ΓΕΦΥΡΑ ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ , ΡΙΟΥ - ΑΝΤΙΡΙΟΥ

ΓΕΦΥΡΑ  ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ , ΡΙΟΥ - ΑΝΤΙΡΙΟΥ

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2019

ARFARA NEWS Η Εφημερίδα μας Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας .
Πέμπτη 18 Ιουλίου 2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης .
~

~ Πήδημα Αρφαρά Σταματινού 18-07-2019 Πέμπτη Ιούλιος  , Διαδρομή από διόδια  Λιγεριά (η) - Πηδήματος γέφυρα , παράδρομος μέχρι παλαια εθνική Καλαμάτα -Τρίπολης  : https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10215821210336680/  .- 



~**   18 Ιουλίου- Γιορτή σήμερα: Του Αγίου Αιμιλιανού

~  – Τη μνήμη του Αγίου Αιμιλιανού τιμά σήμερα,
, η Εκκλησία μας. Ο Άγιος Αιμιλιανός γεννήθηκε στο Δορόστολο της Θρακικής Μοισίας, τότε που αυτοκράτορας ήταν ο Ιουλιανός ο Παραβάτης.   
Ήταν δούλος σε ένα σκληρό και φανατικό ειδωλολάτρη (άλλες πηγές αναφέρουν ότι ήταν γιος τοπικού αξιωματικού ονόματι Σαββατιανού), που όταν έμαθε ότι ο Αιμιλιανός πίστευε στο Χριστό, εξοργίστηκε τόσο πολύ, ώστε αφού τον έβρισε με τα πιο χυδαία λόγια, έπειτα τον μαστίγωσε ανελέητα. Βέβαια, του επεσήμανε ότι, αν συνεχίσει να είναι χριστιανός, θα πάθαινε πολύ χειρότερα. Αλλά οι τιμωρίες και οι απειλές, αντί να κάμψουν το φρόνημα του Αιμιλιανού, φούντωσαν περισσότερο τη φλόγα της πίστης του στο Χριστό. Μάλιστα την επόμενη μέρα πήγε σε ειδωλολατρικό ναό, οπού με σφυρί συνέτριψε όλα τα αγάλματα που ήταν μέσα στο χώρο αυτό. Εξοργισμένοι οι ειδωλολάτρες ιερείς, τον συνέλαβαν και τον παρέδωσαν να δικαστεί. Όταν πληροφορήθηκε το γεγονός αυτό ο κύριος του Αιμιλιανού, αμέσως έτρεξε στο κριτήριο, όπου, αφού έβρισε τον Αιμιλιανό για την πράξη του, έπειτα διέταξε να αρνηθεί χωρίς αντίρρηση το Χριστό. Ο Αιμιλιανός χαμογελώντας απάντησε στον κύριο του: «Μπορείς να διατάξεις ότι θέλεις, θα σε υπακούσω, αλλά η πίστη μου είναι εκτός των δικαιωμάτων σου. Ως προς αυτήν ένα και μόνο Κύριο αναγνωρίζω, τον Ιησού Χριστό. Αυτός είναι ο μέγας και παντοτινός μου Κύριος, που εξουσιάζει το σώμα και την ψυχή μου, και ποτέ δε θα τον αρνηθώ». Ο ειδωλολάτρης άρχοντας με μίσος χαστούκισε τον Αιμιλιανό. Έπειτα, αφού τον βασάνισαν, τον έριξαν στη φωτιά, το δε λείψανο του Αγίου, κήδεψε μεγαλοπρεπώς η γυναίκα του άρχοντα ειδωλολάτρη, που ήταν κρυπτοχριστιανή . Απολυτίκιο: Ήχος δ’. Ο υψωθείς εν τω Σταυρώ. Ως προσφορά και ολοκάρπωμα θείον, διά πυρός προσενέχθεις τω Δεσπότη, τοις όμβροις των χαρίτων σου ευφραίνεις νυν ημάς, πυρ γαρ το ουράνιον, τη ψυχή περιφερών, ώσπερ αύραν έφερες, την κατάφλεξιν Μάρτυς. Αλλά μη παύση πάντοτε φρουρείν, τους σε τιμώντας, Αιμιλιανέ ένδοξε.  
~** Όσιος Ισαάκ ο Σύρος: Όταν είμαστε δούλοι των παθών, η ψυχή είναι νεκρή

~ : 205. Όταν είμαστε δούλοι των παθών, η
μας είναι νεκρή! 

206 . Το σιωπηλό στόμα ερμηνεύει τα μυστήρια του Θεού. Ο πολύλογος και αργολόγος απομακρύνεται από το Θεό!…  207 . Όποιος εμποδίζει το στόμα του από την καταλαλιά και κατάκριση, φυλάει την καρδιά του απαθή και βλέπει Κύριον τον Θεόν, διώκοντας μακριά τους δαίνομες της κακίας!…  208 . Ευφραίνεται η καρδιά εκείνου, που επιμελείται την ψυχή του!…  209 . Όπως το ψάρι βγαίνοντας από τη θάλασσα πεθαίνει, έτσι και ο νούς βγαίνοντας από την ενθύμηση του Θεού!…  210 . Η προσευχή θανατώνει τα πάθη!…  211 . Εάν είσαι καθαρός από τα πάθη θυμού και κακής επιθυμίας, ο ουρανός θα έλθει μέσα σου και θα δείς το Δεσπότη Χριστό και τους αγγέλους Του!…  212 . Ο θυμώδης, ο οργίλος, ο φιλόδοξος, ο πλεονέκτης, ο γαστρίμαργος, ο συναναστρεφόμενος με κοσμικούς, ο επίμονος στη γνώμη του, ο οξύχολος και ο γεμάτος πάθη, στο σκότος περπατούν!…  213 .Κοσμικός που κακοπαθεί σε φροντίδες, είναι καλύτερος από μοναχό, που κακοπαθεί στα πνευματικά!…  214 . Όποιος καταφρονεί και μικραίνει τον εαυτό του, τον σοφίζει ο Θεός!..  215 . Καθόσον ξεκόβουμε από την παρηγοριά αυτού του κόσμου, τόσο αξιωνόμαστε Θεικής χαράς, διά του Αγίου Πνεύματος!…  216 . Όποιος έχει πλούσιους φίλους, θα πτωχεύσει από το Θεό!…  217 . Όποιος ενθυμείται το θάνατο και απέχει από τις ηδονές του κόσμου αυτού, γεννήθηκε από το Θεό και ανετράφη από το άγιο Πνεύμα, απολαμβάνοντας χαρά και ευφροσύνη!…  Από τις αγιοπνευματικές εμπειρίες του αββά Ισαάκ του Σύρου 
***  Ο καιρός  σήμερα Πέμπτη στην Καλαμάτα

O καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για σήμερα Πέμπτη 18/7/2019 προβλέπεται αρχικά αίθριος.                    
Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών ο ουρανός θα είναι κυρίως καθαρός, με λίγες σποραδικές νεφώσεις. Από τις πρωινές έως και τις πρώτες μεσημβρινές ώρες θα επικρατήσει ηλιοφάνεια. Από τις μεσημβρινές ώρες μέχρι και το τέλος της ημέρας θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις, οι οποίες ενδέχεται να πυκνώνουν κατά διαστήματα.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα κυμανθεί από 21 έως 30 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 40-70%
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Β-ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Ν-ΝΔ, με ένταση 1-2 μποφόρ, τις μεσημβρινές ώρες θα ενισχυθούν, στα 2-3 μποφόρ, το απόγευμα θα στραφούν σε Δ-ΒΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ και το βράδυ θα στραφούν σε Β-ΒΑ, με ένταση 1-2 μποφόρ.
Ο δείκτης υπεριώδους ακτινοβολίας (U.V.) κατά τις μεσημβρινές ώρες και μόνο κατά το διάστημα που ο ουρανός θα είναι καθαρός, θα βρίσκεται στο 7.5 (Υψηλός).
Ο κώδικας επικινδυνότητας πυρκαγιάς για το Νομό Μεσσηνίας θα βρίσκεται στην κατηγορία 2 (Μέση).
Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος (Κώστας_Καλαμάτα) για το kalamata.meteoclub.gr/

***  Προκήρυξη στάσεων εργασίας για σήμερα και αύριο από το Σωματείο Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας

Προκήρυξη στάσεων εργασίας για σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή με αίτημα μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. O αγώνας που δίνουν οι 26 συμβασιούχοι για σταθερή και μόνιμη δουλειά είναι πρώτα απ’ όλα αγώνας των συνδικάτων. Στηρίζουμε, οργανώνουμε και συμμετέχουμε στο δίκαιο αγώνα τους.
Είναι 26 συμβασιούχοι που προσλήφθηκαν από το 2015 με 8μηνες συμβάσεις εργασίας. Με μαχητικό αγώνα, που οργάνωσε το ταξικό μας σωματείο, όλα αυτά τα χρόνια ανανεώθηκαν οι συμβάσεις τους (με αποφάσεις δικαστηρίων που αναγνώρισαν ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες).
Τώρα που φθάσαμε στην τελική ευθεία, που θα δώσει τέλος στην ανασφάλειά τους, η Δημοτική Αρχή Καλαμάτας αρνείται να πράξει το αυτονόητο. Αρνείται να πράξει ό,τι έκαναν μια σειρά από δήμαρχοι σε όλη την Ελλάδα, ώστε να οριστικοποιηθεί η μονιμοποίησή τους.
Η άρνησή τους έχει στείλει στην ανεργία τους συναδέλφους μας και έχει εντατικοποιήσει την εργασία μας. Σε πολλές περιπτώσεις αδυνατούμε να ανταποκριθούμε στις αυξημένες υποχρεώσεις.
Έχουν βάλει ως στόχο την απαξίωση της ΔΕΥΑΚ, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την πλήρη ιδιωτικοποίησή της.
Γνωρίζουν πολύ καλά ότι με την αποχώρησή τους από την εργασία διαμορφώνεται μια κατάσταση εκρηκτική για τις υπηρεσίες της ΔΕΥΑΚ.
«56 Μόνιμοι υπάλληλοι, 7 επιδοτούμενοι από τον ΟΑΕΔ ηλικίας 55-67 ετών (με διετή σύμβαση που λήγει το Νοέμβριο του 2019), 2 ΑμεΑ και 3 από την κοινωφελή εργασία, θα αναγκαστούν να καλύψουν υπηρεσίες διοίκησης, καταμέτρησης και έκδοσης λογαριασμών, λογιστικής παρακολούθησης, μελέτες και επίβλεψη έργων, βλάβες και συνδέσεις ύδρευσης-αποχέτευσης, λειτουργία και συντήρηση του Βιολογικού Καθαρισμού και συντήρηση και λειτουργία των 76 αντλιοστασίων ύδρευσης και αποχέτευσης».
Δεν τους απασχολεί, έχουν σχέδιο ιδιωτικοποίησης, αμέσως μετά τις απολύσεις που διακαώς επιθυμούν, με εργολάβους.
Ο αγώνας μας είναι ξεκάθαρος.
Παλεύουμε για να ανοίξει ο δρόμος για μόνιμη και σταθερή εργασία. Παλεύουμε μαζί με πάνω από 150 συνδικαλιστικές οργανώσεις για την κατάργηση του άρθρου 103 του Συντάγματος που απαγορεύει τη μετατροπή των σχέσεων εργασίας σε αορίστου χρόνου.
Έχουμε πείρα 3 χρόνια τώρα. Ό,τι κερδήθηκε, έγινε ύστερα από αγώνες και τη δική μας αταλάντευτη στάση. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με πλήρη δικαιώματα. Αυτή είναι η απάντησή μας στα σχέδιά τους.
Παλεύουμε για:
-Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για τις ανάγκες όλων των υπηρεσιών. Καμία απόλυση. Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους.
-Να ανοίξουμε αποφασιστικά το δρόμο για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους και για προσλήψεις που να καλύπτουν όλες τις κενές θέσεις εργασίας που προβλέπονται στο νέο Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας που πρόσφατα ψηφίστηκε, ύστερα από μαζικούς αγώνες και κινητοποιήσεις.
-Έξω οι εργολάβοι από εργασίες συντήρησης και λειτουργίας των υπηρεσιών της ΔΕΥΑΚ.
Τέλος, καλούμε τον απερχόμενο δήμαρχο και νέο περιφερειάρχη Πελοποννήσου, κ. Νίκα, να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις που έκανε δημόσια, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, και να πάρει πρωτοβουλία για νομοθετική ρύθμιση όλων των συμβασιούχων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
Τέλος, είμαστε υπερήφανοι και δικαιωμένοι ως Σωματείο για την επιτυχία που είχαμε σχετικά με τη θετική απόφαση των ασφαλιστικών για τους συμβασιούχους εργαζομένους στη ΔΕΥΑ Τριφυλίας. 13 συνάδελφοί μας δικαιώθηκαν ύστερα από τον αγώνα που έδωσε το Σωματείο μας, ώστε να αποσπάσει συναίνεση της Δημοτικής Αρχής, που έπαιξε αποφασιστικό ρόλο για τη λήψη της θετικής απόφασης. Αναμένουμε θετικές αποφάσεις και για τη ΔΕΥΑ Πύλου, όπου επίσης έχουμε αποσπάσει συναίνεση.
ΟΜΟΦΩΝΑ ΤΟ Δ.Σ. ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ

***  Εκμεταλλεύτηκαν την κακοκαιρία και διέρρηξαν το δημόσιο ΚΤΕΟ

Για τρίτη φορά άγνωστοι διέρρηξαν προχθές το βράδυ το κτήριο που στεγάζεται το δημόσιο ΚΤΕΟ στη Μεσσήνη. Η διάρρηξη σημειώθηκε από το απόγευμα της Τρίτης μέχρι το πρωί της Τετάρτης και, όπως φαίνεται, οι δράστες εκμεταλλεύτηκαν την κακοκαιρία και τους κεραυνούς, ώστε να μην αντιληφθεί κάποιος περίοικος το συναγερμό που εκτιμάται ότι ενεργοποιήθηκε.
Αυτό, μάλιστα, όπως λένε άνθρωποι που ξέρουν, έχει ξανασυμβεί, Δηλαδή, να γίνει διάρρηξη του χώρου σε βράδυ με έντονη κακοκαιρία. Α
υτή τη φορά οι δράστες παραβίασαν την κεντρική αλουμινένια πόρτα του κτηρίου και ακολούθως πήγαν στα γραφεία. Εκεί αναστάτωσαν όλους τους χώρους και τελικά έφυγαν αφαιρώντας περίπου 700 ευρώ. Ευτυχώς δεν πείραξαν μηχανήματα και υπολογιστές. Β.Β

***  Δωρεάν σεμινάριο από το Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας

~  «Από το Α ως το Ω του κινηματογραφικού λεξιλογίου» 
Δύο καταξιωμένους σκηνοθέτες από την Ιταλία, τον Mario Brenta και την Karine De Villiers, φιλοξενεί, σήμερα Πέμπτη 18 και αύριο Παρασκευή, 19 Ιουλίου, το Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας, διοργανωτής φορέας του Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου.
Οι προσκεκλημένοι θα δώσουν ένα διήμερο σεμινάριο με θέμα "Από το άλφα ως το ωμέγα του κινηματογραφικού λεξιλογίου" (η κλασική δομή διήγησης, το ντοκιμαντέρ, η πειραματική πρωτοπορία).
Το σεμινάριο, που πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Δίκτυο Ελληνοϊταλικής Πολιτιστικής Συνεργασίας, θα πραγματοποιηθεί στον Πολυχώρο Α49 (Αναγνωσταρά 49).
Παράλληλα, μετά τις εργασίες του, και τις δυο ημέρες, θα προβληθούν αντίστοιχα τα ντοκιμαντέρ των δύο εισηγητών "The Cat's Smile" και “Calle de la Pieta”
Η συμμετοχή στο σεμινάριο είναι δωρεάν (απαιτείται δήλωση συμμετοχής). Η δε είσοδος στην προβολή του ντοκιμαντέρ είναι ανοιχτή.
Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να δηλώσει συμμετοχή στην email peldocfest@gmail.com (με θέμα: Συμμετοχή στο σεμινάριο, όπου θα αναγράφει ονοματεπώνυμο και στοιχεία επικοινωνίας).
 Πρόγραμμα
Πέμπτη 18/07

19:00-22:00 Σεμινάριο με προβολή ντοκιμαντέρ “Calle de la Pieta”
Το ντοκιμαντέρ "Calle de la Pieta" είναι το χρονικό των τελευταίων ημερών του  Τιτσιάνο Βετσέλλιο, του Ιταλού ζωγράφου της Αναγέννησης, (1488 -1576) που στις 26 Αυγούστου 1576 αφήνει την τελευταία του πνοή ζωγραφίζοντας στην Calle de la Pieta στη Βενετία (θύμα, μαζί με χιλιάδες άλλους ανθρώπους της επιδημίας πανώλης που έπληξε την ιταλική πόλη εκείνη την περίοδο).
 Παρασκευή 19/07
19:00-22:00 Σεμινάριο με προβολή Ντοκιμαντέρ  "The Cat's Smile"
«Το χαμόγελο της γάτας» είναι μια παρατηρητική ματιά στην πραγματικότητα  όπως αυτή αποτυπώνεται στους δρόμους των πόλεων - μια εικόνα  που υποδηλώνει την κρίση και την παρακμή της δυτικής κοινωνίας στην εποχή της παγκοσμιοποίησης. Μια εικόνα μεταξύ ακραίου πλούτου και ακραίας φτώχειας, ανάμεσα στην πραγματικότητα και την ψευδαίσθηση.

***   Αίτημα εισδοχής στο CIOFF® και 15ο Διεθνές Φεστιβάλ Παράδοσης στο Δήμο Τριφυλίας

Μόλις ένα βήμα πριν από την εισδοχή του ως μέλος του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος του CIOFF® (σ.σ. International Council of Organizations of Folk Festivals and Folk Art - Διεθνές Συμβούλιο Οργανωτών Εκδηλώσεων Λαϊκού Πολιτισμού και Παραδοσιακών Τεχνών) βρίσκεται ο Δήμος Τριφυλίας και η Κοινωφελής του Επιχείρηση (Κ.Ε.Π.Π.Α.ΠΕ.ΔΗ.Τ.), ενώ και φέτος αναλαμβάνουν εξ ολοκλήρου τη 15η διοργάνωση του Διεθνούς Φεστιβάλ Παράδοσης «Κυπαρισσιακές Ηλιαχτίδες»!
Σε σχετικό δελτίο Τύπου αναφέρεται: «Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Τριφυλίας την 26η/07/2018 υπέβαλε αίτημα εισδοχής ως μέλος του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος  του Διεθνούς Συμβουλίου των Οργανωτών Εκδηλώσεων Λαϊκού Πολιτισμού & Παραδοσιακών Τεχνών (CIOFF), αφού το ΦΕΚ σύστασής της είχε ήδη υποβληθεί 6 μήνες πριν και λάβει θετική απάντηση ως προς τη δυνατότητα υποβολής του αιτήματος.
Το αίτημα εντάχθηκε στα θέματα της ημερήσιας διάταξης της Γενικής Συνέλευσης του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος την 24η/11/2018  με θετική εισήγηση από το Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος και ο δήμαρχος Τριφυλίας προσκλήθηκε επίσημα να υποστηρίξει το αίτημα.
Πλην όμως στη Γενική Συνέλευση ο προεδρεύων αυτής αυθαίρετα και ανεξήγητα, με δική του απόφαση και όχι της γενικής συνέλευσης, δεν επέτρεψε το θέμα να συζητηθεί, αμφισβητώντας τη δυνατότητα των Κοινωφελών Επιχειρήσεων των Δήμων ως Ν.Π.Ι.Δ. να είναι μέλη του CIOFF,  όταν ήδη δύο επιχειρήσεις Δήμων (Ιωαννίνων και Βέροιας)  με την ίδια νομική μορφή ήταν μέλη του. Το θέμα κατόπιν πιέσεων παραπέμφθηκε στο Διεθνές Νομικό Τμήμα του CIOFF και στη συνέχεια προς γνωμοδότηση από τους νομικούς  του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος, για να εξετασθεί κατά την ελληνική νομοθεσία.
Το Ελληνικό Εθνικό Τμήμα στις 12/07/2019 μας γνωστοποίησε πως κατά την Ελληνική Νομοθεσία και το Καταστατικό του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος, η Κοινωφελής Επιχείρηση μπορεί να αιτηθεί την εισδοχή της ως μέλος, αφού αναγνωρισμένα παρουσιάζει σχετική με του σκοπούς του CIOFF δραστηριότητα.
Κατόπιν της θετικής αυτής έκβασης, το αίτημα εισδοχής μέλους της Επιχείρησης του Δήμου μας, με την ήδη υπάρχουσα θετική εισήγηση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος, θα συζητηθεί στην επόμενη γενική συνέλευση. Στο πλαίσιο της συνεργασίας με το ΜΕΣΚ για τη  διοργάνωση του ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ “ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΚΕΣ ΗΛΙΑΧΤΙΔΕΣ”, υπό την αιγίδα του CIOFF και σε αναμονή της απόφασης της γενικής συνέλευσης του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος, θα χρηματοδοτήσει εξ ολοκλήρου τη 15η διοργάνωση από 28/8 έως και 1/9, με την πεποίθηση ότι προάγει υψηλές αξίες, όπως η διασφάλιση, προώθηση και διάχυση του παραδοσιακού πολιτισμού και λαογραφίας, η ειρήνη και η συναδέλφωση των λαών».

***  Με… αυτοδυναμία προχωρά η απλή αναλογική - Αναφανδόν υπέρ των αλλαγών ο Παναγιώτης Νίκας

~  Για να υπάρχει "κυβερνησιμότητα"Κατά τις επόμενες ημέρες αναμένεται το υπουργείο Εσωτερικών να έχει ολοκληρώσει τη σύνταξη της ρύθμισης περί «κυβερνησιμότητας» των Δήμων και των Περιφερειών. Ενδεχομένως, διευκρινίζουν αρμόδιες πηγές, η προωθούμενη ρύθμιση να συμπεριληφθεί στο πρώτο νομοσχέδιο που θα καταθέσει η κυβέρνηση στη Βουλή και συγκεκριμένα στις 23 Ιουλίου.
Αν και μέχρι πρότινος θεωρούνταν δεδομένο ότι η εν λόγω ρύθμιση θα συμπεριληφθεί στο πρώτο κυβερνητικό νομοσχέδιο, το ενδεχόμενο να μετατεθεί για λίγο χρονικά δημιουργεί την αίσθηση ότι το υπουργείο αναζητά τη φόρμουλα ισορροπίας μεταξύ ενός δεξιάς αντίληψης δημαρχοκεντρικού ή περιφερειαρχοκεντρικού μοντέλου διοίκησης και της τήρησης της συνταγματικής τάξης. Άλλωστε, ο αρμόδιος υπουργός Τ. Θεοδωρικάκος έχει υπογραμμίσει ότι η προωθούμενη ρύθμιση πρέπει να είναι «συνταγματικά εντάξει».
Αυτό που θεωρείται «κλειδωμένο», μετά και την προχθεσινή –περίπου τρίωρη– συνάντηση του υπουργού Εσωτερικών με τους περιφερειάρχες που εκλέχθηκαν στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές (παρευρέθηκαν 12 περιφερειάρχες, απουσίαζε ο περιφερειάρχης Δυτ. Μακεδονίας Γ. Κασαπίδης), είναι η διασφάλιση αυτοδυναμίας της παράταξης του περιφερειάρχη ή του δημάρχου στη σύνθεση των Οικονομικών (και άλλων κρίσιμων) Επιτροπών, αλλά και των νομικών προσώπων.
Περιφερειάρχες πρότειναν στον υπουργό να προβλεφθεί αυτοδυναμία τριών πέμπτων, όπως ισχύει με τον «Καλλικράτη», για τις τρέχουσες θητείες. Επικρατούσα άποψη είναι ότι οι αποφάσεις των Οικονομικών Επιτροπών πρέπει να επικυρώνονται και από τα Περιφερειακά ή Δημοτικά Συμβούλια και να μην παρακάμπτονται.
Στο θέμα αυτό, η συζήτηση εστίασε στο πόσες ψηφοφορίες θα απαιτηθεί να διεξαχθούν από τα συμβούλια και εάν σε κάποια φάση ψηφοφορίας θα απαιτηθεί σχετική –και όχι απόλυτη– πλειοψηφία, προκειμένου να εγκριθεί η εισήγηση της Οικονομικής Επιτροπής.
Η συναντίληψη που επικράτησε μεταξύ υπουργού και περιφερειαρχών στην ανάγκη διασφάλισης της «κυβερνησιμότητας» ήταν εξαρχής αναμενόμενη. Άλλωστε, 11 από τους 13 περιφερειάρχες υποστηρίχτηκαν από τη Ν.Δ. και ένας 12ος ήταν «αντάρτης» της Ν.Δ. Η προωθούμενη ρύθμιση αναμένεται όχι μόνο να τροποποιεί τον «Κλεισθένη», αλλά και να «ακουμπά» στον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων.
Σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο νέος περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παν. Νίκας, επιβεβαίωσε την πλήρη ταύτιση απόψεων μεταξύ αυτοδιοικητικών και κυβέρνησης υπό το πρόσχημα να μπορούν να λειτουργήσουν περιφέρειες και δήμοι.
Μάλιστα, προκειμένου να "αποενοχοποιήσει" την κυβέρνηση, σημείωσε ότι η κατάργηση της απλής αναλογικής αποτελεί αίτημα πρωτίστως των δημάρχων και των περιφερειαρχών, "ξεχνώντας;" ότι το δεδομένο εκλογικό σύστημα και η κατάργησή του αποτελούσε προεκλογική σημαία της Ν.Δ. Τόνισε ότι για να λειτουργήσει η Αυτοδιοίκηση "πρέπει να τελειώνουμε με την απλή αναλογική, τελεία και παύλα".

***  Ντίνα Νικολάκου: "Πραξικόπημα οι αποφάσεις για αλλαγές στην απλή αναλογική"

Απαντά στον Παναγιώτη Νίκα ζητώντας του να σεβαστεί τη βούληση των ψηφοφόρων  Οι υπό… τεκνοποίηση αλλαγές της απλής αναλογικής σε Δήμους και Περιφέρειες βρίσκουν την απερχόμενη πλειοψηφία στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, όπως είναι φυσικό, εντελώς αντίθετη. Μάλιστα, στο Περιφερειακό Συμβούλιο της ερχόμενης εβδομάδας θα κληθούν όλες οι παρατάξεις να πάρουν καθαρή θέση, μια και αποτελεί υπό συζήτηση θέμα.
Μιλώντας στο "Θ" η θεματική αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου τόνισε ότι τα σχέδια της κυβέρνησης για αλλαγές στον εκλογικό νόμο "νοθεύουν" τη βούληση των πολιτών: "Οι ψηφοφόροι εξέλεξαν το νέο Περιφερειακό Συμβούλιο κάτω από δεδομένες συνθήκες και όχι σύμφωνα με το ποιο κόμμα βρίσκεται στην κυβέρνηση. Οι προτεινόμενες αλλαγές από την πλευρά του υπουργού Εσωτερικών προκαλούν το… βιασμό της ψήφου των πολιτών, θα έλεγα με έναν πραξικοπηματικό και αντισυνταγματικό τρόπο.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται με τις δηλώσεις του και ο κ. Νίκας, ο οποίος σημειωτέον επωφελήθηκε από το εκλογικό σύστημα των δύο γύρων. Όταν υπάρχουν αναλυτές, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι ο δεύτερος γύρος ήταν αχρείαστος για το τελικό αποτέλεσμα και το μοίρασμα των εδρών, απορώ ο κ. Νίκας που βρίσκει το… θράσος και υποστηρίζει τις αλλαγές. Τη στιγμή, μάλιστα, που πρωτοστάτησε και σε συμμαχίες κάτω από το τραπέζι.
Προσωπικά, έχω μάθει να αγωνίζομαι τόσο από τη θέση της αντιπολίτευσης όσο και της συμπολίτευσης. Αλλά αυτό έγινε με… καθαρά χαρτιά και όχι με… σημαδεμένη τράπουλα.
Θα πρέπει, λοιπόν, τόσο το υπουργείο όσο και ο κ. Νίκας να σεβαστούν τη βούληση των ψηφοφόρων, οι οποίοι ζητούν συνεννόηση και συνεργασίες μεταξύ των παρατάξεων. Η Δημοκρατία αυτό επιτάσσει και όλα τ' άλλα είναι εκ του πονηρού. Θα πρέπει, λοιπόν, όλοι να δεχτούμε τα τετελεσμένα και όχι να σχεδιάζουμε ανατροπές, οι οποίες μας θυμίζουν άλλες εποχές.
Αυτό που είναι σίγουρο, εμείς από την πλευρά μας θα παλέψουμε με όσες δυνάμεις διαθέτουμε, ώστε να μην περάσουν τα σχέδια όλων εκείνων που θέλουν να αλλοιώσουν τη βούληση των Πελοποννησίων". Α.Π.

***  Δημήτρης Καφαντάρης: Παρελθόν πλέον το πρόβλημα της γης υψηλής παραγωγικότητας

~  Έπειτα από οργανωμένες προσπάθειες του δημάρχου Πύλου-Νέστορος, Δημήτρη Καφαντάρη και της Δημοτικής Αρχής, δόθηκαν επιτέλους οι απαντήσεις από την αρμόδια Διεύθυνση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας σχετικά με το χαρακτηρισμό μιας έκτασης ως Γεωργικής Γης υψηλής παραγωγικότητας και τη συσχέτισή της με τη  γνωμοδότηση της Π.Ε.Χ.Ω.Π., που, όπως αναφέρεται, αποτελεί απλή έκφραση γνώμης και όχι δικαιολογητικό το οποίο θα πρέπει να καταθέτει ο ενδιαφερόμενος προκειμένου να εκδώσει οικοδομική άδεια σε εκτός σχεδίου περιοχή.
Η κατεύθυνση που είχαν δώσει για το επίμαχο αυτό θέμα, προ πολλών ετών, τόσο ο κ. Καφαντάρης και τα μέλη της Δημοτικής Αρχής, όσο και το Δημοτικό Συμβούλιο, με σχετική απόφασή του, βρίσκεται σε απόλυτη ταύτιση με τις απαντήσεις που δίνονται από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
Ωστόσο, η αρμόδια Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου, που έχει και την αποκλειστική ευθύνη για την έκδοση των οικοδομικών αδειών, διαφωνούσε ως προς την υλοποίησή της, καθώς υπήρχε από μεριάς της υπηρεσίας η απαίτηση προσκόμισης των συνοδευτικών εγγράφων (γνωμοδότηση της Π.Ε.Χ.Ω.Π.), τα οποία όμως δεν είχαν την πληρότητα που απαιτούνταν, αλλά αποτελούσαν μια απλή έκφραση γνώμης και όχι χαρακτηρισμό γης.
Αυτό είχε ως συνέπεια την επί ετών ταλαιπωρία πολλών ιδιοκτητών εκτάσεων και την τεράστια μείωση της αξίας των περιουσίων σε συγκεκριμένες περιοχές του Δήμου Πύλου- Νέστορος.
Συγκεκριμένα, στο πρώτο από τα σχετικά έγγραφα, με αρ. πρωτ. ΥΠΕΝ/ΔΠΟΛΣ/46282/1176/28-06-2019, που εξέδωσε η Διεύθυνση Πολεοδομικού Σχεδιασμού της Γενικής Διεύθυνσης Πολεοδομίας του  υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας απαντάται ότι «η γνωμοδότηση της Π.Ε.Χ.Ω.Π. δεν αποτελεί δικαιολογητικό το οποίο θα πρέπει να καταθέτει ο ενδιαφερόμενος προκειμένου να εκδώσει οικοδομική άδεια σε εκτός σχεδίου περιοχή».
Επιπλέον, με το έγγραφο με αρ. πρωτ. ΥΠΕΝ/ΔΑΟΚΑ/33605/1502/04-07-2019, η Διεύθυνση Αρχιτεκτονικής Οικοδομικών Κανονισμών και Αδειοδοτήσεων της Γενικής Διεύθυνσης Πολεοδομίας, της Γενικής Γραμματείας Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος του  υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας επισημαίνει ότι «η πληρότητα δε της γνωμοδότησης (της Π.Ε.Χ.Ω.Π.) αφορά τόσο στο χαρακτηρισμό της γεωργικής γης ως Γεωργικής Γης υψηλής παραγωγικότητας ή όχι, όσο και στο επιτρεπτό της αιτούμενης εγκατάστασης», κάτι που όμως δε συνέβαινε, διότι η γνωμοδότηση της Π.Ε.Χ.Ω.Π. ποτέ δε χαρακτήριζε μια έκταση, αλλά αποτελούσε μια απλή έκφραση γνώμης και δεν αναφερόταν στο επιτρεπτό ή μη της αιτούμενης εγκατάστασης.
Εν κατακλείδι, δίνεται λύση, από την παρούσα Δημοτική Αρχή, σε ένα χρόνιο πρόβλημα που εκμηδένιζε τις περιουσίες των πολιτών σε συγκεκριμένες περιοχές του Δήμου και αποτελούσε τροχοπέδη στην ανάπτυξη και την οικονομική ευμάρεια πολλών ιδιοκτητών γης, καθώς αναμένεται ότι πλέον η  αρμόδια Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου έχει κατανοήσει τις οδηγίες του αρμόδιου υπουργείου και θα λειτουργήσει υπό αυτό το πρίσμα.

***  Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας: Προχωρά η ανέγερση του νέου κτηρίου

Το Δημαρχείο Καλαμάτας επισκέφθηκε και συναντήθηκε με το δήμαρχο Παν. Νίκα χθες η κα Ελένη Πιπερίδου, διευθύντρια του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας. Η κα Πιπερίδου ζήτησε να ενημερωθεί για την πορεία της μελέτης ανέγερσης νέου κτηρίου του σχολείου, σε δημοτικό χώρο απέναντι από το κλειστό γυμναστήριο «Τέντα».
Ο Π. Νίκας την πληροφόρησε ότι έχει υποβληθεί φάκελος στο υπουργείο Παιδείας για την έγκριση της κτηριολογικής μελέτης και, αφού η έγκριση δοθεί, θα υποβληθεί αίτημα μέχρι 31 Οκτωβρίου 2019 για ένταξη στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Φιλόδημος».
Επίσης, συζητήθηκε η αξιοποίηση των μεγάλων δωρεών του Ιδρύματος Γεωργίου και Βικτωρίας Καρέλια, ύψους 175.000 ευρώ συνολικά, με σκοπούς τη βελτίωση της ποιότητας των παρεχομένων υπηρεσιών και τη βελτίωση της λειτουργικότητας του σχολείου.
Η εκταμίευση θα γίνει άμεσα, εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς.

***  Καθαρισμοί από ανεπιθύμητη βλάστηση

 Συνεχίζει ο Δήμος Καλαμάτας, όπως μας ενημερώνει η Δημοτική Αρχή, τους καθαρισμούς δημοτικών χώρων από ανεπιθύμητη βλάστηση. Αυτές τις ημέρες καθαρίσθηκε το αλσύλλιο βορείως του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος. Τα συνεργεία θα συνεχίσουν τις παρεμβάσεις σε διάφορα σημεία της Καλαμάτας. 
Μακάρι να προλάβουν να καθαρίσουν τα δημοτικά, τουλάχιστον, οικόπεδα και χώρους πριν συμβεί καμία απευκταία πυρκαγιά…  Α.Π. 

***  Η Πελοπόννησος "ψάχνει" τα κρουαζιερόπλοια…

Στα 165 εκατομμύρια ευρώ διαμορφώθηκε το πλεόνασμα του ταξιδιωτικού ισοζυγίου την περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου 2019, έναντι πλεονάσματος 127 εκατομμυρίων ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2018, σημειώνοντας αύξηση κατά 29,5%, σύμφωνα με τα οριστικά στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος.
Η εξέλιξη αυτή οφείλεται στη μεγαλύτερη αύξηση των ταξιδιωτικών εισπράξεων (κατά 193 εκατ. ευρώ ή 34,8%) από αυτή των ταξιδιωτικών πληρωμών (κατά 155 εκατ. ευρώ ή 36,4%).
Η αύξηση των ταξιδιωτικών εισπράξεων την περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου 2019 έναντι της αντίστοιχης περιόδου του 2018 ήταν αποτέλεσμα της αύξησης της εισερχόμενης κίνησης μη κατοίκων ταξιδιωτών κατά 7,0%, καθώς και της μέσης δαπάνης ανά ταξίδι κατά 78 ευρώ ή 26,0% (Ιανουάριος-Μάρτιος 2019: 379 ευρώ, Ιανουάριος-Μάρτιος 2018: 301 ευρώ).
Αναλυτικότερα, αύξηση κατά 13,9% παρουσίασε η δαπάνη ανά διανυκτέρευση (Ιανουάριος-Μάρτιος 2019: 63 ευρώ, Ιανουάριος-Μάρτιος 2018: 55 ευρώ), ενώ η μέση διάρκεια παραμονής διαμορφώθηκε στις 6,0 διανυκτερεύσεις, αυξημένη κατά 10,5% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2018 (5,4 διανυκτερεύσεις). Ο συνολικός αριθμός διανυκτερεύσεων την περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου 2019 παρουσίασε αύξηση κατά 18,3% και διαμορφώθηκε στις 11.860 χιλ. διανυκτερεύσεις (Ιανουάριος-Μάρτιος 2018: 10.026 χιλ. διανυκτερεύσεις).
 Ταξιδιωτικές εισπράξεις
Οι ταξιδιωτικές εισπράξεις την περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου 2019 διαμορφώθηκαν στα 747 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 34,8% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2018. Η εξέλιξη αυτή οφείλεται στην αύξηση των εισπράξεων από τους κατοίκους των χωρών της Ε.Ε.-28 κατά 23,2%, οι οποίες διαμορφώθηκαν στα 402 εκατ. ευρώ, αντιπροσωπεύοντας το 53,8% του συνόλου των εισπράξεων, καθώς και των εισπράξεων από τους κατοίκους των χωρών εκτός της Ε.Ε.-28 κατά 50,6%, οι οποίες διαμορφώθηκαν στα 333 εκατ. ευρώ.
 Κρουαζιέρες
H Τράπεζα της Ελλάδος διεξάγει από το 2012 συμπληρωματική έρευνα στον τομέα της κρουαζιέρας, με σκοπό τον εμπλουτισμό των στατιστικών στοιχείων που αντλούνται από την Έρευνα Συνόρων.
Ακολουθώντας την παγιωμένη πλέον μεθοδολογία, για την περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου 2019 συλλέχθηκαν λεπτομερή στοιχεία από 16 ελληνικούς λιμένες, τα οποία κάλυψαν το 85,3% των συνολικών αφίξεων κρουαζιερόπλοιων στη χώρα.
Κατά την επισκοπούμενη περίοδο καταγράφηκαν 68 αφίξεις κρουαζιερόπλοιων (Ιανουάριος-Μάρτιος 2018: 41 αφίξεις), με 91,8 χιλ. επισκέψεις επιβατών, έναντι 67,2 χιλ. επισκέψεων επιβατών την αντίστοιχη περίοδο του 2018. Από τη συμπληρωματική έρευνα προέκυψε ότι το 82,2% των επιβατών ήταν διερχόμενοι επισκέπτες, οι οποίοι κατά μέσο όρο πραγματοποίησαν 2,4 στάσεις σε ελληνικά λιμάνια, έναντι 1,5 στάσεων την αντίστοιχη περίοδο του 2018.
Την περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου 2019 οι συνολικές εισπράξεις από επιβάτες κρουαζιέρας αυξήθηκαν κατά 64,9% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2018 και ανήλθαν στα 12,4 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων 0,8 εκατ. ευρώ συμπεριλαμβάνονται στα καταγραφόμενα στοιχεία από την Έρευνα Συνόρων, καθώς αφορούν ταξιδιώτες που αναχώρησαν από την Ελλάδα (last port), ενώ 11,6 εκατ. ευρώ αντιπροσωπεύουν πρόσθετα έσοδα που καταγράφονται στη συμπληρωματική έρευνα.
Το κυριότερο λιμάνι από πλευράς εισπράξεων κρουαζιέρας είναι το λιμάνι του Πειραιά, με συμμετοχή 52,0% επί του συνόλου. Ακολουθούν το λιμάνι του Ηρακλείου και το λιμάνι της Κέρκυρας, με 23,3% και 6,0% των εισπράξεων αντίστοιχα. Οι επτά σημαντικότεροι λιμένες αφίξεως κρουαζιερόπλοιων καλύπτουν το 93,1% των συνολικών εισπράξεων από κρουαζιέρες και το 84,5% των συνολικών επισκέψεων επιβατών.
Οι συνολικές διανυκτερεύσεις εκτός κρουαζιερόπλοιων διαμορφώθηκαν στις 130 χιλ. διανυκτερεύσεις, αυξημένες κατά 28,1%, επηρεάζοντας θετικά τη διαμόρφωση των εισπράξεων από την κρουαζιέρα. Οι συνολικοί επιβάτες κρουαζιέρας για την επισκοπούμενη περίοδο εκτιμώνται σε 38 χιλιάδες, παρουσιάζοντας μείωση κατά 15,8%.
 Ταξιδιωτικό ισοζύγιο ανά Περιφέρεια
Όπως προκύπτει από την Έρευνα Συνόρων, οι ταξιδιωτικές εισπράξεις (πλην κρουαζιέρας) την περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου 2019 διαμορφώθηκαν στα 735 εκατ. ευρώ. Ο κύριος όγκος των εισπράξεων, σε ποσοστό 80,8% του συνόλου, πραγματοποιήθηκε σε τέσσερις περιφέρειες, ως εξής: Περιφέρεια Αττικής (393 εκατ. ευρώ), Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (127 εκατ. ευρώ), Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (41 εκατ. ευρώ) και Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (33 εκατ. ευρώ).
Στο σύνολο των υπόλοιπων Περιφερειών (Κρήτης, Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου, Στερεάς Ελλάδας, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Ιονίων Νήσων, Δυτικής Μακεδονίας και Βορείου Αιγαίου) οι εισπράξεις διαμορφώθηκαν στα 141 εκατ. ευρώ.
Την περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου 2019 οι ταξιδιώτες που επισκέφθηκαν την Ελλάδα πραγματοποίησαν συνολικά 2.179 χιλ. επισκέψεις στις 13 Περιφέρειες της χώρας. Ο αριθμός αυτός είναι μεγαλύτερος από τη συνολική εισερχόμενη ταξιδιωτική κίνηση, καθώς ένας ταξιδιώτης μπορεί να επισκεφθεί περισσότερες από μία περιφέρειες κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του.
Ο μεγαλύτερος όγκος των επισκέψεων, σε ποσοστό 80,7% του συνόλου, πραγματοποιήθηκε σε τέσσερις περιφέρειες, ως εξής: Περιφέρεια Αττικής (846 χιλ.), Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (536 χιλ.), Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (297 χιλ.) και Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (80 χιλ.). Στο σύνολο των υπόλοιπων Περιφερειών (Ηπείρου, Στερεάς Ελλάδας, Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου, Κρήτης, Θεσσαλίας, Δυτικής Μακεδονίας, Ιονίων Νήσων και Βορείου Αιγαίου) πραγματοποιήθηκαν 420 χιλ. επισκέψεις.
Οι διανυκτερεύσεις ταξιδιωτών στην Ελλάδα διαμορφώθηκαν στις 11.772 χιλ. την επισκοπούμενη περίοδο. Σύμφωνα με την κατανομή των διανυκτερεύσεων στις 13 Περιφέρειες της χώρας, το 81,0% των διανυκτερεύσεων πραγματοποιήθηκε σε πέντε περιφέρειες, ως εξής: Περιφέρεια Αττικής (5.642 χιλ.), Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (2.167 χιλ.), Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (630 χιλ.), Περιφέρεια Κρήτης (603 χιλ.) και Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (488 χιλ.). Στο σύνολο των υπόλοιπων Περιφερειών (Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας, Ιονίων Νήσων, Στερεάς Ελλάδας, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Βορείου Αιγαίου και Δυτικής Μακεδονίας) πραγματοποιήθηκαν 2.242 χιλ. διανυκτερεύσεις.

*** ΕΙΔΗΣΕΙΣ  ενημέρωση μέσα από  βίντεο  18-07-2019 Σχολιάζοντας  :
.-1 Ο. Κ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ στη τηλεόραση Σχολιάζοντας 17-07-2019: https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10215817203276506/  .- 
2~ Η ορκωμοσία χθες 17-07-2019 σχόλια : https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10215817548045125/  .-
 3~ Ο .κ. Τασούλας...νέος πρόεδρος  Βουλής . Σχολιάζοντας 17-07-2019: https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10215817603766518/  .-                                     
4 ~ Ο Κ. Μητσοτάκης τι έλεγε πριν για Μάτι και τι πράττει σήμερα 17-07-2019 : https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10215818054497786/  .-
 5~ Ο Κ. Τσουβάλας Γ. Γ. Υπουργείου Προστασίας πολίτου σχόλια 17-07-2019: https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10215818738434884/ .-
 6~ Ο Κ. Μαυρωτάς Γ. Γ. Αθλητισμού σχόλια 17-07-2019 : https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10215818897998873/ .- 
 7~ Η κ. Σδούκου Γ. Γ. Ενέργειας σχόλια 17-07-2019 : https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10215819097443859/   .-                                      8.-Από Ορκωμοσία Ελλήνων βουλευτών Τετάρτη 17-07-2019 : https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10215814572090728/   .-                                           9.- Βουλευτές νέας Βουλής και δηλώσεις 17-07-2019 : https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10215814559490413/    .-                                     10.- ΟΡΚΟΜΟΣΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΏΝ 17-07-2019 και βολευτάκιδων !: https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10215814493248757/   .- 

***   Η Άγκυρα ετοιμάζει μείζονα κρίση: Στέλνει πολεμικά πλοία & υποβρύχια μαζί με το Oruc Reis στην κυπριακή ΑΟΖ…

Άμεση είναι η απάντηση της Τουρκίας στην απόφαση των ΗΠΑ να την αποβάλουν από το πρόγραμμα των F-35 (τουλάχιστον προς ώρας) και η Άγκυρα προχωράει με γρήγορα βήματα προς την δημιουργία ελληνοτουρκικής κρίσης. 
Ήδη προχώρησε στην πρόκληση σοβαρότατου επεισοδίου στον Έβρο με την εισβολή επί ελληνικού εδάφους 4 Τούρκων στρατιωτών οι οποίοι απείλησαν δύο Έλληνες ψαράδες στο Δέλτα του Έβρου.
Την ίδια στιγμή ετοιμάζεται για μια ακόμα εισβολή στην κυπριακή ΑΟΖ με την αποστολή ενός τέταρτου ερευνητικού πλοίου, του Oruc Reis. Λίγες ώρες μετά την δήλωση του ηγέτη της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Τουρκίας, Κεμάλ Κιλιντσάρογλου, περί πλήρης απομόνωσης της Αγκυρας στην ανατολική Μεσόγειο το κεντρικό δελτίο του δικτύου ATV ανέφερε χαρακτηριστικά ότι μετά τις κυρώσεις της ΕΕ στην Αγκυρα «θεώρησαν πως η Τουρκία θα κάνει πίσω. Ομως έκαναν λάθος».  Σε αυτά έρχεται να προστεθεί και η απόφαση των ΗΠΑ για μη παράδοση των F-35 στην Άγκυρα.  Το πρακτορείο Anadolu είχε προαναγγείλει την αποστολή του τέταρτου πλοίου Oruc Reis  Κατά την ίδια πηγή, πέρα από τα γεωτρύπανα Γιαβούζ και Φατίχ και το Μπαρμπαρός, «πλώρη» για την ΑΟΖ της Κύπρου ετοιμάζεται να βάλει το ερευνητικό σκάφος Oruc Reis (Ορούτς Ρέις).  Ηδη στα τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης άρχισαν να κυκλοφορούν τα σχετικά βίντεο  Αυτό που όμως δείχνει την ετοιμότητα της Τουρκίας για πρόκληση μείζονας κρίσης είναι ότι τα τέσσερα πλέον ερευνητικά σκάφη θα συνοδεύονται από πολεμικά πλοία, υποβρύχια καθώς και από μη επανδρωμένα αεροσκάφη.  Σημειώνεται ότι στην ΑΟΖ της Κύπρου βρίσκεται και η τουρκική Ακτοφυλακή η οποία πραγματοποιεί περιπολίες.  Στα τουρκικά ΜΜΕ γίνονται εκτενείς αναφορές για τις θέσεις που θα λάβουν τα τουρκικά πλοία πέριξ της Κύπρου.
***   Σε κλίμα συναίνεσης η εκλογή του νέου προέδρου της Βουλής…

Ο βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ Κωνσταντίνος Τασούλας αναμένεται να αναδειχθεί, σε λίγη ώρα, πρόεδρος της Βουλής. Η διαδικασία εκλογής έχει προσδιοριστεί για τις 10:30, ενώ θα ακολουθήσει η προγραμματική ομιλία του νέου προέδρου της Βουλής και η τελετή παράδοσης-παραλαβής.  
Τον Κωνσταντίνο Τασούλα θα ψηφίσει, όχι μόνο η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, αλλά την εκλογή του θα στηρίξουν και κόμματα της αντιπολίτευσης, αφού ήδη σχετική δήλωση έχουν κάνει η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ.  Μετά την εκλογή του προέδρου της Βουλής θα ακολουθήσει νέα συνεδρίαση για την εκλογή των αντιπροέδρων. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, η ΝΔ θα προτείνει ως αντιπροέδρους της Βουλής τους κ.κ. Νικήτα Κακλαμάνη, Θανάση Μπούρα και Χαράλαμπο Αθανασίου. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα προτείνει τον Δημήτρη Βίτσα. Το ΚΙΝΑΛ θα προτείνει αντιπρόεδρο τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο και το ΚΚΕ τον Γιάννη Λαμπρούλη.

***  Αντάρτες στη Συρία αποκαλύπτουν: «Στην πρώτη γραμμή πολεμούν ρωσικές Ειδικές Δυνάμεις»…

~  Η Ρωσία φέρεται να ανέπτυξε τις τελευταίες ημέρες μέλη των ειδικών δυνάμεών της, στην Συρία, στο πλευρό των καθεστωτικών δυνάμεων που δυσκολεύονται να κερδίσουν εδάφη στην επιχείρηση την οποία διεξάγουν τους τελευταίους δύο μήνες στο ύστατο μεγάλο οχυρό τζιχαντιστών και άλλων ανταρτών στο βορειοδυτικό τμήμα της εμπόλεμης χώρας, σύμφωνα με αξιωματικούς διαφόρων παρατάξεων ανταρτών. 
Κατ’ αυτούς, μολονότι μέχρι τώρα Ρώσοι αξιωματικοί και στρατιώτες βρίσκονταν στα μετόπισθεν και διηύθυναν κινήσεις, αναπτύσσοντας ελεύθερους σκοπευτές ή εκτοξεύοντας πυραύλους, αυτή ήταν η πρώτη φορά που άνδρες των ρωσικών ειδικών δυνάμεων ενεπλάκησαν άμεσα στις μάχες, στην πρώτη γραμμή, κατά τη διάρκεια της ευρείας κλίμακας επιχείρησης που άρχισε στα τέλη Απριλίου. Ειδικές δυνάμεις της Ρωσίας στο πεδίο της μάχης
«Οι ρωσικές ειδικές δυνάμεις είναι πλέον παρούσες στο πεδίο της μάχης. Οι Ρώσοι επεμβαίνουν άμεσα τώρα», υποστήριξε ο Νάτζι Μουστάφα, εκπρόσωπος του Μετώπου Εθνικής Απελευθέρωσης, μιας συμμαχίας οργανώσεων ανταρτών που υποστηρίζεται από την Τουρκία. Ρωσικά στρατεύματα συμμετείχαν σε έφοδο των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων για την ανακατάληψη του στρατηγικής σημασίας λόγου Χαμέιματ, στο βόρειο τμήμα της επαρχίας Χάμα, που έπεσε στα χέρια των ανταρτών πριν από μία εβδομάδα, και τον ανέκτησαν έπειτα από αρκετές αλλεπάλληλες αποτυχημένες απόπειρες των στρατιωτών του Μπασάρ αλ Άσαντ. «Όταν οι δυνάμεις του Άσαντ δεν κατάφεραν να προελάσουν, η Ρωσία επενέβη άμεσα (…) αφού βομβάρδισε την περιοχή κάνοντας πάνω από 200 εξόδους» αεροσκαφών, σύμφωνα με τον Μουστάφα. Δεν ήταν διαθέσιμος κάποιος εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας για να σχολιάσει τον ισχυρισμό αυτό.   Ο λόγος εμπλοκής της Ρωσίας  Οι επιχειρήσεις του τελευταίου διμήνου στην Ιντλίμπ και περιοχές γύρω από αυτή ελάχιστα εδαφικά κέρδη εισέφεραν στις δυνάμεις του Άσαντ και τη σύμμαχό του Ρωσία. Αυτή είναι μια σπάνια περίπτωση επιχείρησης στην οποία οι δυνάμεις της Μόσχας δεν επικράτησαν αμέσως μετά το 2015, όταν άρχισε η ρωσική επέμβαση. «Η Ρωσία όχι μόνο απέτυχε αλλά εκτέθηκε στον κίνδυνο ήττας», σύμφωνα με τον Μουστάφα.  Ο Τζαμίλ αλ Σάλεχ, επικεφαλής μιας άλλης οργάνωσης ανταρτών, της Τζάις αλ Ιζά, είπε ότι η εμπλοκή των ρωσικών χερσαίων δυνάμεων έγινε διότι μια επίλεκτη μονάδα του συριακού στρατού, που αποκαλείται Τίγρεις, και οι βοηθητικοί της δεν μπόρεσαν να σημειώσουν «σημαντικά εδαφικά κέρδη».  «Ο συριακός στρατός βρέθηκε αντιμέτωπος με κρίση και αναγκάστηκε να ζητήσει από τα ρωσικά στρατεύματα να εμπλακούν στο πεδίο της μάχης», σύμφωνα με τον Σάλεχ.  Ο Σάλεχ εκτίμησε, όπως και άλλοι αξιωματικοί των ανταρτών, πως οι Ρώσοι και οι σύμμαχοί τους, που έχουν κερδίσει όλες τις μεγάλες μάχες αφότου η Μόσχα επενέβη στη Συρία, υποτίμησαν τη δύναμη και την αποφασιστικότητα των αντιπάλων τους. Λαμβάνοντας υπόψη «τη δύναμη του πυροβολικού» και το εύρος των «αεροπορικών βομβαρδισμών» στο πεδίο, συνέχισε, «οι Ρώσοι και το καθεστώς περίμεναν ότι θα κατακτούσαν μεγάλες περιοχές».  Αντάρτες διαβεβαιώνουν ότι η χρήση κατευθυνόμενων αντιαρματικών πυραύλων που τους έχει προμηθεύσει η Τουρκία προκαλεί μεγάλη φθορά στις δυνάμεις του Άσαντ, της Ρωσίας και των συμμάχων τους και τους επιτρέπει να απωθούν χερσαίες επιθέσεις.  Η επιχείρηση στην Ιντλίμπ Η επιχείρηση στην Ιντλίμπ και γύρω από αυτή έχει ισοπεδώσει δεκάδες κοινότητες και σύμφωνα με τον ΟΗΕ έχει αναγκάσει πάνω από 300.000 αμάχους να εκτοπιστούν, να καταφύγουν σε περιοχές κοντινότερες στα σύνορα με την Τουρκία, που θεωρούνται ασφαλέστερες. Άλλος αξιωματικός των ανταρτών ανέφερε ότι σιιτικές δυνάμεις, που ως τώρα δεν είχαν εμπλακεί στην επιχείρηση στην Ιντλίμπ και σε περιοχές γύρω από αυτή, συμμετέχουν πλέον κι αυτές στις μάχες.  «Οι Ιρανοί έφεραν ενισχύσεις και πολεμούν πλέον σε πολλά μέτωπα», υποστήριξε ο Μοχάμαντ Ρασίντ, εκπρόσωπος της Τζάις αλ Νασρ, άλλης μιας οργάνωσης που υποστηρίζεται από την Τουρκία και μάχεται εναντίον του συριακού στρατού.  Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
***  Αυτή είναι η ΝΔ που θα πολεμούσε για την Μακεδονία ; Νίκος Παναγιωτόπουλος: «Δεν αμφισβητώ την πρόθεση κανενός ότι αυτή η Συμφωνία επιτεύχθηκε για καλό σκοπό»…

Την ανάγκη να τηρηθεί απαρέγκλιτα η Συμφωνία των Πρεσπών και από τις δυο πλευρές ώστε να παράξει θετικά αποτελέσματα, σημείωσε μιλώντας στο συνέδριο του Economist ο υπουργός Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος. 
«Δεν αμφισβητώ την πρόθεση κανενός ότι αυτή η Συμφωνία επιτεύχθηκε για καλό σκοπό, για να ενισχύσει τη σταθερότητα στην περιοχή, για να ενισχύσει τις γεωπολιτικές σταθερές της περιοχής, έτσι ώστε να μην υπάρξουν ανατροπές», δήλωσε ο κ. Παναγιωτόπουλος.
Παρατήρησε ωστόσο ότι «για να σταθεί αυτή η Συνθήκη και να παράξει θετικά αποτελέσματα, θα πρέπει και τα δύο μέρη να σταθούν με προσήλωση στην τήρηση των ουσιωδών όρων αυτής. Αυτή είναι και η θέση μου, αν θέλετε ως νομικού. Αν αυτή εφαρμοστεί με απαρέγκλιτη τήρηση όλων των ουσιωδών όρων της, τότε νομίζω ότι θα μπορούμε να πάμε σε ένα καλύτερο μέλλον». 
Ο νέος υπουργός Αμυνας είπε ακόμα ότι «επιζητούμε και θα συνεχίσουμε να επιζητούμε σχέσεις καλής γειτονίας στον βαλκανικό περίγυρό μας». Και συνέχισε σημειώνοντας ότι «τα Βαλκάνια είναι επιτακτική ανάγκη να μετατραπούν σε περιοχή παραγωγής σταθερότητας και όχι αστάθειας, όπως ήταν διαχρονικά, με μοιραία αποτελέσματα, βέβαια, για την Ευρώπη και τον κόσμο». Η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ Με αφορμή τις δηλώσεις Παναγιωτόπουλου ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την Νέα Δημοκρατία ότι επί μήνες «υποδαύλισε τον εθνικισμό και την ακροδεξιά συνωμοσιολογία» και ευχήθηκε καλή επιστροφή στην πραγματικότητα. Προσθέτοντας δεικτικά, «καλά ξεμπερδέματα, με τους ακροδεξιούς και εθνικιστές που με αφορμή τις Πρέσπες ενσωμάτωσαν στο κόμμα τους». Η αντίδραση του Κ.Βελόπουλου
***

~^^  ΑΘΛΗΤΙΚΑ :
~
***  Καλαμάτα: Διπλό χτύπημα με Γρ. Μάκο- Χρ. Τσουβαλτζίδη

Ο Π.Σ. » Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ » πιστός στο αγωνιστικό πλάνο που έχει σχεδιάσει ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας του με τους ποδοσφαιριστές Γρηγόρη Μάκο και Χριστόφορο Τσουβαλτζίδη οι οποίοι την νέα χρονιά θα αγωνίζονται με τα χρώματα της ομάδας μας.
Ο Γρηγόρης Μάκος γεννήθηκε στις 18/01/1987 και αγωνίζεται στην θέση του μέσου, ξεκίνησε την καριέρα του από τον Γ.Σ. Ηλιούπολης, σύλλογο στον οποίο είχε αγωνιστεί παλαιότερα και ο πατέρας του. Η πρώτη του επαγγελματική εμφάνιση στην Α΄ Εθνική πραγματοποιήθηκε στις 22 Μαΐου 2004 με τον Πανιώνιο. Η συμμετοχή αυτή ήταν η μοναδική για την αγωνιστική περίοδο 2003-04. Στον Πανιώνιο συμμετείχε σε 24 αγώνες το 2004-05, σε 23 το 2005-06, πετυχαίνοντας 3 γκολ και σε 27 με 1 τέρμα το 2006-07.
Την περίοδο 2009-10 ο Γρηγόρης Μάκος φόρεσε τη φανέλα της ΑΕΚ, στην οποία ήθελε να αγωνιστεί και λόγω της παρουσίας του Ντούσαν Μπάγεβιτς. Το καλοκαίρι του 2012 μεταγράφηκε στη γερμανική Μόναχο 1860, ενώ το 2013 έγινε παίκτης της κυπριακής Ανόρθωσης Αμμοχώστου, όπου παρέμεινε δύο χρόνια.  Τον Ιούλιο του 2015 ανακοινώθηκε η συμφωνία του με τον Παναιτωλικό, με τον οποίο υπέγραψε διετές συμβόλαιο συνεργασίας. Η συνέχεια της αγωνιστικής του παρουσίας συνεχίζεται σε Τρίκαλα και Καλλιθέα όπου έπαιξε πέρυσι.
Ο Γρηγόρης Μάκος έχει κληθεί σε όλες τις «μικρές» εθνικές ομάδες (Παίδων, Νέων, Ελπίδων). Το 2004 αγωνίστηκε με την Παίδων (2 συμμετοχές), το 2005 με τη Νέων (8 συμμετοχές), ενώ το διάστημα μεταξύ 2006-2008 υπήρξε μέλος της Ελπίδων, αγωνιζόμενος συνολικά 17 φορές, σημειώνοντας και 3 τέρματα.
Στις 5 Φεβρουαρίου 2008 έκανε το ντεμπούτο του με την εθνική Ανδρών στον νικηφόρο φιλικό αγώνα με 1-0 εναντίον της Τσεχίας, που διεξήχθη στην Κύπρο.Υπήρξε μέλος της αποστολής που συμμετείχε στο Euro 2012 στα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας, αγωνιζόμενος σε δύο αγώνες, μεταξύ των οποίων και στον προημιτελικό εναντίον της Γερμανίας. Συνολικά με τη γαλανόλευκη φανέλα αριθμεί 13 συμμετοχές, το διάστημα μεταξύ 2008-2012.
Ο Χριστόφορος Τσουβαλτζίδης γεννήθηκε στις 11/2/1993 και αγωνίζεται στην δεξιά πλευρά είτε ως μπακ, είτε ως χαφ. Ξεκίνησε την καριέρα του στις ακαδημίες του Πανιωνίου και συνέχισε στον ΠΑΣ Κορίνθου, τον Εθνικό Γαζώρου, τον Κισσαμικό, τον Πανσερραϊκό τον Αχαρναικόκαι το Κερατσίνι. Την περασμένη αγωνιστική περίοδο έπαιξε στον Αιολικό Μυτιλήνης και είχε ακόμα μια γεμάτη χρονιά. Μετρά κοντά στις 100 συμμετοχές στην Football League και παρά το νεαρό της ηλικίας του, έχει πλούσιες εμπειρίες.
Δοκιμές νεαρών ποδοσφαιριστών στο γήπεδο Δυτικής Παραλίας την άλλη εβδομάδα 
Η διοίκηση του ΠΣ Η Καλαμάτα έκανε γνωστό ότι:
Την Δευτέρα  22  Ιουλίου και ώρα 17:30 μ.μ. το απόγευμα στο γήπεδο Δυτικής Παραλίας (Σφαγείων) θα γίνει η συγκέντρωση και στην συνέχεια θα ξεκινήσουν οι  προπονήσεις προετοιμασίας για φερέλπιδες ποδοσφαιριστές ενόψει της έναρξης των υποχρεώσεων της πρώτης τη τάξει ομάδας του νομού μας. Το πλήρες πρόγραμμα των προπονήσεων θα ανακοινωθεί την ίδια ημέρα και θα διαρκέσει μέχρι και την Παρασκευή 26/07.                                                         
Οι ποδοσφαιριστές που δεν ανήκουν στον Π.Σ ‘’ Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ “ υποχρεούνται να έχουν μαζί τους :  
α) Υπεύθυνη δήλωση από την ομάδα τους που να τους επιτρέπει να προπονηθούν με την ομάδα της Καλαμάτας.
β) Ιατρική βεβαίωση άθλησης.                                                                                    
Σαν αθλητικό εξοπλισμό θα πρέπει να έχουν μαζί τους ποδοσφαιρικά παπούτσια και καλαμίδες.     
Εμπλοκή στα έργα στο γήπεδο του Μεσσηνιακού, λόγω προβλήματος στατικότητας 
Η διοίκηση του Π.Σ. «Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ» με αίσθημα ευθύνης απέναντι στο φίλαθλο κοινό της πόλης θα ήθελε να ενημερώσει, ότι είναι αναγκασμένη μετά από ενημέρωση που είχε από την κατασκευαστική εταιρεία ERMONASSA S.A. (υπεύθυνη των έργων ανακατασκευής στο γήπεδο Σταύρος Παπαδόπουλος), να διακόψει τις εργασίες λόγω σοβαρού προβλήματος στατικότητας που προέκυψε στον φορέα οπλισμένου σκυροδέματος της συγκεκριμένης πτέρυγας. Τα παραπάνω ευρήματα αποτυπώνονται και με φωτογραφική απεικόνιση προς γνώση της πάσας αλήθειας και έτσι όπως αυτή θα πρέπει να μεταφέρεται στον κόσμο για να γνωρίζει.
Επειδή η νέα διοίκηση δίνει πολύ μεγάλη σημασία στην ασφάλεια του ανθρώπινου παράγοντα και σεβόμενη πάντα την γνώμη των υπευθύνων περιμένει την διενέργεια των απαιτούμενων κινήσεων από τον ιδιοκτήτη του γηπέδου, στην προκημένη περίπτωση την διοίκηση του Μεσσηνιακού, με την οποία παρεπιμπτόντως είμαστε σε αγαστή συνεργασία, έτσι ώστε με την συμβολή των ειδικών να υπάρξει εκτίμηση επάρκειας στατικού φορέα συνοδευόμενη από επίσημο πόρισμα και τεχνική προδιαγραφή καθώς και μεθοδολογία των απαιτούμενων εργασιών δομικής αποκατάστασης ή και ενίσχυσης του φορέα εφόσον απαιτηθεί. Μετά την διενέργεια των παραπάνω η διοίκηση του Π.Σ. » Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ» σε συνεργασία με την κατασκευαστική εταιρεία που συνεργάζεται θα είναι σε θέση να συνεχίσει τις εργασίες που είχε ξεκινήσει και για τις οποίες είχε δεσμευθεί στο φίλαθλο κοινό της πόλης με την ανάληψη των καθηκόντων της. Για ότι νεότερο ή οποιαδήποτε συμπληρωματική πληροφορία χρειαστεί θα υπάρξει νέα ενημέρωση πάντα στο πλαίσιο της υπευθυνότητας που πρέπει να διέπει μια διοίκηση που σέβεται πάνω απ’όλα τον εαυτό της και τους ανθρώπους που συνεργάζεται.
Ανακοίνωση του Μεσσηνιακού για το γήπεδο
Στο μεταξύ η διοίκηση του Μεσσηνιακού ΓΣ έκανε γνωστά τα παρακάτω:
«Σε συνέχεια της σημερινής ανακοίνωσης του ΠΣ Η Καλαμάτα, σχετικώς με το ενδεχόμενο πρόβλημα της στατικής επάρκειας του γηπέδου μας, αποφασίστηκε σε έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ του Συλλόγου μας να ζητηθεί από την κατασκευαστική εταιρεία ERMONASSA S.A. να προσφέρει το πρώτο στάδιο αποτίμησης του φορέα του γηπέδου, προκειμένου να συνεχιστεί η ανακαίνιση των αποδυτηρίων του ΠΣ Η Καλαμάτα. Με βάση το πόρισμα της ERMONASSA SA θα αποτιμηθεί ο χρόνος αποπεράτωσης των εργασιών».

*** Αυτή την Κυριακή με επίκεντρο τη Μεσσήνη το Penny Marathon για τα αδέσποτα

~  Τρέχουμε, ποδηλατούμε, περπατάμε για τα τετράποδα φιλαράκια μας την προσεχή Κυριακή 21 Ιουλίου, στο πλαίσιο της διεθνούς μη ανταγωνιστικού μαραθωνίου Penny Marathon, που έχει στόχο την ευαισθητοποίηση του κόσμου για τα αδέσποτα και την ενίσχυση της προσπάθειας φροντίδας τους. Το αγωνιστικό μέρος περιλαμβάνει τρεις διαδρομές, έχοντας φέτος ως επίκεντρο τη Μεσσήνη, με εξαίρεση την εκκίνηση του μαραθωνίου που θα γίνει και φέτος από την Καλαμάτα. Η διαδρομή των 12χλμ ξεκινά από το Σούπερ μάρκετ Lidl που βρίσκεται στην είσοδο της Μεσσήνης στις 9 το πρωί, ενώ μια ώρα αργότερα (10 π.μ.) θα δοθεί στον ίδιο χώρο το σύνθημα της εκκίνησης για τα 3 χλμ. 
Νωρίς το πρωί και πιο συγκεκριμένα στις 7 π.μ., έξω από το Πανελλήνιο, στην Καλαμάτα, θα έχουν ξεκινήσει οι μαραθωνοδρόμοι για την διαδρομή των 42χλμ.
Όλες οι διαδρομές καταλήγουν στο Kokkous Coffee στην Μεσσήνη (έναντι Δημαρχείου) Πτωχού Παύλου, όπου θα πραγματοποιηθεί η τελετή λήξης - απονομής μεταλλίων.
Οι διοργανωτές σημειώνουν και τα παρακάτω:
«Στην συνέχεια σας προσκαλούμε όλους, συμμετέχοντες και μη στο After Penny Marathon beach party που θα πραγματοποιηθεί στο Bouka Bouka Mare στην Μεσσήνη. Για πρώτη φορά ο Φιλοζωικός Όμιλος Καλαμάτας και η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Παράρτημα Μεσσηνίας- Hellenic Rescue Team Messinias συνεργάζονται ώστε να δημιουργήσουν μια ξεχωριστή εκδήλωση με σκοπό να ενώσουμε όλοι μαζί τις δυνάμεις μας για έναν καλύτερο κόσμο.
Τιμή πρόσκλησης με φαγητό 10 ευρώ.
Προσκλήσεις θα βρείτε:
PHAOS Σφακτηρίας 18, Ανθοπωλείο Αράλια Αθηνών 69, Κτηνιατρείο #Καντζιλιέρη #Χριστίνα Φαρών & Κρήτης 17».

***

~


~**  ~**  ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ
:~ 1. - Stamatios Skoulikas   ,   https://www.youtube.com/stamos01  

~  2. - Stamos Skoulikas https://www.youtube.com/stamatios01  , 

~   3. - Vlasis Skoulikas ,http://www.youtube.com/vlasiskal  ,  

~**  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΟΥΝΙΟΥ  2019  :                                         
1.- ARFARA NEWS Τα Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας .Σάββατο  01  ΙΟΥΝΙΟΥ 2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης . ~***  ΚΑΛΟ  ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΜΗΝΑ για  ΟΛΟΥΣ μας ! ~**  ΟΜΟΡΦΟ  Σαββατοκύριακο επίσης !:  https://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2019/06/arfara-news_94.html .- 
2.-  ARFARA NEWS Τα  Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας . Σάββατο 01  ΙΟΥΛΙΟΥ 2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης .- ΚΑΛΟ  και ΧΑΡΟΥΜΕΝΟ  ΜΗΝΑ για ΟΛΟΥ μας !  Χαρούμενο Σαββατοκύριακο !   ~  : https://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2019/06/arfara-news.html  .-             
30.- Η Εφημερίδα μας, Νέα ΑΡΦΑΡΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ   Πέμπτη 27  - Ιουνίου 2019 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης  :  https://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2019/06/27-2019-27-27.html  .-         
31.- Η Εφημερίδα μας, Νέα ΑΡΦΑΡΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ    Παρασκευή 28  - Ιουνίου 2019 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης : https://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2019/06/28-2019.html  .-                                   
32.- Η Εφημερίδα μας, Νέα ΑΡΦΑΡΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ   Σάββατο 29 - Ιουνίου 2019 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης  : https://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2019/06/29-2019.html .-
 33.- Η Εφημερίδα μας, Νέα ΑΡΦΑΡΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ    Κυριακή 30 - Ιουνίου 2019 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης : https://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2019/06/30-2019-30-30.html  .-                                                                                                                                         

~***   ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΙΟΥΛΙΟΥ 2019 , :
1~* Η Εφημερίδα μας, Νέα ΑΡΦΑΡΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 
 Δευτέρα   01 ΙΟΥΛΙΟΥ  2019 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης   ~  ΚΑΛΟ  ΜΗΝΑ για όλους μας : https://dimmetoparfara.blogspot.com/2019/06/01-2019-1-1.html .- 
2~.*  ARFARA NEWS Η Εφημερίδα μας  Δευτέρα 01 Ιουλίου 2019  Στο αγιάζι της ενημέρωσης !  ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΜΗΝΑ για ΟΛΟΥΣ μας   : https://snsstamoskal.blogspot.com/2019/07/arfara-news-01-2019-1-atm.html  .-
3 ~. ARFARA NEWS  Η  Εφημερίδα μας  , Τρίτη 02 Ιουλίου 2019  , Στο  αγιάζι της ενημέρωσης μας .  :  https://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2019/07/arfara-news-02-2019.html .- 
4.- ARFARA NEWS  Η εφημερίδα μας  Νέα από Αρφαρά  Τετάρτη 03 Ιουλίου 2019 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης : https://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2019/07/arfara-news-03-2019.html  .-
5.-  ARFARA NEWS Η Εφημερίδα μας Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας . Πέμπτη  04 Ιουλίου  2019 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης μας : https://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2019/07/arfara-news.html  .- 
6.-  Η Εφημερίδα μας ΑΡΦΑΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑ  .
Πέμπτη 04-07-2019 , Βουλευτικές Εκλογές  07-07-2019 :  https://dimmetoparfara.blogspot.com/2019/07/blog-post.html .- 

7.- ARFARA NEWS Τ α  Νέα από ΑΡΦΑΡΆ  Μεσσηνίας  Παρασκευή 05-07-2019  Στο αγιάζι της ενημέρωσης   : https://snsarfara.blogspot.com/2019/07/arfara-news-05-07-2019.html  .- 
8.-  ARFARA  NEWS Τα Νέα μας από Αρφαρά Μεσσηνίας .-
Σάββατο 06 Ιουλίου 2019  ,  Στο αγιάζι της ενημέρωσης :  https://stamos-dynami.blogspot.com/2019/07/arfara-news.html  .-

9.- Η Εφημερίδα μας , Τα Νέα των Αρφαρών Μεσσηνίας  ΚΥΡΙΑΚΗ  07 
ΙΟΥΛΙΟΥ 2019
  Στο αγιάζι της ενημέρωσης .   :   

10.ARFARA NEWS Η  Εφημερίδα μας Τα Νέα των Αρφαρών Μεσσηνίας .-
Κυριακή 07 Ιουλίου 2019 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης .-:  :      11.- ARFARA NEWS  Η Εφημερίδα μας Τα Νέα των Αρφαρών Μεσσηνίας .- Κυριακή 07 Ιουλίου 2019 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης .-       ~  **  ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ στην ΕΛΛΑΔΑ   07-07-2019 ! : https://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2019/07/arfara-news.html .- 
12.-ARFARA NEWS  Τα Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας Δευτέρα 08-07-2019 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης   :  https://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2019/07/arfara-news-08-07-2019.html .- 

13.-  Εφημερίδα μας  Νέα από το Αρφαρά Μεσσηνίας .Δευτέρα 08  Ιουλίου 2019 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ΕΚΛΟΓΕΣ 2019: https://snsarfara.blogspot.com/2019/07/blog-post.html    .-
14.-Εφημερίδα μας  Νέα από το Αρφαρά Μεσσηνίας . Δευτέρα 08  Ιουλίου 2019 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ΕΚΛΟΓΕΣ 2019: https://snsarfara.blogspot.com/2019/07/blog-post.html  .- 
15.- Η Εφημερίδα μας Τα Νέα  από ΑΡΦΑΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ . Τρίτη 09 Ιουλίου 2019 , Στο αγιάζι της 
16.-   Η  Εφημερίδα μας  Νέα των Αρφαρών Μεσσηνίας .- Τετάρτη 10-07-2019 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης : https://dimmetoparfara.blogspot.com/2019/07/blog-post_9.html ,-.  
17.- .-Η  Εφημερίδα μας Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας Πέμπτη 11-07-2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης  : https://snsstamoskal.blogspot.com/2019/07/11-07-2019.html  .-
18.-Η Εφημερίδα μας Τα Νέα μας των Αρφαρών .-Παρασκευή 12-07-2019 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης
 https://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2019/07/blog-post.html  .-

19.- Η Εφημερίδα μας , Τα Νέα από Αρφαρά  Μεσσηνίας .- Σάββατο 13-07-2019 ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης .  : https://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2019/07/blog-post.html  .-

20.- Η Εφημερίδα μας Τα Νέα των Αρφαρών Ν. Μεσσηνίας .- 
Κυριακή  14 Ιουλίου 2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης :

 https://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2019/07/blog-post.html  .- 
21.- Η εφημερίδα μας Τα Νέα μας από Αρφαρά Μεσσηνίας  
Δευτέρα  15 Ιουλίου 2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης :                       https://snsarfara.blogspot.com/2019/07/15-2019.html  .-

22.- ARFARA NEWS Η  Εφημερίδα μας Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας 
Τρίτη 16 Ιουλίου 2019  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης

https://stamos-dynami.blogspot.com/2019/07/arfara-news-16-2019.html  .-
23.-  ARFARA NEWS Τα Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας .
Τετάρτη 17 Ιουλίου 2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης :


 https://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2019/07/arfara-news.html .- 
24.-ARFARA NEWS Η Εφημερίδα μας Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας .
Πέμπτη 18 Ιουλίου 2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης . :
https://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2019/07/arfara-news_17.html  .-                                25.-  


~ FACEBOOK   :
https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas   (1)
https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.18?sk=wall .- (2) .-
~  
~


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου