ΓΕΦΥΡΑ ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ , ΡΙΟΥ - ΑΝΤΙΡΙΟΥ

ΓΕΦΥΡΑ  ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ , ΡΙΟΥ - ΑΝΤΙΡΙΟΥ

Πέμπτη 14 Μαρτίου 2019

ARFARA NEWS , Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας .
Πέμπτη 14-03-2019 ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης .
~



~**   14 Μαρτίου- Γιορτή σήμερα: Του Οσίου Βενεδίκτου του εκ Νουρσίας

~  Τη μνήμη του  τιμά σήμερα, , η Εκκλησία μας.  Ο όσιος Βενέδικτος γεννήθηκε στη Νουρσία της Ιταλίας και έζησε τον 6ο αιώνα μ.Χ. Οι γονείς του ήταν ευγενείς και πλούσιοι, αλλά και αφοσιωμένα τέκνα της Εκκλησίας.
Γι’ αυτό και στο παιδί τους, με αγάπη και ταπεινό φρόνημα, εφάρμοσαν τη διαπαιδαγώγηση πού συνιστά ο λόγος του Θεού: «Εκτρέφετε αυτά εν παιδεία και νουθεσία Κυρίου» (προς Έφεσίους, στ’ 4). Ν’ ανατρέφετε, δηλαδή, τα παιδιά σας, με παιδαγωγία και νουθεσία, σύμφωνα με το θέλημα του Κυρίου. Έτσι και οι γονείς αυτοί ανέθρεψαν το γιο τους Βενέδικτο με θερμότατη ευσέβεια και φρόντισαν να του ανάψουν το ζήλο να εργασθεί σε κάτι μεγάλο και καλό υπέρ της Εκκλησίας. Ο Βενέδικτος όταν ενηλικιώθηκε, πράγματι ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες των γονέων τουΑφού αποχώρησε σ’ ένα φαράγγι στα Απέννινα όρη, επιδόθηκε στην προσευχή και τη μελέτη. Η τόσο αγία ζωή που έκανε, έγινε αιτία να αποκτήσει μεγάλη φήμη στους γύρω ορεινούς πληθυσμούς. Μέσα σε διάστημα είκοσι χρόνων, ήλθαν κοντά του 164 μοναχοί. Οπότε το έτος 540 ίδρυσε μοναστήρι, επάνω στο όρος Cassino. Υπήρξε ιδρυτής του μοναχικού τάγματος των Βενεδικτίνων, που υπάρχει μέχρι και σήμερα στη δυτική Εκκλησία.Ο όσιος Βενέδικτος πέθανε ειρηνικά το έτος 543, σε ηλικία 62 χρονών. Απολυτίκιο: Ήχος α’. Της ερήμου πολίτης. Την φερώνυμον κλήσιν αληθεύουσαν έδειξας, τοις ασκητικοίς σου αγώσι, θεοφόρε Βενέδικτε· υιός γαρ ευλογίας τεθηλώς, αρχέτυπον εγένου και κανών, τοις εκ πόθου μιμουμένοις την σην ζωήν, και ομοφώνως κράζουσι· δόξα τω δεδωκότι σοι ισχύν, δόξα τω σε στεφανώσαντι, δόξα τω ενεργούντι διά σού, πάσιν ιάματα.
~**   Κάπου είχα ακούσει πως καμία προσευχή δεν πάει χαμένη…

~  Κάπου είχα ακούσει πως καμία προσευχή δεν πάει χαμένη… Κάθε ικεσία που βγαίνει ειλικρινά, γεμάτη δάκρυα, ποτέ δεν χάνεται… Κατευθείαν πηγαίνει στον δικό Του θρόνο.  Εκείνος, φίλε μου, πάντα σε κοιτάζει.Όχι βλοσυρά, όχι σαν κακός εκδικητής.
Μα σαν στοργικός πατέρας,έτοιμος να σε σηκώσει αν χτυπήσεις, έτοιμος αν στενοχωρηθείς να σε παρηγορήσει… Όμως, έχεις και μια μητέρα ακόμα. Την δική Του μητέρα που και εσένα αγαπάει όσο δεν φαντάζεσαι… Είναι η πιο γλυκιά μητέρα του κόσμου. Όποτε την χρειαστείς και την ζητήσεις, αμέσως θα έρθει. Αν από την καρδιά σου την φωνάξεις, Εκείνη στη στιγμή θα είναι δίπλα σου. Ξέρεις πώς;Με ένα χάδι. Ένα αθόρυβο, ουράνιο χάδι. Η αγκαλιά της Παναγίας είναι η πιο μεγάλη, η πιο σίγουρη, η πιο στοργική, η ωραιότερη… Περιμένει μονάχα από σένα να προσπαθείς. Να αγαπάς το παιδί Της και να προσεύχεσαι.Όσα είναι τα άστρα τ’ουρανού, ας είναι και οι προσευχές σου. Γι’αυτό, αδερφή και αδερφέ, σου λέω: μην στενοχωριέσαι! Κοίτα ψηλά…
~**   Η μετάνοια είναι εργόχειρο πού δεν τελειώνει ποτέ

~   Οταν ο αββάς Αντώνιος ασκήτευε στην έρημο, έπεσε κάποτε σε ακηδία και σε μεγάλη σύγχυση των λογισμών του και έλεγε στον Θεό:  “Κύριε, θέλω να σωθώ αλλά δεν μ΄ αφήνουν οι λογισμοί μου. Τι να κάνω με τη θλίψη μου αυτή; Πώς να σωθώ;”  Κάποια φορά λοιπόν βγήκε λίγο προς τα έξω και βλέπει κάποιον σαν τον εαυτό του να κάθεται και να κάνει εργόχειρο. Μετά από λίγο άφηνε το εργόχειρο, σηκωνόταν και προσευχόταν, και ξανά καθόταν και συνέχιζε να πλέκει το σχοινί του. Ύστερα πάλι σηκωνόταν για προσευχή.
Ήταν άγγελος Κυρίου που είχε σταλεί για να διορθώσει τον Αντώνιο και να του δώσει σιγουριά και άκουσε τον άγγελο να του λέει:  “Κάνε κι εσύ το ίδιο και θα σωθείς”.  Και ο Αντώνιος όταν τ” άκουσε, πήρε μεγάλη χαρά και κουράγιο. Και έτσι κάνοντας προχωρούσε στο έργο της σωτηρίας του.  *****  Ζούσε κάποτε στην Αλεξάνδρεια ένας μορφωμένος άνθρωπος που τον έλεγαν Κοσμά. Ήταν αξιοθαύμαστος και πολύ ενάρετος, με ταπεινό φρόνημα, σπλαχνικός, εγκρατής, παρθένος, άνθρωπος της ησυχίας, φιλόξενος, φίλος των φτωχών. Επειδή εγώ του είχα μεγάλη οικειότητα, μια φορά του λέω:  “Κάνε αγάπη, πόσο χρόνο ζεις τη ζωή της ησυχίας; ” Επειδή σώπαινε και δεν μου έδινε κα μια απάντηση, πάλι του λέω: “Για χάρη του Κυρίου πες μου”. Κι εκείνος, αφού για λίγο κρατήθηκε, μου λέει:  “Έχω τριάντα τρία χρόνια”.  Πάλι του λέω: “Κάνε τέλεια την αγάπη, γιατί ξέρεις πολύ καλά ότι για ωφέλεια της ψυχής σε ρωτώ, πες μου: σε τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα της ησυχαστικής σου ζωής, τι κατόρθωσες;”  Εκείνος, αφού αναστέναξε από τα βάθη της καρδιάς, μου λέει: “Ένας άνθρωπος κοσμικός τι μπορεί να κατορθώσει και μάλιστα τη στιγμή που κάθεται στο σπίτι του; ”  Όμως εγώ τον παρακαλούσα: “Για χάρη του Κυρίου πες μου και ωφέλησέ με”. Και επειδή τον πίεσα πολύ, είπε:  “Συγχώρεσέ με, αυτά τα τρία ξέρω ότι κατόρθωσα: να μη γελώ, να μην ορκίζομαι και να μη λέω ψέματα”.  Είπε ο αββάς Λογγίνος: “Η νηστεία ταπεινώνει το σώμα,  η αγρυπνία καθαρίζει τον νου,  · η ησυχία φέρνει το πένθος,  · το πένθος βαπτίζει τον άνθρωπο και τον απαλλάσσει από την αμαρτία”.  Ο αββάς Λογγίνος είχε μεγάλη κατάνυξη την ώρα της προσευχής και της ψαλμωδίας του, και μια φορά του λέει ένας μαθητής του:  “Αββά, αυτός είναι ο πνευματικός κανόνας, να κλαίει ο μοναχός, όταν κάνει την ακολουθία του; ”  Και ο Γέροντας του απαντά:  “Ναι, παιδί μου, αυτός είναι ο κανόνας, που επιζητεί ο Θεός. Βέβαια ο Θεός δεν έπλασε τον άνθρωπο να κλαίει, αλλά να χαίρεται και να ευφραίνεται και να τον δοξάζει, όπως οι άγγελοι, με την καθαρή και αναμάρτητη ζωή του. Όμως ο άνθρωπος έπεσε στην αμαρτία και γι αυτό είναι ανάγκη να κλαίει, ενώ όπου δεν υπάρχει αμαρτία, εκεί δεν έχει θέση το κλάμα”. Από το Γεροντικό
***  Τζαμουράνη –Παρουσίασε θέσεις και υποψηφίους 
"Βροντερά" ήταν τα χθεσινά αποκαλυπτήρια του συνδυασμού "Πρότυπου Δήμου" με επικεφαλής τον Βασίλη Τζαμουράνη, ο οποίος πρόκειται να διεκδικήσει την ψήφο των πολιτών του Δήμου Καλαμάτας εν όψει αυτοδιοικητικών εκλογών.
Η αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας "Χρήστος Μαλαπάνης" ήταν κατάμεστη από υποψηφίους, αλλά και φίλους και συνεργάτες του διευθυντή των Τεχνικών Υπηρεσιών και αναπληρωτή γενικού γραμματέα του Δήμου Καλαμάτας. Άλλωστε, με 35 και πλέον χρόνια υπηρεσίας ο κ. Τζαμουράνης συνεργάστηκε αρμονικά με ένα πλήθος αυτοδιοικητικών παραγόντων.
Στη χθεσινή εκδήλωση ο επικεφαλής του συνδυασμού "Πρότυπος Δήμος" προχώρησε στην ανακοίνωση των προγραμματικών θέσεων της παράταξης, αλλά και στην παρουσίαση ενός σημαντικού αριθμού (30) υποψήφιων δημοτικών συμβούλων.
Αναφερόμενος στο χαρακτήρα της δημοτικής κίνησης ο κ. Τζαμουράνης σημείωσε μεταξύ άλλων: "Στη ζωή μου πορεύθηκα με ήθος, ευσυνειδησία και αξιοπρέπεια. Με το ίδιο ήθος και αξιοπρέπεια θα αγωνιστώ και τώρα χωρίς συμβιβασμούς και παρασκηνιακές μεθοδεύσεις.
Αισιοδοξώ ότι η εκλογική αναμέτρηση θα προσλάβει ποιοτικά χαρακτηριστικά, ώστε να αποστάξει ό,τι καλύτερο για την επόμενη ημέρα. Γιατί η επόμενη μέρα μάς θέλει όλους ενωμένους και με κοινό παρονομαστή το συμφέρον του Δήμου.
Ο θεσμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κυρίως σήμερα, οφείλει και πρέπει να βρίσκεται πιο κοντά και με φιλικό και αποτελεσματικό τρόπο απέναντι στον πολίτη, γιατί ως τέτοιος μπορεί να βοηθήσει την κοινωνία.
Σε μια εποχή που όλα γύρω μας αλλάζουν με ιλιγγιώδεις ρυθμούς, ο Δήμος μας χρειάζεται μια νέα Δημοτική Αρχή που θα χαρακτηρίζεται από γνώση, σχέδιο, δυναμισμό, αποφασιστικότητα και υπευθυνότητα. Και μια Δημοτική Αρχή που θα αντιμετωπίζει όλους τους συνδημότες μας με την ίδια φροντίδα και ενδιαφέρον, είτε ζουν στην πόλη είτε ζουν στα χωριά και τις συνοικίες. Πρέπει όλοι να νοιώθουν “Καλαματιανοί” και η Καλαμάτα ως πρωτεύουσα πρέπει ν’ ανοίξει την αγκαλιά της σε όλους.
Η ίδρυση της παράταξής μας, μιας ανεξάρτητης πολυσυλλεκτικής κίνησης πολιτών, δεν είναι αποτέλεσμα κάποιων διεργασιών κομματικών γραφείων ή άλλων κέντρων ή συμφερόντων. Βασίζεται στις αρχές της συλλογικής λειτουργίας, των δημοκρατικών διαδικασιών με κοινό γνώρισμα όσων την απαρτίζουν τη διάθεση προσφοράς στον τόπο.
Δεν απευθυνθήκαμε σε πολιτικά κόμματα για τη λεγόμενη “κομματική στήριξη”. Πιστεύουμε ότι τα κόμματα ή άλλοι παράγοντες δεν πρέπει να παρεμβαίνουν για τη συγκρότηση των δημοτικών συνδυασμών ή να υποδεικνύουν ποιος θα είναι δήμαρχος ή δημοτικός σύμβουλος ή τοπικός σύμβουλος. Είναι ευθύνη των συνδημοτών μας να λειτουργήσουν με κριτήρια την ικανότητα, την εντιμότητα, τη γνώση και την εμπειρία, και να επιλέξουν τους καταλληλότερους.
Είμαστε μία νέα δημοτική παράταξη με στελέχη που πιστεύουν βαθιά στο θεσμό της Τ.Α. ως βασικό πυλώνα της Δημοκρατίας μας και στον ακηδεμόνευτο χαρακτήρα της.
Από αυτό το βήμα κάνω έκκληση σε όλους τους πολίτες του Δήμου μας να μας στηρίξουν σ' αυτή την προσπάθειa, να συζητήσουν μαζί μας, να δώσουν τις προτάσεις τους και να συστρατευθούν μαζί μας να κάνουμε το Δήμο μας πρότυπο.
Συναισθανόμενος το μέγεθος της ευθύνης που αναλαμβάνομε, υπόσχομαι ότι θα αφιερώσω όλες μου τις δυνάμεις για να τους δικαιώσω, κάνοντας πράξη αυτά που θα υποσχεθούμε”.
 Υποψήφιοι
Οι υποψήφιοι που παρουσίασε ο Βασίλης Τζαμουράνης είναι οι:
Μαριάννα Ανζάουη, φαρμακοποιός
Χρήστος Αρχοντής, δικηγόρος
Νικήτας Βαρελάς, συνταξιούχος εργολάβος οικοδομών
Βασιλική Βασιλοπούλου, καθηγήτρια Χημείας
Ελένη Βραχάτη, εκτελωνίστρια, απόφοιτη σχολής δημοσιογραφίας
Παναγιώτα Βρυώνη, δασκάλα 9ου Δημοτικού Σχολείου
Τόνια Γαδάκη, απόφοιτη Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων, ιδιωτική υπάλληλος
Παναγιώτης Γιαννακόπουλος, εμπορία και κατασκευή υαλοπινάκων
Ρούλα Γιάχου-Γιαννακοπούλου, χονδρεμπόριο αγροτικών προϊόντων
Νατάσσα Δαμιανού, ιδιωτική υπάλληλος
Ανδρέας Καραγιάννης, πολιτικός μηχανικός, δημοτικός σύμβουλος, πρόεδρος Συνδέσμου Ύδρευσης, τέως δήμαρχος Αρφαρών
Πέτρος Κατσαράκης, συνταξιούχος Εθνικής Τράπεζας, πρώην διαιτητής ποδοσφαίρου
Νικόλαος Καψαμπέλης, επιχειρηματίας, τυποποιητής-εξαγωγέας αγροτικών προϊόντων
Αθανάσιος Κουκούτσης, ελεύθερος επαγγελματίας, πρώην αντιδήμαρχος Δυτικής Μάνης
Στάθης Μακρής, ελεύθερος επαγγελματίας, πτυχιούχος ΑΤΕΙ Δασοπονίας, μέλος Συνδέσμου Διαιτητών Ποδοσφαίρου Μεσσηνίας, πρώην πρόεδρος Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Καλαμάτας
Κέλλυ Μετσοπούλου, ιδιωτική υπάλληλος, απόφοιτη Τμήματος Τοπικής Αυτοδιοίκησης ΑΤΕΙ Καλαμάτας, τελειόφητη μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών Διοίκησης Ξενοδοχειακών Μονάδων
Σταύρος Μπούκας, ελεύθερος επαγγελματίας
Ανδρέας Μπαλτουμάς, ηλεκτρολόγος μηχανικός, μελέτη-εμπορία συστημάτων ψύξης-θέρμανσης
Παναγιώτης Μπαστακός, ελεύθερος επαγγελματίας, αλουμινοκατασκευές
Κωνσταντίνα Μπούνα, απόφοιτη Σχολής Γεωπονίας ΑΤΕΙ Καλαμάτας
Φώτιος Παναγιωτόπουλος, εκπαιδευτικός μηχανολόγος, τέως υποδιευθυντής ΙΕΚ Καλαμάτας, τελειόφητος ΜΒΑ
Κωνσταντίνα Πιέρρου, φυσικός, ελεύθερη επαγγελματίας
Ντίντα Πλεμμένου, καθηγήτρια αγγλικών
Θεόδωρος Πουλόπουλος, εφοριακός, ελεγκτής στη ΔΟΥ Καλαμάτας
Θεόδωρος Σταυριανόπουλος, μαθηματικός, μεταπτυχιακό Ηθικής Φιλοσοφίας, διευθυντής 2ου Λυκείου Καλαμάτας, πρώην περιφερειακός σύμβουλος
Γεώργιος Σωφρονάς, ιατρός καρδιολόγος
Κωνσταντίνος Τσαπόγας, τεχνολόγος μηχανικός, συνταξιούχος ΔΕΗ, πρώην περιφερειακός σύμβουλος
Πάντος Τζαννετάκος, επιχειρηματίας, πρώην ποδοσφαιριστής
Γεώργιος Χάππας, οικονομολόγος
Παναγιώτης Χριστοφιλόπουλος, συνταξιούχος αστυνομικός, πρώην πρόεδρος Αστυνομικών Υπαλλήλων Μεσσηνίας.
Του Αντώνη Πετρόγιαννη

***  Σοβαρά προβλήματα λειτουργίας σε Facebook και Instagram 
Προβλήματα αντιμετωπίζουν το απόγευμα της Τετάρτης οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης Facebook και Instagram σε αρκετές περιοχές της Ευρώπης.
Σύμφωνα με τον ιστότοπο outage.report, χιλιάδες αναφορές έχουν γίνει την τελευταία ώρα για προβλήματα στο Facebook από χώρες τόσο στην Ευρώπη όσο και στις ΗΠΑ και τον Καναδά.
Πηγές από τα δημοφιλή μέσα κοινωνικής δικτύωσης κάνουν λόγο για εργασίες συντήρησης, οι οποίες και ευθύνονται για τα προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί.
Τι αναφέρει η Facebook: «Το Facebook θα είναι σύντομα και πάλι κοντά σας. Προς το παρόν, το Facebook είναι εκτός λειτουργίας, για λόγους συντήρησης. Σε λίγα λεπτά, όμως, θα μπορείτε και πάλι να συνδεθείτε». in.gr

***  Καταγγελία της ΓΣΕΕ λίγο πριν από την έναρξη του συνεδρίου που ξεκινά αύριο στην Καλαμάτα 
Ανακοίνωση- Καταγγελία εξέδωσε το βράδυ της Τετάρτης η ΓΣΕΕ και κάνει λόγο για τραμπουκισμό στελεχών του ΠΑΜΕ πριν απο την έναρξη του 37ου Συνεδρίου που θα γίνει στην πόλη μας.
Ακολουθεί η ανακοίνωση:
Ο κατήφορος των βιαιοτήτων και των τραμπουκισμών από στελέχη του ΠΑΜΕ δε σταμάτησε με τη ματαίωση του Συνεδρίου της ΟΙΥΕ....
Συνεχίστηκε πριν καν την έναρξη του 37ου Συνεδρίου της ΓΣΕΕ, με τον προπηλακισμό και την άσκηση βίας σε απλούς εργαζόμενους της Συνομοσπονδίας που ήταν επιφορτισμένοι με τη διανομή των καρτών συμμετοχής στους συνέδρους της ΓΣΕΕ.
Καταγγέλλουμε και την απρόκλητη βία εναντίον εργαζομένων (των κατά τα άλλα "εργολάβων" της εργατικής τάξης) από τα κορυφαία στελέχη του ΠΑΜΕ, αλλά και την αρπαγή των καρτών συμμετοχής των συνέδρων άλλων παρατάξεων.
Ας μη ματαιοπονούν.
Το Συνέδριο της ΓΣΕΕ θα πραγματοποιηθεί με ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ, με σεβασμό του νόμου και του καταστατικού.
Οι απαράδεκτες όμως ενέργειές τους θα καταγραφούν στη μνήμη ως ενέργειες αντιδημοκρατικές, ως πράξεις ντροπής για δημοκρατικές διαδικασίες.
 ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

*** Ξεκινά σήμερα στην Καλαμάτα το 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ με κίνδυνο επεισοδίων 
Σήμερα ξεκινούν επίσημα οι εργασίες του 37ου Συνεδρίου της ΓΣΕΕ, το οποίο, έπειτα από χρόνια, θα διεξαχθεί στην Καλαμάτα. Η έναρξη θα γίνει το απόγευμα στο Μέγαρο Χορού, με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ όμως να δηλώνουν αντίθετες, καθώς το θεωρούν «νόθο». Μάλιστα, έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση στις 6.30 στο Εργατικό Κέντρο και από εκεί, με πορεία, θα μεταβούν στο χώρο διεξαγωγής του συνεδρίου.
Χθες, σε συνέντευξη Τύπου, μέλη του ΠΑΜΕ εξέφρασαν την αντίθεσή τους στο συγκεκριμένο συνέδριο και, όπως είπαν, αν δεν αποκλειστούν συγκεκριμένοι σύνεδροι, δε θα επιτρέψουν να γίνει.
Όπως είναι λογικό, αυτές οι δηλώσεις έχουν προκαλέσει ανησυχία στην ηγεσία της ΓΣΕΕ και έτσι αναμένεται στην πόλη να φτάσουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, για να αποφευχθούν τα χειρότερα.
 Παναγιώτης Καράμπελας
Ειδικότερα, χθες ο πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Νομού Μεσσηνίας, Παναγιώτης Καράμπελας, κάλεσε τους εργαζομένους της πόλης στο Εργατικό Κέντρο με σύνθημα της συγκέντρωσης «έξω οι νόθοι και η εργοδοσία από το συνέδριο της ΓΣΕΕ. ΓΣΕΕ εργατών και όχι των εργοδοτών». Πρόσθεσε, δε, ότι στο συνέδριο της ΓΣΕΕ θα κριθεί τι είδους εργατικό κίνημα θα υπάρξει, κατηγορώντας τη Συνομοσπονδία ότι είναι ένας εργοδοτικός μηχανισμός ορισμένων συνδικαλιστών που αμείβονται με παχυλούς μισθούς, πολλοί εκ των οποίων είναι και εργοδότες.
Επίσης, ανέφερε ότι από αυτό το συνέδριο θα εξαρτηθεί αν η ΓΣΕΕ παραμείνει ξεκομμένη από τα πραγματικά προβλήματα και βάσανα των εργαζομένων ή αν θα γίνει πραγματική οργάνωση εργατών, αποκούμπι των αγώνων για τα δικαιώματα των εργαζομένων.
Μιλώντας για το τελευταίο συνέδριο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων, ο κ. Καράμπελας είπε ότι αυτό έγινε με την Αστυνομία, την Ασφάλεια και ένοπλους μπράβους της νύχτας. Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι το ζήτημα αφορά σε όλους τους εργαζομένους, ανεξαρτήτως πολιτικής πεποίθησης και παράταξης. «Αφορά όποιον σήμερα δίνει τη μάχη της επιβίωσης ενάντια στις συνέπειες από την αντιλαϊκή πολιτική κυβερνήσεων και εργοδοσίας. Αφορά και στο μέλλον των παιδιών μας, τη νεολαία, που με ευθύνη της σημερινής ηγεσίας η ΓΣΕΕ έχει γίνει άγνωστη λέξη, όπως άγνωστες έχουν γίνει, ιδιαίτερα για τους νέους, οι λέξεις δικαιώματα, συλλογικές συμβάσεις εργασίας, μόνιμη δουλειά και τόσα άλλα που έχουν κλέψει για χάρη των αφεντικών» σχολίασε.
Κάλεσε, δε, τους εργατοϋπαλλήλους της Καλαμάτας να αλλάξουν αυτή την κατάσταση.
 Για τον Σωτήρη Τσώνη
Ο κ. Καράμπελας σχολίασε και τις τελευταίες κινήσεις του προέδρου του Εργατικού Κέντρου, Σωτήρη Τσώνη. Όπως είπε, το τελευταίο διάστημα ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου δίνει αλλεπάλληλες έκτακτες συνεντεύξεις Τύπου. Ο ίδιος καταλαβαίνει την προσπάθεια του κ. Τσώνη να εμφανίσει ένα κλίμα πόλωσης και έντασης, μπροστά στο συνέδριο της ΓΣΕΕ, στοχοποιώντας τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ. Όμως, ο κ. Καράμπελας θέλησε να ξεκαθαρίσει ότι από τη μεριά του ΠΑΜΕ δεν υπάρχει καμία ένταση. Απεναντίας, παρατήρησε, με ψυχραιμία, εδώ και μήνες, το ΠΑΜΕ αποκαλύπτει το όργιο νοθείας που εξελίσσεται σε μια σειρά εργατικά κέντρα και ομοσπονδίες, με ευθύνη των παρατάξεων Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, που στόχο έχουν να συνεχίσει η ΓΣΕΕ να είναι «πατερίτσα των αφεντικών».
Τέλος, ο κ. Καράμπελας μοίρασε μια λίστα με 53 αντιπροσώπους οι οποίοι, όπως είπε, δεν πρέπει να νομιμοποιηθούν στο συνέδριο, γιατί είναι «νόθοι».
Οι μόνοι που δημιουργούν ένταση, συμπλήρωσε, είναι ο κ. Τσώνης, η παλιά παράταξή του, η ΔΑΚΕ, η καινούρια, ΠΑΣΚΕ, και οι ένοπλοι μπράβοι που έφερε ο συνυποψήφιός του Καραγεωργόπουλος στο συνέδριο  της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων.
 Παναγιώτης Κουφαλάκος
Από την πλευρά του, το μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ Μεσσηνίας, Παναγιώτης Κουφαλάκος, θέλησε να σχολιάσει τις δηλώσεις του Σωτήρη Τσώνη, λέγοντας πως τις έκανε για να δημιουργήσει κλίμα πόλωσης, κάτι που δεν έπρεπε να κάνει.
Κατά τη γνώμη του, ο κ. Τσώνης πρέπει να απαιτήσει στο συνέδριο να μην μπουν 53 αντιπρόσωποι, τους οποίους με τη σειρά του χαρακτήρισε «νόθους», αφού είναι εκπρόσωποι των εργοδοτών, ενώ κάλεσε τους κ.κ. Τσώνη, Κανέλλη να ζητήσουν στο χώρο του συνεδρίου να μείνουν οι πραγματικοί αντιπρόσωποι, «ώστε να είναι γνήσιο».
Διαφορετικά, όπως είπε, τα ταξικά συνδικάτα και το ΠΑΜΕ έχουν ιστορική ευθύνη να μην αφήσουν να εισχωρήσουν οι εργοδότες στα συνδικάτα και δεν είναι διατεθειμένοι να αφήσουν να γίνει ένα τέτοιο συνέδριο.
Δήλωσε, δε, διατεθειμένος να γίνει το συνέδριο, αφού αυτό είναι κάτι που και ίδιος θέλει, αλλά όχι με «νόθους αντιπροσώπους».
Όσο για το πώς θα αποτρέψουν το συνέδριο, ο κ. Κουφαλάκος σημείωσε ότι τα μέλη του ΠΑΜΕ έχουν τον τρόπο να το κάνουν χωρίς βανδαλισμούς και να πετάξουν έξω μπράβους και ασφαλίτες
 Το υβριστικό σχόλιο για τον Σωτήρη Τσώνη
Όσο για το ζήτημα που προέκυψε με το σχόλιο κατά του κ. Τσώνη, ο κ. Κουφαλάκος δήλωσε αρχικά ότι καταδικάζει τέτοια σχόλια, ενώ ως μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου μπορεί να καταθέσει στη μήνυση που ο πρώτος θα κάνει.
Κλείνοντας είπε ότι η δικαιοσύνη πρέπει να κάνει το καθήκον της και μπορεί, μάλιστα, αυτεπάγγελτα.
Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση

***   Facebook: Το πολύωρο «μπλακ άουτ» ήταν το χειρότερο τεχνικό πρόβλημα στην ιστορία του 
Αρκετοί χρήστες του Facebook και των θυγατρικών του Instagram και Whatsapp σε όλο σχεδόν τον κόσμο αντιμετώπισαν για περισσότερες από δέκα ώρες δυσκολία πρόσβασης και λειτουργίας των εφαρμογών τους.
Το πρόβλημα άρχισε περίπου στις 18:00 ώρα Ελλάδας της Τετάρτης και πολλοί χρήστες αδυνατούσαν πλέον να κάνουν αναρτήσεις.
Έπειτα από πολλά παράπονα χρηστών, μέσω του Twitter, το Facebook -μέσω μηνύματος επίσης στο Twitter- αναγνώρισε το πρόβλημα, είπε ότι εργάζεται για τη λύση του, αλλά δεν εξήγησε την αιτία του. Ξεκαθάρισε πάντως πως δεν επρόκειτο για επίθεση χάκερ.
Θεωρείται το χειρότερο τεχνικό πρόβλημα που έχει αντιμετωπίσει το Facebook στην ιστορία του. Την τελευταία φορά που είχε «πέσει» σε τέτοιο βαθμό, ήταν το 2008, όταν τότε είχε μόνο 150 εκατομμύρια χρήστες και όχι 2,3 δισεκατομμύρια όπως σήμερα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Τα προβλήματα ήσαν σοβαρότερα στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη, σύμφωνα με τα πρακτορεία Reuters και Γαλλικό και το BBC. Προβλήματα μικρότερης κλίμακας είχε αντιμετωπίσει και πέρυσι το Facebook, το Σεπτέμβριο και το Νοέμβριο, τα οποία είχαν αποδοθεί σε «ζητήματα του δικτύου» το πρώτο και στη δυσλειτουργία ενός κεντρικού υπολογιστή το δεύτερο.

***  Συνάντηση της Μ. Οικονομάκου με το δήμαρχο Τρικκαίων 
Με σκοπό τη διερεύνηση των βέλτιστων πρακτικών προκειμένου ο Δήμος να αποκτήσει την ανάπτυξη που του αξίζει, η υποψήφια δήμαρχος Καλαμάτας και επικεφαλής του συνδυασμού "Καλαμάτα Ξεκινάμε", Μαρία Οικονομάκου, συναντήθηκε χθες με το δήμαρχο Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου.
Είναι γνωστό σε πανελλήνιο επίπεδο ότι ο συγκεκριμένος Δήμος αποτελεί πρότυπο σε πολλές του πολιτικές υπέρ των δημοτών, και γι' αυτό το λόγο η υποψήφια δήμαρχος Καλαμάτας αποφάσισε να ανταλλάξει απόψεις και εμπειρίες.
Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της δημοτικής παράταξης, "στο πλαίσιο των διεργασιών του συνεδρίου της ΚΕΔΕ και των περαιτέρω συναντήσεων που πραγματοποιούμε με στόχο την ανάδειξη του στρατηγικού σχεδιασμού του συνδυασμού «Καλαμάτα Ξεκινάμε», πραγματοποιήθηκε σήμερα (σ.σ. χθες) προγραμματισμένη συνάντηση της υποψήφιας δημάρχου κας Μαρίας Οικονομάκου με το δήμαρχο Τρικκαίων κ. Δημήτρη Παπαστεργίου.
Καθώς η πόλη των Τρικάλων αποτελεί πρότυπο πόλης ως προς την παροχή ηλεκτρονικών υπηρεσιών, την προσβασιμότητα, αλλά και την απορροφητικότητα πόρω, η κα Οικονομάκου συζήτησε για την αποτελεσματικότητα αυτών των πολιτικών αλλά και  τον τρόπο που μπορούν να εφαρμοστούν σε τοπικό επίπεδο.
Το παράδειγμα του Δήμου Τρικκαίων επιβεβαιώνει τη βούλησή μας να γυρίσουμε μια νέα σελίδα στο Δήμο Καλαμάτας, μια σελίδα με όραμα, αξίες, εργατικότητα και ικανότητα. Μία σελίδα που ο δήμαρχος που οι πολίτες εμπιστεύθηκαν θεωρεί το Δήμο «Σπίτι» του και τους πολίτες του μέρος της οικογένειάς του". Α.Π.

***  ΝΔ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ – «Τέλος» σε φήμες ψιθυριστών και σεναριολογούντων για τις δημοτικές εκλογές 
«Τέλος» σε ανυπόστατες φήμες που διακινούν ψιθυριστές και σεναριολογούντες, με προφανή σκοπό την εξυπηρέτηση ιδιοτελών σκοπιμοτήτων, σχετικά με τις εκλογές στο δήμο Τριφυλίας και την πολιτική στάση του προεδρείου της ΔΗΜ.Τ.Ο. ΝΔ Τριφυλίας θέτει με δελτίο Τύπου που εξέδωσε η ΔΗΜ.Τ.Ο. ΝΔ Τριφυλίας το βράδυ της Τετάρτης.
«Η ΔΗΜ.Τ.Ο. ΝΔ Τριφυλίας κάνει γνωστό ότι το προεδρείο της θα παρίσταται, εφόσον προσκαλείται, σε όλες τις προεκλογικές συγκεντρώσεις υποψηφίων Δημάρχων Τριφυλίας που φέρουν την ιδιότητα μέλους του κόμματος της ΝΔ», τονίζεται συγκεκριμένα στο δελτίο Τύπου.
Και, προφανέστατα, για τη νέα δημοτική Αρχή Τριφυλίας δε θα αποφασίσει κανένας εκτός Τριφυλίας αλλά οι ίδιοι οι Τριφύλιοι δημότες.

***  Συνάντηση Νίκα – Μπένου με «επίκεντρο» τη δημιουργία πολιτιστικής διαδρομής στο «Μοριά» 
Μια αρκετά σημαντική συνάντηση, για περισσότερο από μια ώρα, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου στον πολυχώρο δημουργίας & καινοτομίας «Phaos» της Νέλλης Κουβελάκη στο κέντρο της Καλαμάτας. Οι δύο «μακροβιότεροι» δήμαρχοι της πόλης στη μεταπολίτευση, ο νυν Παναγιώτης Νίκας και ο πρώην και υπουργός Σταύρος Μπένος, συζήτησαν έχοντας ψηλά στην «ατζέντα» θέματα, γύρω από τον Πολιτισμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, συζητήθηκε η δημιουργία πολιτιστικής διαδρομής στο «Μοριά» , στα πρότυπα της Περιφέρειας Ηπείρου, η δημιουργία αρχαιολογικών πάρκων, αλλά και η βελτίωση στην προσβασιμότητα των μνημείων της Πελοποννήσου . Παράλληλα, συνεργάτες του κ. Μπένου παρουσίασαν διάφορα project του «Διαζώματος» σε αρχαιολογικούς χώρους σ’ όλη τη χώρα.
Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας θεωρεί πολύτιμη την εμπειρία, αλλά και τη βοήθεια που μπορεί να προσφέρει το «Διάζωμα» του Σταύρου Μπένου και συμφωνήθηκε η μεταξύ τους συνεργασία να αρχίσει άμεσα.
  Του Κώστα Γαζούλη

*** Υποψήφιος δήμαρχος Τριφυλίας ο Παναγιώτης Τσίγγανος 
«Καλώ όλες τις κοινωνικές και αυτοδιοικητικές δυνάμεις σε μια πλατιά και ισχυρή συνεργασία. Να αφήσουμε όσα μας χώρισαν στο παρελθόν, να ξεπεράσουμε όσα μας κρατούν στατικούς στο παρόν  και να προχωρήσουμε μπροστά», τονίζει ο αντιδήμαρχος Τριφυλίας, Παναγιώτης Τσίγγανος, σε δήλωσή του για την υποψηφιότητα δημάρχου που θέτει «ως επικεφαλής μιας προσπάθειας να συντονίσει και να κατευθύνει τη δύναμη και την ισχύ που ξέρω ότι η κοινωνία της Τριφυλίας διαθέτει». Η δήλωση του Παναγιώτη Τσίγγανου έχει ως εξής:
«Αγαπητοί φίλοι και φίλες,
Πριν εννέα χρόνια συστάθηκε ο Δήμος Τριφυλίας ενώνοντας πέντε Καποδιστριακούς δήμους και μια Κοινότητα. Δημιουργήθηκε έτσι ένας Δήμος τελείως διαφορετικός σε χαρακτηριστικά, έκταση και πληθυσμό από ό,τι γνωρίζαμε και γνωρίζατε μέχρι τότε.
Δεν ήταν μία ένωση που έγινε με την κοινωνία παρούσα. Δυστυχώς έγινε με την κοινωνία όχι μόνον απούσα αλλά κυριολεκτικά απέναντι. Σαν να μην έφτανε αυτό, η ένωση έγινε την χειρότερη στιγμή της πατρίδας μας. Έγινε σε συνθήκες οικονομικής κατάρρευσης που τα τελευταία δέκα χρόνια σάρωσε τα δημοσιονομικά του Κράτους και των ΟΤΑ καθώς  και τα εισοδήματα των πολιτών, των επαγγελματιών και των επιχειρήσεων. Επιπλέον η σύσταση των νέων Δήμων χαρακτηρίστηκε από ένα προβληματικό και δύσκαμπτο νομοθετικό πλαίσιο και υποστελέχωση των υπηρεσιών.
Μέσα από όλες αυτές τις συμπληγάδες ο Δήμος Τριφυλίας αγωνίστηκε καταρχήν να υπάρξει. Πώς όμως να υπάρξει κάτι όταν η κοινωνία δεν έχει πειστεί; Είναι θέμα προσώπων; Είναι θέμα νοοτροπιών; Είναι θέμα αντικειμενικών συνθηκών και αδυναμιών; Είναι όλα μαζί;
Ξεκαθαρίζω εξαρχής ότι προσωπικά, συνεργαζόμενος αυτά τα χρόνια με δύο δημάρχους και δύο δημοτικές ομάδες, αναδέχομαι την ευθύνη είτε θετικών είτε αρνητικών σημείων στο μέτρο που αναλογούν στον καθένα μας. Και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι άνθρωποι αδικήθηκαν από τις στρεβλώσεις του Καλλικράτη.
Όλοι οι δήμαρχοι με τους συνεργάτες τους, τόσο επί Καποδιστριακών Δήμων όσο και επί του Καλλικρατικού  Δήμου έπραξαν αυτό που μπόρεσαν ή οι συνθήκες τους επέτρεψαν. Δεν ακυρώνεται ούτε μηδενίζεται το έργο κανενός προσώπου. Όλοι οι δήμαρχοι και όλοι και όλες οι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι (εκλεγμένοι άλλωστε από τους συμπατριώτες μας) άφησαν και θα αφήσουν το αποτύπωμά τους. Την ίδια αναγνώριση οφείλουμε και στους εργαζόμενους και απασχολουμένους στον Δήμο.
Όπως λέει (με μια μικρή παράφραση) ο ποιητής “Χρωστάμε σε όσους ήρθαν, πέρασαν, θα 'ρθούνε, θα περάσουν”.
Δεν υπάρχει επίσης αμφιβολία ότι στη χώρα μας η πλειοψηφία μέχρι σήμερα των δημοτικών αρχών, είτε συμπολίτευσης είτε αντιπολίτευσης, προέρχονταν από κεντρικές επιλογές των πολιτικών φορέων. Σε μεγάλο βαθμό αυτό δεν έχει ξεπεραστεί κυρίως όσον αφορά τις περιφέρειες και τους μεγάλους δήμους.
Όλα τα παραπάνω δημιουργούν ένα πλαίσιο ασάφειας και αμηχανίας ενόψει των επερχόμενων δημοτικών εκλογών.
Οι δυνάμεις της κεντροδεξιάς, της σοσιαλδημοκρατίας και της ανανεωτικής αριστεράς εμφανίζονται διασπασμένες και με εσωτερικές διαφωνίες που εν πολλοίς οφείλονται σε όλα τα παραπάνω. Μέσα σε αυτό το θολό πολιτικά τοπίο και οι πολίτες φαίνονται να στέκονται αμήχανα. Μέσα σε αυτό το τοπίο έννοιες όπως τί αποτελεί αγάπη για τον τόπο και τί τοπικισμό, τί αποτελεί συνεργασία και τί διαφωνία, τί αποτελεί το νέο και τί το παλιό, συγχέονται ή οδηγούνται σε απλοϊκές απαντήσεις.
Σε όλα τα παραπάνω και στα αδιέξοδα που δημιουργούνται η απάντηση δεν μπορεί παρά να είναι η όσμωση ανθρώπων και δυνάμεων. Η εμπειρία 14 ετών μου έδειξε ότι άνθρωποι, ακόμα και με διαφορετικές πολιτικές καταβολές, μπορούν να συνεργάζονται εφόσον υπάρχει βούληση και η αναγκαία διαβούλευση.
Είναι γνωστό ότι δεν ανήκω σε αυτούς που θεωρεί το “απολιτίκ” στάση ή δήλωση. Όλοι στην πολιτική προσερχόμαστε με τις ιδέες μας, που πρέπει να τις προσαρμόζουμε στις απαιτήσεις των καιρών. Όσο  αναποτελεσματικός είναι αυτός που δεν έχει καθαρές ιδέες, το ίδιο αναποτελεσματικός είναι και αυτός που παραμένει άκαμπτος στις προσεγγίσεις του. Το “απολιτίκ” τις περισσότερες φορές είναι καλυμμένος συντηρητισμός ή ακόμα περισσότερο άγνοια ή φόβος ή αμηχανία υιοθέτησης θέσεων.
Με πλήρη ευθύνη και συναίσθηση των παραπάνω καλώ όλες τις κοινωνικές και αυτοδιοικητικές δυνάμεις σε μια πλατιά και ισχυρή συνεργασία. Να αφήσουμε όσα μας χώρισαν στο παρελθόν, να ξεπεράσουμε όσα μας κρατούν στατικούς στο παρόν  και να προχωρήσουμε μπροστά.  Απαιτείται σύνθεση, συνεργασία, συνέργεια , σεβασμός. Στο νέο τοπίο που ανοίγεται μπροστά μας έννοιες όπως ρεαλισμός και δημοκρατικός προγραμματισμός αποκτούν νέο νόημα. Η κοινωνία το περιμένει και στο τέλος θα το επιβάλλει. Με τους μεγαλύτερους σε ηλικία που μόχθησαν, με τη γενιά μας που δίνει τον καθημερινό αγώνα της ζωής, με τους νέους και τις νέες που διψούν για ένα δημιουργικό αύριο.
Μέχρι σήμερα τα πολιτικά κόμματα αναλάμβαναν πρωτοβουλίες και όριζαν τα πρόσωπα που θα διεκδικούσαν την ψήφο της κοινωνίας. Τώρα η ευθύνη περνάει στις κοινωνικές δυνάμεις και στους κοινωνικούς εταίρους. Θεωρώ βέβαιο ότι αυτές οι δυνάμεις θα λειτουργήσουν εγκαίρως. Οι συναινέσεις για να είναι αποτελεσματικές πρέπει να υπάρξουν πριν τις εκλογές.
Έχω πλήρη πίστη ότι οι δημιουργικές δυνάμεις του Δήμου μας το αναμένουν και το εύχονται.
Το κάλεσμα μου αυτό δεν αποτελεί μόνο προσωπική επιλογή αλλά αίτημα πολλών συμπολιτών μου να θέσω τις δυνάμεις και την εμπειρία των 14 ετών συνεχούς εκλογής μου στην πρώτη θέση του δημοτικού συμβουλίου που με τίμησαν οι συμπατριώτες μας, ως επικεφαλής μιας προσπάθειας να συντονίσει και να κατευθύνει την δύναμη και την ισχύ που ξέρω ότι η κοινωνία της Τριφυλίας διαθέτει.
Με τιμή  Παναγιώτης Η. Τσίγγανος

***  Ο υποψήφιος δήμαρχος Μεσσήνης Γιάννης Λάσκαρης ανακοίνωσε τους πρώτους υποψήφιους συμβούλους 
Το πρωί της Τετάρτης ο υποψήφιος δήμαρχος Μεσσήνης Γιάννης Λάσκαρης ανακοίνωσε μέρος του συνδυασμού «Επανεκκίνηση Δήμου Μεσσήνης» του οποίου ηγείται:
Υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους και επιστημονικούς συνεργάτες  παρουσιάζει ο επικεφαλής του συνδυασμού «Επανεκκίνηση Δήμου Μεσσήνης»  Γιάννης  Λάσκαρης. Με βασική αρχή την πολιτική ανεξαρτησία και δίνοντας βήμα στους  νέους ο συνδυασμός «Επανεκκίνηση Δήμου Μεσσήνης» συγκροτεί ψηφοδέλτιο ευρείας συνεργασίας δίνοντας παράλληλα έμφαση στην υποστήριξη ομάδας επιστημόνων και συνεργατών που θα συμβάλλουν στην επίλυση χρόνιων προβλημάτων της Μεσσήνης και των χωριών και την  επιτάχυνση του εγχειρήματος για την εξωστρέφεια του Δήμου Μεσσήνης.
Αναλυτικότερα οι πρώτοι  υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι και συνεργάτες του συνδυασμού  είναι:
Θωμάς Γεωργουλόπουλος
Σπύρος Βεργής
Ιουλία Γιαννακοπούλου
Νίκη Γιαννακοπούλου
Θένια Βεργή
Σπύρος Θεοδοσίου
Νίκος Κωνσταντόπουλος
Γιάννης Γεωργουλόπουλος
Νίκος Αναγνώστου
Μαρία Λουδάρου
Σοφία Φλώρου
Μαίρη Κολοβού (Συγγραφέας-συνεργάτης σε θέματα πολιτιστικής προώθησης και καινοτόμων δράσεων)
Παναγιώτης Μπένος( Ειδικός σε θέματα προώθησης τοπικών προϊόντων-αγροτικών ζητημάτων - εργασίας και  πολιτιστικής διασύνδεσης)
Άρης Μπαρκούρας (Συνεργάτης σε θέματα ασφάλειας-πολιτικής προστασίας-κυκλοφοριακών ρυθμίσεων)
Γιώργος Μαυραγάνης (Συνεργάτης σε θέματα ασφάλειας και πολιτικής προστασίας)
Μαρία Λουδάρου (Υπεύθυνη προβολής-Εναλλακτικού Τουρισμού και διασύνδεσης Νήσων Αιγαίου)
Νίκος Κωνσταντόπουλος (Αρχαιολόγος-Μουσειολόγος-Συνεργάτης σε θέματα υποδομής και σχεδιασμού εκθέσεων)

***  Έντονο «φλερτ» με το συνδυασμό του Βασίλη Κοσμόπουλου ο Στ. Σταματόπουλος και ο Δ. Φαββατάς 
Το μοναδικό ερωτηματικό έτσι ώστε να λυθεί οριστικά το προεκλογικό παζλ των επερχόμενων δημοτικών εκλογών στο Δήμο Καλαμάτας είναι η απόφαση των νυν δημοτικών συμβούλων, Στάθη Σταματόπουλου, Δημήτρη Φαββατά και Κώστα Γεωργακίλα, οι οποίοι μαζί με τους Σταμάτη Μπεχράκη, Γιάννη Θεοφιλόπουλο και Μαρία Βεργινάδη δημιούργησαν την παράταξη "Δημοκρατική Συνεργασία".
Τελικά, οι Σταμάτης Μπεχράκης και Γιάννης Θεοφιλόπουλος συμπαρατάσσονται με τον Μανώλη Μάκαρη και τον "Ανοιχτό Δήμο", ενώ η Μαρία Βεργινάδη, ούσα και συντονίστρια της Ν.Ε. Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, θεωρείται πιθανόν να αλλάξει υποψηφιότητα ως προς τον αυτοδιοικητικό βαθμό ή μπορεί να είναι υποψήφια με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στη Μεσσηνία.
Οι υπόλοιποι τρεις δημοτικοί σύμβουλοι δεν έχουν καταλήξει ακόμα, αλλά, σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα προχωρήσουν σε οριστικές ανακοινώσεις.
Αυτή τη στιγμή το επικρατέστερο σενάριο είναι οι Στάθης Σταματόπουλος και Δημήτρης Φαββατάς να ανακοινώσουν τη στήριξή τους στον Βασίλη Κοσμόπουλο, ενώ ο Κώστας Γεωργακίλας φαίνεται πως έχει αποφασίσει να ολοκληρώσει σε αυτή την περίοδο τα αυτοδιοικητικά του καθήκοντα, αφήνοντας χώρο σε νεώτερους υποψηφίους.  Α.Π.

***  Επόμενη στάση υποψηφίων… 23ης Μαρτίου 
Το τριήμερο αποτέλεσε ιδανική ευκαιρία για τους υποψηφίους ώστε να βρεθούν ανάμεσα στον κόσμο και είτε άμεσα είτε έμμεσα να ζητήσουν την ψήφο του.
Βέβαια, είναι άξιο θαυμασμού πώς καταφέρνουν να διακτινίζονται από τη μια εκδήλωση στην άλλη! Πάντως, με βάση όλα τα δεδομένα, η επόμενη συνάντησή τους θα είναι στην αναπαράσταση της 23ης Μαρτίου, οπότε προβλέπεται η μάχη της καρέκλας στους επισήμους να είναι μεγάλη.
Πάντως, καλό θα είναι οι περίφημοι «επίσημοι» να σέβονται τους εργαζομένους και να σκέφτονται ότι εντολές και πρωτόκολλα εκτελούν, γιατί οι εικόνες που είδαμε στα εγκαίνια του Μεγάρου Χορού μόνο θλίψη προκάλεσαν. Χαλαρώστε λίγο, κύριοι και κυρίες επίσημοι, ο κόσμος «ξενερώνει» με τέτοιες εικόνες… Π.Μπ.

***  Βελτίωση της ιστοσελίδας του Δήμου Καλαμάτας 
Αναβάθμιση των λειτουργικών της χαρακτηριστικών, πλουσιότερη οπτικοποίηση χάρη στο εκτενές φωτογραφικό αρχείο του Δήμου, απόδοση στην αγγλική γλώσσα των βασικών πληροφοριών για την Καλαμάτα και την περιοχή της, καθώς και των σημαντικότερων εξελίξεων, βελτιωμένη πληροφόρηση για τους επισκέπτες, ηλεκτρονικές υπηρεσίες για τους δημότες, καθώς και διατήρηση του πλούσιου περιεχομένου που έχει μέχρι τώρα παραχθεί για την ιστοσελίδα του Δήμου Καλαμάτας, γεγονός που τον έχει κατατάξει 4ο πανελλαδικά στα συλλογικά ψηφιακά μέσα σύμφωνα με έρευνα της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, συνιστούν τα συμπεράσματα σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες.
Ο δήμαρχος, όπως αναφέρει το δελτίο Τύπο της Δημοτικής Αρχής, μετά την ενημέρωση για τις προτεινόμενες εκδοχές της αναβαθμισμένης ιστοσελίδας και το διάλογο που είχε με υπηρεσιακά στελέχη, έδωσε κατευθύνσεις και οδηγίες, ώστε να προχωρήσουν οι σχετικές εργασίες.
Σημειώνεται ότι η νέα εκδοχή της ιστοσελίδας κατασκευάζεται από το Τμήμα Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών, σε συνεργασία με άλλα υπηρεσιακά στελέχη, χωρίς οικονομική επιβάρυνση για το Δήμο Καλαμάτας.

***  Βλάβες στο δημοτικό φωτισμό – Τον ΔΕΔΔΗΕ δείχνει ως υπεύθυνο η Δημοτική Αρχή Καλαμάτας 
Το βράδυ της Καθαρής Δευτέρας, όπως ανακοίνωσε η Δημοτική Αρχή, καθυστέρησε η έναρξη λειτουργίας του δημοτικού φωτισμού και για το ζήτημα ειδοποίησε τον ΔΕΔΔΗΕ ο Δήμος Καλαμάτας. Η βλάβη οφειλόταν στο σχετικό σύστημα του ΔΕΔΔΗΕ (έναυσης και σβέσης του δημοτικού φωτισμού) και αποκαταστάθηκε μέσα σε μισή ώρα.
Επίσης, ο δημοτικός φωτισμός ήταν ανενεργός για τέσσερις ημέρες στην οδό Ναυαρίνου, από την Τσαμαδού έως την Ηρώων. Συνεργείο του Δήμου Καλαμάτας εντόπισε την αιτία του προβλήματος (υπόγειο καλώδιο βραχυκυκλωμένο ή τραυματισμένο, πιθανόν από εργασίες). Δόθηκε προσωρινή λύση και θα ακολουθήσει εκσκαφή και επισκευή.
 Προβλήματα στα φανάρια του νοσοκομείου
Επισημαίνεται ότι εκτός λειτουργίας είναι οι φωτεινοί σηματοδότες στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, λόγω βλάβης του συστήματος ελέγχου. Ενδεχομένως απαιτείται αλλαγή πλακέτας. Εφιστάται η προσοχή των οδηγών στην τήρηση της οριζόντιας και κάθετης σήμανσης για την αποφυγή ατυχήματος.

***   Απόλυτα επιτυχημένος ο 1ος Εθνικός Διαγωνισμός Γευσιγνωσίας ελαιολάδου του ΤΕΙ Πελοποννήσου 
Στη σκιά της Ελλάδας, της απαισιοδοξίας, της γραφειοκρατίας και της ατελείωτης γρίνιας, ζει και αναπνέει μιαν «άλλη» Ελλάδα, αυτή που έχει ως στόχο την εξωστρέφεια και τη στήριξη στις δικές της δυνάμεις. Το Εργαστήριο Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου του ΤΕΙ Πελοποννήσου μπορεί να βρίσκεται εκτός των… ραντάρ της επικαιρότητας, αφού ζούμε σε μια απόλυτα αθηνοκεντρική χώρα,  αλλά συνεχίζει να παράγει ιδέες και πρωτοβουλίες, να καινοτομεί και να ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον.
Βέβαια, δεν είναι το μοναδικό. Κατάφερε, όμως, να μετατρέψει την κρίση σε ευκαιρία, να είναι αυτοχρηματοδοτούμενο, ένα από τα τρία Εργαστήρια Γευσιγνωσίας στην Ελλάδα που είναι αναγνωρισμένα από το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου και, μάλιστα, το μοναδικό στην χώρα μας εκπαιδευτικό ίδρυμα (σ.σ. τα άλλα δύο εργαστήρια είναι του ΣΕΒΙΤΕΛ και του αρμόδιου υπουργείου).
Το 2018, μάλιστα, το Εργαστήριο Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου Καλαμάτας τιμήθηκε με το βραβείο ποιότητας για τη συνεισφορά του στην εκπαίδευση και την προώθηση της ποιότητας του ελαιολάδου από το περιοδικό «Γαστρονόμος» της Καθημερινής.
Το περασμένο Σάββατο, με τη χρηματοδότηση του Δήμου Καλαμάτας αλλά και την οικονομική συνδρομή του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, διοργάνωσε στους χώρους του ΤΕΙ Πελοποννήσου, με ιδιαίτερη επιτυχία, τον 1ο Εθνικό Διαγωνισμό Γευσιγνωστών, σε συνεργασία με το διεθνή οργανισμό International Extra Virgin Olive Oil Savantes.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Τεχνική Επιτροπή, νικήτριες ομάδες του Εθνικού Διαγωνισμού Ομάδων Γευσιγνωστών Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιολάδου - Ελλάδα 2019 είναι οι: Πρώτη Θέση: Νίκος Πολυχρονόπουλος, Γιάννης Αγγελής, Παύλος Παναγιωτόπουλος. Δεύτερη Θέση: Λυκούργος Πολυχρονόπουλος, Έφη Ζωντανού και Τάκης Δημητρακόπουλος.
Επίσης, οι Νίκος Πολυχρονόπουλος - Nikos Polichronopoulos (22), Κωνσταντίνος Τσορώνης - Konstantinos Tsoronis (22), Τάκης Δημητρακόπουλος - Takis Dimitrakopoulos (19) και Ελένη Δεδούση - Eleni Dedousi (18), με βαθμολογία από 18 και πάνω στην ενότητα των ατομικών δοκιμών καταχωρήθηκαν στον κατάλογο του Extra Virgin Olive Oil Savantes ως Associate Savantes.
Να σημειώσουμε ότι οι δύο πρώτες ομάδες γευσιγνωστών με την υψηλότερη βαθμολογία "απέκτησαν" το δικαίωμα συμμετοχής στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Ομάδων Γευσιγνωστών Ελαιολάδου που θα διεξαχθεί τον Οκτώβριο 2019 στην Ισπανία. Τα εισιτήρια των νικητριών ομάδων είναι ευγενική χορηγία του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας.  Του Αντώνη Πετρόγιαννη

***  Αναβάλλεται για τη Δευτέρα 1η Απριλίου η εκδήλωση με Χαρίτση, Ραγκούση, Παπαϊωάννου 
Λόγω της μεταφοράς της συζήτησης στη Βουλή του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών «Προώθηση της ουσιαστικής ισότητας των φύλων, πρόληψη και καταπολέμηση της έμφυλης βίας – Ρυθμίσεις για την απονομή Ιθαγένειας – Διατάξεις σχετικές με τις εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση – Λοιπές διατάξεις αρμοδιότητας ΥΠΕΣ»,  για την Παρασκευή 15 Μαρτίου, η προγραμματισμένη την ίδια ημέρα πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας, με ομιλητές τον υπουργό Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση, τον Γιάννη Ραγκούση και τον Κωστή Παπαϊωάννου, αναβάλλεται για τη Δευτέρα 1η Απριλίου, με το ίδιο θέμα και το ίδιο πάνελ.

***    Ολοκληρώνεται η αξιολόγηση για τους μόνιμους γιατρούς στα Επείγοντα του Νοσοκομείου Καλαμάτας 
Τρία νέα ασθενοφόρα στη Μεσσηνία 
 Προχωρούν οι διαδικασίες για στελέχωση του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Καλαμάτας με μόνιμους ιατρούς. Όπως σημείωσε ο διοικητής Γιώργος Μπέζος ερωτώμενος από το «Θ», ήδη έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση για το διευθυντή και τώρα είναι σε εξέλιξη εκείνη για τους Επιμελητές Β΄.
Παράλληλα, ο κ. Μπέζος αναφέρθηκε σε άλλα ζητήματα που αφορούν μονάδες υγείας του νομού μας, όπως, για παράδειγμα, ότι σήμερα υπογράφονται οι συμβάσεις για την προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού στο Κέντρο Υγείας Καλαμάτας.
 Μόνιμοι γιατροί στο ΤΕΠ
Η στελέχωση του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Καλαμάτας με μόνιμους γιατρούς αναμένεται να αναβαθμίσει σημαντικά τη λειτουργία του. Όπως σημείωσε ο  κ. Μπέζος, η διαδικασία βρίσκεται στην αξιολόγηση των αιτήσεων. Έχει ολοκληρωθεί από το αρμόδιο συμβούλιο στην 6η ΥΠΕ η αξιολόγηση για τη θέση του διευθυντή και είναι σε εξέλιξη αυτή για τις αιτήσεις Επιμελητών Β΄. Σύντομα αναμένεται να ολοκληρωθούν οι αξιολογήσεις των γιατρών, ώστε όλες οι διοικητικές διαδικασίες διορισμού του διευθυντή και των γιατρών (ορθοπεδικοί, καρδιολόγος, χειρουργοί και παθολόγοι) να έχουν ολοκληρωθεί στο επόμενο εξάμηνο.
 Νέα ασθενοφόρα και εξοπλισμός
Ο κ. Μπέζος ανακοίνωσε ακόμη ότι σήμερα υπογράφονται οι συμβάσεις για την προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, προϋπολογισμού 370.000 ευρώ, για το Κέντρο Υγείας Καλαμάτας.
Επίσης, το αμέσως επόμενο διάστημα ολοκληρώνεται ο διεθνής διαγωνισμός για την προμήθεια νέων ασθενοφόρων. Το ΕΚΑΒ Πελοποννήσου θα ενισχυθεί με επτά νέα ασθενοφόρα και από αυτά τα τρία θα διατεθούν στο ΕΚΑΒ Μεσσηνίας.
Επίσης, ο κ. Μπέζος είπε ότι τις επόμενες ημέρες ο ανάδοχος εργολάβος ξεκινά τις κτηριακές και ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες αναβάθμισης του Κέντρου Υγείας Μελιγαλά, προϋπολογισμού 40.000 ευρώ.
Τέλος, με χθεσινή απόφαση των υπουργών Υγείας (Α. Ξάνθου-Π. Πολάκη) το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας χρηματοδοτείται με 146.000 ευρώ από το αποθεματικό του υπουργείου για την προμήθεια του εξής ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού: δύο αναισθησιολογικών συγκροτημάτων και ενός λαπαροσκοπικού συγκροτήματος HD.  Της Βίκυς Βετουλάκη 

***  Φόλες εξόντωσαν 13 σκυλιά στους Γαργαλιάνους! 
Δεν έχει σταματημό η δράση με φόλες στην πόλη των Γαργαλιάνων, που σκορπίζει θλίψη και αναστάτωση στους κατοίκους και θάνατο σε αδέσποτα ζώα. Τις προηγούμενες μέρες καταγράφηκαν τουλάχιστον 13 συμβάντα, όπου διαπιστώθηκε ότι ισάριθμα σκυλάκια έπεσαν θύματα της εγκληματικής δράσης αγνώστων που έριξαν φόλες.
Η όλη κατάσταση έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Το πρόβλημα, όπως κατ’ επανάληψη έχει τονιστεί, είναι πολύ έντονο και οι κάτοικοι της περιοχής ανησυχούν. Επίσης, ο φόβος τους μεγαλώνει επειδή πάντα υπάρχει ορατός ο κίνδυνος να έρθει σε επαφή με τα δηλητήρια κάποιο παιδάκι που παίζει.
Σημειώνεται ότι τα άτυχα ζώα βρέθηκαν σε κεντρικά σημεία της πόλης των Γαργαλιάνων, ενώ τρομακτικό είναι το εύρημα σκευασμάτων με δηλητήριο στο Πάρκο, στην Μπρίσκειο Δημοτική Βιβλιοθήκη, που είναι στο κέντρο και σημείο όπου καθημερινά -και ιδίως το τριήμερο της Αποκριάς και της Καθαράς Δευτέρας- πολλά μικρά παιδάκια παίζουν αμέριμνα.
Οι κάτοικοι έχουν περιέλθει σε απόγνωση και ιδίως οι φιλόζωοι και όσοι έχουν οικόσιτα σκυλιά νυχθημερόν φοβούνται για το επόμενο κρούσμα.

***  «Κάτω από τη βάση» στην απορροφητικότητα ΕΣΠΑ η Περιφέρεια Πελοποννήσου 
Στο 57,86% το ποσοστό των ενταγμένων έργων
 Τον πίνακα με την απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ από τις 13 Περιφέρειες της χώρας δημοσίευσε ο ιστότοπος aftodioikisi.gr. Πρόκειται για τις δαπάνες που έχουν κάνει οι περιφέρειες έως τις 31/12/2018, δηλαδή πέντε χρόνια μετά την έναρξη του προγράμματος και μόλις δύο πριν από την ολοκλήρωσή του (σ.σ. πάνω από 70% της διάρκειάς του).
Σύμφωνα με τα στοιχεία, ο μέσος όρος της απορροφητικότητας των Περιφερειών είναι αρκετά χαμηλός, μόλις στο 24,6%, με πέντε από αυτές να περνούν τη «βάση» και οκτώ να βρίσκονται κάτω από αυτήν.
 Χαμηλά ποσοστά
«Πρωταθλήτρια» αναδεικνύεται η Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας με απορροφητικότητα 36,53%, ενώ ουραγός είναι η Δυτική Μακεδονία που έχει δαπανήσει μόλις το 16,87% των 255 εκατ. που της αναλογούν. Χαμηλά βρίσκεται η Περιφέρεια Πελοποννήσου, που μαζί με την Ήπειρο έχουν ακριβώς το ίδιο ποσοστό απορροφητικότητας 23,87%, αλλά η τελευταία, καθώς έχει μεγαλύτερο πρόγραμμα, υπερτερεί σε απόλυτους αριθμούς (δαπάνες 60,4 έναντι 50,9 εκατ. ευρώ).
Χαμηλά βρίσκονται, επίσης, οι Περιφέρειες Θεσσαλίας (δεύτερη από το τέλος), Βορείου Αιγαίου και Κρήτης, ενώ την οκτάδα των «κάτω από τη βάση» συμπληρώνουν η Δυτική Ελλάδα και η Ανατολική Μακεδονία-Θράκη.
Αντίθετα, «πάνω από τη βάση», εκτός από την Στερεά Ελλάδα, βρίσκονται κατά σειρά η Κεντρική Μακεδονία, το Νότιο Αιγαίο, τα Ιόνια Νησιά και η Αττική.
 ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ
 «Πάνω από τη βάση»
1. Στερεά Ελλάδα: 36,53%
2. Κεντρική Μακεδονία: 31,61%
3. Νότιο Αιγαίο: 29,85%
4. Ιόνια Νησιά: 26,88%
5. Αττική: 25,23%
 «Κάτω από τη βάση»
6. Ήπειρος: 23,87%
7. Πελοπόννησος: 23,87%
8. Δυτική Ελλάδα: 23,09%
9. Ανατολική Μακεδονία Θράκη: 22,50%
10. Κρήτη: 21,32%
11. Βόρειο Αιγαίο: 19,89%
12. Θεσσαλία: 18,40%
13. Δυτική Μακεδονία: 16,87%
Σε ό,τι αφορά την Πελοπόννησο, σύμφωνα με τον πίνακα που δημοσιεύεται για τα αναλυτικά στοιχεία της απορροφητικότητας, το ποσοστό των ενταγμένων έργων ανέρχεται σε 57,86% και είναι το χαμηλότερο απ’ όλες τις άλλες Περιφέρειες της χώρας. Το δε ποσοστό των νομικών δεσμεύσεων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου φτάνει στο 40,69%.
 Επιμέλεια: Κώστας Γαζούλης
Πηγή: aftodioikisi.gr

***  Το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας ταξιδεύει σήμερα στην Καλαμάτα 
Σήμερα στις 8.00 το βράδυ στο Α49, με ελεύθερη είσοδο, φίλοι της ταινίας μικρού μήκους θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις βραβευμένες ταινίες του πρόσφατου Φεστιβάλ Δράμας και να έρθουν σε επαφή με το έργο καταξιωμένων δημιουργών και ανερχόμενων καλλιτεχνών που θα μας απασχολήσουν στο μέλλον.
66 ελληνικές ταινίες διαγωνίστηκαν για τα βραβεία. H ταινία «Άβανος» του Παναγιώτη Χαραμή τιμήθηκε με το Χρυσό Διόνυσο και 5 ακόμα βραβεία, Σεναρίου, Φωτογραφίας, Ανδρικής Ερμηνείας για τον Κίμωνα Κουρή, Σκηνικών και το βραβείο της ΕΤΕΚΤ.
Στις βραβεύσεις επίσης διακρίθηκαν τα φιλμ: «Έκτορας Μαλό - Η Τελευταία Μέρα της Χρονιάς» της Ζακλίν Λέντζου, που βραβεύτηκε με τον Αργυρό Διόνυσο, «Η Σιγή των Ψαριών όταν Πεθαίνουν» του Βασίλη Κεκάτου που κέρδισε το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας Νότιας και Ανατολικής Ευρώπης στο Διεθνές Τμήμα, το «37 Μέρες» της Νικολέτας Λεούση που τιμήθηκε από την ΟΚΛΕ και το «Κιόκου Πριν Έρθει το Καλοκαίρι» του Κωστή Χαραμουντάνη, που διακρίθηκε μόνο στα Κίνητρα του EKK.
Το Φεστιβάλ της Δράμας είναι ένας από τους σημαντικότερους εθνικούς θεσμούς στο χώρο του κινηματογράφου και αποτελεί τη σπουδαιότερη γιορτή μικρού μήκους στη χώρα.
Η προβολή διοργανώνεται από τη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας, σε συνεργασία με το χώρο τέχνης Α49
 «Αλήθεια»
Με την «Αλήθεια» συνεχίζεται αύριο το πρόγραμμα προβολών από τη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας.
Η Dominique, μια νεαρή Γαλλίδα, δικάζεται για το φόνο του εραστή της. Τι οδήγησε την ηρωίδα μας σε αυτή την πράξη; Πόθος; Εκδίκηση; Απόγνωση; Καθ’ όλη τη διάρκεια της δίκης, μέσα από ματιές στο παρελθόν της σχέσης, οι θεατές μαθαίνουν όλα τα γεγονότα που οδήγησαν την πρωταγωνίστριά μας στο εδώλιο του κατηγορουμένου.
Η «Αλήθεια» είναι μια ταινία-άθλος για όλους τους εμπλεκόμενους. Αποτελεί για πολλούς την καλύτερη ταινία του Clouzot και είναι μία από τις πιο επιτυχημένες ταινίες στην ιστορία του γαλλικού κινηματογράφου. Με την επιμονή του στις ερμηνείες, κυρίως της Brigitte Bardot, αλλά και τους παθιασμένους διαλόγους εντός της δικαστικής αίθουσας, ο Clouzot καταφέρνει να καθηλώσει το κοινό του και να το κάνει να αγωνιά για τη μοίρα της πρωταγωνίστριας.
Η «Αλήθεια» βραβεύτηκε με τη Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας και ήταν υποψήφια για το Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας το 1960.
ΠΕΜΠΤΗ 14 ΜΑΡΤΙΟΥ
Η ΑΛΗΘΕΙΑ – LA VERITE
Drama | K-12 | 1960 | Fr | 130΄
Σκηνοθεσία: Henri-Georges Clouzot
Παίζουν: Brigitte Bardot, Paul Meurisse, Charles Vanel
21:30 | αμφιθέατρο «Θοδ. Αγγελόπουλος», Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας| Είσοδος: 4 ευρώ, ελεύθερη κάτω των 18.

***  Εορτασμοί & επέτειοι   
 Γιόρτασαν με την ψυχή τους οι Νεοέλληνες κι αυτό ήταν υπέροχο. Ξέρετε γιατί; Διότι με την παρατεταμένη αβεβαιότητα της «τσέπης μας», με τη «μελαγχολία της πατρίδας μετά τις ειδήσεις των οκτώ», όπως εύστοχα βάφτισε βιβλίο του για την ζοφερή ελληνική πραγματικότητα ο Μάνος Ελευθερίου, με τα διαρκή ψέματα των πολιτικών μας γιγάντων, με το χρέος που δε λέει να μειωθεί και άφθονα ακόμη μείον, ο κόσμος είχε απόλυτη ανάγκη δυο – τρεις μέρες χαράς: Τσικνοπέμπτη, Απόκριες, Κούλουμα. Θυμήθηκα τον Νιόνιο που μέρες σαν κι αυτές τον είχαν εμπνεύσει («Ας κρατήσουν οι χοροί…»), αλλά τι να το κάνεις; Από χθες, τα κεφάλια μέσα!
Μια στιγμή, συγγνώμη, ξέχασα ακόμη μια εορταστική αφορμή, που μας έδωσε ο δημοφιλής Ολυμπιακός Πειραιώς, με το δαφνοστεφανωμένο κεφάλι αθλητή στο σήμα του. Τα φύλλα, κυρίως τα συμφερόντων Μαρινάκη, άγγιξαν σχεδόν την υπερβολή για τα γενέθλια του «Θρύλου», που έκλεισε –πράγματι- τα 94 χρόνια δημιουργικής παρουσίας στα αθλητικά πράγματα του τόπου. Το ποιος είναι ο σύλλογος «Ολυμπιακός Πειραιώς» είναι σε όλους γνωστό, ακόμη και στους φίλους του επίσης παλαιότερου πειραϊκού συλλόγου «Εθνικός», η τύχη του οποίου έχει στραπατσαριστεί εδώ και μερικές δεκαετίες, προκειμένου να γιγαντώσει εκείνος που είχε τα γενέθλιά του στην πόλη με το μεγάλο λιμάνι…
Με την ευκαιρία να καταθέσω κάποιες σκέψεις οι οποίες με «τρώνε», δε με αφήνουν να ησυχάσω μέσα στην απίστευτη και διαρκή προπαγάνδα για το μεγαλείο της ομάδας των Ανδριανοπουλαίων, του Βάζου, του Μπέμπη, του Δαρίβα, του Μουράτη και του Ηλία Υφαντή (όλοι τους υπέροχοι αθλητές με μεγάλη προσφορά). Όπως, βεβαίως, σπουδαίοι αθλητές έδρασαν φορώντας τη φανέλα άλλων αθλητικών συλλόγων της χώρας. Θέλω να πω ότι ο Ολυμπιακός δε διαθέτει μοναδικό προνόμιο στη δράση, ούτε βεβαίως είναι ο παλαιότερος σύλλογος της χώρας, όταν υπάρχουν ο Παναθηναϊκός, ο Ηρακλής, η Παναχαϊκή, ο Μεσσηνιακός, ο Πανελλήνιος, ο Πανιώνιος, ο Απόλλων…
Αυτό που μπορεί να τεθεί σε αμφισβήτηση είναι η άποψη κάποιων ειδικών δήθεν έγκυρων ιστορικών γύρω από τα «ερυθρόλευκα πράγματα», που επιμένουν να υποστηρίζουν ότι ο Ολυμπιακός είναι η πραγματική ομάδα του ταπεινού λαού, της ψυχωμένης εργατιάς κ.λπ. Πίσω από αυτήν την ετικέτα, ωστόσο, υπάρχει -και ουδείς έχει δικαίωμα να το ξεχνά- το πλήθος των εφοπλιστών οι οποίοι στήριξαν με τα εκατομμύριά τους μεγάλα χρονικά κομμάτια της «ερυθράς» ιστορίας. Ο Γουλανδρής, ο Ευθυμίου, ο Μαρινάκης (πατήρ και υιός), ο Νταϊφάς, και βέβαια ο Κόκκαλης δεν υπήρξαν μέλη της ψυχωμένης εργατιάς του Πειραιά… Θέλω να πω ότι χωρίς τη στήριξη των εν λόγω κροίσων, ο 94χρονος «Θρύλος» ίσως δε θα διέθετε στη χώρα την πλουσιότερη τροπαιοθήκη στα περισσότερα αθλήματα.
Και για να μη μένω αποκλειστικά στον ποδοσφαιρικό χάρτη, να καταθέσω τις πόσες φορές με το χρήμα ή τις διασυνδέσεις (Ομοσπονδία κλπ.) ο Ολυμπιακός απέκτησε (στην ουσία «έκλεψε») όσα ταλέντα της υδατοσφαίρισης διέθεταν οι ανταγωνιστές του. Ρωτήστε, για παράδειγμα, τον Αρώνη (είναι παλιός) ή τον Φουντούλη (είναι από τους σύγχρονους…). Το παράδειγμα αφορά στο πόλο (για να μη θυμίσω λεπτομέρειες από  την αιχμαλωσία σχεδόν ΟΛΩΝ των Ομοσπονδιών (ΕΟΑ), που υπέκυψαν σε πιέσεις μια θλιβερή νύχτα, προσφέροντας το «Καραϊσκάκη» στον Ολυμπιακό, με τις ευλογίες της τότε Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ…)
Παρ’ όλα αυτά, χρόνια πολλά (για τη Σαρακοστή που μπήκε αισίως στη ζωή μας…).
 Γιώργος Αρκουλής

***  ΤΑ  ΒΙΝΤΕΟ μας  για σήμερα :
 ~*  BOMBA του Κ. Πλεύρη για τις Επιστολές του Ιησού...  : 
  https://youtu.be/-xbe5H4N9i0 .- 
 ~*  Κ. Βελόπουλος - Κόντρα & Ρήξη 13/3/19 ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΝΩ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΔΙΕΘΝΩΣ ΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ :   https://youtu.be/_wrMNFAYPPQ .-                                                                       ~    O "Παπαφλέσσας " παππάς της Ρόδου ! Ο  Ελληνάρας από το Άργος  ιερέας ! ο παππά-Χρήστος:  https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10214980153190777/ .-                                    ~     Αφγανός και μουσουλμάνος για Ευρωβουλή από Συριζέους !   ΝΤΡΟΠΗ ! : https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10214979799101925/ .-
~  Ιεροδιδασκαλεία μουσουλμάνων με το ραβδί 1 ! ντροπή ! :   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10214979644658064/  ,.-
~    Στην Ιταλία για αυτοάμυνα  στο σπίτι μας !:    https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10214979386171602/ .-                                  
 Και ο δημοσιολόγος Κ. Αρβανίτης  ευρωβολευτής με Σύριζα ! :  https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10214979322450009/ .- 
~   Ο  δρομέας του Κώστα Βαρώτσου :   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10214979074283805/ .-
~     "" ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΞΑΚΟΥΣΤΗ "" :     https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10214979032522761/ .-
~  Δείτε προφητικά 47 δευτερόλεπτα με όσα είχε πει ο Ανδρέας Παπανδρέου:  
https://youtu.be/Lu7BVyIurkU .- 
~    Ο πάνσοφος -τυφλοκούταβο ΚΥΡΙΤΣΗΣ  του Σύριζα ..  :   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10214983280108948/ .-
~ Τα  αγγλικά του Α. Τσίπρα...  :      https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10214983337910393/ .-
~    Ο Παύλος Βοσκόπουλος ανθέλληνα στο ΄Ουράνιο τόξο ..΄ :  https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10214983421832491/ .-                                  
~    Ο Κρητίκαρος αλεξιπτωτιστής ..και το "Μακεδονία ξακουστή" εν πτήση ..:   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10214983545515583/ .- 
~     Ο Α. Τσίπρας για εκλογές .Κ.Ο του  2019 : https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10214983580156449/  .-                                                    

*** Αθλητική ενημέρωση  :

*** Σήμερα Πέμπτη 14-03-2019 , για την  Euroleague  στο Μπάσκετ  :
ΚΙΜΚΙ Μόσχας - ΡΕΑΛ Μαδρίτης  75-100 ,(38-51) .-^
Τα δεκάλεπτα : 22-24 , 16-27 , 12-19 , 25-30 .- ^
ΚΑΟΥΝΟ ΖΑΓΚΛΙΡΙΣ - ΜΠΑΓΕΡΝ Μονάχου  85-79 , (48-35)  .-^
Τα δεκάλεπτα : 22-20 , 26-15 , 21-18 , 16-26 .- ^
ΜΑΚΑΜΠΙ Τ. Α. - ΑΝΑΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ   71-79 ,(41-39).-^
Τα δεκάλεπτα : 18-13 , 23-26 , 17-19 , 13-21 .- ^
ΟΛΥΜΠΙΑ ΜΙΛΑΝΟ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Πειραιώς 66-57, (23-23).- ^
Τα δεκάλεπτα : 19-10 , 4-13 , 26-16 , 17-18 .- ^
ΓΚΡΑΝ ΚΑΝΑΡΙΑ - ΝΤΑΡΟΥΣΑΦΑΚΑ  84-64 ,(37-30).- ^
Τα δεκάλεπτα : 15-18 , 22-12 , 23-17, 24-17 .-^


***  Η ομάδα του 1ου ΓΕΛ Καλαμάτας κατέκτησε τον τίτλο 
 Την κατάκτηση του τίτλου στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου Λυκείων Μεσσηνίας, πανηγύρισε η ομάδα του 1ου ΓΕΛ Καλαμάτας, καθώς νίκησε με 2-0 την ομάδα του 6 ου ΓΕΛ Καλαμάτας στο μεγάλο τελικό που διεξήχθη προχθές το πρωί στο Δημοτικό Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας».
Τα γκολ σημείωσαν οι Γιάννης Μιχαλέας (16΄ με σουτ) και Γιάννης Κουτσουρόπουλος (28΄ με σουτ).
Ο Κουτσουρόπουλος (ήταν αρχηγός της ομάδας του 1ου ΓΕΛ Καλαμάτας), μετά τον πανηγυρισμό του για  το γκολ, δέχθηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα (έκανε κάποια κίνηση προς την κερκίδα) και αποβλήθηκε. Υπήρξαν δε διαμαρτυρίες από πλευράς ποδοσφαιριστών της ομάδας του 1ου ΓΕΛ Καλαμάτας προς τον  διαιτητή Απόστολο Καυκά. Ο διαιτητής κάλεσε τους 2 βοηθούς διαιτητές, Ευάγγελο Αράπη, Ηλία Ρηγόπουλο και τον τέταρτο διαιτητή Νικόλαο Γάκη στο κέντρο του γηπέδου, όπου υπήρξε έτσι 3λεπτη διακοπή στο ματς.
Η ομάδα του 1ου ΓΕΛ Καλαμάτας παρά το αριθμητικό μειονέκτημα, κράτησε το προβάδισμα στο σκορ και πήρε έτσι τη νίκη – τίτλος.
1Ο ΓΕΛ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ (Παναγιώτης Φλαούνας): Ζαφειρίου, Κουλουμπός, Ψυχογιάννης – Ψυρογιάννης, Καλύβας, Κλάδης, Μιχαλέας, Πικιός, Κουτσουρόπουλος, Κανανάι, Ζώτος, Γκαϊδόγιαννης (αρχική ενδεκάδα), Θεοδωρόπουλος, Ντότσα, Φατούρος, Ντυμένος, Τσαγκλής, Πλακουδάκης, Ντάκουρης. Κοντά στην ομάδα ήταν και ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής Αργύρης Ζαμανάκης.
Ο ΓΕΛ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ (Χαράλαμπος Μπάμπαλης): Δημ. Καλογερόπουλος, Ψυρρής, Αλιμεμά, Μπαρδόσι, Μπίτσικας, Σαούτης, Καρύδης, Κοτσιλιέρης, Κανιώρος, Αναγνωστάκης, Β. Καλογερόπουλος (αρχική ενδεκάδα), Βαλαβάνης, Στασινάκης, Μαλαπάνης, Γυφτοχρήστος, Αλάμαρας, Κατσαφάδος, Ζόμπολας.
  • Γιατρός αγώνα ήταν η Αφροδίτη Θεοδωρακοπούλου, η οποία είχε πολλή δουλειά (το ματς σημαδεύτηκε από τον τραυματισμό του αμυντικού της ομάδας του 1ου ΓΕΛ Καλαμάτας Κωνσταντίνου Ψυχογιάννη – Ψυρογιάννη).
  • Τον τελικό παρακολούθησαν τα στελέχη της ομάδας Φυσικής Αγωγής Μεσσηνίας, Χρήστος Φούλιας, Χάρης Αγγελόπουλος.
  • Στο Δημοτικό Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας» διακρίναμε μεταξύ άλλων, τον Μεσσήνιο αντιπρόεδρο της ΟΔΠΕ, Γιώργο Τσιμικλή, τον πρόεδρο  του Συνδέσμου Προπονητών Ποδοσφαίρου Μεσσηνίας και τεχνικό διευθυντή της ΕΠΣΜ Άγγελο Σκαφιδά, τον ενωσιακό προπονητή Ηλία Μαστορέα, τον πρόεδρο  της Επιτροπής Διαιτησίας της ΕΠΣΜ, Γιώργο Μπλάνα, και αρκετούς παράγοντες, προπονητές τοπικών ομάδων.
 ΑΠΟΝΟΜΕΣ
  • Μετά τη λήξη του μεγάλου τελικού, έγινε από την ομάδα Φυσικής Αγωγής Μεσσηνίας η απονομή του Κυπέλλου του πρωταθλητή και των μεταλλίων στη θριαμβεύτρια  ομάδα του 1ου ΓΕΛ Καλαμάτας και των μεταλλίων  στη φιναλίστ ομάδα του 6 ου ΓΕΛ Καλαμάτας.
  • Στα αξιοσημείωτα του χθεσινού τελικού είναι πως ο κόουτς της ομάδας του 1ου ΓΕΛ Καλαμάτας, Παναγιώτης Φλαούνας, με τη χθεσινή κατάκτηση του Κυπέλλου  έφτασε τις 5. Μάλιστα μας τόνισε ότι στα 13 χρόνια που βρίσκεται στην τεχνική καθοδήγηση της ομάδα του 1ου ΓΕΛ Καλαμάτας, εφέτος έχει στη διάθεσή του το πιο ποιοτικό ρόστερ.

*** ΧΘΕΣ ,..στο ποδόσφαιρο για το  UEFA Champions League , .. : 
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ - ΟΛΥΜΠΙΚ ΛΥΟΝ  5-1 .- ^ 
ΜΠΑΓΕΡΝ Μονάχου - ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ 1-3 .-^ 
~** Στα  ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΆ UEFA Champions League  :
ΑΓΙΑΞ  , ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ , ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ , ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ , ΤΟΤΕΝΑΜ ,
 ΜΑΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ , ΜΑΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ , και  ΠΟΡΤΟ .-

*** ΧΘΕΣ , 13-03-2019 ... Champions League του μπάσκετ 
ΑΕΚ Αθηνών -ΠΑΟΚ Θεσ/νίκης    62-63 .-^  [Πρόκριση για ΑΕΚ Αθηνών] .-
ΤΕΝΕΡΙΦΗ - ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ Πάτρας  86-69.-^  [Αποκλεισμός για Προμηθέα ] .-

 ~***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΜΑΡΤΙΟΥ  2019  : 
1.- ARFARA NEWS ,  Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας και σχόλια .  Παρασκευή 01 Μαρτίου 2019 ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης ! ~* ΚΑΛΟ και Ευλογημένο μήνα για όλους μας  :  https://snsarfara.blogspot.com/2019/03/arfara-news.html . - 
2.-ARFARA NEWS  Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας . Σάββατο 02 Μαρτίου 2019 ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης .  ~ ~*  Η ΕΙΔΗΣΗ  ΕΙΝΑΙ  ΙΕΡΗ ,  ΤΟ  ΣΧΟΛΙΟ  ΕΛΕΥΘΕΡΟ : https://stamos-dynami.blogspot.com/2019/03/arfara-news.html  .
3.-.- ARFARA NEWS Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας  Κυριακή 03-03-2019 ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης : https://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2019/03/arfara-news.html  .- 
4 . ARFARA NEWS Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας .- Δευτέρα 04-03-2019 ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης : https://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2019/03/arfara-news.html  .-
5.-ARFARA NEWS -2-  Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας . Δευτέρα 04 Μαρτίου 2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης:  https://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2019/03/arfara-news-2.html   .- 
6.-ARFARA NEWS Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας . Τρίτη 05-05-2019 ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης  :https://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2019/03/arfara-news.html .-
7.-  ARFARA NEWS Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας  . Τετάρτη 06-03-2019  Στο αγιάζι της ενημέρωσης : https://dimmetoparfara.blogspot.com/2019/03/arfara-news.html  .-
8.-  ARFARA NEWS Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας , Πέμπτη 07-03-2019 ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης : https://snsstamoskal.blogspot.com/2019/03/arfara-news-07-03-2019.html .  
9.- ARFARA NEWS ,Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας . Παρασκευή 08-03-2019 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης : https://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2019/03/news.html .- 
10.-ARFARA NEWS Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας . Σάββατο 09-03-2019 ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης :  https://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2019/03/arfara-news.html .- 
11.-ARFARA NEWS Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας .Κυριακή 10-03-2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης :  https://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2019/03/arfara-news.html .-
12 .-.- ARFARA NEWS Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας . Καθαρή Δευτέρα 11-03-2019 ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης .  ΚΑΛΗ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗ ! Καλές Απόκριες ...  :  https://snsarfara.blogspot.com/2019/03/arfara-news_11.html .-                                                                      13.-ARFARA NEWS Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας . Τρίτη 12 -03-2019 ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης  :https://stamos-dynami.blogspot.com/2019/03/arfara-news_12.html  .-                                     14.- ARFARA NEWS  Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας  Τετάρτη 14-03-2019 .Στο αγιάζι της ενημέρωσης : https://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2019/03/news-14-03-2019.html .-                               15.-ARFARA NEWS , Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας . Πέμπτη 14-03-2019 ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης : https://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2019/03/arfara-news_14.html .-                              16.-  

  ***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ  2019  :
1.- ARFARA NEWS Η Εφημερίδα μας Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας . Παρασκευή 01 Φεβρουαρίου 2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης .-  :  https://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2019/02/arfara-news.html .-   
 2.- ARFARA NEWS -2- Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας ,. Παρασκευή  01  Φεβρουαρίου  2019 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης  https://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2019/02/arfara-news-2.html .- 
 3.-ARFARA NEWS Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας  Σάββατο 02 Φεβρουαρίου 2019 ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης :   https://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2019/02/arfara-news-02-2019.html  .- 
4.-  . ARFARA GREECE ..  Αλήθειες που δεν λεγόντουσαν ...και το ξεπούλημα της Ελλάδας μας  ...από τους .... :https://vlasiosarfara.blogspot.com/2019/02/blog-post.html .-                                                                                  
  **    31.-  ARFARA NEWS, Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας. Τρίτη 26-02-2019,Στο αγιάζι της ενημέρωσης :  https://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2019/02/arfara-news.html  .- 
32.- ARFARA NEWS ,Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας . Τετάρτη 27-02-2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης  https://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2019/02/arfara-news_27.html     .-  
33.-    ARFARA NEWS  Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας . Πέμπτη 28-02-2019  .Στο αγιάζι της ενημέρωσης  :  https://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2019/02/arfara-news_28.html .- 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~  ***    BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ   ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:    ΒΙΝΤΕΟ-ΣΕΛΙΔΕΣ Σ.Ν.Σ : 
~1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas    ,                                                            http://www.youtube.com/stamos01  ,   6789 videos.  -  1.528.741 προβολές  Σταματης Σκουλικας   Εγγράφηκε στις 17 Δεκ 2009   
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas        stamos011947      Εγγράφηκε στις 17 Δεκ 2009, με 1.483.718 προβολές .- 
 http://www.youtube.com/stamatios01    ,    3917   video.     σταμος σκούλικας ,          3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,. 
 http://www.youtube.com/vlasiskal   .  =    4132  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1   ,.- - βλάσης σκούλικας 
Σύνολον   14.444   βίντεο   .
https://blogs.sch.gr/dimarfar/author/dimarfar/   = Δημοτικό Σχολείο Αρφαρών       https://www.facebook.com/sylgkdsarf/    = Σύλλογος γονέων κηδεμόνων δημοτικού Αρφαρών 
https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI  , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -    https://twitter.com/   ,   Skoulikas  @stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  ,   ~  https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935   529   . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ      ~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105  .- = Βρωμόβρυσης Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 / 139. *** http://www.twitter.com/stamos01/   , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-   
 ~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen     ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ***  http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328   ,
.= http://www.messinia.net.gr  /. -  .- www.erroso.gr  , .- Αναρτήθηκε από 
~** ~ 1.-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.3 ΣΤΑΜΑΤΗΣ  
3.-   https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook 
4 ~ https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas  = Stamatis N. Skoulikas
5 ~  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.5 .- =   157 .-stamos01 .—
 Αναρτήθηκε από Vlasis Skoulikas    
7.-  https://www.facebook.com/profile.php?id=100030595474438   =Αρφαρά Μεσσηνίας Καλαμάτα 4.-    Αναρτήθηκε από 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου