηθεί από ανίατη ασθένεια. Πως είναι δυνατόν αυτό το ερώτημα να μεταμορφωθεί σε ομιλία, συμβουλή, γνώμη ή απάντηση; Το ερώτημα αυτό συνεχώς διατυπώνεται και απαντάται μόνο με δάκρυα, όχι με λέξεις, με αισθήματα, όχι με σκέψεις, με σιωπή, όχι με απόψεις, με συμπόνια, όχι με απαντήσεις. Πως να το κάνουμε; Συχνά τα μάτια μιλούν πιο εύγλωττα από το στόμα, ο αναστεναγμός πιο δυνατά από τη σκέψη και η πονεμένη απορία εκφράζει περισσότερο την αλήθεια από την όποια απάντηση. Νικόλαος Χατζηνικολάου (Μητροπολίτης Μεσογαίας καί Λαυρεωτικῆς)
***  «Φιλί ζωής» στον Επικούριο Απόλλωνα 
Με χρηματοδότηση 2,8 εκατ. ευρώ από το νέο ΕΣΠΑ αρχίζουν ξανά οι εργασίες αποκατάστασης του ναού του Επικούριου Απόλλωνα στις Βάσσες Φιγαλείας με ευθύνη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλείας.
Το 2015 ολοκληρώθηκε η αποκατάσταση του βόρειου πτερού και τέσσερα χρόνια μετά οι εργασίες θα συνεχιστούν στα μακρά πτερά του ναού (ανατολικό και δυτικό) και περιλαμβάνουν την αναστήλωση τριών κιόνων, τριών λίθων επιστυλίου στη βόρεια όψη του μνημείου και 68 λίθων στο δάπεδο του μνημείου.
Στο πλαίσιο του έργου έχει εγκριθεί και η αντικατάσταση του στεγάστρου και στοιχείων του μεταλλικού σκελετού που είχαν τοποθετηθεί το 1987 για την προστασία του μνημείου από τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Έκτοτε, δεν είχε γίνει καμία παρέμβαση και η εφημερίδα «Καθημερινή» είχε επισημάνει (19/3/2018) τις μεγάλες φθορές στο στέγαστρο και την κακή εικόνα του μνημείου.
Χτισμένος στα 1.130 μέτρα και φτιαγμένος κατά βάση από ασβεστόλιθο, ο ναός που συνδυάζει μοναδικά τους τρεις ρυθμούς (δωρικό, ιωνικό, κορινθιακό) ήταν για αιώνες εκτεθειμένος στα στοιχεία της φύσης. Η φθορά του επιβαρύνθηκε από την αφαίρεση των μεταλλικών και μολύβδινων στοιχείων του που αποτελούσαν τη «συγκολλητική ουσία» των αρχιτεκτονικών μελών του.
Στα μέσα του ’90 το ΚΑΣ διαχώρισε το έργο σε δύο τμήματα, την αποκατάσταση της περιμετρικής κιονοστοιχίας και του σηκού του ναού. Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για ένα πολυσύνθετο και αφανές επιστημονικό έργο, καθώς οι κίονες και οι λίθοι του δαπέδου πρέπει να απομακρυνθούν από τη θέση τους, να αναστηλωθούν και να επιστρέψουν ξανά με μια ειδική και χρονοβόρα διαδικασία. Η ολοκλήρωση του έργου έχει προγραμματιστεί για τον Σεπτέμβριο του 2022.
Τα έργα αποκατάστασης στο ναό του Επικούριου Απόλλωνα μαζί με εκείνα στη μυκηναϊκή ακρόπολη της Τίρυνθας και στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννη Θεολόγου της Πάτμου εντάχθηκαν στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα Καινοτομία 2014-2020» που αφορά επιλεγμένα μνημεία, τα οποία βρίσκονται στον κατάλογο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.
Στην ακρόπολη της Τίρυνθας θα συνεχιστούν οι εργασίες στερέωσης και αποκατάστασης του ανατολικού τείχους, της εξωτερικής αυλής και της κιονοστοιχίας και θα τοποθετηθεί φωτισμός στην ανατολική πλευρά με χρηματοδότηση ύψους 1 εκατ. ευρώ που θα διαχειριστεί η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδας. Αντίστοιχα, για την Εφορεία των Δωδεκανήσων εγκρίθηκαν κονδύλια ύψους 985.000 ευρώ για την αποκατάσταση των δωμάτων της μονής Αγίου Ιωάννη Θεολόγου έκτασης 1.670 τ.μ., τη συντήρηση των τοιχογραφιών του ιερού βήματος, του καθολικού και της ιεράς τράπεζας, έκτασης 233 τ.μ. και την παραγωγή ενημερωτικού υλικού και βίντεο με τις εργασίες.

***  Η ΔΕΥΑΚ περνά σε νέα εποχή με την τηλεμετρία 
Ένα σημαντικό έργο για τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Καλαμάτας, όπως όλα δείχνουν, θα είναι πραγματικότητα σε λίγο καιρό. Ο λόγος για την τηλεμετρία. Όπως έκανε γνωστό χθες ο πρόεδρος της Επιχείρησης, Νίκος Μπασακίδης, το έργο θα κοστίσει 1.850.000 ευρώ, θα χρηματοδοτηθεί από το επιχειρησιακό πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος ανάπτυξη», ενώ έχει σχεδιαστεί εδώ και αρκετό καιρό, αλλά πλέον φτάνουμε στη δημοπράτηση.
Μιλώντας για το έργο ο κ. Μπασακίδης το χαρακτήρισε καινοτόμο, καθώς αλλάζει τον τρόπο που η Επιχείρηση θα αντιμετωπίζει τα πράγματα στο μέλλον.
 Τι είναι η τηλεμετρία και τι αλλάζει…
Ειδικότερα, το εν λόγω σύστημα θα αποτελείται από έναν κεντρικό σταθμό ελέγχου που θα λαμβάνει δεδομένα, θα τα αξιολογεί και έτσι θα υπάρχει έλεγχος στη λειτουργία των δεξαμενών, των αντλιοστασίων, των γεωτρήσεων, των διαρροών του δικτύου και, τέλος, της πίεσης του νερού.
Για το τελευταίο πρόβλημα, μάλιστα, ο κ. Μπασακίδης είπε ότι είναι η βασικότερη αιτία για τις βλάβες στο δίκτυο. Έτσι, μετά τον έλεγχο με την τηλεμετρία, θα γίνεται σωστή διαχείριση, άρα και θα υπάρχει μείωση των βλαβών.
 Οι υποδομές του έργου
Για να υλοποιηθεί η τηλεμετρία στο δίκτυο της ΔΕΥΑΚ, θα δημιουργηθούν 33 σταθμοί τοπικού ελέγχου των μετρήσεων δεξαμενών και γεωτρήσεων, 18 σταθμοί μέτρησης και διαχείρισης του νερού, αλλά και φορητοί σταθμοί ελέγχου των διαρροών, με τους οποίους, σύμφωνα με τον κ. Μπασακίδη, η Επιχείρηση θα παρεμβαίνει άμεσα και θα προχωρά σε αποκατάσταση της βλάβης.
 Τα οφέλη
Όσο για τα οφέλη αυτής της τεχνολογίας, ο πρόεδρος της Επιχείρησης ανέφερε ότι θα υπάρξει μείωση κόστους, οι υπηρεσίες προς τους καταναλωτές θα είναι πιο γρήγορες και αποτελεσματικές, μιας και θα γίνεται πρόληψη των βλαβών, ενώ θα υπάρχει και καλύτερη διαχείριση του νερού από την Υπηρεσία.
 Οι εξελίξεις στα αντιπλημμυρικά
Σε ερώτηση για την εξέλιξη των αντιπλημμυρικών έργων που εδώ και καιρό κατασκευάζονται από τη Θουρία μέχρι το Ασπρόχωμα, ο κ. Μπασακίδης απάντησε ότι για την πρώτη φάση θα γίνουν οι απαλλοτριώσεις από τον εθνικό δρόμο μέχρι τον ποταμό Άρι, ενώ θα συνεχιστεί η κατασκευή του συλλεκτήρα προς τα κάτω.
Σχετικά με το έργο της δεύτερης φάσης, εντός των ημερών θα εγκριθεί η κυκλοφοριακή μελέτη του εθνικού δρόμου, καθώς θα πρέπει να υπάρξει αποκλεισμός του τμήματος από το νοσοκομείο μέχρι το ΤΕΙ, ενώ θα εξελιχθεί στη συνέχεια κανονικά.
Τέλος, για την τρίτη φάση, που αφορά στο αντιπλημμυρικό έργο από το κέντρο του Καλλιάνη μέχρι τον Νέδοντα, ο κ. Μπασακίδης είπε ότι είναι έτοιμο για δημοπράτηση έργο μήκους 1,385 μέτρων.
Το χαρακτήρισε, δε, δύσκολο κατασκευαστικά έργο, αλλά θα υπάρξουν συνεργασίες με το Στρατόπεδο, ώστε να γίνεται ομαλά η κυκλοφορία όσο εκτελούνται οι εργασίες εκεί.
 Τα υπόλοιπα έργα
Τέλος, ο κ. Μπασακίδης ενημέρωσε για άλλα έργα που είναι σε εξέλιξη ή πρόκειται να ξεκινήσουν.
Για τα αντιπλημμυρικά στο Νησάκι, ο φάκελος έχει σταλεί για προσυμβατικό έλεγχο και αναμένεται η έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο.
Επίσης η μεταφορά των γραφείων της ΔΕΥΑΚ στο κτήριο Γ του Νέου Δημαρχείου είναι έτοιμη προς δημοπράτηση και αναμένεται, επίσης, η έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο.
Στις επόμενες ημέρες θα μπουν οι υπογραφές στη σύμβαση του έργου ύδρευσης στα Μενινά και μόλις ο καιρός βελτιωθεί, θα αρχίσουν οι εργασίες.
Τελευταίο έργο για το οποίο ο πρόεδρος της Επιχείρησης θέλησε να ενημερώσει είναι η αντικατάσταση των παλαιών δικτύων ύδρευσης σε Μαντίνεια, Βέργα, Ασπρόχωμα και Σπερχογεία, που θα ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες.  Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση

***

Οι πρώτοι υποψήφιοι "Λαϊκής Συσπείρωσης" για Δήμο Καλαμάτας και Περιφέρεια Πελοποννήσου

Πρώτη Δημοσίευση: 22/02/2019 08:30 - Τελευταία Ενημέρωση: 22/02/2019 08:30
Χωρίς… τυμπανουκρασίες και τηλεοπτικά συνεργεία να τους συνοδεύουν, τα στελέχη του ΚΚΕ στη Μεσσηνία και στην Περιφέρεια Πελοποννήσου έχουν ήδη ξεκινήσει τον προεκλογικό τους αγώνα.
Χθες, ο επικεφαλής της "Λαϊκής Συσπείρωσης" και υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας περιόδευσε στο Δημαρχείο, όπου είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις με τους υπαλλήλους.
Σήμερα στις 5.30 το απόγευμα ο Νίκος Γόντικας υποψήφιος περιφερειάρχης με τη Λαϊκή Συσπείρωση, θα παραθέσει συνέντευξη στο ιστορικό Δημαρχείο Καλαμάτας και θα παρουσιάσει υποψηφίους με το περιφερειακό ψηφοδέλτιο.
Αμέσως μετά, στις 6:00 μ.μ, στον ίδιο χώρο, ο Δημήτρης Οικονομάκος θα παρουσιάσει τους πρώτους υποψηφίους για το Δήμο Καλαμάτας.  Α.Π.

*** Καλαμάτα: Η μία απασχολούσε και η άλλη έκλεβε κοσμήματα 
Με 16 συλλήψεις και δύο εξιχνιάσεις κλοπών ολοκληρώθηκε η αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στη Μεσσηνία, στο πλαίσιο ευρείας επιχείρησης για δύο μέρες σε όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων έγιναν έλεγχοι σε 821 άτομα, εκ των οποίων 622 ήταν Έλληνες και 199 αλλοδαποί, καθώς και σε 646 οχήματα.
Επιπλέον, προσήχθησαν 125 άτομα, από τα οποία 74 ήταν Έλληνες και 51 αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 56 άτομα.
Τέλος, βεβαιώθηκαν 233 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
 Μεσσηνία
Στη Μεσσηνία αναλυτικά συνελήφθησαν:
-Ένας 18χρονος για 0,6 γραμμάρια χασίς
-Πέντε Έλληνες για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας
-Ένας 53χρονος και ένας 60χρονος για καταδικαστικά έγγραφα
-Ένας αλλοδαπός για παραβίαση περιορισμών διαμονής
-Τέσσερις Έλληνες και ένας αλλοδαπός για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας
-Δύο αλλοδαποί οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής, εκ των οποίων ο ένας και για καταδικαστικό έγγραφο.
 Εξιχνιάσεις
Στο πλαίσιο της επιχείρησης, από το Αστυνομικό Τμήμα Οιχαλίας εξιχνιάσθηκε περίπτωση κλοπής σε αυτοκίνητο γυναίκας στις 2 Δεκεμβρίου 2018 στην Καλλιρρόη. Για την υπόθεση αυτή σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός 25χρονου Ρομά, για κλοπή, η οποία περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς. Οι δράστες είχαν σπάσει το τζάμι του αυτοκινήτου και είχαν αφαιρέσει δύο τσάντες με ταυτότητα, δίπλωμα, 130 ευρώ, κάρτες τραπεζών και δύο ζευγάρια γυαλιά μυωπίας.
Επίσης, από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας εξιχνιάσθηκε περίπτωση κλοπής σε βάρος 44χρονης στις 13 Φεβρουαρίου στην Καλαμάτα. Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος μιας 31χρονης από τον Πύργο, η οποία περιλαμβάνει άγνωστους συνεργούς.
Η 31χρονη με συνεργό της μπήκαν με πρόφαση στο σπίτι της 44χρονης και με τη μέθοδο της απασχόλησης αφαίρεσαν 8 ευρώ και κοσμήματα αξίας 1.800 ευρώ.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους, κατά τόπο, εισαγγελείς.
Της Βίκυς Βετουλάκη 

***  Εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας με τον Νίκο Παππα για τα «fake news» 
Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας οργανώνει ανοιχτή εκδήλωση - συζήτηση σήμερα στις 7:30 το απόγευμα, στο αμφιθέατρο Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας «Αλέξανδρος Κουμουνδούρος» στην Καλαμάτα, με θέμα «Στα άγνωστα νερά των fake news: Οι ύφαλοι για την ελευθερία, την δημοκρατία και τον πολιτισμό».
Ομιλητές θα είναι οι: Νίκος Παππάς - υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης, Γιώργος Πλειός- καθηγητής στο Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, Κώστας Αρβανίτης-δημοσιογράφος, Νίκος Σβέρκος- διευθυντής ραδιοφωνικού σταθμού  "στο Κόκκινο". Το συντονισμό της εκδήλωσης θα έχει η δημοσιογράφος Μαρία Τομαρά.
Πριν από την έναρξη της εκδήλωσης, στις 6.00, είναι προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου του υπουργού Νίκου Παππά στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ.
Σύμφωνα με τον τρόπο που λειτουργούν οι "ψευδείς ειδήσεις", η κοινωνία εμφανίζεται ως ένα βαριά άρρωστο σώμα, το οποίο πρέπει να κατακεραυνωθεί και να επανέλθει στις παλιές και ένδοξες αξίες του για να γίνει και πάλι υγιές. Αναπόσπαστο μέρος αυτού του σχεδιάσματος αποτελεί και η διασάλευση της αλήθειας - δεν υπάρχει κανένας σεβασμός στα γεγονότα και στη διασταύρωσή τους. Η φήμη και η πραγματικότητα διαπλέκονται σε έναν εφιάλτη, όπου, κατά τη στρατηγική που ακολουθείται, το πραγματικό είναι απλώς αυτό που δηλώνεται εμφατικά και επαναλαμβάνεται πολλές φορές.
Το ανησυχητικό είναι ότι οποιαδήποτε αντίρροπη στρατηγική φαίνεται να μην πιάνει.  Εγείρεται, λοιπόν, το ερώτημα: τι καλούνται να κάνουν οι δυνάμεις της Αριστεράς ευρισκόμενες σε ένα από τα χειρότερα επικοινωνιακά σταυροδρόμια της πρόσφατης (και λιγότερο πρόσφατης) ιστορίας; Α.Π.

***  Η Αναστασία Μπελογιάννη στο πλευρό της Ελένης Αλειφέρη 
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου χθες το μεσημέρι στο ιστορικό Δημαρχείο Καλαμάτας, η δημοτική σύμβουλος της πλειοψηφίας, πρώην πρόεδρος της "Φάρις" και πρόσφατα πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Καλαμάτας, Αναστασία Μπελογιάννη, ανακοίνωσε τη συμμετοχή της στο συνδυασμό της Ελένης Αλειφέρη "Πρωτεύουσα Δύναμη".
Κατά τη διάρκεια των δηλώσεών της τόνισε ότι στόχοι και προτεραιότητες για την ίδια είναι: Η προστασία της ζωής, της υγείας, της ασφάλειας και της διασφάλισης της αξιοπρέπειας του πολίτη, με έμφαση στους οικονομικά και κοινωνικά αδύναμους.
Η προστασία, ανάδειξη και αξιοποίηση του πλούσιου φυσικού περιβάλλοντος με έμφαση στην ανακύκλωση και την προστασία από την ρύπανση.
Η ισόρροπη ανάπτυξη αστικού κέντρου και Δημοτικών Ενοτήτων σε υποδομές, σε αναπτυξιακές πρωτοβουλίες, στον πολιτισμό και στην επιμόρφωση.
Οι προσπάθειες για αρθρωμένη ανάπτυξη πρωτογενούς, δευτερογενούς και τριτογενούς τομέα και η συνέχιση των πρωτοβουλιών και δράσεων ενημερωτικού, επιμορφωτικού και υποστηρικτικού χαρακτήρα με έμφαση στους νέους και στα νέα εγχειρήματα.
Για την επιλογή της να στρατευθεί με την Ελένη Αλειφέρη επισήμανε: "Η κυρία Ελένη Αλειφέρη συγκεντρώνει στο πρόσωπό της όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που χρειάζεται σήμερα ένας υποψήφιος δήμαρχος για να μπορέσει αύριο με την εκλογή του να υπηρετήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το νέο αυτοδιοικητικό μοντέλο.
Διαθέτει ακέραια προσωπικότητα με αρχές και αξίες στις οποίες δεν κάνει εκπτώσεις. Έχει επιστημονική επάρκεια και συγκρότηση χαρακτήρα που της επιτρέπουν να συνθέτει απόψεις και ιδέες, να είναι ανοικτή στο διάλογο, να γεφυρώνει αντιθέσεις.
Διαθέτει διοικητικές ικανότητες και αποτελεσματικότητα που απέκτησε με την πλούσια αυτοδιοικητική της εμπειρία, αφού έχει διατελέσει πάνω από 10 χρόνια δήμαρχος Μελιγαλά και τώρα αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας.
Διαθέτει ιδέες, φαντασία, τόλμη, δημιουργικότητα, μια επεξεργασμένη πρόταση για τη διοίκηση του Δήμου με όραμα και σχέδιο. Επίσης, διαθέτει εμπειρία στη διαχείριση κινδύνων".  Α.Π.

***   Τι αλλαγές φέρνει στη δακοκτονία η τροπολογία 
Νομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, που είναι προς ψήφιση στη Βουλή, περιλαμβάνει τροπολογία με την υπογραφή και του υπουργού Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση, η οποία ρυθμίζει θέματα της δακοκτονίας.
Η συγκεκριμένη τροπολογία αφαιρεί από τις Περιφέρειες την αρμοδιότητα της προμήθειας των υλικών δακοκτονίας, την οποία θα αναλάβει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Επίσης, προβλέπει ότι η Διεύθυνση Προστασίας Φυτικής Παραγωγής του ΥπΑΑΤ θα εισηγείται στο υπουργείο Εσωτερικών το ύψος των δαπανών προμήθειας υλικών δακοκτονίας, προκειμένου να γίνει μεταφορά της συγκεκριμένης πίστωσης στον προϋπολογισμό του υπουργείου από τις Περιφέρειες.
Επιπροσθέτως, με την ίδια τροπολογία παρατείνεται και για το έτος 2019 (ίσχυε για τα έτη 2017 και 2018) η δυνατότητα ανάθεσης της εκτέλεσης των εργασιών δακοκτονίας στους προσωρινούς μειοδότες, μέχρι την ολοκλήρωση των διαγωνισμών με την υπογραφή των οικείων συμβάσεων.

***  3ες «Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Καλαμάτας» από 3 μέχρι 18 Ιουλίου 
Οι 3ες «Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Καλαμάτας» είναι πλέον γεγονός και θα διοργανωθούν από την «Κοινωφελή Επιχείρηση «Φάρις» και το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας από τις 3 Ιουλίου. Από τότε και μέχρι τις 18 Ιουλίου, που το μουσικό φεστιβάλ της Καλαμάτας θα δώσει τη σκυτάλη στο «Διεθνές Φεστιβάλ Χορού», ένα πλούσιο πρόγραμμα συναυλιών, masterclass και μουσικολογικών διαλέξεων θα μετατρέψει τη μεσσηνιακή πρωτεύουσα σε πόλο έλξης μουσικής και πολιτισμού.
Ταυτόχρονα, μέσω των masterclass διεθνούς απήχησης με καταξιωμένους καλλιτέχνες και μουσικούς παιδαγωγούς της Ελλάδας και του εξωτερικού, θα δοθεί η δυνατότητα καλλιτεχνικής προόδου και έμπνευσης σε ταλαντούχους νέους και νέες μουσικούς, όχι μόνο από την Ελλάδα, αλλά και από άλλες χώρες.
Τέλος, το συναρπαστικό καλαματιανό μουσικό καλοκαίρι θα κλείσει στα τέλη Αυγούστου (24 με 31 Αυγούστου) με την αναμενόμενη νέα συνεργασία και τις συναυλίες με την ελληνοαυστριακή μουσική ακαδημία εγχόρδων «Strings in Motion» του καθηγητή Χρήστου Κανέττη, που πάει πλέον να γίνει θεσμός!
Όσο για το αναλυτικό συναυλιακό πρόγραμμα, το οποίο εκτείνεται από την κλασσική μουσική και φτάνει μέσα από μουσική για παιδιά μέχρι και στην αυτοσχεδιαζόμενη τζαζ και σε «σινεφιλικές» συνεργασίες, αλλά και το αναλυτικό πρόγραμμα των masterclass και των μουσικολογικών διαλέξεων, θα ανακοινωθούν σύντομα.
  Διδάσκοντες
Οι καταξιωμένοι μουσικοί και παιδαγωγοί που θα διδάξουν στα masterclass του Ιουλίου είναι ο κόντρα-τενόρος Άρης Χριστοφέλλης και ο σκηνοθέτης Παναγιώτης Αδάμ (Masterclass Λυρικού Τραγουδιού και Σκηνικής Παρουσίας – 3 με 8 Ιουλίου 2019), ο Felix Froschhammer (Masterclass Βιολιού – 10 με 18 Ιουλίου 2019), η Indira Rahmatulla (Masterclass Βιολοντσέλου – 10 με 18 Ιουλίου 2019) και η Αλεξία Μουζά (Μasterclass Πιάνου – 10 με 18 Ιουλίου 2019).
Τα masterclass απευθύνονται σε νέους και νέες μουσικούς (μονωδία, βιολί, βιολοντσέλο και πιάνο) από όλον τον κόσμο και όλων των ηλικιών – από σπουδαστές και απόφοιτους ωδείων μέχρι και σπουδαστές μουσικών σχολών του εξωτερικού.
  Masterclass 
Τα masterclass των «Διεθνών Μουσικών Ημερών Καλαμάτας» θα διεξαχθούν από τις 3 μέχρι και 18 Ιουλίου  σε αίθουσες του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, αλλά και στο αμφιθέατρο Φιλαρμονικής, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το Ωδείο. Για περισσότερες πληροφορίες για τους καθηγητές των masterclass και για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα μαθήματα καθαυτά, όπως και για τις αιτήσεις, μπορείτε να επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του φεστιβάλ (www.kalamatamusicdays.com).
  Μαθήματα 
Τα μαθήματα θα είναι ανοιχτά και η παρουσία ενός ευρύτερου ακροατηρίου είναι επιθυμητή. Κυρίως οι σπουδαστές του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, τόσο οι μαθητές της σχολής των εγχόρδων, πιάνου και μονωδίας όσο και οι σπουδαστές άλλων σχολών του ωδείου, είναι προσκεκλημένοι να παραστούν στην παρακολούθηση των μαθημάτων.
 Indira Rahmatulla, 
Καλλιτεχνική διευθύντρια θα είναι η βιολοντσελίστρια Indira Rahmatulla, η οποία δήλωσε σχετικά:  «Είμαι πολύ ενθουσιασμένη που γίνομαι η καλλιτεχνική διευθύντρια των “Διεθνών Μουσικών Ημερών Καλαμάτας”. Θεωρώ ότι ως ομάδα θα συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε τις οργανωτικές ικανότητές μας και εύχομαι το όραμά μας να γίνει πραγματικότητα, συνεχίζοντας να καλωσορίζουμε στο φεστιβάλ μας μια ποικιλία συναυλιών και παραστάσεων με ταλαντούχους καλλιτέχνες και δουλεύοντας μέσα από τα masterclass μαζί με τη νέα γενιά μουσικών.
Η αποστολή μας με αυτό το φεστιβάλ είναι να προσφέρουμε στο κοινό, μέσω της επικοινωνίας της μουσικής με άλλες μορφές – κυρίως παραστατικής – τέχνης και της εκτενής δουλειάς και ζύμωσης που ενθαρρύνεται μεταξύ των καλλιτεχνών στις ημέρες του φεστιβάλ, μια ποιοτικά άρτια καλλιτεχνική εμπειρία.
Έχοντας παραστεί μάρτυρας της εξέλιξης του φεστιβάλ και βιώνοντας με κάθε χρόνο μια τεράστια ανάπτυξη, με γεμίζει με μεγάλη χαρά και ελπίδα το λαμπρό μέλλον της μουσικής σκηνής στην Καλαμάτα.
Ενθαρρύνω όλους όσοι έχουν την ευκαιρία να έρθουν ή βρίσκονται στην πόλη της Καλαμάτας να παραστούν σε κάποια από τις δραστηριότητές μας και μέσα από αυτές να εμπνευστούν, να μάθουν και να επικοινωνήσουν με τους άλλους καλλιτέχνες».

*** Τριφυλία: «Ούτε εμμονικά σύνδρομα ούτε αδιέξοδα στην Κεντρο-Αριστερά» 
Συνεχίζονται, με εντεινόμενους μάλιστα ρυθμούς, οι συζητήσεις και διεργασίες προσωπικοτήτων του ευρύτερου προοδευτικού και δημοκρατικού χώρου στην Τριφυλία για τη συγκρότηση συνδυασμού με προοδευτικό πρόσημο. Μέλη και στελέχη κομμάτων, όπως το ΚΙΝ.ΑΛ. και ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και κινήσεων της ευρύτερης Κεντροαριστεράς, αυτοδιοικητικές προσωπικότητες και άνθρωποι που μετέχουν σε συλλογικότητες, συζητούν για την εκλογική προοδευτική σύμπραξη με στόχο την αλλαγή στο Δήμο.
«Ούτε εμμονικά σύνδρομα ούτε και αδιέξοδα στην Αριστερά και την Κεντροαριστερά στο Δήμο Τριφυλίας», σημειώνεται χαρακτηριστικά, «χωρίς ηγεμονισμούς και χωρίς ουτοπικές προσεγγίσεις, αλλά με έντιμη διάθεση εκλογικής συνεργασίας».
Τι, τελικά, θα γίνει παραμένει άγνωστο. Ωστόσο, το γεγονός ότι συνεχίζονται οι συζητήσεις και διεργασίες δείχνει ότι οι συμμετέχοντες σε αυτές δεν είναι εύκολα διατεθειμένοι να αφήσουν στην τύχη του το Δήμο Τριφυλίας, ούτε να παρασυρθούν σε βεβιασμένες κινήσεις από τυχόν εγωισμούς ή καπρίτσια τρίτων… Οπότε, οι όποιες εξελίξεις δεν προβλέπεται να σημειωθούν άμεσα. Πιθανότητα ο Μάρτιος να είναι καθοριστικός για τη λήψη οριστικών αποφάσεων, κυρίως ως προς τα πρόσωπα. Σίγουρο, πάντως, είναι – όπως εκφράζεται από ανθρώπους που μετέχουν στις διεργασίες - ότι υπάρχει κοινός τόπος, κι αφού υπάρχει κοινός τόπος, θα εξαντληθούν όλα τα περιθώρια και όλες οι δυνατότητες για συγκρότηση εκλογικού συνδυασμού με προοδευτικό πρόσημο.
 Του Ηλία Γιαννόπουλου

***  Ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθαρίζει τη στάση του για δήμαρχο Καλαμάτας 
«Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα» λέει η λαϊκή αοιδός, αλλά για το ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας και τη στάση που θα κρατήσει στο θέμα του υποψήφιου δημάρχου Καλαμάτας είναι μεθαύριο.  
Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες του "Θάρρους", σε αίθουσα του ξενοδοχείου REX θα πραγματοποιηθεί στις 7.00 το απόγευμα γενική συνέλευση των Οργανώσεων Μελών Καλαμάτας, με μοναδικό θέμα στην ατζέντα τι θα κάνει το κυβερνών κόμμα με τον υποψήφιο δήμαρχο Καλαμάτας.
Τα μέχρι σήμερα δεδομένα είναι η επαναπροσέγγιση των Σταμάτη Μπεχράκη και Γιάννη Θεοφιλόπουλου στον "Ανοιχτό Δήμο" και τον επικεφαλής Μανώλη Μάκαρη.
Η πολιτική τύχη των υπόλοιπων τεσσάρων δημοτικών συμβούλων που είχαν αποστασιοποιηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας από τον Μανώλη Μάκαρη, αγνοείται. Ή, καλύτερα, από αυτά που γνωρίζουμε, ο ένας θα αποχωρήσει και δε θα είναι υποψήφιος (Κώστας Γεωργακίλας).
Οι υπόλοιποι τρεις, Μαρία Βεργινάδη, Δημήτρης Φαββατάς και Στάθης Σταματόπουλος, δεν έχουν ακόμα ξεκαθαρίσει τη στάση τους. Ωστόσο, σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, εκτός διαδικασίας στο Δήμο Καλαμάτας θα είναι και η Μαρία Βεργινάδη. Ανοικτό είναι το θέμα για τους Δημήτρη Φαββατά και Στάθη Σταματόπουλο.
Σε κάθε περίπτωση, αυτό που ελπίζουν όλοι είναι μεθαύριο να υπάρξει μια πολιτισμένη συζήτηση, να ακολουθηθούν δημοκρατικές διαδικασίες και η οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ να κλείσει το όλο θέμα με τον πλέον "αναίμακτο" τρόπο.
Βέβαια, αυτό που συζητούνταν το προηγούμενο διάστημα ότι το κυβερνών κόμμα στην Καλαμάτα θα προχωρήσει χωρίς "επίσημη" κομματική γραμμή ισχύει, κι έτσι η ψήφος των μελών του και η όποια δυναμική του θα… μοιραστεί -κατά το δοκούν του κάθε μέλους -σε περισσότερους από έναν υποψηφίους.  Α.Π. 

***   Οι υποψήφιοι με την κουστωδία που δεν πληρώνουν… 
Αναγνώστρια μας μετέφερε περιστατικό που συνέβη στην κοπή πίτας του συλλόγου στο οποίο είναι μέλος, περιστατικό που μόνο απορία και οργή προκάλεσε στα υπόλοιπα μέλη.
Όπως μας εξήγησε, λοιπόν, αρχικά, οι εκδηλώσεις από τους συλλόγους γίνονται, πέραν της διασκέδασης των μελών, για να βγάλουν κάποια χρήματα και να επιβιώσουν, όταν δε η εκδήλωση διεξάγεται σε κάποιο κατάστημα και ειδικά όταν υπάρχει φαγητό, υπάρχει και «πρόσκληση», προκειμένου να καλυφθούν τα έξοδα.
Στην εκδήλωση που έκανε ο σύλλογος που ανήκει παρευρέθησαν διάφοροι υποψήφιοι που θεώρησαν αυτονόητο ότι δεν πρέπει να πληρώσουν και μπήκαν «όλον αέρα» στην είσοδο.
Σαν να μη έφτανε αυτό, «κουβαλούσαν» μαζί τους και μια κουστωδία, που φυσικά ούτε αυτοί πλήρωσαν.
Καλό θα είναι, κύριοι υποψήφιοι, έστω για τα μάτια του κόσμου, να κάνετε την κίνηση. Άλλωστε, οι περισσότερες εμφανίσεις σας σε τέτοιες εκδηλώσεις γίνονται για τη δική σας προβολή.
Αααα και μην τσακώνεστε για το πού θα καθίσετε, τέτοιες εικόνες μόνο τιμή δεν περιποιούν για εσάς…  Π.Μπ.  

***  Τα δάνεια όλων των βουλευτών – Ποιοι πήραν και ποιοι χρωστούν τα περισσότερα

Τα νούμερα προκαλούν ιλίγγους, αλλά και ερωτηματικά...

 
~
  • Ποιος βουλευτής έχει πάρει τα περισσότερα δάνεια;
  • Ποιος βουλευτής χρωστάει περισσότερα χρήματα;
  • Πόσοι βουλευτές έχουν πάρει δάνειο;
  • Οι βουλευτές ποιου κόμματος χρωστάνε τα περισσότερα χρήματα;
  • Ποιο είναι το συνολικό οφειλόμενο ποσό από τα δάνεια των βουλευτών;
  • Έχουν πάρει δάνεια οι αρχηγοί των κομμάτων;
Μανώλης Καλουδάς – Αποστόλης Κρέτσης
Την ώρα που το ζήτημα της δανειοδότησης των βουλευτών βρίσκεται στο επίκεντρο του γραπτού και ηλεκτρονικού Τύπου, μετά και το δάνειο του Παύλου Πολάκη και των όσων ακολούθησαν, έχει μεγάλο ενδιαφέρον η συνολική καταγραφή των δανείων των όλων βουλευτών, όπως αυτά αποτυπώνονται στις δηλώσεις Περουσιακής Κατάστασης που έχουν κατατεθεί στις κατά τόπους εφορίες και οι οποίες φιλοξενούνται στο site της Βουλής.
Τα ποσά προκαλούν σε πολλές περιπτώσεις ιλίγγους, αλλά και ερωτηματικά, αφού αρκετές δανειοδοτήσεις έγιναν εν καιρώ κρίσης (από το 2010 και μετά), όταν δηλαδή οι τράπεζες έδιναν χρήματα στον κόσμο με το «σταγονόμετρο».
Αν τα δάνεια των κομμάτων ήταν και παραμένουν ένα τεράστιο κεφάλαιο προς διερεύνηση, το οποίο υπενθυμίζουμε πέρασε από το «μικροσκόπιο» της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής, ένα ακόμη σημαντικό κεφάλαιο είναι τα δάνεια των βουλευτών ως φυσικά πρόσωπα και οι προϋποθέσεις και οι όροι χορήγησής τους.
Σύμφωνα, λοιπόν, με τις δηλώσεις Πόθεν Έσχες έτους 2016 (χρήση 2015) των βουλευτών, τις οποίες μπορεί ο καθένας να δει ΕΔΩ, προκύπτει ότι 138 βουλευτές (από τους 300 συνολικά) έχουν πάρει κάποιο δάνειο (στεγαστικό, επισκευαστικό, προσωπικό, καταναλωτικό, επιχειρηματικό, απόκτησης ΙΧ ή μηχανής, υπερανάληψη) για να καλύψουν τις ανάγκες τους.
Οι 138 βουλευτές (66 από τον ΣΥΡΙΖΑ, 38 από τη Νέα Δημοκρατία, 14 από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, 2 από τη Χρυσή Αυγή, 6 από το ΚΚΕ, 2 από την Ένωση Κεντρώων και 10 Ανεξάρτητοι) έχουν πάρει συνολικά 25,18 εκατ. ευρώ, ενώ οφείλουν στα τραπεζικά ιδρύματα 20,61 εκατ. ευρώ.
Στα παραπάνω ποσά δεν συμπεριλαμβάνονται φυσικά τα δάνεια των συζύγων τους και οι οφειλές για ασφαλιστικές εισφορές ή χρέη προς το Δημόσιο. Το αναφέρουμε αυτό γιατί στις σχετικές δηλώσεις Περουσιακής Κατάστασης αναφέρονται κι αυτά τα ποσά.
Οι βουλευτές της ΝΔ χρωστούν περισσότερα από τους σχεδόν διπλάσιους του ΣΥΡΙΖΑ
Πώς όμως διανέμονται τα ποσά αυτά στις κοινοβουλευτικές ομάδες; Οι 38 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας οφείλουν συνολικά στις τράπεζες περισσότερα απ’ ότι οι 66 αντίστοιχοι του ΣΥΡΙΖΑ. Οι «γαλάζιες» οφειλές φτάνουν τα 7,82 εκατ. ευρώ, ενώ το συνολικό οφειλόμενο ποσό των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος είναι 7,18 εκατ. ευρώ.  
Τι χρωστούν τα υπόλοιπα κόμματα και οι Ανεξάρτητοι
Το ποσό των 2,02 εκατ. ευρώ οφείλουν στις τράπεζες 14 βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Σχεδόν 110 χιλιάδες ευρώ είναι το οφειλόμενο ποσό των δύο βουλευτών της Χρυσής Αυγής, σχεδόν 336 χιλιάδες ευρώ είναι οι οφειλές των έξι βουλευτών του ΚΚΕ, 219 χιλιάδες ευρώ των δύο βουλευτών της Ένωσης Κεντρώων, ενώ 2,91 εκατ. ευρώ είναι οι οφειλές των 10 ανεξάρτητων βουλευτών.
Ποιοι είναι οι βουλευτές που έχουν πάρει τα μεγαλύτερα δάνεια;
Νότης Μηταράκης1,315,000.00
Τέρενς Κουίκ1,144,905.43
Έλενα Κουντουρά798,697.49
Πάνος Καμμένος734,642.35
Λευτέρης Αυγενάκης704,599.43
Βασίλης Κεγκέρογλου637,488.59
Άδωνις Γεωργιάδης630,000.00
Ανδρέας Λοβέρδος619,000.00
Θανάσης Καββαδάς618,597.87
Άννα Βαγενά463,700.00
Ποιοι είναι οι βουλευτές που οφείλουν τα περισσότερα χρήματα στις τράπεζες;
Νότης Μηταράκης1,152,083.34
Τερενς Κουικ870,538.48
Έλενα Κουντουρά854,676.41
Κωνσταντίνος Τσιάρας809,462.36
Λευτέρης Αυγενάκης765,402.47
Άδωνις Γεωργιάδης623,094.19
Βασίλης Κεγκέρογλου619,914.62
Μουμουλίδης Θεμιστοκλής577,284.80
Θανάσης Καββαδάς461,527.13
Ηλίας Καματερός433,439.24
Οι αρχηγοί των κομμάτων
Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, δεν έχει πάρει κάποιο δάνειο, όπως άλλωστε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Αντίθετα, η Φώφη Γεννηματά πήρε το 2014 δάνειο από την FCA BANK G.M.B.H. ύψους 10,392.39 ευρώ (οφείλει 8,997 ευρώ). Δάνειο δεν έχει πάρει ούτε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ούτε ο Νίκος Μιχαλολιάκος. Ο Βασίλης Λεβέντης πήρε το 2010 δάνειο από την EUROBANK ύψους 200.000 ευρώ (οφείλει 157,591.21 ευρώ).
Οι Πάνος Καμμένος και Σταύρος Θεοδωράκης δεν λογίζονται ως αρχηγοί κομμάτων, αφού δεν υφίσταται πλέον ΚΟ των ΑΝΕΛ και ΚΟ του Ποταμιού, ωστόσο τους συμπεριλάβαμε στη σχετική λίστα. Ο πρώην πλέον κυβερνητικός εταίρος έχει πάρει πέντε δάνεια από το ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΩΝ και την ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ – από το 1996 μέχρι το 2012 – ύψους 734,642.35 ευρώ (οφείλει 373,803.93 ευρώ). Ο Σταύρος Θεοδωράκης δεν έχει πάρει κάποιο δάνειο.
*** Όλα τα παραπάνω προκύπτουν από τις δηλώσεις των βουλευτών Πόθεν Έσχες έτους 2016 (χρήση 2015) και με την ευχή φυσικά να μην έχει γίνει το παραμικρό λάθος στην πρόσθεση, την οποία τσεκάραμε τρεις φορές.
Εννοείται πως από τότε μέχρι σήμερα τα παραπάνω ποσά ενδέχεται να έχουν αλλάξει, αφού οι βουλευτές μπορεί να έχουν αποπληρώσει μεγάλο μέρος των οφειλομένων τους – ή και ολόκληρο το ποσό ακόμα – ή μπορεί να έχουν πάρει κι άλλα δάνεια.
Πρέπει να σημειωθεί, επίσης, ότι στα ποσά που συμπεριλαμβάνονται στη λίστα «ΔΑΝΕΙΑ ΠΡΟΣ ΗΜΕΔΑΠΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΔΑΠΑ ΠΙΣΤΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ» στις δηλώσεις Πόθεν Έσχες είναι κι αυτά που προκύπτουν από τη χρηματοδότηση για την απόκτηση ενός αυτοκινήτου, όπως συμβαίνει στην περίπτωση του Πάνου Ρήγα.
Δείτε αναλυτικά – και ξεχωριστά ανά βουλευτή – το ύψος των δανείων τους και το συνολικό οφειλόμενο ποσό:
Τα Πόθεν Έσχες των βουλευτών που έχουν πάρει δάνεια:
 ***

*** Αθλητική ενημέρωση :
*** ΣΗΜΕΡΑ , ....Παρασκευή  22/02/2019 , για την  Euroleague  στο Ευρωμπάσκετ :
ΝΤΑΡΟΥΣΑΦΑΚΑ -ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ  75-97,(35-46) .-^
Τα  δεκάλεπτα : 12-26, 23-20 , 13-27 , 27-24 .- ^
ΖΑΓΚΛΙΡΗΣ ΚΑΟΥΝΟ - ΜΠΟΥΝΤΟΥΚΝΟΣΤ   84-76 ,(39-36) .- ^
Τα  δεκάλεπτα : 20-18 , 19-18  , 21-26  ,  24-14 .- ^
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΚΙΜΚΗ Μόσχας   94-85 ,(65-50) .- ^   
Τα  δεκάλεπτα :33-21 , 32-29 ,  13-17 , 16-18 .-^  , 
ΡΕΑΛ Μαδρίτης - ΜΠΑΓΕΡΝ Μονάχου   91-78 .(42-37).-^
Τα  δεκάλεπτα : 22-17 , 20-22, 29-13  ,  20-26 .- ^ 


 
*** ΧΘΕΣ , ..Πέμπτη 21-02-2019  ......   UEFA   Europa  στο ποδόσφαιρο :
ΑΡΣΕΝΑΛ - ΜΠΑΤΕ ΜΠΟΡΙΣΟΦ  3-0 .- ^
ΑΪΝΤΡΑΧΤ Φρανκφούρτης -  ΣΑΧΤΑΡ Ντόνεσκ  4-1 .- ^
ΔΥΝΑΜΌ ΖΑΓΚΡΕΠ - ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΠΛΖΕΝ  3-0 .- ^
ΝΑΠΟΛΗ - ΖΟΥΡΙΧ  2-0 .- ^
ΣΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ - ΜΠΡΥΣ  4-0 .- ^
ΒΑΛΕΝΘΙΑ - ΣΕΛΤΙΚ  1-0 .- ^
ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ - ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ  1-1 .- ^
ΖΕΝΙΘ Αγ. Πετρούπολης - ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ  3-1 .- ^
ΜΠΑΓΙΕΡΝ Λεβερκούζεν - ΚΡΑΣΝΟΝΤΑΡ  1-1 .-^
ΤΣΕΛΣΙ - ΜΑΛΜΟΕ  3-0 .-^
ΔΥΝΑΜΟ Κιέβου - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Π.  1-0 .-^ [32΄ Σόλ  .-] .- 
ΙΝΤΕΡ - ΡΑΠΙΝΤ Βιένης  4-0 .-^
ΓΚΕΝΚ - ΣΛΑΒΙΑ Πράγας  1-4 .-^
ΡΕΑΛ Μπέτις - ΡΕΝΝΑΪΣ  1-3 .-^
ΜΠΕΝΦΙΚΑ - ΓΑΛΑΤΑ ΣΑΡΑΪ  0-0 .-^

*** Για την  Euroleague  στο Ευρωμπάσκετ  σήμερα :
ΤΣΣΚΑ Μόσχας - ΓΚΡΑΝ ΚΑΝΑΡΙΑ  107- 85 ,(56-41)  .- ^
Τα  δεκάλεπτα : 29-20 , 27-22, 27-22 , 24-21 - ^
 ΑΝΑΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Πειραιώς  75-65  ,(36-31)  .- ^
Τα  δεκάλεπτα : 18-22, 18-13 , 20-14 , 19-16 .- ^
ΟΛΥΜΠΙΑ ΜΙΛΑΝΟ - ΜΑΚΑΜΠΙ Τ.Α. 87-83  ,(47-47).-^
Τα  δεκάλεπτα : 20-22 , 27-25 , 17-15 , 23-21 .- ^
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ - ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ 77-67  ,(46-41) .-
Τα  δεκάλεπτα : 22-9 , 24-17 ,16-19, 15-22 .-  ^

***

 ~***   ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ  2019  :                               1.- ARFARA NEWS Η Εφημερίδα μας Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας . Παρασκευή 01 Φεβρουαρίου 2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης .-  :  https://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2019/02/arfara-news.html .-             2.- ARFARA NEWS -2- Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας ,. Παρασκευή  01  Φεβρουαρίου  2019 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης  https://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2019/02/arfara-news-2.html .-
3.-ARFARA NEWS Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας  Σάββατο 02 Φεβρουαρίου 2019 ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης :   https://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2019/02/arfara-news-02-2019.html  .-
4.-  . ARFARA GREECE ..  Αλήθειες που δεν λεγόντουσαν ...και το ξεπούλημα της Ελλάδας μας  ...από τους .... :https://vlasiosarfara.blogspot.com/2019/02/blog-post.html .-                                        5.-ARFARA NEWS Νέα  από Αρφαρά  Μεσσηνίας Κυριακή  03-02-2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης   :https://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2019/02/arfara-news-03-02-2019.html .-                   6.- ARFARA NEWS Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας Δευτέρα 04-02-2019 ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης : https://vlasiosarfara.blogspot.com/2019/02/arfara-news-04-02-2019.html  .-                                      7.-ARFARA NEWS  -2-  Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας . Δευτέρα 04-02-2019, Στο αγιάζι της ενημέρωσης    https://dimmetoparfara.blogspot.com/2019/02/arfara-news-2.html  .-                       8.-.- ARFARA NWES  Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας  , Τρίτη  05/02/2019 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης .-     https://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2019/02/arfara-nwes-05022019.html .- 
9.- ARFARA NEWS  Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας . Τετάρτη  06-02-2019 ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης  : https://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2019/02/arfara-news.html .-           10.-ARFARA NEWS  Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας  . Πέμπτη 07-02-2019 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης : https://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2019/02/arfara-news.html .-           11.-  .- ARFARA NEWS  Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας .  Παρασκευή 08-02-2019 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης    https://snsarfara.blogspot.com/2019/02/arfara-news.html .- 
12.-ARFARA NEWS  Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας . Σάββατο 09-02-2019 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης :   https://stamos-dynami.blogspot.com/2019/02/arfara-news.html .-                               13.- ARFARA NEWS  Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας .  Κυριακή 10-02-2019  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης  https://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2019/02/arfara-news.html.-     14.- ARFARA NEWS  Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας .Δευτέρα 11-02-2019 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης     https://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2019/02/arfara-news_10.html .-                                                                                                                         15.- .-  ARFARA NEWS  , Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας . ΤΡΊΤΗ 12-02-2019 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης   https://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2019/02/arfara-news.html .-              16.- .-  ARFARA NEWS , Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας . Τετάρτη  13 -02-2019 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης   https://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2019/02/arfara-news.html .-              17.- OTI ΠΟΙΟ ΩΡΑΙΟ ! ,... ΟΤΙ  ΠΟΙΟ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ! ... ΟΤΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ! ΑΝΘΟΛΟΓΙΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΩΝ ! Τετάρτη  13  Φεβρουαρίου  2019 :https://vlasiosarfara.blogspot.com/2019/02/oti.html .-                                                                               18.-     ARFARA NEWS  Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας  ,- Πέμπτη 14  -02 -2019 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης :   https://dimmetoparfara.blogspot.com/2019/02/arfara-news-14-02-2019.html  .-      19.-.- OTI ΠΟΙΟ ΩΡΑΙΟ! ,... ΟΤΙ  ΠΟΙΟ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ! ... ΟΤΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ! ΑΝΘΟΛΟΓΙΟ  ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΩΝ ! Πέμπτη 14  Φεβρουαρίου 2019   :  https://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2019/02/oti.html .-                        20.-ARFARA NEWS  Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας . Παρασκευή 15-02-2019 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης  https://snsstamoskal.blogspot.com/2019/02/arfara-news.html .-                                   21.-ARFARA NEWS ,Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας , Σάββατο 16-02-2019 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Η ΕΙΔΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΙΕΡΗ , και το σχόλιο ελεύθερο ! : https://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2019/02/arfara-news-16-02-2019.html .-                                                             22.-ARFARA NWES Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας . Κυριακή 17-02-2019 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης  :https://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2019/02/arfara-nwes.html ,.-            23.- ARFARA NEWS Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας . Δευτέρα , 18-02-2019 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης : https://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2019/02/arfara-news_17.html .-
24.- .- ARFARA NEWS  Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας  Τρίτη 19-02-2019 ,Στο αγιάζι της  ενημέρωσης : https://snsarfara.blogspot.com/2019/02/arfara-news-19-02-2019.html  .-             25.- ARFARA NEWS   Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας . Τετάρτη  20-02-2019 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης :  https://stamos-dynami.blogspot.com/2019/02/arfara-news_20.html .------------------
26.- ARFARA NEWS  Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας . Πέμπτη 21 -02 2019 ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης :  https://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2019/02/arfara-news_21.html .-                                                                                                                                      27.-ARFARA NEWS  Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας . Παρασκευή 22-02-2019 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης : https://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2019/02/arfara-news_22.html .-                                                                                                                                      28.-
  ***    BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ   ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:                                           ΒΙΝΤΕΟ-ΣΕΛΙΔΕΣ Σ.Ν.Σ : 
~ 1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas    , 
 http://www.youtube.com/stamos01  ,   6789 videos.  -  1.528.741 προβολές  Σταματης Σκουλικας   Εγγράφηκε στις 17 Δεκ 2009                                                                                    
 2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas        stamos011947      Εγγράφηκε στις 17 Δεκ 2009, με 1.483.718 προβολές .- 
 http://www.youtube.com/stamatios01    ,    3917   video.     σταμος σκούλικας ,          3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,. 
 http://www.youtube.com/vlasiskal   .  =    4132  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1   ,.- - βλάσης σκούλικας 
Σύνολον 
14.444   βίντεο   .- 
https://blogs.sch.gr/dimarfar/author/dimarfar/   = Δημοτικό Σχολείο Αρφαρών       https://www.facebook.com/sylgkdsarf/    = Σύλλογος γονέων κηδεμόνων δημοτικού Αρφαρών 
https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI  , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -    https://twitter.com/   ,   Skoulikas  @stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  ,   ~  https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935   529   . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ      ~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105  .- = Βρωμόβρυσης Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 / 139. *** http://www.twitter.com/stamos01/   , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-   
 ~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen     ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ***  http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328   ,
.= http://www.messinia.net.gr  /. -  .- www.erroso.gr  , .- Αναρτήθηκε από 
~** ~ 1.-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.3 ΣΤΑΜΑΤΗΣ  
3.-   https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook 
4 ~ https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas  = Stamatis N. Skoulikas
5 ~  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.5 .- =   157 .-stamos01 .—
 Αναρτήθηκε από Vlasis Skoulikas    
7.-  https://www.facebook.com/profile.php?id=100030595474438   =Αρφαρά Μεσσηνίας Καλαμάτα 4.-    Αναρτήθηκε από 
VIDEO από εκδήλωση Αρφαραίων της Αθήνας 17-02-2019
1.- ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓ.ΘΕΟΔΩΡΟΙ ΑΡΦΑΡΩΝ,VIDEO KYRIAKOS BOURAS.17-2- 2019 : https://youtu.be/CmD1gbLjF-s  
2.-   ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ ΑΓ.ΘΕΟΔΩΡΟΙ ΑΡΦΑΡΑ.17-2- 2019 :  https://youtu.be/3AjU_1Ebx0U  
 3.- ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓ.ΘΕΟΔΩΡΟΙ ΑΡΦΑΡΩΝ.VIDEO KYRIAKOS BOURAS.17-2- 2019 : https://youtu.be/D7LgGHbPN9Q  . 
4.- ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ ΑΓ,ΘΕΟΔΩΡΟΙ ΑΡΦΑΡΩΝ-17-2- 2019 : https://youtu.be/ndk31je6uWg 
5.-  ΣΥΛΛΟΓΟΣ AΓ.ΘΕΟΔΩΡΟΙ ΑΡΦΑΡΩΝ.VIDEO,KYRIAKOS BOURAS.17-2- 2019 : https://youtu.be/IfO3LlS30U4 .- 
6.- ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓ,ΘΕΟΔΩΡΟΙ ΑΡΦΑΡΩΝ.VIDEO KYRIAKOS BOURAS.17-2-2019 : https://youtu.be/PwRPOd-eC8E .- 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου