ΓΕΦΥΡΑ ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ , ΡΙΟΥ - ΑΝΤΙΡΙΟΥ

ΓΕΦΥΡΑ  ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ , ΡΙΟΥ - ΑΝΤΙΡΙΟΥ

Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2020

ARFARA NEWS -2- Η Εφημερίδα μας .-
Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τα Νέα μας από Αρφαρά .
Τρίτη  07 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020 .-
~

 
 

~**  Χριστούγεννα στο Βατοπαίδι – Φωτορεπορτάζ
 
*  Με αγιορείτικη κατάνυξη εορτάστηκε στην η .
~  Για τη μεγάλη γιορτή, στη μονή της αθωνικής πολιτείας βρέθηκαν πολλοί πιστού που με ευλάβεια παρακολούθησαν τις λατρευτικές εκδηλώσεις που κορυφώθηκαν με την Θεία Λειτουργία στην οποία προεξήρχε ο Ηγούμενους της Μονής, Αρχιμανδρίτης Εφραίμ.
*
Πηγή φωτογραφιών: asceticexperience.com

~** Δεν θα απελπιστώ… 
 
: Να διαβάζεις τους ψαλμούς του Δαβίδ. Εκεί θα δεις τον Δαβίδ που μιλάει στον Θεό με μια τέτοια πίστη, εντυπωσιακή! Απευθύνεται στον και του λέει: «Κύριε, είσαι ο βράχος μου, το στήριγμά μου, το καταφύγιό μου!

Είσαι η πέτρα μου! Είσαι η υπομονή μου, είσαι η δύναμή μου. Κύριε, τα νερά σου με ξεδιψούν. Κύριε, η σκέψη σου μ’ ανακουφίζει. Μόνο που σε σκέφτομαι, ανασταίνομαι. Κύριε, τα φτερά της προστασίας Σου με καλύπτουν και δροσίζομαι κάτω απ’ τον ίσκιο της αγάπης Σου. Οπου κι αν πάω, Κύριε, δεν φοβάμαι τίποτα. Και στον θάνατο να πάω, εγώ έχω Εσένα κοντά μου κι ανοίγεις δρόμους και μου δίνεις φως». Ε, αυτά τα λόγια κάνουν και τον νου να σκέφτεται αλλιώς. Αυτά τα λόγια, αυτή η πίστη, διαμορφώνουν μια τέτοια σκέψη και στάση ζωής που μπορεί να βλέπεις τα ίδια πράγματα που βλέπουν όλοι με συγκεκριμένο τρόπο (ανεργία, ταλαιπωρία, αρρώστιες), αλλά εσύ λες: «Οχι. Οχι, δεν θα το δω έτσι. Δεν θα τρελαθώ. Δεν θα απελπιστώ. Θα ελπίζω στο Χριστό. Σ’ Αυτόν θα κρεμαστώ. Απ’ Αυτόν θα ελπίζω να ‘ρθει η λύση. Και θα βάλω στη ζωή μου φως. Περισσότερο φως. Θ’ ανάβω φως μέσα μου». Τα κεράκια που ανάβουμε στην Εκκλησία αυτό δηλώνουν.  Το ξέρεις αυτό, Βασίλη; Ο Βασίλης Χατζηνικολάου είναι πάλι μαζί μας και τον ευχαριστώ πάρα πολύ που και σήμερα μας δίνει την ξεκούραστη και φωτεινή μουσική του. Ευχαριστώ πάρα πολύ, Βασίλη, γι’ αυτό το μουσικό διάλειμμα.  Είδες πώς παίζει ο νους μας; Τρέχει από εδώ, τρέχει από εκεί. Μπορεί να σου μπει κάτι στο μυαλό και να νομίζεις ότι έτσι είναι τα πράγματα, ενώ δεν είναι έτσι. Κι αρρωσταίνεις απ’ τη στενοχώρια σου άδικα. Γιατί έτσι νομίζεις. Ετσι πιστεύει το μυαλό σου. Και πολλοί το λένε «Το μυαλό σου το άρρωστο τα φταίει όλα. Το μυαλό σου, που σκέφτεται, που φαντάζεται, που μπερδεύεται, που ζαλίζεται».  Ελεγα για το κεράκι που ανάβουμε στην Εκκλησία… Με το κεράκι αυτό, εκτός των άλλων, παρακαλάμε τον Θεό να ‘χουμε φωτεινούς λογισμούς. Οπως είναι αυτή η φλογίτσα στο κερί, έτσι να ‘ναι και μέσα στο μυαλό μας μια φλόγα. Να μπει ένα φως και να φωτίσει τα πράγματα. Να μην είμαι άνθρωπος που μεταδίδω σκοτάδι. Ούτε με τα λόγια ούτε με τις σκέψεις ή την ψυχική μου κατάσταση. Ούτε να δημιουργώ γύρω μου μια ατμόσφαιρα μελαγχολίας και αποθάρρυνσης, μα να ακτινοβολώ. Οπου βρεθώ κι όπου σταθώ να μη σκοτεινιάζει ο τόπος. Οταν πας κάπου να δίνεις φως. Να μιλάς και να χαίρεται ο άλλος, να βλέπει αισιόδοξα τα πράγματα κοντά σου. Να σε ρωτά: «Θα τα καταφέρουμε; Τι λες εσύ;». Και ν’ απαντάς εσύ: «Βεβαίως, θα τα καταφέρουμε». Μέσα σ’ αυτό το φως λιώνουν τα πάντα. Οσοι Αγιοι είδαν τον Χριστό στην προσευχή τους, είχαν αυτή την αίσθηση του φωτός. Είδαν τον Κύριο μέσα σε λάμψη, μέσα σε υπερκόσμια ατμόσφαιρα, κι αντίκρισαν ένα φως που δεν περιγράφεται με λόγια αυτού του κόσμου. Αυτό το φως, αν μπει και τώρα στον νου σου και σε φωτίσει, θα αλλάξουν όλα. «Χριστέ, το φως το αληθινόν, το φωτίζον και αγιάζον πάντα άνθρωπον ερχόμενον εις τον κόσμον». Αυτό το φως θα σε κάνει να δεις αλλιώς τη ζωή και τα προβλήματά της. Αυτό να ζητάμε απ’ τον Χριστό: Να μας αλλάξει, να μας ανακαινίσει. Το πώς θα γίνει, τον τρόπο, τον είπα. Ετσι: ζητώντας το. Επαναλαμβάνοντας λόγια προσευχής πάλι και πάλι.
~**

~

~** Άσχημα ξεκινά η επίσκεψη Κ.Μητσοτάκη στις ΗΠΑ: Ο Ν.Τραμπ αρνήθηκε ακόμα και την καθιερωμένη κοινή συνέντευξη…
Φαίνεται ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμο ή δεν συμπαθεί ιδιαίτερα ή δεν υπολογίζει καθόλου τον Ελληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς μετά το φιάσκο της ακύρωσης της συνάντησής τους με απόφαση του Αμερικανού ηγέτη, κυριολεκτικά στο «παρά 5’» τον περασμένο Σεπτέμβριο κατά την επίσκεψη του Κ.Μητσοτάκη στις ΗΠΑ για την σύνοδο του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή, τώρα αποφάσισε να μην υπάρξει καν κοινή παρουσία και δηλώσεις των δύο ανδρών προς τον Τύπο!  
Παρά τις προσπάθειες του πρωθυπουργικού γραφείου και του υπουργείου Εξωτερικών, ο Αμερικανός πρόεδρος αρνήθηκε να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου με τον Έλληνα πρωθυπουργό (η γνωστή συνέντευξη που δίνεται στον κήπο του Λευκού Οίκου επάνω σε πόντιουμ και αποτελεί πάγια πρακτική για όλους τους επίσημους προσκεκλημένους του Αμερικανού προέδρου).
Θα είναι ο πρώτος Ελληνας πρωθυπουργός που θα επισκεφθεί την Ουάσιγκτον και θα έχει συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο και δεν θα υπάρξει κοινή συνέντευξη Τύπου.   
Στη συνέχεια της πρωθυπουργικής επίσκεψης, ο Ντόναλτ Τραμπ, μετά την περίπου «αναγκαστική» όπως δείχνει, η συμπεριφορά του, συνάντηση με τον Ελληνα πρωθυπουργό, παραπέμπει τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε δείπνο με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ και τον υπουργό των Εξωτερικών, που και αυτό δεν θα πραγματοποιηθεί στον Λευκό Οίκο αλλά στο State Department. Πάλι καλά που του έδωααν βίζα, δηλαδή… Τι σημαίνουν όλα αυτά: Η Ελλάδα δεν υπάρχει για τους σχεδιασμούς του Ντόναλντ Τραμπ. Η έκλειψη του αμερικανικού ενδιαφέροντος για την Ελλάδα είχε ξεκινήσει επί εποχής Μ.Ομπάμα, αλλά τώρα πλέον έχει κορυφωθεί. Δυστυχώς, αντίστοιχα, κορυφώθηκε το ενδιαφέρον των ΗΠΑ για την Τουρκία. Φυσικά δεν πρόκειται να υπάρξει καμία  δέσμευση του Τραμπ για τα θέματα που απασχολούν την ελληνική πλευρά, με κορυφαία αυτά που αφορούν τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και τις απειλές Ερντογάν, την ανακήρυξη ΑΟΖ Τουρκίας και Λιβύης, την ανάσχεση της τουρκικής επιθετικότητας και όλα αυτά που «καίνε» την Ελλάδα! Οσο για τις «επενδύσεις»: Ο Ν.Τραμπ είναι επιχειρηματίας. Χώρες σαν την Ελλάδα έχουν ενδιαφέρον μόνο αν έχουν κάτι μεγάλο να δώσουν. Και τα «μεγάλα» τα έχουν πάρει οι Γερμανοί ή οι άνθρωποι των Γερμανών. Αντίστοιχα και οι «μενταλιτέ» Τραμπ και Μητσοτάκη απέχουν όσο περισσότερο μπορεί να απέχουν οι χαρακτήρες δύο ανθρώπων. Τι πραγματικά πρέπει να περιμένει η Ελλάδα από την συνάντηση; Τίποτα!
~**  Ποιας πανελληνίως άγνωστης κυρίας το όνομα ακούγεται για Πρόεδρος της Δημοκρατίας…
~  Τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης αυτές τις ημέρες επιχειρούν να μαντέψουν ή στην καλύτερη περίπτωση να αποκρυπτογραφήσουν τις προθέσεις του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη… 
για το πρόσωπο που θα προτείνει στη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας, αφού θεωρείται σχεδόν δεδομένο πλέον ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να ζητήσει την ανανέωση της θητείας του Προκόπη Παυλόπουλου για ακόμη πέντε χρόνια.
Από την αρχή άνθρωποι του Μεγάρου Μαξίμου διαρρέουν ότι ο κ. Μητσοτάκης θα ήθελε να δει για πρώτη φορά γυναίκα σε αυτή τη θέση ενώ πριν από περίπου δέκα ημέρες παραχωρώντας συνέντευξη στο «Βήμα» είχε τονίσει ότι «θα ήταν σημαντικό να μην εκλεγεί το πρόσωπο μόνο από την παράταξη που θα το προτείνει και έχει την πλειοψηφία στη Βουλή σήμερα. »Είναι σημαντικό το πρόσωπο αυτό να μπορεί να συγκεράσει πολιτικές δυνάμεις εντός του Κοινοβουλίου. »Αναγνωρίζω ότι η ευθύνη της επιλογής είναι δική μου. Είναι μια βαθιά προσωπική απόφαση. »Θα προτείνω το πρόσωπο που θεωρώ πλέον κατάλληλο, πιστεύοντας ότι η εισήγησή μου θα είναι τέτοια που θα πρέπει τα άλλα κόμματα να κληθούν να αιτιολογήσουν γιατί δεν θα την ψηφίσουν». Οι εκτιμήσεις που υπάρχουν τόσο στην Κουμουνδούρου όσο και στη Χαριλάου Τρικούπη είναι πως μια πρόταση που θα δημιουργούσε πρόβλημα στον ΣΥΡΙΖΑ ως προς τα μην την κάνει αποδεκτή είναι αυτή της νυν προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας κας Αικατερίνης Σακελλαροπούλου. 
Είναι η πρώτη Ελληνίδα δικαστής που έφθασε στην κορυφή του Σ.τ.Ε., τον Οκτώβριο του 2018 και την είχε προτείνει για την εν λόγω θέση ο ίδιος ο τότε πρωθυπουργός και νυν αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας.  Παράλληλα αποτελεί πρόσωπο για το οποίο δεν θα είχε αντίρρηση ούτε το Κίνημα Αλλαγής το οποίο πλευρίζει τον τελευταίο καιρό η Νέα Δημοκρατία – ο ΣΥΡΙΖΑ το κάνει ήδη εδώ και καιρό με έμμεσο τρόπο, αποσπώντας στελέχη του. Η κ. Σακελλαροπούλου σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Δημόσιο Δίκαιο στο Πανεπιστήμιο Paris II. Εισήλθε ως Εισηγήτρια στο Συμβούλιο της Επικρατείας και εν συνεχεία προήχθη διαδοχικά σε Πάρεδρο (1988) και Σύμβουλο (2000). Τον Οκτώβριο του 2015 τοποθετήθηκε Αντιπρόεδρος του ΣτΕ, ενώ τον Οκτώβριο του 2018 τοποθετήθηκε ομόφωνα στη θέση της Προέδρου του ΣτΕ. Έχει συμμετάσχει στην Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του ΣτΕ, της οποίας έχει διατελέσει γενική γραμματέας (1985-1986), αντιπρόεδρος (2006-2008) και πρόεδρος (1993-1995, 2000-2001), ενώ κατά καιρούς αρθρογραφεί σε επιστημονικά περιοδικά. Ακούγεται ότι επειδή ο Κυριάκος Μητσοτάκης έφτιαξε μια αντρική κυβέρνηση και δέχθηκε μεγάλη κριτική για αυτό το σχήμα, προσανατολίζεται προς γυναίκα Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να το εξισορροπήσει. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας οφείλει να είναι πρόσωπο που να ενώνει τον λαό. Όχι διακοσμητικό στοιχείο.  tribune.gr
*** Tι θετικό μπορεί να περιμένουμε από την συνάντηση Κ.Μητσοτάκη και Ν.Τραμπ; Απολύτως τίποτα. …
Tι θετικό μπορεί να περιμένουμε από την συνάντηση Κ.Μητσοτάκη και Ν.Τραμπ; Απολύτως τίποτα.  
Μπορεί να ακουστούν διάφορα άλλα, αλλά σε ότι αφορά τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και τις ελπίδες της Αθήνας για κάποιο «ψήγμα» καταδίκης της Άγκυρας για το «νταηλίκι» που «πουλάει» σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, δεν πρόκειται να ειπωθεί τίποτα ουσίας.
Αλλιώς πως μπορούν να χαρακτηριστούν οι διαρροές του Λευκού Οίκου λίγο πριν την συνάντηση Μητσοτάκη-Τραμπ αφού ανώτερος αξιωματούχος δήλωσε ότι το κοινό συμφέρον των δύο χωρών είναι να παραμείνει η Τουρκία αγκυροβολημένη στη Δύση! Δηλαδή ότι κι αν κάνει η Τουρκία, ακόμα κι αν συνεχίσει να αγοράζει ρωσικό οπλισμό, πρώτο μέλημα των ΗΠΑ (και των Δημοκρατικών, άσχετα αν το «παίζουν» τώρα αντιπολίτευση), είναι η παραμονή της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ. Μάλιστα ο αξιωματούχος του Λευκού Οίκου φαίνεται πως διαθέτει και ιδιότυπο χιούμορ καθώς είπε ότι η Ουάσιγκτον εκτιμά τις προσπάθειες που καταβάλει η ελληνική κυβέρνηση για να διατηρήσει ανοιχτές γραμμές επικοινωνίας με την Άγκυρα, κάτι που, όπως αναγνώρισε, αποτελεί σαφές μήνυμα ότι η ελληνική πλευρά επιθυμεί να έχει μια εποικοδομητική σχέση γειτονίας!   «Έτσι, λοιπόν, εστιάζουμε στην ενθάρρυνση των βημάτων που κάνει η Ελλάδα και το κοινό συμφέρον μας για να βοηθήσουμε στη διαχείριση των διαφορών με την Τουρκία κατά ένα τρόπο που να μην βλάπτει τη σημαντική συμμαχία μας στο ΝΑΤΟ». Καλώντας όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να εργαστούν από κοινού για την επίλυση των διαφορών, ο αξιωματούχος του Λευκού Οίκου σημείωσε ότι ο Πρόεδρος Τραμπ έχει μια εξαιρετική σχέση τόσο με τον Έλληνα πρωθυπουργό όσο και με τον Τούρκο πρόεδρο.  «Επομένως, προτιμούμε να επικεντρωνόμαστε στα πράγματα που μας ενώνουν και να επιδιώξουμε τα κοινά συμφέροντα που έχουμε στον τομέα της ασφάλεια στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, αντί να δούμε αν υπάρχουν προκλήσεις».  Οπότε ας ξεχάσουν στην Αθήνα ότι ελπίζανε μέχρι τώρα (αν και άγνωστο που το βάσιζαν).  Άλλωστε φαίνεται ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ή δεν συμπαθεί ιδιαίτερα ή δεν υπολογίζει καθόλου τον Ελληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς μετά το φιάσκο της ακύρωσης της συνάντησης τους με απόφαση του Αμερικανού ηγέτη, κυριολεκτικά στο «παρά 5’» τον περασμένο Σεπτέμβριο κατά την επίσκεψη του Κ.Μητσοτάκη στις ΗΠΑ για την σύνοδο του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή, τώρα αποφάσισε να μην υπάρξει καν κοινή παρουσία και δηλώσεις των δύο ανδρών προς τον Τύπο!  Τελικά πρόκειται περισσότερο για ένα ταξίδι από το οποίο οι Αμερικανοί θέλουν κάτι να πάρουν παρά ότι θα υπάρξει κάποιο κέρδος για την Ελλάδα. Θα έχουν ενδιαφέρον οι δηλώσεις που θα ακουστούν μετά το πέρας της συνάντησης. 
*** ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΚ! Τόση ΑΝΕΣΗ έχουν οι βουλευτές της ΝΔ με τον κ. Μαρινάκη – Δεν το κρύβουν πλέον…
~ Πολύ άσχημα σχόλια έχει προκαλέσει ένα περιστατικό που έλαβε χώρα σήμερα κατά τη διάρκεια του αγιασμού των υδάτων στον Πειραιά. 
Όπως θα δείτε στο παρακάτω βίντεο σε κάποια στιγμή που οι άνθρωποι των Ο.Υ.Κ. περνούσαν από τους επισήμους για να πάρουν την ευχή του Μητροπολίτου Πειραιώς, Σεραφείμ, και τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, ο επιχειρηματίας Βαγγέλης Μαρινάκης φαινόταν στο πλάνο.
Σε κάποια στιγμή, λόγω του αέρα, η γραβάτα έφυγε προς τα πίσω. Τότε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Νόνη Δούνια, η οποία ήταν πίσω του πήρε την γραβάτα και του την ξανατοποθέτησε με τον ίδιο να την ευχαριστεί. Εδώ προκείπτουν δύο ερωτήματα. Πρώτον, γιατί μια εκλεγμένη βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου βρίσκεται πίσω από έναν επιχειρηματία, ακόμη κι αν είναι της περιοχής; Δεν θα έπρεπε η πολιτική εξουσία να βρίσκεται στην πρώτη θέση; 
Επιπλέον, πόση… άνεση έχουν οι άνθρωποι της Νέας Δημοκρατίας με τον κο Μαρινάκη για να καταλήγουν να τους φτιάχνουν τη γραβάτα; Μήπως θα έπρεπε να είναι λίγο πιο προσεκτικοί όταν δείχνουν τις καλές σχέσεις μαζί του δημοσίως; Δείτε το βίντεο και βγάλτε τα συμπεράσματά σας: 

***  ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ: Καταστράφηκαν βραχογραφήματα στο Παγγαίο…

Με ανάρτηση του στο Facebook, ο κ. Θόδωρος Λυμπεράκης γνωστοποιεί την καταστροφή από άγνωστο βραχογραφημάτων στο Παγγαίο, ηλικίας ίσως και 3.000 ετών!  
Δεν είναι σπάνιο το φαινόμενο της καταστροφής των βραχογραφιών, που υπάρχουν σε σπάνια αφθονία σε σχέση με την υπόλοιπη χώρα, τόσο στο Παγγαίο, όσο και στα όρη Σύμβολο και Λεκάνης. Συνήθως άσχετοι που θεωρούν ότι είναι σημάδια θησαυρών πάνε και τα καταστρέφουν, γιατί αγνοούν ότι αυτά είναι πανάρχαια σύμβολα κύρια του θρακικού πολιτισμού (έχουν τουλάχιστον 3.000 – 4.000 ιστορία, χωρίς να σπανίζουν και τα νεώτερα) που σηματοδοτούσαν σημεία για λατρευτικούς σκοπούς ή έδιναν πληροφορίες για νερό ή κυνήγι. Δυστυχώς όμως όσο οι βραχογραφίες παραμένουν χωρίς προστασία και όσο η βλακεία αυξάνει και αποκτάει καταστροφική δύναμη, θα έχουμε ανάλογα φαινόμενα. Το θέμα πήρε δημοσιότητα με ανάρτησή του γνωστού ιστοριοδίφη και δικηγόρου Θόδωρου Δ. Λυμπεράκη που με την έρευνά του και την αρθρογραφία του, έχει αναδείξει πολλάκις, κατά το παρελθόν, το θέμα. Η καταστροφή αφορά τις βραχογραφίες που υπάρχουν κοντά στο μοναστήρι της Υπαπαντής και έγινε – όπως φαίνεται – με συρματόβουρτσα, γεγονός που δηλώνει ότι το έγκλημα σε βάρος της πολιτιστικής μας κληρονομιάς ήταν προμελετημένο.
Θόδωρος Λυμπεράκης: Καταστράφηκαν βραχογραφήματα στο Παγγαίο
Ο κ. Λυμπεράκης συγκεκριμένα έγραψε στο FB:
«Η καταστροφή της εθνικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς.
Αγαπητοί φίλοι, καλή χρονιά.
Φοβερό κλονισμό μου προκάλεσε η αποστολή, ανήμερα της πρωτοχρονιάς, από τον αγαπητό φίλο, βοτανολόγο Γιάννη Ζαλίδα, των τριών φωτογραφιών που αναρτώ και οι οποίες δείχνουν την πλήρη καταστροφή, από άγνωστο βάνδαλο, ενός από τους πιο σημαντικούς βράχους του Παγγαίου όρους, πάνω στον οποίο υπήρχαν πανάρχαια βραχογραφήματα, ηλικίας ίσως και 3.000 ετών. Όπως θα έχετε δει σε άλλες αναρτήσεις μου, τα βουνά της Ανατολικής Μακεδονίας, Παγγαίο όρος, Σύμβολο όρος και όρη Λεκάνης, έχουν το μεγάλο προνόμιο να φιλοξενούν ένα μεγάλο αριθμό βραχογραφημάτων, εκπληκτικών, δηλαδή, έργων τέχνης και ευλάβειας των αρχαίων Θρακών, που κατοικούσαν στα βουνά αυτά, πολύ πριν τα παράλια της Ανατολικής Μακεδονίας αποικισθούν από πόλεις της νότιας και κεντρικής Ελλάδας. Ο συγκεκριμένος βράχος ήταν ο πιο προσιτός σε όσους ήθελαν να πάρουν μια πρώτη γεύση αυτής της άγνωστης και ολότελα απροστάτευτης, πανάρχαιας τέχνης, γιατί βρισκόταν πολύ κοντά στην ασφαλτοστρωμένη οδό, που οδηγεί από το Ακροβούνι προς το Δασικό Χωριό και στις κορυφές του Παγγαίου. Πλήθος σχολείων, πολιτιστικών και ορειβατικών συλλόγων και πλήθος Ελλήνων και αλλοδαπών επισκέφθηκαν τον βράχο αυτόν, τον θαύμασαν και τον φωτογράφισαν, ένας υπάνθρωπος, όμως, δεν συγκινήθηκε, ούτε από την αρχαιότητα του μνημείου, ούτε από την ωραιότητά του, ούτε από την προσφορά του στον ελληνικό πολιτισμό και γι’ αυτό τον κατέστρεψε με μίσος και μανία, χρησιμοποιώντας αιχμηρό εργαλείο! Η μόνη μου ελπίδα είναι να εντοπιστεί ο βάνδαλος και να τεθεί σε δημόσια διαπόμπευση, μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα.
Στις φωτογραφίες βλέπετε πώς ήταν ο βράχος και πώς τον κατάντησε ο υπάνθρωπος!»
anaskafi.blogspot.gr

***  Εύβοια: Ξεχασμένοι χωρίς ρεύμα στα χιόνια 28 άνθρωποι! Έκκληση για βοήθεια σε χωριό…
~  Δραματική η κατάσταση στο χωριό Σέττα στην Εύβοια. Η κακοκαιρία έφερε χιόνια που ξεπερνούν τα 2,5 μέτρα και διακοπές ρεύματος… 
Ο “Ηφαιστίων” συνεχίζει να προκαλεί προβλήματα σε πολλές περιοχές της χώρας. Στην Εύβοια, ολόκληρες περιοχές έχουν βυθιστεί στο σκοτάδι και οι πολίτες δεν μπορούν να μάθουν τι έχει συμβεί και πότε θα αποκατασταθούν οι βλάβες.
Χωρίς ρεύμα παραμένει η Άνω και η Κάτω Σέττα του δήμου Ερέτριας, περιοχές της Καρύστου και κάποιες μεμονωμένες γειτονιές του δήμου Κύμης Αλιβερίου. Συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ προσπαθούν σε αντίξοες συνθήκες να δώσουν ρεύμα, αλλά για την ώρα αυτό φαίνεται δύσκολο. Στην Κάρυστο οι κάτοικοι έχουν κλειστεί στα σπίτια τους από χθες (06-01-2020), καθώς οι άνεμοι φτάνουν τα 11 μποφόρ και είναι ταχύτητας 160χλμ την ώρα. Προβλήματα από τις συνεχείς βροχοπτώσεις αντιμετώπισε και ο δήμος Ερέτριας, κυρίως μέσα στην πόλη, όπου πλημμύρισαν δρόμοι. 
Στο Open, μίλησαν η Ευαγγελία Αργύρη, πρόεδρος της κοινότητας Σέττας και ο Κώστας Μανιάτης, πρόεδρος Ένωσης τεχνικού ομίλου ΔΕΗ. «Xθες ο εκφορτωτής της Περιφέρειας άνοιξε το δρόμο μέχρι και το Μακρυχώρι, όμως ο ΔΕΔΔΗΕ δεν ήρθε ποτέ» καταγγέλλει η πρόεδρος της κοινότητας και πρόσθεσε: «Υπάρχουν άρρωστοι άνθρωποι» με τον κ. Μανιάτη να ανταπαντά ότι θα δοθεί άμεση προτεραιότητα στο χωριό που υπάρχουν 28 άνθρωποι στο σκοτάδι και στο κρύο.  

Την προσοχή τους στραμμένη στα ποτάμια έχουν οι αρμόδιοι της Περιφερειακής Ενότητας και του δήμου Χαλκιδέων. Κυρίως ανησυχούν για τον Λήλαντα Ποταμό, τον οποίο παρακολουθούν και φτιάχνουν συνεχώς αναχώματα για να ανακόψουν την μανιασμένη πορεία των νερών. Ευτυχώς οι δρόμοι σε όλο το νησί της Εύβοιας είναι καθαροί από το χιόνι που έπεσε. Ωστόσο, υπάρχουν χωριά στην Βόρεια και Κεντρική Εύβοια που έχουν πάνω από ένα μέτρο. newsit.gr (η φωτογραφία είναι αρχείου)
***  ΦΟΒΕΡΟ ΒΙΝΤΕΟ: Εντυπωσιακή άσκηση της Πολεμικής Αεροπορίας με 52 αεροπλάνα F-35…
~  Μια εντυπωσιακή άσκηση με την διαδοχική απογείωση 52 μαχητικών F-35 πραγματοποίησε η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ στι Γιούτα. 
Πριν την απογείωσή τους τα αμερικανικά μαχητικά πραγματοποίησαν τον λεγόμενο «elephant walk», όπως είναι η ονομασία της διάταξης που είχαν στο αεροδρόμιο από το οποίο ξεκίνησαν οι πτήσεις.
«Η σημερινή άσκηση αποτελεί την κατάληξη δουλειάς τεσσάρων ετών καθώς πριν από τέσσερα χρόνια αποκτήσαμε τα πρώτα F-35» δήλωσε ο υποδιοικητής της Active Duty 388th πτέρυγας μάχης. 
Practice makes perfect ⚡⚡.

What an awesome first day of practice over Utah @HAFB.

We'll be practicing all week so stay tuned for more imagery!@thef35
~ Όπως σημειώνει το FoxNews μπορεί οι εκπρόσωποι της βάσης στη Γιούτα να δηλώνουν ότι η άσκηση είχε σχεδιαστεί εδώ και μήνες αλλά δεν θα πρέπει να περάσει απαρατήρητο ότι πραγματοποιήθηκε σε μια στιγμή εξαιρετικής έντασης στις σχέσεις Ιραν-ΗΠΑ.

«Είμαστε σε πλήρη δυνατότητα πολέμου» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανάρτηση του λογαριασμού της μονάδας στην οποία ανήκει ένα τμήμα των 53 τα F-35.  
As demonstrated by today's exercise, after four years of @thef35 operations at @HAFB, we've reached full warfighting capability. Here's what it means: https://www.388fw.acc.af.mil/News/Article-Display/Article/2050728/f-35a-standup-complete-at-hills-388th-419th-fighter-wings/ 
Στον λογαριασμό της δεύτερης μονάδας στην οποία υπάγονται τα F-35 αναφέρεται ότι «είμαστε έτοιμοι να πετάξουμε, να πολεμήσουμε και να κερδίσουμε».

Today we launched about 50 F-35s in rapid succession. Part of a long-planned combat power exercise with @388fw, we pushed the boundaries and tested our Airmen’s ability to deploy @thef35 en masse. We’re ready to fly, fight, and win. @usairforce @USAFReserve @USAF_ACC
protothema.gr

***  ΕΚΤΑΚΤΟ! Κηδεία Σουλεϊμανί: Ποδοπατήθηκαν διαδηλωτές – Αναφορές για νεκρούς…
~  Τραγωδία σημειώθηκε πριν από την ταφή του Κασέμ Σουλεϊμανί. Σύμφωνα με το Associated Press, η Ιρανική κρατική τηλεόραση μεταδίδει ότι αρκετοί Ιρανοί… 
που έχουν κατακλύσει τους δρόμους της πόλης Κερμάν για την κηδεία του ποδοπατήθηκαν, με αποτέλεσμα κάποιοι να χάσουν τη ζωή τους. Τοπικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για τουλάχιστον 22 νεκρούς.
H σορός του υποστράτηγου Κασέμ Σουλεϊμανί,πρώην διοικητή της Δύναμης Αλ Κουντς των Φρουρών της Επανάστασης, ο οποίος σκοτώθηκε σε αμερικανικό αεροπορικό βομβαρδισμό στη Βαγδάτη, είχε μεταφερθεί οδικός στη γενέτειρά του. Η ιρανική κρατική τηλεόραση μετέδιδε από το πρωί σε απευθείας σύνδεση πλάνα που δείχνουν χιλιάδες ανθρώπους, πολλούς στα μαύρα, να έχουν βγήκαν στους δρόμους για να θρηνήσουν τον ανώτατο αξιωματικό, ο οποίος για ορισμένους αναλυτές ήταν ατύπως ο δεύτερος ισχυρότερος άνθρωπος στη χώρα. enikonomia.gr
***

~** ΑΘΛΗΤΙΚΑ :

~Επιστολή Παναθηναϊκού σε Περέιρα, καταγγέλλει πίεση Ολυμπιακού στη διαιτησία…
~  Τα έντονα παράπονα που άφησαν οι αποφάσεις του Ματίας Γκεστράνιους στο χθεσινό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, αλλά και τα «καλά» που παρατηρούνται στο κομμάτι της διαιτησίας το τελευταίο διάστημα, οδήγησαν τους διοικούντες την ΠΑΕ Παναθηναϊκός στο να αποστείλουν επιστολή προς τον Μέλο Περέιρα σήμερα! 
Σε αυτήν, παράλληλα, καταγράφεται και η συστηματική αύξηση της πίεσης από πλευράς «ερυθρολεύκων» -καθώς κι άλλων ομάδων-προς τους διαιτητές, με αποτέλεσμα να έρθουν τα σφυρίγματα του Φινλανδού ρέφερι χθες στο «Καραϊσκάκης»…
Συγκεκριμένα, στην επιστολή του Παναθηναϊκού προς τον Πορτογάλο αρχιδιαιτητή επισημαίνονται τα εξής:  
Α) Η μεγάλη πρόοδος της διαιτησίας με τη χρήση του VAR, τα επιμορφωτικά σεμινάρια και τους ξένους διαιτητές στα ντέρμπι. Β) Ο Παναθηναϊκός στήριξε και στηρίζει όλο αυτό το εγχείρημα υπό την εποπτεία UEFA/FIFA.  Γ) Παρατηρήθηκαν εξωθεσμικές πιέσεις από αρκετές ομάδες για να αποσταθεροποιηθεί η κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο.  Δ) Το τελευταίο διάστημα ο Ολυμπιακός άσκησε συστηματική πίεση προς πάσα κατεύθυνση με αφορμή τη διαιτησία, κάτι που πιθανώς επηρέασε κάποιες αποφάσεις των διαιτητών στο ντέρμπι και είχε ως συνέπεια να αδικηθεί ο Παναθηναϊκός.  Ε) Είναι επιτακτική η ανάγκη να θωρακιστεί η διαιτησία από τέτοιου είδους πρακτικές και συμπεριφορές που μόνο σκοπό έχουν το ίδιον κέρδος. Στην προσπάθεια αυτή ο Παναθηναϊκός θα είναι σύμμαχος.  spot-fm.gr
*** ~ **  Για την Β΄ κατηγορία στο Μεσσηνιακό ποδόσφαιρο  10η  αγωνιστικής Κυριακή 05/01/2020 :
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ Γ. Σ. - ΔΟΞΑ Καλαμάτας  1-4  .- ^

*** Για την 4η Φάση στο Κύπελλο Μεσσηνίας ΕΠΣΜεσσηνίας Κυριακή 05-01-2020  2ος αγώνας :
ΕΡΑΝΗ Φιλιατρών - Α.Ο. ΜΕΘΩΝΗΣ  2-1  .- ^
ΝΕΟΣ ΑΡΙΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Ανάληψης  1-2  .- ^ Παράταση
ΠΑΜΙΣΟΣ Μεσσήνης - ΕΘΝΙΚΟΣ Μελιγαλά  1-2 .- ^  Παράταση

*** Super League 2 - 11η αγωνιστική (15:00)
ΤΕΛΙΚΟ Απόλλων Λάρισας – ΠΑΣ Γιάννινα 0-3 (31' Κάστρο, 38' Κριζμάν, 81' Λέο)
ΤΕΛΙΚΟ Απόλλων Σμύρνης – Λεβαδειακός 0-1 (32' Μάντζιος)
ΤΕΛΙΚΟ Καραϊσκάκης – Κέρκυρα 3-0 (27'-56' Χατζηστραβός, 46' Τσούτσης)
ΤΕΛΙΚΟ Απόλλων Πόντου – Εργοτέλης 1-3 (89' Μπρίτο πεν / 40' Έφορντ, 68' Βίκτορ, 73' Ροβίθης)

*** Football League - 14η αγωνιστική (15:00)
ΤΕΛΙΚΟ ΠΟ Τρίγλιας – Καβάλα 1-2 (71' Σγουρής / 76' Μαρκόπουλος, 81' Ορφανίδης)
ΤΕΛΙΚΟ Θεσπρωτός – Νίκη Βόλου 0-1 (69' Ντομίνγκεζ)
ΤΕΛΙΚΟ Τρίκαλα – Ιωνικός 1-0 (61' Σταματής)

***  Γ' Εθνική - 7ος Όμιλος - 14η αγωνιστική (15:00)
ΤΕΛΙΚΟ ΠΑΟ Βάρδας-ΠΣ Σπάρτη 1-1 (22' Βαζ πεν / 16' Σωτηρόπουλος)
ΤΕΛΙΚΟ ΑΟ Τσιλιβή-Διαγόρας Βραχνεΐκων 1-0 (67' Ζανιάς)
ΤΕΛΙΚΟ ΑΟ Διαβολιτσίου-Αστέρας Βλαχιώτη 0-0
ΤΕΛΙΚΟ Παναργειακός-Ολυμπιακός Ζαχάρως 2-2 (8' Βουρνάζος, 71' Κυριακόπουλος / 13' Σκοτζάι, 57' Τζανέτος)
ΤΕΛΙΚΟ Θύελλα Πατρών-Ναύπλιο 2017 3-1 (20' Ντίνος, 27' Αγγελής, 45' Σκεπετάρης / 49' Τριανταφύλλου)
ΤΕΛΙΚΟ Πανγυθεατικός-ΑΕ Ερμιονίδας 1-0 (73' )
ΤΕΛΙΚΟ Πανηλειακός-Ζάκυνθος 0-1 (37' Μπεκατώρος)

*** Γ' Εθνική - 6ος Όμιλος - 14η αγωνιστική (15:00)
ΤΕΛΙΚΟ Κόρινθος 2006-Παναρκαδικός 0-5 (42' Στρέμπας, 51' Λυμπερόπουλος Ν., 52' Τρέσα, 61' Αντωνόπουλος, 85' Γκουγκούδης)
ΤΕΛΙΚΟ ΑΟ Υπάτου-ΑΟ Νέας Αρτάκης 2-0 (22' Γκούμας, 39' Ποτουρίδης)
ΤΕΛΙΚΟ Θύελλα Ραφήνας-Κιθαιρών Καπαρελλίου 0-0
ΤΕΛΙΚΟ ΑΕΚ Τρίπολης-Αχαρναϊκός 0-2 (60' Τσεβάς, 74' Κυριακίδης)
ΤΕΛΙΚΟ ΓΣ Μαρκό-Αήττητος Σπάτων 0-1 (44' )
ΤΕΛΙΚΟ ΑΣ Ρόδος-Παλληνιακός 2-0 (61' Μισέλ πεν, 83' Μπουντόπουλος)
Ρεπό: Αιολικός

*** Κύπελλο Μεσσηνίας - Προημιτελικά (14:30)
ΤΕΛΙΚΟ Εράνη Φιλιατρών-Μεθώνη 2-1 (52'-82' πεν. Βλαχόπουλος / 93' Παπανικολόπουλος ) (0-1)
ΤΕΛΙΚΟ Νέος Άρις-Ολυμπιακός Ανάληψης 1-2 παρ. (0-2 κ.α,)  (8' Τσώνης, 14' Πατσιώτης / 115' Καραβατάς) (2-0)
ΤΕΛΙΚΟ Πάμισος Μεσσήνης-Εθνικός Μελιγαλά 1-2 παρ. (1-1 κ.α.) (4' Σαραντόπουλος / 24' Λυμπερόπουλος, 114΄ Χαραλαμπόπουλος) (1-1)
* σε παρένθεση το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα
~* ΤΕΛΙΚΟ Νέος Άρις - Ολυμπιακός Ανάληψης 1-2,
ο Νέος Άρις στα ημιτελικά

~* ~* ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ  2020   :
1.- ARFARA NEWS Η  Εφημερίδα μας Στο  αγιάζι της ενημέρωσης ....... Τετάρτη  01  ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ  202  : https://snsstamoskal.blogspot.com/2020/01/arfara-news.html .- 
2 .- ARFARA NEWS  Η Εφημερίδα μας Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Πέμπτη 02  ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ  2020  : https://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2020/01/arfara-news.html   .- 
3.-ARFARA NEWS  Η Εφημερίδα μας Στο αγιάζι της ενημέρωσης .  Παρασκευή 03 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ  2020   :   https://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2020/01/arfara-news.html
4.- ARFARA NEWS  Η Εφημερίδα μας Στο αγιάζι της ενημέρωσης .  Σάββατο 04 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ  2020 :  https://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2020/01/arfara-news.html   .- 
5.-ARFARA NEWS  Η Εφημερίδα μας  Στο αγιάζι της ενημέρωσης .   Σάββατο 04 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ  2020 .- : https://snsarfara.blogspot.com/2020/01/arfara-news.html  .-
6.- ARFARA NEWS  Η Εφημερίδα μας  Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Δευτέρα 06 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ  2020 : https://stamos-dynami.blogspot.com/2020/01/arfara-news.html   .-
7.-ARFARA NEWS  Η Εφημερίδα μας Στο αγιάζι της ενημέρωσης .  Τρίτη 07 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ  2020 : https://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2020/01/arfara-news.html  .-
8.-ARFARA NEWS -2- Η Εφημερίδα μας .-Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τα Νέα μας από Αρφαρά .Τρίτη  07 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020 : https://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2020/01/arfara-news-2.html  .- 
9.- 

~* ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019
1.- ΑΡΦΑΡΑ  Η Εφημερίδα μας   Κυριακή  01  Δεκεμβρίου  2019    Στο αγιάζι της  ενημέρωσης  μας ..... ~  ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ σε όλους μας !:  https://dimmetoparfara.blogspot.com/2019/11/01-2019.html  .-2.- ARFARA NEWS  Αρφαρά  Η Εφημερίδα μας , Στο αγιάζι της ενημέρωσης .  Δευτέρα , Τρίτη ., Τετάρτη 02 , 03 . 04 Δεκεμβρίου  2019 .-  :  https://snsstamoskal.blogspot.com/2019/12/arfara-news.html   .-
3.-  ARFARA NEWS ,   Στο  αγιάζι της ενημέρωσης  Αρφαρά Τα  Νέα  μας  Πεμπτη , Παρασκευή  , Σάββατο  05 , 06 ,07  Δεκεμβρίου  2019: https://dimmetoparfara.blogspot.com/2019/12/arfara-news-05-06-07-2019.html  .-
4.- ARFARA NEWS  Η Εφημερίδα μας Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Σάββατο 07 Δεκεμβρίου  2019  :  https://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2019/12/arfara-news.html  .-
5.- Αρφαρά Η Εφημερίδα μας Στο αγιάζι της ενημέρωσης.Κυριακή 08-Δεκεμβρίου 2019: https://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2019/12/blog-post.html   .- 
6.- Αρφαρά  Η Εφημερίδα μας , Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Δευτέρα 09 Δεκεμβρίου 2019 : https://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2019/12/blog-post.html   .-
7.-  Αρφαρά  Η Εφημερίδα μας , Στο αγιάζι της ενημέρωσης  . Τρίτη  10  Δεκεμβρίου  2019  :  https://snsarfara.blogspot.com/2019/12/blog-post.html   .-
8.- ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ , ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ μας  Από το Α -  το Ω ....!    Τρίτη  10  Δεκεμβρίου  2019  Στο αγιάζι της ενημέρωσης : https://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2019/12/blog-post_10.html  .- 
9.-.- Αρφαρά  Η  Εφημερίδα μας Στο αγιάζι της ενημέρωσης  . Τετάρτη  11  Δεκεμβρίου  2019 : https://stamos-dynami.blogspot.com/2019/12/blog-post.html  .-
10.- Αρφαρά  Η  Εφημερίδα μας Στο αγιάζι της ενημέρωσης  . Πέμπτη  12   Δεκεμβρίου  2019  :   https://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2019/12/blog-post.html  .- 
11.-ΑΡΦΑΡΑ  Η Εφημερίδα μας , Στο αγιάζι της ενημέρωσης   .-Παρασκευή  13  Δεκεμβρίου 2019 : https://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2019/12/blog-post.html .-
12.- ΑΡΦΑΡΑ  Η Εφημερίδα μας , Στο αγιάζι της ενημέρωσης  Σάββατο  14  Δεκεμβρίου  2019 : https://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2019/12/14-2019.html    .-
13.-ΑΡΦΑΡΑ  -2-   Η Εφημερίδα μας , Στο αγιάζι της ενημέρωσης  Σάββατο  14  Δεκεμβρίου  2019   :  https://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2019/12/2-14-2019.html   .- 
14.-.-  ΑΡΦΑΡΑ  Η Εφημερίδα μας , Στο αγιάζι της ενημέρωσης   ΚΥΡΙΑΚΗ  15  Δεκεμβρίου  2019 :  https://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2019/12/15-2019.html .- 
15.-  .-  ARFARA  -2- NEWS  Στο αγιάζι της ενημέρωσης  .ΚΥΡΙΑΚΗ  15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019 .  :  https://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2019/12/arfara-2-news.html  .- 
16 .ΑΡΦΑΡΑ  Η Εφημερίδα μας , Στο αγιάζι της ενημέρωσης  , Δευτέρα  16 Δεκεμβρίου  2019  :  https://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2019/12/16-2019.html  .-
17.-Αρφαρά  Η Εφημερίδα μας , Στο αγιάζι της ενημέρωσης .- Τρίτη  17  Δεκεμβρίου  2019  :  https://snsarfara.blogspot.com/2019/12/blog-post_16.html  .-
18.-Αρφαρά  Η Εφημερίδα μας Στο αγιάζι της ενημέρωσης .- Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019:  https://stamos-dynami.blogspot.com/2019/12/blog-post_17.html  .-
19.- Αρφαρά  Η Εφημερίδα μας , Στο αγιάζι της ενημέρωσης -Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2019  :  https://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2019/12/blog-post_19.html
 20.- .-   ΑΡΦΑΡΑ   - 2-  Η Εφημερίδα μας  Στο αγιάζι της ενημέρωσης . 
ΠΕΜΠΤΗ19ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ2019:  https://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2019/12/2.html  21.-  Αρφαρά   Η Εφημερίδα μας , Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Παρασκευή  20  Δεκεμβρίου  2019  :  https://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2019/12/blog-post.html   .-
22.- ΑΡΦΑΡΑ   -2-  Η Εφημερίδα μας , Στο αγιάζι της ενημέρωσης .- Παρασκευή  20  ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ  2019  : https://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2019/12/2.html .-
23.- Αρφαρά   Η Εφημερίδα μας , Στο αγιάζι της ενημέρωσης .- Σάββατο  21  Δεκεμβρίου  2019  : https://dimmetoparfara.blogspot.com/2019/12/blog-post.html      
24 .- Αρφαρά Η Εφημερίδα μας  ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης  .- Κυριακή  22 Δεκεμβρίου  2019 : https://snsstamoskal.blogspot.com/2019/12/blog-post.html  .
25.- Αρφαρά  Η Εφημερίδα μας  Στο αγιάζι της ενημέρωσης  .- Δευτέρα  23  Δεκεμβρίου  2019 :  https://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2019/12/blog-post.html   .- 
26.- Αρφαρά Η Εφημερίδα μας Στο αγιάζι της ενημέρωσης   .- Τρίτη  24 Δεκεμβρίου 2019 :  https://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2019/12/blog-post_23.html .- 
27.-Αρφαρά  Η Εφημερίδα μας Στο αγιάζι της ενημέρωσης   .- ΤΕΤΑΡΤΗ  25  ΔΕΚΕΜΒΡΊΟΥ 2019: https://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2019/12/blog-post_25.html   .-
28.-Αρφαρά  Η Εφημερίδα μας Στο αγιάζι της ενημέρωσης  .- Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου  2019  :  https://snsarfara.blogspot.com/2019/12/blog-post_26.html   .- 
29.-.- Αρφαρά  Η Εφημερίδα μας Στο αγιάζι της ενημέρωσης  .- Παρασκευή 27  Δεκεμβρίου 2019 : https://stamos-dynami.blogspot.com/2019/12/blog-post_26.html .-
30 .-    Αρφαρά  Η Εφημερίδα μας Στο αγιάζι της ενημέρωσης .- Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2019 : https://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2019/12/blog-post_28.html
31.-.-  ΑΡΦΑΡΑ Η Εφημερίδα μας Στο αγιάζι της ενημέρωσης   . ΚΥΡΙΑΚΗ  29 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ  2010 : https://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2019/12/blog-post_28.html  .- 
32.- Αρφαρά  Η Εφημερίδα μας Στο αγιάζι της ενημέρωσης   ,.-  Δευτέρα  30  Δεκεμβρίου  2019  : https://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2019/12/blog-post_30.html   .-             
33.- ΑΡΦΑΡΑ  Η Εφημερίδα μας Στο αγιάζι της ενημέρωσης  .-  Τρίτη 31 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ  2019  : https://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2019/12/blog-post.html  .-
34.- ΑΡΦΑΡΑ  -2-  Η Εφημερίδα μας Στο αγιάζι της ενημέρωσης  .- Τρίτη 31 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ  2019 : https://dimmetoparfara.blogspot.com/2019/12/2.html     .- 

~


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου