ΓΕΦΥΡΑ ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ , ΡΙΟΥ - ΑΝΤΙΡΙΟΥ

ΓΕΦΥΡΑ  ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ , ΡΙΟΥ - ΑΝΤΙΡΙΟΥ

Τρίτη 10 Μαρτίου 2020

Αρφαρά  Η Εφημερίδα μας 
Στο αγιάζι της ενημέρωσης 
Τρίτη 10 Μαρτίου 2020 .-
~


~****  Άγιον Όρος Ι Μ  Αγίου Παντελεήμωνος 2020  :
 https://youtu.be/gp0JENPFK8w  . -
~****  Άγιον Όρος Ι Μ  Σίμωνος Πέτρας  2020 :                                                              https://youtu.be/nIxZZFgMbco    .- 
 ***  Άγιον όρος Ι Μ  Αγίου Παύλου 2020ύλου 2020 :
https://youtu.be/SwRM_QzEzfg .- 
 ~*** Άγιον Όρος Καρούλια   Καυσοκαλύβια  2020 : 
https://youtu.be/cK0AjSInpJU  .-
~**** Άγιον Όρος  Ι Μ  Μεγίστης Λαύρας  2020 :
https://youtu.be/gUjA1B88qX4 .- 
~*** Άγιον Όρος Ι Μ   Φιλοθέου  2020 :
https://youtu.be/vU85ab-cbGQ  .- 
~** Άγιον Όρος Ι Μ  Κουτλουμουσίου  2020 : 
https://youtu.be/AKULJeI_yxc   .- 
~*** Άγιον Όρος Ι Μ  Βατοπεδίου  2020 :
https://youtu.be/FHLB8MMpHJ8  .-                                                                                                         

.~*  Η εκκλησία και ο ΕΚΚΛΗΣΊΑΣΜΟΣ :    https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10217681082832330/ .     https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10217681380079761/ .   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10217681494122612/ .*
~ Η Ελλάδα μας.. 2020 : https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10217686308882978/ .-


~**  Αγιος Κοδράτος και οι συν αυτώ μαρτυρήσαντες – Γιορτή σήμερα 10 Μαρτίου
 
 *  Τη μνήμη του Αγίου Κοδράτου και των συν αυτώ Μαρτυρησάντων τιμά σήμερα, , η Εκκλησία μας.
~  Οι Άγιοι Μάρτυρες Κοδράτος, Άνεκτος, Παύλος, Διονύσιος, Κυπριανός και Κρήσκης ήταν φίλοι και μαρτύρησαν κατά τον διωγμό των αυτοκρατόρων Δεκίου (249-251 μ.Χ.) ή Ουαλεριανού (253-259 μ.Χ.) στην Κόρινθο, όταν ηγεμόνας της Ελλάδος ήταν ο Ιάσων.

Στο Μηνολόγιον του αυτοκράτορα Βασιλείου Β’ αναφέρεται ότι από τους Χριστιανούς, όσοι μεν είχαν συλληφθεί σφαγιάζονταν, όσοι όμως έφευγαν κρύβονταν στα όρη, για όσο διάστημα χρειαζόταν. Έτσι και η μητέρα του Κοδράτου, που καταγόταν από την πόλη των Κορινθίων, έφυγε για το όρος και κρυβόταν. Και καθώς ήταν έγκυος, γέννησε υιό που τον ονόμασε Κοδράτο. Στην συνέχεια, αφού έζησε για λίγο, πέθανε, εγκαταλείποντας τον υιό της βρέφος. Αυτός τρεφόταν από τα νέφη που συνενώνονταν επάνω από αυτόν και τον πότιζαν. Ο Κοδράτος, αφού μεγάλωσε, δίδασκε την Χριστιανική πίστη στον Άνεκτο, τον Κρήσκεντα, τον Κυπριανό, τον Παύλο και τον Διονύσιο, που είχαν στο μεταξύ καταφύγει κοντά του. Όμως οι Άγιοι Άνεκτος, Κρήσκος, Κυπριανός και Παύλος συνελήφθησαν επειδή ήταν Χριστιανοί. Ο ηγεμόνας Ιάσων προσπάθησε με διάφορους τρόπους να τους δελεάσει και να τους πείσει να απαρνηθούν τη χριστιανική τους πίστη και να θυσιάσουν στα είδωλα. Εκείνοι ομολόγησαν με πνευματική ανδρεία τον Χριστό, βασανίσθηκαν και τέλος αποκεφαλίσθηκαν. Έτσι εισήλθαν οι Άγιοι Μάρτυρες στη χαρά της Βασιλείας του Θεού και Κυρίου μας.  Ο Άγιος Μάρτυρας Διονύσιος κατηγορήθηκε στον ηγεμόνα της Κορίνθου ότι δεν υπακούει στην διαταγή των βασιλέων και ότι περιφρονεί τους θεούς, κηρύττοντας κάποιον άλλον Θεό Εσταυρωμένο και λέγοντας ότι Αυτός είναι ο Δημιουργός του ουρανού και της γης και της θάλασσας και όλων όσων υπάρχουν μέσα σε αυτά, Αυτός που πρόκειται να έλθει από τον ουρανό και να κρίνει με δόξα ζωντανούς και νεκρούς και να ανταποδώσει στον καθένα σύμφωνα με τα έργα του. Γι’ αυτό, αφού συνελήφθη και δέθηκε με αλυσίδες, παρουσιάσθηκε στον άρχοντα, ο οποίος προσπαθούσε να τον εξαναγκάσει, πότε με κολακείες και πότε με απειλές, να απαρνηθεί τον Χριστό και να θυσιάσει στα είδωλα. Όμως ο Μάρτυρας του Χριστού Διονύσιος ομολογούσε τον Χριστό με μεγάλη φωνή. Έτσι σφαγιάσθηκε με μαχαίρι και τελειώθηκε ο πρόσκαιρος βίος του.  ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ – ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ : –  Απολυτίκιο:  Ήχος α’. Τον τάφον σου Σωτήρ.  Εξάριθμος χορός, των Χριστού Αθλοφόρων, υμνείσθω ευσεθώς, μελωδίαις ασμάτων, Κοδράτος και Άνεκτος, Παύλος και Διονύσιος, και συν Κρήσκεντι, Κυπριανός ο θεόφρων την Τριάδα γαρ, διηνεκώς δυσωπούσιν, υπέρ των ψυχών ημών.


~**  Προσευχή υπέρ κοιμηθέντων

*   Μνήσθητι Κύριε ημών Ιησού Χριστέ δια πρεσβειών της Παναχράντου Σου Μητρός Δεσποίνης ημών Θεοτόκου και Αειπαρθένου Μαρίας των δούλων σου, των κοιμηθέντων, και συγχώρησον, ανάπαυσον και ανάστησον αυτούς , ψυχή τε και σώματι, εις ανάστασιν ζωής εν τη εσχάτη Σου ημέρα:  πάντων των :
¯ Εν παντί καιρώ και τόπω της Δεσποτείας σου κοιμηθέντων τέκνων Σου.
¯ Των ακηδεύτων και ατάφων ανθρώπων.
¯ Των εκτρωθέντων και αποβληθέντων παιδίων.
¯ Πάντων ων ουδείς εστίν ο μνημονεύων αυτούς.
¯ Πάντων των περιφρονημένων και λησμονημένων ψυχών.
¯ Πάντων των υπέρ της Ορθοδόξου πίστεως και της Πατρίδος

~  ¯ Πάντων των σήμερον και ως σήμερον απελθόντων εκ του βίου τούτου.
¯ Πάντων των σήμερον εορταζουσών ψυχών.
¯  Παντων των οικείων ,φίλων και συγγενών ημών.
¯ Πάντων των εν πολέμοις και Μ.Ασία μαρτυρικώς τελειωθέντων.
Μνήσθητι Κύριε και των δούλων σου:(όποια ονόματα συγκεκριμένα θέλουμε να πούμε)

~**  Ο πνευματικός πατέρας το “τέκνο” του και το “εγγόνι” του στους Αγίους της Ορθόδοξης Εκκλησίας
 
*  Τρεις αγιορείτες γέροντες προστέθηκαν από σήμερα στο Με απόφαση της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου έγινε η αγιοκατάταξη του γέροντα Ιωσήφ Ησυχαστή, του γέροντα Δανιήλ Κατουνακιώτη και τους γέροντα Εφραίμ Κατουνακιώτη.
Τις αγιοκατατάξεις αυτές είχε προαναγγέλει  στην πρόσφατη επίσκεψή του στο Αγιον Ορος ο οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος δίνοντας μεγάλη χαρά στους αγιορείτες.

Ο Γέροντας Ιωσήφ ο Ησυχαστής (1898 – 1959) Ο πνευματικός πατέρας το “τέκνο” του και το “εγγόνι” του στους Αγίους της Ορθόδοξης ΕκκλησίαςΓεννήθηκε το 1898 στο χωριό Λεύκες της Πάρου. Σε ηλικία 23 ετών, μετά από κάποιο θείο όραμα που είδε, απαρνείται τον κόσμο και πηγαίνει στο Άγιον Όρος, ποθώντας να ζήσει αυστηρή ασκητική ζωή. Ήταν άνθρωπος της προσευχής. Το χάρισμα της αδιάλειπτης νοεράς προσευχής του δόθηκε από την Παναγία, όταν ήταν ακόμη δόκιμος μοναχός. Υποτάχθηκαν μαζί με τον παντοτινό συνασκητή του, π. Αρσένιο, στον Γέροντα Εφραίμ που είχε την καλύβη του Ευαγγελισμού στα Κατουνάκια. Για περισσότερη ησυχία αποσύρθηκαν στη Σκήτη του Αγίου Βασιλείου. Μετά την κοίμηση του Γέροντός του άρχισε τους μεγάλους ασκητικούς αγώνες. Άσκησε στο έπακρο τη νηστεία, την αγρυπνία και την προσευχή. Κύριο έργο του αποτελούσε η νήψη, η τήρηση του νου. Συχνές και προσφιλείς πνευματικές καταστάσεις για τον Γέροντα ήταν η αρπαγή του νου, η θεωρία και η θέα του ακτίστου Φωτός.  Το 1938 μαζί με τον π. Αρσένιο μετακόμισαν στις απόκρημνες σπηλιές της Μικρής Αγίας Άννας. Μετά από θεία πληροφορία, το 1947, αποκτά συνοδία. Το 1951 μεταφέρθηκαν στη Νέα Σκήτη, στην καλύβη του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, ως την κοίμησή του που συνέβη στις 15 Αυγούστου 1959 (εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου), ενώ είχε λάβει πληροφορία από την Παναγία, ημέρες πριν, ότι θα τον πάρει στην εορτή Της. Ο Γέροντας έζησε σε μία περίοδο παρακμής του αγιορείτικου μοναχισμού και γενικότερα του ορθοδόξου μοναχισμού, ο οποίος είχε επηρεασθεί από την κοινωνική δράση του Ρωμαιοκαθολικισμού και τον ευρωπαϊκό Διαφωτισμό. Εισήγαγε, με τον εμπειρικό τρόπο ζωής του, ξανά τη διδασκαλία του αγίου Γρηγορίου Παλαμά στον αγιορείτικο μοναχισμό. Η παρουσία του ως γνησίου εκφραστού της νηπτικής Πατερικής παραδόσεως, δημιούργησε ρεύμα προσελεύσεως στο σύγχρονο ορθόδοξο μοναχισμό. Στον μακάριο Γέροντα Ιωσήφ τον Ησυχαστή ανάγεται σήμερα η πνευματική πατρότητα έξι Ιερών Μονών του Αγίου Όρους και πολλών άλλων εντός και εκτός Ελλάδας. Ο όσιος Γέροντας ήταν άμοιρος κοσμικής μορφώσεως, κατέστη όμως σοφός στα θεία, επειδή τα έπασχε. Έγινε ο έμπειρος, διακριτικός και απλανής οδηγός στους δρόμους της πνευματικής ζωής. Είχε την ικανότητα να αναλύει τον πολύπλοκο και δυσκολοκατανόητο πόλεμο των παθών και των δαιμόνων, να διεισδύει αλλά και να μυεί στα μυστήρια της θείας Χάριτος τους «θέλοντας σωθήναι».  

Γέροντας Δανιήλ Κατουνακιώτης

Αριστούχος απόφοιτος της Ευαγγελικής σχολής της Σμύρνης, υιός ευλαβέστατων γονέων, μελετητής της Αγίας Γραφής και της Φιλοκαλίας. Μετά από προσκύνημα μονών και ναών της Πελοποννήσου και των νήσων του Αιγαίου και την προτροπή του οσίου Αρσενίου (1800-1877) στην Πάρο, εισέρχεται στην αθωνική μονή του Αγίου Παντελεήμονος. Σύντομα αναγνωρίζουν τα προσόντα του και τον κάνουν γραμματέα της μονής, που είχε τότε 250 μοναχούς. Στις διαφορές Ελλήνων και Ρώσων δέχεται εξορία που τον λυπεί και τον ταλαιπωρεί. Φιλοξενείται επί εξάμηνο στη μονή Αγίας Αναστασίας στα Βασιλικά Χαλκιδικής, όπου γίνεται πηγή ωφελείας για τους εκεί πατέρες. Κατόπιν επί μία πενταετία μονάζει στη μονή Βατοπεδίου, όπου θεραπεύεται από σοβαρή ασθένεια από την Παναγία. Την Παναγία υπεραγαπούσε σε όλη του τη ζωή.  Τέλος κατευθύνεται στα πάντερπνα Κατουνάκια. Εκεί ίδρυσε το ησυχαστήριο των Οσίων Αγιορειτών Πατέρων. Μετά από λίγα χρόνια αποχτά μικρή συνοδεία. Τη χειραγωγεί με τη Φιλοκαλία, την οποία μελετά συνεχώς και την αποστηθίζει.  Η μεγαλύτερη ευτυχία της ζωής του ήταν ότι αναχωρούσε από τη γη την ημέρα των γενεθλίων της αγαπητής του Θεοτόκου. Μετά τη θεία Κοινωνία και το ιερό Ευχέλαιο η χαρά ήταν έντονα ζωγραφισμένη στο πρόσωπό του.  Η ένθερμη Θεοτοκοφιλία, χαρακτηριστικό στοιχείο όλων των εναρέτων Αγιορειτών, εσφράγισε τη ζωή του.  Ο Γέροντας Δανιήλ υπήρξε αναμφισβήτητα διά των λόγων και των έργων του φωτισμένος, διακριτικός, σοφός καθοδηγός, «πλήρης Πνεύματος Αγίου». Η ευχή του ας μας συνοδεύει.  Η κάρα του φυλάγεται με ευλάβεια σε ξύλινη θήκη κι έχει καφεκίτρινο χρώμα. Την προσκυνήσαμε στην επέτειο των ογδόντα ετών από τη μακαρία κοίμησή του. Καταθέσαμε ένα λιτό αλλά εγκάρδιο, εγκωμιαστικό λόγο, κατά την αγρυπνία της μνήμης των Οσίων Αγιορειτών Πατέρων (2009).  

Γέροντας Εφραίμ Κατουνακιώτης

Ο παπα- Εφραιμ Κατουνακιώτης γεννήθηκε το 1912 στο Αμπελοχώρι Θηβών. Ο πατέρας του ονομάζονταν Ιωάννης Παπανικήτας και η μητέρα του Βικτορία. Ο Γέροντας είχε σαν κοσμικός το όνομα Ευάγγελος. Τελείωσε το Γυμνάσιο αλλά η Χάρις του Θεού έκλεινε στον Ευάγγελο τις κοσμικές θύρες της αποκατάστασης. Στην Θήβα, όπου είχε μετακομίσει η οικογένεια του, ο Ευάγγελος γνώρισε τους γεροντάδες του τον Εφραίμ και τον Νικηφόρο. Η ζωή του Ευάγγελου ήταν καλογερική. Αγωνίζονταν πνευματικά με την ευχή του Ιησού, τις μετάνοιες, την νηστεία και κυρίως με την υπακοή.  Η μητέρα του αξιώθηκε να λάβει πληροφορία από τον Όσιο Εφραίμ τον Σύρο ότι το θέλημα του υιού της να γίνει μοναχός ήταν και θέλημα Θεού και πώς ο Ευάγγελος θα τιμήσει την μοναχική ζωή.  Την 14η Σεπτεμβρίου 1933 ο Ευάγγελος άφησε τον κόσμο ήλθε στην έρημο του Αγίου Όρους στα Κατουνάκια, στο ησυχαστήριο του Οσίου Εφραίμ του Σύρου και έβαλε μετάνοια στην συνοδεία των Γεροντάδων Εφραίμ και Νικηφόρου. Μετά την δοκιμασία του εκάρη μικρόσχημος μοναχός με το όνομα Λογγίνος. Το 1935 έγινε μεγαλόσχημος μοναχός από τον Γέροντα του Νικηφόρο και έλαβε το όνομα Εφραίμ. Τον επόμενο χρόνο χειροτονήθηκε Ιερέας.  Ο παπα-Εφραίμ αξιώθηκε και γνώρισε τον πρύτανη της ησυχαστικής ζωής τον διορατικό, προορατικό και άγιο Γέροντα Ιωσήφ τον Ησυχαστή (1898 -1959) και συνδέθηκε πνευματικά μαζί του με την ευλογία του Γέροντα του Νικηφόρου.  Ο παπα-Εφραίμ με την ευλογία του Γέροντος Ιωσήφ εντρύφησε στην «Φιλοκαλία των Ιερών Νηπτικών» και ελάμβανε τις συμβουλές των Νηπτικών Πατέρων για τον αγώνα του. Δεν διάβαζε ούτε βιβλία ψυχιατρικής, ούτε «κουλτουριάρικα» αναγνώσματα δια πνευματικές επιδείξεις στα σαλόνια, ούτε είχε τον φόβο μήπως τον αποκαλέσουν οι κοσμικοί κύκλοι «φονταμενταλιστή».  Το 1973 εκοιμήθη ο Ιερομόναχος Νικηφόρος ο Γέροντας του παπα-Εφραίμ.  Ο Γέροντας μετά το 1980 είχε συγκροτήσει συνοδεία και τήρησε την εντολή του Γέροντος Ιωσήφ να αποκτήσει συνοδεία μετά τον θάνατο του παπα-Νικηφόρου. Επομένως ο παπα-Εφραίμ πρώτα έφθασε στην κάθαρση και κατόπιν έγινε ο ίδιος Γέροντας. Ο παπα-Εφραίμ πολέμησε τον μεγάλο εχθρό της πνευματικής ζωής την κενοδοξία. Οι θυσίες του γίνονταν για τον Χριστό και όχι για προσδοκώμενο έπαινο από τους ανθρώπους.  Το 1996 ο παπα-Εφραίμ έπαθε εγκεφαλικό επεισόδιο και έπεσε σε ακινησία. Δεν γόγγυσε καθόλου αλλά δοξολογούσε τον Θεό.   Μας αφήνει το άγιο παράδειγμα του για την αντιμετώπιση των ασθενειών.  Στις 14/27 Φεβρουαρίου 1998 ο παπα- Εφραίμ Κατουνακιώτης του Αγίου Όρους παρέδωσε την αγιασμένη ψυχή του στα χέρια του Δημιουργού του, πού υπηρέτησε από την νεότητα του.  
***  Αμβρόσιος για κορονοϊό: Ο Μέγας Αγιασμός είναι το αιώνιο και ακατανίκητο φάρμακο
 
*   Με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού να έχουν φτάσει τα 84, ο αναφέρθηκε σε ομιλία του στο σοβαρό θέμα της μετάδοσης του ιού.
~  Ο πρώην Μητροπολίτης στην ομιλία που εκφωνήθηκε κατά την Ακολουθία των Α΄ Χαιρετισμών, στην Ιερά Μονή Αγ. Ιωάννου Θεολόγου Αιγιαλείας (Βερίνο) στις 6-3-2020 τόνισε πως ένα είναι το φάρμακο για τον κορονοϊό και αυτό δεν είναι άλλο από τον ενώ έδωσε στους πιστούς και οδηγίες για το τι πρέπει να κάνουν με τον αγιασμό ώστε να προφυλαχθούν.

«Ο αγιασμός είναι φάρμακο και μας σώζει από το κάθε τι. Όσοι τον παίρνουν με πίστη και τον γεύονται και τον μεταλαμβάνουν, γίνεται καθαρή η ψυχή και το σώμα τους. Ο κορονοϊός είναι μολυσμός του σώματος. Έχω λοιπόν φάρμακο και για τον . Τον Μεγάλο Αγιασμό» αναφέρει αρχικά ο πρώην Μητροπολίτης Καλαβρύτων (στο 15:57′ του βίντεο).   «Θα φροντίσετε να βρείτε ένα μπουκάλι, θα το γεμίσετε αγιασμό και όταν τελειώνει μη φοβηθείτε. Αν έχει λίγο, βάζετε νεράκι και γίνεται πάλι αγιασμός. Θα το χρησιμοποιείται ψεκάζοντας τον εαυτό σας, βάζοντας στο στόμα σας και στα χέρια σας, αν φοβηθείτε ότι πιάσατε άρρωστο και κολλήσατε και θα λέτε “Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησέ με”. Αυτό είναι το αιώνιο και ακατανίκητο φάρμακο. Ο Μεγάλος Αγιασμός», φαίνεται να λέει στο 17.50’ του βίντεο.

***  Περίεργες δηλώσεις από τον Yaşar Yakış σύμβουλο του Τούρκου προέδρου Ρ.Τ.Ερντογάν: «Οι S-400 μας είναι άχρηστοι»…
~  Ως «άχρηστους», χαρακτήρισε τους S-400 ο Yaşar Yakış ιστορικό στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ και σύμβουλος του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας.  
Όπως δήλωσε «οι ρωσικοί αντιαεροπορικοί πύραυλοι δεν πρόκειται να βοηθήσουν ουσιαστικά την τουρκική αεράμυνα», ενώ τους χαρακτήρισε περίπου ως άχρηστους.        
Υπενθυμίζεται ότι ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ.Ερντογάν έχει δηλώσει πως η επιχειρησιακή ένταξη του συστήματος θα πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο.  Φυσικά οι δηλώσεις αυτές του Τούρκου πολιτικού δεν  είναι άσχετες από το άσχημο κλίμα που επικρατεί στις ρωσοτουρκικές σχέσεις, ούτε και από τις συνεχείς δηλώσεις Τούρκων επισήμων ότι ακόμη προσβλέπουν στο πρόγραμμα του F-35.
Yaşar Yakış: S-400'ün Türkiye'ye faydası olmaz https://www.yeniakit.com.tr/haber/yasar-yakis-s-400un-turkiyeye-faydasi-olmaz-1112200.html 

*** Οι τρεις όροι που συμφώνησαν Α.Μέρκελ-Κ.Μητσοτάκης & ΕΕ να επιβληθούν στην Τουρκία αλλά θα το κάνουν;… 
Στη συνάντηση του Βερολίνου, η Α.Μέρκελ συμφώνησε με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και ανέλαβε να διαπραγματευθεί με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μια νέα συμφωνία για το Μεταναστευτικό ανάμεσα στην Άγκυρα και στις Βρυξέλλες που θα περιλαμβάνει τρεις βασικούς όρους.  
Η συμφωνία αυτή που θα προετοιμαστεί, με χρονικό ορίζοντα να οριστικοποιηθεί στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής της 26ης Μαρτίου, θα προβλέπει τα εξής:  
Πρώτον: Ο Ερντογάν θα αποσύρει το συντομότερο δυνατό από την μεθόριο του Έβρου τις ομάδες αλλοδαπών που μετακίνησε εκεί το τελευταίο δεκαήμερο και που, σύμφωνα με όσα κατήγγειλε ο Έλληνας πρωθυπουργός, συνιστούν «οργανωμένη, μαζική απόπειρα παράνομης εισόδου σε ευρωπαϊκό έδαφος». Η Γερμανίδα καγκελάριος μίλησε για «απαράδεκτη» στάση της Άγκυρας που, όπως είπε, «προσπαθεί στις πλάτες των αλλοδαπών να λύσει εσωτερικά της ζητήματα» (βέβαια από λόγια μας έχει «χορτάσει» η καγκελάριος). Δεύτερον: Η Τουρκία θα πρέπει να αποδεχθεί να παίρνει πίσω και όσους αλλοδαπούς έχουν μετακινηθεί από τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου στην ελληνική ενδοχώρα, κάτι που δεν ίσχυε ως τώρα. Με τον τρόπο αυτό θα αποσυμφορηθούν τα ελληνικά νησιά και ταυτόχρονα θα γίνει δυνατή η επιστροφή στην Τουρκία μιας μεγάλης μερίδας από τους σχεδόν 80.000 αιτούντες άσυλο που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα και δεν προβλέπεται να λάβουν τον χαρακτηρισμό του «πρόσφυγα». Τρίτον: Θα καθιερωθούν κοινές περιπολίες της Frontex με τις δυνάμεις ακτοφυλακής, όχι μόνο στα ελληνικά, αλλά και στα τουρκικά χωρικά ύδατα για τον έλεγχο των ροών. Έως τώρα η Τουρκία περιόριζε τους ελέγχους έξω από τα δικά της θαλάσσια σύνορα, αλλά την ίδια ώρα κώφευε στα μηνύματα της Frontex και του Λιμενικού Σώματος που έστελναν μηνύματα μόλις εντόπιζαν τον απόπλου λέμβων με αλλοδαπούς από τα μικρασιατικά παράλια.  Οι τρεις αυτοί όροι καθορίστηκαν πριν από το τετ α τετ του Κυριάκου Μητσοτάκη και Άνγκελας Μέρκελ σε σειρά τηλεφωνικών επικοινωνιών ανάμεσα στις Βρυξέλλες, στην Αθήνα, στο Βερολίνο και στο Παρίσι που προηγήθηκαν της επίσκεψης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην έδρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να συναντήσει την Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν και τον Σαρλ Μισέλ. Κατά πληροφορίες, οι επικεφαλής των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων, σε συνεννόηση με τους ηγέτες της Γερμανίας και της Γαλλίας, μετέφεραν στον Τούρκο Πρόεδρο τις θέσεις της Ένωσης που είχαν συνομολογηθεί, ξεκαθαρίζοντας του ότι μόνον αν τους αποδεχθεί μπορεί να προσδοκά σε ευρωπαϊκή –οικονομική ή άλλη- συνδρομή. Σε αυτό το πνεύμα και η καγκελάριος έστειλε από το ελληνογερμανικό forum το μήνυμα ότι η Κοινή Δήλωση ΕΕ-Τουρκίας του Μαρτίου 2016 δεν αφορά μόνο τα χρήματα που λαμβάνει η Τουρκία από την Ευρώπη αλλά και τον σεβασμό των υποχρεώσεων που απορρέουν από αυτή. Τόνισε, μάλιστα, ότι το θέμα του προσφυγικού – μεταναστευτικού αφορά την ίδια την ύπαρξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είχε προηγηθεί η τοποθέτηση του Έλληνα πρωθυπουργού, ο οποίος παρουσίασε , μεταξύ άλλων, στην καγκελάριο τις εικόνες οι οποίες έχουν δει το φως της δημοσιότητας με στρατιωτικό όχημα της Τουρκίας που έχει χρηματοδοτηθεί από πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης να επιχειρεί να κατεδαφίσει τον φράχτη που προστατεύει τα ελληνικά και ευρωπαϊκά σύνορα στην περιοχή του Έβρου. Ολοκληρώνοντας τις επαφές που είχε στο Βερολίνο, ο κ. Μητσοτάκης μεταβαίνει σήμερα στη Βιέννη προκειμένου να συζητήσει το Μεταναστευτικό με τον καγκελάριο της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς, ο οποίος εξεδήλωσε τη βούληση να στείλει δυνάμεις για τη φρούρηση των ελληνικών συνόρων. Όλα αυτά στα λόγια είναι καλά. Το θέμα είναι θα μπορέσει η Γερμανία, που είναι παραδοσιακά φιλοτουρκική χώρα, να τα επιβάλλει αυτά στην Τουρκία; Μέχρι σήμερα η ΕΕ έχει δείξει εξαιρετικά αδύναμη (όπως και οι ΗΠΑ) έναντι της Τουρκίας και οι όποιες αντιδράσεις της πιο πολύ προξένησαν τον τουρκικό γέλωτα παρά ανησύχησαν την Άγκυρα.
*** H Βουλγαρία αντιδρά στην δημιουργία «δομής φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων» στις Σέρρες: «Είναι απαράδεκτο»…
~  «Έχουμε πολύ καλές διπλωματικές σχέσεις με την Ελλάδα, αλλά η συγκέντρωση μεταναστών στα σύνορά μας είναι απαράδεκτη» έγραψε στο Facebook ο Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Άμυνας της χώρας, απορρίπτοντας τον σχεδιασμό της Αθήνας για κατασκευή δομής φιλοξενίας παράνομων μεταναστών στις Σέρρες.  
Οπως δήλωσε ο Κ. Καρακατσάνοφ: «Η τοποθέτηση παράνομων μεταναστών κοντά στα σύνορά μας από την ελληνική πλευρά αποτελεί θέμα για περαιτέρω ένταση. Αυτό δεν είναι γειτονία είναι παράλογο.  Ο βουλγαρικός Στρατός είναι έτοιμος και εγγυώμαι ότι ένα νέο κύμα μεταναστών δεν θα γίνει δεκτό στη χώρα. Η Βουλγαρία δεν θα πληρώσει ξένους λογαριασμούς»!  Η νέα δομή φιλοξενίας μεταναστών που αποφασίστηκε και έγινε δεκτή από την τοπική κοινωνία απέχει μόλις 8 χιλιόμετρα από τα -αφύλακτα- βουλγαρικά σύνορα, στην περιοχή του Προμαχώνα. Ανοίγουν το φράγμα του Έβρου οι Βούλγαροι Ταυτόχρονα και όπως έγινε γνωστό, η Βουλγαρία, μετά από αίτημα της Ελλάδας, άνοιξε το φράγμα του Έβρου, ώστε να καταστήσει δυσκολότερο για τους μετανάστες να περάσουν τον ποταμό. Έτσι μετά το άνοιγμα του φράγματος το πέρασμα για τους λαθραίους μετανάστες από τον Έβρο δυσκολεύει ακόμα περισσότερο, αφενός γιατί η στάθμη του νερού άρχισε να ανεβαίνει ακόμη περισσότερο και αφετέρου γιατί η τα νερά αποκτούν περισσότερη ορμή. Οι αρχές της γειτονικής χώρας, σε συνεννόηση με την Ελλάδα, προχώρησαν σε αυτήν την κίνηση προκειμένου να περάσουν το μήνυμα στην Τουρκία για την απόφαση περί διαφύλαξης των συνόρων. Το φράγμα Ιβαϊλογκρατς αποδεσμεύει ακόμη μεγαλύτερες ποσότητες από το μεσημέρι και μετά, με αποτέλεσμα να ανεβαίνει η στάθμη των ποταμών Άρδα αλλά και του Έβρου.  Πηγή
*** “ΔΑΓΚΩΤΟ” στην Ελληνική Λύση! ΗΧΗΡΗ υποστήριξη των Ελλήνων πολιτών & σε νέα δημοσκόπηση…
Ακόμη μια δημοσκόπηση – Δικαίωση παρουσιάστηκε σήμερα από την εταιρεία Pulse για τον τηλεοπτικό σταθμό OPEN η οποία καταδεικνύει ότι παρά τον ανήθικο πόλεμο που δέχεται η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ και ο Κυριάκος Βελόπουλος, ο ελληνικός λαός εμμένει σταθερός στην πρόθεση εκπροσώπησης του από το κόμμα της Ελληνικής Λύσης στη Βουλή των Ελλήνων και μάλιστα με συνεχώς ανοδικά ποσοστά!…  
Σύμφωνα με την μέτρηση που ανακοινώθηκε, η ΝΔ προηγείται με 37% έναντι 23,7% του ΣΥΡΙΖΑ (δηλαδή 13,3% διαφορά) στην πρόθεση ψήφου, δηλαδή 0,7 μικρότερη από την δημοσκόπηση της Pulse, διαφορά που είχαν τα δύο κόμματα μεταξύ τους και στην προηγούμενη δημοσκόπηση του Νοεμβρίου της ιδίας εταιρείας.     Ακολουθούν το ΚΙΝΑΛ με 6,1% (πτώση 0,4%), το ΚΚΕ με 5,6% (άνοδος 0,6%), η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ με 5,2% (άνοδος 1,3%) και το ΜέΡα25 με 2,3% (πτώση 1,2%, σύμφωνα με την οποία το Μέρα25 μένει εκτός Βουλής)
Αυτό σημαίνει ότι η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ έχει άνοδο κατά 1,3% σε σχέση με την δημοσκόπηση που έκανε η εταιρεία της Pulse στις 21/11/2019 και 2% σε σχέση με την δημοσκόπηση που πραγματοποίησε πάλι η προαναφερθείσα εταιρεία της Pulse στις 22-23 Οκτωβρίου.  Δείτε παρακάτω αναλυτικά την δημοσκόπηση της Alco για λογαριασμό του OPEN.

***  Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ (10-03-2020)-Νεφώσεις, τοπικές βροχές & σποραδικές καταιγίδες…
~  ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΤΡΙΤΗ (10-03-2020) από ΕΜΥ (emy.gr) 
ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ – ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
Στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα θαλάσσια σποραδικές καταιγίδες, που βαθμιαία θα περιοριστούν στα βορειοανατολικά και θα εξασθενήσουν. Στα υπόλοιπα άστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδης με λίγες τοπικές βροχές.
Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και στο νότιο Αιγαίο το πρωί τοπικά 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.
Η θερμοκρασία σε άνοδο.
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στη δυτική Μακεδονία λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες, οπότε είναι πιθανό να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές και στα ορεινά πρόσκαιρες χιονοπτώσεις . Στα υπόλοιπα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και θα εξασθενήσουν.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στην κεντρική Μακεδονία το πρωί τοπικά 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδoνία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη. ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: ’άστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και στα ορεινά της Ηπείρου παροδικές χιονοπτώσεις . Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο βόρειο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ.  Θερμοκρασία: Από 09 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ                          Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές. Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά τις πρωινές ώρες μέχρι 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι. Θερμοκρασία: Από 07 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές. Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 5 με 6 και στα νότια τις πρωινές ώρες τοπικά 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από 13 έως 17 βαθμούς Κελσίου.
ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα βόρεια και θα εξασθενήσουν. Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 7, που βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 13 ως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Αρχικά γενικά αίθριος. Από το μεσημέρι βαθμιαία θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανό να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Aνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ, που βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία: Από 07 έως 16 βαθμούς Κελσίου.           ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοτικές βροχές. Από το μεσημέρι ο καιρός θα βελτιωθεί. Aνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και τις πρωινές ώρες πρόσκαιρα μέχρι 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 07 έως 13 βαθμούς Κελσίου. emy.gr
***  Ανακοίνωση της Ελληνικής Λύσης για την άρνηση της Αλβανίας να προστατέψει την περιουσία των Βορειοηπειρωτών…

ΔΕΥΤΕΡΑ 09 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΩΝ  Εδώ και μήνες, επισημαίναμε, πως η κυβέρνηση της Αλβανίας είναι φιλοτουρκική και ανθελληνική! Ζητήσαμε μάλιστα, από τη ΝΔ, να μην επιτρέψει στην «ναρκοκυβέρνηση» των Τιράνων, όπως καταγγέλλεται από πολλούς διεθνώς, να εισέλθει στην Ε.Ε.   Η κυβέρνηση, δεν μας άκουσε και άφησε στο έλεος της ανθελληνικής κυβέρνησης Ράμα, τους Βορειοηπειρώτες αδελφούς μας. Να υπενθυμίσουμε στον πρωθυπουργό και την δέσμευση του, μετά και από πίεση της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ, για την επίλυση του συνταξιοδοτικού των αδελφών μας, στη Βόρεια Ήπειρο, που…ξεχάστηκε από τους υπουργούς του. Υ.Γ. Δεν μας ακούν και όσο δεν θα μας ακούν, λάθος θα κυβερνούν. ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
*** Wall Street: Καταρρέουν οι μετοχές λόγω κορωνοϊού -Ανεστάλησαν οι συναλλαγές για 15’…
~  Δραματικές είναι οι επιπτώσεις της διάδοσης του κορωνοϊού στην παγκόσμια οικονομία… 
Η Wall Street διέκοψε τις συναλλαγές εξαιτίας του κορωνοιού, ο οποίος «γκρεμίζει» την χρηματιστηριακή αγορά. Οι επενδυτές, ωστόσο, δεν αντιμετωπίζουν μόνο τις οικονομικές συνέπειες του κορωνοιού αλλά τον «πόλεμο» μεταξύ Σαουδικής Αραβίας και Ρωσίας, που έχει ως αποτέλεσμα την κατάρρευση των τιμών του πετρελαίου.
Την ώρα που έγινε η διακοπή των συναλλαγών, ο δείκτης Dow Jones Industrial Average είχε ήδη σημειώσει πτώση 7,29% και ο Nasdaq είχε καταγράψει απώλειες 6,86%. Η βουτιά κατά 7% του S&P 500 προκάλεσε αυτόματη διακοπή των συναλλαγών για 15 λεπτά. Με την επανέναρξη των συναλλαγών, στις 15:49 ώρα Ελλάδας, ο Dow Jones σημείωσε πτώση 7,29% στις 23.979,79 μονάδες, ο Nasdaq κατέγραψε βουτιά 7,10% στις 7.966,94 μονάδες και ο S&P 500 υποχώρησε κατά 5,55% στις 2.807,43 μονάδες. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 υποχώρησε σε περιοχή «bear market» –μια μείωση άνω του 20% σε σχέση με τα υψηλά επίπεδα του Φεβρουαρίου. Οι πετρελαϊκές μετοχές βυθίστηκαν, με την Premier Oil να σημειώνει πτώση 54% και τον ενεργειακό κολοσσό BP να καταγράφει απώλειες σχεδόν 20%.  Πηγή: iefimerida.gr
***  Κορωνοϊός-Μέτρα: Στο σπίτι οι ευπαθείς ομάδες, τέλος οι μεγάλες εκδηλώσεις, νέος σχεδιασμός για ΜΕΘ…
Κορωνοϊός-Μέτρα:  Πρόβλεψη από τον ΕΟΠΥΥ για ανανέωση της συνταγογράφησης των ασθενών με χρόνια νοσήματα, έως και τις 30 Ιουνίου 2020 – Αυστηρή τήρηση κανόνων υγιεινής συστήνουν οι ειδικοί  –  Ποιες είναι οι ευπαθείς ομάδες   Υψώνοντας ειδικό «πλέγμα» μέτρων για την προστασία των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού και αναστέλλοντας πολιτιστικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους, που περιλαμβάνουν πάνω από 1.000 άτομα, συνεχίζει η χώρα μας «να δίνει τη μάχη για τον περιορισμό της μετάδοσης της νόσου που προκαλεί ο κορωνοϊός» όπως χαρακτήρισε χθες την περίοδο που διανύουμε ο υπουργός Υγείας, κ. Βασίλης Κικίλιας.
Με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου Covid-19 να έχουν ανέλθει από τις 26 Φεβρουαρίου ως σήμερα στα 84, εκ των οποίων τα τέσσερα είναι χωρίς γνωστή πηγή μετάδοσης, και με τη «μάχη» των υγειονομικών και των επιστημονικών αρχών να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη για να επιβραδυνθεί η πορεία του ιού, η απεύθυνση του υπουργού Υγείας προς όσους συγκαταλέγονται σε ευπαθείς ομάδες ήταν σύντομη και περιεκτική.

Κοροναϊός στην Ελλάδα: Πέντε νέα κρούσματα, στα 89 το σύνολο - Αγωνία για τα 4 «ορφανά»
«Παρότι η νόσος έχει σε μεγάλο ποσοστό ήπια συμπτωματολογία, θέτει σε κίνδυνο τους ηλικιωμένους και τους ασθενείς με χρόνια καρδιαγγειακά κι αναπνευστικά νοσήματα, με διαβήτη, με χρόνιες καταστάσεις ανοσοκαταστολής. Είναι υποχρέωση όλων μας η προστασία των ευπαθών ομάδων. Αυτό σημαίνει πως δεν χωρεί καμία ανευθυνότητα, σημαίνει πως δεν αγνοώ τις οδηγίες του κράτους και των ειδικών. Ζητώ από όσους έχουν συμπτώματα γρίπης να μείνουν στο σπίτι τους, να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους, ζητώ υπευθυνότητα για να περιοριστεί η μετάδοση της νόσου στη χώρα» είπε ο κ.Κικίλιας, χθες το απόγευμα αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Επιτροπής Αντιμετώπισης Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες, η οποία οδήγησε σε περαιτέρω στοχευμένα μέτρα.  Ποια είναι τα νέα μέτρα  Τα μέτρα που εισηγήθηκαν οι ειδικοί της Επιτροπής και ανακοινώθηκαν από τον καθηγητή Παθολογίας Λοιμωξιολογίας, εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, Σωτήρη Τσιόδρα, εστιάζουν ειδικώς στην προστασία των ευπαθών ομάδων και στην όσο το δυνατόν λιγότερη έκθεσή τους στον νέο ιό και τη νόσο που προκαλεί, με δεδομένο πια επιστημονικό ότι οι ευπαθείς ομάδες πλήττονται έντονα από την επιδημία.  Οι ομάδες αυτές περιλαμβάνουν άτομα ηλικίας άνω των 70 ετών, ασθενείς με χρόνια καρδιαγγειακά νοσήματα, ασθενείς με χρόνια αναπνευστικά νοσήματα, ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη και ασθενείς που πάσχουν από χρόνιες καταστάσεις ανοσοκαταστολής, όπως αυτές προσδιορίζονται από τον γιατρό τους. Στο πλαίσιο αυτό ανακοινώθηκαν τα εξής μέτρα:   Ισχυρή σύσταση για αποφυγή των μη αναγκαίων ταξιδιών και συγχρωτισμού, οπουδήποτε κι αν είναι αυτά σε εσωτερικό ή εξωτερικό, σε ανθρώπους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.  Σύσταση για αυστηρή τήρηση των μέτρων υγιεινής καθώς και απαγόρευση του μη απαραίτητου επισκεπτηρίου στα Κέντρα ημερήσιας φροντίδας, Κέντρα αποκατάστασης, Μονάδες ημερήσιας νοσηλείας και Μονάδες τεχνητού νεφρού.  Παράλληλα, θα υπάρξει πρόβλεψη από τον ΕΟΠΥΥ για ανανέωση της συνταγογράφησης των ασθενών με χρόνια νοσήματα, έως και τις 30 Ιουνίου 2020. – Αναστολή των πολιτιστικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους, που περιλαμβάνουν πάνω από 1.000 άτομα – μεταξύ των οποίων και η συναυλία του Κολομβιανού Maluma που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα στο ΟΑΚΑ – όπως και του ημιμαραθωνίου της Αθήνας.  Αυστηρή τήρηση των μέτρων υγιεινής σε οποιαδήποτε συνάθροιση περιλαμβάνει συμμετοχή άνω των 50 ατόμων, με την επισήμανση πως στις συναντήσεις και συναθροίσεις εξετάζεται πια και το ενδεχόμενο τηλε-διάσκεψης.  Αναστολή όλων των πτήσεων από και προς τη Βόρεια Ιταλία από όλα τα ελληνικά αεροδρόμια και όλες τις αεροπορικές εταιρείες έως τις 23 Μαρτίου 2020, όπως ανακοίνωσε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας. Ο κ. Τσιόδρας είπε ακόμη πως η Επιτροπή συνέστησε, ο εργαστηριακός έλεγχος των ύποπτων κρουσμάτων να γίνεται με αυστηρά κλινικά και επιδημιολογικά κριτήρια, όπως αυτά ορίζονται από τον ΕΟΔΥ. Το επόμενο κρίσιμο διάστημα και ο σχεδιασμός για τις ΜΕΘ Σύμφωνα με την Επιτροπή, η αύξηση, ακόμη και ραγδαία, των κρουσμάτων της νόσου που προκαλεί ο κορονοιός, στη χώρα μας είναι αναμενόμενη. «Τις επόμενες εβδομάδες αναμένουμε, όπως και στον υπόλοιπο κόσμο αλλά και όπως παρατηρούμε στην υπόλοιπη Ευρώπη, περαιτέρω αύξηση των κρουσμάτων στην πατρίδα μας. Ακόμα και κρουσμάτων για τα οποία δεν θα προσδιορίζεται σαφής πηγή έκθεσης στον κορωνοϊό» ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας κ. Τσιόδρας. Μάλιστα, οι ειδικοί εκτιμούν ότι η Ελλάδα με τα καθ´ υπερβολή μέτρα που έχει λάβει αυτές τις δύο εβδομάδες που καταγράφεται διασπορά κρουσμάτων  φαίνεται να κερδίζει το πολύτιμο, για το συστημα υγείας και την προετοιμασία του, διάστημα των δυο-τριών εβδομάδων μέχρι επέλθει το δυνατό κύμα της επιδημίας. «Στόχος μας είναι η μείωση της διασποράς της νόσου στην κοινότητα όσο το δυνατόν περισσότερο, ώστε να καθυστερήσουμε το κύμα της νόσου όσο περισσότερες εβδομάδες μπορούμε. Θέλουμε να κορυφωθεί η δραστηριότητα της νόσου αργότερα και έτσι να μειωθούν οι επιπτώσεις σε όλο τον πληθυσμό, αλλά ιδιαίτερα στις ευπαθείς ομάδες» εξήγησε ο κ. Τσιόδρας. Με δεδομένο πως όσο εντείνεται η διασπορά της νόσου, τόσο θα αυξάνεται ο αριθμός των σοβαρών περιστατικών που θα χρειάζονται νοσηλεία σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), στο υπουργείο Υγείας προχωρά με εντατικούς ρυθμούς και ο σχεδιασμός για το συγκεκριμένο πεδίο όπου διαπιστώνονται χρόνιες δυσλειτουργίες και αδυναμίες. Οι στοχευμένες προσλήψεις επικουρικού ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) για να λειτουργήσουν κλειστές κλίνες ΜΕΘ ή να ανοίξουν νέες όπως π.χ. δρομολογείται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίου είναι ο ένας άξονας του σχεδιασμού. Ο άλλος είναι η αναγκαστικη διάθεση Εντατικών από τον ιδιωτικό τομέα, όπως προβλέφθηκε άλλωστε και στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. Το υπουργείο Υγείας και ο ΕΟΠΥΥ είχαν σύμφωνήσει με τους εκπροσώπους των ιδιωτικών κλινικών στην αρχή του έτους να παραχωρηθούν 39 κλίνες ΜΕΘ σε όλη τη χώρα για τις ανάγκες της νοσηλείας ασθενων με γρίπη. Πλεον όμως ο σχεδιασμός αφορά περισσότερες κλίνες και σύμφωνα με πληροφορίες, αυτές θα αξιοποιηθούν για τη νοσηλεία ασθενών με άλλα προβλήματα υγείας, πλην νόσων που σχετίζονται με τον κορωνοϊό. Οι ΜΕΘ των δημόσιων νοσοκομείων θα χρησιμοποιούνται για τη νοσηλεία ασθενων με σοβαρή νόσο και επιπλοκές από τον κορονοιό. Οι επιστημονικές εισηγήσεις είναι σαφείς σε αυτό: ότι οι ασθενείς που έχουν προσβληθεί από κορωνοϊό δεν πρέπει να νοσηλεύονται με άλλους ασθενείς σε ΜΕΘ και προς την κατεύθυνση αυτή προχωρά και ο σχεδιασμός, προς τη μετατροπή ΜΕΘ δημόσιων νοσοκομείων σε ΜΕΘ για αποκλειστική νοσηλεια ασθενων με νόσο COvid-19.  Protothema

Το σύνολο των προσβληθέντων ανέρχεται πλέον σε 89


Πέντε νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κοροναϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας. Οι τέσσερις είναι στενές επαφές των ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και ο ένας είναι εισαγόμενο περιστατικό από Λονδίνο. Το σύνολο των προσβληθέντων από τον νέο κορονοϊό, ανέρχεται πλέον σε 89.  Η κατάσταση του ασθενούς που νοσηλεύεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας του ΠΓΝ Πατρών έχει επιβαρυνθεί σημαντικά και είναι κρίσιμη.   Κοροναϊός
: Τον κώδωνα του κινδύνου όσον αφορά στην εξάπλωση του κοροναϊού στην Ελλάδα κρούει, μιλώντας στο Newsbomb.gr, ο καθηγητής Ιατρικής του ΕΚΠΑ, Νικόλαος Σύψας. Ο κ. Σύψας εξηγεί τι σημαίνει ο όρος «ορφανά» κρούσματα, αλλά και το ρόλο τους στη διασπορά του ιού.   

Θυμίζουμε ότι έντονο προβληματισμό προκαλεί τις τελευταίες ώρες η αποκάλυψη ότι για πρώτη φορά στη χώρα μας μεταξύ των κρουσμάτων του κοροναϊού υπάρχουν και τέσσερα «ορφανά». Σύμφωνα με τον καθηγητή Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, ως «ορφανά» κρούσματα ορίζονται όσοι ασθενείς έχουν νοσήσει χωρίς να έχουν ύποπτο ιστορικό. Δηλαδή «δεν έχουν ταξιδέψει σε χώρα με επιβεβαιωμένα κρούσματα και δεν έχουν έρθει σε επαφή με κάποιον που έχει νοσήσει. Αυτό δημιουργεί μεγάλη αγωνία». Ο κ. Σύψας υποστηρίζει ότι αυτά τα τέσσερα «ορφανά» κρούσματα κοροναϊού στη χώρα μας αποτελούν σημαντική εξέλιξη. Όπως αποκαλύπτει, κατά πάσα πιθανότητα, θα έχουμε διασπορά στον πληθυσμό και δεν θα χρειάζεται κάποιος να έρθει από το εξωτερικό ή να έχει έρθει σε επαφή με κάποιο επιβεβαιωμένο κρούσμα. «Ο ιός κατά πάσα πιθανότητα έχει διασπαρεί στον ελληνικό πληθυσμό. Αυτό μας δείχνουν τα τέσσερα "ορφανά" κρούσματα, ότι δηλαδή δεν χρειάζεται να έρθει κάποιος από το εξωτερικό ή να ήρθε σε επαφή με κάποιο βεβαιωμένο κρούσμα για να μολυνθεί», ανέφερε ο κ. Σύψας, ο οποίος είναι και μέλος της αρμόδιας Επιτροπής του υπουργείου Υγείας για την επιστημονική διαχείριση της κρίσης.  Όπως πρόσθεσε, «αυτό σηματοδοτεί την αναμονή μας για περισσότερα κρούσματα τις επόμενες μέρες ή εβδομάδες». Τέλος, ο καθηγητής, μιλώντας στο Newsbomb.gr, αναφέρθηκε και στις ευπαθείς ομάδες σημειώνοντας ότι «οι ομάδες αυτές περιλαμβάνουν ασθενείς άνω των 70 ετών, ασθενείς με χρόνια καρδιαγγειακά νοσήματα, ασθενείς με χρόνια αναπνευστικά νοσήματα, ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη και ασθενείς που πάσχουν από χρόνιες καταστάσεις ανοσοκαταστολής, όπως αυτές προσδιορίζονται από τον ιατρό τους».   «Παρότι η νόσος έχει σε μεγάλο ποσοστό ήπια συμπτωματολογία, θέτει σε κίνδυνο τους ηλικιωμένους και τους ασθενείς με χρόνια καρδιαγγειακά κι αναπνευστικά νοσήματα, με διαβήτη, με χρόνιες καταστάσεις ανοσοκαταστολής. Είναι υποχρέωση όλων μας η προστασία των ευπαθών ομάδων. Αυτό σημαίνει πως δεν χωρεί καμία ανευθυνότητα, σημαίνει πως δεν αγνοώ τις οδηγίες του κράτους και των ειδικών. Ζητώ από όσους έχουν συμπτώματα γρίπης να μείνουν στο σπίτι τους, να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους, ζητώ υπευθυνότητα για να περιοριστεί η μετάδοση της νόσου στη χώρα» είπε ο κ.Κικίλιας αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Επιτροπής Αντιμετώπισης Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες, η οποία οδήγησε σε περαιτέρω στοχευμένα μέτρα.  Ο υπουργός Υγείας επεσήμανε πως η νόσος είναι ήπια, ωστόσο τόνισε ότι έχει μεταδοτικότητα και βάζει σε κίνδυνο ευπαθείς ομάδες, όπως ανθρώπους με χρόνια νοσήματα.  «Παρόλο που η νόσος είναι ήπια, έχει μεγάλη μεταδοτικότητα και γ' αυτό και βάζει σε κίνδυνο ευπαθείς ομάδες: ανθρώπους με χρόνια νοσήματα όπως καρδιοπάθειες, πνευμονοπάθειες, αναπνευστικές ανεπάρκειες, ογκολογικούς ασθενείς.  Ποιοι άλλοι κινδυνεύουν; Οι ηλικιωμένοι. Να το πω απλά, οι παππούδες κι οι γιαγιάδες μας.  Θέλω να είμαι ξεκάθαρος: είναι υποχρέωση, είναι καθήκον όλων μας, η προστασία των ευπαθών ομάδων. Εκεί δεν χωράει καμία ανευθυνότητα.  Δεν μπορεί να υπάρχει "κάνω ότι θέλω αγνοώ τις οδηγίες του κράτους και κυρίως των ειδικών".  Ζητώ από τις ευπαθείς ομάδες να κάτσουν σπίτι τους. Ζητώ από όσους έχουν συμπτώματα γρίπης να παραμείνουν στο σπίτι. Να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως απαραίτητες.  Ζητώ από όλους μεγαλύτερη υπευθυνότητα για να περιοριστεί η διάδοση της νόσου στη χώρα μας. Οι επόμενοι δύο μήνες είναι ιδιαίτερα κρίσιμοι» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας. 
***  Έκτακτη Σύνοδο με Μέρκελ και Μακρόν για το μεταναστευτικό ανακοίνωσε ο Ερντογάν
Έκτακτη Σύνοδο με Μέρκελ και Μακρόν για το μεταναστευτικό ανακοίνωσε ο Ερντογάν
~ "" Θα  συναντηθούμε στην Κωνσταντινούπολη την επόμενη εβδομάδα, την Τρίτη (17 Μαρτίου)», δήλωσε ο Ερντογάν, όπως μετέδωσε το Anadolu. "" 
Μιλώντας στους δημοσιογράφους επί του αεροπλάνου που τον μετέφερε στην Άγκυρα από τις Βρυξέλλες, ο Ερντογάν τόνισε ότι η χώρα του δεν εξετάζει το ενδεχόμενο να κλείσει προς το παρόν τα σύνορά της για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που θέλουν να περάσουν στην Ευρώπη, και κάλεσε την Ελλάδα να ανοίξει τα δικά της σύνορα. Στις Βρυξέλλες ο Τούρκος πρόεδρος συναντήθηκε με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και συμφώνησαν να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις για το μεταναστευτικό ζήτημα. Σύμφωνα με τον Ερντογάν, οι Ευρωπαίοι ηγέτες δέχθηκαν ότι η Τουρκία έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της βάσει της συμφωνίας που υπέγραψε το 2016 με την ΕΕ, ενώ, όπως ισχυρίστηκε, οι Βρυξέλλες παραδέχθηκαν ότι καθυστερούν στην υλοποίηση των δικών τους δεσμεύσεων.
***


~** Αθλητική Ενημέρωση :

~**  ΣΗΜΕΡΑ ,... για το  Basket Champion League :
Βόνη -  ΑΕΚ Αθηνών   86-90 , (49-45).-^
Τα  δεκάλεπτα : 24-23 , 25-22, 17-17 , 20-28 .- ^

~***  Για το Champion League  στο  ποδόσφαιρο σήμερα :
ΛΕΙΨΙΑ -  ΤΟΤΤΕΝΑΜ  2-0  * .-
ΒΑΛΕΝΘΙΑ - ΑΤΑΛΑΝΤΑ    3-3 * .-




~ ΧΘΕΣ ,.. 09-03-2020..για την Super League 2   :
Απόλλων Σμύρνης -Απόλλων Λάρισσας 3-0 .-^
{7΄Μαρκόφσκι , 34΄Άντονι ,73΄Μαν. Πατράλης}.- ^
Εργοτέλης - Δόξα Δράμας  2-2 .- ^
{22΄Μπουρσέλης , 29΄,  90΄Ρόβας , 83΄Μ. Μπούσης }.- ^
^^*** Για την Α1 στο βόλεϊ σήμερα 09-03-2020 : 
ΠΑΟΚ Θεσ/νίκης - Ηρακλής Θεσ/νίκης  3-0 σετ .- ^{25-22 , 26-24,25-19  } .- ^

~*  ΠΑΟΚ: Κατέθεσε έφεση για την τιμωρία της αφαίρεσης 7 βαθμών…
Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ κατέθεσε έφεση για την τιμωρία της αφαίρεσης των 7 βαθμών από τη βαθμολογία του…
Την προσπάθεια ν’ ανατρέψει την εναντίον του απόφαση στην υπόθεση πολυιδιοκτησίας με την Ξάνθη ξεκίνησε κι επίσημα ο ΠΑΟΚ. Όπως αναμενόταν, η ΠΑΕ της Θεσσαλονίκης κατέθεσε τη Δευτέρα την έφεση για την ποινή αφαίρεσης επτά βαθμών που της επιβλήθηκε. Πλέον αναμένεται να οριστεί η ημερομηνία εκδίκασης από τη δευτεροβάθμια επιτροπή της ΕΠΟ, κάτι που θεωρείται πιθανότατο ότι θα γίνει άμεσα, εξαιτίας της σπουδαιότητας της υπόθεσης. 
Πηγή: iefimerida.gr
~** Ολυμπιακός-Γουλβς: Οριστικά χωρίς κόσμο το παιχνίδι της Πέμπτης λόγω κορωνοϊού…
Με απόφαση της UEFA οριστικοποιήθηκε ότι το Ολυμπιακός – Γουλβς στο Καραϊσκάκη θα πραγματοποιηθεί χωρίς κόσμο την Πέμπτη λόγω κορωνοϊού… 
Δεν θα έχει την υποστήριξη των οπαδών του ο Ολυμπιακός στο παιχνίδι του με τη Γουλβς για το Europa League. H «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ ενημέρωσε με σχετική ανακοίνωση ότι το παιχνίδι θα διεξαχθεί κεκλεισμένων θυρών στο Καραϊσκάκη.
Αναλυτικά η ανακοινωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός: «Κατά πάγια τακτική της και ακολουθώντας απαρέγκλιτα τις αποφάσεις των εθνικών αρχών, η UEFA αποφάσισε να διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών ο αγώνας Ολυμπιακός – Γουλβς της φάσης των «16» του UEFA Europa League, που είναι προγραμματισμένος για την Πέμπτη 12/3/2020 στο «Γ. Καραϊσκάκης». Ως εκ τούτου στον αγώνα δε θα μπορούν να παρευρεθούν οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού, της Γουλβς και οι χορηγοί της UEFA που έχουν στην κατοχή τους εισιτήρια. Την εξέλιξη αυτή έκανε γνωστή και η αγγλική ομάδα».  Τι θα γίνει με τα εισιτήρια του Ολυμπιακός-Γουλβς Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για την επιστροφή των χρημάτων για τα εισιτήρια του Ολυμπιακός-Γουλβς: «H ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, για τον αγώνα της φάσης των 16 του UEFA Europa League απέναντι στη WOLVES που θα διεξαχθεί στο «Γ. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ» την Πέμπτη 12/3 και ώρα 22:00, ενημερώνει τους φίλους της ομάδας για τα εξής: Ο αγώνας θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών. Όσοι φίλαθλοι προμηθευτήκαν εισιτήρια για τον συγκεκριμένο αγώνα θα μπορούν να επιστρέψουν τα εισιτήριά τους με τους παρακάτω τρόπους: Οι φίλαθλοι που προμηθεύτηκαν εισιτήρια από τα εκδοτήρια του «Γ. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ», που βρίσκονται έξω από τη Θύρα 25, θα μπορούν να επιστρέψουν τα εισιτήριά τους, από Τρίτη 10/3 έως Πέμπτη 12/3 με ώρες 10:00 – 18:00. Για να ολοκληρωθεί η επιστροφή, απαιτείται η προσκόμιση των εισιτηρίων και θα γίνει με τον ίδιο τρόπο πληρωμής. Οι φίλαθλοι που προμηθεύτηκαν εισιτήρια από το επίσημο site της ομάδας μας (www.olympiacos.org) και από το (www.ticketmaster.gr), δεν χρειάζεται να προβούν σε καμία ενέργεια. Η ακύρωση των εισιτηρίων τους αναμένεται να ολοκληρωθεί έως και τις 12/3/20 και η επιστροφή των χρημάτων θα γίνει αυτόματα στην κάρτα την οποία χρησιμοποίησαν για την αγορά των εισιτηρίων. Η ενημέρωση των λογαριασμών εξαρτάται από τις διαδικασίες που ακολουθούν οι εκδότριες τράπεζες των καρτών. Οι φίλαθλοι που προμηθεύτηκαν εισιτήρια από χορηγούς, συνεργάτες και κλπ της ΠΑΕ, θα πρέπει να επιστρέψουν τα εισιτήρια εκεί που τα προμηθεύτηκαν. Οι επιστροφές θα πρέπει να γίνουν μέχρι την Πέμπτη 12/3». Πηγή: iefimerida.gr
~**  Πλέι οφ Super League: Χωρίς θεατές οι δύο πρώτες αγωνιστικές…
Κεκλεισμένων των θυρών θα διεξαχθούν οι δύο πρώτες αγωνιστικές των πλέι οφ της Super League… 
Όπως επισημοποίησε με ανακοίνωσή της η διοργανώτρια αρχή δεν θα έχουν θεατές τα γήπεδα για μέχρι και την Κυριακή 22 Μαρτίου.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Super League:   «Γνωστοποιείται ότι δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ Β’ 726) και ετέθη σε ισχύ η υπ΄αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 15954 Κοινή Υπουργική Απόφαση περί επιβολής μέτρων σε σχέση με τον κορωνοϊό COVID-19. Σύμφωνα με το άρθρο 1 αυτής επιβάλλεται “προσωρινή απαγόρευση παρουσίας κοινού στις αθλητικές εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα στο σύνολο της Επικράτειας, σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους, από 9.3.2020 έως και 22.3.2020, για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας, κατά τα αναφερόμενα στην από 7.3.2020 εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19”. Ως εκ τούτου και εφόσον η ως άνω Κοινή Υπουργική Απόφαση δεν ανακληθεί ή τροποποιηθεί, οι αγώνες της 1ης και 2ης αγωνιστικής των play-off του Πρωταθλήματος Super League που έχουν ορισθεί για διεξαγωγή για τις 14,15, 21 και 22 Μαρτίου, θα διεξαχθούν κεκλεισμένων των θυρών. Το ίδιο ισχύει αναφορικά και με αγώνες των Πρωταθλημάτων Υποδομής Super League (K19, K17 και Κ15) που έχουν προγραμματισθεί για διεξαγωγή μέχρι και την 22/3/2020» Πηγή: iefimerida.gr
~**

***  *ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΡΤΙΟΥ  2020 : 



1.- Αρφαρά  Η Εφημερίδα μας  στο αγιάζι της ενημέρωσης   Κυριακή 01 Μαρτίου 2020  .- ~ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ  !  Καλή Τεσσαρακοστή ! Και χαρούμενα κούλουμα ! :   https://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2020/03/01-2020.html    .- 
2.-Αρφαρά Η Εφημερίδα μας Στο αγιάζι της ενημέρωσης  Καθαρά Δευτέρα 02 Μαρτίου 2020   :  https://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2020/03/02-2020.html .- 
3.-Αρφαρά   Η Εφημερίδα μας Στο αγιάζι της ενημέρωσης  Τρίτη 03  Μαρτίου  2020   :  https://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2020/03/03-2020.html   .
4.-Αρφαρά  -2-  Η Εφημερίδα μας  Στο αγιάζι της ενημέρωσης  Τρίτη 03 Φεβρουαρίου 2020  : https://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2020/03/2-03-2020.html  .-
5.-  Αρφαρά  Η Εφημερίδα μας  Στο αγιάζι της ενημέρωσης  Τετάρτη 04 Μαρτίου 2020  :  https://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2020/03/04-2020-4-5.html   .-
6.- Αρφαρά  Η Εφημερίδα μας  Στο αγιάζι της ενημέρωσης  Πέμπτη 05 Φεβρουαρίου 2020 :  https://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2020/03/05-2020.html   .- 
7.-.- Αρφαρά  Η Εφημερίδα μας  Στο αγιάζι της ενημέρωσης   Παρασκευή 06 Φεβρουαρίου 2020  :  https://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2020/03/06-2020.html  .-
8.-.- Αρφαρά  Η Εφημερίδα μας Στο αγιάζι της ενημέρωσης  Σάββατο 07  Φεβρουαρίου 2020   : https://snsarfara.blogspot.com/2020/03/07-2020-7.html  .-                     
9.- Αρφαρά  Η Εφημερίδα μας  Στο αγιάζι της ενημέρωσης    Κυριακή 08 Φεβρουαρίου 2020  :  https://stamos-dynami.blogspot.com/2020/03/08-2020.html   .-
10.- Αρφαρά  Η Εφημερίδα μας  Στο αγιάζι της ενημέρωσης  Δευτέρα  09 Μαρτίου  2020 : https://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2020/03/09-2020-2020-httpsyoutu.html  .-
11.- Αρφαρά  Η Εφημερίδα μας Στο αγιάζι της ενημέρωσης  Τρίτη 10 Μαρτίου 2020  :  https://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2020/03/10-2020.html    .-

12.-

~*38.-  .-  Αρφαρά  Η  Εφημερίδα μας  Στο  αγιάζι της ενημέρωσης  παρασκευή  31 -Ιανουαρίου  2020  : https://snsarfara.blogspot.com/2020/01/31-2020.html  .-   Α-..και το Ω ..! :  https://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2020/01/31-2020.html  .-
 *** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ  2020  :
 1.- Αρφαρά  Η Εφημερίδα μας   Στο αγιάζι της ενημέρωσης  Σάββατο  01 Φεβρουαρίου  2020  .-~   ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΜΗΝΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ! :  https://stamos-dynami.blogspot.com/2020/01/01-2020.html  .- 
2.- Αρφαρά  Η Εφημερίδα μας  Στο αγιάζι της ενημέρωσης  Κυριακή 02  Φεβρουαρίου 2020    : https://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2020/02/02-2020.html   .-
3.- Αρφαρά  -2-  Η Εφημερίδα μας . Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Κυριακή  02 Φεβρουαρίου 2020  :  https://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2020/02/2.html .-
31.-  Αρφαρά   Η Εφημερίδα μας  Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020  :  https://snsarfara.blogspot.com/2020/02/26-2020.html .
 32 .- Αρφαρά Η Εφημερίδα μας  Στο αγιάζι της ενημέρωσης  Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020  :  https://stamos-dynami.blogspot.com/2020/02/27-2020.html  .-
33.- Αρφαρά  Η Εφημερίδα μας  Στο αγιάζι της ενημέρωσης  Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020   :  https://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2020/02/28-2020.html     .-
34.-Αρφαρά  Η Εφημερίδα μας Στο αγιάζι της ενημέρωσης  Σάββατα 29 Φεβρουαρίου 2020  :  https://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2020/02/29-2020.html  .-
~  Α

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου