ΓΕΦΥΡΑ ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ , ΡΙΟΥ - ΑΝΤΙΡΙΟΥ

ΓΕΦΥΡΑ  ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ , ΡΙΟΥ - ΑΝΤΙΡΙΟΥ

Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019

    1. ΑΡΦΑΡΑ  Η Εφημερίδα μας , Στο αγιάζι της ενημέρωσης   .-
Παρασκευή  13  Δεκεμβρίου 2019  .-
~

~TO  ARFARA  MESSHNIAS  : https://www.youtube.com/watch?v=RDE7wlF71Ns&feature=youtu.be .-
~^ ΑΡΦΑΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ   : https://www.youtube.com/watch?v=NATOGcA_yw8&feature=youtu.be  .,- 
   
~**  Ο ιδανικός δάσκαλος είναι εκείνος που γίνεται γέφυρα για να περάσει στην αντίπερα όχθη ο μαθητής του κι όταν πια του έχει διευκολύνει το πέρασμα , αφήνεται χαρούμενα να γκρεμιστεί , ενθαρρύνοντας το μαθητή του να φτιάξει δικές του γέφυρες .-(Νίκος Καζαντζάκης). ―
~* Η αγάπη δεν είναι δρόμος , είναι συμμετοχή και μοιρασιά . Το να ζεις με τη φιλοσοφία της αγάπης είναι η μεγαλύτερη πρόκληση της ζωής .-(Λεό Μπουσκαλιά- 
~* Η αγάπη – Ο δρόμος του Ταύρου – Η πτώση του φύλλου που το έλεγαν Φρέντ ).-

~** Άγιοι Ευστράτιος, Αυξέντιος, Ευγένιος, Μαρδάριος και Ορέστης – Γιορτή σήμερα 13 Δεκεμβρίου – Ποιοι γιορτάζουν
: Τη μνήμη του Αγ. Ευστρατίου, Αυξεντίου, Ευγενίου, Μαρδαρίου και Ορέστη τιμά σήμερα, 13 Δεκεμβρίου, η Εκκλησία μας.
~  Οι Άγιοι Ευστράτιος, Αυξέντιος, Ευγένιος, Μαρδάριος και Ορέστης μαρτύρησαν κατά το σκληρό διωγμό των χριστιανών επί Διοκλητιανού.

Ο Ευστράτιος, που ήταν ανώτερος αξιωματικός, συνελήφθη από το Δούκα Λυσία. Αυτός, αφού τον βασάνισε με τον πιο φρικτό τρόπο, έπειτα τον έστειλε στον έπαρχο Αγρικόλα. Φημισμένος αυτός για την ωμότητα του απέναντι στους χριστιανούς, έβαλε τον Ευστράτιο να βαδίσει με σιδερένια παπούτσια, που είχαν μέσα μυτερά καρφιά. Κατόπιν τον αποτελείωσε, αφού τον έριξε μέσα στη φωτιά.  Τον Αυξέντιο, που ήταν Ιερέας και συμπολίτης του Ευστρατίου, ο ηγεμόνας τον πίεσε να αλλαξοπιστήσει με πολλές δελεαστικές υποσχέσεις. Αλλά ο άξιος λειτουργός του Χριστού απάντησε: «Δεν είναι ανάγκη να λέω πολλά λόγια Λυσία. Στη ζωή αυτή είμαι του Χριστού και θα είμαι δικός Του μέχρι θανάτου. Και αν αναρίθμητους δαρμούς και πληγές μου δώσεις, και αν με φωτιά και σίδερο με λιώσεις, ο Χριστός μου είναι παντοδύναμος και ο Σταυρός Του ακαταμάχητος. Αυτός καθ’ εαυτόν ο Αυξέντιος είναι αδύνατος. Αλλά του χριστιανού Αυξεντίου το φρόνημα δε θα κάμψεις ποτέ». Εξαγριωμένος ο ηγεμόνας από την απάντηση, αμέσως τον αποκεφάλισε. Το Μαρδάριο, αφού τρύπησαν τους αστραγάλους του τον κρέμασαν με το κεφάλι προς τα κάτω και τον έκαψαν. Ο αξιωματικός Ευγένιος, αφού του έκοψαν τη γλώσσα και τα χέρια και του έσπασαν τα πόδια, εξέπνευσε.  Τον δε στρατιώτη Ορέστη τον θανάτωσαν, αφού τον ξάπλωσαν σε πυρακτωμένο κρεβάτι. Απολυτίκιον  Ήχος δ’. Ο υψωθείς εν τω Σταυρώ. Η πενταυγής των αθλοφόρων χορεία, τη των αγώνων νοητή δαδουχία, την οικουμένην άπασαν αυγάζει νοητώς· ο σοφός Ευστράτιος, συν Αυξεντίω τω θείω, Ορέστης και Μαρδάριος και Ευγένιος άμα, ούς ευφημούντες είπωμεν πιστοί· χαίροις μαρτύρων πεντάριθμε σύλλογε.   
~**  Ευχή κα κάθαρση από τα πάθη
Όπως λοιπόν για να αντιμετωπίσουμε μια ασθένεια, πρέπει να χρησιμοποιήσουμε κάποια φαρμακευτική αγωγή, κάτι ανάλογο απαιτείται και για τις ψυχικές ασθένειες των πολλών μας παθών.
~  Άρα, δεν επιτυγχάνεται η κάθαρσις από την τυραννία των παθών και από την εξουσία του διαβόλου χωρίς την βοήθεια του Ιησού Χριστού, αφού ο Ίδιος το λέει: «Χωρὶς ἐμοῦ οὐ δύνασθε ποιεῖν οὐδέν». Γι’ αυτό: «Κύριε Ἰησοῦ Χριστέ, ἐλέησόν με», παντού και πάντοτε.

Αν, ωστόσο, δεν αιχμαλωτίζουμε καθημερινά «παν νόημα εις την υπακοήν του Χριστού», κάθε σκέψι μας και κάθε ενέργεια της ζωής μας σ’ αυτή την υπακοή, οι προσευχές μας θα είναι άκαρπες ,στείρες. · Θυμώνεις; Νευριάζεις; Ταράζεσαι; Χάθηκε η προσευχή. · Κατακρίνεις, ιδίως το ράσο; Τότε όχι μόνο αχρηστεύεται η προσευχή σου, αλλά και μολύνεται θανάσιμα και κολάζεται η ψυχή σου. · Ζηλεύεις; Φθονείς; Θυμάσαι το κακό που σου έκανε ο συγγενής σου, ο φίλος, ο γείτονας, ο συνάδελφος και μνησικακείς; Τα έχασες όλα .  · Εκδηλώνεις κάθε στιγμή τον εγωισμό σου; Υπερηφανεύεσαι; Ματαιοδοξείς; Η προσευχή σου δεν εισακούεται  · Έχεις κρίσεις και ορέξεις λαιμαργίας , φιλαργυρίας, φιληδονίας; Τότε ψυχραίνεται η καρδιά σου και σ’ εγκαταλείπει η Χάρις του Θεού. Και χωρίς την θεία Χάρι, προσευχή αληθινή δεν γίνεται.  Έτσι λοιπόν,  · οι σαρκικές και βλάσφημες σκέψεις  · η απερίσκεπτη μέριμνα και το άγχος  · η αγάπη για τα εγκόσμια  · ο πολύς ύπνος  · η ακράτεια της γλώσσης  · η βλασφημία των θείων και οι κατάρες  · η ραθυμία και η ακηδία · η ασυδοσία των πέντε αισθήσεων  · η κατάκρισις  και άλλα πολλά πολλά , απομακρύνουν την Χάρι, αρρωσταίνουν την ψυχή, εξασθενούν την θέλησι, σκοτίζουν τον νου.  Και αποτέλεσμα όλων αυτών είναι ότι δεν μπορούμε να πούμε ούτε καν μια μικρή προσευχή ούτε το «Πάτερ ημών»!  Τότε πώς θα κάνουμε Νοερά Καρδιακή προσευχή; Πώς θα πούμε «Κύριε Ἰησοῦ Χριστέ, ἐλέησόν με», αφού «οὐδεὶς δύναται εἰπεῖν Κύριον Ἰησοῦν εἰ μὴ ἐν Πνεύματι ἁγίῳ »;  Άρα προηγείται η κάθαρσις απ’ όλα τα πάθη ή τουλάχιστον θα πρέπει να βρισκώμαστε στο δρόμο της προσπαθείας προς αυτήν και ύστερα ακολουθεί σιγά-σιγά και προοδευτικά η θέρμη της καρδιάς και η νοερά ενέργεια της Ευχούλας. Τότε αυτού του είδους η προσευχή μαζί με την θεία Κοινωνία γίνονται φάρμακο αθανασίας και γεύσις αιωνιότητος, γεύσις παραδείσου και θείας μακαριότητος… Από το βιβλίο: “Η «ΕΥΧΗ» ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ” – ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΥ – ΣΤΕΦΑΝΟΥ Κ. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ
~**  Η εορτή του Αγίου Σπυρίδωνος στην Καλαμάτα
 
~  
Με λαμπρότητα και την παρουσία πλήθους πιστών εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Σπυρίδωνος, Επισκόπου Τριμυθούντος του Θαυματουργού, στην Καλαμάτα.

Επίκεντρο του εορτασμού ήταν ο ομώνυμος ιερός ναός που βρίσκεται εντός του Αλεξανδρακείου  Γηροκομείου της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας.  Της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προέστη ο Πρωτοσύγκελλος της  Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας Αρχιμ. Φίλιππος Χαμαργιάς,  συμπαραστατούμενος από τον Διευθυντή του Γηροκομείου Πρωτ. Κρεσφόντη Πουλόπουλο, τον Αρχιμ. Αλέξιο Αρώνη, τον Πρωτ. Σωτήριο Τζαϊλέα και τον Πρεσβ. Αντώνιο Μανουσόπουλο. Ο Πρωτοσύγκελλος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του Αγίου Σπυρίδωνος και στα μηνύματα που στέλνει στην ανθρωπότητα ο βίος και η θαυματουργία του Αγίου, ενώ τελειώνοντας ευχήθηκε υγεία και δύναμη στους φιλοξενούμενους του ιδρύματος και στο προσωπικό.



***   Από λόγια στήριξης έναντι της Τουρκίας χορτάσαμε στο γεύμα των ηγετών των 27 της ΕΕ – Από πράξεις, μηδέν…
*Από λόγια στήριξης έναντι της Τουρκίας χορτάσαμε  στο γεύμα των ηγετών των 27 της ΕΕ αλλά στις πράξεις έχουμε μηδενικά αποτελέσματα όπως πάντα. 
Αρκεί να σημειώσουμε ότι η Τουρκία έχει καταδικαστεί… χιλιάδες φορές για την εισβολή στην Κύπρο αλλά ακόμα εκέι βρίσκεται ο κατοχικός Στρατός.
Τα λόγια είναι εύκολα, δεν φορολογούνται και το κυριότερο δεν δεσμεύουν πραγματικά κανέναν. Οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης καταδίκασαν λεκτικά βεβαίως, την συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης για τα θαλάσσια σύνορα, που θεωρούν ότι παραβιάζει το διεθνές δίκαιο. Το λεγόμενο μνημόνιο κατανόησης Άγκυρας-Τρίπολης «παραβιάζει κυριαρχικά δικαιώματα τρίτων κρατών, δεν συμμορφώνεται προς το δίκαιο της θάλασσας και δεν μπορεί να έχει νομικά δεσμευτικές συνέπειες για τρίτα κράτη», τονίζεται στο κείμενο συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής. Η ανακοίνωση της ΕΕ εκφράζει επίσης ρητώς την «αλληλεγγύη» της στην Ελλάδα και στην Κύπρο, που ανησυχούν ότι η Τουρκία προσπαθεί να προβάλλει αξιώσεις σε μεγάλα κοιτάσματα φυσικού αερίου τα οποία εκτιμάται πως βρίσκονται στον βυθό των περιοχών που εποφθαλμιά. Μάλιστα, και τώρα μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι. Όταν η Άγκυρα θα βγει ανοιχτά της Κρήτης για γεώτρηση στην ελληνική υφαλοκρηπίδα δεν θα χρειαστεί να στείλουμε πολεμικά πλοία, θα συμμορφωθεί στις λεκτικές παροτρύνσεις της ΕΕ και δεν θα προχωρήσει στην πολεμική αυτή ενέργεια. 
Θα συμμορφωθούν προς χάριν του Διεθνούς Δικαίου και γιατί ονειρεύονταν από πάντα να γίνουν μέλος της ΕΕ! Τελικά αποδείχτηκε πως το μεγαλύτερο κόλπο που σκάρωσαν ποτέ οι Τούρκοι είναι πως δήθεν θέλουν να γίνουν μέλος της ΕΕ. Έβαλαν τους πάντες στην Ελλάδα στον «ύπνο» και να θεωρούν πως έχουν «κάτι» για να πιέζουν την Άγκυρα! «Εκφράσαμε την πλήρη υποστήριξή μας στην Κύπρο και στην Ελλάδα», δήλωσε μετά το τέλος του δείπνου των ηγετών των χωρών-μελών της ΕΕ σε συνέντευξη Τύπου ο νέος πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ. Φανταζόμαστε ότι «η πλήρης υποστήριξη» εκφράστηκε με πρόποση σαμπάνιας. Ώραία τα λόγια, ωραίες οι στηρίξεις, αλλά επί του πρακτέου, η ΕΕ θα υπερασπιστεί τα σύνορά της; Ή θα τα αφήσει να τα υπερασπιστού οι γνωστοί «λεγεωνάριοι»; Τους οποίους και φρόντισε στα 10 χρόνια των Μνημονίων να τους αφήσει ανεξόπλιστους και να μειώσει κατακόρυφα την στρατιωτική τους και άρα αποτρεπτική τους ισχύ. Όχι βέβαια, ούτε με αίμα θα το κάνουν αλλά ούτε καν με κυρώσεις πραγματικές, κυρώσεις που όντως θα «γονάτιζαν» την Τουρκία, αλλά ποιος στις Βρυξέλλες θέλει να χαθεί μια δυναμική αγορά 80 εκατομμυρίων ανθρώπων; Κατά τα άλλα κάποιοι επέμεναν τα τελευταία δύο χρόνια να λένε πως η τουρκική οικονομία καταρρέει… ΠΗΓΗ~
***  Η Ελλάδα καταψήφισε τους Παλαιστίνιους στον ΟΗΕ: Αίρεται η υποστήριξη λόγω φιλοτουρκικής συμπεριφοράς…
*  Μετά από δεκαετίες, η Ελλάδα καταψήφισε στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το ψήφισμα για το Τμήμα Δικαιωμάτων των Παλαιστινίων και αίρεται  η υποστήριξη στους Παλαιστίνιους λόγω φιλοτουρκικής συμπεριφοράς. 
Μια σειρά από χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, καταψήφισαν στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, την Τρίτη, το ψήφισμα για το Τμήμα Δικαιωμάτων των Παλαιστίνιων.
Η ελληνική πλευρά, δε, για πρώτη φορά, μετά από δεκαετίες, κάνοντας μια απότομη στροφή στην πολιτική της. Εμφανώς ικανοποιημένος, ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών, Ίσραελ Κατζ, ευχαρίστησε τις χώρες -και την Ελλάδα- που «αποφάσισαν να αλλάξουν τον τρόπο, με τον οποίο ψηφίζουν στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ», εντάσσοντας το Τμήμα για τα δικαιώματα των Παλαιστινίων σαν «θεσμό, που εκπροσωπεί τη δομική προκατάληψη εναντίον του Ισραήλ στον ΟΗΕ, για να προωθήσει το παλαιστινιακό αφήγημα και μια καθαρά αντι-ισραηλινή ατζέντα». «Ευχαριστώ τη Γερμανία, την Τσεχία, την Αυστρία, τη Βουλγαρία, τη Δανία, την Εσθονία, την Ελλάδα, τη Λιθουανία, την Ολλανδία, τη Ρουμανία, τη Σλοβακία, τη Βραζιλία και την Κολομβία, που αποφάσισαν να αλλάξουν τον τρόπο που ψηφίζουν στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, καταψηφίζοντας σήμερα το ψήφισμα για το «Τμήμα των Δικαιωμάτων των Παλαιστινίων» στη Γραμματεία του ΟΗΕ», δήλωσε, πιο συγκεκριμένα, ο κος Κατζ. Και συνέχισε: «Ο θεσμός αυτός εκπροσωπεί τη δομική προκατάληψη εναντίον του Ισραήλ στον ΟΗΕ και χρησιμοποιεί το ανθρώπινο δυναμικό των Ηνωμένων Εθνών και τους χρηματικούς πόρους του για να προωθήσει το παλαιστινιακό αφήγημα. Ταυτόχρονα, ενθαρρύνει μια καθαρά αντι-ισραηλινή ατζέντα».  
The resolution titled “Committee on the Exercise of the Inalienable Rights of the Palestinian People” was adopted by a vote of 92 - 13 - 61.

Since last year:

-Brazil changed from Yes to No
-Czech Republic changed from Abstain to No

See text here: https://undocs.org/en/A/74/L.14 
~ Θα πρέπει να τονίσουμε πως όταν αναφερόμαστε στην Παλαιστίνη και ιδιαίτερα στην Λωρίδα της Γάζας μιλάμε για την Χαμάς η οποία και στην ουσία κυριαρχεί.

Η Χαμάς έχει την απόλυτη στήριξη της Τουρκίας. Η συνεργασία της Τουρκίας με την οργάνωση Χαμάς είναι πάρα πολύ καλά γνωστή και έχει καταγραφεί κατ’ επανάληψη. Παρά τις προσπάθειες της Άγκυρας να συγκαλύψει αυτή τη σχέση, εντούτοις οι συχνές αποκαλύψεις ατόμων που εμπλέκονται και οι επαφές που πραγματοποιούνται ανά τακτά χρονικά διαστήματα αφήνουν εκτεθειμένη την τουρκική πλευρά.  Όπως αναφέρει υψηλόβαθμο πρώην στέλεχος της Χαμάς που τώρα έχει στραφεί εναντίον της οργάνωσης «Η Χαμάς πραγματοποιεί επιχειρήσεις ασφάλειας και προβαίνει σε στρατιωτικές ενέργειες μέσα στο τουρκικό έδαφος υπό την κάλυψη μιας ανθρωπιστικής οργάνωσης» αποκάλυψε ο Γιούσεφ. Επίσης ανέφερε ότι διαθέτουν «κέντρα ασφαλείας όπου λειτουργούν συστήματα παρακολούθησης από τα οποία καταγράφουν τις συνομιλίες διαφόρων ατόμων συμπεριλαμβανομένων και των (Παλαιστίνιων) ηγετών στη Ραμάλα». Η Χαμάς δρα σύμφωνα με «εξωτερική ατζέντα», πουλώντας πληροφορίες στο Ιράν με αντάλλαγμα την οικονομική στήριξη η οποία διοχετεύεται στην οργάνωση μέσω τουρκικών τραπεζών.  

«Οι ηγέτες της Χαμάς (στην Τουρκία) ζουν σε ακριβά ξενοδοχεία και πολυτελείς πύργους, τα παιδιά τους φοιτούν σε ιδιωτικά σχολεία και πληρώνονται πάρα πολύ καλά από τη Χαμάς. Πληρώνονται κάπου τέσσερις με πέντε χιλιάδες δολάρια τον μήνα, έχουν φρουρούς, πισίνες και εξοχικά». Οι Παλαιστίνιοι που ζουν υπό τον έλεγχο της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, σε αντίθεση με τα στελέχη που διαμένουν στην Τουρκία, εξασφαλίζουν ένα μέσο μισθό μόλις 360 δολάρια.  Η δραστηριοποίηση της Χαμάς στην Τουρκία είχε καταγραφεί και από τις ίδιες τις μυστικές υπηρεσίες του Ισραήλ. Οι εκθέσεις αυτές υποστηρίζουν πως αξιωματούχοι της τουρκικής κυβέρνησης στηρίζουν εμπράκτως το κίνημα.  Η έκθεση των ισραηλινών Αρχών, η οποία κυκλοφόρησε πριν από έναν χρόνο, κατέγραφε τις σχέσεις μεταξύ αξιωματούχων της Χαμάς και Τούρκων παραγόντων. Στην εν λόγω έκθεση αναφερόταν ότι η Χαμάς βρισκόταν σε απευθείας επαφή με τις τουρκικές Αρχές μέσω του Τζιχάντ Για’αμούρ.  Η Τουρκία, σύμφωνα με τη συγκεκριμένη έκθεση, αποτελεί χώρο στρατολόγησης νέων στελεχών της Χαμάς. Επίσης διαφάνηκε πως η οικονομική και στρατιωτική δραστηριότητα της Χαμάς στην Τουρκία λαμβάνει χώρα απρόσκοπτα. Καθώς φαίνεται πως Τούρκοι αξιωματούχοι κλείνουν τα μάτια και δεν αποκλείεται Τούρκοι πολίτες να βοηθούν τη Χαμάς.  Σύμφωνα με παλαιότερη έκθεση των Ισραηλινών για τις σχέσεις Χαμάς και Τουρκίας:  Το γραφείο της στρατιωτικής πτέρυγας της Χαμάς στην Κωνσταντινούπολη εντατικοποιεί τις δράσεις της οργάνωσης σε πανεπιστήμια της Δυτικής ΌχθηςΜε το τουρκικό γραφείο της Χαμάς συνδεόταν και ο μηχανικός της Χαμάς Φαντί αλ Μπατς, ο οποίος δολοφονήθηκε στη Μαλαισία.  Η Τουρκία ενισχύει συνεχώς τις σχέσεις της τόσο με τη Χαμάς όσο και με τη Φάταχ. Επιχειρώντας να κρατά ένα ισοζύγιο ανάμεσα στους δύο βασικούς πόλους της παλαιστινιακής πολιτικής αρένας. Οι οργανώσεις αυτές, ως γνωστό, βρίσκονται σε αντιπαράθεση.  Κάποια χαρακτηριστικά των τουρκο-παλαιστινιακών σχέσεων:  Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε την παραχώρηση οικονομικής βοήθειας 3,5 εκατομμυρίων δολαρίων προς την Παλαιστινιακή Αρχή, μέρος της οικονομικής στήριξης των Παλαιστινίων ύψους 10 εκατομμυρίων δολαρίων που ξεκίνησε από το 2017.  Τον περασμένο Μάη ο Παλαιστίνιος πρωθυπουργός Μοχάμεντ Στάγιεχ μετέβη στην Άγκυρα όπου συζήτησε με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την κατάσταση στα παλαιστινιακά εδάφη.  Σύμφωνα με παλαιστινιακά μέσα ενημέρωσης, ο Στάγιεχ είχε συναντήσεις με αξιωματούχους της Χαμάς με τους οποίους συζήτησε, όπως χαρακτηρίστηκε, τη «συμφωνία του αιώνα» προσπαθώντας να επιτύχουν έναν συμβιβασμό.  Την ίδια περίοδο ο αντιπρόεδρος του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης Νουμάν Κουρτουμλούς συναντήθηκε με τον τέως επικεφαλής του πολιτικού γραφείου της Χαμάς, Χαλίντ Μεσάαλ, όπου τόνισε τη σταθερή υποστήριξη της Τουρκίας στο παλαιστινιακό ζήτημα. Προηγήθηκε τουρκο-παλαιστινιακό συνέδριο στην παρουσία πάνω από 300 Παλαιστινίων από όλη την Τουρκία.  Κι ενώ υπάρχει μια ανοικτή και δημόσια συνεργασία με την κυβέρνηση στη Ραμάλα δεν μπορεί να λεχθεί το ίδιο και σ’ ό,τι αφορά τη Χαμάς και τη Λωρίδα της Γάζας. Η Τουρκία επιλέγει να κινείται μέσω μη κυβερνητικών οργανώσεων και εισφορών που παραχωρούνται απευθείας σ’ όσους έχουν ανάγκη. Πρακτική η οποία αποσκοπεί στο να μην κατηγορηθεί η τουρκική πλευρά από τις ΗΠΑ και το Ισραήλ ότι υποστηρίζει την τρομοκρατία.   Παρά τις κινήσεις αυτές, η Τουρκία κατηγορείται από την ισραηλινή πλευρά ότι φιλοξενεί δεκάδες μέλη της Χαμάς και συνεργάτες της, ότι στις δραστηριότητες των στελεχών της οργάνωσης εντός τουρκικού εδάφους είναι και η στρατολόγηση ένοπλων μονάδων και ότι φροντίζει να αφήνει ελεύθερα άτομα τα οποία εκδιώχθηκαν προς την Τουρκία.   ΠΗΓΗ
*** 45χρονος έλουσε με βενζίνη την 39χρονη γυναίκα του και της έβαλε φωτιά  
Την απόπειρα ενός αποτρόπαιου εγκλήματος ενός άντρα σε βάρος της γυναίκας του έκρυβε το βράδυ της Τετάρτης το περιστατικό στο οποίο κλήθηκε να μεταβεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμάτας για φωτιά σε διαμέρισμα της οδού Ακρίτα.
Αν και από την αρχή η 39χρονη αλλοδαπή γυναίκα δεν είπε τι πραγματικά συνέβη, γρήγορα αποκαλύφθηκε ότι ο 45χρονος ομοεθνής σύζυγός της την περιέλουσε με βενζίνη και της έβαλε φωτιά. Σε βάρος του ασκήθηκε δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση, ενώ αμφότεροι νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Καλαμάτας. Η γυναίκα είναι σε σοβαρή κατάσταση έχοντας υποστεί πολλά εγκαύματα, ενώ ο δράστης με ελαφρά εγκαύματα, κυρίως στα χέρια, νοσηλεύεται φρουρούμενος.
 Κατέβηκε μόνη της
Λίγο μετά τις 10.30 η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμάτας δέχθηκε τηλεφώνημα για πυρκαγιά σε διαμέρισμα 4ου ορόφου στην αρχή της Ακρίτα. Στο σημείο έσπευσαν τρία οχήματα της Πυροσβεστικής και οκτώ άτομα, όπου και διαπίστωσαν ότι ήταν σε εξέλιξη πυρκαγιά σε διαμέρισμα, όχι του 4ου, αλλά του 5ου ορόφου.
Οι πυροσβέστες βρήκαν κάτω στο δρόμο μια γυναίκα με εμφανή εγκαύματα, πολύ σοκαρισμένη, που συνεχώς έψαχνε το σκυλάκι της. Αμέσως ειδοποίησαν ασθενοφόρο, το οποίο την παρέλαβε και τη διακόμισε στο Νοσοκομείο Καλαμάτας.
Στη συνέχεια διαπίστωσαν ότι εγκαύματα στα χέρια είχε και ο σύζυγός της και ειδοποίησαν δεύτερο ασθενοφόρο, για να τον παραλάβει.
 Την έλουσε με βενζίνη
Οι πυροσβέστες, όταν έσβησαν τη φωτιά στο μικρό δυάρι, διαπίστωσαν ότι είχε επικεντρωθεί στο κεντρικό δωμάτιο, το οποίο χρησιμοποιούσε η οικογένεια ως υπνοδωμάτιο, ενώ είχε εξαπλωθεί πάρα πολύ γρήγορα. Ευτυχώς τη συγκεκριμένη στιγμή απουσίαζαν τα δύο παιδιά της οικογένειας, 18 και 14 ετών.
Στο νοσοκομείο, οι γιατροί και οι νοσηλευτές που παρέλαβαν για να φροντίσουν την 39χρονη διαπίστωσαν ότι τα ρούχα της μύριζαν βενζίνη και, τελικά, τους αποκάλυψε ότι ο άντρας της, έπειτα από καυγά για προσωπικές διαφορές, την περιέλουσε με βενζίνη και της έβαλε φωτιά.
Αμέσως ειδοποιήθηκε η Αστυνομία και την υπόθεση ανέλαβε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας.
Της Βίκυς Βετουλάκη 

*** ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας: Πολιτική εκδήλωση σήμερα στην Καλαμάτα
Η ανάγκη για το άνοιγμα του κόμματος στην κοινωνία
Ανοιχτή πολιτική εκδήλωση στην Καλαμάτα, οργανώνει ο ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας σήμερα και ώρα 7.30 μ.μ., στο αμφιθέατρο “Αλέξανδρος Κουμουνδούρος” (Διοικητήριο) με θέμα “Πάρε τον ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια σου – Μια νέα σχέση με την πολιτική”.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έδωσε στη δημοσιότητα η Νομαρχιακή Επιτροπή Μεσσηνίας, θα μιλήσουν οι:  Νίκος Βούτσης, βουλευτής Α’ Αθήνας, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Μπίστης, εκπρόσωπος της Προοδευτικής Συμμαχίας, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει ο Αλέξης Χαρίτσης, βουλευτής Μεσσηνίας.
Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι το εγχείρημα που ξεκίνησε εδώ και κάποιους μήνες, δεν  είναι… ανέφελο. Στην κριτική που ασκείται για τους κινδύνους "πασοκοποίησης του ΣΥΡΙΖΑ, μόλις προχθές από τα Τρίκαλα ο πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας, σημείωσε: «Δεν μπορούμε να κάνουμε face control και να ζητάμε βιογραφικά και πιστοποιητικά αριστεροσύνης».
Από την άλλη, κριτική στον τρόπο διεύρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε μιλώντας στον «Θέμα 104,6» ο πρώην υπουργός του κόμματος, Νίκος Φίλης. Σχολιάζοντας τις προσχωρήσεις στελεχών από το ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, είπε: «Και εμένα μια εικόνα όπου στο προσκήνιο έρχονται πρόσωπα που στο παρελθόν έχουν ταυτιστεί με πολιτικές που μας οδήγησαν στην κρίση δε μου αρέσει. Με ενοχλεί και πολιτικά και αισθητικά μια εικόνα που πρόσωπα, ακόμα και από το ΠΑΣΟΚ καταδικασμένα, εμφανίζονται σήμερα στο πολιτικό προσκήνιο».
Τέλος, σε παρέμβασή της η τάση των 53+, πρόσφατα αναρωτήθηκε: "Θα παραμείνει ο ΣΥΡΙΖΑ κόμμα της ριζοσπαστικής Αριστεράς ή θα μετασχηματιστεί σε μια θολή παράταξη του λεγόμενου προοδευτικού/δημοκρατικού χώρου; Θα διατηρήσει την ταυτότητά του, τα φυσιογνωμικά του χαρακτηριστικά ή ο «νέος» ΣΥΡΙΖΑ δε χρειάζεται ταυτότητα, ούτε αξίες, ούτε ιδεολογία, κάτι σαν σούπερ μάρκετ, που διαθέτει τα πάντα, αλλά στην πραγματικότητα τα ασήμαντα, τα εφήμερα, της μόδας;".
Κάποιες απαντήσεις στους παραπάνω προβληματισμούς περιμένουμε σήμερα στην εκδήλωση του κόμματος στην Καλαμάτα.  Α.Π.

*** Μάχη για τη ζωή της δίνει η 37χρονη που έπεσε από τον 4ο όροφο  
Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στην Εντατική Μονάδα Θεραπείας του Νοσοκομείου Καλαμάτας η 37χρονη γυναίκα που το βράδυ της Τετάρτης βρέθηκε στο κενό από τον  4ο όροφο της πολυκατοικίας όπου διέμενε με το σύζυγο και το παιδί τους.
Λίγο πριν από τις 9.00 το βράδυ ένας γδούπος στην περιοχή της Βαλαωρίτου, κοντά στη διασταύρωση με την οδό Αριστοδήμου, αναστάτωσε τη γειτονιά. Το αίμα του κόσμου πάγωσε όταν αντίκρισαν μια νεαρή γυναίκα αιμόφυρτη στο δρόμο.
Υπό άγνωστες συνθήκες η 37χρονη γυναίκα έπεσε στο κενό και κάποιοι λένε ότι την τραγική πορεία της, ευτυχώς, ανέκοψε μια απλώστρα ρούχων.
Στην περιοχή έσπευσε ασθενοφόρο και διακόμισε τη βαριά τραυματισμένη γυναίκα στο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται με πολλαπλά κατάγματα και άλλα τραύματα.   Β.Β.

***  Βρετανία: Καθαρή νίκη για τον Μπόρις Τζόνσον και το Brexit  
Η σαρωτική νίκη του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον σημαίνει πως δεν θα υπάρξει δεύτερο δημοψήφισμα και πως το διαζύγιο από την Ευρώπη είναι αναπόφευκτο.
Οι Συντηρητικοί του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον εξασφάλισαν την πλειοψηφία των εδρών στη Βουλή των Κοινοτήτων μετέδωσε νωρίς το πρωί της Παρασκευής το ΙΤV.
Με βάση το επίσημο έξιτ πολ, οι Τόρις προβλεπόταν να εξασφαλίσουν 368 έδρες.
Με 595 από τις συνολικά 650 έδρες του κοινοβουλίου να έχουν κριθεί, οι Συντηρητικοί εξασφαλίζουν τις 326 μέχρι στιγμής, σύμφωνα με την καταμέτρηση του ITV.
Την ίδια πρόβλεψη, ότι δηλαδή οι Συντηρητικοί θα έχουν την πλειοψηφία των εδρών στην επόμενη Βουλή των Κοινοτήτων, μετέδωσε επίσης η βρετανική δημόσια τηλεόραση, το δίκτυο BBC.
Τα επίσημα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν μέσα στις επόμενες επτά ώρες.
Τζόνσον: «Εξασφαλίσαμε ισχυρή νέα εντολή»  
Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον δήλωσε πως πράγματι, η κυβέρνηση των Συντηρητικών φαίνεται πως εξασφάλισε νέα, ισχυρή εντολή στις πρόωρες βουλευτικές εκλογές οι οποίες διεξήχθησαν χθες Πέμπτη.   «Σε αυτό το στάδιο πράγματι φαίνεται ότι (...) η κυβέρνηση των Συντηρητικών έλαβε ισχυρή νέα εντολή, να ολοκληρώσει το Brexit κι όχι μόνο να ολοκληρώσει το Brexit, αλλά να ενώσει αυτή τη χώρα και να την οδηγήσει μπροστά», είπε ο Τζόνσον, αφού ενημερώθηκε πως κέρδισε — όπως αναμενόταν από τους περισσότερους — τη βουλευτική έδρα που διεκδικούσε στο Όξμπριτζ.   «Νομίζω ότι αυτές θα αποδειχθούν ιστορικές εκλογές, που μας δίνουν τώρα, σε αυτή τη νέα κυβέρνηση, την ευκαιρία να σεβαστούμε τη δημοκρατική βούληση του βρετανικού λαού, να αλλάξουμε αυτή τη χώρα προς το καλύτερο και να αφήσουμε ελεύθερες τις δυνατότητες ολόκληρου του λαού αυτής της χώρας».«Αυτό θα κάνουμε τώρα, κι αν είμαστε αρκετά τυχεροί και κερδίσουμε την εξουσία τότε η δουλειά μας θα αρχίσει σήμερα», πρόσθεσε ο ηγέτης των συντηρητικών.
Δήλωση ήττας από Κόρμπιν  
Ο ηγέτης του βρετανικού αντιπολιτευόμενου Εργατικού Κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν δήλωσε πως δεν θα ηγηθεί του κόμματος στις επόμενες εκλογές, αφού παραδέχθηκε πως ήταν μια «πολύ απογοητευτική νύχτα». «Είναι προφανώς μια πολύ απογοητευτική νύχτα για το Εργατικό Κόμμα με το αποτέλεσμα που έχουμε», δήλωσε ο Κόρμπιν αφού κέρδισε την έδρα του στο βόρειο Λονδίνο. «Δεν θα ηγηθώ του κόμματος σε οποιεσδήποτε μελλοντικές γενικές εκλογές», δήλωσε προσθέτοντας πως το κόμμα χρειάζεται να στοχασθεί και πως θα ηγηθεί του κόμματος όσο αυτό θα συζητεί για το μέλλον του.
Νέο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκωτίας θέλει η Στέρτζον   
Πρέπει να επιτραπεί στη Σκωτία να οργανώσει νέο δημοψήφισμα για την θέση της στο Ηνωμένο Βασίλειο μετά τη συντριπτική νίκη του Σκοτσέζικου Εθνικού Κόμματος (SNP) στις εκλογές που διεξήχθησαν χθες Πέμπτη, τόνισε σήμερα η αρχηγός του Νίκολα Στέρτζον. Με βάση το έξιτ πολ το SNP οδεύει να κερδίσει τις 55 από τις 59 έδρες της Σκωτίας. «Δόθηκε πλέον εντολή για να προσφερθεί στον λαό της Σκωτίας η δυνατότητα να επιλέξει το μέλλον του», σημείωσε η Στέρτζον σε δηλώσεις της στο Sky News.   «Υπάρχει ξεκάθαρη επιθυμία και ενστερνισμός της ιδέας η Σκωτία δεν πρέπει να καταλήξει με μια κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον και να ξεριζωθεί από την Ευρώπη παρά τη θέλησή της», συνέχισε η Στέρτζον. «Ο Μπόρις Τζόνσον μπορεί να έχει εντολή να βγάλει την Αγγλία εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αλλά λέω εμφατικά ότι δεν έχει εντολή να πάρει το Σκοτία και να τη βγάλει από την ΕΕ. Η Σκωτία πρέπει να έχει δικαίωμα επιλογής για το δικό της μέλλον», επέμεινε.
Oι επόμενες μέρες για το Brexit  
Ακολουθούν οι ημερομηνίες των επόμενων μεγάλων σταθμών στη μακρά και κοπιώδη διαδικασία του Brexit μετά τη νίκη του Συντηρητικού Κόμματος του βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον.
13 Δεκεμβρίου: μια νέα κυβέρνηση Αν τα επίσημα αποτελέσματα επιβεβαιώσουν τη δημοσκόπηση στην έξοδο των εκλογικών τμημάτων η οποία δίνει το Συντηρητικό Κόμμα νικητή με απόλυτη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, ο Μπόρις Τζόνσον θα πάει κατ' ευθείαν στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ για να πάρει και πάλι πρωθυπουργική εντολή από τη βασίλισσα Ελισάβετ ΙΙ.
17 Δεκεμβρίου: νέα σύνοδος του κοινοβουλίου Οι νεοεκλεγέντες βουλευτές στη Βουλή των Κοινοτήτων θα επιλέξουν τον «speaker» τους (πρόεδρο). Κατά πάσα πιθανότητα θα ανανεώσουν τη θητεία του Λίντσεϊ Χόιλ, ο οποίος είχε εκλεγεί λίγο πριν από τη λήξη της τελευταίας κοινοβουλευτικής συνόδου ως διάδοχος του Τζον Μπέρκοου. Θα πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία των 650 βουλευτών.
19 Δεκεμβρίου: η ομιλία της βασίλισσας Αν ο Μπόρις Τζόνσον κερδίσει πράγματι τις εκλογές, θα ανακοινώσει γρήγορα το νομοθετικό χρονοδιάγραμμά του με την ομιλία της βασίλισσας. Σύμφωνα με την παράδοση, η βασίλισσα θα διαβάσει τον κατάλογο των νομοθετικών κειμένων που ο Τζόνσον ελπίζει να θέσει σε εφαρμογή στη διάρκεια τελετής ενώπιον της μη αιρετής άνω βουλής του βρετανικού κοινοβουλίου, της Βουλής των Λόρδων. Δεδομένου ότι η προηγούμενη ομιλία της βασίλισσας ήταν τον Οκτώβριο και εξαιτίας της εγγύτητας των Χριστουγέννων, προβλέπεται ένα πιο ελαφρύ πρόγραμμα, χωρίς βασιλικά διάσημα ούτε ιππικό.
31 Ιανουαρίου: Brexit Το Ηνωμένο Βασίλειο πρόκειται να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 31 Ιανουαρίου, ημερομηνία που έχει ήδη αναβληθεί τρεις φορές μετά το δημοψήφισμα του 2016. Αν ο Μπόρις Τζόνσον κερδίσει πράγματι την απόλυτη πλειοψηφία, θα επιδιώξει να έχει υιοθετηθεί μέχρι τότε από το κοινοβούλιο η συμφωνία διαζυγίου, την οποία διαπραγματεύθηκε με την Ευρωπαϊκή Ένωση, για να εξασφαλίσει μια ήπια έξοδο.
1η Ιουλίου: καταληκτική ημερομηνία για ενδεχόμενη παράταση της μεταβατικής περιόδου Μετά την αποχώρηση από την ΕΕ, η χώρα θα εισέλθει σε μια μεταβατική φάση στην οποία οι σχέσεις της με τους 27 θα παραμείνουν οι ίδιες μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2020. Η προθεσμία αυτή πρέπει να επιτρέψει στα δύο μέρη να συνάψουν μια νέα σχέση όσον αφορά το εμπόριο και την ασφάλεια. Το Ηνωμένο Βασίλειο μπορεί επίσης να θελήσει να παρατείνει αυτή την περίοδο για ένα ή δύο χρόνια, όμως οφείλει να ενημερώσει την ΕΕ για το σχετικό αίτημά του πριν από την 1η Ιουλίου.
31 Δεκεμβρίου: τέλος της μεταβατικής περιόδου Πρόκειται για το τέλος των δεσμών ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ηνωμένο Βασίλειο όπως υπήρξαν επί 47 χρόνια. Χωρίς νέα συμφωνία ή παράταση της μεταβατικής περιόδου, το εμπόριο και οι μεταφορές, μεταξύ άλλων, κινδυνεύουν με μεγάλες αναταράξεις. lifo.gr

***  Λήγει η προθεσμία για τις 100 δόσεις για οφειλές στη ΔΕΥΑΚ  
Στις 31 Δεκεμβρίου 2019 λήγει η προθεσμία για τη ρύθμιση οφειλών του νόμου 4611/2019 με τις 100 δόσεις και για το λόγο αυτό η ΔΕΥΑΚ υπενθυμίζει πως όσοι πολίτες επιθυμούν να υποβάλουν σχετική αίτηση, μπορούν να προσέλθουν στα γραφεία της, τμήμα πληρωμών, έως τις 31/12, στις 12.00 το μεσημέρι.
Εφόσον οι πολίτες δεν επιλέξουν τη, συμφέρουσα γι’ αυτούς, διαδικασία ρύθμισης οφειλών, η επιχείρηση είναι αναγκασμένη να προχωρήσει σε διακοπή υδροδότησης με το πέρας της ανωτέρω προθεσμίας.

***  Συναυλία από το σπουδαίο ντουέτο κιθάρας Duo Melis  
Το 9ο Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας συνεχίζει δυναμικά και αύριο, στις 9.00 το βράδυ, στο αμφιθέατρο «Θόδωρος Αγγελόπουλος», φιλοξενεί το σημαντικότερο κιθαριστικό ντουέτο στον κόσμο, το «Duo Melis», που αποτελείται από τον Αλέξη Μουζουράκη και την Susana Prieto.
Όπως σημειώνει ο Στάθης Γυφτάκης, διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, πρόκειται για μια μεγάλη στιγμή για την πόλη της Καλαμάτας και το Φεστιβάλ Κιθάρας, που είναι σε θέση να παρουσιάσουν τo καλύτερο ντουέτο κιθάρας στον κόσμο.
Ο Αλέξης Μουζουράκης από την Ελλάδα και η Susana Prieto από την Ισπανία έχουν κατακτήσει πρώτα βραβεία σε διεθνείς διαγωνισμούς, έχουν παίξει στις σπουδαιότερες αίθουσες συναυλιών σε όλο τον κόσμο και έχουν συνεργαστεί με συμφωνικές ορχήστρες, όπως Berliner Symphoniker, Neubrandenburger Philharmonie, Bayerische Kammerphilharmonie, Radio Orchestra of Bucharest και την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, υπό τη διεύθυνση του Leo Brouwer. Θα ταξιδέψουν το κοινό με έργα A. Piazzolla, J. Rodrigo, A.D. Lhoyer, D. Scarlatti, E. Granados, A.E. Ginastera.
Είναι μια μοναδική ευκαιρία για να απολαύσει κανείς από κοντά ένα ρεσιτάλ, που ξεσηκώνει ενθουσιώδη σχόλια σε όλο τον κόσμο!
Το Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας διοργανώνεται για ένατη χρονιά φέτος, με ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων και συναυλιών που θα διαρκέσουν έως και τον Απρίλιο 2020, με νέους και καταξιωμένους καλλιτέχνες και δεξιοτέχνες της κιθάρας – και όχι μόνο- από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Συναυλίες, σεμινάρια, παρουσιάσεις, gala κιθάρας και μουσικοί διαγωνισμοί κιθάρας είναι μερικές μόνο από τις εκδηλώσεις που θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει το κοινό της πόλης, καθώς και οι επισκέπτες. Κάθε μήνα παρουσιάζονται δύο μουσικές εκδηλώσεις σε τρεις υπέροχους πολιτιστικούς χώρους της Καλαμάτας: στο αμφιθέατρο «Θεόδωρος Αγγελόπουλος», στο Studio Μεγάρου Χορού και στο αμφιθέατρο Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλαμάτας.

***   Αποχή των δικηγόρων της Καλαμάτας στις 19 και 20 Δεκεμβρίου
Διήμερη αποχή από τα καθήκοντά τους στις 19 και 20 Δεκεμβρίου αποφάσισαν χθες οι δικηγόροι της Καλαμάτας, κατά τη διάρκεια της έκτακτης γενικής συνέλευσης του Δικηγορικού Συλλόγου, εναρμονισμένοι με τις αποφάσεις της Ολομέλειας.
Βασικά ζητήματα που τέθηκαν στη χθεσινή συνέλευση ήταν ο θεσμός της διαμεσολάβησης, το δικαστικό ένσημο στις αναγνωριστικές αγωγές αρμοδιότητας του Πολυμελούς Πρωτοδικείου και οι θέσεις και προτάσεις των δικηγόρων για την επικείμενη μεταρρύθμιση της ασφαλιστικής και φορολογικής νομοθεσίας ελεύθερων επαγγελματιών.
 Αποχή
Αμέσως μετά τη συνέλευση, ο πρόεδρος του Συλλόγου, Περικλής Ξηρογιάνννης, τόνισε ότι η συντονιστική επιτροπή των δικηγορικών συλλόγων με ανακοίνωσή της, στις 5 Δεκέμβρη, έχει εκφράσει την έντονη αντίθεσή της στην επαναφορά της καταβολής δικαστικού ενσήμου στις αναγνωριστικές αγωγές του Πολυμελούς Πρωτοδικείου.
Όπως εξήγησε, από ένα βουλευτή κατατέθηκε την τελευταία στιγμή η σχετική τροπολογία, χωρίς να έχει προηγηθεί διαβούλευση και ενημέρωση, αλλά ούτε και εξεργασία από την Επιστημονική Επιτροπή της Βουλής.
«Επίσης, το Δικηγορικό Σώμα είναι ενάντια στην υποχρεωτικότητα της διαμεσολάβησης, η οποία δε συνάδει με τον εκούσιο χαρακτήρα της. Τέλος, η συντονιστική επιτροπή έχει εκφράσει την αντίθεσή της στην πρόσθετη υποχρέωση που δημιουργήθηκε να επισυνάπτεται ένα ενημερωτικό έντυπο στις αγωγές με τη συζήτηση σε σχέση με τη διαμεσολάβηση. Είχε, λοιπόν, προαναγγείλει κάποιες κινητοποιήσεις με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στις μεγάλες πόλεις και με κήρυξη αποχής», πρόσθεσε ο κ. Ξηρογιάννης.
Υπογράμμισε, λοιπόν, ότι και ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας έχει τις ίδιες θέσεις και με αποχή στις 19 και 20 Δεκεμβρίου δηλώνει την αντίθεσή του «στην υποχρεωτικότητα της διαμεσολάβησης, που θα επιβαρύνει τον πολίτη με ένα κόστος και μια πρόσθετη γραφειοκρατική διαδικασία, την επαναφορά του δικαστικού ενσήμου στις αναγνωριστικές αγωγές και την αντίθεση στην απαίτηση να υπάρχει ενημερωτικό έντυπο στη διαμεσολάβηση».
Της Βίκυς Βετουλάκη 

*** «Γεύσεις του ‘21» στα Εκπαιδευτήρια Μπουγά  
Στο πλαίσιο των δράσεων διάχυσης του Προγράμματος «Καλαμάτα 1821: Δρόμοι Ελευθερίας» πραγματοποιήθηκε με επιτυχία εκδήλωση γευσιγνωσίας την περασμένη Δευτέρα, στα Εκπαιδευτήρια Μπουγά, με θέμα «Γεύσεις του ‘21».
Η επιστημονική κοινοπραξία του Προγράμματος «Καλαμάτα 1821: Δρόμοι Ελευθερίας», σε συνεργασία με το ΙΙΕΚ Ορίζων και τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά, ταξίδεψαν το κοινό στο παρελθόν ανασυστήνοντας βασικά συστατικά της παραδοσιακής Μεσσηνιακής Κουζίνας. Συγκεκριμένα, παρουσιάστηκαν εδέσματα και συνταγές της περιόδου του 1821 όπως προέκυψαν από την επιστημονική μελέτη του έργου.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επιχειρηματίες εστίασης, διαμονής και τοπικών παραδοσιακών προϊόντων του Δήμου Καλαμάτας. Τα δε πιάτα θα ενταχτούν στις επιχειρήσεις που θα συμμετέχουν στο έργο και θα είναι διαθέσιμα στο ευρύ κοινό της Καλαμάτας το Μάρτιο του 2020.
Αρχικά, έγινε παρουσίαση της έρευνας του έργου σχετικά με τη διατροφή της περιόδου από τον καθηγητή και συντονιστή του έργου Νικόλαο Ζαχαριά και έπειτα το λόγο πήρε ο διευθυντής των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά, Φώτης Μπουγάς, παρουσιάζοντας την πορεία της διατροφής στο χρόνο και τη σημαντικότητά της για τον άνθρωπο.
Οι σεφ του ΙΙΕΚ Ορίζων, Στέλιος Μπαρμπέας και Κωνσταντίνος Βασιλειάδης, μίλησαν για τις πρώτες ύλες που χρησιμοποιήθηκαν για την υλοποίηση των συνταγών, καθώς και για τις δυνατότητες αξιοποίησης παλαιών σκευών που θα μπορούσαν να προσομοιάσουν με ακρίβεια τους τρόπους μαγειρέματος της εποχής.
Οι επιχειρηματίες που παρευρέθηκαν είχαν τη δυνατότητα να γευτούν εδέσματα της περιόδου εμπνευσμένα από τους σεφ του ΙΙΕΚ Ορίζων, Στέλιο Μπαρμπέα, Κωνσταντίνο Βασιλειάδη, Πόπη Γιαλελή και Νίκο Κουβελάκη. Μεταξύ αυτών, παραδοσιακή σούπα ροβίτσα, πίτες τραβηχτές με άγρια χόρτα, χταπόδι λιαστό του κλέφτη, μανιτάρια Ταϋγέτου κομπόστα και να τα συνοδεύσουν με ελιές καλαμών, τυρί και παστό.
Κάποια δε από αυτά τα πιάτα ήταν τοποθετημένα σε πήλινα σκεύη αποπνέοντας τον αέρα της περιόδου. Παράλληλα, δόθηκαν στους παρευρισκόμενους οδηγίες για άλλες προτεινόμενες συνταγές της εποχής.
Πρόκειται για την πρώτη σε σειρά ενημερωτικών δράσεων γευσιγνωσίας των γευμάτων της περιόδου του ’21, ενώ προγραμματίζεται ο περαιτέρω εμπλουτισμός τους για το πρόγραμμα του Μαρτίου του 2020.

***Άγκυρα: «Κόβουμε βυθοτεμάχια & ξεκινάμε σεισμικές έρευνες έξω από την Κρήτη» – Τα λόγια της ΕΕ αποδείχτηκαν του «αέρα»…



Η Άγκυρα ανακοίνωσε πως θα προχωρήσει σε σεισμικές έρευνες στις θαλάσσιες περιοχές που περιγράφει το παράνομο μνημόνιο Τουρκίας-Λιβύης, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας, Φατίχ Ντονμέζ μιλώντας στο τουρκικό κοινοβούλιο κατά τη συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού απαντώντας έτσι με πράξεις στα «λόγια στήριξης του αέρα» της ΕΕ. 
Μάλιστα ο Τούρκος υπουργός ανακοίνωσε και το «κόψιμο» βυθοτεμαχίων!  
«Το μνημόνιο το οποίο υπογράψαμε με την Λιβύη έγινε νόμος του κράτους μετά την έγκριση του κοινοβουλίου και ευχαριστώ όλα τα πολιτικά κόμματα για την υποστήριξή τους. Να μην έχετε καμία αμφιβολία πως θα κάνουμε όσα πρέπει. Και η Γενική Γραμματεία Πετρελαίου και Μεταλλευμάτων θα κάνει εργασίες για την παροχή των οικοπέδων αλλά και η Τουρκική Εταιρία Ερευνών Πετρελαίου (ΤΡΑΟ) αμέσως μετά την πρωτοχρονιά θα ξεκινήσει γρήγορα τις σεισμικές έρευνες στις περιοχές που θα οικοπεδοποιηθούν», τόνισε ο Ντονμέζ. 
Τι αξία έχουν τώρα οι λεκτικές στηρίξεις της ΕΕ; Αυτή που είχαν πάντα, μηδενική. Μόνο στην Αθήνα ευχαριστιούνται κάποιοι να πιστεύουν ότι θα έρθουν ΗΠΑ και ΕΕ για να σώσουν την χώρα όταν θα φτάσουμε στο σημείο «της μη επιστροφής».  Σημειώνεται ότι το τουρκικό ΥΠΕΞ έχει αναρτήσει χάρτες που δείχνουν ότι οι Τούρκοι δεν εποφθαλμιούν μόνο τα ανατολικά της Κρήτης αφού μαζί με την Λιβύη έχουν βάλει στο «στόχαστρο» και τα οικόπεδα νοτίως και δυτικά της Κρήτης και μάλιστα έχουν βλέψεις και για οικόπεδα εντός του  Ιονίου Πελάγους. Σε λίγο γεωτρήσεις και έξω από το Σούνιο…   
 ***  Παράδοση των Δωδεκανήσων στην Τουρκία άνευ όρων…
~Αυτοί είναι οι τουρκόφιλοι οπαδοί του Ερντογάν στην Ελλάδα…
Ο εκλεγμένος πρόεδρος της Πακιστανικής κοινότητας Μαλίκ Ματζίτ κι ο μεγαλύτερος Ιμάμης της στην Ελλάδα Σαχμπάζ Σιντικί, εκτός απο στενοί συνεργάτες του Αρχηγού (Τζ.Ασλάμ) έχουν και κάτι άλλο κοινό…
…Και οι δύο είναι ανοιχτά τουρκόφιλοι κι οπαδοί του Ερντογάν!  Ο Μαλίκ Ματζίτ είναι ο μπροστινός «αχυράνθρωπος» λόγω των κακών σχέσεων του Ασλάμ με την Πρεσβεία.Παλαιότερα, είχει συναντηθεί και στην Βουλή με την τότε πρόεδρο, ως μέλος αντιπροσωπείας “αντιρατσιστικού” συλλαλητηρίου.  Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος της πακιστανικής κοινότητας( Μαλίκ Ματζίτ) δίνει πάντα το «παρών» στο πλευρό του Αρχηγού σε όλες τις εκδηλώσεις.   Από την άλλη πλευρά,ο Ιμάμης και καθοδηγητής Σαχμπάζ Σιντικί, το 2008 έκανε κηρύγματα σε τζαμιά στο Όσλο της Νορβηγίας. Στην Ελλάδα πρωτοήρθε το 2011 και ταξιδεύει συχνά στο Πακιστάν. Ο Σαχμπάζ Σιντικί, δίνει επίσης το «παρών» ως πνευματικός σε όλες τις εκδηλώσεις και αυτός πάντα δίπλα στον Αρχηγό. Καταλήγοντας, θα πρέπει να επισημάνουμε πώς και οι δύο τους συμμετείχαν στην σύσκεψη που αποφασίστηκε η προβοκατόρικη πορεία μίσους των Ισλαμιστών (14/12) εν μέσω Χριστουγέννων στο κέντρο της Αθήνας η οποία πραγματοποιήθηκε με τις «ευλογίες» και την στήριξη της ΚΕΕΡΦΑ/ΑΝΤΑΡCIA. 


*** Όταν γελάς , διακινδυνεύεις να περάσεις για ηλίθιος , Όταν κλαις , κινδυνεύεις να περάσεις για συναισθηματικός , Όταν ανοίγεσαι στους άλλους , κινδυνεύεις να μπλεχτείς , Όταν δεχθείς τα συναισθήματά σου , κινδυνεύεις να αποκαλύψεις την ανθρωπιά σου , Όταν εκθέτεις τις ιδέες και τα όνειρα σου στον κόσμο , κινδυνεύεις να τα χάσεις ,Όταν αγαπάς , κινδυνεύεις να μην έχεις ανταπόκριση η αγάπη σου , Όταν ελπίζεις , κινδυνεύεις να πονέσεις , Και όταν δοκιμάζεις , κινδυνεύεις να αποτύχεις .- Μόνο ο άνθρωπος που ρισκάρει είναι ελεύθερος .- Το να κρατάς κρυμμένο τον εαυτό σου , να τον χάνεις με τις αυτομειωτικές σου ιδέες , είναι Θάνατος .- Η μεγαλύτερη υποχρέωση σου είναι να γίνεις όλα όσα είσαι όχι μόνο για δικό σου όφελος , αλλά και για όφελος του άλλου. [ Λεό Μπουσκαλία.- Να ζεις ή να μη ζεις.]  .-^ 

~** Αθλητική ενημέρωση :

*** ΣΗΜΕΡΑ  Παρασκευή  13-12-2019στο Ευρωμπάσκετ Euroleague  13η  αγωνιστική  :
~* ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ ΚΑΟΥΝΟ - ΒΑΛΕΝΘΙΑ   82-86 , (48-47) .-^
 Τα  δεκάλεπτα : 21-19 , 27-28 , 9-17  , 25-22.-^ 
~* ΜΠΑΓΕΡΝ Μονάχου - ΖΕΝΙΘ Αγίας Πετρούπολης  77-69 ,(37-35) .-^
 Τα  δεκάλεπτα : 14-15 , 23-20 , 24-15 16-19  .- ^
~* ΛΥΟΝ ΒΙΛΛΕΡΜΑΝ - ΟΛΥΜΠΙΑ ΜΙΛΑΝΟ  89-82 , (38-45)  .-^
 Τα  δεκάλεπτα : 20-24 , 18-21 , 32-16 , 19-21  .-^ 
~*  ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  98-86 , (55-47) .- ^
 Τα  δεκάλεπτα : 28-23 , 27-24 , 16-18 , 27-21 .- ^  

ΧΘΕΣ ,...  12 Δεκεμβρίου 2019 στο Ευρωμπάσκετ Euroleague  13η  αγωνιστική  :
ΚΙΜΚΙ Μόσχας - ΑΛΜΠΑ  Βερολίνου  104 -87 , (54-51)  .- ^
Τα  δεκάλεπτα : 23-32 , 31-19 , 23-12 , 27-24 .- ^
ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ - ΑΝΑΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ   73-81 , ( 38-38) .- ^
 Τα  δεκάλεπτα : 22-20 , 16-18 , 11-21 , 24-22  .- ^
ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ - ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ 64-72, (31-32) .- ^
 Τα  δεκάλεπτα : 14-20 , 17-12  , 12-24  , 21-16  .- ^
ΜΑΚΑΜΠΙ Τ.Α. - ΤΣΣΚΑ Μόσχας  90-80 , (45-52) .- ^ 
 Τα  δεκάλεπτα : 20-29 , 25-23  , 21-12, 24-16 .- ^
ΡΕΑΛ Μαδρίτης - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Πειραιώς   93-77 , (41-30) .-
 Τα  δεκάλεπτα : 21-10 , 20-20 , 31-1821-29 .- ^ 

~**  Η  ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ :
1.-  ΑΝΑΤΟΛΟΥ  ΕΦΕΣ   11-2 *
2.- ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ        10-3 *
3.- ΡΕΑΛ Μαδρίτης          10-3 *
4.- ΜΑΚΑΜΠΙ Τ. Α.             9-4 *
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
5.- ΤΣΣΚΑ Μόσχας           8-5 *
6.- ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ       8-5 *
7.- ΜΙΛΑΝΟ                      7-6 *
8.- ΚΙΜΚΙ Μόσχας            8-5  *
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
9.- ΟΛΥΜΠΙΚΑΟΣ Π.       5-8  *
10.-ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ             6-7 *
11.- ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ  5-8 *
12.-ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ     5-8 *
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
13.-  ΒΙΛΛΕΡΜΠΑΝ        6-7*
14.- ΒΑΛΕΝΘΙΑ              5-8 *
15.- ΜΠΑΓΕΡΝ Μον.      5-8 *
16.- ΑΛΜΠΑ Βερολ.        4-9 *
17.-ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ Καουν.   3-10 *
18.- ΖΕΝΙΘ Αγ. Πετρ.      3-10 *

***   Αγώνες και αποτελέσματα Παναθηναϊκού στην Euroleague στο Ευρωμπάσκετ περιόδου 2019-2020
03-10-2019 : ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ  89-83  .- ^
10-10-2019: ΛΥΟΝ ΒΙΛΕΡΜΠΑΝ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  79-78  .- ^
17-10-2019 : ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΑΧ. ΟΛΥΜΠΙΑ ΜΙΛΑΝΟ 78-79  .- ^
24-10-2019 : ΖΕΝΙΘ Αγίας Πετρούπολης - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 79-89 .- ^
29-10-2019 : ΚΙΜΚΙ Μόσχας - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 103-86 .- ^
31-10-2019 : ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ -ΑΝΑΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ  86-70 .- ^
08-11-2019 : ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΒΑΛΕΝΘΙΑ  91-80 .- ^
14-11-2019 : ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ -ΑΛΜΠΑ Βερολίνου 105-106 .- στην παρατ. κ.α. 88-88 .-^
19-11-2019 : ΚΑΟΥΝΟ ΖΑΓΚΛΙΡΙΣ -ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  85-86 .- ^
22-11-2019 : ΜΠΑΓΕΡΝ Μονάχου - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 75-87 .- ^
28-11-2019 : ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ  100-68 .- ^
06-12-2019 : ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  99-73  ..- ^ Παράταση 
13-12-2019 : ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  98-86 .- ^ 
17-12-2019 : Παναθηναϊκός - Φενέρμπαχτσε 
19-12-2019 : Μακαμπί Τ.Α. - Παναθηναϊκός 

~** Αγώνες και αποτελέσματα  Ολυμπιακού στην Euroleague στο Ευρωμπάσκετ   περιόδου 2019-2020
4-10-2019 : Βίλλερμπαν - Ολυμπιακός Π.  82-63 .- ^
11-10-2019 : Ολυμπιακός Π.   Βαλένθια  82-63  .- ^
18-10-2019 : Ολυμπιακός -Ζενίθ Αγίας Πετρούπολης 68-77 .- ^
25-10-2019 : Μπασκόνια - Ολυμπιακός  82-66 .- ^
30-10-2019 : ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Ολυμπιακός Π. 79-84  .-^
1-11-2019 :  Ολυμπιακός Π. - Μακαμπί Τ.Α. 65-90 .-^
7-11-2019 :   Ολυμπιακός Π. - Ανατολού Εφές   67-86 .- ^
15-11-2019 : Ολυμπιακός Π. - Ζαλγκίρις Κάουνο   83-74 .- ^
19-11-2019 : Μπάγερν Μονάχου - Ολυμπιακός Π.  85-82 .- ^
21-11-2019 : Αλμπα Βερολίνου - Ολυμπιακός Π. 80-99 .- ^
29-11-2019 : Ολυμπιακός Π. - Ολύμπια Μιλάνο   91-70 .-^
6-12-2019 :  Παναθηναϊκός  - Ολυμπιακός Π.  99-73  ..- ^ Παράταση
12-12-2019 : ΡΕΑΛ Μαδρίτης - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Πειραιώς   93-77 .- ^
18-12-2019 : Ολυμπιακός Π. - Κίμκι
20-12-2019 : Ερυθρός Αστέρας - Ολυμπιακός Π.

*** Για την Α1΄ στο Ελληνικό μπάσκετ  σήμερα 13-12-2019 :
~*  ΑΕΚ Αθηνών -ΑΡΙΣ Θεσ/νίκης  92-79, ( 40-38) .-
Τα  δεκάλεπτα  :19-15 , 21-23 , 26-16 , 26-25 .- ^


  ***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019
1.- ΑΡΦΑΡΑ  Η Εφημερίδα μας   Κυριακή  01  Δεκεμβρίου  2019    Στο αγιάζι της  ενημέρωσης  μας ..... ~  ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ σε όλους μας !:  https://dimmetoparfara.blogspot.com/2019/11/01-2019.html    .-
2.- ARFARA NEWS  Αρφαρά  Η Εφημερίδα μας , Στο αγιάζι της ενημέρωσης .  Δευτέρα , Τρίτη ., Τετάρτη 02 , 03 . 04 Δεκεμβρίου  2019 .-  :  https://snsstamoskal.blogspot.com/2019/12/arfara-news.html   .-
3.-  ARFARA NEWS ,   Στο  αγιάζι της ενημέρωσης  Αρφαρά Τα  Νέα  μας  Πεμπτη , Παρασκευή  , Σάββατο  05 , 06 ,07  Δεκεμβρίου  2019: https://dimmetoparfara.blogspot.com/2019/12/arfara-news-05-06-07-2019.html  .-
4.- ARFARA NEWS  Η Εφημερίδα μας Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Σάββατο 07 Δεκεμβρίου  2019  :  https://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2019/12/arfara-news.html  .-
5.- Αρφαρά Η Εφημερίδα μας Στο αγιάζι της ενημέρωσης.Κυριακή 08-Δεκεμβρίου 2019: https://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2019/12/blog-post.html   .- 

6.- Αρφαρά  Η Εφημερίδα μας , Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Δευτέρα 09 Δεκεμβρίου 2019 : https://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2019/12/blog-post.html   .-
7.-  Αρφαρά  Η Εφημερίδα μας , Στο αγιάζι της ενημέρωσης  . Τρίτη  10  Δεκεμβρίου  2019  :  https://snsarfara.blogspot.com/2019/12/blog-post.html   .-
8.- ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ , ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ μας  Από το Α -  το Ω ....!    Τρίτη  10  Δεκεμβρίου  2019  Στο αγιάζι της ενημέρωσης : https://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2019/12/blog-post_10.html  .- 

9.-.- Αρφαρά  Η  Εφημερίδα μας Στο αγιάζι της ενημέρωσης  . Τετάρτη  11  Δεκεμβρίου  2019 : https://stamos-dynami.blogspot.com/2019/12/blog-post.html  .-
10.- Αρφαρά  Η  Εφημερίδα μας Στο αγιάζι της ενημέρωσης  . Πέμπτη  12   Δεκεμβρίου  2019  :   https://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2019/12/blog-post.html  .- 
11.-ΑΡΦΑΡΑ  Η Εφημερίδα μας , Στο αγιάζι της ενημέρωσης   .-Παρασκευή  13  Δεκεμβρίου 2019 : https://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2019/12/blog-post.html .-
12.-

~


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου